توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 382542
رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران: کیارستمی فرانسه نمی‌رفت زنده می‌ماند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۶
رئیس انجمن پزشکان عمومی با مطرح کردن این پرسش که آیا ماما، پرستار و پزشک درست آموزش می‌بینند؟به کمبود متخصصان اورژانس اشاره کرد و درباره جدیدترین جزئیات پرونده کیارستمی گفت: عارضه کیارستمی در داخل کشور کنترل شده بود و اگر فرانسه نمی‌رفت زنده می‌ماند.

به گزارش تسنیم، عباس کامیابی در نشست خبری هفتمین همایش علمی انجمن پزشکان عمومی ایران اظهار داشت: به اندازه کافی پزشک عمومی داریم، ولی متاسفانه با این حال شاهد افزایش پذیرش ظرفیت‌های پزشکی هستیم، و این در حالی است که پس از فارغ التحصیلی پزشک او را رها می‌کنند، اگر دولت قصد بهبود وضعیت اشتغال دارد می‌تواند به مقوله بیکاری پزشکان بپردازد اصلاً پزشکی عمومی در بُرد پزشکی هیچ حضوری ندارد که این مسئله در دنیا به هیچ عنوان اینگونه نیست در حالیکه اگر در بُرد پزشکی نماینده داشته باشیم مسلماً در روند آموزش، زیر ساخت‌های آموزشی نقش ایفا خواهیم کرد.

وی ادامه داد: به هر حال خبرنگاران در برخی مواقع آگاهی آنان از مشکلات مردم بیشتر از مسئولان است، ما اگر در بحث پیشگیری اقدانم نکنیم با این بودجه کشور تکافوی هزینه‌های درمان نخواهد شد، بنابراین از اصحاب رسانه درخواست داریم به برخی مطالبات حوزه سلامت بیشتر بپردازند از جمله به بیکاری پزشکان عمومی، همچنین بحث پیشگیری مطالبه عمومی شود و برای وضعیت اسفبار آموزش تدبیری اندیشیده شود.

وی با پرداختن به مشکلات آموزش در حوزه سلامت عنوان کرد: به واقع آیا هم اکنون ماماها به درستی می‌توانند زایمان کنند، آیا پزشک می‌تواند درست ویزیت کند و آیا پرستار به درستی می‌تواند رگ گیری کند؟ چرا دانشجویان پزشکی به جای اینکه وارد رشته‌های مادر پزشکی شوند وارد رشته‌های پر درآمد پزشکی می‌شوند.

کامیابی همچنین در نقدی به متخصصانی که وارد عرصه‌های فعالیتی پزشکان عمومی شدند، توضیح داد: متاسفانه بارها می‌شنویم که چرا پزشکان عمومی کار متخصصان را انجام می‌دهند در حالیکه در گذشته این پزشکان عمومی بودند که محوریت طب بر عهده داشتند، و حال امروزه اختیارات تخصصی نزول کرده و خدماتی آورده شده است که کار پزشکان عمومی است.

وی ادامه داد: همچنین متاسفانه یک پزشک عمومی نمی‌تواند عضو هیات علمی شود و یا نمی‌تواند معاون دانشگاه‌ها شوند که این تصمیم باعث شده است پزشکان عمومی از این موقعیت محروم شوند.

رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران به کمبود متخصصان اورژانس نیز اشاره کرد و گفت: تعداد این متخصصان آنقدر در اورژانس‌ها کم است که کار آنها را پزشکان عمومی انجام می‌دهند.

کامیابی درباره آخرین وضعیت پرونده کیارستمی نیز عنوان کرد: بنده براساس جایگاهم نمی‌توانم و نباید اظهار نظر کنم ولی براساس یادداشتی هم که در این بار نوشتم، این فاجعه است که دو گروه مرجع پزشکان و هنرمندان دغدغه‌های خود را رسانه ای کنند و این هم درست نیست تصور شود که جامعه پزشکی با هنر غریبه است و یا درد مردم جامعه را نمی‌‌فهمند در حالیکه در زمان ساخت سریال طنز پزشکی پزشکان عمومی واکنشی نشان ندادند زیرا همراه با مردم بودند.

وی با بیان اینکه عارضه مرحوم کیارستمی در داخل کشور کنترل شده بود، گفت: رفتن وی به از ایران به فرانسه تاثیر در فوت شان داشت و اگر از ایران نمی‌رفت حالا جای او در جمع ما خالی نبود.

رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران همچنین تحول در نظام سلامت کشور را مشروط به اجرایی شدن نظام سطح بندی و ارجاع و اجرای برنامه پزشک خانواده دانست و تاکید کرد: اگر در این مقطع طرح تحول نظام سلامت، بحث پزشک خانواده و نظام سطح بندی به این حوزه پیوند خورد می‌توانیم امیدوار باشیم این تحول اتفاق می‌افتد.

کامیابی با اشاره به اینکه انجمن پزشکان عمومی ایران اخیراً به عضویت رسمی سازمان جهانی پزشک خانواده (ونکا) در آمده است، اظهار داشت: وصل شدن به یک سازمان جهانی و کسب کرسی و رای برای نظام سلامت کشور اهمیت زیادی دارد چرا که می‌توانیم از گروه‌های موجود در نظام سلامت دنیا بهره گیری کنیم.

