کد مطلب: 501611
دشمن ترین در مذاکره، دوست ترین در برداشت غنائم برجام
بخش تعاملی الف - سجاد به پسند
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۳۸
در روزهای قبل از مذاکرات هسته ای فرانسه جزء کشورهایی بود که مشتاقانه به پیشواز تحریم های ظالمانه در حق ایران می رفت. جز کشورهایی بود که تندترین مواضع را در قبال ایران داشت. از مهم ترین تحریم های اعمال شده در حق ایران، تحریم کارخانه ی پژوی فرانسه بود که باعث بروز مشکلات جدی در صنعت خودرو سازی ایران شد.
کشور فرانسه در بداخلاقی حین مذاکرات هسته ای نیز روی آمریکا را سفید کرد. آنقدر که می توان گفت در خوشبینانه ترین حالت غیر سازنده ترین مواضع را در مقایسه با دیگر اعضای ۵+۱ در قبال ایران را اتخاذ کرد.
این کشور هم اینک نیز دست از تخاصم با جمهوری اسلامی بر نداشته و از هیچ حرکتی برای ابراز دشمنی با ایران عزیز فروگذار نمی کند. از پناه دادن و تامین امنیت منافقین و جریان اپوزسیون گرفته تا ساماندهی جاسوس و جاسوسه ها برای اجرایی کردن پروژهی نفوذ.
محکومیت آزمایش موشک ماهواره بر ایران را نیز می توان آخرین دسته کلنگ این کشور در روابط دیپلماتیک فی مابین دانست. آقای تخت روانچی پس از اتمام مذاکرات در مورد بداخلاقی های کشور فرانسه حین مذاکرات گفتند؛ بد اخلاقی های برخی کشورها در مذاکرات هسته ای از ذهن بیرون نمی رود!
اما در دوران پسا برجام چه اتفاقی افتاد؛
مهم ترین و بی سابقه ترین قرارداد خرید هواپیمای کشور "کاملا محرمانه" به ارزش 10 و نیم میلیارد دلار (36,750,000,000,000 تومان) با ایرباس فرانسه منعقد می شود!
بزرگترین قرارداد نفتی ایران باز هم "کاملا محرمانه" به ارزش 5 میلیارد دلار (17,500,000,000,000 تومان) با شرکت توتال فرانسه منعقد می شود!
- بیشترین سهم از بازار بزرگ صنعت خودروی ایران نیز باز هم طی یک قرارداد "محرمانه" به دو شرکت بد سابقه ی رنو و پژو واگذار می شود؟! و سوال بسیار مهم اینکه چه طور می شود کشوری که در دوران "قبل از مذاکرات هستهای" و "حین مذاکرات هستهای" و "در دوران پس از مذاکرات" بدترین رفتار را در قبال ایران داشته حالا دارد بیشترین سهم را از سفره ی برجام برداشت می کند؟!
و اینکه چرا دولت دارد همه ی تخم مرغ های شریان های اصلی صنعت را در سبد کشوری مثل فرانسه می گذارد، که پیش از این بدخلقی و عدم پایبندی به تعهدات خود را به نحو احسنت اثبات کرده؟!
ممکن است عده ای استدلال بیاورند که این امر باعث می شود کشوری مثل فرانسه به خاطر سرمایه گذاری هایش هم که شده، من بعد با ایران رفتاری نجیبانه و مبتنی بر مصالح دو طرف داشته باشد. که در پاسخ باید گفت لطفا حجم قرارداد توتال فرانسه با کشور خودمان و قطر را مقایسه کنید. لطفا رفتار توتال با قطر سر بزنگاه بحران اخیر را مرور کنید. خواهید دید که لقمه ی ایران برای توتال چرب تر از لقمه ی قطر نیست. توتالی که قطر را در بحران تنها گذاشت. چرا باید ما را در بحران های محتمل آتی تنها نگذارد؟! مگر در دوران تحریم ها شرکت های پژو و رنو علی رغم دسته پنجه نرم کردن با بحران مالی صنعت خودرویی ایران را تنها نگذاشتند؟!
در انتها اینکه خواهش جدی داریم نهادهای حقوقی مسئولی چون مجلس شورای اسلامی سیاست ورزی و نگاه قبیله ای به رویدادها و حاشیه ها و سلفی ها و غیره را کنار گذاشته و با حساسیت مضاعف قراردادهای منعقد شده با کشور غیر دوست – فرانسه - را بررسی و هرچه سریعتر ابعاد آنرا به اطلاع عموم مردم برسانند. که دانستن و شفافیت حق مردم است.
