نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 453345
آیا پروژه دولتی کردن نامزد پوششی کلید خورده است؟
بخش سیاسی الف/22 اسفند95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۶
این روزها بحث استفاده یا عدم استفاده از نامزد پوششی یا ضربه گیر در رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری سال 96 در کنار حسن روحانی، رئیس جمهور فعلی به یکی از مباحث اصلی و البته اختلافی اصلاح طلبان و اعتدالی ها تبدیل شده است.

به گزارش الف، طرفداران و نزدیکان دولت یازدهم به این جمع بندی رسیده اند که عملکرد روحانی در طول چهار سال گذشته، عملکردی مثبت و قابل قبول نبوده و بعید است که دولت بتواند به سادگی از کارزار رقابت های انتخاباتی سربلند بیرون بیاید.

در واقع با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی، تشدید رکود و عدم کارآمدی دولت در حل مشکلات مردم اوضاع بر وفق مراد دولت تدبیر و امید نیست و تقریبا سخت و ناممکن هم است که در فرصت اندک باقیمانده بتوان اقدام خاصی را در راستای بهبود شرایط انجام داد.

از این رو بر اساس نبود کارنامه قابل قبول دولت در حوزه های مختلف احتمال ریزش آرای روحانی قوت گرفته  و نظر سنجی ها نیز نشانگر این واقعیت است. اما ممکن است این نقطه ضعف با توجه به نقدهای رقبای سیاسی در رقابت های انتخاباتی تبدیل به پاشنه آشیل دولت بشود و برای اولین بار دو دوره ای بودن رئیس جمهوری در ایران منتفی شود.

با توجه به این شرایط، یکی از تاکتیک هایی که به طور جدی در اتاق فکر طرفداران دولت مطرح شده استفاده از نامزد پوششی و ضربه گیر می باشد. بر اساس این ایده فرد یا افرادی در کنار روحانی در رقابت ها و مناظرات شرکت می کنند تا در مواجه با رقبا از او حمایت و پشتیبانی کنند و با اتمام دوران رقابت های انتخاباتی به نفع رئیس جمهور فعلی کنار می روند تا ضمن جلوگیری از ریزش آرای روحانی، آرای نامزد کنار رفته نیز به سبد آرای وی اضافه شود.
ناگفته پیداست که چنین ایده ای هر چقدر هم با وسواس و ظرافت عملیاتی شود اما ممکن است  با مشکلات و اتفاقات پیش بینی نشده ای در دنیای واقعی مواجه شود که در نهایت به شکست انتخاباتی اعتدالی ها و اصلاح طلبان منجر شود.

به نظر می رسد تجربه سال 92 و کنار رفتن عارف به نفع روحانی در رسیدن به چنین ایده ای نیز تاثیرگذار بوده باشد. اما مشکل اینجاست که در رقابت های ریاست جمهوری قبلی، همه چیز به صورت نانوشته پیش رفت و در نهایت با فشار سران اصلاحات، عارف مجبور به کناره گیری شد. اما در این دوره از اول و بر اساس یک نقشه از پیش تعیین شده قرار است تا با کمک گرفتن از نامزد پوششی از رئیس جمهور فعلی محافظت شود تا از حملات رقبا مصون بماند.

اشکال حداقلی تاکتیک فوق این است که به نقش و نظر مردم هیچ توجهی نشده و ممکن است(با فرض اینکه فعلا گزینه های دیگر جریانات سیاسی را وارد این محاسبه نکنیم) اقبال بیشتر با نامزد فرعی و پوششی تا رئیس جمهور فعلی باشد. در آن صورت آیا کناره رفتن نامزد پوششی نمی تواند دهن کجی به رای و نظر مردم به حساب آید؟

شاید بنا به همین دلیل است که هنوز اصلاح طلبان و اعتدالی ها به جمع بندی مشخصی در این باره دست نیافته اند. اما علاوه بر این مسئله، موضوع دیگری که موجبات اختلاف بین اعتدالی ها و اصلاح طلبان در استفاده از نامزد پوششی شده، نبود گزینه های مورد اجماع برای بازی در این  نقش باشد.
در واقع به نظر می رسد برخی از گزینه های اصلاح طلبان که برای نامزد پوششی در نظر گرفته شده بودند مساله رقابت با روحانی و تلاش برای رای آوری خود را جدی گرفته  و حاضر نیستند صرفاً  به عنوان فدایی و بازی گرم کن وارد میدان شوند. این همان موضوعی است که موجب نگرانی شدید دولتی ها شده است .
شاید به همین دلیل است که دولتی ها خود دست به کار شده اند و در پی این هستند کل این پروژه را خود جلو ببرند و دوباره اصلاح طلبان را ناگزیر سازند در چارچوب قواعدی که آنها تعریف می کنند به ایفای نقش در انتخابات بپردازند.

در این راستا دیروز یکی از سایت های نزدیک به دولت در مطلبی به موضوع نامزد پوششی پرداخت و با اشاره به اختلافات درباره نامزدهای پوششی از سه فردی که احتمالاً به عنوان ضربه گیر در انتخابات شرکت کنند نام برد.

