نظر منتشر شده
۲۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 261410
چرا باید کالای بی کیفیت ایرانی بخریم؟
کبری آسوپار، 6 اسفند 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۷
«جنس ایرانی کیفیت ندارد» این مهم ترین دلیلی ست که مخالفان ترجیح جنس ایرانی به مشابه خارجی آن برای مخالفت خود مطرح می کنند. دلیل عامه پسندی که می تواند کمی فراتر از عامه را هم با خود همراه کند. دور از واقع نبودن این باور که جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی ست و از سویی نفوذ عمیق آن در باور ایرانی ها، زدودن آن را از اذهان سخت می کند. با این همه، این شبهه ی به ظاهر درست را می توان به سادگی پاسخ گفت.

نکته ی مهمی که از نظرها دور مانده، این است که از قضا چون این کالای داخلی مسیر پیشرفت می پیماید و هنوز مانده تا به قله ی کیفیت برسد، نیاز به پشتیبانی و تاکید ترجیحش بر کالای خارجی وجود دارد و اگر کیفیت این تولیدات، عالی و نسبت به مشابه خارجی آن بالاتر بود، لاجرم هر عقل سلیمی می دانست که باید ایرانی بخرد و دیگر نیازی به چنین تاکیداتی نبود. بنابراین همه ی توصیه ها و تاکیدات بر خرید کالای داخلی با علم به این است که در بسیاری موارد کیفیت کالای خارجی بالاتر از مشابه داخلی آن است، و البته که اگر سطح کالای خارجی پایین تر بود، اصلاً وجهی برای این تاکیدات باقی نمی ماند.

حال سوال دیگری پیش روی ما خواهد بود؛ آیا خرید کالایی که می دانیم کیفیت آن پایین است، عاقلانه خواهد بود؟ آیا چنین کاری ضرر رساندن به خویش نخواهد بود؟ پاسخ ساده است؛ گرچه در ظاهر و در کوتاه مدت یقیناً این امر مضر خواهد بود؛ اما آنچه در سال های اخیر مردم به آن دعوت شده اند، اهمیت دادن به استقلال اقتصادی کشور و توجه به آینده و نتایج بلندمدت این امر است. مردم ژاپن سال ها دروازه ی کشورشان را به ورود کالای خارجی بستند و از اجناس ژاپنی خریدند که اغلب موارد وصفی جز «بنجل» نمی توان بر آن نهاد؛ اما همین عزم ملی و خودخواهی جمعی این ملت، آنان را در علم و صنعت به نقطه ای رساند که دنیا برابر آن ناچار به تعظیم شود. یقیناً قابل انکار نیست که حمایت از تولید ملی توسط حکومت (حمایت قانونی، قضایی و اجرایی) و کاهش هزینه تولید و نیز اجبار تولیدکنندگان بر افزایش کیفیت، اموری ست که به موازات و حتی قبل از تشویق مردم برای خرید کالای داخلی باید عملی شود، اما این نوشتار فی الحال در مقام پاسخ به شبهه ای ست که می گوید «چون کیفیت ندارد، نمی خریم» و وظایف مسئولین در این زمینه را به مجالی دیگر می سپاریم.

احساس بی کیفیتی البته با خود بی کیفیتی متفاوت است؛ خریدار ایرانی خیلی اوقات تحت تاثیر تبلیغات منفی در مورد کیفیت تولید داخل قرار می گیرد و شاید هم هنوز قضاوت ۲۰ سال پیش را در مورد کالاهای داخلی دارد. علاقه کاذب در اظهار «با کلاس بودن» را هم نمی توان در ترغیب مردم برای خرید جنس خارجی نادیده گرفت. ایران پیشرفت های خوبی در زمینه های مختلف داشته، اما همچنان میان خیلی از مردم، خرید خارجی مولفه ای برای فخرفروشی به شمار می رود. اهل تحلیل هم کم بی راهه نرفته اند وقتی فرهنگ را در عنوان سال ۹۳ (اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّی و مدیریّت جهادی) تنها به کتاب و سینما و ... خلاصه کردند و از فرهنگ اقتصادی مردم غافل شدند (حال اینکه در همان موضوعی هم که مثلاً غافل نشدند، چه کردند، بماند!) نبود فرهنگ اقتصادی در این کشور در حال توسعه است که تصاویری کاریکاتوری خلق می کند و به طور مثال در جهیزیه ی دختران این مرز و بوم اقلامی یافت می شود که پدر و مادر آن دختر، پس از ده ها سال زندگی مشترک نتوانسته اند برای خودشان آن را تهیه کنند؛ اما برای دختر و دامادشان هزینه می کنند...

در واقع در همه ی سال های گذشته، مدل مصرف ایرانی ها اغلب شبیه فرونشاندن یک هوس شخصی و زودگذر بدون توجه به منافع ملی و درازمدت بوده است. حال آنکه تولید داخلی نیاز به مصرف داخلی دارد و چطور می شود از تولیدکننده ای که تولیداتش در انبار مانده، توقع سرمایه گذاری بیشتر در امر تولید داشت؟ این راه مصرف خارجی را مردم به خوبی می توانند ببندند و اگر واردکننده ها و قاچاق کنندگان! محترم با عدم استقبال خریدار مواجه شوند، کشور از این واردات بی رویه ی کالاهای خارجی و خروج ارز و رو دست ماندن تولید داخلی نجات می یابد.

ما مردمی که در جغرافیای ایران زیست می کنیم، چه از آن دسته ای باشیم که فخرمان تمدنی دو هزار و پانصد ساله است و کورش و داریوش از زبان مان نمی افتد و چه از آنانی که خویش را مفتخر به هویت آخرین دین آسمانی می دانیم و گفتن از شرعیات اسلامی از دهان مان نمی افتد و چه همزمان به فرهنگ اسلامی-ایرانی ببالیم، نباید شیوه ی مصرف مان، به فقیرتر شدن روز افزون ایران و ایرانی و سرازیر شدن ثروت مان به جیب بنگاه های سرمایه داری خارجی بیانجامد. نتیجه ی هر دوی آن ادعاها باید سرافرازی ایرانی ها و پیشرفت ایران اسلامی باشد دیگر؛ این طور نیست؟

شاید شعاری به نظر برسد؛ اما واقع آن است که اگر از منظر «جهادی» به قضیه نگاه کنیم، جایی برای اندیشیدن به ضرر ما باقی نمی ماند. اگر در همه ی دوران جهاد نظامی این کشور در سال های دفاع مقدس، قرار بود سود و زیان ظاهری و کوتاه مدت و شخصی لحاظ شود، لاجرم اکنون ایران جزیی از سرزمین عراق بعثی آن دوران به شمار می رفت. ضرر کوتاه مدت این روزهای ما در خرید کالای ایرانی، در نهایت ضرری مالی خواهد بود که در کنار بخشش جان شهدا و جانبازان جهاد نظامی محلی از اعراب ندارد. دفاع مقدس از خاک و زمین بخشی از جهادی ست که مردم یک سرزمین برای استقلال کشورشان هزینه می کنند؛ دفاع مقدس از استقلال اقتصادی کشور نیز نیازمند ایثار مردمی ست که به ایران و به آینده‌ی کشورشان علاقه‌مند و به فکر بچّه‌های خودشان هستند که بنا است فردا در این کشور زندگی کنند.
 
محمد جواد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۸:۵۳:۵۲
اینکه باید کالای داخلی را حمایت کنیم شکی نیست اما چه کسی تضمین میکند که با تحمل ضرر و حمایت کالای ایرانی پیشرفت میکند و مدیران تولید تنها به فکر جیب خویش و سود جویی نمی افتند نمونه آن خودرو سازی ما که عمری به اندازه کره جنوبی دارد اما با اینهمه حمایت و ضرر مردم هنوز همان است که بود و فقط جیب سودجویان را پر می کند. (2704910) (alef-7)
 
بازنشسته
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۱:۴۴
داداش خرید جنس داخلی توجیه اقتصادی ندارد. (2704966) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۱۰:۴۳
مصرف كالاي داخلي (چه با كيفيت، چه بي كيفيت) به تنهايي موجب بهبود وضعيت نمي شود. الزامات ديگر آن موجود نيست. از جمله سياستگذاري كه دنبال محبوبيت موقتي و راي در انتخابات نباشد. مثلا: يارانه كالايي حذف بشود، نرخ ارز هم آزاد بشود، آن وقت مي شود تصميم گرفت كه جنس خارجي مصرف كرد يا نه. (2705102) (alef-7)
 
PEYMAN
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۳۱:۳۸
توجیه عقلانی هم نداره (2705338) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۳۵:۲۲
چون تولید کننده و کاسبکار ایرانی در کارکردن تنبل است. کم کار میکند می خواهد بیشتر بچاپدبرای همین برایش توجیه اقتصادی ندارد. (2705862) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۶:۰۳:۰۱
واقعا که
کالای داخلی نمیخریم ، اونوقت توقع داریم بیکاری هم نداشته باشیم
به نظر من باید کالای داخلی خرید و به دنبال آن امکان بازخواست تولیدکننده ای که کالای بیکیفیت تحویل داده رو هم داشت.
به هر حال اگه می خواهیم پیشرفت کنیم باید مردم ازکالای داخلی حمایت کنند
در مورد خودرو که همه اونو بهانه میکنند که کالای داخلی نخریم بهترین راه اینه که مردم از خودرو سازان مطالبه کنند و پیگیر مطالباتشون باشن و کوتاه نیان

اونایی که از کالای داخلی حمایت نمیکنند منطق ندارند و کشورشان را از بین میبرند ، تازه پز روشنفکری هم می دهند. (2706177) (alef-7)
 
حبيب
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۰۱:۱۸:۴۳
كلا ما خودروي داخلي نداريم، اگر خودروي ملي و داخلي داشتيم كه پرايد و سمند كه خير سرشون خودروي داخلي و ملي هستند با گران شدن ارز گران نميشد، اگر واقعا ملي و داخليه كه نبايد ربطي به ارز داشته باشه
اينها قطعات رو ميدن چين ميزنه و روش مارك ايراني ميزنن و به اسم ايراني به خورد مردم ميدن
خيلي ساده ايم كه فكر بكنيم ما توليدكننده ايم
شما يك جنس واقعا ايراني نشون من بده تا من بخرم (2708936) (alef-3)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۴:۰۳:۳۲
اگر نمی دانستید بدانید ژاپنی که درب کشور خود را به روی کالای خارجی بست انصاف داشت قلبش بخاطر هموطنانش می تپید روز به روز کیفیت کالایش را بالا می برد این مورد در باره تولید کننده ایرانی صدق نمی کند اکثریت قریب به اتفاق تولید کنندکان ایرانی وقتی بازار را در انحصار خود می بینند در جهت سود جویی نامشروع ، روز به روز از کیفیت کالا کم میکند .یکی از آموزه های اسلام این است که یک مسلمان واقعی هرگز به خود ضرر نمی زند .خرید کالای ایرانی یعنی ضرر زدن به اقتصاد خانواده . (3900974) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۱:۵۳:۴۳
نمیدانم دوستان چرا نمیگویند جنس با کیفیت از هون ابتدا تولید کنید یا اصلا تولید نکنید کلا همه میخواهند از جنس بی کیفیت شروع کنند و هزینه اش را از مردم بگیرند من اطرافم را که نگاه می کنم اکثرا جنس خارجی است و هر وقت ایرانی خریده ام پشیمان شده ام هیشکی جنس بی کیفیت نمیخره تولید جنس بی کیفیت و اصرار بر خرید اون توسط مردم به نوعی تکدی گری محسوب میشه (2707759) (alef-13)
 
بیگی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۳۰:۲۸
هر وقت دولت پول ندارد کالای خارجی "اخ" میشود .اگر دوباره پول دستش بیاید همه اینها کنار میرود و سیل ویرانگر واردات ویترین ها را جلا میدهد.و صنایع داخلی را به مرز ورشکستگی میکشاند که کشانده است. (2704986) (alef-7)
 
حمید
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۲۶:۰۰
وقتی عمیق فکر کنیم میبینیم که این نفت 40 دلاری واقعا نعمتی هست که نازل شده، چرا که وقتی کشور(دولتمردان) خزانه رو پر میبینند کسی به فکر راه حل نمیفته، فقط زمانی که فشار به کشور وارد میشه راه های کسب درآمد کشور کشف میشه که همین هم بی فایده است چرا که با افزایش قیمت دوباره قیمت نفت تمام این کشفیات به باد فراموشی سپرده میشه زمان حاج آقای احمدی نژاد با اون درآمد سرسام آور نفتی چه پیشرفتی کردیم؟ اگر حساب ذخایر ارزی خالی نبود،اگر اختلاسهای میلیاردی نبود (و صدها اگر دیگر زمان ایشان) چه بسا زیرساختهای کشور خیلی بهتر و تحمل کشور در جهت احقاق حقوق کشور(هسته ای و غیر هسته ای) بهتر از زمان حال بود. واقعا وجود نفت در این کشور جز بدبختی و بیچارگی هیچ فایده دیگری ندارد. (2705148) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۳۵:۲۸
این دومین مقاله منطقی از خانم آسویار هست.

مردم ژاپن سالها پس از جنگ جهانی، فرهنگ همراهی با مسئولینشان را در سونامی اتمی هم نشان دادند. چون از مدیرانشان صداقت، پاکدستی، خدمت و ... دیده بودند.
اما مسئولین اقتصادی ما را ببینید! عمدا در بورس اوراق حباب ساختند تا قیمتهای سهام رشد حبابی کند و افراد خاص(!!) سهام خودشان را در بازار نقد کنند.
سپس حباب ساختگی خالی شد و میلیونها سهامدار خرد که رانت نداشت، با ورشکستگی وحشتناک روبرو شد.
با این مثال، شما بگویید چگونه میشود به این سیستم اقتصادی اعتماد کرد؟ (2705003) (alef-7)
 
ورزیده
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۰۰:۱۹
صداقت و پاکدستی دارن ولی یه چیزهایی هم هست که ندارن مثلا غیرت
هنوز که هنوز است آمریکاییها در ژاپن پایگاه نظامی دارند!! ژاپن ارتش ندارد!! انرژی هسته ای ندارد!! ارتش سایبری ندارد!! امراطور ژاپن را چه کسی میشناسد!! هنوز نظام شاهنشاهی دارند!! (2705426) (alef-7)
 
حبيب
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۰۱:۲۵:۳۸
خيلي چيزاي ديگه هم ندارن كه يادت رفت بنويسي
دروغ ندارن، دزدي و خيانت مسولين ندارن، سالي ٣٠ هزار تا كشته توي جاده هاشون ندارن،
يك چيزايي هم دارن مثل صداقت دارن، تورم منفي دارن، آرامش دارن، ادب دارن،
اگر ملاك شما براي پيشرفت و تمدن يك كشور مقاله آي اس آي و انرژي هسته اي و فرستادن ميمون به فضا هست پس در خيالات خود خوش باشيد اما اگر فكرتان به اينجا رسيد كه كشور متمدن كشوريست كه مردم و مسولينش دروغ نميگويند بايد بهتون بگم كه ما اصلا جهت رو داريم اشتباه ميريم (2708941) (alef-3)
 
وزین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۴:۱۱:۴۱
درود برشما ..ای کاش شما رییس جمهور ای مملکت بودی. (3900990) (alef-11)
 
shahrooz
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۰۱:۲۸:۴۷
ژاپن انرژی هسته ای نداره؟ آخه تو که نمیدونی چرا حرف بیخود میزنی ؟! پس اون نیروگاه فوکوشیما چی بود ؟در ضمن مگه امپراتور ژاپن رو شما باید بشناسیدش همین که مردمش قبولش دارند کافیه (2708943) (alef-3)
 
ورزیده
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۷:۰۳
در کجای ژاپن اسم خیابان را اسم شهدا میذارن؟ (2709131) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۸:۰۲
ژاپنی ها نماز تمی خوانند (2709133) (alef-3)
 
ورزیده
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۱۰:۴۸:۳۴
انقاب ما برتر بود یا ژاپن های بی غیرت؟ (2709134) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۷:۰۶
با حمایت کالای داخلی موافقم اما نه تمامی کالاها. متاسفانه بیشتر تولیدات داخلی بی کیفیت هستن . در زمینه دارو ، خودرو، لوازم پزشکی،البسه و ...سلیقه مخاطب در تولید در نظر گرفته نمیشه. تولید کننده ها بیشتر دنبال سود بیشتر هستن برای همین از کیفیت کار میزنن. من به شخصه خیلی تمایل دارم کالای داخلی بخرم و حتی الامکان تو خریدم به این مسئله دقت میکنم (2713166) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۱:۱۹:۳۱
عجب پاسخ کوبنده ای واقعا !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 (2713146) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۸:۰۴:۴۹
قرار نیست ما از مدیرانمان حمایت کنیم ما با خرید کالای داخلی از خودمان و امنیت شغلی مردممان حمایت خواهیم کرد.
چرا همه برای یادآوری مسئولیت بقیه صدای بلندی دارند ولی از مسئولیت خودشون در قبال جامعه چیزی یادشون نمیاد؟ (2707317) (alef-7)
 
ثمین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۵:۰۳
شما که کیفیت کالای ایرانی را درک کرده ای ، به جای ما هم کالای ایرانی بخر وحالشو ببر. (3901051) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۵۸:۲۵
در ایران هیچ حمایتی از مصرف کننده نمی شود، تولید کننده هر آشغالی را به مصرف کننده تحویل می دهد و هیچ نظارتی بر کار آن ها نیست.
نمونه بزرگ و کاملا مشهود آن صنایع خودروسازی داخلی هستند که با حمایت مردم این چنین رشد کردند و تولید خود را افزایش دادند اما هیچ احترامی به مصرف کننده قائل نیستند. (2705066) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۰۴:۳۰
با مطالب این مقاله موافقم. امروز همه پدران و مادران ایرانی یکی از دغدغه هایشان اشتغال فرزندانشان است. طبق اطلاعات وزارت صنعت برای ایجاد یک شغل دائمی حوزه صنعت به حدود 200 میلیون تومان سرمایه نیاز است. یعنی با خرید هر 200 میلیون تومان کالای خارجی یک فرصت شغلی به طور کامل از بین خواهد رفت. حال این مردم خودشان باید تصمیم بگیرند آینده فرزندانشان برایشان مهمتر است یا ضرر مالی مقطی ناشی از خرید برخی کالای ایرانی. (2705082) (alef-13)
 
hosein
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۱۰:۰۳
اصلا با عقل جور در نمياد غير از كالايي كه در چين توليد ميشه چرا كالاهايي كه داخل كشور هاي اروپايي و آمريكا و كره جنوبي توليد ميشه هزينه پرداختي به كارگر چند برابر ايران هزينه برق و سوخت و مواد اوليه چندين برابر ايران و هزينه حمل و نقل رو هم تا مقصد كالا بهش اضافه كنيم اونم جنسي با بهترين كيفيت جهاني قيمتش نصف و حتي يك چهارم قيمت داخلي درمياد.
مثال ساده هزينه توليد يك پرايد با يك ياريس تويوتا يا i30 هيوندا (2705099) (alef-13)
 
