نظر منتشر شده
۱۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 45869
مقايسه برداشت از حساب ذخيره در دولتهاي هشتم و نهم
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۳:۳۹
در پی انتشار خبر سو‌ء‌استفاده انتخاباتي از موضوع حساب ذخيره ارزي که در آن با استناد به 10 مرتبه اصلاح قانون برنامه برای برداشت از حساب ذخیره ارزی در دولت آقای خاتمی و 7 مرتبه در دولت آقای احمدی نژاد اشاره شده بود، عده زیادی از خوانندگان محترم با اعتراض به آن خبر، خواستار ارائه "مجموع ارقام برداشت ها" از حساب ذخیره ارزی در دو دولت آقایان خاتمی و احمدی نژاد و مقایسه عملکرد دو دولت نه براساس دفعات برداشت، بلکه بر اساس مجموع ارقام برداشت از حساب ذخیره ارزی شدند.



بررسی های بیشتر درباره ارقام برداشت شده از حساب ذخیره ارزی طی 8 سال گذشته نشان می دهد، برخلاف تصور اولیه، نه فقط از نظر "تعداد دفعات برداشت"، بلکه از از نظر "مجموع ارقام برداشت" نیز دولت آقای خاتمی بیشتر از دولت آقای احمدی نژاد قانون برنامه را برای برداشت از حساب ذخیره ارزی اصلاح کرده است. بطوری که دولت آقای خاتمی طی 10 مرتبه اصلاح قانون برنامه، جمعا 20.5 میلیارد دلار و آقای احمدی نژاد طی 7 مرتبه اصلاح قانون برنامه، جمعا 17.5 میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده اند.



جداول زیر که بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی در  هشت ساله گذشته (از زمان آغاز بکار حساب ذخیره ارزی) استخراج شده،  واقعیت فوق را نشان می دهد.











درباره این خبر چند نکته نیز ضروری است:



1- فهرست فوق، برداشت از حساب ذخیره ارزی بر اساس اصلاح قانون برنامه در لوایح مستقل را نشان می دهد. طی 8 سال گذشته دولت و مجلس در هنگام تدوین و تصویب لوایح بودجه سنواتی نیز مبالغی از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده اند که از نظر برداشت از حساب ذخیره ارزی طی لوایح بودجه، در دولت آقای احمدی نژاد برداشت بیشتری از حساب ذخیره ارزی صورت گرفته است. البته موارد برداشت از حساب ذخیره ارزی در دولت نهم بیشتر رویکرد عمرانی داشته است. تعيين ارقام در كوتاه مدت براي الف مقدور نبود.



2- مقایسه و قضاوت درباره موفقیت دولتها در صیانت از ذخایر ارزی و تخصیص مطلوب آنها، بحث پیچیده ای است که در آن باید مفاهیم و متغیر های متعددی (از جمله نقش و وظایف دولت در اقتصاد، درآمدهای ارزی هر سال، قیمت جاری و پیش بینی شده نفت صادراتی در زمان تصویب، برداشت از حساب ذخیره ارزی، موارد تخصیص و...) بررسی شود. بنابر این برخی اظهار نظرات نامزدهای ریاست جمهوری و اطرافیانشان در هفته های اخیر درباره برداشت بیشتر از حساب ذخیره ارزی در دولت نهم منصفانه و منطبق بر واقعیت نیست و درمواردی متاسفانه حالت سوء استفاده تبلیغاتی و عوامفریبی پیداکرده است، هرچند كلاً فشار بر حساب ذخيره ارزي در دولت نهم و مجالس هفتم و هشتم بيش از ظرفيت اقتصاد ملي و نامناسب به نظر مي رسد.



3-  اصل خبر قبلی الف، تذکر به نامزدهای محترم درباره این واقعیت بود که اشتهای زیاد برای برداشت از حساب ذخیره ارزی، صفت خاص دولت نهم و هشتم نیست، بلکه این متاسفانه یک عادت اشتباه عمومی در نظام تصمیم گیری دولت و مجلس ما (اعم از اصولگرا و اصلاح طلب) است.به همین دلیل از نامزدهای انتخابات انتظار می رود بجای اینکه از این موضوع ملی برای تخطئه رقیب انتخاباتی - سوء - استفاده کنند، به عنوان داوطلب تشکیل دولت، راه حلی برای استفاده بهینه از مازاد درآمدهای ارزی اراده دهند.



4- در روزهای اخیر و با بالارفتن تب انتخاباتی، برخی فعالان سیاسی و خوانندگان الف، به رویه ظاهرا متغیر الف در برخورد با نامزدهای انتخاباتی اعتراض می کنند و معتقدند الف گاهی به نفع دولت و گاهی به ضرر دولت خبر و تحلیل ارائه می دهد. درباره این موضوع، لازم به یاداوری است که برخی رسانه ها متاسفانه در برخورد با موضوعات (به ویژه در زمان انتخابات)، معیار قضاوت خود را عملکرد و عقاید گروه یا فرد سمپات خود قرار می دهند و بطور همیشگی، از گروه و جناح و مراد سیاسی خود دفاع می کنند چه حق باشد و چه ناحق. الف سعی کرده حق و انصاف را معیار قضاوت خود قرار دهد و جایی که دولت یا مجلس یا قوه قضائیه یا احزاب و...، عملکردی صحیح داشته باشند از آنها دفاع کرده و جایی که آنها عملکردی نادرست داشته باشند، حتی اگر اصولگرا باشند، خیرخواهانه و با ارائه استدلال و نشان دادن راه حل، از آنها انتقاد کند.



 

 
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۳:۵۴:۲۳
دوستان گرامي باز هم ؟ چرا ؟
1- 8 سال رياست جمهوري دولت خاتمي با كمتر از 4 سال برابر است؟
البته تخلف تخلف است از طرف هر كس باشد ولي شما چرا براي توجيه تخلف آسمان و ريسمان مي بافيد.
2- قول مي دهم وقتي آمار و ارقام واقعي رو شود مطلب غير اين خواهد بود. (121458)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۰۲:۱۳
//جداول زیر که بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی در هشت ساله گذشته (از زمان آغاز بکار حساب ذخیره ارزی) استخراج شده، واقعیت فوق را نشان می دهد.//

مرد مومن مثلا زرنگی اگه خوب می خوندی می فهمیدی که 8 ساله که این حساب ایجاد شده پس مقایسه دقیقا 4 سال آقای خاتمی با 4 سال آقای احمدی نژاد است پس شرایط یکسان است در ثانی یک نکته این وسط مغفول مانده این که میزان برداشت طی این سال ها به چه نسبتی بوده مثلا آقای خاتمی چند درصد از حساب را برداشته و آقای احمدی نژاد چند درصد را که فکر کنم وضع آقای خاتمی خیلی جالب نباشه
و یا اینکه قرار بود از این صندوق برای وام به بخش خصوصی استفاده شود که فکر کنم هر دو دولت زیاد موفق نبوده اند. (121487)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۶:۳۳:۲۵
با سلام
مي‌خواستم بدانم فربه شدن بودجه در دوره آقاي احمدي‌نژاد را هم در اين فرايند لحاظ كرده‌ايد؟ به هر حال آنچه مسلم است بودجه در اين سه سال رشدي نجومي داشته است (121531)
 
Morteza
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۳:۴۳:۳۲
Man Ham ba in Dooste aziz moafegham aya shoma gheimate naft va mizane tollid va dar amade Iran ra dar Zanave aghaye Khatami va Ahmadi nejad yeksan midanid. Agar serfe bardasht bashad bale, vali kasrie bodje ba tavajoh be dar amade keshvar dar zamane kodam raees jomhor bishtar bood. Vahean be nazare man in gone ghias kardan kami namaghol ast.
Ba tashakor. (121633)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۶:۳۹:۴۲
شايد با اين بحثها چند نفر دانشجو و يا خواننده سرگرم شوند اما آنچه مسلم است جامعه‌اي كه آرامش در فضاي سياست داخلي و خارجي، تثبيت نسبي بازار و تورم مهار شده را در دوره اصلاحات تجربه كرده، صرف نظر از اينكه خاتمي اصلاح طلب بود يا اصولگرا، براي ايشان احترام قايل است و به همين نسبت در برابر آقاي احمدي نژاد كه عمدتا مسايل را غير كارشناسي و در سطحي پايين طرح مي‌كند تا توده مردم را همراه سازد اما در عمل فشار بيشتري (در اثر سياست هاي غير كارشناسانه) به مردم وارد مي‌كند، واكنش منفي دارد
اين تفاوت نگاه مردم به اين دو را در همراهي سيد محمد خاتمي با ميرحسين موسوي در آينده اي نزديك درك خواهيد كرد (121534)
 
سید حامد
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۲۳:۱۵:۱۶
من معتقدم امار و ارقام وقتی معنا دارند که با واقعیت بیرونی که در اجتماع قابل مشاهده است منطبق باشند. آنچه مسلم است این است که اقتصاد این کشور در دورانی که دوران توسعه ی سیاسی نامگذاری شد و برچسب اهمیت ندادن به اقتصاد و در نتیجه معیشت مردم به آن خورد، وضعیت عمومی اقتصاد، تولید، صنعت و تجارت به مراتب بهتر از وضعیت موجود است. وگرنه برداشت از حساب ذخیره ی ارزی به خودی خود نه بد است و نه خوب. لذا میزان این برداشت نمی تواند نشان دهنده ی عملکردخوب یا بد یک دولت باشد. در واقع این بستگی به نوع استفاده از مبالغ برداشت شده دارد که با توجه به توضیحات پیش گفته من تصور می کنم در دوره خاتمی استفاده بهتری از آن شد. (122922)
 