کلمات کلیدی : سجاد خادم+سجاد به پسند
اعتدالی ها بعد از این که از اجرای تعهدات توسط امریکا کلا ناامید شدند ، به زعم خود می خواهند با دادن امتیازهای فراوان به اروپایی ها ، ان ها را از امریکا جدا کنند. فقط این ملت است که باید هزینه کج فهمی برخی افراد را پرداخت کند. (4518781) (alef-13)
پیشنهاد شما چیست فرض کن سال 92 است و مشکلات زیلدی هست طرح شما برای رفع مشکل چه بود فقط انتقاد نفرمایید راه حل هم ارائه بفرمایید تا انتقاد شما موثر و قابل قبول باشد (4519137) (alef-3)
مثلا الان مشکلات مردم چه تغییری کرده؟؟ قیمت اجناس هر ماه گرونتر میشه
قیمت برنج هر ماه قد می کشه سایر اقلامی هم که بسته بندی هستن و قابلیت کم کردن وزن و حجم دارن بسته بندی شون کوچیک میشه مثلا همین حبوبات از یک کیلو شدن 900 گرم و ...
قیمت اجاره ها که سر به فلک کشیده
قیمت ماشین ها هم که ارزون نشده؟
خوب الان چه فرقی با چهار سال قبل داره غیر از تحمیل یک برجام با خسارات 25 ساله .
البته برای ژنهای برتر شرایط بهتر شده. (4534656) (alef-11)
واقعا درست است
فرانسه خیلی سنگ جلوی پای ما انداخت و چوب لای چرخ ما کرد چرا باید این حجم قرارداد با انها بسته شود
مگه ماشین های ژاپنی کم کیفیتند که ما دنبال ماشین های فرانسوی هستیم
وزارت اطلاعات و قوه قضاییه باید بصور جد به دنبال این موضوع باشد که چه کسانی از قبال قراردارهای میلیاردی با فرانسه زی نفع هستند (4518783) (alef-13)
چه ایران از برجام خارج شود چه امریکا، هزینه آن با ایران خواهد بود (4518803) (alef-13)
این نتیجه دیپلماسی ذلت و بی غیرتی است.یعنی تو دنیا فقط فرانسه خودرو سازی داره؟؟؟!! (4518807) (alef-13)
مگه سرمایه گذاری زوری ؟؟؟ نمیان آقا نمیان (4519040) (alef-3)
مطلب ، عنوان جالبی و درستی دارد ولی متاسفانه درمورد هواپیما ، غیر از ارباس و بویینگ ، تولید کنندگان مطرحی وجود ندارند. (4518824) (alef-13)
بخش اول مطلب کاملا صحیح است که فرانسه در مذاکرات سنگ اندازی می کرد و....
ولیکن پس از توافق چه کار باید می کردیم ؟ آیا باید خرید از فرانسه را تحریم می کردیم؟
1-در خصوص خرید هواپیما همانطور که می دانید چند قرارداد با ایرباس(که متعلق به اروپا است و صرفا فرانسه نیست) ، بوئینگ ،ای تی آر (که جزو بهترین سازندگان هواپیما در دنیا هستند )بسته شد و اتفاقا تخم مرغها در یک سبد گذاشته نشد. البته خرید تابوت پرنده از روسیه مبنا و توجیه فنی و اقتصادی ندارد.
2-در مورد توتال هم همانطور که وزیر نفت گفتند محدودیتی نیست ولیکن برای سد شکنی در این حوزه میبایست یک شرکت ذیصلاح و باتجربه و کارکشته ورود می کرد و از قضا شرکت توتال داوطلب شده است . چه اشکالی دارد با رعایت قوانین جاری مملکت ( طبق تایید کمیته بررسی قراردادها ) این قرارداد منعقد و سبب شود که شرکتهای دیگر نیز به صف سرمایه گذاری در این حوزه بپیوندند
3-در مورد خودرو سازی هم موارد مشابه بند دو است
خلاصه اینکه در خصوص عقد هر قرارداد با هر شرکتی از هر کشوری میبایست صرفا منافع ملی لحاظ شود و از امور احساسی و هیجانی و .... باید پرهیز کرد (4518890) (alef-13)
یگانه قطب صنعتی جهان فرانسه است؟! (4518940) (alef-3)
فرمایشات شما منطقی و عاقلانه است ، باید با توجه به مصالح کشور حرکت کنیم (4518966) (alef-11)
ضمن اینکه اگه شما (نویسنده مطلب) پیشنهاد بهتری دارید، بفرمایید. توقع دارید دست روی دست بذاریم تا کدوم شرکت از کدوم کشور دنیا بیاد و باهامون قرارداد ببنده؟ کدوم کشور و یا شرکت خواستار همکاری و سرمایه گذاری در ایران شده و دولت روحانی رد کرده؟ (4519022) (alef-11)
کدام توافق شفاف است
که مبتنی بر آن من و شما بتوانیم قضاوت کنیم
رقابتی بودن قراردادها را
مگر کره جنوبی قبلا با نا در خودرو همکاری نکرده
چرا امروز همکاری ندارد؟!
