نظر منتشر شده
۸۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 453417
نامه سرگشاده 40 استاد و پژوهشگر اقتصاد به رئيس جمهور/ وضعيت اقتصادي، در شرایط بسیار خطرناكي قرار گرفته است
بخش اقتصادی الف، 22 اسفند 95
40 استاد دانشگاه و پژوهشگر اقتصادی، در نامه ای سرگشاده به رئیس جمهور در مورد وضعیت اقتصادی، هشدار دادند و خواستار تدوین بسته نجات براي اقتصاد ايران را با همفکری و وفاق عموم نخبگان کشور با 5محور اساسي شدند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۳۱
به گزارش الف، 40 استاد دانشگاه و پژوهشگر مسائل اقتصادی، در نامه ای سرگشاده به رئیس جمهور در مورد وضعیت اقتصادی، هشدار دادند.

در این نامه آمده است: براساس گزارشهاي رسمي نهادهاي دولتي و ميداني، وضعيت اقتصادي كشور به وي‍ژه اشتغال جوانان، ترازنامه بانكها، بدهي دولت و ركود در واحدهاي توليدي-، در وضعيت بسیار خطرناكي قرار گرفته است.
 
در بخشی از این نامه تاکید شده هرچند مي توان قبول كرد برخي از اين مشكلات از دولتهاي قبل به ارث رسيده اما نمي توان انكار كرد كه بخش بزرگي از وخامت اوضاع موجود، نتيجه سياستهاي دولت شما بوده است.

این اساتید دانشگاه عنوان کردند؛ متاسفانه تیم اقتصادی دولت، به بهانه استقلال بانك مركزي، دولت را در بازار پول منفعل كرده و بانكهاي غيردولتي را براي مسابقه در افزايش كاذب نرخ سود از يكسو و از سوي ديگر خلق پول، آزاد گذاشته اند كه در نتيجه، نقدينگي در دولت شما به رقم بي¬سابقه 13000هزارميليارد ريال رسيده كه به توليد هم راه ندارد و منشا بخش بزرگي از مشكلات امروز اقتصادايران شده است.

استادان دانشگاه در نامه خود به رئیس جمهور خواستار تدوین  بسته نجات براي اقتصاد ايران را با همفکری و وفاق عموم نخبگان کشور با 5محور اساسي شدند.

متن کامل نامه 40 استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی به شرح ذیل است


بسمه تعالي

جناب
اي كاش از ابتداي كار دولت، به توصيه هاي مكرر و خیرخواهانه عمل مي­كرديد و سياستهاي اقتصادي دولت را به نتايج مذاكرات گره نمي­ زديد
حجت الاسلام آقاي دكتر حسن روحاني
رئيس جمهور محترم
سلام عليكم

چنانچه مستحضريد و گزارشهاي رسمي نهادهاي دولتي و نيز گزارشهاي ميداني نشان مي­دهند، وضعيت اقتصادي كشور – به وي‍ژه اشتغال جوانان، ترازنامه بانكها، بدهي دولت و ركود در واحدهاي توليدي-، در وضعيت بسیار خطرناكي قرار گرفته است. هرچند مي­ توان قبول كرد برخي از اين مشكلات از دولتهاي قبل به ارث رسيده اما نمي توان انكار كرد كه بخش بزرگي از وخامت اوضاع موجود، نتيجه سياستهاي دولت شما بوده است.

جناب آقاي رئيس جمهور!

اي كاش از ابتداي كار دولت، به توصيه هاي مكرر و خیرخواهانه عمل مي­كرديد و سياستهاي اقتصادي دولت را به نتايج مذاكرات گره نمي­ زديد. وقتي علنا و صريحا به جامعه وعده فتح الفتوح و حل همه مشكلات بعد از توافق هسته ­اي داديد، طبيعي بود كه فعالان اقتصادي از هر سرمايه ­گذاري و كاري دست كشيدند و تصمیم ­های کاری را به تعويق انداختند تا نتايج برجام را ببينند و متاسفانه شد آنچه نبايد مي ­شد: ركود فراگير و هم افزا، كسب وكارها را فلج كرده و بسياري از واحدهاي توليدي را در معرض ورشكستگي و تعطيلي كشانده است. 

جناب آقاي رئيس جمهور!

متاسفانه تیم اقتصادی شما مرید و مروج ليبرال سرمايه­ داري است. این تیم، به بهانه استقلال بانك مركزي، دولت را در بازار پول منفعل كرده و بانكهاي غيردولتي را براي مسابقه در افزايش كاذب نرخ سود از يكسو و از سوي ديگر خلق پول، آزاد گذاشته اند كه در نتيجه، نقدينگي در دولت شما به رقم بي­سابقه 13000هزارميليارد ريال رسيده كه به توليد هم راه ندارد و منشا بخش بزرگي از مشكلات امروز اقتصادايران شده است.

جناب آقاي رئيس جمهور!

شيفتگان ليبرال سرمايه­ داري گفته ­اند عصر برنامه­ ريزي گذشته است و امروز نبايد با برنامه­ ريزي كشور را اداره كرد. بر اساس اين تفكر اشتباه، دولت شما حتي براي اولين بار طي دهه ­هاي اخير، لايحه برنامه را هم تهيه
گزارشهاي رسمي نهادهاي دولتي و نيز گزارشهاي ميداني نشان مي­دهند، وضعيت اقتصادي كشور – به وي‍ژه اشتغال جوانان، ترازنامه بانكها، بدهي دولت و ركود در واحدهاي توليدي-، در وضعيت بسیار خطرناكي قرار گرفته است. هرچند مي­توان قبول كرد برخي از اين مشكلات از دولتهاي قبل به ارث رسيده اما نمي توان انكار كرد كه بخش بزرگي از وخامت اوضاع موجود، نتيجه سياستهاي دولت شما بوده است
نكرد. لازم است به تيم تان يادآوري كنيد شايد اقتصادهاي توسعه يافته امروز نيازي به برنامه­ ريزي نداشته باشند اما براي كشوري كه هنوز توليدات قابل رقابت در عرصه جهاني ندارد، داشتن راهبرد و برنامه توسعه براي تخصيص منابع محدود و تعيين و حمايت از بخشهاي پيشران، ضروري است.

جناب آقاي رئيس جمهور!

مروجان مكتب ليبرال سرمايه ­داري كه در دولت شما مصادر اصلي تصميم­ گيري را به عهده دارند، چنين تصور و تلقين مي­ كنند كه مبارزه با فساد، باعث فرار سرمايه­ ها مي شود. اين اشتباه است. مدتهاست ثابت شده فسادمالي با سرمايه ­گذاري نسبت معكوس دارد و در كشورهاي فاسدتر، سرمايه ­گذاري و رفاه هم كمتر است.

جناب آقاي رئيس جمهور!

طرفداران ليبرال سرمايه­ داري تصورمي­ كنند دولت نبايد از توليدكنندگان حمايت كند و توليدكننده داخلي بايد در بازار بين ­المللي به حال خود رها شود. اين تصور كاملا اشتباه است. دولتها در همه كشورهاي پيشرفته، هم در دوران شروع رشد اقتصادي و هم در دوران رسيدن به توسعه، به بهانه­ هاي مختلف از توليدكنندگان حمايت كرده و مي­كنند. 

جناب آقاي رئيس جمهور!

دولت شما در محدود ساختن نقش دولت در اقتصاد، حتي از دولتهای باني و پيشتاز جهاني سرمايه­ داري هم جلوتر رفته است تاجایی که به شما القا كرده ­اند دولت نبايد در حسابهاي بانكي شهروندان سرك بكشد، اين اشتباه محض است. دولت بايد جابجايي كلان وجوه را رصد و پيگيري كند و جلوي پولشويي و قاچاق را بگيرد. تيم اقتصادي شما به همان بهانه موهوم، ابزارهاي شفافيت را يكي يكي ساقط كرده­ اند و حتي قراردادهاي خارجي را هم محرمانه كرده ­اند. به تیم اقتصادی خود تفهيم كنيد شفافيت به نفع كشور است و مخفي كردن اطلاعات و قراردادها، زمينه ساز فساد خواهد بود.