عظیمی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۷:۱۶:۰۱
1- به تاریخ ها دقت شود. 5.5 سال در مقابل 3.5 سال.
2- با توجه به در آمد بالای نفتی در این 3.5 سال، پس بقیه دلارها کجاست؟ موجودی حساب ذخیره ارزی کو؟
3- به نظر من عدد قابل مقایسه، درصد پس انداز است. خاتمی پس از ایجاد صندوق ذخیره ارزی، چند درصد از کل درآمد نفتی را در آن ریخت؟ احمدی نژاد چطور؟
4- آیا آقای احمدی نژاد بجای خاتمی بود، این صندوق را ایجاد میکرد؟ (121543)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۷:۲۸:۵۳
توجه شود كه از نظر حجمي بخشي از برداشت هاي دولت خاتمي مربوط به بدهيهاي بانكي سالهاي قبل بوده است ، در نتيجه 5/5 سال نبوده بلكه بيشتر بوده است لطفا تاريخ اخذ اعتبارات از بانكها را هم اعلام فرمائيد تا امكان قضاوت فراهم شود (121658)
 
سعید
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۱:۴۲:۵۱
نمی دانم چرا سعی دارید مساله را پیچیده کنید و از جزء به کل بنگرید:
هر دولت یک ورودی دارد یک خروجی.
ورودی برابر است با درامد نفت و گاز (در اینجا به سایر درامد های دولت نهم کار نداریم).
خروجی برابر است با 1-صندوق ذخیره ارزی 2- عملکرد دولت
ورودی دولت آقای احمدی نژاد در حدود سه برابر آقای خاتمی
خروجی 1 آقای احمدی نژاد با در نظر گرفتن تعهدات دولت (که نکته مهمی است) منفی، اما در مورد آقای خاتمی مثبت 12 میلیارد دلار.
خروجی 2 آقای احمدی نژاد؟

اینکه چند بار متمم رفته یا چه مقدار برداشته شده بحث انحرافی است. ملت فهیم تر از آن هستند که با 4 خط و یک جدول بگویند به به عجب تحلیل دقیقی!

دوستان اصولگرای عزیز: بحث بودجه و سند چشم انداز 20 ساله، که در سال 1384 ابلاغ شد، یک بحث فرا حزبی است، بنابر این در فکر توجیه اشتباهات دولت ها به دلیل مشی فکری آنها بودن بسیار خطرناک و ظلم به ولی نعمتان مملکت است. کما اینکه ملتی که خود را اصلاح طلب می دانستند در جهت توجیه کورکورانه آقای خاتمی برنیامدند که اگر بر می آمدند، امروز رییس جمهور کشور شخص دیگری می بود. (121617)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۴۵:۵۷
اين آقا محسن هم انگار از اسب افتاده و گرده جسته. عزيز من ملاك فقط كه رقم نيست؟ تفاوت درآمدهاي نفتي آقاي خاتمي با آقاي احمدي نژاد اصلا قابل قياس نيست كه. (121675)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۱۸:۴۷
منظور از دولت هشتم، 4 سال آخر دولت آقای خاتمی است نه 8 سال (121495)
 
محمد مهدی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۵۶:۲۲
سلام
اول 4سال دوره خاتمی نبوده و 5 سال
دوم خوب تو اون سه سال حسابی نبوده برداشتی باشه
سوم اکثر برداشتهای دولت نهم برداشتهای برگشت پذیر بوده( وام به بخش خصوصی)
چهارم اگر توی دولت خاتمی هم حساب ذخیره ارزی پول بود مطمئنا برداشت بیشتری صورت میگرفته پول نبوده که برداره (121520)
 
هادي
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۶:۲۴:۵۴
لطفا ليست برداشتهاي بدون مصوبه مجلس را در زمان آقاي احمدي نژاد را اعلام فرماييد. آنچه نوشته ايد با مصوبه بوده است. منظورم همان ارقامي است كه ديوان محاسبات اعلام كرده كه گم شده است.
در ضمنارقام اعلام شده زمان آقاي اجمدي نژاد هم ظاهرا سه ساله است نه چهار ساله زيرا هنوز چهارسال تمام نشده است (121525)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۹:۲۶:۰۷
مسئولين شهرداري و مترو بارها اعلام كرده اند دولت پولي براي مترو نداده است
اينجانب كارشناس يك شركت مشاور هستم كه توانستيم مبلغي را از بانك صنعت و معدن جهت پروژه مترو تهران اخذ نماييم چطور دولت پولي را در سال 85 به مترو اختصاص داده است ؟ (121595)
 
دانشجو
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۲:۱۸:۳۴
با توجه به کاهش شکفت انگیز ارزش دلار، اگر هر دو را بر یک معیار بیاوریم، وضعیت دولت خاتمی، به مراتب وحشتناکتر هم می شود.
تا دیروز که روی این موضع مانور می دادند، امروز که غلط بودن آن مشخص شده در نظرات می گویند که این چیز ها اهمیتی ندارد!
به راستی چه چیزی برای آن ها اهمیت دارد، بهانه جویی کورکورانه؟!
چشم خود را باز کنید، حقیقت خیلی روشن تر از این حرف ها است (121620)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۳:۳۹:۵۱
دوست عزیز آقا رضا، اگر دقت کنید ارقام مربوط به 8 سال اخیر است نه 12 سال. از این 8 سال، هر دو رئیس جمهور حدود 4 سال سهم دارند. زود قضاوت نکنید. (121632)
 
رهگذر
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۴۳:۰۷
شما هم زود قضاوت کردید. سهم خاتمی 4 سال و 7 ماه است (121673)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۳:۵۸:۲۷
آقای خاتمی آن مبلغ را با نفت 10 دلار و 20 دلار گرد آورده بود. لطفا از مبالغ هنگفتی کهدر این سه ساله اصلا وارد صندوق ارزی نشده هم یاد کنید. (121652)
 
محسني
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۵:۵۳:۱۴
برداشت از حساب ذخیره ارزی در دولت نهم نسبت به دولت گذشته تغییر محسوسی نداشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی جهان برخی تلاش می کنند دولت نهم را به برداشت بی رویه از حساب ذخیره ارزی متهم کنند.
این در حالی است که آمار و ارقام حاکی از آن است که برداشت از حساب ذخیره ارزی در نسبت ورودی به این حساب در دو دولت تقریباً یکسان بوده است.

از آنجائیکه اقتصاد ایران کاملاً نفتی است، از اینرو تمام فعالیت های دولت مرتبط با درآمد نفت است به تعبیری رکود یا رونق فعالیت های اقتصادی و عمرانی دولت منوط به رشد یا کاهش قیمت نفت است.

از آنجائیکه دولت منبع درآمد قابل توجهی جز نفت ندارد، هر میزان درآمد نفت افزایش یابد به تبع آن فعالیت ها دولت نیز بیشتر می شود و طبیعتاً برداشت از پول نفت هم سیر صعودی به خود می گیرد.

از اینرو برای مقایسه 2 دولت در برداشت از حساب ذخیره ارزی با یستی از شاخص \"نسبت برداشت به ورودی به حساب ذخیره ارزی\" استفاده کرد.

به عبارتی نمی توان برداشت از حساب ذخیره ارزی ، در شرایطی که نفت 9 دلاری به خزارنه ریخته می شود را با برداشت از حساب ذخیره ارزی در شرایط نفت 140 دلاری مقایسه کرد.

از اینرو نسبت مذکور شناخت دقیقتری از وضعیت درآمد و هزینه ای دولت ایجاد می کند.

بر این اساس نسبت برداشت از حساب ذخیره ارزی به ورودی در این حساب از سال 80 تا 86 بدین شرح می باشد.
سال 80 = 31%
سال 81 = 76%
سال 82 = 75%
سال 83 = 71%
سال 84 = 73%
سال 85 = 85%
سال 86 = 55%
همانطور که ملاحظه می کنید نسبت برداشت از حساب ذخیره ارزی به ورودی به این حساب در سال 83، 73% بوده است که این نسبت در سال 86 به 55% می رسد.

البته در طول سالهای دهه 80 این نسبت تقریباً ثابت بوده است.

برای ارزیابی میزان برداشت از حساب ذخیره ارزی شاخص های متعددی وجود دارد که شاخص \"نسبت برداشت به ورودی در حساب ذخیره ارزی\" واقع بینانه تر است. (121910)
 
زبل خان
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۰۰:۱۲
خيلي ببخشيد ولي ما هالو نيستيم.
در8ساله خاتمي شده 20.5 ميليارد دلار و در چهار ساله احمدي نژاد شده 17.5
يعني خاتمي سالي 2.5 ميليارد دلار و احمدي نژاد سالي 4.3 دلار از حساب ذخيره ارزي برداشت كرده اند.
يكبار ديگر دستتان در آمارسازي عليه اصلاح طلبان رو شد. خودتان را سياه كنيد لطفا.
مي دانم كه منعكس نميكنيد ولي تا گندش در نيامده درستش كنيد. (121461)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۰۳:۰۲
ببخشید فکر کنم هالو هستید چون
//جداول زیر که بر اساس مصوبات مجلس شورای اسلامی در هشت ساله گذشته (از زمان آغاز بکار حساب ذخیره ارزی) استخراج شده، واقعیت فوق را نشان می دهد.//

اگه خوب می خوندی می فهمیدی که 8 ساله که این حساب ایجاد شده پس مقایسه دقیقا 4 سال آقای خاتمی با 4 سال آقای احمدی نژاد است پس شرایط یکسان است (121488)
 
رهگذر
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۴۶:۴۷
اولا من متعجب هستم که چرا نظر شما را با اینکه با توهین همراه است، منتشر کرده اند.
ثانیا، شما هم دست کمی ندارید، چون اگر دقت می کردید، میفهمیدید که سال1379 در دوره اول آقای خاتمی قرار دارد و نه در دوره دوم. (121676)
 
