نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 269746
اثر منفی استانی شدن انتخابات مجلس
بخش تعاملی الف - حجت الاسلام مجتبی مظلومی مراغه ای
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۶
بار دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح استانی شدن انتخابات را به صحن علنی آوردند و تصمیم بر اجرای آن دارند ، طرح مذکور در سال ۱۳۸۶ با ایجاد اصلاحاتی در ساختار به شورای نگهبان ارسال شد و شورای نگهبان آن را مغایر با موازین شرعی دانست.

اکنون که مجددا این طرح به مجلس شورای اسلامی راه یافته که در ذیل به چند نمونه از اثرات منفی آن اشاره می کنیم.

چنین طرحی در کشورهایی کار ساز خواهد بود که وظیفه نمایندگان آن فقط قانون گذاری است و لاغیر ، اما در کشور ما مردم انتظاراتی اعم از آباد نمودن شهرها ، رسیدگی به مشکلاتشان و صدها دغدغه دیگر را از نمایندگان خود دارند و در انتخابات با توجه به رویکردهای مد نظر خود به نمایندگان رای می دهند.
در صورت اجرای طرح مذکور، هزینه جاری تبلیغات انتخاباتی کاندیداها افزایش یافته، نامزد انتخابات مجبور به تامین هزینه های تبلیغات خود شده، لذا پول های کثیف از سوی افرادی که هویت و اهداف آنان مشخص نیست به انتخابات کشیده خواهد شد.

هدف از انتخابات مجلس در نظام مقدس جمهوری اسلامی ، ورود نماینگانی از همه طیف ها است ، لذا در این صورت تنها افرادی به سوی انتخابات خواهند آمد که چهره شناخته شده در استان هستند، ورود افرادی با گرایش های مختلف از سایر شهرها به انتخابات سخت و هزینه دار خواهد شد.

به علت استانی شدن انتخابات، بیشتر شهرهای بزرگ استان پیشرفت خواهد داشت، چون در دیدگاه نمایندگان برای رسیدن به هدفشان که همان صندلی سبز بهارستان است ، اکثریت مهم است، این اکثریت در شهرهای بزرگ استانها وجود دارد و در چنین صورتی امکانات خوب توزیع نشده و پیشرفت فقط در شهرهای بزرگ خواهد بود.

از تعامل بین نمایندگان و مردم کاسته خواهد شد و مشکلات ریز و درشت به گوش مسئولین نخواهد رسید.

مردم در مطرح کردن مشکلات به نمایندگان دچار سردرگمی خواهد شد و مسئول رسیدگی کننده به مشکلاتشان را پیدا نخواهند کرد.

البته به موارد بالا می توان بندهای دیگری نیز افزود ، این بیان به معنای این نیست که این طرح فقط دارای اثرات منفی است ، بلکه اثرات مثبتی نیز دارد، که به عقیده حقیر اثرات منفی آن فراتر از اثرات مثبت است.
کلمات کلیدی : حجت الاسلام مجتبی مظلومی مراغه ای
 
بهمن
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۷:۰۱:۱۸
در حال حاضر در تهران مردم 30 نماینده را انتخاب میکنند که این کار 2 اشکال عمده دارد 1- مردم اطراف تهران و شمال شهر نیازهای مختلفی دارند چرا نباید مثلا اسلام شهر نمایندگان خودش را داشته باشد ؟ 2- اشکال مهمتر این است که به هر دلیل اگر افبال مردم به یک لیست بیشتر شد حتی 51 درصد در مقابل 49 درصد ، در آن دوره آن 49 درصد مردم نماینده ای در مجلس نخواهند داشت و اکثریت نسبی مردم همه 30 نماینده ها را انتخاب می کنند که در صورت استانی شدن این اشکال به دیگر اسنانه نیز سرایت می کند و دیگر نمی توان گفت مجلس عصاره همه مردم است (2870846) (alef-11)
 
امیدوار
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۰۸:۰۹:۳۰
انتظاری بیش از قانون گذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون باعث این طرح است لذا هدف خوب است لیکن دارای نتایجی نا مشخص با ریسک بالا خواهد بود (2870901) (alef-11)
 
تجربه 30 ساله
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۵:۱۱:۲۱
تغيير مكرر قوانين هميشه باعث رانت شده و ميشود. (2871872) (alef-11)
 
عقل سليم
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۵:۱۳:۴۳
بنظرم وقتي مشكلي را نميتوانيم حل كنيم بهتر است با تغيير قوانين آنرا بدترش نكنيم. (2871879) (alef-11)
 
دكتر معصوم زاده
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۱۲:۵۶:۲۱
سلام - اگر دوستان كارشناس اجازه بدهند در 9 دوره قبلي ضعف اسا سي مجلس مشخص شده كه اهداف با جزئي نگري شهرستا ني و جلب رضايت مردم مناطق براي كل كشور هزينه داشته و موفقيتي نداشته است - چند بار هم استا ني شدن را تجربه كنيم و نترسيم شايد مشكلاتش كمتر باشد و افراد متخصص و كارشنا سان زبده جهت اداي وظيفه اصلي مجلس (وضع و اصلاح قوا نين - نظارت بر عملكرد دولت ) در مجلس گرد هم آمدند - رسيدگي به درد و خواسته مردم ، وظيفه دولت است كه در رو ستا ها هم دهدار دارد و نماينده بر عملكرد كلي نظا رت ميكند . (2871503) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۶ ۲۳:۱۳:۰۷
یعنی همین اندک توجه به شهرستان های کوچک هم نباشه؟؟؟ (2872778) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۰۷:۲۴:۲۹
تجربه عینی که از سردرگمی مردم در پیگیری و عدم پاسخگویی وجود دارد

این است که اگر به مجلس برای دیدن نمایندگان شهرهای بزرگ که چند نفرند


مثلا تهران که 30 نماینده داردمراجعه کنید حواله دادن کار به دیگری است

که پدیده ای مرسوم شده است مثل این است که شهر و شما به عنوان


شهروند نماینده ای ندارید !

زمانی که به کانتر مجلس جهت دیدن نماینده گان مراجعه می کنید بدلیل

مشخص نبودن نماینده ای خاص از دیدار و پاسخگویی بدلیل مشغله طفره

می روند و به دیگر نمایندگان حواله می دهند .. (2875587) (alef-13)