جناب آقاي رئيس جمهور! شيفتگان ليبرال سرمايه­ داري، معتقدند دولت بايد بجاي تاكيد بر عدالت و تقسيم عادلانه كيك اقتصاد و فرصتها و منافع اقتصادي، تلاش كند كيك اقتصاد بزرگتر شود تا به هركس نسبت به وضع قبلي خود، كيك بيشتري برسد. اين اشتباه است بخصوص در جامعه اي كه حرص در مصرف رواج دارد و مردم دايم وضع اقتصادي خود را با ديگران مقايسه مي كنند. بي ­عدالتي نه تنها با ارزشهاي ديني ناسازگار است بلكه همراه شدن آن با حرص و تفاخر عمومي، باعث ايجاد احساس حرمان، فقر احساسي و درنهايت، كينه طبقاتي و سقوط سرمايه اجتماعي مي شود و در نتيجه هيچكس، حتي ثروتمندان از داشته ها و زندگي خود لذت نمی برند. 

جناب آقاي رئيس جمهور!

تفكر اقتصادي مسلط بر دولت شما، تنها راه نجات اقتصادايران را سرمايه­ گذاري خارجي مي­داند. اين اشتباه است. در كشوري كه در تصميم ­هاي ناگهاني و غافلگيركننده مسئولان و بي تعهدي ادارات دولتي به عمل به قراردادها و پرداخت مطالبات پيمانكاران؛ امنيت اقتصادي را به شدت پايين آورده، در كشوري كه مقررات اقتصادي مبهم و بدون ضمانت اجراست، اطلاعات اقتصادي شفاف نيست و رانت و رانت جويي به شدت رواج دارد، كسي داوطلب سرمايه گذاري نمي شود چه داخلي و چه خارجي. به تيم اقتصادي تان بگوييد
ولت بايد جابجايي كلان وجوه را رصد و پيگيري كند و جلوي پولشويي و قاچاق را بگيرد. تيم اقتصادي شما به همان بهانه موهوم، ابزارهاي شفافيت را يكي يكي ساقط كرده­ اند و حتي قراردادهاي خارجي را هم محرمانه كرده ­اند
بجاي اينكه به سرمايه گذاران خارجي بيهوده التماس كنند، محيط كسب وكار را سهل و با اصلاح مقررات و رفتارهايشان، امنيت اقتصادي را برقرار سازند. به تيم اقتصادي تان يادآوري كنيد، امروزه منشا خلق ثروت، فناوري دست اول است و فناوري گران قيمت دست اول را با تلاش و زحمت در آزمايشگاه و پ‍ژوهش گاه مي توان خلق كرد و بدست آورد و نه با درخواست از شركتهاي خارجي.

جناب آقاي روحانی!

طرفداران و مروجان مكتب ليبرال سرمايه داري كه در دولت و اطرافيان شما حضور پررنگ دارند، طي 30سال گذشته همواره نظرات و توصيه هاي خودرا به اقتصادايران تحميل كرده اند و تقريبا هيچگاه، مسئوليت نتايج توصيه هاي خود را نپذيرفته اند. بن بست فعلي اقتصادايران، به روشني، نتيجه توصيه ­ها و اقدامات اين گروه است. از شما انتظار داريم با پذيرش مسئوليت وضع فعلي اقتصادكشور، مسببان آن را مرخص و دولت را از مسير اشتباه فعلي كه روز به روز اقتصادايران را بيشتر در باتلاق ركود و ضعف فرومي­­ برد، بازگردانيد.

اصلاح مسير اشتباه پيموده شده، مشكل اما ممكن است. در گام اول بايد به اشتباه و ناکارامدی سياست هاي موجود اعتراف و بسته نجات را براي اقتصاد ايران را با همفکری و وفاق عموم نخبگان کشور تدوين و با قاطعيت و دقت اجرا كرد. اين بسته بايد شامل 5محور اساسي باشد:

1. مبارزه صريح و دقيق و قاطع با مفاسداقتصادي، از طريق ايجاد شفافيت حداكثري، محو رانتهاي ضدتوليدي و غير مولد و معرفي صاحبان اموال غيرقانوني.

2. خروج بانك مركزي از انفعال موجود، منع بانكها از مسابقه بالا نگه داشتن نرخ سود، هدايت نقدينگي به سمت بنگاه هاي توليدي.

3. تدوين راهبرد توسعه صنعتي شامل شناسايي و معرفي حوزه هاي كسب وكار مورد حمايت دولت به ويژه كسب وكارهاي دانش بنيان و صادراتي كه محصولات با فناوري بالا توليد و صادر مي كنند.

4. شناسايي فعاليتهاي غيرمولد موازي و مزاحم توليد با استفاده از تقاطع سامانه­ هاي اطلاعاتي و اخذ ماليات از آنها بدون هيچ ملاحظه اي.

5. تسهيل صدور مجوزهاي كسب وكار و حذف كاغذبازي مزاحم توليد و سرمايه گذاري.
 
اينجانبان به عنوان معلمان و پژوهشگران اقتصادي، اميد و انتظار داريم رئيس جمهور كشورمان سخنان مختلف و متفاوت را استماع كند و راه درست­ تر را برگزيند.

اسامي امضاكنندگان:

1.محمد اکبری، پ‍ژوهشگر
متاسفانه تیم اقتصادی شما به بهانه استقلال بانك مركزي، دولت را در بازار پول منفعل كرده و بانكهاي غيردولتي را براي مسابقه در افزايش كاذب نرخ سود از يكسو و از سوي ديگر خلق پول، آزاد گذاشته اند
اقتصادايران
2.سید مهدی پاکذات عضوهيات علمي گروه اقتصاد دانشگاه امام حسین 
3.مجتبي توانگر، پ‍ژوهشگر اقتصاد انرژي
4.احمد توكلي، عضو هیات علمی بازنشسته دانشگاه شهيدبهشتي
5.حسن حاج علي اكبري، عضوهيات علمي دانشگاه امام حسين(ع)
6.احسان حسینی پور، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
7.سيدمحمدرضا حسيني، پژوهشگر حقوق و اقتصاد
8.سید محمد حسینی فرد، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
9.احسان خاندوزي، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبايي
10.مهدی خوش خوی، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
11.عبدالعزيز راددرويش، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
12.مهدي رزم آهنگ، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
13.محسن رضايي، عضوهيات علمي دانشگاه امام حسين(ع)
14.سيدحسين رضوي پور، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
15.قاسم رستم پور، پ‍ژوهشگر اقتصاداسلامي
16.سیدمهدی زریباف رییس مرکز تحقیقات مبانی و مدل‌های بومی اقتصاد ایران
17.جواد سرجوقیان، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
18.علی سعیدی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات مبانی و مدل های بومی اقتصاد ایران
19.سيدامير سياح، پ‍ژوهشگر محيط كسب وكار
20.محمدرضا شكوهي، پ‍ژوهشگر اقتصاد انرژي
21.موسي شهبازي غياثي، پ‍ژوهشگر پولي و بانكي
22.عبدالمجید شیخی، هیت علمی دانشگاه ازاد اسلامی
23.حسين عباسي فر، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
24.حسن عباسی متقیان، پ‍ژوهشگر اقتصادانرژي
25.بيژن عبدي، پ‍ژوهشگر و مدرس اقتصاداسلامي
26.حجه اله عبدالملكي، عضو هيات علمی دانشگاه امام صادق(ع)
27.صمد عزيزن‍ژاد، پ‍ژوهشگر پولي و بانكي
28.جعفر قادري، عضو هیات علمی دانشگاه شيراز
29.محمود کریمی بیرانوند، پ‍ژوهشگر اقتصادانرژي
30.محمد كهندل، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
31.غلامرضا محمدپور، عضو هیئت علمی سابق دانشگاه خلیج فارس
32.مهدي مذهبي، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
33.مهدی موحدی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع)
34.الياس نادران، عضو هیات علمی دانشگاه تهران
35.سيدرضا نخلي، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
36.محمدتقي نظريان مفيد، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
37.محمد نعمتي، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
38.سيدمحسن نيكوخواه خوش کلام، پ‍ژوهشگر اقتصادايران
39.سجاد یگانه، پژوهشگر اقتصاد ايران و مدرس مدعو دانشگاه ارومیه
40.علی یوسفی نژاد، عضوهیات علمی بازنشسته دانشگاه امام حسين(ع) 
 