اصلاح طلب يك كمي قديمي
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۱۸:۱۲
سلام آقا رضا و آقا يا خانم زيل خان
حساب ذخيره ارزي در سال 79 تاسيس شد و در دوره اول آقاي خاتمي اصلا چنين چيزي وجود نداشت.
من خودم اصلاح طلبم و در سال 76 براي برانداختن راستيها خيلي زحمت كشيدم ولي آقايان و خانمهاي عزيز راه دفاع از اصلاح طلبي، دفاع چشم بسته نيست. اين دو كامنتي كه بالا گذاشته ايد، براي كارشناسان بيشتر تاييد خبر الف و آبروريزي براي نويسندگانش است چون از زمان تاسيس اين حساب كه در متن خبر هم اشاره شده، خبر نداشته و چشم بسته اظهار نظر كرده اند.
الان جريان اصلاحات به منطق و دقت و هوشمندي خيلي بيشتر از دفاع هاي كور و بي منطق نياز دارد.
اين جور دفاع شما از دولت آقاي خاتمي مرا ياد ادبيات انصار حزب الله در دفاع از دولت احمدي نژاد انداخت. يعني دفاع كور و تهاجمي بدون اينكه گوينده اش بداند از چه چيزي دارد دفاع مي كند.
بالاخره آمار مي گويد از نظر برداشت از حساب ذخيره ارزي طي اصلاح برنامه، دولت خاتمي بيشتر از دولت فعلي برداشت كرده است. اين واقعيتي است كه با هو و جنجال نمي شود آنرا پوشاند. درواقع اگر واقعا طرفدار اصلاحات هستيم، بايد منطقي و مودب اشتباهاتش را هم بپذيريم و از آن پند بگيريم تا ان شا الله با روي كار آمدن دوباره اصلاحطلبان، آين اشتباه ها تكرار نشوند.
ببخشيد كه تذكر دادم اميدوارم ناراحت نشويد (121494)
 
ياشار
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۷:۲۰:۱۴
آقاي اصلاح طلب كمي قديمي
بنظر ميرسد منطق شما هم كمي قديمي است. اگر به جدول بالا رجوع كنيد، اولين برداشت مربوط يه سال 1379 است كه در دوران دولت هفتم قرار داشت، نه هشتم.
آخريم مصوبه هم ارديبهشت سال 1384 بود كه فكر كنم آن مبلغ هم توسط دولت نهم خرج شده ولي به حساب خاتمي منظور گرديده است. (121946)
 
سید احسان
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۲۱:۰۰
زبل خان عزیز!
بی دقتی کردی!
آمار برداشت خاتمی از حساب ارزی 4 ساله است و آمار احمدی نژاد هم 4 ساله است.
چون اساسا 8 سال از تاسیس این حساب می گذرد!
الف خداوکیلی تا حدود قابل قبولی حسن ظن و حق مداری خود را نشان داده است...

از احمد آقای توکلی به خاطر بنیان گذاری چنین سایتی ممنونم! (121497)
 
رهگذر
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۵۲:۲۶
سید احسان عزیز،
اگر 1379 را از 1388 کم کنیم، میشود 9 سال ( نه 10 سال)
پس اکثر آن در دوره خاتمی و زمان کمتری در دولت احمدی نژاد وجود داشته.
در ضمن، آنچه واضح است، این است که این حساب در دوره اول خاتمی راه اندازی شد. (121680)
 
حقي
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۱۶:۳۱
الحق سايت الف در آزادي بيان و انتقاد از ضعف عملكرد مسئولين بسيار خوب عمل نموده است. بي ترديد سايت الف اگر در دولت هشتم نيز فعال بود حتما كم كاريهاي مسئولين را گوشزد مي نمود. البته رسالت رسانه اي ايجاب مي كند كه گاهي براي ترويج كار خوب، از جنبه هاي مثبت رويكرد و عملكرد درست رئيس جمهور نهم نيز تعريف غير سياسي كنيم.
مردمي بودن و ساده زيستي رئيس جمهور نهم واقعا تاثيرگذار بود زيرا اكنون كه جهت گيري افراد در انتخابات نمايان مي شود، در شهري چون تهران مي بينيم كه برخلاف متمولين و تجمل گرايان (چه برخي از مردم و چه برخي مديران)، اقشار ساده زيست و زحمتكش رويكرد رئيس جمهور نهم را مي پسندند. (121469)
 
حسین
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۱۸:۲۳
لطفا درج کنید
به دور از هرنوع تحلیل اقتصادی می خواستم مقایسه ای انجام دهم

در زمان آقای خاتمی:
از 19-07-1379 تا 05-02-1384 می شود: 55 ماه
کل برداشت: 20467.9 میلیارد دلار
متوسط ماهیانه برداشت : 372.1 میلیارد دلار در ماه

در زمان آقای احمدی نژاد:
از 14-10-1384 تا 11-04-1387 می شود: 30 ماه
کل برداشت: 17246.1 میلیارد دلار
متوسط ماهیانه برداشت : 574.84 میلیارد دلار در ماه

بهتر است برای قضاوت بهتر مقایسه ای هم بین تورم در این سال ها صورت گیرد. (121470)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۰۵:۲۷
نکته مهم نسبت برداشت از کل می باشد که چه دولتی صندوق را بیشتر خالی کرده عزیز دلم (121489)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۳۱:۲۹
چرا بر اساس درامد فروش نفت (متوسط قیمت نفت چند ساله و درامد حاصله با برداشت )محاسبه نمی کنید. (121575)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۰:۲۵:۰۴
احمدی نژاد حول و حوش بیست ماه برداشت نکرده . مال احمدی نژاد رو باید تقسیم بر 48 کنی نه 30 (121609)
 
میثم
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۲۶:۴۲
همش عدد!

آقا جون، باعدد که درد مردم دوا نمیشه!
با عدد که شخصیت پایمال شده آدما بر نمیگرده! (121473)
 
حجت الله زمانپور
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۳۹:۱۶
در یک برداشت آماری تطبیقی خوب است مدت زمان مشابه مد نظر قرار گیرد .مقایسه 48 ماه با 44 ماه صحیح نیست. تازه از اقدامات خارق العاده دولت نهم بر میآید که شاید ظرف همین چند ماه باقی مانده دست به اقدامات دیگری بزند.
متشکرم (121476)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۳۹:۳۵
لطفاً دقت كنيد:
حساب ذخيره ارزي بخشي از درآمد نفت است كه در لايحه بودجه به عنوان درآمد منظور نمي شود و لذا ذخيره مي شود.
حال سوال اينست كه وقتي در بودجه سنواتي امكان استفاده از نفت با قيمت حدود 40 دلار بوده است (رقم تعيين شده مبناي نفت در بودجه در ساليان اخير) واين يعني بودجه اي كه دولت نهم بسته به نسبت ساليان79-84 به شدت انبساطي است ، چه دليلي براي برداشت از حساب ذخيره بوده.
برداشت از حساب در اين دو دوران را با ارقام لايحه بودجه هر سال ارائه كنيد . اينكه در دوران طلايي فروش نفت هم بودجه پر و پيمان بوده و هم برداشت از تتمه درآمدها(همان حساي ذخيره)صورت گرفته است در جدول شما نمايان نيست.
البته بهترين نوع تحليل همان اشاره به مجموع كل مبالغ هزينه شده طي 4 سال به نسبت متوسط 4 ساله دوران اصلاحات است كه بيانگر بسياري مطالب خواهد بود . (121477)
 
افروز
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۰:۳۶
یکی به میخ یکی به نعل سیاست الفیون؟!. (121478)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۳:۱۵
بابا انصاف داشته باشید با نفت 7 ، 8 دلاری زمان دولت آقا خاتمی چطور می شود توجیه کرد که برداشت ایشان از حساب ذخیره ارزی بیشتر بوده !؟ (121479)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۲۸:۴۶
اگه ریاضی بهفمی متوجه میشی آقای خاتمی همین 7- 8 دلار مد نظر شما رو هم از صندوق جارو می کرده (121502)
 
رهگذر
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۵۵:۵۵
چرا توهین میکنید؟ (121681)
 
سامان
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۰:۵۱:۳۷
فکر میکنم مقایسه آمار نظر دهندگان مشخص می کند که سایت \"الف\" که با هدف بهبود وجهه جناب آقای دکتر احمدی نژاد این خبر را منتشر کرده است به هدف خود نرسیده است.
این که خوانندگان یک سایت اصول گرا بیشتر اصلاح طلب اند به نظر شما معنی دار نیست؟! (121750)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۳:۳۴
این اطلاعات به لحاظ زمان برداشت صحیح نمی باشد. چراکه میزان برداشت از صندوق ذخیره ارزی در دوران آقای خاتمی مربوط به سال آخر دور اول ریاست جمهوری و سال دوم دوره آقای خاتمی می باشد در حالی که میزان برداشت در دوران آقای احمدی نژاد مربوط به چهار سال اول دوره آقای احمدی نژاد می باشد . به عباردت دیگر آقای خاتمی طی مدت 5 سال 10 بار از صندوق ذخیره ارزی استفاده کردند در حالی که آقای احمدی نژاد طی چهار سال 7 بار از صندوق ذخیره ارزی برداشت نموند. از سوی دیگر میانگین برداشت سالانه آقای خاتمی تقریبامعادل 4میلیارد دلار می باشد در حالی که میانگین برادشت سالانه آقای احمدی نژاد تقریباً بیش از 4 میلیارد دلار می باشد (121480)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۵:۲۴
در مواردی که دولت نهم از صندق حساب ذخیره ارزی بدون اصلاح قانون برداشت کرده است چه توضیحی دارید؟ (121481)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۴۵:۵۲
دوستاني كه از پيش دولت احمدي نژاد رامحكوم كرده بودند بهتر به عناوين اين برداشتها نگاه كنند تا ببينند كدام دولت در موارد اصولي تري برداشت كرده است دولتي كه براي جلوگيري از افزايش بدهي بانك مركزي برداشت از صندوق ذخيرهارزي مي كرده است يادولتي كه در راستاي طرحهاي حمل و نقل شهري ، زير ساختهاي شهركهاي صنعتي ، افزايش توانمندي برق رساني به صنايع و روستاها و ..... آن وقت ببينند در كدام دولت بايد احساس خطر بيشتري مي شد و كدام دولت از بار اقدام در جهت كارآمدي نظام شانه خالي مي كرده است (121482)
 