ثمین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۹:۴۱
این را باید از این مدعیان حمایت از خرید کالای ایرانی پرسید.. (3901067) (alef-11)
 
محمد میانجی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۱۷:۵۴
طبق نظریه های جدید استراتژی توسعه، حمایت از صنایع نوپا تا زمان مشخصی و در کوتاه مدت باید انجام بشه! نه مادام العمر

50 ساله از ایران خودرو و سایپا حمایت شده به کجا رسیدند؟؟
تنها تحول ایجاد شده ساخت خودرو ملی سمند بود که بعدا مشخص شد 80 درصد پژو هست!! بماند که چه کیفیتی دارد و چی هست.
در بحران ارزی سال 1391 ادعای افزایش قیمتها به بهانه افزایش نرخ ارز از سوی خودرو سازها مطرح شد که کاملا مشخص کرد که چه میزان تولید داخلی وابسطه به خارج است
ما باید تکلیف خودمون رو مشخص کنیم. یا اصل بازار و مکانیزم قیمت ها را باید بپذیریم و یا اقتصاد دولتی را. بینابین میشه وضعیت کنونی کشور ما (2705124) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۲۱:۲۸
هیچ کالای ایرانی با حمایت از آن بهتر نشده که هیچ بدتر هم شده نمونه اش همین خودروهای ساخت داخل حالا شما هی مثنوی ببافید (2705134) (alef-7)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۳۳:۰۰
واقعا اینکه چطور خودروسازان داخلی خودروی خود را با این قیمت می فروشند و بعد هم اعلام زیان می کنند، به جز فساد هیچ عامل دیگری نمی تواند داشته باشد. کارگر ارزان، مواد اولیه که نرخ بین المللی و یکسان دارند، فقط سود بانکی است که آن هم اگر مدت زمان سرمایه در گردش را برای هر خودرو 2 ماه هم در نظر بگیریم سود متعلقه 4 تا 5 درصد قیمت قطعات (حدود نصف قیمت خودرو) و تقریبا 2 تا 2.5 درصد قیمت خودرو باید باشد. بماند که خودروسازان پول قطعه سازان را با تاخیر چند ماهه میدهند و فروش نقدی خودرو هم با تحویل یک ماه کاری یعنی تقریبا 45 روز بدون محاسبه سود انجام می شود.
در خاطرات بنیانگذار هوندا ذکر کرده که به خاطر کاهش هزینه سرمایه گذاری تحویل قطعه تا فروش خودرو را به 3 تا 4 روز با برنامه ریزی کاهش داده اند، ان هم در کشوری که سود سالانه 4 تا 5 درصد بوده است! این یعنی همت و تلاش و مردانگی. مدیران ما فقط رانت را می شناسند و از مدیریت هم فقط پوشیدن کت و شلوار!!!! (2705165) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۳۵:۲۳
مطالب نویسنده از منظری که دیده است صحیح است اما نحوه مصرف کالای خارجی در یک پازل قرار دارد که نگاه نویسنده یک خانه آن است. خانه های دیگر این پازل می تواند موارد زیر باشد:
1- به علت تنبلی عمومی جامعه بهره وری تولید خیلی پایین و به تبع آن هزینه های تولید و قیمت کالای داخلی خیلی بالاست.
2- به علت کارشکنی های نهادهای ناظر و مقررات دست و پا گیر برای تولیدکننده رغبت به سرمایه گذاری در کشور کم است.
3- بانک های کشور عملاً سد راه تولید هستند و برای منافع خودشان وامهای صوری پرداخت می کنند که عمدتا سر از بازار خرید کالای خارجی در می آورد.
4- مردم ایران به خاطر نوع تفکرشان که اغلب در تفکر قبیله ای ریشه دارد به منافع گروهی و شخصی بیش از منافع ملی و اجتماعی توجه می کنند.
5- فرهنگ دروغ حاکم بر جامعه که ریشه ای حداقل هزار ساله دارد به شدت فضای بی اعتمادی در جامعه ایجاد کرده است. (2705169) (alef-13)
 
مقداد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۴۶:۰۶
اگر حمایت از کالای داخلی مثل حمایت از صنعت خودرو سازی باشه، مطئمن باشید، یقین کنید چند وقت دیگه به عهد قاجار بازخواهیم گشت. حمایت، بویژه حمایت دولت از تولید کننده وقتی معنی میده که تولید کننده از فرصت پیش اومده استفاده کنه و کیفیت کالای خودش رو مطابق به فناوری روز افزایش بده. در غیر این صورت بعد از مدتی مافیاهای مختلفی رو در صنایع مختلف خواهیم دید که فقط به فکر جیبشون هستن و به حدی از قدرت رسیدن که دولتو مجلس نمیتونن جلوش قد علم کنن. یکی از نمونه های بارزش صنعت خودروسازی هست که پیشتر اشاره کردم. (2705196) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۰۰:۲۴
کالای داخلی تولید کارخانجات خصوصی با دولتی زمین تا آسمان فرق دارد (2705253) (alef-7)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۲۳:۰۲:۲۵
در کارخانه دولتی ،اغلب مدیران عامل نه با شایستگی و مهارت،بلکه با انواع ارتباطات ژنتیکی! و باندی بالا می آیند لذا نباید از آنها انتظار کیفیت داشت!!ولی بخش خصوصی متفاوت است.لذا تا زمانی که این چرخه مدیریتی اصلاح نشده است نباید از مردم انتظار حمایت از صنعت داخلی دولتی داشت!!! آیا درک این مطلب مشکل است؟ سه سال قبل ،مدیر عامل یک کارخانه بزرگ ماشین آلات کشاورزی،مدرک تحصیلی معارف اسلامی داشت!!!! چون برادر فلانی بود که در فلان جا شدیدا نفوذ داشت.چرا تعجب میکنید؟ (2708763) (alef-13)
 
معاش
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۵۶:۰۹
اگر قرار بود ما شبیه ژاپن باشیم که دیگر مشکلی نبود مسئله این است که نمیخواهیم شبیه کسی باشیم چه برسد به ژاپن که عملا هنوز در اشغال نظامی آمریکا است حتی ارتش هم ندارد په برسد به انرژی هسته ای. (2705407) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۲۶:۵۸
الان 50 ساله به اجبار و مه به انتخاب داریم خودرو داخلی سوار میشیم. کیفیتش افزایش یافته؟ آیا مونتازگران داخلی اسمش رو گذاشتیم خودرو ساز در حق مردم این سرزمین چه جفا و خیانت دیگری می توانستند بکنن که نکردن؟ (2705499) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۴۲:۰۰
نگفتی که ژاپنیا که به قول شما چند سالی جنس بنجول ملی خریدن به اتکای قدرت دولتشون در مبارزه با مفاسد اقتصادی بود.اونجا تنبیهاتی در حد مرگ در انتظار مفسدین اقتصادیه.اما اینجا پست و مقام بهتر و امکانات بهتر در انتظار مفسدینه. بعد انتظار دارین با این اوصاف مردم چندرغازی رو که با زحمت بدست میارن بدن جنس نامرغوب ایرانی بخرن که شاید یه روزی وضع اقتصاد مملکت بهتر شه؟!!!!!!!!!بزک نمیر بهار میاد (2705539) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۱۵:۲۹
ثابت ماندن کیفیت خودروی داخلی در سی سال گذشته یک دروغ اشکار آگاهانه یا نا آگاهانه است.تا جایی که من میدونم از سال 70 که حتی توان تولید قطعات پیکان رو هم نداشتیم تا الان که قطعات پیچیده 206 رو در داخل تولید میکنیم صنعت قطعه سازی و مونتاژ ما همواره رو به رشد بوده و البته قابل قیاس با مرسدس بنز و تویوتا نیست. (2705634) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۶:۲۷:۰۴
منظورت قطعاتیه که از چین وارد میشه دیگه!!!! (2706251) (alef-7)
 
حقگو
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۰۳:۲۲
لطفا بفرمایید با این پیشرفت چند سال دیگه ما می تونیم خودروی داخلی تولید کنیم البته منظورم غیر از پرایده ما الان هیچ خودروی داخلی نداریم همه مونتاژ هست یه مدل اروپایی میاریم بعد با قطعات چینی و 10 در صد ایرانی اون رو داخل مونتاژ می کینم
همین 20 سال پیش چینی ها آرزوی داشت یه دوچرخه داشتن ولی من الان یه خودروی چینی سوارم (2706328) (alef-7)
 
بیگی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۸:۵۹:۵۴
آنها که تولیدات داخل را به باد انتقاد میگیرند چه قدمی برای تولید یا بهبود آن برداشته اند؟آنقدر که مسئولیت پذیری مسئولان و مردم کشور های پیش رفته را با همانند آنها در ایران مقایسه میکنید ایران خودرو یا... را با بنز و ... مقایسه کنید.سایت الف آمار بدهد چند درصد مردم ایران در تولید و چند درصد مصرف کننده سرباری هستند؟ کار های پزوهشی برای بهبود تولید پیش کش. (2706564) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۰۹:۱۴:۰۷
یعنی اگر یک مهندس سازنده خودرو از کیفیت ماشین زد من بدون تخصص بلید قدم بر دارم
مشکل این مملکت اینه که دولتش همیشه مردم رو محکوم میکنه
اگه مثلا 95 درصد اب مملکت بدون مطالعه صرف کشاورزی سنتی میشه بعد تالابها خشک میشه دولت برنانه میزاره که تقصیر مردم بوده که شیر اب ر باز گذاشتن
اگه مرغ گرون میشه این تقصیر مردمه که دارن میخرن و تقصیر وزیر نیست که وقتی آدر ماه گذشته نزدیک سی درصد مرغدارها از قیمت پایین ضرر کردند و از چرخه تولید خارج شدند یه خرید تضمینی انجام نداد
اگه هوا آلوده است تقصیر مردمه و تقصیر دولت نیست که سالی یه میلیون خودرو بی کیفیت بهشون نیفروشه
اگر اقتصاد مملککت ضعیفخ این تقصیر مردمه که کالای ایرانی نمی خرند و تقصیر دولت نیست که همه اقتصاد را اشغال کرده یه ادم 26 ساله رو میکنه مدیر بزرگترین خودرو ساز کشور و به زور گران کردن وتعرفه گمرکی ماشینای بی کیفیت رو سه برابر قیمت به خلق ا... قالب میکنه (2709070) (alef-13)
 
کتاب
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۹:۱۳:۴۷
آقا جان وقتی کاری رو میشه مثلا با یک میلیار انجام داد شما با پنج میلیار انجام بدی ضرر کردیم. اگرچه یه مقداری پیشرفت حساب میشه.
خودرو سازی ایران حتما نسبت به بیست سال پیش پیشرفت کرده اما مساله اینه که با انحصار و سیاستهای غلط دیگر و دنیاطلبی برخی مدیران، کاری رو که میشد تو 5 سال انجام داد رو در بیست سال انجام دادیم و با دهها برابر هزینه و .... مساله رو باید اینطوری نگاه کنی. (2706592) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۱۶:۳۲
درست است. همه ی ما میدانیم که باید از تولید داخل حمایت کنیم ولی وقتی ارگان هایی که نباید در اقتصاد باشند تو اقتصاد هستند و انحصار بعضی کالاهای داخلی بیداد میکنه آخه من ایرانی چرا باید پولم بریزم برای همچین کالایی که بیشتر تو سرم بزنند (2705638) (alef-7)
 
کارگر
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۲۶:۳۴
مشکل اینجاست که اکثر تولیدکنندگان محصولات خوب و مرغوب و دستچین رو صادر می کنند و هرچی بنجل و از رده خارج و به درد نخوره میفرستن تو بازار واسه مردم بیچاره ، تازه قیمتش هم از قیمت جنس مرغوبی که صادر میشه بیشتره! (2705666) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۴۳:۵۸
مطمئن باشید هر ایرانی ترجیح میده کالای ایرانی بخره و به کشورش کمک کنه ولی از همه چیز مهم تر کیفیته!!! نمونه هاش زو هم می شه دید. مثلا صنعت چرم تو کشور فعاله، کالای خوب تولید می کنه، برند سازی می کنه و به مشتری احترام می ذاره. با اینکه به جهت قیمتی در حد کالای درجه یک ترکیه است ولی بازم خریدار چزم ایرانی میخره چچون یهش اعتماد داره. (2705896) (alef-7)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۰۸:۲۳
مثلا در مدت 30 سال گذشته مردم اجبارا ماشین داخلی خریدند آیا کیفیت آن بهتر شد یا روز به روز بدتر شد (2705998) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۲۹:۳۰
این سخن که چرا باید جنس بی کیفیت ایرانی بخریم معادل این است که بگوییم چرا باید از دروغ استقبال کنیم!! شما وقتی فردی دروغ بگوید و تشویقش کنید که دروغ بگوید یا اظهار خوشحالی کنید از دروغ گفتن چه اتفاقی می افتد؟ ایا راستگو میشود؟ خیر به دروغگویی ادامه میدهد
این اشتباه محض است که فکر کنید جنس بی کیفیت میخرید و طرف کیفیتش را بالا خواهد برد شما با خریدتان به وی اعلام کرده اید که همین جنس بی کیفیت خوبه و تولیدش کن
اونم میگه: ما کارافرین!!! هستیم با همین کیفیت کلی مشتری داریم و بعد یه مدت هم دچار توهم میشه که بله ما بهترین تولید کننده جهان هستیم!! (2706058) (alef-7)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۴:۵۸:۲۷
تنها راه نخریدن کالای بی کیفیت است چه ایرانی چه خارجی ..از قدیم گفتن جنس بد بیخ ریش صاحبش.. (3901111) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۶:۱۴:۰۵
نویسنده محترم جهیزیشون چقدر ایرانیه ؟ منظورم یخچال و ماشین لباسشویی و تلوزیون و ... است نه کاسه و تشت پلاستیکی (2706208) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۶:۲۳:۱۰
مشکل اینجاست که با حمایت مردم از کالای داخلی
تنها چیزی که بالا میره دست مزد مدیران و ارقام اختلاس هاست نه کیفیت کالا (2706237) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۴۳:۵۵
برادرمحترم عقل سلیم حکم وتضمین می کند (2706417) (alef-7)
 
گنجی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۹:۴۲:۲۸
هرگز به جنس ایرانی اعتمادی نیست

دو سال قبل یک اجاق گاز بهترین مدل ایرانی را خریدم

تازه به فروشنده گفتم بهترین محصول کارخانه را بدهد

قیمت یک اجاق ایتالیایی هم تقریبا همانقدر بود

پس از خریدن فر آن کار نمی کرد - سرویس دهنده نمایندگی آمد و خندید و گفت این مدل تایمر اش دکوریه و باید بکنی و بندازیش دور

و خلاصه کند و انداختش دور

و بدون تایمر فر را روشن کرد

بعد از 10 دقیقه تمام دسته های شیرهای گاز داغ شدند و مثل فشنگ بیرون پریدند

و ما بدون دسته فقط با چرخاندن محور شیر از آن ها استفاده می کنیم

بعد دو روز هم ترموکوپل دو تا از شعله ها از کار افتاد

خلاصه من ماندم و یک گاز سه شعله بدون فر و یک عدد کلاه گشاد درجه یک!!!