 
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۷ ۱۲:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۵/۱۳ ۱۹:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۴ ۱۷:۵۴
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۰۹:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۴ ۱۱:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۱/۱۴ ۱۳:۲۷
 
۱۳۹۵/۱۱/۰۵ ۱۳:۵۴
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۷ ۱۲:۵۴
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۱ ۱۲:۴۰
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۴ ۱۰:۳۰
 
 
کلمات کلیدی : نامه سرگشاده+حسن روحانی+اقتصاد دانان+اشتغال+ ترازنامه بانكها،
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۳۹:۴۰
2 تا اقتصاذ دان واقعی تو اینا نیست!
خداوکیلی کدومشون استاد برجسته کدام دانشگاه برتر هستند؟؟؟؟ (4199424) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۲۵:۴۸
اقتصاددانهای مد نظر شما بیشتر مسئول و مدیر شده اند و کشور را به این وضعیت وخیم انداخته اند. منظور همان مدیران نجومی بگیر و دوستداران صندوقهای ذخیره نظام هستند. (4199556) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۱۴:۰۵
نظرات اینها هم با ان مدیر و مسئول فرقی ندارد و یا اساسا به جز انتقاد نظری ندارند (4199696) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۲۶:۰۹
سفسطه و مغالطه نکن، اولا شما مگر اقتصاد دان هستید ؟؟!!!!
ثانیا، هرکس حضرتعالی طرفدارش باشی اقتصاد دان برجسته است ؟؟؟!!!!!! (4199557) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۱۹:۵۳
بنده به شما و سایر دوستان توصیه می کنم 6 نامه ای که اقتصاد دانان به احمدی نژاد نوشته اند را مطالعه فرمایید و با نامه کلی گویی فوق مقایسه فرمایید یک بخش از اولین نامه را که در سال 85 نوشته شده براتون میارم
"بيم آن مى رود كه سياست هاى دولت نهم در شرايط حساس بين المللى كنونى نه تنها موجب توقف رشد اقتصادى و ايجاد ركود تورمى شود بلكه منجر به از دست رفتن فرصت طلايى حاصل از افزايش قيمت نفت در بازار جهانى و اتلاف اين ثروت ارزشمند بين نسلى شود. در اين صورت مسلماً پيگيرى اهداف و برنامه هاى دولت نهم به ويژه عدالت اجتماعى نيز ناممكن خواهد بود. بر همين اساس، امضاكنندگان اين نامه كه گروهى از استادان اقتصاد كشور هستند بر آن شدند كه ديدگاه هاى خود را درباره پيامد هاى اقدامات اقتصادى دولت نهم از طريق نامه اى سرگشاده اعلام كنند و اميد دارند كه اين نظرات در اصلاح سياست ها و تدابير و تقويت عملكرد دولت آن جناب موثر افتد. نمونه هايى از نكات قابل طرح كه موجب نگرانى و زمينه ساز تهيه اين نامه شده است را مى توان در محورهاى زير خلاصه كرد"( برای سایر جزئیات به خود نامه مراجعه شود)

و نکته جالب هم اینه که اقای نادران بسیار مخالف این نامه ها بود و نطق هم داشته در مجلس علیه این نامه که با یک جستجوی اینترنتی صحبتهای ایشون هم موجوده (4199720) (alef-3)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۰۸:۱۷:۱۱
چه فایده کو گوش شنوا چه این دولت چه قبلی ها
همش پاس کاری که تقصیر این بود و تقصیر اون بود
بیچاره آدم ابوالبشر که نمی دونست بگه تقصیر اجدادم بود (4200942) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۴۴:۳۳
تو خوبی....!!!؟؟؟
حقوق دان ... (4199612) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۴۸:۰۷
احساس می کنم داری می سوزی (4199627) (alef-3)
 
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۴۹:۵۳
در این اینکه این بیانه سیاسی پیشا انتخاباتی جریان اصولگراست شکی نیست اما اگر دوستان ادعای بحث علمی دارند توجهشون رو به چند نکته جلب می کنم:
1- رکود و تعطیلی کارخانه ها میراث دولت آقای احمدی نژاد است و واکنش بازار و کسب و کار به نتیجه مذاکرات هسته ای امری کاملا طبیعی بود و ارتباطی به وعده دادن یا ندادن کسی ندارد. این رو باید از کسانی پرسید که قعطنامه های شورای امنیت رو کاغذ پاره میدونستند.

2- سازمان برنامه و بودجه رو آقای دکتر احمدی نژاد منحل کرد نه روحانی در ضمن اینکه اقتصاد لیبرال نیازی به برنامه ریزی نداره تا حالا از دهن هیچ اقتصاد دانی در ایران و جهان شنیده نشده احتمالا استناد دوستان به جمله معروف آدام اسمیت در کتابهای مبانی علم اقتصاد است که در اینجا موضوعیتی نداره.

3- استقلال بانک مرکزی امری غیرقابل خدشه و صحیح است و آمار مربوط به نرخ تورم هم نتایج مثبت اون رو نشون میده. دیگه رئیس جمهور نمیتونه به بانک مرکزی دستور بده که برای پرداخت یارانه شب عید یا مسکن مهر پول چاپ کنه. مسئله نرخ بهره هم مربوط به این دولت نیست و مشکل ساختاری اقتصاد ایران است.

4- کسی نگفته مبارزه با فساد باعث فرار سرمایه میشه!! کذب محضه

5- معلومه که دولتها باید از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنند ! اتفاقا سهم بخش تولید از یارانه در دولت آقای احمدی نژاد پرداخت نمیشد! ولی حمایت به معنی دادن پروژه های اقتصادی به نهادهای خاص نیست.

5- این حرف روحانی که دولت نباید در حساب شهروندان سرک بکشد صدر در صد اشتباه است ظاهرا نگران قشر خاصی بودند نه مردم.