عظیمی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۷:۲۰:۴۳
آیا پول را به مترو داده؟ (121547)
 
رهگذر
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۵۸:۱۰
خیلی خنده داره: \"افزايش توانمندي برق رساني\"
تا اونجایی که من میدونم، اکثر خاموشی ها مربوط به دولت نهم بود. (121683)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۴:۵۳:۵۵
این هم راه جدید برای تخریب اصلاح طلب ها!
احمدی نژاد چیزی برای دفاع نگذاشته از چه دفاع می کنید! (121484)
 
zahra
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۱۸:۰۶
این سه سال و نیم با توجه به قیمت بسیار بالای نفت ما که از این عمران و آبادانی ها چیزی ندیدیم. از نظر درآمد هم که در آمدها به نسبت کاهش یافت از طرف دیگر قیمت ها هم که هر کدام چندین برابر شد. (121493)
 
مسعود
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۲۰:۳۲
نفس برداشت از حساب ذخيره ارزي كه بد نيست .
مشكل در چگونه مصرف كردن آن است.. (121496)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۲۲:۰۳
با سلام. عزیزان ریاضی و حساب هم شده سیاسی؟
اولا: دور دوم آقای خاتمی از سال 80 شروع شده که در اینصورت طی 48 ماه 18057.5 و میانگین 376 میلیون دلار وآقای احمدی نژاد با 45 ماه ریاست و میانگین 383 میلیون دلار . می بینید که تفاوت چندانی با هم ندارد. دوستان ،به خاطر این دنیا ایمان خود را زیر سوال نبریم. آخرتی هم هست... (121498)
 
نه راستی نه چپی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۴۱:۳۱
با سلام ، یک نکته خیلی مهم است و آن اینکه مهم نیست که چه دولتی چه مقدار پول از صندق ذخیره ارزی برداشت نموده است بلکه نکته بسیار با اهمیت این است که این برداشت پولها صرف چه اموری شده است . آیا برای زیرساخت های مهم و حیاتی مملکت هزینه شده است یا نه خرج آفتابه لگن شده است . با تشکر (121508)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۴۳:۰۱
اونی که مجلس تصویب کرده که مشکلی نیست. می خواست تصویب نکنه.
اونی که غیرقانونی و بدون اجازه مجلس برداشت شده رو زحمت بکشین رو کنین.
تا سیه روی شود هر که در او غش باشد. (121510)
 
بخش خبري الف
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۵:۴۷:۴۷
تعدادي از نظرات بينندگان به مبلغ 300 ميليارد درآمد ارزي در دولت نهم اشاره كرده و بر اساس اين نظر نتيجه گيري كرده اند.
از آنجايي كه چنين عددي به عنوان درآمدهاي ارزي در چها سال گذشته كاملا بي پايه و اساس است، الف، نظرات حاوي اين عدد را تهمت و افترا به دولت تلقي كرده و از انتشار آنها معذور است.

الف در موارد بسياري اشتباهات دولت را -حتي صريح تر از رسانه هاي مخالف دولت - تذكر داده است اما براساس اسناد و محاسبات روشن معتقد است بكاربردن ارقام و ادعاهاي انتخاباتي نظير: « 300 ميليارد دلار درآمد ارزي در طي اين 3 سال چه شد» ، تهمتي دروغ و غير منصفانه است.

درباره رقم صحيح درآمدهاي ارزي، الف طي روزهاي آينده اطلاعات صحيح و مستند را منتشر خواهد كرد. (121515)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۹:۵۹:۲۰
اگر صادق و منصف هستید، تمام اعداد زیر را بطور شفاف در یک مقاله (و نه در چند مقاله جداگانه) شرح دهید:
1. میزان کل درآمد ناشی از فروش نفت خام در چهار سال اخیر
2. میزان کل درآمد ناشی از فروش گاز در چهارسال اخیر
3. میزان کل اجازه برداشت از صندوق ذخیره ارزی برای چهار سال بر طبق قانون چهارم توسعه
4. میزان کل برداشت اضافی از صندوق ذخیره ارزی با مجوز مجلس در عرض چهار سال اخیر
5. میزان کل درآمدهای حاصل از فروش نفت که در روشهایی مانند مبادله مستقیم با بنزین، هزینه شده و به حساب خزانه واریز نشده است.
6. میزان کل موجودی فعلی حساب ذخیره ارزی
  (121602)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۲:۲۰:۲۰
فکر کن اینو بگن! (121622)
 
جاويدي
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۹:۴۷:۳۲
من هم با اين نظر خيلي خيلي خيلي موافقم
اين كار ديد بسيار روشني به ما ميده و معلوم ميشه حرف هائي كه زده مي شه و آمار ها تا چه حد درسته و اينكه چطور از يك آْمار درست سوء استفاده ميشه (121713)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۰۴:۴۹
دوستان الف تلاش زيادي دارند تا تنها يك موضوع از ستدلال كنندگان را پاسخ دهند اما به ياد داشته باشيد كه اين بحث انتخاباتي نبود و در اولين مناظره روساي سازمان برنامه و بودجه قبل و بعد از دولت نهم در يك برنامه تلويزيوني به قضاوت عموم گذارده شد .
در خصوص صندوق ذخيره ارزي هم بايد گفت، برخي كه دولت اصلاحات را محكوم مي كنند كه برداشتي بيش از حد از صندوق داشته به ياد داشته باشند كه اصولاً صندوق مولود دولت خاتمي و از احكام برنامه چهارم بوده اين را بايد توضيح داد كه قبل از آن، دولت ها براي تمام درآمد نفت نسخه مصرف مي پيچيدند و حال دولتي پيدا شد كه سر به اين حكم نهاد و تمكين كرد كه حتي از درآمد 8 دلاري نفت قدري در صندوق بماند .قياس بين اين دو دوره به اين سادگي ها نيست....
سايت الف بارها و بارها همگام با نظرات برخي نمايندگان دلسوز داعيه لزوم برداشت با حساب و كتاب از صندوق داشته و كارشناسان خوب درك مي كنند كه موادي چون ماده 32 قانونن برنامه چهارم ناظر بر آغاز توجيه شده آن دسته از طرح هايي دارد كه در يك فرآيند منظم اولاً توجيه فني و اقتصادي و ثانياً اولويت آنها مشخص شده باشد .
از سايت الف مي خواهيم كه قبل از آنكه دو عدد برداشت از حساب را مقايسه كند اگر مي تواند تعداد پروژه هايي كه فرآيند بررسي توجيه فني و اقتصادي را طي نموده و آغاز آنها باعث برداشت از حساب ذخيره شده را بررسي نمايد.
با عرض احترام به كارشناسان سايت بايد گفت صرف برداشت از صندوق بايد با شاخصي كه نشانگر ميزان اولويت و توجيه پذيري طرح ها است بررسي گردد. (121661)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۰۰:۴۵:۱۲
میگم چه طوریه ؟
شما میگین اینقدر درآمد نداشتیم اونوقت الهام میگه 280 میلیارد دلار درآمد دولت بوده؟
بانک مرکزی هم میگه 300 میلیارد
اصلا معلوم هست کی درست میگه؟
چه جوریه که شما بهتر از بانک مرکزی بلدین چقدر درآمد داشتیم؟
میشه راحت تر بگین:ما به کی باید رای بدیم؟!

مرد باشین و منتشر کنین اونم در صدر نظرات تا همه بتونن بخونن! (122551)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۶:۱۴:۰۳
با سلام
با نگاه به محل مصرف منابع مشخص می گردد که بیشتر برداشت دولت آقای خاتمی به خاطر پرداخت بدهی بانک مرکزی می باشد. بنابراین می بایست میزان بدهی دولت آقای احمدی نژاد به بانک مرکزی در شرایط کنونی مد نظر قرار گیرد. لذا خواهشمنداست که سایت الف این موضوع را مشخص نماید. (121522)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۶:۲۷:۱۲
دولت فعلی با تصویب مجلس این مقدار را برداشت کرده بقیش رو هم بی تصویب
دولت قبلی اونجور بود و ما اینجور
در نهایت مشخص میشه که اصول گرا ترین اصول گرا و اصلاح طلب ترین اصلاح طلب برای قانون تره هم خرد نمیکنن
خدا وکیلی فرق این دو تا چیه
این همه جار و جنجال دعوای زرگری نیست
فقط میخواید مردم رو سیاه کنید که بالاخره به یکی رای بدن و بعد بگیم آقایون برون مرزی مردم به اصل نظام پایبندن. (121526)
 
محمدرضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۶:۵۹:۰۵
در اين آمار يك چيز مغفول مانده است، آنهم ميزان واريز درآمد ناشي از ارز به حساب ذخيره ارزي در دولت هشتم و نهم است. لطفاً مشخص كنيد در دو دوره چهارساله چه ميزان درآمد نفتي حاصل شده است، چه ميزان به حساب ذخيره ارزي واريز شده است و چه ميزان برداشت شده است. آنگاه مي توان قضاوت درست تري داشت. (121539)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۷:۱۶:۳۵
پس ما با توجه به فروش هر بشکه نفت 150 دلار پول فراوانی در صندوق ذخیره ارزی داشته باشیم. ایا داریم؟ (121544)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۷:۱۸:۱۰
از سایت وزین الف چنین آمار سازیهایی بعید است البته رویکرد سایت طی 2 ماه گذشته تغییر کرده و به سمت عوامفریبی سوق نموده است .در نکته اول آورده اید
(طی 8 سال گذشته دولت و مجلس در هنگام تدوین و تصویب لوایح بودجه سنواتی نیز مبالغی از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده اند که از نظر برداشت از حساب ذخیره ارزی طی لوایح بودجه، در دولت آقای احمدی نژاد برداشت بیشتری از حساب ذخیره ارزی صورت گرفته است. تعيين ارقام در كوتاه مدت براي الف مقدور نبود).
تعیین ارقام به این دلیل که نمیتوانید دروغ بگویید و آبروی دولت نهم را ببرید مقدور نیست. (121545)
 