و البته یک جنس داخلی (2706647) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۱:۱۸:۴۴
منم سه سال پیش یه اجاق گاز ایرانی خریدم همین بلا سرم اومد , کنترل کیفیت کارخانه سازنده به خودش زحمت نداده بود که محصولش کنترل کنه , بعد از سه سال تونستیم یه نمایندگی ازش پیدا کنیم تا بیاد درستش کنه اونم پنجاه هزار تومن پول گرفت , هر بار میرم آشپزخونه به خودم فحش میدم چرا ایتالیا یی شو نخریدم از بس که من از این اجاق گاز ایرانی متنفرم (2707657) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۰:۴۷:۲۳
این حرفها برای ژاپن و کره درسته؛اما برای ایران؛فقط نگاهی به ایران خودرو و سایپا و مقایسه آنها با هیوندایی و دوو و خرید و حمایت زورکی ازآنها و رانتها و سودها و جنازه ها و زخمیها و مردمی که ماشین بی سپر از کمپانی می گیرند والاخ خود گویای پاسخ کل مقاله شماست (2706752) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۲:۳۶:۳۳
مقاله واقعا عجیب بود و من فکر میکنم نویسنده شوخی کرده یا ما در مقابل دوربین مخفی هستیم (2706915) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۸:۲۶:۳۶
من این حرف را قبول دارم ولی در مورد خودروی داخلی اصلا... چون هرچه حمایت کنیم و بخریم پرروتر از گذشته ماشین ها رو با قیمت گزاف می کنند تو پاچه (2707338) (alef-7)
 
امیر
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۲۱:۰۳:۵۵
از بس دولت سنگ پیش پای تولید کننده های خصوصی می اندازه تولید کننده ها نابود شدن. از یه طرف هم آقایونی که به سیستم وصل هستن واردات یه محصول خاص رو انحصاری دست خودشون میگیرن و تولید کننده داخلی رو به خاک سیاه می نشانند؛ نمونه اش هم شکر، یه عده خاص اینقدر شکر از برزیل و هند و ... وارد کردن که صنایع نیشکر تو خوزستان و بعضی جاهای دیگه عملا از بین رفت. (2708583) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۰۳:۲۱:۲۴
من هم دقیقا همین نظر را داررم!بلی این فکر درستی است که کالای نا مرغوب ایرانی را بخریم تا در آینده اقتصاد شکوفا شود!ولي نه در اقتعلیصاد مریض ایران،افتید ژاپن سالم بود که جواب داد (2708986) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۵ ۱۵:۳۶:۳۰
چرا ما حتما باید توججیه کنیم یکبار هم حرف منظقی رو بپذیریم میدوووووووووووونیم انتقاد وارده و میدونیممممممممممممممبا سوادی ولی ی بار بهونه نیار یم،حتما باید اظهار نظر کنیم/؟؟ (2725959) (alef-10)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۵:۰۹:۱۹
شما که خیلی با سوادید خیلی !!!!!!! (3901145) (alef-11)
 
هادی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۰۲:۵۲
35 سال خرید از خودروسازان میهنی این بیانات نویسنده رو عمیاقا تائید میکنه!
جنس خوب ایرانی خوب هم میفروشه، نمونه اش همین 500 شرکت برتر ایرانی
جنس بنجل ایرانی هم اگر قیمتش مناسب باشه بازم مشتری خودش رو داره
مشکل اینجاست که بعضی جنسای ایرانی کیفیتشون با قیمتشون هم خوانی نداره و عموما هم حمایت از این دست اجناس باعث پیشرفت صنعت کشور نمیشه (2704928) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۰۶:۰۷
اومدم دقیقا حرف شمارو بنویسم
درود به شما
از اول انقلاب داریم از صنایع داخلی همچون خودرو حمایت میکنیم چرا با کیفیت نشدن
چرا هیچ وقت چنین مقالاتی در مورد صنایع غذایی زدن نمیشود؟
چون صنایع غذایی انحصار ندارد و همه مجبورن با هم رقابت کنن و این موجب افزایش کیفیت یا کاهش قیمت یا هر دو میشود
تو کشور ما حمایت از صنعت داخلی همیشه تولید کننده رو به سمت چاپیدن مصرف کننده سوق میده

من خودم شخصا تنها از صنایع غذایی کشور حمایت میکنم
اما بقیه صنایع اکثر مواد اولیه و قطعات رو از چین میارن و داخل کشور مونتاژ می کنن و به نظرم این تولید داخل نمیشه که بخواییم از آنها حمایت کنیم نمونه بارزش صنعت خودرو و لوازم الکترونیکی هستن
موفق باشید (2705443) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۰۴:۳۲
خدمت حضرات محترم
جناب آقای دکتر احمد توکلی
و
مدیرعامل خبرگزاری وزین الف

سلام علیکم
اینجانب در هر سه مجموعه خودروسازی بزرگ کشور فعالیت نموده ام؛ ایران خودرو - سایپا - بهمن موتور. فقط ظاهرفریبی در آنجا حاکم است و مشتری مداری سلاخی شده است. بنظرم عده خاصی به همراه شبکه های خود، منافع بسیاری دارند و جلوی تحول بنیادین را گرفته اند. واقعا باید به حال صنعت خودروسازی افسوس خورد. اصلا قیمت بالای این خودروها با کیفیت پایین شان نمی ارزد. کاش کسی پیدا شود و جلوی اینها را بگیرد. لااقل شما کاری کنید. (2704932) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۵۸:۲۲
دمت گرم داداش منافع شخصي و رانت خواري و نبود رقابت نتيجش همينه (2705240) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۰۲:۱۰
با سلام

چند روز پيش به دليل روشن نشدن اتومبيل خود با سايپا يدك تماس گرفتم كه بعد از ساعتها معطلي تشريف اوردند و با زور 2 ساعت استارت زدن ماشين روشن شد. گفتن خفه كرده و بعد كس ديگري را معرفي كردن! براي ادامه كار كه ايشان هم فرداي ان روز تشريف اوردن و فرمودند كيفيت بنزين بد است!!! خلاصه ماشين كه درست نشد! و با بدبختي راه ميافته يعني ملاك درست كردن ماشين فقط راه افتادن اونه!!! تازه وقتي از سايپا تماس گرفتن تنها چيزي كه پرسيدند اين بود اون اولي كه فرستاده سايپا بود چقدر گرفته؟؟؟ (2705430) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۲۸:۰۷
فرمایش شما واقعیت ندارد و من مطمئن هستم که شما هیچ فعالیتی در خودرو سازی نداشتی .
ماشین ساختن مثل پخت و پز نیست که با سلیقه های مختلف انجام بشه بلکه دقیقا طبق نقشه های از قبل تعیین شده و استاندارد است و به غیر از این انجام شدنی نیست . اگر کسی در خودرو سازی کار کرده باشه این را میداند . (2706396) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۲۳:۱۲:۳۵
آقای محترم .من در تضمین کیفیت یکی از همین خودرو سازیها کار میکنم .مشکل اینه که برای عدول از نقشه های از قبل تعیین شده و بقول شما استاندارد، سیستم اجازه ارفاقی دارند!!و هرموقع مشکل کیفی (مغایرت محصول با استاندارد) پیش میاد بدلایل محدودیتهای مختلف ! اجازه ترخیص و استفاده صادر میکنند! (2708779) (alef-13)
 
نامدار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۶:۲۷
خدا لعنت کند کسی را که با داشتن مغایرت با استاندارد ، اجازه ترخیص خودرو رو صادر میکنه..الهی آمین (3901176) (alef-11)
 
حبيب
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۱۳:۴۵:۴۱
هنوز معناي استاندارد را نميدانيد، استاندارد يعني حداقل، دنيا سالهاست از حداقل عبور كرده و ملاك رقابت كه حداقل نيست ، يك گاري هم بايد حداقل هاي ايمني و ... رو داشته باشه، در دنيا هم نه تنها استاندارد ، بلكه مدلهاي برتري و كيفيت هم ديگر يك انتخاب نيست چرا كه همه جنس هاشون اين مزيت رو دارند، دنياي رقابت اين روزها بالاتر از اين حرفهاست و بدنبال شگفت زده كردن مشتري است، ما هنوز تا اين مرحله دنيا صدها سال فاصله داريم (2709343) (alef-13)
 
ایرانی وطن دوست
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۰۵:۴۶
مشکل از جای دیگه است نمونش خودرو مردم ایرانی میخرن الان نتیجه اش چی شد مگه ما با کره شروع نکردیم اونا کجا ما کجا دیگه از این بهتر حمایت
حمایت یه سال دو سال ۵سال خودروسازی ما الان کجاست مشکل رانت نه حمایت تا رانت هست ما پیشرفت نمیکنیم (2704935) (alef-7)
 
مصرف کننده داخلی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۰۶:۳۱
سی سال است ماشینهای بی کیفیت داخلی می خریم آیا در کیفیت آنها تغییری حاصل شده است. (2704937) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۹:۱۴:۵۴
موافقم خرید کالای بی کیفیت مساوی است با افزایش کالای بنجل در جامعه اشتباه نویسنده محترم کاملا اشکار است. اگر بنا را بر خرید کالای بی کیفیت قرار دهید جنس بنجل همه جای جامعه را خواهد گرفت تفکری که پشت قضیه قرار دارد بسیار اشتباه است. فرض نویسنده این است که تولید کننده کیفیت را بالا خواهد برد در حالی که این فرضی صد درصد غلط است علاوه بر اینکه کالای بی کیفیت زیاد خواهد شد مواد اولیه صرف ساحت کالای بنجل میشه و محیط زیست از بین میره اصلا و ابدا کالای بی کیفیت نخرید اون تولید کننده هم بهتره با کیفیت خوب شروع کنه یا اصلا بیخیال شروع باشه
خرید کالای بی کیفیت= پر شدن جامعه از تقلب و...=بی اعتباری نام و نشان ایران
جنس با کیفیت همیشه بخرید تا فرد متقلب ورشکسته بشود. (2706593) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۰۷:۱۷
کالای ایرانی، مثلا ایران خودرو و سایپا، نه خودروها کیفیت دارند و نه گارانتی و خدمات پس از فروش خوب. (2704939) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۰۷:۲۳
تولید و مصرف داخلی یعنی رفع بیکاری در جامعه (2704940) (alef-7)
 
حسین قارداش2415
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۰۴:۴۴
خرید و مصرف داخلی یعنی رفع هدر دادن پولی که با زحمت زیاد حاصل می شود.
... نکنید.!!!! (2705607) (alef-3)
 
مهدي
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۱۸:۵۷
اجازه به شركتهاي خارجي بديد تا خط توليد رو در ايران بزنند بعد هم كالا باكيفيت داريم هم شغل براي جامعه. (2705647) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۳۳:۰۱
اصلا چطوره مملکت را بدهیم به شرکت های خارجی البته اگر منظور کشورهایعقب مانده افریقائی نباشد. چون خودمان جربزه و عرضه نداریم !! (2705852) (alef-7)
 
مهدی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۰۷:۳۲
بنام خدا. اول از همه موضع خودم را روشن کنم که من هم در عمل موافق خرید کالای ایرانی بوده و هستم اما:
1- در جایی که دسترسی به دانش روز فراهم است و هزینه های آن را دولت و مردم مکررا به تولید کنندگان پرداخه و می پردازند، خرید کالای بی کیفیت داخلی خوشایند و حتی منطقی نیست
2- در جایی که تولید کننده کوتاه مدت را می بیند و برنامه ای برای تولید بلند مدت و توسعه بازار مصرف از طریق افزایش کیفیت ندارد، خریدار حق دارد کوتاه نگر باشد و منافع خود را ببیند نه منافع ملی را
3- در جایی که تولید کننده خود به ضعف های تولید آگاهی دارد اما نمی خواهد آن را بپذیرد و حتی به قول معروف در مقابل اعتراض خریدار دو قورت و نیمش هم باقی است، اگر خریدار تن به خرید بدهد ، لابد یکجای کار می لنگد. بعید می دانم ژاپنی ها که الان در مقابل مشتریانشان تا کمر خم می شوند، آن زمان که جنس بنجل تولید می کردند ، کفش خریدارانشان را واکس نمی زده اند... یاد سریال اوشین افتادم!
دست کمدر این شرایط خریدار می داند که دراد در جهت منافع ملی به فروشنده لطف می کند نه اینکه چیزی در پاچه اش می رود!!
4- سازمان بازرسی و کنترل کیفیت کالا و سازمان های حمایت از حقوق مصرف کننده ( برای تعیین قیمت واقعی کالا و خدمات) نقش بزرگی در ترویج کالای داخلی می توانند داشته باشند. فرصت اشتباه کردن برای یک تولید کننده در بازار امروز کم است. دانش روز قابل دسترسی است و می توان ماشین الات را براحتی تهیه کرد. مدیریت تولید ، انصاف، مشتری مداری، همسویی اهداف تولید کنندگان داخلی با اهداف بلند مدت و منافع ملی کشور وظایفی است که باید تولید کنندگان داخلی به خوبی انجام دهند تا مصرف کننده نیز به وظیفه خود یعنی اعتماد به تولید داخلی و حمایت از آن اقدام کند... راه سختی نیست... برندهای معروف داخلی کم نیستند که در همه صنوف تولیدی مشتریان خود را دارند... به معدود افرادی که فقط برای چشم و هم چشمی یا هر دلیل دیگری به سمت تولیدات خارجی می روند توجه نکنیم. این یک بحث انحرافی است. هدف تولید کنندگان داخلی باید عموم مردم باشد که بازار بزرگی است... (2704941) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۱۱:۵۶
هنوز اونقدر پولدار نشدم که جنس بنجل بخرم. جنس ایرانی اگه قیمتش به کیفیتش بیارزه من مخلصش هم هستم ولی کیفیت در حد بورکینافاسو قیمت در حد پاریس، البته تولید کننده هم گناه نداره هزینه های مازادش اقدر زیاده که وقتی سرشکن میکنه میبینه عملا چیزی برای خودش نمیمونه. حیف که دولتها از تولید کننده ها حمایت نمیکنن. یا اگه هم حمایت میکنن چشم و گوش بسته و بی فایده. (2704949) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۰۷:۳۹
حالا بي كيفيتي و پول و مال به كنار، چه كسي جواب مرگ و مير و بيماري و تصادفات و الودگي اب و غذا و هوا و اين همه اثر سويي كه اين كارخونه ها روي سلامت مردم را ميذارن رو ميده! (2705447) (alef-3)
 
مهدي
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۲۰:۱۴
گل گفتي. كاش اسمتم مي گفتي آشنا شيم. (2705651) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۱۲:۰۷
تجربه نشان داده که متاسفانه اکثر تولیدکنندگان وطنی فقط به دنبال کسب سود بیشتر هستند و چیزی که برای آنها ارزش ندارد، احترام به مشتریست. کم فروشی، گرانفروشی، استفاده از مواد تقلبی، برگزاری قرعه کشی های دروغین یا برای فریب مشتری و فروش جنس تقلبی و مهمتر از همه (( استفاده از وامهای دولتی به بهانه تولید ولی در واقع برای خرید و فروش املاک و قاچاق و واردات کالا )) و هزاران نمره منفی دیگر، در کارنامه اکثر تولیدکنندگان ایرانی وجود دارد. (2704951) (alef-7)
 
نادری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۵:۳۹:۰۴
جنس و کالای بنجل وبدون کیفیت را فقط نباید خرید..همین وبس (3901247) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۱۳:۰۴
اگه این مقاله شما درسته، چرا صنعت خودرو ای با وجود این همه حمایت هنوز به جایی نرسیده؟ (2704952) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۱۷:۳۶
اگر مشتری ذره ای به تولید کننده ایمان داشته باشد چنین مشکلی پیش نمیآید کفش چینی چند صباحی در بازار جولان داد ولی حالا مشتری به هر قیمتی دنبال کفش ایرانیست و انصافاً صنعتگران این عرصه سنگ تمام گذاشتند و روز به روز کیفیت را بالا بردند. ولی در مقابل خودرو های ما روز به روز افت میکنند یا در لوازم خانگی مثلاً جاروبرقی واقعاً باید به تولید کننده ایرانی احسنت گفت باور کنید همه ایران را دوست دارند و دوست دارند برند ایرانی در خانه هایشان باشد و به آن افتخار میکنند ولی سوال اینجاست آیا سازنده ایرانی هم افتخار میکند که مشتری ایرانی داشته باشد و زندگیش را برای بهبود کیفیت فدا کند این یک رابطه دو طرفه است. نکته آخر آنکه تولید کنندگان ایرانی سرمایه خود را صرف بهبود تولید نمیکنند چون فعالیتهای سودآور دیگر مثل بساز بفروش آنها را از اینکار دور میکند. شما به تقلبهایی که در ماههای اخیر کشف شده نگاه کنید پالم در ماست بنزن در بنزین خمیر مرغ در کالباس و.... چه انتظاری دارید مردم خودکشی کنند تا تولید کننده به هر قیمتی سود ببر باز هم میگویم این یک رابطه دو طرفه است (2704955) (alef-7)
 
امیر خسروی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۱۸:۲۶
نویسنده محترم،

فقط به هموطنامون نباید بگیم کالای ایرانی بخر تا صنعت ایرانی پیشرفت کنه، به نظر میاد یک طرح جامع و بلند مدت باید با کار کارشناسی مطرح و تصویب بشه، بعد به خریدار بگیم حالا برای حمایت از کالای ایرانی، خارجی نخر!
باید تکلیف همه از تولیدکننده مواد اولیه تا خریدار تو این طرح معلوم بشه. به عنوان مثال 35 سال هست داریم با اهرم های فشار، از خودرو داخلی حمایت می کنیم، قرار بود هرسال 5 درصد تعرفه ورود خودرو خارجی کم بشه، تا به تدریج فضای خودرو در داخل از انحصار خارج بشه و رقابتی بشه، اما در کمال بی فکری نماینده های مجلس، تازه 5 درصد هم به تعرفه خودروهای خارجی اضافه کردند. بنده هم تصمیم گرفتم، علیرغم میل باطنیم خودرو دسته دوم خارجی بخرم ولی خودرو صفر داخلی نخرم تا از این بی عدالتی فرار کنم. فقط با این دلیل سطحی که 120000 خانواده معدل 400000 نفر در این صنعت مشغول هستند داریم به 80 میلیون نفر در حکومت اسلامی ظلم می کنیم.
اینکه شما یک بعدی مساله رو بررسی کنه، نشون میده هنوز خیلی بی تجربه هستی!
در سال 2015، هیچ مساله ای با راه حلی که فقط یک جنبه رو در نظر میگیره، حل نمیشه!

گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من
آنچه به مقصد نرسد فریاد است! (2704957) (alef-7)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۵:۵۰:۳۱
حالا که زوره واین 120000 نفر بر این مردم بدبخت تحمیل شده اند میشود حقوق اینها را سرشکن کنند روی قیمت خودروهای خارجی ..تا هم مردم از شر این خودروهای گران وبی کیفیت داخلی خلاص شوند وهم این 120000 نفرالان که خودروهای بیکیفیت به مردم قالب میکنند یک حقوق مفت بگیرند ولی جان وآرامش مردم را نگیرند حداقلش این است که در آنصورت شاید مردم راضی باشند چون خودروی خوب سوار می شوند. (3901275) (alef-11)
 
ايراني
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۱۹:۱۲
شما وقتي مردم ايران را با ژاپن مقايسه مي كني بايد توليد كننده ايراني را هم با ژاپني مقايسه كني
وقتي توليد كننده ايراني ظرف 35 سال از انقلاب كه تمام درهاي مملكت بسته بوده از اين امر سوء استفاده كرده و جنس بي كيفيت خود را به مردم با قيمت گرانتر از خارجي تحميل كرده و به هيچ صراطي هم مستقيم نيست شما بفرماييد مردم ايران چقدر بايد به او فرصت بدهند و تا كي منتظر بيدار ماندن وجدان توليد كننده بمانند؟ (2704958) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۳۹:۰۹
خوب در ها رو وا كنيد! (2705531) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۱۹:۳۹
تا وقتی که کالای مشابه خارجی در بازار وجود داشته باشد و ارزانتر و با کیفیت تر باشد با تبلیغات و تحریک احساسات نمی توان مردم را وادار به خرید آن کالا کرد. راه درستش این است که در یک بازه زمانی مشخص و اعلام شده به تولیدکنندگان (مثلا ده سال )واردات کالاهایی که امکان تولید آن در کشور وجود دارد را محدود کنیم و با اعمال کنترل شدید بر بازار ارز جلوی قاچاق را بگیریم. سپس با اعمال مشوق هایی معنادار مانند کاهش مالیات و عوارض بر کالاهایی که به استاندارد کیفی خاصی دست یافته اند از تولیدکنندگان با کیفیت حمایت شود و این استانداردهای کیفی هر چند سال یک بار بروز شوند و بهبود یابند. (2704959) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۸ ۰۹:۱۸:۰۶
چطوره یه پاسبونم تو خونه هر نفر بزاریم تا کلای خارجی خرید با باتوم بزندش
همین تفکر طلبکارانه است که تولید کننده های ما فکر میکنن هر آشغالی تولید کنند مردم باید بخرند (2709072) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۰:۱۴
بنده با استدلال نویسنده محترم بطور کلی مخالفم وبرای این مخالفت دلیل دارم نویسنده محترم اگر تحقیق بفرمایند متوجه خواهند شدکه صنعت خودرو سازی ایران تقریبا عمری برابر با عمر صنعت خودرو سازی کشوری مانند کره دارد واز ابتدای امر این صنعت با حمایت بی چون وچرای دولت ها ودر انحصار قرار داشتن بازار داخلی همراه بوده است حال سوال اینجانب این است بعد از این همه سال کدام کیفیت در این صنعت بعمل امده است ؟اصلا ما ایا چیزی بنام خودرو صد درصد تولید داخلی داریم که بگوییم کیفیت ان چگونه است ؟اگر داریم شما بفرماییدنام ببرید ؟ (2704961) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۴۶:۱۶
صنعت خودروسازی کره با ایران متفاوت است. ایران خودرو به دستور شاه برخلاف میل بنیانگذاران آن مجبور به خرید خط تولید شرکت ورشکسته تالبوت شد و در نتیجه ارتباطش با فناوری روز قطع شد، شرکت کره ای در عوض یکی از خطوط تولید فورد را راه اندازی کرد و مدت ها از فناوری آنها استفاده کرد. (2705197) (alef-13)
 
بببب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۶:۱۰:۱۹
لطفا جواب منطقی وعاقلانه بده (3901336) (alef-11)
 
ابوالحسن-ع
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۰:۱۸
خرید جنس داخلی برای مصرف کننده توجیه اقتصادی ندارد این وظیفه نظام است با پرداخت مابه التفاوت جنس (داخلی به خارجی )به عنوان سوبسید به تولید کننده داخلی آنرا حمایت نماید. (2704962) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۱:۴۷
حمابت از تولیدات داخلی اگر از نوع حمایت از صنایع خودرو و خودرو سازان باشد نتیجه هم اکنون پیش روی ماست کالای بی کیفیف و خسران خریداران .
البته از یا نبریم که حمایت از خودرو سازان داخلی علیرغم اهمیت استراتژیک آن باعث از دست رفتن جان بسباری از هموطنان شده و انبوهی از خسارات مالی و جانی دیگر که صد البته کسی جوابگوی آن نبوده و نیست . گویی مسئولان و سیاست گزاران و مجریان و مدیران نتایج حاصل از تصمیهایشان را قابل پاسخگویی نمیدانند و حتی اگر مجبور به واکنشی شوند آنرا به عوامل دیگر نسبت میدهند.
حمایت از تولیدات داخلی و وظیفه مصرف کنندگان و این مقولات جز یادآوری غم انگیز سیاست زدگی در حیطه اقتصاد و اجتماع حاصلی دیگر ندارد. (2704967) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۲:۲۰
کل منظور نویسنده متعصب عزیز اینه که هرطور شده باید از تولید کننده کمکار و بدسلیقه و غیرحرفه ای با عرضه کالای یکبار مصرف بدون خدمات و سرویس و گارانتی ، باید حمایت کرد. نتیجه این میشه که هیچ چیزی بهبود پیدا نمی کنه و تولید کننده تازه پی به بنجل بودن کالاش هم نمی بره. مثال واضح: صنعت خودرو بعد از نیم قرن، شاید بی کیفیت ترین صنعت دنیا باشه. چرا؟ چون مشتریاش با همون راضی بودن . هی بگین چینی چینی، ببینم به کجا میرسین. من که بشخصه، کالای غیر ایرانی را ترجیح میدم حمایت کنم. (2704968) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۳:۴۵
من گوشی مویایلم spider 1 مونتاژ خرمشهر هست و بسیار عالی است و راضی هم هستم. (2704969) (alef-7)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۵۱:۱۳
اگر راضی هستی واقعا دعاش رو به جون چینی ها بکن که تمام قطعاتش مال اونست.... (2705208) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۲۲:۳۸
بله همه انهایی که از جنس بد ایرانی میگویند تولید کننده همان اجناس بد هستند. درسته عرضه کار خوب و تولید خوب را نداریم. (2705822) (alef-3)
 
مهرداد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۲۳:۵۷
با سلام من هم گوشی اسپایدر 1 گرفتم ولی اشکال داشت چیزی که تو کاتالوکش نوشته بود انجام نمیداد چند تا گوشی امتحان کردم همه اشکال داشت (2705486) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۴۳:۴۸
خارجی باشه حتی از کشور قبائل افریقا !!! (2705720) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۳۲:۳۱
همون هم چينيه و فقط تو ايران سرهم بندي ميشه (2705513) (alef-3)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۵:۳۲
سلام

خرید کالای ایرانی در مقایسه با کالای چینی معمولا در میان مدت به سود اقتصاد خانواده است. اما خرید کالای ایرانی در مقایسه با بسیاری از کالاهای معتبر خارجی زیان کوتاه مدت و میان مدت قطعی دارد. در مواردی که تولید کننده داخلی عزمی جدی برای ارتقا کیفی ندارد و از رانت دولتی بهره می برد خرید کالای ایرانی ضرر دراز مدت هم دارد. خدمات ضعیف پس از فروش مزید بر علت خواهد بود. مثال بارز صنعت خودرو سازی. (2704973) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۸:۲۵
سلام کمتر از یک ماه است اجاق گاز ایرانی با فاصله قیمتی اندک با مشابه خارجی خریدم متاسفانه عازم نمایندگی آن هستم تا حلقه فلزی شکسته روی آن را عوض کنم وراجع به نوارهاحاشیه فرهای آن کسب تکلیف کنم .البته تا حد زیادی پاسخ دوستان نمایندگی قابل پیش بینی می باشد .مطمنا مشکل فکر ودانش ایرانی نیست ومشکل نابسامانی بازار تولید است . ایرانی دوست داردایرانی بخردتاایرانی شاغل باشد اما مسیر سیاست گذاری های اقتصادی بیشتر به نفع دلالان است تا تولید گران .مشکل رادرجای دیگر بجویید نانخریدن مردم .این همه سال خرید خودرو چقدرباعث پیشرفت این صنعت شد .براستی این همه تلفات جاده ای به رشد این صنعت کمک کرد؟ (2704982) (alef-7)
 
آرمین زاهدی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۲۸:۳۸
کاملا موافقم، یک بعدی نباید نگاه کرد،
این خبر رو ببینید:
http://alef.ir/vdchwzniw23n-xd.tft2.html?261399

در همين حال فرشاد مومني در تحليل فضاي سال آينده کشور به خبرآنلاين گفت: با کمال تاسف در سال ۹۴ بر اساس تمهیداتی که در لایحه بودجه قابل مشاهده است، قرار نیست تغییرات مثبت محسوسی در اقتصاد کشور اتفاق بیفتند.

وي بيان داشت: رشدهای حاصله نیز بیشتر جنبه صوری داشته، و ناظر بر تغییرات غیر موثر در بهبود وضعیت کلی اقتصاد با خصلت پایداری خواهد بود.


نظر نویسنده خیلی سطحی هست، اصلا قرار نیست تو این کشور تحولی صورت بگیره که خریدار بتونه تو اون نقش داشته باشه! (2704983) (alef-7)
 
lkl
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۳۳:۱۵
خرید وفروش یک رابطه دو طرفه است
شما مرتب و با فرکانس ممتد و علی الدوام فقط می گوئید جنس داخلی بخرید-از تولید حمایت کنید و .............
اما یکبار نگفتید تولید کنند و فروشنده هم هوای خریدار و مصرف کننده را داشته باشد.چه از نظر قیمت چه از نظر کیفیت و چه از نظر تناسب کیفیت با قیمت و ...
اکثر تولیدکننده گان داخل مثل خودرو سازها به اندازه سر سوزنی به خریدار داخلی رحم نمی کنند و برخی دیگر نیز همین طور.
تا حالا از خود پرسیده اید چرا مردم ما وقتی به عربستان می روند، از خرید پارچه و ... می خواهند خودشان را خفه کنند چرا؟ چون داخل خیلی گران قیمت است (2704994) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۳۵:۲۰
بله بمیرید ولی ایرانی استفاده کنید 25000 کشته در سال با داعش ایرانی پراید (2705002) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۰۰:۳۰
اخلاق ایرانی جماعت فرا افکنی و قبول نکردن مسئولیت است. نمی گوییم فرهنگ درست رانندگی را بکار نمی بریم. اگر بنز اخرین مدل زیر پا راننده ای نفهم باشد و درست هم رانندگی نکند در اتوبان 10 خطه هم می تواند کشتار بجا بگذارد. (2705427) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۳۳:۵۷
پراید خودروی شهریه. نه جاده.
تقصیر ما هم هست که از کالا درست استفاده نمی کنیم. (2705520) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۴۲:۱۰
مرگ دست خداست ، پراید وسیله است ...! (2706121) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۹:۲۴:۰۳
یعنی به نظر شما بنده باید چند تا پارکینگ و چندتا ماشین مختلف بخرم برا کارام. تو کدوم کشور دنیا ماشینی رو که میفروشن میگن این مال شهره و اون مال روستاس و دیگری بیابون... فرض هم که حرف شما درست باشه. چرا سایپا از این بابت از قیمت خوردوش کم نمیکنه، چرا نیرو انتظامی سر اتوبانها واینمیسته جلو پرایدو بگیره.... به حرف خودت یه کم فکر کن خیلی میخندی (2706615) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۰:۲۳:۰۸
خیلی ارزونه ؟؟؟؟؟؟؟ نکنه انتظار داری مردم بتونن پراید رو برای داخل بخرند و یه ماشین خوب هم برای خارج شهر؟
نسبت قیمت خودرو های شهری به سرانه درآمد مردم در کشورهای اروپایی و آمریکا چه جوریه؟ کیفیتیشون چی؟ (2707107) (alef-7)
 
محمود
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۶:۳۷:۳۳
دوست عزیز شاید شما بتونید یک خودرو برای شهر ویک خودرو برای جاده داشته باشید اما انصافا اکثر مردم این امکان را ندارند ومجبورند از همان پراید برای جاده استفاده کنند بنده 21روز است عزا دار برادرم هستم که مجبور بود با یه پراید روزی صد کلیومتر طی کنه تا به مدرسه محل کارش برسه در آخر هم جونش رو تو این راه واز صدقه سر خودرو پراید بی کیفیت گذاشت. اگه تولید کننده ایرانی یه کم علم اقتصاد خونده بود باید می دونست که به جان انسانها بعنوان منابع انسانی واقتصادی خیلی باید اهمیت داد. (2707228) (alef-7)
 
سمیه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۶:۲۸:۰۶
وقتی جیب سهامدار حرامخوار خودروی بدون کیفیت وکارکنان بدون مسئولیتش از جان انسانها مهمتر باشد !!!! (3901374) (alef-11)
 
میلاد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۳۵:۳۷
مگر از جنس ایرانی حمایت نمی کنیم؟ برنج و لبنیات و ماکارونی و ...

آنقدر آسمان و ریسمان به هم نبافید. کدام فرد عاقلی توصیه می کند منابع کشور را نابود کنید تا جنس بنجل را به قیمت گران تر بخرید تا همان تولید کننده که این جوری و با هزار وام و ... دیگر حمایتش کردید به ریشتان بخندد و پورشه و مازاراتی و بنز سوار شود و خودش کالای خارجی قاچاقی وارد کشور کند.

البته که می توانید ورود محصولات خارجی را ممنوع کنید و هر روز جامعه را نسبت به جکومت بدبین تر کنید. کامنت های همین مردم بزرگوار در مورد خودرو را بخوانید. اینها افرادی هستند که پولشان را با زحمت به دست آورده اند و تقاضای زیادی ندارند. می خواهند همان قدر که پول داده اند آش بخورند. (2705004) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۳۲:۵۷
علاوه بر اینکه منابع کشور صرف کار بنجل شده این کار بنجل از مرز که خارج بشود اعتبار ایران را هم زیر سوال میبرد و تولید کننده خوب هم نمیتواند با اسم ایران بفروشد ضمنا بع علت اینکه فردی که بی کیفیت تولید می کند از منابع و موا اولیه استفاده می کند و تقاضای زیادی دارد قیمتش هم بالا میرود و اون تولید کننده خوب هم مواد اولیه گیرش نمیاد و هزینه زیادی باید بکنه و قیمتش بالا میره (2706072) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۰:۲۰:۱۵
من به نصفسشم راضیم کو (2706693) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۳۹:۲۴
ايا شما حاضريد بجاي فرش دستباف ايران ،پسته ، زعفران ،زيره وبعضي از سبزيجات و ميوه هاي ايران از مشابه خارجي حتي اندكي ارزانتر استفاده كنيد ؟ پس فقط كيفيت است كه كالا را
ميفروشد به زور حمايت و رانت و رابطه وسود اوري كلان از طريق مشوق ها بنام توليد هرگز اتفاقي
نمي افتد . (2705016) (alef-7)
 
عسل
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۴۲:۴۸
سایت محترم الف،

این تحلیل های آبکی و ضعیف، فقط خواننده های سایتتون رو کم می کنه.
از من گفتن، از شما نشنیدن!

1000 بار که یه مساله رو تحلیل نمی کنن.
مگه فقط خریدار تو پیشرفت صنعت نقش داره؟ نقش سایرین هم باید تحلیل بشه. خیلی جهان سومی بود نظر نویسنده مقاله. خدا ببخشدش ! (2705026) (alef-7)
 
امیر حامد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۴۸:۳۹
با خرید جنس خارجی بخشی از اشتغال را به خارج صادر میکنیم، این یعنی انتخاب "بدتر" که باعث صدمه زدن به آینده جوانان و مضرات اجتماعی بیشمار دیگر میشود. به هر شکلی و به هر قیمتی باید از تولید داخلی حتی "بد" آن حمایت کرد. موضوع کیفیت نیز به تدریج حل میشود. به فرزندانمان بیاموزیم در هر کاری از جمله تولید عاقبت خوب برای درستکاران است. (2705040) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۱۶:۱۹
ایرانی حاضراست بمیرد تاکشورش رشد کند وجوانانانش کارکنند ولی سیاست گذاری های بوی پیشرفت نمی دهد براستی کیفیت پراید. پژوه و..رشدکرده است؟
اشتغال تنها بهانه ای شده برای ایجاد سوء استفاده برخی (2705295) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۵۰:۳۳
اگر جوانان ما ما روزی به خاطر دفاع از وطن از مهمترین سرمایه که همان زندگی مان است گذشت اند امروز هم باید برای دفاع از استقلال کشور همت کرده و با خرید جنس ایرانی دشمنان را ناکام گذاشت (2705045) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۵۴:۱۱
عزیزم فرصت طلب های تولید کننده داخلی را تشویق نکن !
آنها با خیال راحت (که درهای مملکت به روی ماشین های باکیفیت بسته است) هر آشغالی را تولید می کنند من و شما هم مجبوریم بخریم و داخل آن آتیش بگیریم و بمیریم ......
آخه این هم شد استدلال ، بله اگر این شعار عملی بشود :
" حمایت از تولیدات باکیفیت داخلی" نه هر تولیدی . آنوقت خود مردم جنس داخلی را ترجبح می دهند.
از طرفی:
خود آقا رسول الله صلوات الله علیه با ثروت حضرت خدیجه سلام الله علیها تجارت می کردند و از مکه کالا به خارج از مکه و بالعکس کسب و تجارت می کردند.
این حساسیت ما به جنس ایرانی و غیر ایرانی یعنی چی؟! من نمی دانم!
انسانها مختارند نسبت به وجهی که می پردازند جنس بخرند ، کجای عقل و شرع انسان را محکوم به خرید جنس معیوب می کند ؟ این که خریدار مغبون شود که به ابطال شرعی معامله می انجامد.


خواهش می کنم خودتان این معادله را حل کنید :

یک خودرو تولیدی داخلی قیمت برای بیگانگان خارج از ایران(اگر بخرند!!!) حدود 2/500/000 تومان
همان خودروی بی کیفیت برای هموطنان حدود 20/000/000 تومان
چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2705222) (alef-13)
 
hamvatan
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۰۹:۱۱
خرید کالای با کیفیت حق هر ایرانی هست،پشتیبانی از کالای ایرانی هم وظیفه هر ایرانی است اما به شرطی که عظم تولید با کیفیت در راس باشد اما الان اینطور نیست عظم این کار نیست چون 1001 مشکل در امر تولید وجود داره و تولید کننده مجبوره برای بقاء کم فروشی ،تقلب واستفاده از مواد اولیه بی کیفیت را انتخاب کنه باید خیلی مسائل حل شود تا آن زمان شعار شما دوست عزیز به حقیقت بپیونده تا آن زمان مجبور هستیم که کالای خارجی بخریم چون اگر کالای ایرانی بخریم مجبوریم کلی هزینه هم بعدش متحمل بشم اعم از تعمیر ،اتلاف وقت،شاید هم خرید دوباره همان جنس پس میبینید غیر از ضرر چیزی عایدمان نمیشود . (2705450) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۱۷:۴۵
یعنی تو هر بحثی باید یک دشمن فرضی داشته باشیم
آخه این موضوه چه ربطی به دشمن داره

ای خدااااااااااااااااااا (2705468) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۰۹:۵۴:۴۵
صنعت خودروسازی بارزترین و ساده ترین مثال نقض استدلال نویسنده محترم هست. (2705057) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۴۳:۱۳
من نمی دونم چرا هر وقت اینجا بحث کالای داخلی میشه، همه بحث خودرو رو پیش می کشن..
ساختار صنعت خودوری ما با بقیه صنایع فرق می کنه.. بحث دولتی بودنش.. نحوه قیمت گذاری، تعرفه واردات و .... اینکه مشکلات اون رو به همه ی تولیدات تعمیم بدیم درست نیست..