6- توجه به سرمایه گذاری خارجی واقعا سیاست درستیه چون منابع داخلی محدوده واقعا نمیشه با شعار و جهاد اقتصاد رو پیش برد. مگه دکتر احمدی نژاد تونست؟ (4199637) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۹:۴۷:۱۶
با منطق و استدلالهای آقای امید کاملا موافقم.بنده خود هبات علمی دانشگاهم. (4200195) (alef-3)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۲:۴۴:۱۲
بدون جناح بندی سیاسی،این دولت برای مبارزه با فساد،رانت خواری،شفاف سازی اموال نامشروع وابستگان فامیلی اعم از فرزند و برادر و...و کنترل و منشا یابی اموال مدیران و در معرض دید عموم قراردادن اموال،جلوگیری از فساد در قراردادها ی داخلی و بین المللی با شفاف سازی،معرفی فاسدان بدون توجه به جناح .و..چه کرده ،ایا شک دارید سرمایه خارجی با رتبه ۱۳۸ از ۱۶۰ کشور جذب نخواهد شد...به عمل کار برآید به سخنرانی نیست (4200529) (alef-3)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۲:۵۱:۳۷
جالبه معلومه از الان لشگر انتخاباتی برای پاسخ به کامنتها تشکیل شده...ما خیلی بدبختیم مه حتی توام تحلیل یک انتقاد را بدون سیاسی کاری نداریم ...اصلا بدبختیم چون همه چیز را با سیاست قاطی میکنیم ...علمی انتقاد ها رو ارزیابی کنیم نه با هوچی گری و جناحی بازی مثل شعبان بی مخ ها... (4200548) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۰۱:۲۰:۵۰
پاسخ به کامنت ها خیلی خوب است تا کسی یک تنه به قاضی نرود البته اگر مستدل باشد نه شعار و هواداری و هو کردن و توهین و ناسزا گفتن، (4200744) (alef-3)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۵۶:۴۵
چرا اینطوری فکر می کنید؟

من طرفدار احمدی نژاد نیستم اصلا اما الان وضع خیلی خیلی بدتر از دوره احمدی نژاده فقط صداش در نیومده که سال آینده قطعا نتایج اسف بارش آشکار میشود

وضع اقتصادی کشور وحشتناکه ...

بانک ها ورشکسته کامل شدن به خاطر 4سال 20% سود! و سال آینده خیلی هاشون سپرده های مردم رو بر نمی گردونند این رو همه خواهند دید!

فکر می کنید قیمت واقعی دلار با این افزایش وحشتناک نقدینگی چقدر باید باشد؟
من جرائت ندارم عددی که تخمین زده اند را اینجا بازگو کنم

تمام کسب کارها یا تعطیل شده یا در آستانه تعطیلی کامل هست!

اتفاقا دوره بعد باید روحانی رای بیاورد تا خودش پاسخگو باشد (4199658) (alef-3)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۲۷:۴۰
منظور شما از اقتصاد دان برجسته امثال جناب صفدر حسینی است که برجسته هم حقوق می گیرند ؟؟؟!!!!!!!
خدا را هزار بار شکر که در این ۴۰ نفر هیچ کدام، از برجستگان مورد نظر شما نیستند. (4199742) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۵۵:۰۱
وقتی همه مسائل پیرامون حاکمیت را با چشمان سیاست زده نگاه میکنی قطعا متر و معیارت برای راستی آزمایی باطل است (4199836) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۲:۳۷:۳۷
ده برابر اینها به احمدی نژاد نامه زدند که یارانه رو اجرایی نکن تورم فزاینده ایجاد میشه! (4200515) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۳۹:۴۳
خوبه همه دم انتخابات مردم دوست شده اند. به ویژه سی و سه به بعد. (4199426) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۳۴:۱۴
مردم دوستی ، که از صندوق دوستی خیلی بهتره ،
یک وقت ، بخت نو یارشون میشه می چسبند به صندوق ذخیره ملی ، از صندوق ذخیره ملی که بیرونشان می کنند ، ابتکار به خرج میدن ، می چسبند به صندوق محیط زیست !!!!!!!! (4199768) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۰:۱۹
بی فایدس
همه رو حواله میده بجهنم (4199429) (alef-3)
 
بنده خدا. اصل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۱:۲۰
این چهل استاد محترم چرا زمان احمدی نزاد نامه سرگشاده ندادند؟ (4199433) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۰۲:۴۲
رفته بودن گل بچینند! (4199495) (alef-3)
 
عماد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۳۵:۰۵
فرض کنیم کسی در زمان دولت قبل اصلا تارک الصلات بوده ، حالا نماز خون شده، باید بگیم چون شما قبلا نماز نمی خوندی، حالا هم حق نداری نماز بخونی؟؟؟!!!!!!
این چه منطق غلطی است که هرکس انتقادی مطرح می کند به جای پاسخ دادن به انتقاد او میگویند در دولت قبل انتقاد می، کردی حالا حق انتقاد نداری !!!!!!!!
علاوه بر آن ، از همین امضا کنندگان فوق تعدادی مانند الیاس نادران، از منتقدان جدی دولت قبل بودند اگر نادران ، یقه احمدی نژاد را نگرفته بود الآن رحیمی به جای اینکه در زندان باشد یا نماینده مجلس بود و یا یک جای دیگر یکرپست کلیدی در اختیار داشت. (4199578) (alef-3)
 
محسن م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۳:۴۹:۰۲
اون اقتصاددان هایی که زمان احمدی نژاد نامه دادن چرا الان صداشون درنمیاد؟!
اتفاقا تمام دوستانی که می شناسم و اسمشون زیر این نامه آمده از کسانی بودند که انتقادات جدی به دولت احمدی نژاد داشتن در اون زمان (4200648) (alef-3)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۰۰:۱۳:۱۱
اینش جالبه که دولت را به طرفداری از اقتصاد لیبرال سرمایه داری متهم می کنند واز طرف دیگر در اینکه طبق حکم قرآن واسلام وفرمان هشت ماده ئی حضرت امام ره مبنی برحرمت تجسس ، درحساب مردم سرک نمی کشند ایراد می گیرند !!! (4200668) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۱:۳۱
کاملا و از ادبیات نامه مشخص است که نامه از جانب اصولگرایان است... وقتی جناح مقابل بخواهد انتقاد کند همیشه آش را شور میکند... اگر اصلاح طلبان هم میخواستند به رییس جمهوری اصولگرا نامه بنویسند همین قدر آش را شور میکردند و تازه از لحن نامه هم مشخص بود که نامه اصلاح طلبان هست... این را نوشتم نه از باب انتقاد بلکه آرامشی نسبی به مردم بدهم ... چون خودم که این نامه را خواندم داشتم سکته میکردم... (4199434) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۲:۲۷
همه ماشالله استید دانشگاه امام حسین و امام صادق هستند (4199436) (alef-3)
 
محسن
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۴۶:۳۱
تازه رستم قاسمی وزیره نفت دکتر هم نگران حال مردم شدن بیانیه صادر کردند اااااااااااااااا (4199803) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۴:۰۲
خیلی هم وضع اقتصادیمون عالیه ما تونستیم

طی 4 سال 2 تا هواپیمای ایرباس بگیریم که اون هم در صورت تحریم دوباره ازمون تو فرودگاه های خارجی پس می گیرن؟!!!

راستی مگه نمی بینید دیگه مردم به یارانه 45500 تومنی احتیاجی ندارن؟!!!! (4199444) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۴:۰۳
برجام اقتصاد ایران را به رکود وحشتناکی کشاند. در دولت قبل تورم بود ، اما انصافا رونق اقتصادی هم بود. (4199445) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۴۴:۲۹
خودشان هم فهمیدند ، از برجام به جز جنازه چیزی باقی نمانده،
کاری اینها سه چیز است
۱- شعار
۲- آمار
۳- سخنرانی.

حالا چسبیدند به اقتصاد مقاومتی ، ولی نه در عمل،

فقط و فقط:

شعار اقتصاد مقاومتی!!!!!!!!!!
آمار اقتصاد مقاومتی !!!!!!!!!!
سخنرانی اقتصاد مقاومتی !!!!!!!

و رهبر حکیم و فرزانه فرمود :

ولی در عمل خبری نیست !!!!!!!!!