احسان
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۷:۱۹:۲۰
خوب منظور از این مقایسه چیست؟ یعنی خاتمی هم میلیارد ها دلار این ملت را مثل این یکی بباد دادهاست؟رفسنجانی چطور؟ قبلی ها هم؟ مهدی جان کمک! (121546)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۷:۵۸:۱۴
پس انداز هر خانواده برای خرج کردن درمسیر ارتقا یک خانواده است متاسفانه هردو نفر برای هزینه های جاری خرج کرده اند و آنهم باتصویب مجلس . خجالت آور است (121557)
 
علی نجفی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۰۱:۵۶
خیلی جالبه از 14/10/1384 تا 11/4/1387 میشه چهار سال واقعا جالبه (121558)
 
siyamak
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۰۵:۳۹
delam mikhad age aghaye ahmadi nejad shekast khord ,sitetoono yerooz kamelan sefid bebinam. (121560)
 
حسن
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۰۶:۱۹
با سلام
از مسئولین سایت الف تقاضا دارد مقاله ای هم در باره ذخایر ارزی کشور و همچنین بدهی های ارزی کشور و مقایسه آن در هر دو دولت هشتم و نهم تهیه فرمایند
چنانچه برداشت های بدون مصوبه ای نیز بوده است برای تنویر افکار مخاطبین در هر دو دولت منتشر شود (121561)
 
علي .ش
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۰۹:۰۴
اگر سايت الف قصد تخريب نداره لطفا نظرم رو در سايت بگذاره كه در دو مرحله هست:
صحبتهاي آقاي احمدي نژاد قبل در سال 84 كه اصلا تخريب انجام ندادند
1- متأسفانه امروز هزينه مديريت در كشور ما خيلي بالاست و بيش از 60 درصد اعتبارات ما صرف هزينه‌هاي جاري دولت مي‌شود كه بيشتر آن هم صرف مخارج مصرفي‌ مي‌شود.

2- مراكز علمي، فرهنگي و ديني اصيل ما مورد غفلت قرار گرفته‌اند و متأسفانه در سالهاي اخير شاهد آثار اين غفلت بوده‌ايم.

3- امروزه متأسفانه 80 درصد صنعت در اختيار دولت قرار دارد. امروز اين كه فرصت‌ها بايد در اختيار مردم قرار گيرد، به خصوصي‌سازي و آن هم به فروش اموال دولتي تعبير شده و قطعاً با خصوصي‌سازي واقعي كه همان آزاد شدن انرژي مردم است، مغايرت دارد.

4- من پس از مطالعه و تحقيق و بررسي همهجانبه به اين نتيجه رسيدم كه كشور را بسيار بهتر از وضع موجود آن مي‌توان اداره كرد و به همين دليل تصميم گرفتم وارد عرصه انتخابات شوم و به نفع كسي نيز كنار نخواهم رفت.

5- عليرغم زحمات مديراني كه در طي سالهاي گذشته مسئوليت اجرايي كشور را برعهده داشته‌اند، چون تلاشهاي آنها با محور عدالت انجام نپذيرفته است شاهد گسترش فقر و فساد و تبعيض بوده‌ايم.

6- در چند سال اخير افراد تحت پوشش كميته امداد و بهزيستي روز به روز در حال افزايش بوده‌اند آيا اين وضعيت حاكي از آن نيست كه دامنه فقر و تبعيض روز به روز بيشتر شده است؟

7- اينكه يك كارمند عاليرتبه 20 برابر يك كارمند معمولي حقوق مي‌گيرد حاكي از افزايش شديد فاصله طبقاتي است و با اين روند نمي‌توان به چشم‌انداز مطلوب 20 ساله رسيد.

8- افرادي هستند كه به خاطر ارتباطات خود در سيستم اداري كشور از امتيازات ويژه‌اي برخوردارند و در اين ميان بعضي‌ها اصلاً به وجود تبعيض اعتقاد ندارند، قطعاً بايد اين گونه گريز‌گاهها را بست تا عدالت برقرار شود. (121563)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۰۹:۰۶
آقایان الفی، فارغ از این جداول،پس این 300 میلیارد دلار بی زبان در دولت نهم کجا رفت؟ (121564)
 
علي .ش
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۱۰:۲۲
9- صدها ميليارد تومان از پول بيت‌المال صرف خريد ساختمانهاي مجلل دستگاهها در تهران شده است كه بسياري از اين ساختمانها غيرضروري است و با فروش آنها و خريد ساختمانهاي ارزان‌تر در شهرستانها، هم بازدهي امور بيشتر مي‌شود و هم منابع مالي براي رفع مشكلات جوانان و مردم فراهم مي‌آيد.

10- امروز متأسفانه با وجود خدمات دولت و هزينه كردن‌هاي بسيار، كشور دچار فقر، فساد و تبعيض است.

11- اگر دولت پول ندارد، سازمانها و شركتهاي دولتي، هزينه برجهاي دهها ميليارد توماني را از كجا تأمين مي‌كنند و چرا سالانه دهها ميليون دلار از بودجه عمومي براي سفرهاي خارجي هزينه مي‌شود. ما منابع به اندازه كافي در اختيار داريم اما از آنها به طور مناسبي استفاده نمي‌شود.

12- مگرنه اين است كه دولت آتي بايد نقايص و نقاط ضعف دولت‌هاي گذشته را برطرف كند پس چرا با طرح موضوع انحرافي نامزدها، به صورتي زيركانه فضا و فرصت نقد دولت را از اين مردم سلب كردند.

13- تورم مهار گسيخته اقتصادي فشار سنگيني را بر مردم وارد مي‌كند و اين در حالي است كه به نظر مي‌رسد دولت از آثار اين تورم مصونيت دارد و همه‌ آسيب‌ها متوجه مردم است، زيرا شركت‌ها و سازمان‌هاي دولتي گران‌ترين ساختمان‌هاي شمال تهران را خريداري مي‌كنند و خاصه خرجي از كيسه بيت‌المال نيز به يك رويه‌ عادي در نظام اداري و اجرايي تبديل شده است.

14- اصلاح امور، مبارزه با فقر و فساد و پيشرفت كشور، بدون حضور مردم، امكان‌پذير نيست فقط با اداره، دفتر و دستك، نمي‌توان كاري از پيش برد
گزينه 13 رو توجه كنيد
دوست عزيزمون ساده زيستي دولت رو پيشكش كرده بودند:
ساده زيستي يعني وزير كشور آقاي محصولي (آقاي رسايي كه از طرفداراشون هستند ميگن 160 ميليارد سرمايه دارند بعضي ها هم ميگن 400 ميليارد (121567)
 
علی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۱۲:۱۰
من به خبرهای شما شک دارم. مطمئن نیستم که درست می گویید.
در خبر قبلی http://alef.ir/1388/content/view/45596/ نوشتید که خاتمی 10 بار برداشت کرده است و احمدی نژاد 7 ولی از نظر حجم دولت آقای احمدی نژاد بیشتر برداشت کرد.
حالا عکس همان گزارش خودتان را در این خبر اعلام می کنید. متاسفانه به صحت مطالبتان شک کردم.

از آنجاییکه در مقایسه تان 5 سال خاتمی را با 3 سال احمدی نژاد هم مقایسه کردید باز کمی بیشتر نسبت به عادلانه بودن تحلیلهاتون شک کردم.

لطفا بیشتر دقت کنید.

علی سلطانی (121568)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۱۳:۳۳
متآسفم برای سایت الف که انقدر بی دلیل از محمود احمدی نژاد دفاع می کند ودر همین راستا ا به سطح فکر مخاطبانش احترام نمی گذارد.
این خبر دو مشکل دارد:
1.مقایسه 4سال احمدی نژاد با 8 سال خاتمی،که کاملاً ناعادلانه است
2.حداقل اگر این گونه قصد مقایسه دارید بگویید بودجه هر سال چگونه بسته شده است که بتوانیم کل مصرف را بااحتساب برداشت ها مقایسه کنیم.
یک سوال:
با فرض درست بودن آمار چرا صندوق ذخیره ارزی کاملاً خالی است؟
امیدوارم سایت الف به جای طرفداری بدون منطق از احمدی نژاد سعی در شفاف سازی کند.
باادامه این روند ذهنیت ما از آقای احمد توکلی کاملاً بر می گردد (121569)
 
احمد
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۲۲:۳۰
فرقش این است که زمان آقای خاتمی طبق مصوبه مجلس درصد مورد نظر به صندوق واریز میشده ولی آقای احمدی نژاد قبل از واریزی به صندوق ارزها را خرج کرده و تخلفات ایشان از قانون که در گزارش دیوان محاسبات هم بهش اشاره شده گویای همین نکته است (121571)
 
مسلمان
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۲۵:۳۸
اولا مقایسه در دولت هشتم به وضوح از سال 79 هست . و دولت نهم هنوز به ایستگاه آخر نرسیده است .شما برای مقایسه ی زمانی باید دو مورد اول در دولت هشتم را کم کنید که در این صورت مبلغ برداشت پایین تر خواهد بود.
دوما در دولت هشتم هیچ موردی از برداشت برای واردات کالا یا گندم وجود ندارد.
سوما با توجه به اجرای طرح کمر شکن تثبیت قیمت ها به خصوص در مورد بنزین و مقایسه ی در آمد دولتها از بنزین برداشت برای واردات بنزین در دو دولت قابل تامل مینماید.
چهارما بودجه کل کشور در آخرین سال دولت هشتم که پر درامدترین سال دولت بوده يك ميليون و 154 هزار و320 ميليارد و 784ميليون و 841 هزار ريال بوده در حالی که بودجه ی سال 87 رقمی برابر با دو ميليون و نهصد و سي و هشت هزار و هشتصد و چهل و پنج ميليارد و نهصد و چهل و سه ميليون بوده . با این بودجه برداشت برای واردات !
پنجما با آمار بازی نکنید (121572)
 