این سایت می نویسد: « گروهی دیگر از ذی نفوذان دولت، در تدارک کاندیداتوری سه مقام ارشد دولت یازدهم در انتخابات ریاست جمهوری هستند».
به گزارش انتخاب « این گروه در تلاش است قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، نوبخت معاون برنامه ریزی رییس جمهور و جهانگیری معاون اول رییس جمهور را برای کاندیدای ریاست جمهوری سال 96 قانع کنند تا در مناظرات، کنار روحانی حضور داشته باشند. براساس ایده نامزد پوششی، این سه مقام ارشد دولت یازدهم، پیش از برگزاری انتخابات به سود روحانی از صحنه کنار خواهند گرفت. با این حال، این سه مقام بلندپایه نیز هر کدام کاندیداتوری خود را به «تکلیف روحانی» موکول کرده اند».

هر سه این افراد از جناح اعتدالی دولت یازدهم می باشند و برخی با افکار و مشی اصلاح طلبی فاصله دارند. از این رو باید گفت احتمالاً جناح اعتدالی که قدرت بیشتری در دولت دارد در پی این است تا با معرفی اعضای کابینه تا حدی از تبعات و پیامدهایی چون احتمال عدم کناره گیری نامزد پوششی و نقد صریح رئیس جمهور فعلی که می تواند باعث هم افزایی نامزد پوششی و رقبای سیاسی دولت شود اجتناب شود.

اما استفاده از این تاکتیک هم بدون شک نخواهد توانست ایراداتی که به استفاده از نامزد پوششی در رقابت های انتخاباتی وارد است را مرتفع سازد بلکه حتی ممکن است به افزایش اختلافات اصلاح طلبان واعتدالی ها نیز منجر شود و کل نتیجه انتخابات را تحت الشعاع قرار دهد.
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۰ ۱۴:۰۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۹ ۱۴:۳۹
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۰۹:۳۲
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۰:۱۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۴ ۱۲:۲۳
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۲ ۰۸:۰۳
 
۱۳۹۵/۰۷/۰۵ ۱۳:۴۹
 
۱۳۹۵/۰۷/۰۴ ۱۲:۴۳
 
۱۳۹۵/۰۶/۲۹ ۰۷:۵۸
 
۱۳۹۵/۰۶/۲۷ ۱۰:۴۹
 
 
کلمات کلیدی : نامزد پوششی+انتخابات96
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۰۹:۲۲:۵۳
بیخود شایعه پراکنی نکنید. رییس جمهور بعدی هم روحانیه (4198781) (alef-2)
 
صداقت
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۰:۰۳:۴۴
به نظرم آرامشی که در اردوگاه اصلاح طلب ها برقراره در برابر شیرین کاریهای تبلیغاتی احمدی نژادی ها و انواع و اقسام میتینگ های گروهها و جبهه های اصولگرا و البته استفاده تبلیغاتی رسانه های اصلاح طلب از این فعالیت ها برادران رو حسابی نگران کرده. (4198843) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۰:۰۸:۲۳
شرط میبندی؟؟؟؟ (4198856) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۰:۱۰:۲۴
بنده مغازه دار در یک شهر کوچکم
حقیقتا روحانی رای نداره مخصوصا تو شهرهای کوچیک وروستاها
بعلت رکود و بیکاری محض (4198863) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۱:۴۶:۲۲
پس كي راي داره جناب مغازه دار؟ مشكلتون اينه كه فرد راي آور مقابل روحاني نداريد (4199039) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۳:۱۴:۱۰
دوست عزیز رکود از سال 90 شروع شد و مقصرش این دولت نیست و ضمنا این دولت این وضعیت رو نمیتونه حل کنه بله درسته که رکود هست ولی این نکته رو هم توجه کن که دولت قبلی کشور رو به رکود تورمی برد ضمن اینکه دولت روحانی رو هم قبول ندارم و نمیخام ازش دفاع کنم ولی ریشه رکود رو در کارهای دولت قبل جستجو کن
دولت روحانی هم دولت ضعیفی است و در برابر این حجم گرفتاری زیاد کاری نمیتونه بکنه مگر اینکه بفرماید یه کسی بیاد که تورم ایجاد کنه تا رونفق ایجاد بشه بنده خدمتت عرض می کنم تورم هم ایجاد بشه ممکنه به ظاهر رونقی بوجود بیاد اما در نهایت رکود سنگین تری رو در پی خواهد داشت
شما ارقام 84 رو با 92 مقایسه کن ببین کشور در چه شرایطی تحویل دوستان شده و با چه وصعیتی تحویل دادن
رکود هم سالها طول میکشه که رفع بشه اون هم به شرطی که عواملی که ایجادش کردن مثل تحریم و..هم از بین بروند الان تحریمها رسما برداشته شده ولی کسی با ایران تجارت نمیکنه ضمنا هدفمندی یارانه ها هم از دیگر عوامل رکوده
لذا واقعیت رو در نظر بگیر (4199219) (alef-3)
 
کواکبیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۱۲:۱۰
اگر روحانی رای داشت، اطرافیانش این چنین نگران نبودند که ۲ نفر دیگر به او ببندند،به عنوان شارژر کمکی !!!!!!!