در واقع این نمره ای است که رهبری به دولت یازدهم داده اند

فاعتبروا یا اولی الابصار. (4199797) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۹:۵۰:۴۷
رونق اقتصادی در زمان احمدی نیزاد؟!!! (4200201) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۰۷:۱۵:۵۴
بله می توان با چاپ اسکناس و تقسیم آن بین مردم و البته بیشتر میان عده ای خاص رونق نسبی بی دوام و موقتی ایجاد کرد و کار مبارزه با تورم ناشی از این کار را به دولت بعدی حواله کرد بعدش هم هی ایراد گرفت که دولت قادر به کنترل تورم نیست (4200864) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۰۸:۳۲:۰۶
بنده خدا این قانون اقتصادی است که هر چه تورم بالا رفت رکود کمتر می شود می دونی چطوری؟ با فقیر تر شدن فقیران و به یک باره افزایش سرمایه سرمایه دارن. دلتون را خوش به همون روزها نکید که امروز کتک همان هها می خوریم (4200962) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۶:۰۰
توی ایران فقط دانشگاه‌های امام صادق و امام حسین پژوهشگر اقتصادی پرورش می‌دهند؟ (4199451) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۲۲:۱۲
اساتید کدوم دانشگاه ها طبق منشور حقوق شهروندی حق اظهار نظر دارند؟؟؟؟!!!!!!!!
لطفا لیست دانشگاه. هایی که اساتیدشون حق اظهار نظر و سوال از دولت را دارند هرچه سریع تر برای اطلاع عموم ارسال فرمایید !!!!!!!! (4199729) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۶:۰۷
به نظرم بسیار دیر موضع گیر کردند
همه منتظر برجام بودند اما دیدند که کوه برجام موش هم نزایید (4199453) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۴۷:۵۷
اینگونه هشدارها آن هم در آستانه انتخابات به هیچ وجه جنبه اقتصادی نداشته و با هدف اصلاح و کمک به اقتصاد کشور نیست و فقط جنبه سیاسی و تبلیغاتی علیه دولت دارد... باید دید چه نیرویی پشت این حرکت نهفته که البته می توان از فهرست 40 نفره به سرنخ هایی رسید که این نامه از کجا آب می خوره.
الف جان خواهشا شما دیگه دنبال تخریب نباش و کامنتها رو بگذار. (4199456) (alef-3)
 
امیر جهرودی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۰۰:۱۸
اصلا انتخابات این دوره کاملا رنگ اقتصادی دارد به همین دلیل، مناسب ترین زمان نوشتن نامه آن هم به صورت سرگشاده زمان انتخابات است، زیرا
۱- مردم می خواهند ببینند سرنوشت زندگی و معیشت اقتصادی آنها چه می شود.
۲ - مردم باید بدانند منتخب آنها کشور را با چه مدل اقتصادی اداره کرده است، و آیا این مدل جواب داده است یا نه؟
۳- مردم باید بدانند اکنون که مدل موجود اقتصادی جواب نداده،کدام کاندیدای ریاست جمهوری مدل اقتصادی بهتر و برنامه جامع و مدونی برای اداره اقتصاد مملکت دارد ،که مناسب ترین فرد را برای ریاست جمهوری انتخاب کنند
۴- کسانی که هر اظهار نظر و دیدگاه را به جای اینکه ارزیابی کنند فورا آن را تحت عنوان اینکه این نظر از فلان گروه یا فلان جناح است مخدوش می کنند در واقع این نشان میدهد که خود آنها از یک گروه و جناح خاص هستند ، جناحی فکر می کنند ، نه ،ملی ، و به منافع ملی و عمومی مردم توجه ندارند، و با عینک جناحی از دید واقعیات و مشکلات زندگی مردم عاجزند. (4199667) (alef-3)
 
Malaysia
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۱:۱۹
چقدر تعداد پژوهشگران اقتصادی مستقل و بدون وابستگی به دانشگاه و پژوهشگاه ها زیادند در این نامه. اگر متخصص هستند چرا دانشگاه ها این دوستان را استخدام نمی کنند و اگر نیستند چرا در موارد به این مهمی به نظرشان استناد می شود؟ (4199463) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۷:۲۰:۲۹
برای اینکه هرکسی اشنای خود را استخدام میکند (4199907) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۲:۴۲
اسم بنده رو هم اضافه كنيد. (4199465) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۴۵:۵۰
در این لیست ، جا نداره، ولی میتونیم کنار صفدر حسینی اضافه کنیم (4199802) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۳:۱۲
ما که چندين بار نسبت به وقوع آن در سايت تابناک و در قسمت نظرات پيشنهاد داديم که وزير اقتصاد بي عرضه ترين و کم تجربه ترين وزير مي باشد به رکود کشاندن توليد و اقتصاد و نيز ايجاد بيکاري و فقر و پوز تورم تک رقمي دادن هنر نيست بلکه هنر ايجاد اشتغال و اقتصاد پويا مي باشد تا سرمايه هاي انساني کشور بيکار نشوند واردات اجناس بنجول چيني که از دولت عدالت محور !!!!قبلي به ارث رسيده هنر نيست. ضمن اينکه تورم اقلام ضرور مردم حداقل 100درصد مي باشد لطفا آگاه باشيد مردم بيل و کلنگ و شن و ماسه و سيمان نمي خورند تا تورم يک رقمي؟؟؟؟!!!!!اعلام فرماييد اولين وزير استيضاحي که بانکها و موسسات اعتباري را به ورطه ورشکستگي کشانده يعني وزير اقتصاد بايد لقب مي گرفت. (4199467) (alef-3)
 
رضا
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۴۰:۴۴
این فحش بودیانظر...براعصابتان مسلط باشید.ادم فکرمی کنه ازچیزدیگری ناراحتی عزیزجان... (4199600) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۴۸:۳۳
چرا بی انصافی می کنید؟؟ واقعا این نامه در نهایت ادب و متانت بود ،
شما یک سخنرانی جناب آقای روحانی را بیاورید که خالی از ناسزا و اهانت و متلک پرانی باشد؟؟؟!!!! (4199811) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۵:۴۱
امیدوارم الف منتشر نماید
از زمان نوشتن این نامه که در استانه انتخابات هست میشه نتیجه گرفت که مسائل اقتصادی در واقع بهانه ای بوده برای نوشتن این نامه چند سوال و نکته دارم:
1- وقتی که از سال 85 حدود 50 اقتصاد دان 6 نامه به دولت قبل نوشتند چرا شما دوستانی که نامه فوق را نوشته اید زیر اون نامه ها اسمتون نبود؟
2- چرا الان و در استانه انتخابات این نامه نوشته میشه؟ چرا قبا نامه ننوشتید؟
3- چرا اکثرا دوستانی که نامه را نوشته اند پژوهشگر هستند و درجه دکترا ندارند ایا به این دلیل نیست که کسی حاضر نشده با دوستان همراهی کند؟
4- در مورد افزایش نرخ سوود صحبت کرده اید چطور ممکنه که این دولت نرخ سود را افزایش داده باشه؟ نرخ سود اتفاقا بسیار کاهش یافته
تمام موارد و مشکلاتی که برشمردید قبل 92 وجود داشته امار و ارقام که کشور در سال 84 چگونه تحویل گرفته شده و چگونه در سال 92 تحویل داده شده موجوده:
نرخ دلار سال 84 حدود 870 در سال 92 بین 3000 تا 4000 که تا 4160 هم در سال 91 بالا رفت
نرخ رشد اقتصادی سال 84 حدود +7 و در سال 91 و 92 به -7 رسیده
بیکاری در کمترین وضعیت خود در 84 بوده در 92 به اوج رسیده
تورم در 84 بسیار ناچیز در سال 92 بالای 35 درصد
نقدینگی در سال 84 حدود 60 هزار میلیارد در سال 92 حدود 600 هزار میلیارد یعنی 10 برابر تحویل داده شدخه
من یادمه در دولت اصلاحات قیمت نفت زیر 20 دلار هم رسید ولی در دولت قبل تا 140 دلار هم بالا رفت ولی موفقیتهای اون دولت کجا و این دولت کجا
ضمن اینکه دولت کنونی کار درست را انجام داده و بر روی برداشتن تحریمها تمرکز کرده بنابراین بنده نامه فوق را در استانه انتخابات سیاسی میدانم و به نیت اقتصادی به نظر من نوشته نشده. دولت قبل در سال 84 یک فضای عای را به ارث برد که اون رو بصورت خراب شده تحویل داد. رکود هم از سال 90 شروع شد و اگر ادامه داره فقط نشان دهنده اینه که عمق خرابی ها بسیار زیاد بوده
لذا نامه نوشتن از دید من دلیلی نداره و پذیرفته نیست (4199473) (alef-3)
 