بابا این همه کالا داریم تو مملکت.. (2705546) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۴۴:۳۸
اصلا اینقدر آسمون و ریسمون به هم بافتن نمی خواد.
یک کلام: رهبر کشور از ما درخواست کردن کالای ایرانی بخریم؛ پس می خریم.

در کنارش هم مطالبه خودمون رو برای کیفیت از مسئولین و تولیدکنندگان پیگیری می کنیم. (2705551) (alef-3)
 
محمود
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۴۸:۰۱
قشر مستضعف کشور که جز کالای ایرانی چیزی نمی خرن..
قشر مرفه هم که اینقدر دربند پز و کلاس هستند که هرچقدر هم کیفیت کالای ایرانی خوب باشه، باز هم نمی خرن. (2705560) (alef-3)
 
منطق
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۵۴:۵۴
1- من منتقد دولت هستم
2- اما تا جایی که بتوانم کالای ایرانی می خرم و دیگران را هم به این کار سفارش می کنم
3- با این کارم به نوبه خودم، به اقتصاد کشور کمک می کنم و در حل مشک اشتغال، رشد اقتصادی، تورم و.. به دولت یاری می رسانم
4- تو، حامی دولت هستی. و سینه چاکش
5- اما کالای خارجی مصرف می کنی معمولا.
6- با این کار، به اندازه خود، باری که از روی دولت برنمی داری هیچ، به اقتصاد کشور هم ضربه زده و مشکلات دولت را بیشتر می کنی.
7- حالا، من خوبم یا تو؟ (2705582) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۵۶:۴۱
منطق جان اگه ی بچه رو هم در هر صورت تایید و جانبداری کنی ی لوس ننر از خود راضی بار میاد که بهتر و بالاتر خودش کسی رو نمیبینه! !
تایید همه جانبه ی شما هم حاصلش شده ایران خودرو !شده اجناس بنجل که هنوز به مصرف نرسیده از رده خارجن
این یعنی اتلاف هزینه یعنی هدر دادن نیروی کار و......ولی این زنجیره ی معیوب ی جا باید قطع بشه تا بعضی ها پی ببرند که همه چی فقط جیب آقایان نیست !
حالا شما بفرمایید شما خوبید یا مایی که می خواهیم صنعت کشورمان ی صنعت فاخر باشه؟ (2705744) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۹:۰۹:۰۳
شما لز کجا فهمیدی ایشون طرفدار دولت و کالای خارجی میخره؟؟؟؟ (2707402) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۰۲:۱۷
با شما موافقم
فقط یک نکته هست
اینکه وقتی با همه این احوال جنس ایرانی خریدیم
دفعه بعد اگر سراغش رفتیم کیفیتش بهتر شده باشه
لااقل امثال ما انتظار نداریم به پای جنس خارجی برسه
اما لااقل بهتر شده باشه
و این عزم رو در تولیدکننده ببینیم که بنا داره کیفیتش را بالا ببره
اما اگه این قضیه یه طرفه بشه
و تولیدکننده به خیال اینکه مشتری خرید جنس ایرانی رو وظیفه شرعی می دونه هیچ تلاشی برای بهبود کیفیت نکنه
اینجاست که دیگه نمی شه چنین انتظاری داشت
وگرنه همونطور که شما گفتید اگه کالای ایرانی کیفیتش بهتر بود که خرید اون خیلی هنری نبود
منتها به این قضیه نباید یک طرفه نگاه بشه
و اینطور نیست که تولیدکننده در این جریان هیچ مسئولیتی برای خودش قائل نشه! (2705077) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۰۲:۴۵
به چه اميدي كالاي ايراني بنجل بخريم فقط و فقط پول هدركردنه (2705079) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۰۴:۴۰
اگه هزار تا هم مثل اين مقاله منتشر كنيد باز هم شخص بنده يك ريال بابت جنس بي كيفيت هزينه نخواهم كرد، مي خواد ايراني باشه يا ژاپني. اين حق مصرف كننده هستش كه در مقابل پولي كه خرج مي كنه بهترين خدمات و كالا رو دريافت كنه. ثانيا به اقتصاد جهاني بپيونديم، تكنولوژي روز دنيا رو از طريق شركت هاي مشترك بين المللي وارد كشور كنيم و كالاي با كيفيت رو در وهله اول مونتاژ سپس طي برنامه ريزي دقيق توليد كنيم. همچنين با در نظر گرفتن منابع و توانمندي هاي كشور شروع به توليد قطعات كليدي كنيم. اينها رو انجام بديم بعد مي بينيد كه با يه ماليات كوچك بر روي كالاي وارداتي مشابه مردم به راحتي كالايي رو كه در داخل ساخته شده رو ترجيح ميدن. دوستان اقتصاد و توليد با شعار نجات پيدا نمي كنه، اينهمه كشور توسعه يافته و در حال توسعه در دنيا وجود داره، چه راهي رو رفتن ما هم اون راه رو بريم. كره جنوبي، مالزي، تركيه، برزيل .... (2705084) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۰۹:۴۰
خداوند ما را از شر دروغ و دروغ ودروغ خلاص کند
کالا اگر باکیفیت بود خریداری میشود حالا میخواهد ایرانی باشد یا خارجی
مگر الان کسی هست که ماکارونی خارجی بخرد ؟ حتی از ما بهتران هم پودر لباسشوئی خارجی نمیخرند. مگر سیمان خارجی در بازار وجود دارد؟
اگر تولید کننده برای تحقیق و توسعه اش هزینه کند مطمئنأ کالا با کیفیت میشود و مردم هم میخرند. شما نمیخواهد جوش بزنی.
مشکل ما در کالای هایتک است که متاسفانه با هر ضرب و زوری تولیدش مقرون به صرفه نیست . در تمام دنیا هم فقط 4-5 شرکت هستند که لوازم صوتی و تصویری می سازند که به دلیل تیراژ بالا میتوانند قیمت را پایین نگه دارند. همانها هم اگر دائم مدلهایشان را به روز نکنند دیگر کسی ازشان خرید نمیکند.
پول مملکت باید صرف کالائی شود که مزیت اقتصادی داشته باشد. مثل کالاهائی که ریشه پتروشیمی دارند. مثل کالاهائی که ریشه کشاورزی و باغبانی دارند.مثل کالاهائی که ریشه معدنی دارند. مثل صنایع فلزی و لاستیک و مصالح ساختمانی و آهن و الومینیوم.
اما اگر منظور از مقالاتی مثل این مقاله این است که مردم فقط یخچال و تلویزیون و بقیه لوازم خانگی را ایرانی بخرند متاسفانه با صدای بلند میگویم همین کارخانجاتی هم که در ایران هست بهتر است بسته شوند چون آنها فقط مونتاژ کارند و لوازم اصلیشان را از خارج می ا (2705097) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۱۲:۱۴
ته تمام این حرفا میرسه به انحصار وآخر انحصارم بازم فساده سی واندی سال گذشته وبازم کالاهای ایرانی در حال رسیدن به کیفیت مطلوبن نه این حرفا نیست بزرگترین شرکت های دنیا در کمتر از این به کیفیت های عالی رسیدن واصلا در دنیای امروز این حرف معنا نداره خودتون راجع به کیفیت تولیدتون تصمیم میگیرین . این در حالی که ما با شعار تولید ملی اجناس بی کیفیت چینی رو تو ایران مونتاژ یکنیم ومیفروشیم این تولید ملیه به قول دوستمون نتیجه انحصار رو در صنعت خودرو دیدیم (2705105) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۱۹:۰۲
اگر مردم كوچك ترين اميدي داشتند كه توليدكنندگان طرح و برنامه اي دارند كه كيفيت را بالا ببرند قطعا محصولات داخلي استفاده مي كردند.
اما وقتي توليدكنندگان (به عنوان مثال خودرو سازان ) مي بينند محصولات شان به فروش مي رسد انهم با سود خوب ، تلاشي براي بالا بردن كيفيت نمي كنند.
و تنها را فشار به انها براي بالا بردن كيفيت ايجاد رقيب براي انها است (2705126) (alef-7)
 
سالار
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۱۹:۵۰
شما یک سر اروپا و آمریکا بروید پر است از اجناس چینی . این دور و زمانه قیمت و کیفیت حرف اول را می زند .با زور که نمی شود یک کارخانه را سر پا نگه داشت. اگر کارخانه ای توان رقابت با کلی خارجی را ندارد یا باید مزیت رقابتی ایجاد کند و یا باید تغییر کاربری دهد (2705129) (alef-7)
 
ححح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۷:۲۸:۵۳
تغییر کاربری بدهند تولید بیل وکلنگ ، آفتابه ، فرقون، شلنگ آب ، خوراک دام وطیور ، ادوات کشاورزی ، بلوکهای سیمانی ، تولید ورق ومیل گرد، پرورش دام ، گاو وگوسفند ، مرغداری وامثالهم میتواند جایگزین خودروسازی ، وساخت لوازم خانگی شود. از لوازم خانگی که مجبور بودم ایرانی بخرم بغیر از جاروبرقی ، از بقیه اش راضی نیستم. (3901515) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۲۴:۰۱
وقتی اغدارات دولتی هیچ الزامی به خرید کالای ایرانی ندارند و قانونی در این باره نیست، از عامه مردم چه توقعی می توان داشت. (2705144) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۲۸:۰۶
آيا سالهاست كه خودرو در قبضه خورد ساز داخلي است و مرد اجبارا" مبلغي بيش از نرم دنيا بابت اين خودروهاي بي كيفيت مي پردازند باعث شده كه كيفيت خودرو اصلاح شود؟ بر عكس اگر مردم آزاد باشند كالاي با كيفيت خريداري كنند شايد در كوتاه مدت بعضي از توليد كنندگان از بازار رقابت خارج شوند اما توليد كنندگان جديدي كه از همان روز اول كالاي با كيفيت توليد ميكنند روي كار خواهند آمد. (2705156) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۲۹:۴۲
به نظر حمایت مردم از تولید داخلی ایران خودرو و سایپا نمونه بارز و گواه روشن اینه که تولید کننده داخلی اصلا به فکر پیشرفت نیست و تا وقتی انحصار دستشه پدر مردم و در میاره و فقط به سود خودش فکر میکنه.....دلیلی نداره به اسم حمایت تولید داخلی من مصرف کننده بیچاره بشم....من با این نکته مخالفم....باید تکنولوژی روز دنیارو بیارین و آروم آروم با دنیا جلو بربم..شما ها میخاین همه چی و از نو بسازین و تمدن اسلامی و ایرانی رو با صفر درست کنید...نمیشه عزیزم نمیشه... (2705158) (alef-13)
 
منوچهر
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۳۴:۳۱
مشکل اینجاست که 70 درصد اقتصاد ایران دولتی و شبهه دولتی است و این شبهه

دولتی ها همه تاجر و کاسب هستند

و اونها عمیقا دلشون نمیخواهد جنسی در ایران تولید شود میخواهند از خارج بیاورند

ضمنا انحصاری هم باشد به همین دلیل از تولید داخلی که حمایت نمیشود هیچ

سنگ اندازی هم میکنند و شما اگر بخواهید بهتر از آن را وارد هم بکنید

نمیگذارند.............................................................................. (2705167) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۳۵:۵۷
مسئولان که جیبشونم پره ماشالله آیا حتضر به تحمل ضرورو زیان برای حمایت کالای داخلی هستند؟از کوچکترین وسیله هاشون تا خودرو و بقیه وسایل خونه خارجیه بعد از مزدم میخوان کالای داخلی بخرن و حمایت کنن.همین حمایتا باعث پرشدن جیب همین افراد و بی کیقیت تر شدن تولیدات میشه
نمونه بارز=خودرو سازی (2705170) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۴۱:۳۳
کالای ایرانی کیفیت نداره .باطری اسرانی گرفتم واسه ماشین ی سال کار نمیکنه ولی کره ای تا دو سال ونیم کار میکنه .ایرانی دنبال کیفیت نیستن .کالای بد تولید می کنن پول مردم هدر میره .شما اگ راس میگین اول استانداردهای موجود رواصلاح کنید مسولیین استاندارد رو استاندارد کنید .کالای با کیفیت تولید کنید چشم مامدلمون نمیخواد پول خودمونوبدیم چینی ها (2705186) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۵۰:۱۹
متاسفانه سرمایه اعتماد مردم از دست رفته فرصت کمی نبود برای اعتماد سازی ، بالخره مردنم به این وفاق و اعتقاد رسیده اند که چیزی بخرند که در کل به نفع آنان باشد مردم عقلایی رفتار می کنند و انتظار تغییر قاعده عقلی از آنان منطقی نیست (2705205) (alef-3)
 
محمدرضا
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۵۱:۰۲
روزی 10 ساعت کار کنم بعدش برم جنس بی کیفیت ایرانی بخرم !!!!!!!!! (2705206) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۳۰:۳۴
اگر راندمان کار و کیفیت کار ایرانی به اندازه یک ساعت کار در کشورهای پیشرفته باشد بیگمان کار را خوب تحویل میدهد. 10 ساعت سر کار هستیم اما از کار خوب کردن هیچ. (2705845) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۵۵:۳۸
با دوستان موافقم صنعت خودرو نمونه بارز ه خودتون قضاوت كنيد بازار انحصاري به هيچ جا نرسيديم پس بهتره رقابتي باشه من خودم يخچال خارجي گرفتم سال88 تا الان خيلي خوبه و ازش راضيم واسه خانواده پدرم الكترواستيل گرفتيم سال 90به مبلغ650 تومان بعد 6 ماه موتورش از كار افتاد نمايندگي هم گف ضمانت نداره به كارخانه زنگ زديم جواب ندادن 300تومان هزينه تعويض موتور و دستمزدش شد فاكتورهاش هم هست صداي موتورش هم سوهان روحه همون موقع قيمت ال جي 850 بود با كيفيت بهتر الان پشيمونيم چرا خارجي نگرفتيم يخچال خارجي 6 سال نوارهاش سالمه ولي يخچال ايراني 1بار هم نوارهاي دور در يخچال عوض كرديم قضاوت با شما با چه انگيزه اي بريم وسايل ساخت داخل بگيريم اگه راس ميگي نظر من رو هم بذار واسه بينندگان سايت (2705230) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۰:۵۹:۳۴
احتمالا این مقاله به سفارش شرکتهای خودروسازی نوشته شده است؟ (2705249) (alef-7)
 
Javad
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۰۴:۳۹
سلام دقيقا مثل خودروهاي ايراني كه ميبريم به اميد بهتر شدن كيفيت وزير پامون علف سبز شدو بي احترامي نمايندگان خودروهاي هم در گارانتي و خدمات پس از فروش كه ديگه نگوووو!!! (2705266) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۱۶:۰۲
مشکل چیز دیگه ای خیلی از مسائل کشور با دید سیاسی بهش نگاه میشه... مثلا انتخاب استاد دانشگاه... اگر استاد دانشگاه خوبه به مجلس چه ربطی داره که موافق کدوم جناح سیاسیه. همین میشه که دانشگاه های کشور ضعیف میشه تا مثلا جناح سیاسی اکس هنوز در دانشگاه ها نفوذ داشته باشه. بعد اینترنت کشور از نظر اینترنت عقب ولی به خاطر مسائلی نمیشه هم تغییرش داد چون مشکل سیاسی و ... داره... وقتی اموزش ضعیف و آزادی اطلاعات پایین دانشجوی که میاد بیرون برای کار همین لحظه اش هم عقب تر از جاهای دیگه است حالا سربازی هم باید بره... الان دنیا سریع داره تغییر می کنه سال به سال اطلاعات تغییر می کنه... حالا بماند جذب کار... بجای انتخاب فرد شایسه برای کار بیشتر مهم که طرف با کی نسبت داشته باشه یا نگم بهتر بقیه اش رو سانسور میشه.
بعد همه ی اینها نویسنده انتظار داره مردم فداکاری کنند جنس بد رو بگیرند که کشور پیشرفت کنه... کیفیت خوب نیاز به فضای مناسب هم هست. همه اشاره می کنند صنعت خودروسازی کشور که به جای پیشرفت نه تنها در جا زده بلکه گاهی هم پس رفت کرده.
البته نویسنده حق داره چون اون رو نمیشه تغییر داد ولی همیشه میشه به مردم تحمیل کرد. (2705293) (alef-13)
 
vahid
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۲۰:۵۲
من عليرغم ميل باطنيم هيچ وقت جنس ايراني نمي خرم. بخصوص خودرو. حاضرم 20 سال تحمل كنم ولي پولي را كه با هزاران بدبختي بدست مي آورم را تحويل كالاي ايراني به ويژه خودروي بي كيفيت داخلي ندهم و فقط خودروي خارجي خواهم خريد. در رابطه با اجناس ديگر هم به همين صورت عمل مي كنم. پول بيشتر مي دهم ولي كالاي خارجي با كيفيت مي دهم كه يك عمر راحت باشم. حالا صنعت به مشكل مي خورد ديگر ربطي به من و امثال من ندارد. چرا من و امثال من پول بي زبان را كه با هزاران مشقت بدست مي آوريم را تحويل كالاي بي كيفيت داخلي دهيم تا مديران بلند پايه سالي 50 بار سفرهاي خارجي بروند و خودروهاي 500 ميليوني خارجي سوار شوند و عشق و كيف دنيا را ببرند. نه داداش با توجه به اينكه هيچ كس در اين ممكلت به فكر صنعت نيست مردم چرا كاسه داغتر از آش بشوند. صنعت از بين رفت كه رفت. كارگران بيكار شدند كه شدند . ايا مردم بايد تاوان بي ليافتي مديران را بدهند. وقتي صنعت ما ثابت كرده كه نمي تواند پيشرفت كند كه به مردم ارتباطي ندارد. والسلام (2705303) (alef-13)
 
