نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 177793
عرضه قلیان در قهوه خانه ها هم رسما ممنوع شد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۰۸
روزنامه رسمی کشور رأی دیوان عدالت اداری در ابطال مصوبه دولت مبنی بر خروج قهوه‌خانه‌ها از زمره اماکن عمومی را منتشر کرد.

به گزارش گروه تسنیم روزنامه رسمی کشور، امروز متن رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال مصوبه دولت در راستای خروج قهوه‌خانه‌ها از زمره اماکن عمومی را منتشر کرد.

این پرونده با شکایت دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور مفتوح شد که در آن خواستار ابطال مصوبه شماره ۱۶۵۳۹۴/ت۴۵۹۴۴ک ـ ۲۱/۸/۱۳۹۰ وزرای عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک شده بود و در نهایت هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، رأی به ابطال این مصوبه داد.

مصوبه دولت مغایر با قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات است
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در لایحه تقدیمی خود و در تبیین خواسته اعلام کرده است: « خبر آزادی مصرف دخانیات در قهوه‌خانه‌ها از سوی دولت موجب تأسف همه دلسوزان سلامت کشور شده است. این اقدام مغایر با ماده ۱۸ و ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، مصوب مجلس شورای اسلامی و ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی آن و ماده ۸ معاهده جهانی کنترل دخانیات است.

همچنین این در حالی است که در شهریور ماه سال جاری، رأی شماره ۳۱۱ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، ارائه قلیان با هر نوع تنباکو در قهوه‌خانه‌ها را ممنوع کرده بود. متاسفانه وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک این تصمیم خود را در راستای پیشنهاد وزارت بهداشت مطرح کردند که این وزارتخانه در اطلاعیه مورخ ۲۸/۸/۱۳۹۰ از آن ابراز بی‌اطلاعی و آن را مخالف نظر خود اعلام کرد.

خردمندان جهان به دنبال ایجاد دنیایی عاری از مواد دخانی و ریشه‌کنی این معضل اجتماعی هستند. سیاست حفظ افراد در معرض دود دخانیات که ممنوعیت عرضه دخانیات در اماکن عمومی بخشی از آن است، موجب حفظ سلامت جوامع و کاهش میزان مصرف در جوانان کشورهای مجری آن شده است. به گونه‌ای که کوتاهی در این خصوص نوعی خیانت به نسل امروز و فردای بشر تلقی می‌شود.

همواره مسئولان در کشور ما با تصور ایجاد تنش در صورت اجرای این قوانین و با بهانه کردن لزوم بسترسازی فرهنگی قبل از هرگونه اقدام سلبی، زمان را به نفع سوداگران این عرصه از دست داده‌اند. بهانه‌ای که تحقق آن نیاز به ارتقای فرهنگ جامعه دارد و زمانی برای آن قابل پیش‌بینی نیست.

کنترل دخانیات در ایران اسلامی و به تبع آن کاهش میزان بیماری‌ها، فقر، اعتیاد و سایر بزهکاری‌هایی که اغلب با مصرف دخانیات آغاز می‌شوند، نیازمند عزمی ملی در اجرای صحیح، دقیق و به موقع قوانین کنترل دخانیات و استفاده از تجربیات بین‌المللی در این زمینه است تا بدین وسیله بتوان مصرف دخانیات را که روزانه عامل مرگ حدود ۲۰۰ نفر از هموطنان عزیزمان است را کنترل کرد.

این تشکل مردمی به نمایندگی از مردم شریف ایران، ضمن قدردانی از تلاش‌های آن نهاد در پاسداشت دستاوردهای مرتبط با سلامت ملت استدعا دارد تا دیوان به عنوان مرجع رسیدگی به تخلفات، نسبت به احقاق حق ملت و ملزم کردن دولت به اطاعت از قانون تا حصول نتیجه به فعالیت خود ادامه دهد.

متن مصوبه مورد اعتراض

وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک در جلسه مورخ سوم مهر سال ۹۰، بنا به پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به استناد ماده (۱۸) قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مصوب ۱۳۸۵ و با رعایت تصویب نامه شماره ۱۶۴۰۸۲/ت۳۷۳هـ ـ ۱۰/۱۰/۱۳۸۶، تصویب کردند.

در بند(۸) ماده(۱) آیین‌نامه اجرایی قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، موضوع تصویب‌نامه شماره ۱۱۰۰۶۳/ت۳۷۰۶۲هـ ـ ۹/۷/۱۳۸۶ عبارت «قهوه‌خانه‌ها» حذف می‌شود.

این تصویب‌نامه در تاریخ ۱۷ آبان سال ۹۰ به تأیید مقام‌ محترم ریاست‌جمهوری رسیده است. علی‌رغم ارسال نسخه ثانی شکایت برای مشتکی‌عنه و پیگیری موضوع تا زمان رسیدگی به پرونده در هیئت عمومی لایحه دفاعیه‌ای واصل نشده است.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ یاد شده با حضور رؤسا، مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد. پس از بحث و بررسی، با اکثریت آراء به شرح آینده به صدور رأی مبادرت می‌‎ کند.