فريد
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۲۹:۵۸
عزيز دلم كه اين جدول را ساخته و درج كرده اي :
1 - مبلغ دريافتي دو دولت از فروش نفت را محاسبه كن
2 - مبلغ برداشتي از فروش نفت را در دو دولت محاسبه كن
3 - مانده حسابهاي ارزي در دو دولت را اعلام كن
4 - اگر بي طرفي اين نظريه را در سايتت درج كن
5 - در غير اينصورت وقتت را با همين اعداد هدر كن (121573)
 
راستگو باشید
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۴۱:۱۸
فرض محال نوشته سایت الف درست باشد. لازم به یاد آوری است آقای خاتمی ضمن هشت سال ریاست جمهموری 20.5 میلارد برداشت کرده اما آقای احمدی نژاد در زمانی کمتر از چهار سال (121577)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۶:۰۸:۴۴
با سلام. عزیزم صنوق ذخیره ارزی اواخر سال 79 تاسیس شده نه شهریور 76!
آخه اون سه سال صندوقی نبوده که خاتمی بخواد ارش برداشت کنه! (121915)
 
دانشجو
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۴۱:۲۵
با سلام
ضمن بررسي دقيق موضوع، مشخص مي‌شود بيشترين برداشت دولت آقاي خاتمي از حساب ذخيره ارزي مربوط به شاهكار سياست اقتصادي يكسان سازي نرخ ارز مي‌باشد كه هيچ كدام از دولتهاي بعد از انقلاب توانايي انجام آن‌را نداشتند كه دولت آقاي خاتمي با استفاده از بدنه كارشناسي قوي و در مقطع زماني عالي، آن‌را با موفقيت به سرانجام رساند. (121578)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۴۱:۴۶
توجه کنید اگر می خواهید این امار درست و دقیق به نظر برسد بایستی اول میزان درامد دولت خاتمی در ان چهار سال را مشخص کرد و میزان پولی که به حساب صندوق ریخته شده و در نهایت میزان برداشت و مقدار باقی مانده ته صندوق را تا خوانندگان محترم به خوبی درک کنند که چه خبر است .من که فکر میکنم میزان برداشت در این چهار سال فراتر از این چیز ها باشد چرا که با این درامدی که دولت احمدی نژاد داشته الان موجودی حساب ذخیره می بایست نزدیک به 50 میلیارد رسیده باشد. (121579)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۴۶:۵۴
اینجا یه مشکلی هست! تا اونجا که من می دونم دولت بنا بر برنامه چهارم حق داشته سالی ۴۵ میلیارد از درآمد نفت رو برداشت کنه. (ممکنه این عدد من کمی نا دقیق باشه از که دوستان سایت الف می خوام که تصحیح کنن) بنابر این دولت طی ۴ سال مبلغی حدود ۱۸۰ میلیارد از درآمد نفت رو برداشت کرده که اگه از ۲۸۰ میلیارد در آمد نفتی دولت در طی ۴ سال کم کنیم میشه ۱۰۰ میلیارد باقیمانده که باید به حساب واریز شده باشه بهعلاوه مبلغی حدود ۱۰ میلیارد که از دولت قبل در حساب مانده. از این حدود ۱۱۰ میلیارد ۱۷.۵ میلیارد برداشت شده. ‍ دست آخر می مونه بیش از ۹۰ میلیارد دلار که باید در حساب ذخیره باشه که احتمالا الآن یک چهارم این مبلغ هم در حساب نیست!
فکرمیکنم قضیه از اونجا آب می خوره که دولت همون ابتدای سال بودجه رو با مبالغ بالای برداشت از درآمد نفت می بسته یعنی قبل از اینکه مبلغی باقی بمونه که به حساب واریز بشه اونها رو مصرف میکرده که چندان تفاوتی با برداشت از صندوق نمیکرده. اگه اشتباه می کنم خواهش می کنم متذکر بشین. (121580)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۸:۵۳:۰۲
اگر با منطق نگاه کنید میبینید که درآمد دولت نهم از نفت برابر کل 16 سال قبل بوده. و گویا به گفته آقایان در بهترین حالت 25 میلیارد دلار موجودی داره ( اگه از آن زمان تا حالا چیزی مونده باشه) حالا چه فرقی میکنه که پول نفت تحت چه عنوانی خرج بشه؟ مستقیما برود توی بودجه یا اول برود به حساب ارزی و بعدا برداشت بشه. اتفاقا این خبر و حسابی که از صندوق ذخیره اعلام شده نشان میدهد که دولت خاتمی با کمتر نصف بودجه ای که آقای احمدی نژاد خرج میکند کشور رو اداره میکرد. مگر اینکه فکر کنید آقای خاتمی از آمریکا یا یه جای دیگه پول می گرفته. اساسا نحوه بودجه ریزی در دولت آقای احمدی نژاد نشون میده که ایشون علاقه ای به ذخیره ارز برای روز مبادا ندارند و مستقیما همه پول نفت رو میکشند توی بودجه تا یه وقت مجبور نشوند برای برداشتش از حساب ارزی پیش مجلس گدایی کنند. (121583)
 
روزبه
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۹:۱۱:۵۱
واقعا مقایسه جالبیه؟ 4 و نیم سال در برابر 2و نیم سال
و نکته جالبتر آیتم شماره 7 برداشت آقای احمدی نژاد.. فکر کنم منظور از کالای اساسی پرتقال مصری، سیب فرانسوی و انگور برزیلی و برنج خارجی که باعث شده کشاورزی ما متلاشی بشه؟
آیتم 6 هم جالبه...در حالی که با کمبود تولید گاز مواجهیم و پروژه های ما در پارس جنوبی به دلیل کمبود بودجه و سوئ مدیریت متوفق است..آقایان 1 میلیارد دلار هزینه انشعابات گاز و گاز کشی میکنند.
و مطلب بعدی اینکه واقعا بقیه پول خرج شده از حساب زخیره ارزی کجاست که الان این حساب 15 میلیارد دلار منفی است. زمان آقای خاتمی نفت 140 دلار نبوده ...باید ببینیم بقیش زمان آقای احمدی نژاد کجا رفته... (121587)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۹:۱۴:۴۵
این که اصلاح طلبان حرف از حساب ذخیره ارزی می زنند این است:
1- درآمد نفتی(تنها نفتی) دولت : 230 میلیارد دلار
2- بودجه دولت طبق برنام چهارم: 50-60 میلیارد دلار
3- مانده ذخیره ارزی در بهترین حالت : 15-30 میلیارد تومان

مابقی این 140 میلیارد دلار کجا رفته و چه شده بحث اصلاح طلبان است که نه اصولگرایان و نه دولت و نه مجلس در این باره سخن نمی گویند .
این پول گم شده ؟ (121588)
 
hossein
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۹:۱۷:۲۶
بنزین گران تر بفروشید تا برای پز دادن و تفریح مردم خیابانها را آلوده ترافیک خود نکنند در کانادا 35 درصد مالیات بر بنزین داریم و 14 درصد مالیات عمومی و انواع مالیات های مختلف مانند مسکن و برق و زمین و راه ر فتن و نشستن .... مردم ایران را شما پر رو و بی قانون شان کرده ائید چون نیاز به رای مردم دارید یک روز سیب زمینی می ریزید وسط خیابان و روز دیگر بنزین را حراج می فروشید مردم همیشه نق می زنند چه در کانادا و آمریکا یا ایران و جای تعجب است با این همه مشکلات در خارج و گرانی و مالیات ها نق زدن ایرانی ها در خارج یک دفعه به خاموشی تبدیل می شود البته از طریق رسانه ها و ترسی که در خارج دارند اما در صحبت های خومانی همه می گویند ایران بهتر از کانادا است . ما که در کانادا ندیدیم روزنامه ای آمار مالی مردم و دولت را چاپ کند و از ما نظر بخواهند .رئیس مرکز کتابخانه آتاوا آمار مالی دولت و دروغ های آن هزینه جنگ را افشا کرد نزدیک بود اخراجش کنند ترا خدا روابط امور بین المللی خود ا افزایش دهید و از ایرانی های ستم کشیده در خارج و دانسته های آنها هم اسفاده نمائید با تشکر .
این هم چند آمار انتشار یافته از کانادا و با ایران مقایسه نمائید
مبلغ 30 میلیون دلار هزینه از محل مالیات مردمی برای حفاظت خانواده و خود نخست وزیر کانادا در دوسال .
مبلغ یک میلیارد دلار برای باز سازی و تعمیر پارلمان آتاوا
مبلغ 500 هزار دلار برای تعمیر و رنگ زدن یک دفتر کار دولتی در شهر ویکتوریا وزیر رسیدگی به خانواده نیازمندان و کودکان در حالی که در یک سال ده ها کوک بر اثر نرسیدن امکانات مناسب پزشکی و غذائی در بی سی از بین رفته اند.
مبلغ بیش از 30 میلیارد جنگ افغانستان
مبلغ 50 میلیون برای از بین بردن 150 هزار خوک تا قیمت گوشت خوک را بالا نگه دارند.
مبلغ ده ها میلیار دلار برای هزینه جرایمی که در کانادا جرم به حساب نمی آید دزدیدن اشیای کمتر از 5 هزار دلار در کانادا زندان ندارد مانند دوچرخه و یخچال و آدامس و هر چیزی ه مبلغ آن زیر 5 هزار دلار باشد و برای همین بعضی ها از کانادا راضی هستند
و ووووووو (121590)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۹:۱۷:۵۶
با حساب درآمدهاي دولت نهم چه مقدار از درآمدها بايد به حساب ذخيره ارزي ريخته مي‌شده؟
و در مقابل چه مقدار از اين درآمدها برداشت شده؟