۴ سال است که مردم را با وعده ها منتظر گذاشته اند، هر روز همه چیز بدتر شد

بیکاری بیشتر شد
تعطیلی بنگاه های اقتصادی بیشترشد
،نقدینگی بیشتر شد،
تورم بیشتر شد،
گرانی. بیشتر شد،
واردات بیشتر شد،
قاچاق بیشتر شد
نقدینگی بیشتر شد،
قبض گاز بیشتر شد
قبض آب بیشتر شد
قبض برق بیشتر شد
قبض تلفن بیشتر شد
قطع یارانه ها بیشتر شد
کاهش قدرت خرید کارگر و کارمند بیشتر شد
قیمت بلیط هواپیما بیشتر شد
حقوق وزرا بیشتر شد
حقوق مدیران بیشتر شد
کاهش ارزش سهام بورس بیشتر شد.
مخفی کردن واقعیات از مردم بیشتر شد
اسراف و ریخت و پاش د. دولت بیشتر شد
اشرافیت و فاصله طبقاتی بیشتر شد
وکیل الدوله ها در مجلس بیشتر شدند
بزک کردن امریکا بیشتر شد
خوش خلقی با دشمنان و لبخند به روی آنها بیشتر شد
اعتماد به امریکا و غرب بیشتر شد.
ناسزا گفتن و متلک پرانی رییس جمهور و وزرا به مردم بیشتر شد
و در یک کلام نارضایتی مردم بیشتر شد (4199355) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۰۹:۳۲:۰۲
آنچه در بین مردم موج میزند ناراحتی از روحانی و دولتش است
شب عیده مردم دست خالی
بازار کساد
ومردم یاد آن کلیدی می افتند که روحانی در 92بهشان نشان داد (4198801) (alef-2)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۱:۲۶:۲۵
هر کس دیگری جای روحانی بود وضع اقتصاد این بود
مگر اینکه با چاپ پول و تزریق نقدینگی کاذب هم باعث تدرم هم سرکار رفتن مردم میشد و عملا ویرانگی اقتصاد را تسریع میکرد

اقتصاد ایران وابسته به نفته که ارزونه و نیز تبادلات بانکی که با خارج قطعه

لذا مردم و مسئولین باید قبول کنند که کشور ما تا نفت گران نشود وضعشان بدتر کیشود که بهتر نمیشود و واقعیت را بگویند

ا اشتباه روحانی عدم توزیع یکسان درامدهای نفتی در بین کشور بود که برخی پرسنل دولتی وزارتخانه های خاص و کل مدیران را ساپورت مالی کرد و فاصله طبقاتی نشدید کرد

با افزایش مالیات کمر بخش غیردولتی را شکاند که میتوانست باعث اشتغال زایی شود
بودجه جاری را شدیدا زیاد کرد (4199000) (alef-3)
 
شهروند درجه 2
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۰۹:۳۲:۰۴
اکنون مردم به دنبال چهره هایی هستند که لااقل تاکنون آزموده نشده اند و آزموده را آزمودن خطاست.

آقای قاضی زاده هاشمی بخاطر پر کردن جیب پزشکان از پول بیت المال و جیب مردم و بیماران، آقای نوبخت بخاطر وضعیت اسف بار اقتصادی و ذخیره نظام خواندن دزدان بیت المال، و آقای جهانگیری بخاطر سکوت در برابر این بی عدالتی ها و رفتارهای تبعیض آمیز همین دو نفر و برخی از سایر وزرا، هیچ طرفداری در میان مردم ندارند و لذا رایی نخواهند داشت که به نفع آقای روحانی کنار بروند. (4198802) (alef-2)
 
محمدی
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۰۹:۳۶:۲۹
چه پروژه عظیم و پیچیده ای! یعنی باید به کسی تو اتاق فکر دولتی ها نفوذ کرده و پرده از این پروژه عظیم برداشته جایزه نوبل داد. (4198810) (alef-13)
 
ارش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۱:۰۱:۳۵
روحانی عملکردی فوق العاده در اقتصاد داشته قلمفرسایی بدون پشتوانه آماری درست بع واقع امری زشت.
با وجود رشد اقتصادی درصدی صحبت از تورم شوخی است. بازاریانی که دم از کسادی بازار میزنند ضمن آنکه این جمله را در تمام دوران زندگیم از این صنف شنیدم و هیچگاه باور نداشتم، اما حتی اگر هم درست باشد دلیلش ایجاد بازارهای مدرن و جدید است در رقابت با بازارهای سنتی هزار ساله است. دوران بازارهای سنتی فاسد و بی در پیکر به پایان رسیده و انشالله با پیشرفت روز افزون بازارهای مدرن، پاسخگو، مسئول و مالیات بده، بیش از این در رکود فرو خواهند رفت. (4198959) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.