شایان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۳۹:۱۴
بنده هم با نظر شما موافقم
این یک نامه کاملا سیاسیه
خدا جای حق نشسته (4199593) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۵۸:۳۳
آمارهای شما خلاف واقع است این اولا
ثانیا، نوشتن این نامه که زمان انشای آقای روحانی تمام شده و زمان حساب است کاملا به موقع و به جاست، که مردم آگاهانه در مورد ، گزارش حساب و کتاب جناب آقای روحانی قضاوت کنند
ثالثا، شما قضاوتتان ، دولتی است نه ملی ، حق قضاوت در مورد، دولت جناب آقای روحانی با ملت است، دولت و دولتیان و حزب و جناح حامی دولت نمی توانند قاضی عادل و منصف و بی طرفی باشند و اساسا حق ندارند به جای مردم قضاوت کنند بهتر است به جای هواداری و طرفداری به مردم فرصت دهید خودشان قضاوت کنند (4199843) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۷:۴۸:۳۳
اگر امار من اشتباهه شما امار درست رو بیان بفرما ما هم مطلع بشیم کجای امارمون اشتباه بوده. امار من ممکنه دقیق نبوده باشه ولی در همین حدود بوده و امار دقیق هم چیز خاصی رو تغییر نمیده
امارهایی که بنده ادم ام رو شما تصحیح کن ببینیم امار شما چیه شاید واقعا دلار همون 900 تومن باقی مونده یا رشد 6 و 7 درصدی مثبت داشته ایم از 90 به بعد و ما خبر نداریم
من اصلا یادمه سال 90 کالایی که 600 تومن بود سال 91 شد 1800 و دلار هم من یادمه که بالای 3500 معامله میشد حتی پراید هم چند برابر شد اینا فقط مشاهدات خود بنده بوده و امار هم که خودش موجوده
به هر حال من منتشر امار شما هستم ممنون میشم 84 رو با 92 برای ما مقایسه بفرمایید هم از نظر نرخ رشد هم نرخ تورم هم ارزش پول ملی (4199985) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۶ ۰۱:۲۴:۰۹
تنها راه نجات کشور دلار بالای 10 هزار تومان و ورشکستگی بازاریان متحده واردکننده است که احمدی نژاد انجام داد او باهوش و دلسوز بود.مقام 17 اقتصادی gdp در شرایط تحریم از همانجا آمد.به نطرم نادران و توکلی و افروغ و خوش چهره هم ضمن احترام به آنها چون خودشون رو از وزرای احمدی نژاد بالاتر میدونستند ... والا اومطلوب این بزررگواران بود. (4206362) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۵:۴۴
راهکارهای پیشنهادی همه دم دستی و کلی است.پیچیدگی معضلات اقتصادی ایران بویژه در پیوند با اقتصاد سیاسی بسیار گسترده تر از آن است که نویسندگان به فهم آن دست یافته باشند. (4199474) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۶:۲۹
روحانی فقط برو!!!!!!! (4199478) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۷:۵۹
نصفشون از دانشگاه امام صادق و امام حسین هستند. معلومه که چقدر بدون غرض سیاسی نامه می نویسند . دومین مساله اینه که اگر یکی دیگه این حرف ها رو بزنه متهم به سیاه نمایی نمیشه / (4199484) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۸:۵۹
نامه ی سیاسی در استانه ی انتخابات! (4199486) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۷:۰۳:۱۲
نامه ،به نظر من اقتصادی است البته بعد سیاسی هم دارد ولی موضع گیری سیاسی و جناحی ندارد ، اما موضع گیری شما سیاسی است (4199862) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۴:۵۹:۴۰
من استادی از دانشگاه های دولتی معترتوشون نمی بینم!!!!!! جالبه که بیشتر بحث لیبرالیسم بود تا بحث اقتصادی (4199489) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۰۱:۰۰
محسن رضایی همه فن حریف من را کشتس!!!!!!!!!! (4199492) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۷:۰۱:۰۱
۸ سال در جنگ کار کرده، ۳۰ سال در اقتصاد ، مشکلی داره؟؟؟!!! (4199852) (alef-3)
 
امیرحسین
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۰۲:۱۸
جالبه هیئت علمی دانشگاههای معتبر مثل تهران،شریف علامه یا خوارزمی در بین اسامی نیستند گذشته از اینکه اکثر عناوین مربوط به پژوهشگران جویای نام و ثروت!هستند همین هم شائبه ی سیاسی بودن نامه رو تقویت میکنه! (4199494) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۰۳:۳۶
ای بابا از یک طرف از بیکاری جوانان خرده میگیرند از طرف دیگر فرزند من در یک شرکتی که ا زتهران شعبه دارد در خوزستان کار میکند و از طرف مدیریت تهران اداره میشود و مدیر اهواز ان پسر من است از طرف اداره بیمه هر روز مزاحم میشوند و کارگری که بیمه اش را هم پرداخته اند از طرف تهران پسر من اداره کننده دفتر اهواز ان شرکت است بخاطر سود شخصی نمیگویم اما کارگری که بیمه ان پرداخت شده بارها و بارها جریمه برای دوباره پرداخت ان میشوند هر بار باید دوندگی کنند که بابا پرداخت کردیم هر کسی را اخر سال متاسفانه پانصد هزار تومان دوباره هزینه بیمه متعهد کرده اند ان شرکت را هرچه میگویند بابا این یکبار بیمه اش برای این ماه پرداخت شده و کارگزاری بیمه از فرط حسادت فکر میکنم چون اگر دلسوزی باشد چرا دستفروشان را بیمه نمیکنند کارگری که بیمه اش را پرداخت کرده چرا ملزم به پرداخت دوباره و جریمه میکنند از طرف شرکت تهران بیچاره باید میلیونها تومان پرداخت انجام شود و هزینه جریمه هم باید پرداخت کند تا بعد از عید برود دادگاه شکایت کند شاید شاید این هزینه ها را کم کنند خوب این چه همکاری برای ایجاد کار هست ان شرکت از تهران بارها خواسته دفتر خود را ببندد چون سودی ندارد متاسفانه قوانین دست و پا گیر و گاها حسادتها و کاسه داغتر از اش شدنها باعث بیکاری ده ها نفر میشود این دفتر در ان 17 نفر کار میکنند خوب تعطیل شود 17 خانوار بیکار میمانند بیمه خوب است اما اصرار بیجا بر قوانین اشتباه و اصرار بدون شنیدن حرف دیگران و خودرا محکم دانستن انقدر مضر است که به نوع خود خیانت است (4199497) (alef-3)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۰۴:۰۹
متن نامه با فعاليتهاي اين دولت همخواني ندارد و بيشتر يك شوي سياسي حساب شده است ...شما اعتقاد داريد كه ليبرال هاي اين دولت اعتقادي به برنامه ريزي ندارند ولي مثل اينكه يادتان رفته سازمان برنامه در دولت قبل منحل ولي در اين دولت در همان روزهاي اول احيا شد چون اين دولت اعتقاد به برنامه ريزي دارد و تمام برنامه ها را در موعد مقرر تحويل مجلس داده...شما از بهبود فضاي كسب و كار گفته ايد در صورتي كه يكي از شعارهاي اساسي اين دولت بهبود فضاي كسب و كار بود و به اذعان كارشناسان خبره اقتصادي در اين فضا موفق هم بود...شما مدعي ايجاد شفافيت هستيد ولي در همين سايت الف بارها جناب توكلي مقالات متعدد در برابر پيوستن ايران به ان اي تي اف چاپ و جناب عبد الملكي در صدا و سيما بارها از ان انتقاد كرد...امثال ما اقتصاد دان نيستيم ولي هر روز با بازار سرو كار داريم و ميبينبيم كه بازار ما در اين 3 سال ثبات داشته و تا حدودي هم مهار شده ...البته اقتصاد ما مشكل دارد..مردم مشكل دارند..اين دولت به ارمانهاي اقتصادي وعده داده شده اش نرسيد ولي اوضاع انقدر كه شما سياه نشان ميدهيد نيست...ركود و بيكاري يك شبه بوجود نيامده كه يك شبه از بين برود...البته شايد عاليجنابان اين نامه را براي دولت قبل نوشته بودند ولي يادشان رفته منتشر كنند و حالا انرا منتشر كرده اند..شايد هم مقاصد سياسي داشته باشند چون اگر واقعا دلسوز بودند اگر هم انتقادي داشتند راههاي ديگر بجز نامه سر گشاده هم هست.. (4199504) (alef-3)
 