موضوع خيلي روشنه
وقتي درآمدهاي نفتي در بودجه با احتساب هر بشكه 50 تا 60 دلار محاسبه ميشه مازاد اون بايد به حساب ذخيره واريز بشه ما به قيمت 120 دلارهم رسيديم

در اينكه نمايندگان محترم مردم هم كم كاري كردن شكي نيست در غير اين صورت هر دو دولت به اين آمار نميرسيدن

در كل كمي باورش سخته كه نفت 20 تا 30 دلار زمان خاتمي با نفت 70 تا 80 دلار احمدي نژاد مقايسه بشه و به نتيجه مشترك برسيم

شما كه زحمت كشيدين اين آمار هم دربيارين چه مقدار از درآمدهاي مسلم نفتي به حساب ذخيره واريز نشد و كل درآمدهاي اين دو دولت از نفت چقدر بوده؟ (121591)
 
آتیک
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۹:۱۸:۵۴
شلام به آقای الف
من کارشناس نبوده و سواد زیادی ندارم ، در صورت امکان، برای درک بهتر امثال من به مسئله ی زیر پاسخ بدین!
به فرض اینکه در دوره ی قبلی تعداد 1000 عدد سیب از قرار دانه ای 1 تومان، به مبلغ 1000 تومان و در دوران دولت فعلی همان تعداد سیب ، به علت تغییر وضع بازار از قرار دانه ای 3 تومان، به مبلغ کل 3000 تومان فروخته شده ،برای من و امثال من روشن بفرمائید،مبلغ 2000 تومان اضافه ی در آمد را کجا و برای چه کاری ذخیره یا هزینه کرده اند ؟ (121592)
 
حسن
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۱۹:۱۹:۰۶
ای کاش مسئولان محترم سایت با دقت بیشتری آمار اضافه برداشت دولت نهم را اعلام میکردند . معنای این آمار این است که دولت نهم هیچ اضافه برداشتی برای واردات بنزین و گازوئیل در سالهای 85 و 86 و 87 نداشته است . در حالی که همگان مطلعند یکی از دلایل اختلاف مجلس با دولت اضافه برداشت غیر قانونی طی سالهای اخیر بوده . امیدوارم توضیح
مناسبی از سوی مسئولان سایت در خصوص ارائه آمار غلط ارائه گردد . (121593)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۰:۱۵:۲۵
جالب بود تنها تفاوتش این بود که در دولت خاتمی اینقدر ملت درگیر سیاست بودن که هیشکی حواسش نبود تو اقتصاد چه اتفاقی داره میفته! (121605)
 
فرهاد دزفولی
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۰:۲۰:۰۰
کاری نداریم که دولتهاچقدر برداشته اند بالاخره این حساب برای روز مباداست مهم این است که چگونه برداشت میشده و برای چه ؟

اما نکته مهمتر که متاسفانه مغفول مانده است این است که خاتمی با نفت 7 دلاری این حساب را بنا نهاد و با موجودی قابل توجهی به دولت بعد تحویل داد اما آقایان با نفت 140 دلاری نه تنها چیزی بدان نیفزوده اند بلکه ظاهرا ته صندوق را هم غبار روبی کرده اند (121607)
 
طاهر
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۰:۲۳:۰۳
با سلام،
آيا فكر ميكنيد اگر حساب ذخيره ارزي را دولت هفتم ايجاد نكرده بود دولت نهم اصلا زير بار ايجاد آن مي رفت؟ (121608)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۹:۱۰:۳۰
عزیز جان. صندوق ذخیره رو مجلس ایجاد کرد نه دولت! (122001)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۰:۴۲:۵۷
وقتی میزان فعلی موجودی صندوق محرمانه است و کسی نمیداند الان چقدر موجودی دارد (و حتی بعضی آن را منفی پانزده میلیارد دلار اعلام کرده اند) همه این بحث ها بیهوده است.
مقاله ای ارزش بحث دارد که این ارقام درش موجود باشد:
1- میزان ورودی و برداشت آقای خاتمی (قانونی و غیر قانونی به تفکیک)
2-میزان ورودی و برداشت آقای احمدی نژاد (قانونی و غیر قانونی به تفکیک)
3- موجودی صندوق زمان تحویل به آقای خاتمی
4- موجودی صندوق در این لحظه

5- از همه مهمتر میزان درآمد نفتی (اعم از موجودی صندوق و درج شده در بودجه) که هر یک از این دو نفر خرج کرده اند. (121612)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۱:۰۹:۵۹
خاتمی 5 سال 20.5 میلیارد و نفت 15 دلار میشود=270میلیون بشکه در سال
احمدی نژاد 4 سال 17.5 میلیارد و نفت 80 دلار میشود=54میلیون بشکه در سال
به عبارتی چند برابر؟ (121615)
 
پرسشگر
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۱:۱۶:۳۹
چرا در زمان آقای خاتمی موجودی ذخیره ارزی گزارش میشد ولی دولت نهم اطلاعات مربوط به صندوق ذخیره ارزی را محرمانه اعلام کرده است؟ (121616)
 
عمید
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۲۲:۲۰:۰۸
من نمی دانم چرا حرف هایِ خیلی واضحِ آقای میرحسین را اشتباه متوجه می شوید. حرفِ ایشان این است که پروژه ها یِ ملی و زیربناییِ اساسی که متناسب با این میزان درآمد نفتی و گازی ما باشد انجام نشده، نه اینکه این پول خورده شده، و نه اینکه دولت های قبلی برداشت نمی کرده اند. مثلا ایشان عسلویه را مثال می زند که چرا پیشرفت خوبی نداشته، در حالی که زمان آقای خاتمی پیشرفت خیلی خوبی داشته است. و مسائل دیگر. حقیقت این است که ما هم نمی دانیم آمار درست چیست. ولی احساس خیلی ها (منجمله خودِ من) این است که آقای احمدی نژاد و دولتشان به پروژه هایِ محلی و مقطعی بیشتر اهتمام دارند تا پروژه های ملّی و بلند مدت اما سرنوشت ساز. حالا اگر شما آماری در این باره دارید، مطلبی بنویسید تا ما استفاده کنیم. ممنون. (121621)
 
سولی
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۰:۲۰:۲۴
دوستان دولت نهم شاهکارش در بازی با اعداد و اعلام نکردن آمار واقعی است. لطفاً به ضریب پایه برای محاسبه نرخ تورم توجه کنید) سال پایه را از سال 1375 به سال 1383 تغییر دادند و کالاها را از 350 کالا به 359 کالا افزایش، همچنین در نرخ بیکاری دفت کنید، هر کسی 2 ساعت در هفته کار کند، بیکار محسوب نمی شود و ... پس با توجه به این قضایا براجتی می توانند آمار و ارقام حساب ذخیره ارزی را جابجا و به نوعی عوام فریبی کنند دوستان.
با تشکر (121641)
 
امیر
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۰۱:۱۸
با سلام
این یک امر بسیار ساده است زمان اقای خاتمی قیمت فروش نفت را بررسی کنید و زمان اقای احمدی نزاد هم چک کنید متوجه خواهید شد.
ضمنا شفافیت زمان اقای خاتمی را در این مورد با زمان اقای احمدی نزاد بررسی کنید.
من احساس میکنم برخورد سایت الف دقیقان مانند سیاست های بخش فارسی بی بی سی است.بصورت گزینشی موارد را دنبال میکنند.
البته من در تعجب هستم . من اقای دکتر توکلی را انسانی ازاده میدانستم که بخاطر حقیقت و دفاع از حق مردم اسیر باند و گروه بازی نمیشود.
در سالهای گذشته در چنین زمانهائی ایشان یک الگو بودند.
لیکن در این دوره متاسفانه تغییر موضع داده ند. (121659)
 
فريبا
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۳۲:۲۳
به نظر مي رسد كه دوستان الفي عامدانه مطلبي را ناديده گرفته اند و آن هم درآمدي هاي دولت خاتمي در مقايسه بادرآمدي هاي دولت احمدي نژاد است. درآمدهاي حاصل از نفت در دولت نهم در تاريخ معاصر بي سابقه بوده است و ناديده گرفتن اين مطلب در برداشت از حساب ذخيره ارزي به نظر نوعي جانب داري ناشيانه از دولت نهم و جفا بر دولت آقاي خاتمي است. (121666)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۴۴:۱۵
كاش درخصوص قيمت نفت هم اشاره مي‌نموديد كه نقش عمده‌اي در نياز به افزايش لزوم استفاده از منابع صندوق ذخيره ارزي داراست. خوانندگان قطعا مستحضرند كه قيمت نفت در دوره آقاي خاتمي با دوره آقاي احمدي نژاد قابل قياس نيست. (121674)
 
نمره نوشته 15
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۸:۵۲:۰۰
بيشترين ايده ها و طرح ها در دولت نهم مطرح شده است. اگر كار شود ايراد مشخص مي شود و الا آدم دست رو دست بگذارد كه چيزي مشخص نمي شود. بقول معروف \"املاي ننوشته نمره اش بيست است. (121679)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۹:۱۷:۱۸
هيچكس معتقد به استفاده شخصي آقاي احمدي نزاد از حساب ذخيره ارزي نيست و احدي در ساده زيستي ايشان شك نمي كند ولي سياستهاي اتخاذ شده توسط تيم ايشان حساب ذخيره ارزي را با مشكل مواجه كرده است .مثلا از دوره رياست جمهوري آقاي رفسنجاني تا آخر دوره آقاي خاتمي تمامي طرحهاي زير بنايي دولتي مانند نيرو گاهها و بترو شيمي ها و .... از طريق فاينانس خارجي تامين مالي ميشدند ولي با اتخاذ سياست تهاجمي خارجي دولت نهم ديگر فاتحه فاينانسهاي ارزان قيمت خارجي خوانده شد و تامين مالي بعضي از طرحهاي دولتي به حساب ذخيره ارزي تحميل شد مثلا در سال 86 مبلغ ده ميليارد دلار براي تامين مالي چند طرح دولتي اختصاص داده شد.كه خود اين بر خلاف قوانين حساب ذخيره ارزي مبني بر مجاز نبودن شركتهاي دولتي براي استفاده از تسهيلات حساب ذخيره ارزي بود. ولي مجلس باز هم سكوت كرد. (121687)
 
