نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 399490
نخست‌وزیر سابق پرتغال جانشین بان کی مون می شود
بخش خبری الف، 14 مهر 94
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۹
در رای گیری غیر رسمی شورای امنیت، یک پرتغالی به عنوان دبیرکل سازمان ملل انتخاب شد.

 شورای امنیت در رای گیری غیررسمی، آنتونیو گوترش پرتغالی را به سمت دبیرکل بعدی سامان ملل متحد برگزید.

گوترش ۱۳ رای موافق و ۲ رای ممتنع بدست آورده بود.

هیچ یک از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، با دبیرکلی نخست وزیر پیشین پرتغال، مخالفت نکرده‌اند.

این ششمین رای‌گیری درباره دبیرکل آینده سازمان ملل متحد بود که پشت درهای بسته انجام شد و آقای گوترش همانند پنج رای گیری پیشین بیشترین میزان رای را آورده است.

گوترش لحظاتی پیش در صفحه ی شخصی خود در توییتر اعلام کرد که شورای امنیت او را بعنوان دبیر کل سازمان ملل انتخاب کرده است. وی پیش از این، نخست وزیر پرتغال و نماینده سازمان ملل در امور پناهجویان بوده است.

دبیرکل بعدی سازمان ملل متحد، جایگزین بان کی مون خواهد شد که پس از ده سال این سمت را واگذار خواهد کرد.

رأی‌گیری رسمی برای انتخاب دبیرکل تازه سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه (فردا) در شورای امنیت سازمان ملل انجام خواهد گرفت.
 
بعدا مجمع عمومی هم در این مورد رأی گیری خواهد کرد که عمدتا رأیی تشریفاتی تلقی می شود.

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از ویتالی چورکین، نمایندۀ دائم روسیه در سازمان ملل، نوشت: «امروز، پس از رأی گیری اولیه، آنتونیو گوترش را به عنوان دبیرکل جدید مشخص کردیم. جلسۀ رسمی رأی گیری در این زمینه نیز، روز ششم اکتبر، برگزار خواهد شد».

گوترش 67 ساله پیشتر از سال 1995 تا 2002 نخست وزیر پرتغال بوده و از سال 2005 تا 2015 مسئولیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان را بر عهده داشته است.
 
کلمات کلیدی : آنتونیو گوترش+دبیرکل سازمان ملل+ بان کی مون
 
کریم بخش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۴ ۲۲:۲۵:۳۵
چه فرق میکند هر که بیاید مترسکی است که فقط وظیفه دارد برای غربیه ها دلسوز باشد و برای سایرین فقط ابراز نگرانی کند و دیگر هیچ (3964270) (alef-13)
 
مودی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۵ ۰۸:۵۷:۲۴
در نگاه کلی دبیرکل اروپایی باشد خیلی بهتر از آفریقایی یا جنوب شرق آسیا و امریکای جنوبی ست. تجربه ی سه دهه ی اخیر نشان میدهد که قدرت های مسلط با انتخاب افرادی ضعیف و فاقد تجربه و اعتماد به نفس کافی از افریقا و امریکای مرکزی و جنوبی و جنوب شرق آسیا ؛ که هیچگونه ابتکار عمل و قدرت ابراز وجود در مقابل آنان را ندارند سازمان ملل را به نهادی کاملا مطیع در برابر خودشان و خنثی و منفعل برای براورده کردن تقاضاهای کشورهای دیگر بخصوص کشورهای مستقل است.
خاویر پرز دکویار و بعد پطرس غالی و کوفی عنان و این آخری بان کی مون کره ای هیچکدامشان دیپلمات های برجسته و یا سرشناسی در عالم سیاست که مستحق دریافت عنوان بزرگترین مسئولیت دیپلماتیک جهان را داشته باشند نبودند ....
صرفن نظر از فرد خاص به نظرم دبیر کل از کشورهای اروپایی باشد بهتر است چون حداقل ممکن است اعتماد به نفس و استقلال بیشتری داشته باشد. آخرین دبیر کل اروپایی کورت والدهایم سوئدی یا سوئییسی بود که به مذاق امریکایی ها خوش نیامد و کشته شدنش سئوالات بیشماری را متوجه سازمانهای جاسوسی غرب بویژه سیا و حتی موساد کرد.... (3964525) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.