شاهین
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۲۴:۱۰
آیا محصولات لبنی مثل شیر هم مشابه خارجی دارد ؟ تولید کننده ایرانی در اکثر مواقع به فکر افزایش کیفیت نیست بلکه به فکر سود بیشتر است در غیر اینصورت ازافزودن روغن پالم و شیر خشک وارداتی به محصولاتی که مردم به فرزندانشان میدهند تا در اینده نسلی سالم و پویا داشته باشیم خودداری می کردند. (2705314) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۳۳:۳۰
دولت سوبسید بدهد به کالای داخلی ، چرا نخریم. مثلا پراید 4 میلیون تومان .یخچال ایرانی 300 هزار تومان. و ... (2705343) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۲:۴۷:۱۴
برادر من كجاي دنيا ماشين ٤ميليون(تقريبا ١٢٠٠دلار) هست كه در ايران باشه؟ (2706939) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۳۵:۱۹
در اين مقاله از كشور ژاپن مثال آورده شده است ! ولي نكته اين است كه در ژاپن فكر و ذكر مردم
در درجه اول اعتلاي كشور شان و پيشرفت و ترقي مملكتشان است يعني اول منفعت كشور ،بعد
سر بلندي و اعتلا و خوش نامي و وطنشان ،و لابد بعد هم ،رضايت همو طنانشان از خريد كالاي وطني ! در آخر منفعت شخصي خودشان ! رمز پيشرفت شان هم در كار و تلاش و كوشش است ،! نه پول باد آورده ! ولي مثلا در بعضي از بلاد و ممالك !!! هدف از توليد ًمنفعت و سود شخصي است ،
--- آخه برادر اين جنسي كه توليد شده بنجله ! صادر بشه درست نيست ،اسم مملكت روش نوشته
---- چه كار كنم ! مگه من تنها تو اين مملكت زندگي مي كنم ! هزار تا كار خونه ديگر هم هست ،
مگه غصه مملكت من بايد بخورم ! ديگران هم بخورن !! تازه دربين همه اين ها من از همه با وجدان
ترم !! وانگهي من هم بايد صنار ،سه شاهي سود بكنم ، تا يك لقمه نون بخورم !!! (2705349) (alef-7)
 
پرهام
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۴۱:۲۹
این بحث بیشتر متکی بر تجربه است تا تئوری
مثال کوچکی می زنم. من چند وقت پیش ژیگلور ایران گازمون خراب شده بود. و متاسفانه گاز هم هدر رفته و مجبور به گرفتن مجدد کپسول شدم. رفتم یه ژیگلور ایرانی با آرام استاندارد گرفتم و تعویض کردم ولی پس از مدتی باز خراب شد و همون قضیه، گاز هدر رفت.
این دفعه جستجو کردم ببینم نوع خارجی دارد یا نه؟ تا اینکه یکی ساخت مالزی پیدا کردم. پولش اصلا برام مهم نبود بخاطر اینکه گاز هدر رفته بود و برای تعویض کپسول کلی به زحمت افتاده بودم. این واقعا عالی و با کیفیت بود؟ اصلا تکنولوژی متفاوتی داشت و به مراتب گرانتر و لی با رضایت و طیب خاطر براش پول دادم
آیا در اینجا من باید به استقلال اقتصادی کشور، توجه به آینده و اشتغال و غیره عمل کنم !!!!؟
حالا شما باشید چطوری فکر می کنید و قضاوت می کنید!؟ (2705372) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۱:۴۲:۱۰
بابا معلوم است اول شما بريد قانون حمايت از مصرف كننده بزارين و اجراييش كنيد
لازم نيست بگين جنس ايراني بخرين و تبليغ كنيد خيلي از مردم شعورشون بيشتر از انچه شما فكر ميكنيد مي رسه شما برو از مصرف كننده ايراني حمايت كن ببين همه چيز درست ميشه
بابا نمي خوان كار كنند براي مثال ايربگ بزارن رو ماشيناشون چرا 2 تازه اون را هم بعد از چند سال تبديل به يكي كنند (تو تندر 90) 8 تا بزارين پولش را هم دو برابر بگيرين گذاشتن ايربگ كه ديگه سخت و فني نيست كه؟ مشكل اينجاست كه نمي خواهيم رشد كنيم؟ بايد اول واقعيت را ديد
اين همه نظر دادن يه نفر كامل موافق نداشتي اگه متنت مغرضانه نبوده بيا اصلاحش كن وگرنه تو همون توليد كننده اي كه نمي خواهي پيشرفت كني ميخواهي فقط و فقط سود كني (2705374) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۰۹:۴۷
یک آمار خیلی ساده
تعداد 50 کامنتی که زیر این تحلیل نوشته شده نشان دهنده واقعیت جامعه ماست این موضوع یک مسئاله دو طرفه است و تا وقتی که تولیدکننده هدفش سود کوتاه مدت بوده و با هر وسیله ای ( فرار از گارانتی ، تبلیغات دوروغین و دزدی در کار) باشد مصرف کنندهداخلی نیز اعتماد نکرده و ا ابد به همین منوال خواهد بود (2705451) (alef-7)
 
ـ
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۲۰:۴۰
"ضرر کوتاه مدت این روزهای ما در خرید کالای ایرانی، در نهایت ضرری مالی خواهد بود که در کنار بخشش جان شهدا و جانبازان جهاد نظامی محلی از اعراب ندارد" مردم خیلی کم دارن ضرر میبینن از اوضاع که بیان ضرر این چیزی که شما میگکی هم بدن!!! (2705473) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۲۲:۴۱
شما ازژاپن وتلاش ژاپنی هایی می گویید که کشورشان بعد ازجنگ جهانی دوم نابود ودوشهر مهمشان بمباران اتمی شده بود،بایداین راهم بگوییدکه بعدازجنگ ژاپنیها باتمام تعصبشان درباورهای قومیتی ومذهبی باکشورهای پیروزجنگ رابطه دوستی وصلح برقرارکردندوباایجادهمین رابطه توانستنددرکمتراز30سال باتبادل وانتقال دانش ازکشورهای پیروزوعلی الخصوص آمریکاخود وصنعتشان رابه بالاترین استاندارهای جهانی برسانند،اگربجای اینکه شیر گاوغربی را می دوشیدندباشاخ آن درمی افتادند،صنعت واقتصاد وتولید وصادرات آنهاکمترازکره شمالی می بود،که تعامل باصاحبان علم وصنعت باعث پیشرفت درتمام اموراقتصادی وصنعتی می گردد. (2705481) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۱:۰۴:۲۱
فراموش نکن یدکه ژاپن الان تقریبا مستعمره ی آمریکاست حالا هرچه قدر هم که از نظر تکنولوژی پیشرفت کرده باشه من به عنوان یک ایرانی مسلمان هیچ نوع پیشرفتی رو زیر سیطره آمریکا یا هر کشور دیگه ای پیشرفت نمیدونم (2706779) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۶:۵۴:۴۴
بازار خودرو امریکا در قبضه شرکت های ژاپنی تویوتا. نیسان....است اما شما حتی یک ماشین ساخت امریکا در ژاپن وجود ندارد. اما بازار ایران همین الان پر از خودروهای امرکیایی در مناطق ازاد تجاری ایران است. !! تازه مگر کشور المان یا ایتالیا که با ژاپن در جنگ دوم جهانی متحد بودند مستعمره امریکاهستند !! (2708239) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۰ ۱۵:۲۲:۳۴
بدبخت الان زیر سلطه چین و روسیه هستی (2713901) (alef-3)
 
ثمین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۷:۴۴:۴۴
اینو باید برای آدمای فهمیده وعاقل گفت.. (3901558) (alef-11)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۱۴:۰۵:۱۵
هر وقت مقامات رده اول مملکت ماشین ایرانی سوار شدند من هم تمام لوازم منزلم را ایرانی می خرم. (2716417) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۲۸:۱۴
مهمترین مسئله عدم احترام تولید کننده داخلی به مصرف کننده داخلی است ، در ژاپن همیشه اولین تکنولوژی ها و بهترین ها اول برای بازار داخلی است و بعد از یکسال یا دو سال این تکنولوژی صادر میشود ، حالا مقایسه کنید با ایران (2705506) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۳۱:۳۶
در اين مقاله از كشور ژاپن مثال آورده شده است ! به نظر مي آيد روزي كه آنها دروازه كشورشان
را به روي كالا هاي خارجي بستند و به توليد كالاي داخلي مشغول شدند. ، هدف شان در درجه
اول كمر همت بستن به كار و تلاش و كو شش جهت اعتلا و پيشرفت و ترقي مملكتشان بوده است !
خوش نامي و سربلندي كشورشان در اولويت اول بوده است ! ولي متاسفانه در بعضي ممالك
سود و منفعت شخصي در اولويت اول و آخر خيلي ها هست !
---- ميگم آقاي متمول نژاد ! اين جنسي كه كارخونه توليد ميكنه بنجله ! يك مقداري به كيفيت بيفزا
صادر بشه ،خوب نيست ،اسم مملكت روش نوشته شده ،خوبيت نداره !
--- اي بابا ! مگه قربونتم غصه مملكت را بايد من بخورم ! هفتاد ميليون نفر ديگه هم هستن ! تو اين
كشور هزارتا كار خونه هست ، تازه من تو اينا از همه با وجدان ترم !! تو اين كشور،هر كه به فكر
خويشه ! دست گذوشته رو كلاه خودش كه باد نبره ! آدم ساده را ببين !! تازه من هم بايد يك ريال
صنار ،دوزار ،سود بكنم تا بتونم يك لقمه نان بخورم يا نه !!! بفرما پسرم رفته با داشتن دو تا ماشين
ديروز يكي ديگه خريده به ٤٠٠ ميليون ! خب اينا از كجا بايد بياد قربونتم !!
احتمالا اولويت بعدي در ژاپن از توليد كالا رضايتمندي و احترام قائل شدن براي هم هموطنان خودشان باشد ،ًتا يك جنس خوب تحويل مردم كشورشان بدهند و حتما حتمامي دانند كه پول مردم
علف خرس نيست ، باد آورده هم نيست ،با عرق جبين و زحمت و رنج به دست آمده ! پس حق مردم
است كه يك جنس خوب به دستشان برسه !
---- كجا مرد ؟؟ !
---- خب ديگه ،مگه نمي خوايم بريم مهموني !!
---- واي خدا مرگم بده ! با اين جوراب ؟ ...... نگاه قوزك پات بكن زده بيرون !!!
----- اي بر پدر سازنده ات لعنت !! همين جوراب ديروز خريدم چهار تومن !!! كي باور ميكنه !
شايد بتوان گفت سود و منفعت شخصي در كشوري مثل ژاپن اولويت آخرشان باشد !!!
نكته ديگر اين كه در كشور ما جنسي هم خوب باشد ،سري اول و دوم خوب است و بعد از آن به
جنسي تبديل مي شود كه ديگه اسمش هم نبايد آورد !
---- ميگم اين گربه ايراني در دنيا خيلي معروف شده ها !
---- قربونتم ازقديم الايام گربه ايراني معروف بوده و منحصر به ديروز و امروز نيست !!
---- علت چيه ! مگه گربه هاي ديگر ممالك ....
---- خب گربه ايراني از همان قديما زيبا و قشنگ بوده و هم چنان هم زيبا مانده ! دست بعضي از
اين كار خانه دارهاي بي انصاف نبوده كه تبديلش كنند به گربه بنجل ايراني !
----- عجب ! عجب ! عجب !
---- ميگم شاطر آقا ! قربون دستت زحمت مي كشي ، يك خورده كيفيت نانت را بهتر كن ، مردم كه
نبايد خمير به خانه ببرن !
--- مخلصتم ! نون به اين خوبي كجا گير مياد ؟ عين برگ گل !! مردم همين نون بخورن شكر خدا
بكنن ،شما خيلي جوش نزن ،بالاخره بايد اين نون تو دهن خمير بشه ! شما شور زيادي نزن !
--- كاملا صحيح مي فرماييد !! ببخشيد ،معذرت مي خوام !! (2705510) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۳۳:۴۶
کالای ایرانی،منظور واقعا ایرانی، ایده ال و با کیفیت !!!!!!معرفی کن تا بخرم!!! (2705518) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۱:۰۶:۰۶
من دوسال پیش غذاساز پارس خزرخریدم با وجود این که مورد استفاده روزانه ام هست خیلی راضیم (2706783) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۱:۰۹:۰۷
سال 85 پرایدخریدم 4-5 سال هم داشتمش جای شما خالی دور ایرانروهم باهاش گشتیم نمیفهمم چرا اینقدر از پرایدبدمیگن (2706792) (alef-3)
 
ک م
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۳۶:۴۳
مسئله اینه که کارخانجات ایرانی گران فروشند و بایستی توبیخ هم بشوند
اینرا در زندگی روزمره خود میبینیم
اجناس بسیار گران عرضه میگردند و نظارتی هم نیست (2705525) (alef-3)
 
املی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۳۸:۲۷
چرا مسئولان ما فقط به مردم میگویند حمایت تولید داخلی و کالای ایرانی بخرید شد یکبار به تولید کنندگان بگویند نحوه تولید را بهبود ببخشید؟ بخدا قسم همین تولید کنندگان ما ببیند جنس مشابه انها وارد نمیشود یا کاهش تولید میدهند یا هر روز به بهانه مختلف به قیمت تولید خود میفزایند تولید کنندگان ما جنبه ندارند و یا خیلی طماع هستند بنده به هیچ وجه جنس تولی داخل را نمیخرم حتی سوزن خیاطی
مگر مردم الت دست مسئولان هستند بخاطر اینکه قرار بود یارانه تولید پرداخت کنند نتوانستند حالا به این بهانه به انها قول داده اند که مردم را وادار به خرید اجناس داخلی میکنیم اقتصاد مقاومتی فقط کمر مردم را شکنده است کجای دولت در برنامه اقتصاد مقاومتی صرفه جویی کرده است؟ یک مسئول بیاید به مردم گزارش بدهد در سال اقتصاد مقاومتی اینقدر از هزینه ضرور را کاهش داده ایم نه تنها اینکار را نکرد هاند بلکه افزایش هم داشته است شما در ورود یک مسئول به سفر استانی مشاهده بفرمایید چقدر بنر چقدر ریخت وپاش ایا ضرورت دارد این همه بنر ؟ مردم رییس جمهور وروسای قوای خود را میشناسند و صداوسیمای ان استان هم تبلیغ به ورودش میکند پس لازم نیست این همه بنر و نصب پلاکارد و پرچم سه رنگ در دستان مردم اینجا جایگاه اقتصاد مقاومتی کجاست؟ چرا تا یگ چیزی از سوی مقام معظم رهبری اعلام میشود بازار همایش و کنفرانس و بنصب بنر باز میشود؟ مگر با همایش میشود کشوررا به اقتصاد مقاومتی تبدیل کرد؟
ودر بخش تولی هم بیشتر کالاها مونتاز میشوند البته کالاهای صنعتی و یا همین تولید کنندگان کالای تقلبی را به خورد مردم میدهند و یا کم فروشی اول به تولید کنندگان انصاف و عدل و احکام شرعی وفرهنگ مشتری مداری را اموزش بدهید بعدش بفرمایید مردم حالا از تولید داخلی حمایت کنید (2705530) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۵۱:۱۷
سی و شش ساله حمایت صددرصدی از خودرو سازان داخلی شده اما چیکار کردن هیچی . توی کیفییت هیچ نوع پیشرفتی نکردن . گفتن خودروی ملی سمند ساختیم معلوم شد که فقط اتاقش رو ساختن و موتورش از خارج وارد میشه. گفتن دیزل ملی کاوه رو ساختن بعد معلوم شدکامیون چینی بی کفیت رو به عنوان ملی قلمداد کردن دنگ فنک.
کالاهای وطنی اکثرا چون ارزش واقعی به پژوهش و ارتقای کیفیت و نوآوری و اختراعات جدید نمیدن و به خاطر منفعت بیشتر حتی همون کیفیت چند سال قبل رو هم بین میبرنن. جنس درجه دوشون رو درجه یک قالب میکنن. تا وقتی عزم جدی نباشه شرکتهای ایرانی که هفتاد درصدشون دولتی و شبه دولتی هستن پیشرفت نمیکنن و با خرید ما هم چیزی درست نمیشه. شما وقتی مجبوری یک میلیون و خورده ی برای یه یخچال معمولی بدی و بعد بسوزه و هیچ مراجعی برای حداقل خدمات پس از تولید نباشه میری با یه میلیون بیشتر یه خارجی میگیری تا حداقل بدونی سریع خراب نمیشه (2705569) (alef-13)
 
sam
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۵۳:۴۹
با سلام

این نوشته به روشنی نشان می دهد که نویسنده تا چه حد از اوضاع روزمره فرهنگ و جامعه و سیاست ایران بی خبر است. جالب اینجاست که افرادی همچون نویسنده خود را از متن مردم می دانند و منتقدان شان را به صفتاتی همچون غربزده، بریده از مردم و..... می نوازند.من چند پرسش از این نویسنده دارم که امیذوارم پاسخم را بدهد:

1- آیا جامعه ما که پر از اقوام و طوایف و مذاهب و زبان های متفاوت است با جامعه نسبتا یکدست و همگن ژاپن یکسان است؟
2- آیا در بین تمامی افراد جامعه ما فرهنگ وسبک زندگی یکسانی وجود دارد؟ آیا جامعه ژاپن هم افراد به خودی و غیر خودی تقسیم می شوند؟
3- آیا در ژاپن هم حاکمیت با عرف زندگی روزمره مردم درگیر است و مدام با جوانان و زنان و دانشجویان و....در حال کشمکش و تنازع است( به دلیل آنکه سبک زندگی آنها را نمی پسندد)
4- آیا در ژاپن هم نامدیران رانت خور، مفت خور و کم سواد و احیانا فاسد و دزد تمامی مناصب را به تیول خویش درآورده اند و راه را بر هرگونه شایسته سالاری و علم سالاری مسدود نموده اند.
5- اگر اندکی از علم اقتصاد خبر داشتید این قضیه را درک می کردید که تنها زمانی کیفیت یک کالا رشد می کند که در معرض رقابت باشد،آیا به نظر شما، در یک فضای انحصاری و بسته کیفیت کالا رشد می کند؟ وانگهی شما که حاضر با تعامل با دنیا نیستید و با جامعه جهانی هم درگیری دارید، پس چطور می توانید کالاهای خود را به بازارهای پیشرفته صادر نمایید و یا از تکنولوژی روز دنیا بهره مند شوید. یک بام و دو هوا که نمی شود. نمی شود که هم به تمام دنیا فحش داد و هم با آنها معامله کرد!
6- در ژاپن تمامی سعی و جهد صنایع مبنی بر ارتقای کیفیت و فتح بازارهای صادراتی بوده است، به همین خاطر مدیران ژاپنی تمامی هدف خود را جهت افزایش کیفیت و رضایت خاطر مصرف کنندگان قرار داده اند. این درست برعکس صنایع خودروسازی ماست که از 36 سال پیش به این سو نه تنها هیچ پیشرفت درخوری را نداشته و بازار صادرات وسیعی را هم فتح نکرده است بلکه تمامی مساعی مدیران رانت خوار و نفع طلب آن بر مبنای احجاف به مشتری،پایین آوردن روزمره کیفیت،پایین آوردن رفاه صرف کننده و افزایش بی رویه قیمت و ....بوده است. آیا 36 سال زمان کمی برای بهبود یک صنعت است؟ شک دارم با این رویه ناصوابی که این صنایع در پیش گرفته اند و با مدیران ناکاربلدی که دارند تا 100 سال آینده هم تکانی به خود بدهند. از سایت وزین و آزادی خواه الف می خواهم که کامنت اینجانب را منتشر نموده وسانسور ننماید. با تشکر (2705575) (alef-7)
 
