نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 330693
اسامی میوه‌های خارجی در بازار
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۳
رئیس اتحادیه میوه و سبزی در گفتگو با مهر گفت: در حال حاضر لیموترش پاکستانی، پرتقال مصری، نارنگی پاکستان، گلابی چینی، شاه بلوط، کدو حلوایی، شبرنگ و آلوی ترکیه، انگور شیلی و سیر چینی در بازار میوه یافت می‌شود.

به گفته سید حسین مهاجران، شاه بلوط، کدو حلوایی، شبرنگ و آلو از جمله میوه‌هایی هستند که از ترکیه وارد کشور می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که دلیل فراوانی میوه‌های ترک در بازار داخلی چیست؟ اظهارداشت: وقتی متقاضی زیاد باشد، واردات انجام می‌شود، ضمن اینکه حجم محصولات عرضه شده در بازار زیاد نیست.

مهاجران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اطلاعاتی درباره نحوه قاچاق و ورود این محصولات به داخل کشور وجود دارد؟ گفت: آنچه که ما می‌دانیم، این است که میوه‌های قاچاق به سردخانه‌هایی که در حاشیه باغات تهران قرار دارند، منتقل شده و آنجا دپو می‌شوند. سپس توزیع کنندگان، این میوه‌ها را در وانت‌هایی قرار داده و روی آنها را با محصولات داخلی می‌پوشانند و به میدان منتقل می‌کنند.

به گفته رئیس اتحادیه میوه و سبزی، هم اکنون قیمت هر کیلوگرم لیموترش پاکستانی ۱۰ هزار تومان، شاه بلوط ترکیه ۱۶ هزارتومان، کدو حلوایی ۱۰ هزار تومان، سیر چینی ۱۰ هزار تومان و گلابی چینی ۱۰ هزار تومان است.

براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و ماده ۱۶ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، واردات تمام اقلام میوه به استثنای موز، آناناس، انبه، نارگیل و پاپایا(خربزه درختی) به کشور ممنوع است اما بازار داخلی در دوره‌های مختلف مملو از میوه‌های خارجی گزارش شده است.

در همین حال، چندی پیش مدیر کل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از کشف ۱۹.۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی قاچاق در ۹ ماهه اول امسال خبر داد و گفت: در این مدت در بخش محصولات باغی، ۲ میلیون و ۳۸۷ هزار کیلوگرم و در بخش زراعی ۱۰ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۵۱۸ کیلو کشف محصول قاچاق داشته‌ایم. در خصوص تخلفات عرضه میوه‌های قاچاق در میادین میوه و تره‌بار، با شهرداری مکاتبه کرده‌ایم.

عباس نخعی با اشاره به مشاهده برخی اقلام از میوه‌های قاچاق در این میادین، افزود: به عنوان مثال، ورود نارنگی پاکستانی ممنوع است اما مشاهده می‌کنیم این نوع میوه و سایر نمونه‌های قاچاق در این میادین به فروش‌ می‌رسند.

این مقام مسئول درباره قاچاق سیر چینی از مبادی سیستان و بلوچستان، عراق، کردستان و کرمانشاه اظهارداشت: اگرچه قاچاق این محصول محدود شده اما همچنان وجود دارد. ته و کف این سیرها زده شده و کاملا آلوده هستند.

نخعی اظهار داشت: تمامی محصولات باغی کشف‌شده به جز آنهایی که از طریق ترانزیت وارد شده و به جای ترک کشور، به شکل غیرقانونی محموله‌شان تخلیه شده است، معدوم می‌شوند و کالاهای وارد شده از طریق ترانزیت به نفع دولت ضبط می‌شوند.

وی، ورود ۵ محصول استوایی یعنی آناناس، انبه، پاپایا و نارگیل را در عین حال، قانونی ذکر کرد و گفت: قاچاق محصولات کشاورزی از دو بعد، تهدید تولید داخل و تهدید سلامتی جامعه اهمیت دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش مهر، به گفته محمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امسال میزان تولید سیب درختی در کشور ۳.۵ میلیون تن و پرتقال بیش از ۲ میلیون تن است، ضمن اینکه بیش از ۴.۵ میلیون تن مرکبات در کشور تولید می‌شود.