سعید راد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۷:۴۵:۵۰
چرا شما تا این حد متوهم هستید که هرکس از دولت سوالی بپرسد یا آن را نقد کند او را آدم احمدی نژاد می دانید ، ایران کشور بزرگی است حد اقل ده ها هزار نفر اندیشمند و صاحب نظر مستقل دارد ، مشکل شما این است که شما آدم دولت هستید که سایه هر منتقدی را می بینید می گویید آدم احمدی نژاد است، برخی از اینها منتقد احمدی نژاد هم بوده اند اتفاقا منتقد و رقیب احمدی نژاد ، برخی هم از احمدی نژاد انتقاد نکرده اند ، خب، حالا حق انتقاد از روحانی ندارند ؟؟؟!!!!!!
ثبات این ۳سال مثل درختی است که پوستش و ظاهرش سالم به نظر می آید ولی در درون موریانه زده و تهی شده و به طور جدی در معرض سقوط است،
مراکز تولید در حال ورشکستگی هستند، بانک و بورس در حال ضرر دادن و ورشکستگی هستند ۲۰ میلیون کارگر و کارمند ، کف حقوقشان ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ است و سقف حقوقشان ۳۰ پله زیر خط فقر است،

مقابل چشمان مردم، وزیران با ثروت های افسانه و تند خو و بد اخلاق خودنمایی می کنند ،خوی اشرافیت و خصلت های ملوکانه بر آنها حاکم شده است،

برای نهار هئیت دولت در کرج ۱ میلیارد و۵۲۰ میلیون تومان هزینه می شود و در سوی دیگر همسر یک جانباز دفاع مقدس به، دلیل عدم درمان همسرش دست به خود سوزی می زند
این ها تهمت نیست ، شعار نیست ،بزرگ نمایی نیست ، سیاه نمایی نیست، عین سیاهی است ،متن واقعیت است، واقعیت نحوه رفتار و زندگی دولت و ملت است ،
عینک جناحی را بردارید ، ملی فکری کنید ، ملی ببینید ، تا وقتی ، دولتی فکر می کنید اصلا ملت را نمی بینید ، هرچه می بینید توهمات است و سایه های موهوم ، سایه آدم احمدی نژاد ، سایه جنگ ، سایه اصول گرایان، و ......
واقعا مضحک است یکی می گوید نویسنده نامه دانشگاهش ، دانشگاه امام حسین ع یا دانشگاهش دانشگاه امام صادق ع است، گویا شرط نقد و پرسش و پیشنهاد این است که عضو هیئت علمی دانشگاه شریف باشی، این فکر اشتباهی است که جناب آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور می فرمودند راننده تاکسی و لبو فروش حق ندارند در باره انرژی هسته ای اظهار نظر کنند ، در حالی که خود جناب ایشان مشاور فرهنگی است و در مسایل سیاسی و اقتصادی و و .... دخالت های صریح و آشکاری دارند. (4199974) (alef-3)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۰۵:۵۳
این اساتید محترم اغلب از دانشگاه امام صادق و امام حسین هستند و تصادفا اصولگرا............ (4199507) (alef-3)
 
فرشاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۰۸:۳۷
الان مردم بر طبق نیاز خرید می کنند و وقتی اقتصاد مد نظر ایشان (دلالی) رونق بگیرد مردم بیچاره می شود (4199522) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۱۵:۴۳
مرور اسامی و دانشگاهشون میتونه کاملا راهگشا باشه ! (4199537) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۱۷:۳۶
توصیه دینی و اخلاقی در دین اسلام و دین مسیحیت اینست، که سخن و گفتار را ارزیابی کنید نه گوینده را ، ممکن است یک روستایی درس نخوانده سخن درست و حکیمانه ای بگوید و ممکن است یک فیلسوف سخن بی اساس و نادرستی را به زبان آورد،
لطفا ایرادتان را به مواردی که در نامه آمده بفرمایید (4199711) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۱۶:۲۸
خدا وکیلی این ها روز قیامت را می شناسند
دم انتخابات و این حرف ها بدجوری بوداره (4199539) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۱۰:۱۴
تعصباتت را کنار بگذار ،
ببین محتوای نامه درسته یا نه، هرجاش درست نیست، بگو به این دلیل درست، نیست،
موضوع بحث، اقتصادی است،
بحث قیامت شناسی و معاد شناسی که نیست!!!!!
مسلمان حق ندارد در اعتقادات برادر مسلمانش تشکیک کند
برادر گرامی،
وظیفه یک اقتصاد دان مسلمان این است حالا که مردم می خواهند رییس جمهور انتخاب کنند واقعیات اقتصادی کشور را به مردم بگویند که مردم با آگاهی کافی سرنوشت خود به کسی بسپارند که بتواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند (4199683) (alef-3)
 
سما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۱۶:۴۹
یه سوال داشتم. "پژوهشگر" دقیقا یعنی چی؟ یعنی تو خونه ش میشینه پژوهش می کنه؟ دانشگاهی، پژوهشکده ای جایی لازم نیست؟ تحصیلاتشون چی هست؟ حقوقشون از کجا تامین میشه؟ (4199540) (alef-3)
 