رأی هیئت عمومی
نظر به این که در بند ۱۴ از ماده ۵۵ قانون شهرداری اصلاحی مورخ ۲۷ بهمن سال ۴۵، قهوه‌خانه‌ها از مصادیق اماکن عمومی قلمداد شده‌اند، مصوبه شماره ۱۶۵۳۹۴/ت۴۵۹۴۴ک ـ ۲۱/۸/۱۳۹۰ وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک مبنی بر خروج قهوه‌خانه‌ها از زمره اماکن عمومی، مخالف قانون مذکور است و به استناد بند ۱ ماده ۱۹ و ماده ۴۲ قانون دیوان عدالت اداری حکم به ابطال آن صادر و اعلام می‌شود.
رئیس هیئت عمومی دیوان عدالت اداری ـ محمدجعفر منتظری
 
کلمات کلیدی : قلیان+قهوه خانه
 
۱۳۹۱-۱۱-۱۸ ۲۱:۳۴:۴۸
این قلیان هم داستانی شده در ماه 3بار ممنوع میشه و ازاد میشه (1123906) (alef-10)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۱-۱۸ ۲۲:۱۰:۰۴
جالبه مدتی است که تو انگلستان مد شده و اخر هفته مردم تو قهوه خانه ها تا صبح قلیان می کشند. (1123981) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۱-۱۱-۱۸ ۲۲:۴۹:۳۸
آقا من چندتا سوال پیش اومده برام
1. من دوست دارم قلیون بکشم و اگه تو قهوه خونه و پارک نتونم بکشم باید برم با رفقا کنج خونه های خالی؟!
2. مگر توی قهوه خونه ها کسی بجز برای قلیون کشیدن میاد که میشه جزو اماکن عمومی؟! نکنه میخوان ما دیگه نریم اونجا بشه مکان خصوصی؟!
3. منکه شاغلم و مشغول زندگی ولی خیلیا بجای سر کوچه و محل وایسادن و جاهای خاص!رفتن میشینن دوساعت با دوستاشون توی یه جای نیمه عمومی و تحت نظارت جامعه گپ میزنن. اشکال اینجوری بیکاری رو گذروندن بجای توی محله ها و کوچه ها چرخیدن چیه؟
4. از کجا معلوم همین جوونا که دیگه واسه قلیون کشیدن نمیتونن برن قهوه خونه کم کم سراز خانه های... و کنج های خلوت و ناکجا آبادهای این شهر درنیارن؟ حتی شاید آمار فساد و اعتیادم تکون بدن اینطوری!!!
5 این بنده های خدا که توی هر قهوه خونه حداقل دوسه نفرن و نون حلال درمیارن باید بعدازین چکار کنن؟!

حالا از کم خرجش بگذریم . میشه لطفا 10 تا برنامه ی با خرج متوسط لطف بفرمایید؟!!!
(1124039) (alef-10)
 
محمدام
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۰۱:۱۲:۴۳
من چند سال کافی شاب داشتم که قلیان هم میدادم کاسبی هم خوب بود ولی وجدان درد دیدن بچه دبیرستانیا و وووو که همه قلیونی شده بودن مجبورم کرد جمعش کنم و با ضرر شدید از شریکم جدا بشم و همیشه به شریکم میگفتم ننه بابای این بچه ها موقعی بیان ببینن بچشون تو مغازه ما داره قلیون میکشه دعا میکنه یا میگه خیر نبینه صاحب مغازه بگذریم الان تو تاکسی سرویس کار میکنم و تو ترافیک چشام در میاد ولی معامله ای با خدا کردم به نیت اینکه تنها بچم دودی نشه چون خودم دوست ندارم هیچ خانواده ای گرفتار چیزی به اسم دود بشه دولت باید برا قهوه خونه دارها اینقدر امتیاز جانبی بذاره که قلیون ندن البته درامد خیلی بالا بعیده که اجازه تصمیم گیری وجدانی به قهوه خانه دارها بده ادمی زاد هم راضی کردن خودش به هر کلکیکه خوب بلده (1124181) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۱۹ ۰۱:۲۲:۰۰
تصمیم بسیار به جا و عقلانه ای است. فکر می کنید چرا کشیدن سیگار در کشورهای پیشرفته در بسیاری از اماکن ممنوع است و تبلیغات سیگار نیز ممنوع است؟ علت اصلی آن هزینه ها و فشار بیش از حدی است که بیماریهای ناشی از کشیدن سیگار و معلولیتهای زودهنگام ناشی از آن به سیستم سلامت کشور وارد می کند که با مالیات مردم اداره می شود. کشیدن قلیان هزار بار از کشیدن سیگار بدتر و برای جامعه پرهزینه تر است و تاوان آن را در نهایت کل جامعه باید بپردازد. (1124192) (alef-10)