زینعلی عرفی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۲:۵۳:۵۵
اینهمه خودرو داخلی خریدیم پس چه شد؟ چرا کیفیتش بهتر و خودرو سازی پیشرفت نکرد؟؟!!!!
آدم عاقل 2 بار از یک سوراخ گزیده نمیشود!!!
اگر سیل خریداران به سوی تولیدات داخلی سرازیر شود ببین کیفیت به چه افتضاحی در می آید؟ (2705577) (alef-7)
 
ناشناس13
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۰۱:۱۰
ساهاست که خوردو سازان حمایت میشن چقدر به کیفیت اونا اضافه شده ؟؟؟فقط ظلم به مصرف کننده ها شده (2705600) (alef-3)
 
ر.م
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۰۷:۴۲
اصلاً چه نيازي است جنسي كه ايران در توليد آن مزيت رقابتي ندارد در ايران توليد شود؟ در بحران بي آبي حتماً بايد برنج كاشته شود و انگور اروميه توليد و گاو گوشتي پرورش داده شود؟
براي اشتغال زايي و پيشرفت كشور لازم است تا نقاط برتري صنعت و تجارت پيدا شود و روي آن كار شود. مدل اقتصادي "خودكفايي" براي كمونيسم بود و در كوبا هم حتي رو به زوال مي رود! نه البته، هنوز كره شمالي مانده است!
وقتي محصولات نانوي رقابتي در ايران توليد مي شود، نيازي نيست تا روي توليد موبايل سرمايه گذاري شود. محصولات نانو رو بازاريابي كنيد و به پول آن موبايل بخريد و البته پس انداز كنيد.
تا وقتي تمام نفت كشور پالايش نشود و خام صادر شود (كه هم علمش هست و هم مواد اوليه و سرمايه ندارد)، دليلي ندارد تا روي توليد تبلت ايراني سرمايه گذاري شود.
البته درك مي كنم بعضي صنعت ها مثل ذوب آهن و خودرو و هواپيما محركه صنايع ديگر در هر كشوري است، ولي آن را نمي توان با شعار به مردم فروخت،‌ راه حل هاي بهتري براي راضي نگه داشتن دو طرف معامله بايد پيدا شود. (2705613) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۳۵:۳۰
ايول يه حرف بالاخره. (2706401) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۱۷:۳۸
سرکار خانم نوسنده باز مقاله ای نوشتید که باعث تعجب ما شد. خرید جنس بی کیفیت ایرانی این پیام را به تولید کننده ارسال می کند که کالای خوبی دارد تولید می کند و تولید کننده هم به تولید کالای بی کیفیت ادامه میدهد تا انجا که پس از ارسال به کشورهای همسایه نام و نشان ایران را از بین میبرد. هیچ تولید کننده جنس بی کیفیتی به هیچ وجه حاضر به تغییر کیفیت کالا نخواهد شد. مثال بارز ان خودرو های داخلی است که همه گونه حمایتی از انها شده اما کیفیت داخلی با خارجی زمین تا اسمان فرق دارد و ضمنا باعث کشته شدن هموطنان در جاده میشود.
با نخریدن جنس بی کیفیت در واقع دارید این سیگنال را به تولید کننده میدهید که تولید نکن و منابع را هدر نده در این صورت تولید کننده در درازمدت ورشکست شده و منابعی که استفاده میکرد ازاد میشود قیمت منابع با کاهش تقاضا روی انها کاهش می یابد و زمینه برای تولید کننده ای که میخواهد جنس با کیفیت تولید کند فراهم میشود. علاوه بر داشتن دانش اقتصاد خرد و کلان باید از تئوری منبتنی بر منابع یا resource based view هم برای تحلیل قضیه اگاه باشید
گزاره مناسب این است:
در هنگام خرید بین دو جنس با کیفیت ایرانی و خارجی جنس ایرانی را بخرید
نه اینکه جنس بی کیفیت را بخرید به هر قیمتی که شده این بسیار به تولید و کیفیت ضربه وارد خواهد کرد
اقتصاد علم است خواهشا تازمانیی که یک کتاب اقتصاد خرد و کلان نخوانده اید اینگونه قضاوت نفرمایید. اینگونه اظهار نظرها مثل اظهار نظر کسی است که میگوید اگر یک تکه اهن را از برج پایین بیندازیم پایین نخواهد رفت در حالی که علم فیزیک انرا رد کرده و اضافه میکند که ما باید تکه اهن را پایین بیندازیم و شما خواهید دید که بالا خواهد رفت.
بنده به عنوان کسی که پایان نامه ام تا حدی مربوط بوده قاطعا عرض میکنم که خرید جننس بی کیفیت یعنی نابودی کیفیت و فراگیر شدن تقلب و بی اعتبار شدن نام ایران و از بین بردن منابع (انسانی و مادی و معنوی و مواد اولیه وو...)و از بین بردن زمینه برای کسی که میخواهد کار با کیفیت بکند.
شما از افراد مطلع بپرسید که ایرانی ها چگونه با فرستادن جنس های بی کیفیتت به کشورهای تاه استقلال یافته شووی سابق و عراق بعد از جنگ نام و نشان و اعتبار ایران را برای تولید کننده با کیفیت هم از بین بردند و چه خسارت عظیمی به نام ایران زدند
بنده از دوستانی که مقاله مینویسن خواهش مییکنم از فضای توهم و تحیل و شعار بیرون بیایند و واقعیات را در نظر بگیرند هیچ کشوری با شعار و تخیل و...موفق نشده جنس خوب تولید کن تا ازت بخرن نمیتونی جنس خوب تولید کنی سراغش نرو.
کسی که جنس با کیفیت تولید نکرده یعنی امکان تولید را نداشته و قطعا تولید هم نخواهد کرد مگر اینکه کسی ازش نخره و مجبور بشه کیفیت را بالا ببره (2705643) (alef-7)
 
علي
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۲۳:۵۲
سلام
حمايت تا چند سال؟
مسوولين نظام هم لطف كنند يه مهلت تعيين كنند مثلا بگويند تا 10 سال جنس ايراني بخريد ولي اگر بعد از ده سال كيفيت جنس ايراني پيشرفت محسوسي نداشت دروازه هاي كشور را براي ورود آزاد و بدون تعرفه محصولات خارجي باز ميكنند. اينجوري شايد ايران خودرو به خودش بياد و فكري بحال محصولاتش بكنه.

از اول انقلاب رو نميگم ولي حداقل 20 ساله بي قيد و شرط از محصولات خودرويي كشور حمايت ميشه. نتيجه چيه؟؟؟؟ غير از اينه كه توليد كننده ايراني با پررويي ميگه همينه كه هست. (2705661) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۲۶:۵۵
خودرو از سال 45 در این کشور اومده و خودروسازان با همین بهانه حمایت از تولید داخلی داره هر روز دارند مردمو می چاپند. (2705668) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۳۵:۴۷
من متحول شدم. از این به بعد کالای ایرانی می خرم. (2705689) (alef-3)
 
mahmood
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۳۷:۳۹
اینکه دور کشور یه حصار بکشیم به بهانه حمایت از تولید کننده داخلی . اونم تولید کنندگانی که بی ارزش ترین مسله نزد اون ها رضایت مشتری هستش میشه گفت یه جور نابود کردن کشور و مردم هستش .
چرا ما هیچ موقع از اشتباهات درس نمی گیرم . به نظرتون یکی از اصلی ترین موارد بی اعتمادی به کلا های ایرانی مربوط به خورد ساز ها نیست ؟ آیا این بی اعتمای ارزش این چند هزار شغل ایجاد شده رو داره ؟چقدر باید هزینه بشه تا بشه درصد کمی از بی اعتمادی جبران بشه .
به نظرتون اصلی ترین دلیل وضعیت خودرو ساز ها انحصار نیست ؟ پس واقعا چرا اصرار دارین که یک طرح که هزاران بار تو این کشور شکست خورده باز هم اجرا کنید (2705694) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۳:۴۴:۴۴
چون مجبوريم (2705724) (alef-3)
 
عبداله
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۰۵:۱۹
من 49 سال سن دارم. 25 سال قبل وقتی که ازدواج کردم به این فکر بودم که بایستی با خرید کالای ایرانی حامی تولید داخل باشیم لذا هم خودم و هم همسرم حتی یک قطعه جنس خارجی نخریدیم. اما بدبختی ها تمامی نداشت هر روز یک قطعه خراب می شد و با اینکه مثلاً گارانتی داشت هیچکس جوابگوی ما نبود از تلویزیون پارس بگیر تا یخچال آزمایش تا دیگر ملزومات. ماشین هم توان خریدش را نداشتیم. این قضیه تا 15 سال ادامه داشت و من هر چه در آمد داشتم در حلقوم سازندگان ایرانی ریختم اما هر روز کیفیت اجناس بدتر از روز قبل بود. کم کم توانستم پول جمع کنم و یک پیکان بخرم اما این یکی نزدیک بود خودم و خانواده ام را نابود کند. در یک سرپایینی ترمزش خراب شد و با هزار دعا و قسم و آیه به کنترل درش آوردم. همانجا تصمیم گرفتم تمام اجناس ایرانی را از منزلم بیرون بریزم و بجایشان خارجی بگذارم. الان ده سال است که هیچ جنسی در خانه ما خراب نشده است و راحت هستم. یک خودروی 15 سال ساخت خارجی هم دارم که حاضر نیستم با سمند 94 عوض کنم (2705762) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۱۳:۰۱
وقتی اونا به فکر ما نیستن چرا ما به فکر اونا باشیم بعدشم مگه ما چقدر پول داریم که جبران آزمون و خطای آنها رو بده بعد شاید اونم شاید کیفیت کالاهایشان کمی بهتر بشه (2705789) (alef-7)
 
محمد
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۲۸:۱۴
جنس ایرانی هر چقدر بد باشد از جنس های بی کیفیت چینی بهتره تازه از جنسهای ترکیه بهتر است خیلی از لباسهایی که دو برار قیمت به اسم ترک میخرید
ایرانی هستند متاسفانه مردم جو گیر هستند فکر میکنند جنس ترک بهتره (2705840) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۰۴:۳۲
مگه فقط لباسه؟ (2706331) (alef-7)
 
esmaeil
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۵۱:۰۲
خیلی بهتره که یه برند خوب بخری با دو برابر قیمت ایرانی ! اما در عوض چندین سال بیشتر از جنس مشابه اسمی ایرانی کار کنه ! کاش بنز 220 الان نوعش بود و صد مرتبه از خودرو داخلی ما بهتر بود !!! دروغ میگم ؟ ؟ ؟ (2705926) (alef-7)
 
عزيزاله ايرانبخش
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۴:۵۱:۵۲
با سلام دوست عزيزي كه اين مقاله رانوشته بنظر ميرسد كه هيچ اطلاعي از علم اقتصاد ندارد زيرا اگر ميدانست احساسي با مقوله حمايت از كالاي داخلي برخورد نميكرد براي آگاهي :
1- اولا توليد وخريد يك مسئله اقتصادي است كه بايد اقتصادي به آن نگاه كرد و توصيه از بالا به پايين در آن جائي ندارد
2- پارامترهائي در اقتصاد است كه با رعايت آنها دستيابي به اهداف حمايت از توليد داخلي مححق خواهد شد بشرطي كه نگاه به خريد وحمايت از توليد از سوي مصرف كننده صورت گيرد همان شعار معروف حق هميشه با مشتري است و اگر ژاپن به اين مرحله رسيده به خاطر اينست كه صرف آمار رشد توليد مهم نيوده بلكه رضايت خريدار مهم است براي نمونه كساني كه دم از حمايت از توليد داخلي ميزنند نگاهي به قراردادهاي فروش خودروهاي به اصطلاخ توليد ملي كارخانه هاي وطني بياندازند وقس عليهذا
3- وقتي اخلاق در جامعه از بين رفته شعار حمايت از توليد داخلي كاركرد نخواهد داشت بدليل اينكه فزوني خواهيها ي همه ما با عدم رعايت اصول اخلاقي وارزشي مانع توليد با كيفيت است با لحاظ اينكه ابعاد نظارتي نيز ضعيف و قابل خريد وفروش است باز اگر ژاپن را مثال بزنيم در حادثه اخير نيروگاه اتمي آن كشور طبق اعلام رسمي خودشان 94 درصد اقلام ارزشمند ساكنين منطقه كه در حادثه مفقود شده بود توسط خود مردم پيدا وبه صاحبانشان عودت گرديد حالا اگر خداي ناكرده اين اتفاق براي ما بيافتد هر تصوري وجود دارد بغير آنچه كه در ژاپن صورت گرفت
4- چه بپذيريم چه نپذيريم جهان بسمت دهكده جهاني ميرود هرچند مرزها وجود دارد و ما به جهت نظام ودولت در مجموعه دهكده جهاني نيستيم و حتي براي پيوستن به آن هم مقاومت ميكنيم ولي يادمان باشد خيل بسياري از مردم با رغبت و لاجرم در داخل اين دهكده هستند وشرايطشان را با دهكده مقايسه ميكنند و در اين حالت نگراني بجا و تصميمات منطقي واقتصادي خواهد بود چون تصميمي ميگيرد كه مطلوبيتش را بالا ببرد نه آمالال ديگران را. (2705933) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۰۵:۲۶
جنس خوب یرانی را به اسم خارجی به مشتری می اندازند. خریدار کلی هم کیف میکنه !!! که اگر بگن ایرانیه به اون نگاه نمیکنه !!! (2705985) (alef-7)
 
یک مهندس مکانیک
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۰۹:۳۰
در دوران پس از جنگ دوم جهان هنوز در ابتدای صنعت بود و اینهمه استاندارد و علوم مهندسی پیشرفت نکرده بود واقتصاد درهم تنیده نداشتیم ولی الان حتی ژاپن هم نمی تونه ادعای استقلال صد در صد صنعتی و اقتصادی کنه چون افت سهام در بورس نیویورک اثرش طلوع فردا روی بورس توکیو اثر می ذاره و قیمت نفت و هزار مسئله سیاسی تو کاره. (2706004) (alef-7)
 
اکبر
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۳۱:۴۶
نمی دونم که نویسنده چقدر به این نوشته های خود اعتقاد داره،نویسنده محترم لطفا اسم برند وسایل مصرفی خود را درج کنید تا ما هم به نوشته های شما ایمان بیاوریم!آرمانگرایی و واقع گرایی دو مقوله سوای از هم هستند. (2706065) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۳۲:۱۹
تازمانی که تولید کننده های ما به بازارهای جهانی فکر نمی کنن از کالاها شون نمیشه استفاده کرد.
توضیح بیشتر لازم نیست ... (2706069) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۳۴:۴۱
مزخرفترین مقاله ای بود که تو عمرم خوندم.
یه مدت هر روز ماکارونی مک تحت لیسانس ایتالیا رو تبلیغ میکرد. ما هنوز تک ماکارون و زرماکارون میگیریم.
پسته ایرانی میگیریم.
فرش ایرانی میخوایم.
میوه های ایرانی خوشمزه تره.
بوتان و پارس خزر و اسنوا مارکای معروف ایرانی هستند که خیلی خواهان دارن.
انگار دیوونه ایم ایرانی با کیفیت نخریم.
مثال نقض شما خودروسازیه. (2706084) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۴۳:۱۴
خودروی ایرانی رانا خریده ام. نمایندگی های ایران خودرو علنا از پذیرش آن به دلیل نبودن قطعات و غیره خودداری می کنند و کلی هم بد و بیراه می گویند که چرا در صف نوبت گرفته ای..... با این که این خودرو را دوست دارم ولی مجبورم با 206 یا ال 90 عوضش کنم. (2706124) (alef-7)
 
ناصر
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۵:۵۰:۳۵
لاستيك ايراني يزد خريدم واز توليد ملي حمايت كردم ولي بعداز دوروز اين توليد ملي دوپوست شد ونزديك بود چپ كنم وخودم ازبين برم (2706138) (alef-3)
 