نخواسته
کدام خودرو سازی به بازار جدید بی رغبت است؟! (4520468) (alef-11)
مسئولان مربوطه و دخیل در قرارداد های بزرگ همه چیز را به چهار تا ویزای توریستی فرانسه برای خود و خانواده میفروشند!
حداقل یکم بیشتر برای خودتون بیشتر ارزش قائل باشید! (4518895) (alef-13)
یاحق
درمورد ویزا باید عرض کنم در حال حاضر اکثر وزارت خانه ها ویزای شینگن را از سوئیس میگیرند. البته گرفتن ویزای بلند مدت بریتانیا در حال حاضر خیلی راحتتر از ویزای شینگن است. پس لطفا قضیه را شخصی نکنید و سعی در قجری سازی نکنید. (4519085) (alef-3)
چیزی به نام قرارداد محرمانه وجود ندارد. این قراردادها همان مدل زمان مصدق است حالا جای BP انگلیس با total فرانسه عوض شده و در کل چیزی تغییر نکرده. مشکل مملکت ما اینه که اقتصادش با نفت میچرخه بهمین دلیل هم کاری از دست کسی بر نمی آید. اما ذلت و خواری این قراردادها اینه که آنها در قبال نفت پولی به ایران پرداخت نمیکنند و در عوض همین ماشینهای پژو و رنو و هواپیماهای ایرباس تحویل می دهند یعنی مبادله ی کالا با کالا . در کل بهتره که ایران وارد WTO بشه و مشکلات خودشو با جهان حل کنه . حتی روسیه و چین هم پایبند این قواعدند و فقط دیگران را به بازی می گیرند. (4519017) (alef-11)
این حرف های شما زمانی درسته که حق انتخاب دیگری هم وجود داشته باشه. فعلا" که فقط فرانسه داره میاد با ما کار کنه.
البته کشورهای درب و داغون که زیاد هستن. (4519129) (alef-3)
از ایراباس نگیرن باشه جایگزین خرید هواپیما اعلام کن؟ توپولف خوبه؟ (4519157) (alef-3)
در هواپیما مجبوریم
در نفت چی
در خودرو چی؟!
در هواپیما مجبوریم خوب
چرا محرمانه؟! (4520330) (alef-11)
پیشنهاد شما چیه . بریم ایر باس را از ونزوئلا بخریم؟ یا بریم به شرکتهای هندی بگیم فناوری استخراج و تولید و توزیع نفت را برای ما بیاورند؟ یا با کوبا و بولیوی قرار داد ببندیم. اتفاقا هنر دیپلماسی این است که دشمنی را به جای خود و تجارت را به جای خود داشته باشیم. اکنون بی تردید چین و آمریکا مهمترین رقیب و حتی دشمن هم هستند هنوز مهمترین حامی جدایی تایوان از چین آمریکاست ولی چین با این کشور بیشترین رابطه تجاری رو داره رقابت نظامی و استراتژیک خود را هم همزمان به پیش می بره. (4519579) (alef-11)
پاسخ شما اومده در متن
سرمایه گذاری در قطر مانع رفتار خصمانه در قبال این کشور نشد
پیشنهاد اینه قرارداد ها محرمانه نباشه
و فقط با یک کشور نباشه
ما در هواپیما مجبوریم
در نفت هم همینطور؟!
در خودرو هم همینطور؟! (4520332) (alef-11)
متاسفانه این وضعیت هم توسط دوستان اصولگرا ایجاد شده است. وقتی جامعه را برند پرتگاه و تمام مبادلات جهانی از بین رفت و دایره انتخاب کشور کوچولو و محدود است مضافاً فرانسه در هواپیما بعد از آمریکا حرف اول را می زند. شرکتهای نفتی فرانسه جزء شرکتهای طراز اول دنیاست و در خودرو سازی در ایران بودند و در آخر این زرنگی آنها را می رساند دیگران هم تشریف بیاورند (4523069) (alef-11)