رضا
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۳۶:۵۳
یعنی فقط چهل اقتصاددان معترض داریم؟ (4199582) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۱۲:۲۴
بیشتر از اینها معترض داریم، البته نارضایتی مردم از وضع اقتصادی موجود خیلی بیشتر از چیزی است که در این نامه آمده است. (4199690) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۴۱:۱۵
اگر دنبال راه حل برای مشگلات کشوری مثل ایران هستیم اولا باید به نخبه گان بی طرف ایرانی و خارجی مراجعه کنیم که در سطح بین المللی شناخته شده بوده و افراد سیاسی نباشند و نه اره و عوره و شمسی کوره یا ورشکستگان سیاسی زخم خورده ای که از پست های دولتی و مجلسی باز مانده اند. (4199602) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۴۴:۵۹
یکی از این اساتید محترم صاحب یکی از موسسه های خصوصیست که سود ۳۰ درصد به سپرده گذاران می ده . موسسه نور ..... (4199613) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۵:۵۹:۰۲
بهتر اجازه دهند ازنظر کارشناسان موسسات که کارشان نظریه پردازی اقتصادی است استفاده گردد چرا درورزش ازکارشناسان خارجی استفاده میشود البته همه درمملکت کارشناس هستند (4199663) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۱۵:۲۹
جناب آقای توکلی و آقای نادران
همواره به استقلال رای و نظر شما اعتقاد داشتم. تصور نمی کردم شما نیز حاضر باشید خود را با هر کسی و هر نظریه ای همراه کنید.! (4199701) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۲۸:۱۲
فارن افرز: تا دیر نشده واشنگتن باید «میانه‌روها» در ایران را تقویت کند!
فارن افرز نشریه شورای روابط خارجی آمریکا در زمینه نوشت: دولت اوباما تلاش اندکی برای کمک اقتصادی به ایران انجام داد و با نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، غرب در حال از دست دادن وقت برای تقویت گروه‌های میانه‌رو در ایران است. این نشریه معتبر آمریکایی در ادامه به صورت واضح نگرانی خود از رقیبان دولت حاضر در ایران را مطرح میکند و می گوید: با توجه به باقی ماندن تحریم‌های آمریکا در زمینه اقدامات ادعایی ایران در زمینه تروریسم وعدم تمایل بانک‌های بین‌المللی برای تعامل با ایران، برجام به بهبود اوضاع اقتصادی در ایران منجر نشده است. تقابل با ایران هیچ دستاورد مفیدی برای آمریکا به همراه نخواهد داشت مگر تقویت جناح مقابل روحانی! "جان کری" وزیر خارجه سابق آمریکا و دیگران می‌دانستند که میانه‌روهای ایران به تقویت اقتصادی پس از توافق نیاز دارند تا جایگاه خود را ارتقا دهند (4199744) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۲:۲۲:۵۲
واقعا كوته غكري تا چه حد! مسلما دشمن خارجي حرفي ميزند كه در نهايت به نفعش تمام شود و نفع دشمن در ضعف اقتصادي و تحريم و بيكاري و عدم ارتباط ما با دنياست. (4200483) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۳۲:۵۰
از سایت الف میخواهم که نقد بنده را در مورد این نامه منتشر فرماید
با سلام و احترام به همه عزیزانی که این نامه را نوشته اند
سوالی که من از این دوستان اقتصاد خونده دارم اینه که
1- رکود از چه زمانی شروع شد؟ مگه سال 90 نبود؟
2- شما دوستان که اقتصاد خوانده اید بفرمایید دلیل رکود چه بود؟ مگه سیاستهای اشتباه دولت قبل نبود؟
3- بر چه اساسی میفرمایید نرخ سود بانکها بالا رفته در حالی که عملا پایین امده
4- چرا سال 90 نامه ننوشتید یا زیر اون 6 نامه ای که به احمدی نژاد نوشته شد را امضاء نفرمودید؟
5-نقدینگی در دولت قبل به رقم بی سابقه 500 تا 600 هزار میلیارد رسید در حالی که در سال 84 بصورت 50 تا 60 هزار میلیارد تحویلش داده شده بود چرا از ده برابر شدن نقدینگی در دولت قبل چیزی نفرمودید؟ ( وقتی به 100 هزار میلیارد رسید ایا 100 هزار رقم بی سابقه نبود؟)
6- چرا دولت اصلا باید وقتش را صرف برجام کند؟ مسبب قطعنامه ها و تحریمها چه کسی بوده؟ چه کسی مذاکره کننده بوده و چه کسی قطعنامه ها را کاغذ پاره نامیده در سال 85؟
7- قاچاق و پولشویی از سال 92 بوجود امده؟
در کل به نظر من کل گویی فرموده بودید و تمام مواردی که گفته بودید در دوران دولت قبل بوجود امده و اینکه در اون دوره ساکت بوده اید هم جای سوال بسیار دارد. ضمن اینکه راه حلی هم ما از شما عزیزان ندیدیم چه در عمل چه در این نامه (4199761) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۲:۴۸:۱۹
برادر عزیز چرا همه چیز را جناحی میبینی مگر زمان احمدی نژاد اقتصاد دانان به احمدی نژاد نامه ننوشتند و نقد نکردند؟ کسی منکر وضعیت نابسامان در دوره احمدی نژاد نیست ولی دولت فعلی امد که مشکل ان دوره را برطرف کند که متاسفانه نتوانست و وضع بدتر شد (4200541) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۱۶:۳۲:۵۵
دغدغه اصولگرایان محترم قبل از انتخابات:
معیشت مردم، عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد مالی و اقتصادی

دغدغه اصولگرایان محترم پس از پیروزی در انتخابات:
فتنه 88، مبارزه با دیشهای ماهواره، لزوم فیلترینگ اینترنت، لزوم برخورد با بدحجابی و کنسرت، مبارزه با سگ گردانی در معابر عمومی، توقیف رسانه ها و روزنامه های بلندگوی استکبار (4199762) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۱:۱۹:۳۱
فعلا همه دغدغه روحانی حل مشکل معیشت پزشکان و پرداخت کارانه شب عید پزشکان یرا سفرهای خارجی است
دولت روحانی چه اطلاعی از فقر و گرفتاری کارگر و معلم و ورشکستگی بیمه ها و بیکاری دارد (4200357) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۱:۴۵:۰۴
تنها راه از خودگذشتگی افرادیه که تحصص دارن و نیاز مالی ندارن که بیان و بدون چشم داشت کار کنن. این افراد زیادن مشکل اینجاس که اونایی که منافع دارن اجازه نمیدن . من خودم بارها در زمینه کاری خودم خواستم کمک کنم ولی یک عده تنگ نظر اجازه ندادن. (4200394) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۲۳:۳۱:۴۲
حالا كه اينجوريه من أم اقتصاددانم!
١-سود پس انداز بانكي حداكثر ١٠ درصد
٢- بهره وام ٤ درصد
٣-يارانه قطع
٤- همه سازمانها موظفند ٢ برابر ظرفيت خود نيروي انساني استخدام كنند و طي برنامه ١٠ ساله امور خود را به همراه نيروهاي خود به بخش خصوصي با نظارت دانشگاههاي معتبر دولتي واگذار كنند
٤- با هيچ كشوري دشمني نداريم
٥- ارگانهاي لشكري فقط به أمور نظامي مي پردازند
٦- إظهار نظرها بايد علمي و قابل استناد به مراجع معتبر علمي باشد در غير اينصورت بايستي إظهار نظر كننده پاسخگوي داستانسرايي خود باشد
٧- سازمانهاي فراقانوني و خودجوش و فشار تعطيل
و........ (4200616) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۰۰:۴۳:۴۶
اين اصوال گراها هم شورشو دار اوردند،
روحاني عصا موسي كه نداره معجزه كنه، يك اقتصاد ورشكسته تحت تحريم رو تحويل گرفت. (4200706) (alef-3)
 
عادل
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۴:۲۵:۲۷
اختیار دارید برادر عزیز مگر قرار نبود 100روزه همه مشکلات کشور توسط رئیس جمهور حل بشه؟ (4203571) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۰۹:۳۲:۲۰
متاسفم برای این اساتید که مشکلات اقتصاد ایران را ناشی از عدم مداخله دولت در امور اقتصادی می داند!!؟؟؟ از قضا علت زخم کهنه اقتصاد ایران در دولتی بودن و رانتی بودن و مداخله گسترده دولت در بازارهای پولی و مالی است .در سال 2015 اقتصاد ایران از نظر درجه آزادی از بین 157 کشور جهان در جایگاه 147 قرار گرفته است !!!کشورهای کره شمالی و ونزوئلاو سوریه و چاد و آنگولاوچند کشور آفرقایی بعد از ایران قرار گرفته اند.در حال حاضر نیز چنین است و بنا به گفته مسئولین و نهاد های مسئول حدود 65 تا 75 درصد اقتصاد ایران دولتی است که منشا فساد و رانت وتبعیض و بی عدالتی است . (4201077) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۳ ۱۳:۰۶:۳۲
پیشنهاد می کنم تعداد مقالات افراد امضا کننده در مجلات معتبر علمی دنیا را در کنار اسامی شون چاپ کنید تا اعتبار علمی شون روشن تر بشه. (4201410) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.