وی در خصوص موضع انجمن نسبت به برنامه‌های جاری حوزه سلامت گفت: استراتژی انجمن پزشکان عمومی پیاده سازی نظام سطح بندی و پزشک خانواده در کشور است. از سال ۸۴ بحث پزشک خانواده روستایی به جز استان‌های مازندران و فارس تا امروز در هیچ منطقه دیگری مطرح نشده و در همین حوزه متوقف مانده است.

رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با تاکید بر اینکه نظام سطح بندی و ارجاع جزو سیاست‌های کلان قرار دارد و در برنامه پنج ساله توسعه تعریف شده است ادامه داد: اگر در این مقطع طرح تحول نظام سلامت، بحث پزشک خانواده و نظام سطح بندی به این حوزه پیوند خورد می‌توانیم امیدوار باشیم این تحول اتفاق می‌افتد.

کامیابی همچنین معتقد است که اگر اراده‌ای برای اجرای این طرح وجود دارد با توجه به فرصت باقیمانده برای دولت و تحولات مجلس می‌توان با ملزم کردن تولیت نظام سلامت از طریق تدوین یک سند ملی، پزشک خانواده و همچنین نظام ارجاع اتفاق افتد.

وی افزود: ما به سندی نیاز داریم که دولت را با الزام خطاب کند. این نه تنها خواست انجمن‌های پزشکی بلکه درخواست سلامت عمومی کشور است. اگر نتوانیم این سیاست را در وضعیت حاضر اجرایی کنیم شاهد انحرافات بزرگی در نظام سلامت خواهیم بود.

به گفته رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران تمام رده‌های نظام سلامت باید درآموزش مبتنی بر سطح بندی داشته باشند که در حال حاضر وجود ندارد.

کامیابی همچنین از غیبت ۴۰ هزار پزشک عمومی از حرفه پزشکی خبر داد و گفت: در حال حاضر ۸۰ هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد که ۴۰ هزار نفر از آنها در حرفه خود فعالیت نمی‌کنند. ما به اندازه کافی پزشک عمومی برای تامین نیروی انسانی پزشک خانواده داریم اما همچنان با افزایش سهمیه پذیرش دانشجو در حوزه عمومی و سایر تخصص‌ها روبرو هستیم.

وی تصریح کرد: دولتی که قصد کاهش بیکاری را دارد دست به اقدام می‌زند که آینده تمام دانش آموخته‌های این حوزه را تضمین کند. ما ده‌ها میلیون تومان برای تربیت پزشک هزینه می‌کنیم اما آنها را بدون آینده شغلی رها می‌کنیم.

کامیابی ضمن انتقاد از تعریف نشدن یک جایگاه مناسب برای انجمن پزشکان عمومی به عنوان نماینده این جامعه ادامه داد: کوریکولوم آموزشی هر رشته پزشکی باید خروجی تحویل نظام سلامت دهد که جایگاه آن را مشخص کند. اگر ادعا می‌کنیم که پزشک عمومی در نقش پزشک خانواده می‌تواند در سیاست‌های آتی موثر باشد باید تحولی در این حوزه ایجاد کنیم.

رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران به نداشتن امنیت شغلی برای پزشکان اشاره کرد و گفت: وقتی پزشکی امنیت شغلی ندارد، به سمت گرایش‌های دیگر می‌رود. ما به سمت طب دولتی می‌رویم نه طب ملی. در طب ملی دولت تولیت را بر عهده دارد و از بخش‌های خصوصی و نیمه خصوصی حمایت می‌کند.

در این راستا خاقانی - دبیر انجمن پزشکان عمومی نیز از پرداخت مطالبات پزشکان عمومی تا پایان سال ۹۴ از سوی بیمه‌ها خبر داد و گفت: یکی از مهمترین مطالبات جامعه پزشکی، مسئله پرداخت مطالبات آنها توسط سازمان‌های بیمه‌گر است. انجمن پزشکان عمومی مکاتبات زیادی با این سازمان‌ها انجام داد که در نتیجه به ما اعلام کردند که روز اول شهریور، تمامی مطالبات پزشکان عمومی تا آخر سال ۹۴ پرداخت می‌شود.

همچنین در این نشست خبری فریبرز رفیعی - عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران در خصوص تاثیر حضور این انجمن در سازمان جهانی پزشک خانواده گفت: ما با استفاده از تجربیات این سازمان می‌توانیم نیروهای خود را در اجرای پزشک خانواده توانمند کنیم. به این ترتیب شرایط فراهم می‌شود که سمینارهای برجسته با حمایت این سازمان در ایران برای پزشکان منطقه برگزار می‌شود و سبب توسعه توریسم علمی و پزشکی در ایران شود.

وی خاطرنشان کرد: ونکا سازمان غیر انتفاعی است که ۶۰۰ هزار عضو رسمی از ۱۵ کشور مختلف دارد. این سازمان با سازمان بهداشت جهانی همکاری نزدیکی دارد و به عنوان یک نهاد مشورتی فعالیت می‌کند. ارتقا، بهبود و توسعه ساختارها و روش‌های درمان و سلامت مردم بخشی‌ از فعالیت‌های سازمان جهانی پزشک خانواده است.
 
کلمات کلیدی : عباس کیارستمی، قصور پزشکی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.