البته اعضای شورای شهر تهران امروز در جلسه خود پیشنهاد کردند طرحی در شورا مصوب شود که توزیع میوه‌های خارجی در میادین میوه و تره‌بار ممنوع شود.

مجتبی شاکری عضو شورای شهر از شهرداری درخواست کرد مقابل ورود میوه های خارجی به میادین میوه و تره‌بار بایستد و اجازه ندهد در میادین میوه و تره‌بار شهرداری میوه خارجی توزیع شود.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز با تایید سخنان شاکری گفت: سیب‌های ارومیه ما روی زمین خراب می‌شوند آن وقت سیب‌های آمریکایی در میادین میوه و تره‌بار توزیع می‌شود. اینکه این میوه ها با چه ساز و کاری به میادین میوه و تره‌بار وارد می‌شود، بماند اما ارزی که ما با خون و دل به دست آورده ایم، صرف این کارها شود، درست نیست. تذکر رهبر انقلاب در خصوص میوه‌ها در این رابطه باعث خجالت متولیان این امر است. چرا باید سیب و گلابی ما از آن ور دنیا وارد شود؟

رئیس شورای شهر تهران پیشنهاد کرد: طرحی در خصوص ممنوعیت توزیع میوه های خارجی در میادین میوه و تره‌بار مصوب شود.
 
کلمات کلیدی : میوه ، هندوانه ، موز
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۱۷:۱۲:۰۱
اگر مرکبات خارجی در سطح محدود وکنترل شده وارد نشود دلالان داخلی مثل پارسال خون مردم را در شیشه میکنند و کسی هم فریاد رس مردم نیست باغداران سر درخت محصولات خود را فروختند ومحصولات در سردخانه متعلق به دلالان محترمی است که منتظرند مثل پارسال ثروتشان چند برابر شوند حجره دار میدان تره بار هستم و اطلاع دقیق دارم (3533860) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۰ ۲۰:۲۰:۳۴
ببخشید مثلا تکلیف میوه ای مانند آواکادو چیست؟! یا فرض بفرمایید سیب سبز اصلا تولید داخل ندارد!! همچین کیلویی صحبت می شود، در مواقعی آدم فکر می کنه احتمالا منی که وقت گذاشتم و این خبر را خواندم، عمیق تر به موضوع فکر کرده ام!! (3534244) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۰۸:۵۰:۲۲
بیایید و برای جلوگیری از پر شدن جیب دلال ها از هم اکنون تصمیم بگیرید عید امسال میوه نخرید. (3534883) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۱ ۱۱:۳۹:۵۱
1- هر میوه ای که در ایران وجود ندارد یا بسیار کم است واقعا خلاف عقل و شرع است جلوی وارداتش گرفته شود 2- صادرات و واردات فقط به عنوان یک تجارت اقتصادی نیست بلکه باید به عنوان بهترین وسیله برای اجرای سیاست مردمی وملی هم بکار گرفته شود مثلا در حال حاضر چون واردات میوه از ترکیه جز ضروریات نیست و از طرفی باعث تقویت رژیم تروریست اردوغان می شود باید جلویش گرفته شود
3- در واردات و صادرات کالا بایدفقط نیاز و تقاضای مصرف کننده اولویت قرار بگیرد نه خواسته های صنفی یا دولتیاین کار باعث مصرف بجا و نه اصرافگری و کمبودها شود4- فقط باید جلوی واردات و صادراتی را گرفت که مضر سلامت جسم انسانهاست
4- سیاستهای اقتصادی نباید مانعی در عرضه و تقاضا بر اساس انتخاب مشتری بخاطر قیمت ارزان تر و کیفت بالاتر باشد و بهانه حمایت از تولید ملی نباید باعث گرانی و بی کیفتی کالا باشد (3535354) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.