Salimpour -- New York
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۹:۲۱:۱۹
جهت اطلاع دوستان, ميانگين قيمت نفت صادراتی ايران در دوران رياست آقای خاتمی حدود 30 دلار و در زمان آقای احمدی نژاد 65 دلار بوده. (121691)
 
امید
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۹:۳۱:۲۴
دوره خاتمی از تاریخ 19/7/79 تا5/2/84 میشه 4 سال و6 ماه و 16 روز و دوره احمدی نژاد از تاریخ 14/10/84 تا11/4/87 میشه 2 سال و 5 ماه و27 روز > اما در مقایسه با درآمد نفت در دوره احمدی نژاد و اینکه الان ته جیب دولت چقدر مانده با قیمت فروش نفت در دوره خاتمی و..... (قیمت نف دوره خاتمی 25 دلار ودوره احمدی نژاد 85 دلار دست کم 3 برابر )حساب کنید خاتمی با یک سوم درامد احمدی نژاد کشور را 5/4 سال اداره کرد و احمدی نژاد با سه برابر درامد خاتمی 5/2 سال کشور را اداره کرده ؟ (121698)
 
ن
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۰۹:۵۹:۱۷
جالب است كشور را بدهكار دولتهاي خارجي كردن اقتصاد تخصصي ناميده ميشود كوركورانه از دولتي حمايت كردن كه آمار و ارقام به صراحت در برابر چشمان ما نشان گر توان ضعيف آن بوده است و تعليق فعاليتهاي هسته اي و اساسي كشور در برابر زياده خواهي هاي غربي ها از عملكرد مشعشع آن است تخصص و توان بالا ناميده مي شود و در اين راه از سفسطه و مغالطه و ضرب و تقسيم و ارائه دوارن بهره برداري و كاهش ارزش نفت و هزار چيز ديگر استفاده مي كنيم تا اين تبعيت كوركورانه خود از خاتمي را توجيه كنيم (121720)
 
عليرضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۰:۰۸:۰۹
دولت احمدي نژاد به اندازه 3 يا چهار برابر دولت چهار ساله دوم آقاي خاتمي درآمد ارزي نفتي داشته است. چه طور به خود اجازه مي دهيد اين طور نابرابر قضاوت كنيد؟


وقتي با عدم سرمايه گذاري درست برق كشور كم است و تابستان در گرما در دو سال اخير بي برقي كشيده ايم. توسعه كابل هاي شبكه چه فايده اي دارد؟

وقتي گاز كشور در زمستان كم است و مردم سرما مي كشند به جاي تكميل پروژه هاي توليدي پارس جنوبي، بياييم در شهر ها شبكه هاي گازكشي مصرفي براي عوام فريبي ايجاد كنيم آيا شايسته است؟ ديگران خرج كردند و گاز توليدي افزايش دادند آقايان لوله به در خانه مردم كشيدند و مفت خوري كردند.

ديگران خرج كردند و سد ساختند، آقاي احمدي نژاد كانال پشت صد براي بردن آب به زمين هاي كشاورزان ساخت و به خود باليد. آيا هزينه ساخت سد و كانال آن قابل مقايسه است؟ شمنا همان كسي كه سد ساخت اگر بود بلد بود كانال ها را نيز تمام كند تا فايده سد رامردمان ببينند.

ديگران پول صرف زيرساخت هاي اساسي كردند و آقاي احمدي نژاد 100 هزار تومن و 500 هزار تومني كرد و براي افرادي كه نامه دادند فرستاد. (تازه اگر براي هر ايراني 100 هزار تومان هم داده باشد (كه نداده)، در 70 ميليون جمعيت ضرب كنيم مي شود 7 هزار ميليارد تومان كه به دلار مي شود 7 ميليارد دلار كه پيش درآمد بيش از 240 ميليارد دلار و به قولي 300 ميليارد دلاري آقاي احمدي نژاد ناچيز است.

مي بينيد كه براي يك عوامفريبي حتي اگر دامنه همه مردم ايران را در بر بگيرد تنها 7 ميليارد دلار لازم است اما براي پروژه هاي هنگفت زيرسازخت داده و جاده ها و سد ها و راه آهن ها و نيروگاه ها و پارس جنوبي كه ديگران سرمايه گذاري اساسي كردند و حاصلش را آقايان ديدند و چشيدند خوب چنين پروژه هايي راي آور نيست. چرا ؟ چون آقايان خبر گذاري هايي چون شما نمي خواهد بپذيرد و به مردم بنماياند كه:

\" 300 ميليارد دلار درآمد نفتي وجود داشته و حقيقت است؟\"

زيرا متوسط قيمت فروش نفت در دولت جاري 80 دلار است و متوسط قيمت نفت در 16 سال هاشمي و خاتمي 15 تا 20 دلار بوده است و با مقايسه همين دو مي توان فهميد كه درآمد نفتي ما در اين چهار سال بايد با 16 سال گذشته برابري كند. (121724)
 
گرجی
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۰:۵۳:۴۸
بهتر است دوران خاتمی را بیشتر بررسی کنیم دوران احمدی نژاد که گذشت! (121752)
 
ياشار
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۷:۱۰:۵۷
جناب آقاي توكلي
اولاً لطفاً اعلام بفرماييد كل بودجه دولت نهم شمامل بودجه مصوب و برداشت ها از صندوق طي متمم ها براي دولت هشتم چقدر بود و براي دولت نهم چقدر؟
ثانياً اولين برداشت آقاي خاتمي مربوط به دولت هفتم بود، نه ئولت هشتم. يعني شما برداشت 5 ساله خاتمي را با برداشت 3.5 ساله احمدي نژاد مقايسه كرده ايد كه از شما خيلي بعيد است.
ثالثاً در دولت هشتم قيمت فروش نفت كمتر از پيش بيني ميشد كه در نهايت دولت با كسري بودجه كواجه مي شد پس برداشت از صندوق در چنين شرايطي كاملاً طبيعي است چرا كه فاسفه ايجاد صندوق هم همين بود ولي در كل دوران دولت نهم قيمت نفت بسيار بسيار بالاتر از قيمت پيش بيني شده بود لذا درآمد هاي پيش بيني شده در بودجه كالملً محقق مي شدند پس برداشت مازاد از صندوق كاملاً غير منطقي است. (121940)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۱۹:۳۰:۴۹
صحبت من مربوط به این بحث نیست فقطمیخوام دوستانی که آمار نظر سنجی ارائه میکنند نگاهی به آمار موافقین ومخالفین هرمطلب بندازن .تو خود حدیث مفصل بخوان ازاین مجمل (122012)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۷ ۲۳:۳۳:۱۲
از سایت الف انتظار میره که توضیح بده چرا با این اوضاعی که گفته شده ، صندوق ذخیره ارزی با وجود در آمد نفتی چند برابر دولت نهم ، تقریبا خالی شده ؟ (122097)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۹:۲۱:۱۲
پس از اینکه دوستان اصلاح طلب متوجه شدند در بازه زمانی یکسان خاتمی از احمدی نژاد بیشتر برداشت کرده به این حرف دروغ روی آوردند که
(دولت از حساب بدون اجازه برداشت کرده)
چنین حرفی غلط و بی پایه است و خود رییس جمهور بارها گفته اند که بدون اجازه مجلس نمیتوان از حساب ذخیره ارزی برداشت کرد. (122445)
 
ج.ن
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۲:۰۵:۲۵
آمار آقای خاتمی برای 8 سال بود نه 4 سال اگه آمار صحیح می خواهید بدهید بروید خودتان که مجلس دستتونه مصوبات و گزارش های تفریغ بودجه 8 سال رو ببینید و بعدش بیایید آمار دروغ ارایه کنید ...... اگه هم آمار نداشتید من جزواتش رو واستون یشرط رعایت صداقت ( که 100 % شک دارم) بفرستم (122706)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۳:۴۱:۴۶
اتفاقا\" بايد از انتشار اين آمار كه احتمالا\" سنديت دارد ! خوشحال باشيم.با توجه به پايان دوره رياست جمهوري تا چند روز ديگر ،از كساني كه به آمار هاي مستند دسترسي دارند تقاضا داريم موجودي صندوق ارزي را جهت اطلاع ملت عزيز اعلام نمايند.لطفا\" كل در آمدهاي نفتي در چهار گذشته و چهار ساله دوم آقاي خاتمي را اعلام كنيد (122769)
 
saleh
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۵:۳۲:۲۱
من از آقا ی توکلی و سایت الف بیش از اینها توقع داشتم ! واقعاْ دلیل این قیاس فریبکارانه و عجیب چیست ؟ آیا این تخریب نا به حق آقای خاتمی نیست ؟ آیا این قیاس سایتی است که رئیس آن یکی از افراد مطرح در زمینه های اقتصادی کشور است ؟ (122811)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۲-۳۰ ۰۲:۱۶:۴۵
,خیره کننده بود...........................آدم می مونه چی بگه ................ (122952)
 
يك بنده خدا
۱۳۸۸-۰۳-۱۹ ۱۲:۰۷:۱۰
از اينكه برخي دوستان حرفهاي آدم هاي ناآگاه رازدند متاسفم پول نفت در جاي خودش كه بايد مي بود است ولي با اين حرف ها و تخريب ها بايد هم شما اين حرف رابزنيد همه با هم بسيج شده اند عملكردهاي خوب اين دولت را هم منفي جلوه دهند تابه حال كدامين نامزد يك خوبي گفته است انصاف داشته باشيم تا نكند روز قيامت ظالم محشور شويم والسلام (139360)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.