کاوه
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۶:۵۰:۱۳
خانم آسویار عزیز
ما در این ایام اخیر به نوشته های شما و ماهیت آنها کاملا واقف شده ایم و نظر شما از فوت ابیم.
36 سال است حمایت از ساخت داخل و اشاعه فرهنگ خودکفایی و بستن سود گمرکی به اقلام وارداتی را دیده ایم. این که حمایت ها از ساخت داخل درست صورت نگرفته هم مطلب درستی است اما اشکال در اینجاست که ما دلایل ضعف کیفیت جنس ایرانی را هنوز متوجه نشده ایم. راه کارهایی را که در پیش گرفته ایم، راه حل های درستی نبوده است چرا که این راه حل ها بعضا مملکت را با مشکلاتی مواجه می کند که تبعات اجتماعی و سیاسی دارد. به عنوان مثال همین قانون کار را نگاه کنید. این قانون ساخته و پرداخته جناح های چپ در اوایل انقلاب است و نگاهش، حمایت بی دریغ از پرولتاریا در ازای هجمه به کارافرینان و سرمایه دارانی است که دست اندر کار تولید هستند. اگر قانون کار تعدیل شود و کارفرما بتواند در مقابل بی توجهی کارگر به مسایل کیفی، او را اخراج کند، از سویی دیگر به جمع بیکاران اضافه می شود و این کار برای دولت هزینه های اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت. با این قانون کار نمی توان از کارگر انتظار کار کیفی داشت ضمن اینکه حقوق 600 هزار تومانی یک کارگر انگیزه ای در او برای تولید یک محصول کیفی ایجاد نمی کند و کارگر دائم از خود می پرسد" چرا باید برای این پول بخور و بمیر!!!، این همه خود را به زحمت بیندازم؟"بنده مجبور شدم برای اخراج یک کارگر که مبادرت به دزدی کرده بود، مبلغی معادل 36 ماه حقوق به او بدهم و رضایتش را برای ترک کار جلب کنم!!!! قاضی چنین حکمی داد " مبادرت به دزدی، دزدی محسوب نمی شود!!!!!!" و با این حکم ، کارگر متخلف با مراجعه به اداره کار، حکم برگشت به کار گرفت و پیروزمندانه وارد کارخانه شد.
نکته دیگر نبود استاندارد ملی و یا عدم اعمال قوانین استاندارد است. اداره استاندارد می اید و چشمش را هم میگذارد و می رود- شاید هم .....
مطلب اخر این که این خواهش را که مردم جنس ایرانی بخرند را چه کسی دارد می کند؟ دولت؟ هرگز، در شرایطی که 60% درآمد نفت توسط دوستانی نظیر چین و هند پرداخت نمی شود و دولت مجبور است ما به ازای این پول از آن کشورها واردات کند، دولت این اعتبار را با کمال میل به تجار و وارد کنندگان می دهد تا جنس چینی و هندی وارد کنند تا دولت هم پول نفتش زنده شود و بتواند هزینه های ریالی اش را تامین کند.
بنا بر این قیاس شما در خصوص مشابهت حمایت از جنس ایرانی با دادن جان و زندگی در جبهه های جنگ با عراق به قیمت از دست ندادن تمامیت این کشور از ریشه مع الفارق است!!!! ضمنا ما 8 سال و نیم در جنگ بودیم و جنگ تمام شد اما حمایت بی دلیل از جنس بنجل و بی کیفیت ایرانی ظاهرا در این 36 سال به سر منزل مقصود نرسیده و 360 سال دیکر هم ادامه خواهد داشت. مسائل را اینقدر سطحی نبینید. مثل قضیه مالیات دادن است. بنده سی سال مالیاتم را قبل از دریافت حقوقم کسر کرده اند و پرداخته اند ، بنا بر این شما بهتر است این اندرزها را بگوش کسانی بخوانیدمالیات نمی دهند نه به گوش ملتی که مالیات می دهند. (2706310) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۶:۵۶:۱۶
یخخچال ایرانی داشتم هم برفک می زد هم پول برق زیاد می دادم ولی یخچال خارجی خریدم پول برق یک سوم شد. (2706317) (alef-7)
 
یوسف
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۱۱:۵۷
برام جالبه تمام نظرات رو که خوندم همه تنها مثالی که بلد هستند صنعت خودرو است

خوب عزیزان با یک مثال که نمیشه قاعده کلی داد ، تا حالا شده مردم از صنعتی (غیر از خودرو و بدون اجبار) حمایت کنند و خروجی آن مانند خودرو باشد ؟

داستان خودرو فرق می کند (2706347) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۲۰:۳۱
به نام خدا

بله، البته هر سه با هم باید اتفاق بیفتد:

حمایت ما از تولید داخل

پایان سوء مدیریت شبکه مدیرنمایان هزار فامیل

شرف به خرج دادن همه تولید کنندگان در صادق بودن و افزایش کیفیت و انصاف (2706373) (alef-7)
 
دلسوز
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۷:۵۰:۰۱
باسلام خب اگه خودرو داخلی وحمایت؟ پس به مسولین بگید موقع رفتن به جایی سوار ماشینهای داخلی بشوند؟پس مساله امنیت کشکه. (2706433) (alef-7)
 
مهمان
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۸:۱۶:۵۹
وقتی که بری یک واتر پمپ روآ یا آردی یا پیکان که قبلا" آلیاژ آن از چدن بود حالا تبدیل به حلبی شده خدا وکیلی در باره این کیفیت چه نظری می دهید ؟ این یک نمونه از کالا ها بود که یک ماه پیش خریدم. ما دوست داریم از تولیدات داخلی حمایت کنیم اما به شرط مرغوبیت نه این که بنجل تر از قبل شده باشد. در این کشور مگر سازمان استاندارد ندارد؟ از حق مردم دفاع کنند. (2706486) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۸:۴۴:۱۱
طبقه متوسط مردم ما همین الانش هم در اثر سیاستهای حکومتی در این چند دهه فقیرتر شده اند. حالا میخواهید به تولیدکننده های تنبل و رانتخوار داخلی هم از جیب خودشان پاداش و یارانه بدهند. (2706542) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۱۸:۵۱:۵۳
واردات ایران در مقایسه با کشورهای هم اندازه و مشابه در دنیا بسیار هم کم است. کشورهای اروپایی خیلی کوچک که جمعیتشان از 10 میلیون نفر هم کمتر است وارداتشان از ایران خیلی بیشتره. پس هی نگید که ایرانیها مصرفگرا و عاشق جنس خارجی هستند. مردم ما خیلی هم از تولید داخل حمایت کرده اند. ما در منزلمان در ایران جنس غیر ایرانی به مراتب کمتری داریم از آنچه مثلا دایی من در آمریکا در خانه اش جنس غیر آمریکایی دارد. (2706559) (alef-7)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۲:۱۸:۵۹
همین امشب یک جنس ایرانی خریدم به شدت پشیمان شدم چونکه روی جعبه یک عکس انداخته بود که کاملا با درون جعبه فرق می کرد. اون صنعتکار متقلب که این کار را کرده بود من را مصمم تر از گذشته کرد که ایرانی جنس ایرانی نخر. پولت را دور نریز. گول نخور جنس ایرانی تقلبی است. چند دفعه باید از یک سوراخ گزیده شوی. تو گونی بجای سیر خاک ریختند و به ترکمنستان فروختند. به همین سادگی بازار ترکمنستان را از دست دادند. دولت کجاست؟ چرا نظارت ندارد. ببینید یک صنعتکار آلمانی هم همین جوری جنس می فروشه؟ اگه بعضی آدمها تقلب می کنند بخاطر عدم نظارت دولته. (2706883) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۲:۴۴:۴۳
اگه هزار تا هم مثل اين مقاله منتشر كنيد باز هم شخص بنده يك ريال بابت جنس بي كيفيت هزينه نخواهم كرد، مي خواد ايراني باشه يا ژاپني. اين حق مصرف كننده هستش كه در مقابل پولي كه خرج مي كنه بهترين خدمات و كالا رو دريافت كنه. ثانيا به اقتصاد جهاني بپيونديم، تكنولوژي روز دنيا رو از طريق شركت هاي مشترك بين المللي وارد كشور كنيم و كالاي با كيفيت رو در وهله اول مونتاژ سپس طي برنامه ريزي دقيق توليد كنيم. همچنين با در نظر گرفتن منابع و توانمندي هاي كشور شروع به توليد قطعات كليدي كنيم. اينها رو انجام بديم بعد مي بينيد كه با يه ماليات كوچك بر روي كالاي وارداتي مشابه مردم به راحتي كالاي داخلي رو ترجيح ميدن. دوستان اقتصاد و توليد با شعار نجات پيدا نمي كنه، اينهمه كشور توسعه يافته و در حال توسعه در دنيا وجود داره، چه راهي رو رفتن ما هم اون راه رو بريم. كره جنوبي، مالزي، تركيه، برزيل ....
(2706934) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۳:۲۳:۲۷
مساله اینستکه کسی که الان تولید می نداز عالم و آدم طلبکار است و این به جو گیر بودن ما برمیگرد
من یک شرکت بازرگانی دارم خصوصی روزی من یک تماس از یک تولید کننده داشتم که به من دستورمیداد تا تمام اطلاعات محصولی را که میفروشیم برای او بفرستیم و حتی به ما دستور داد که بخشی از اطلاعاتی را که تدارم با صرف هزینه تهیه کنم
به او گفتم که این اطلاعات را برای چه میخواهد به من گفت که ما میخواهیم محصول شما را کپی کنیم هنگامیکه از او پرسیدم که خوب چرا من باید با صرف هزینه اطلاعات محرمانه در خصوص ساخت محصول خودمان را به شما بد هم که شما انرا کپی کنید و با ما رقابت کنید به من گفت که چون ما یک شر کت بزرگ تولیدی هستیم و خیلی مهم هستیم
این خود نشان میدهد که تولید کنندگان ما چنان از مردم طلبکارند که حتی توقع دارند رقیبشان با صرف هزینه بهشان سرویس بدهد.
پدیده دیگر مساله تولید کننده نما هاست یعنی افرادی که با خرید یک سوله وام های هنگفت میگیرند سپس برای توجیه وام دریافتی که در جای دیگر مصرف کرده اند یکسره کالای نیمه ساخته از چین وارد و با سفت کردن چهار تا پیچ انرا به نام ساخت ایران میفروشند
علت تمام این پدیده ها نوع حمایت دولتی از نوع دوستی خاله خرسه است یعنی اینکه تولید کننده ما بجای انکه به کشور کمک کند که از وابستگی رها شود خود یک عنصر وابسته به کمک دولتی و سربار هزینه دولت و ملت شده است.
نم نه بارز دیگر صنعت خودرو سازی است
هنوز هم من نمیفهمم وقتی خودرویی که با نقشه و بدنه 20 سال پیش تولید میشود یعنی هیچ هزینه طراحی برای ان در 20 سال گذشته خرج نشده و با توجه به اینکه هزینه طراحی 30 درصد قمیت خودرو را تشکیل میدهد قاعدتا باید خودرو ایرانی حتی اگر با بالاترین کیفیت ساخته شود 30 درصد ارزانتر از مشابهش باشد ولی اینگونه نیست و تازه خودرو ساز ما ادعا دارد که خود رویی که که ارزش دفترز هزینه های اطراحی خطو قطعات و قالبهای تولید ان صفر است ضرر هم میدهد یعنی تا حالا کشی به این عزیزان ایراد نگرفته که شاید ریخت و پاشتان از حد بیشتر است و باید فکری به حال ان کنید (2707008) (alef-7)
 
بابا
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۳:۳۷:۲۸
شركت هاي بيايند كيفيت توليد خودشان را بالا ببرند و قيمت را هم به همان نسبت بالا ببرند سپس بيايند گارانتي خوب ارائه دهند . خرابي به شرط تعويض و جايگزيني آني + با پرداخت هزينه كرايه تعويض در تمام نقاط ايران . بعد ببينيد كه كدام اجناس بيشتر فروش مي رود ايراني يا خارجي و تا چند سال مردم ذهنيتشان عوض مي‌شود/ در حال حاضر كسي نمياد جنس بي كيفيت با گارانتي نامناسب بخره (2707027) (alef-7)
 
منصور
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۳:۴۱:۱۲
شمامردم ژاپن روبامامقایسه میکنی ؟اونها هیروشیما وناکازاکی روکه بمباران اتمی ونابودشده بود رو از صفرساختند اما آیا ما میتونیم؟فکر نمیکنم .مایک کشور جهان سومی ومصرف کننده هستیم ونباید خودمون رو با یک کشور صنعتی مقایسه کنیم،شما از همین نان شروع کنین(خمیر،سیاه ورنیامده،جوش شیرین و...)این یک نمونه از کالای ....ایرانی هست ،اما آیا اونها هم نونشون مثل ما هست؟ (2707030) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۶ ۲۳:۴۶:۵۶
بهتراست بپرسید جرا باید کالای بی کیفیت از ترکیه بخریم. (2707043) (alef-7)
 
عليرضا
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۰:۰۵:۵۳
با سلام و با تشكر از ساين وزين الف و موضوعات خوبي كه جهت اگاهي بخشيدن به جامعه انتخاب ومنتشر مي نماييد
براي بزرگ شدن بايد هزينه انرا پرداخت كرد ، درست برعكس كه براي چيزي نشدن ، چيزي هم عموماً نبايد پرداخت كرد، مثلاً براي اينكه از طريق تحصيل به خواسته اي دست پيدا كنيم مثلاً بخواهيم مهندس بشويم وسپس از اين طريق موقعيت مالي واجتمايي خود را ارتقاء دهيم بايد ١٦ سال از عمر خود را همراه با تلاش زياد وصرف هزينه صرف اين مهم بكنيم ، ليكن اگر تصميم بگيريم كه اصلاً درس نخوانيم و اهميتي هم به ايينده خود ندهيم ،خوب هيچ هزينه اي لازم نيست كه صرف كنيم و البته اين مثال را ميتوان براي هر كاري زد مثلاً اگر بخواهيم يك تراشكار بشيم ويا يك صنعتي ايجاد كنيم و يا هر كار ديگري ، فرقي نميكند كه چه كاري باشد ،براي كسي شدن وكاري با ارزش كردن بايد هزينه كرد
حالا براي ايجاد كشوري مستقل ، پيشرفته با دانش بالا وبه روز با صنعت مناسب ومثلاً با خودروسازي شبيه شركت هاي خوب دنيا و در همه زمينه ها قابل قبول ديگر ، باي به عرض برسانم كه هر مدام انها هزينه خود را دارد و مردم.در يك نظامي كه مسئولين وتصميم سازان خود را از طريق راي انتخاب ميكنند ، به انها اين حق را ميدهند كه در مورد هر موضوعي ميزان هزينه ها را برسي و بر اساس منافع نهاي مردم وكشور تصميم و انرا اجراي نمايند
ما ابتدا استقلال را فرياد زديم كه در دنياي امروزي به لحاظ ساختار سياسي موجود ونگاه تك قطبي به جهان ،هزينه ان بسيار زياد است كه ٣٧ سال است توسط مردم دارد پرداخت ميشود و بقول امام امت ، ما در پيچ هاي تاريخي همين عزت وسربلندي قرار داريم ، تقريباً قريب به اتفاق تمام مشكلاتي كه براي اين كشور ايجاد شده است ريشه در همين يك خواسته دارد ، مثلاً خودروسازي كه ندام با كشور كره مقايسه ميشود و يا حتي ژاپن ، تصور مي كنيد اگر كره ويا ژاپن اسقلال سياسي خود را مطالبه ميكردند ، اكنون در اين جايگاه بودند ؟ هرگز ، انها حتي تحمل اخم ارباب را ندارند چه رسد به دشمني همه جانبه ايشان ، راحتر بگويم امروز ما هزينه اي را پرداخت ميكنيم چون ميدانم كه لياقت ملت بزرگ ايران بمراتب بالاتر از ان چيزي است كه در طي قرون اخير توسط زمامداران اين كشور و منافع جهاني براي اين مردم رقم خورده است ، لذا اگر ميخوهيم به حق تاريخي و واقعي خود برسيم بايد هزينه پرداخت كنيم ويكي از اين هزينه ها براي رسيدن به بلوغ صنعتي خريد كالاي ايراني است. با تشكر از همه دست اندركاران سايت الف و خوانندگان صبور كه تا اخر اين نوشتار را مطالعه فرمودند (2707080) (alef-7)
 
sina
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۰:۰۸:۰۱
سلام بر الف دوست محرومین و درد آشنایان
آیا باز هم میخواهند از ملت عزیز و با معرفت مایه بگذارند؟ مگر خودرو داخلی که به اجبار میخریم باعث شد که این کالای طفیلی رشد کند؟ آیا میخواهند زوجهای جوان را از اول زندگی مشترک بدهکار نامدیریتی تولیدات نا مرغوب کنند؟
چرا بجای اینکار کنترل کیفی محصولات را در دستور کار قرا نمیدهند و تعزیرات را بر کیفیت کالاها اعمال نمیکنند اگر این کار محقق بشود مردم خودشان سراغ کالای داخلی میروند آیا تا بحال شنیده اید کسی زعفران خارجی بخرد؟ (2707086) (alef-7)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۷:۵۸:۵۶
بنظر من موقعی این کار خرید کالای داخلی توجیه پذیر است که
1- هر سال کیفیت مواد بکار رفته در آن افزایش یابد
2- واحد تحقیق و توسعه در کارخانه فعال شود
3- عیوب و نقص های کمی وکیفی آن کاهش یابد (2707306) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۸:۵۱:۱۸
كالاى اىرانى كران است همه چيز از خارج مى اىد يا بدتر در چين مى سازند و مهر اىران مى زننند اصلا كجاست جنس ايرانى همين اىران خودرو پژوهاىش سهم اىرانش همه در جين توليد مى شود خودتان را سخره نكنيد و مردم راسر كار نگذاريدد (2707372) (alef-11)
 
مدیر
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۹:۰۷:۱۱
من مه خیلی راحت دو روز وقت میزارم میرم ترکیه و پوشاک یکساله رو میخرم میارم . هم خیالم راحته که جنس ایرانی به اسم ترکیه ننداختن بهم و هم از ده برابر قیمت خریدن جنس ترکیه در ایران در امانم.
تازه هم فاله و هم تماشا (2707396) (alef-11)
 
صمصام
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۰۹:۴۸:۴۹
ممنونم از الف بابت اين موضوع مهم....اصولا خريد كالاي ايراني متاسفانه در كشور ما نهادينه نشده ...خريد كالاي ايراني قبل از اينكه به عنوان يك راهكار حمايتي از توليد داخلي باشد نياز به يك فرهنگ سازي گسترده دارد . به گونه اي كه مردم بدون هرگونه ممنوعيت يا منع قانوني خودشان خواهان جنس ايراني بشوند .متاسفانه در طول دهه هاي گذشته تا كنون دولتهاي وقت برنامه يا استراتژي مشخصي براي اين موضوع نداشته اند ...نيز از طرف مردم اقبال خوبي از كالاي ايراني نشده ....امروز با قاطعيت ميتوان گفت بسياري از توليدات داخلي از نمونه هاي مشابه خارجي خود خيلي با كيفيت ترند . اما متاسفانه براي پذيرش اين واقعيت توسط مردم اقدامي اساسي انجام نشده است . بايد يك فرهنگ سازي گسترده انجام شود ...همينطور ميتوان از طرق مختلف امكاناتي مناسب براي معرفي برندهاي ايراني در نظر گرفت ...خوشبختانه محصولات ايراني در كشورهاي ديگر بازارهاي خوبي دارند اما به دلايلي توليد ايراني مظلوم مانده است ... توليد كنندگان ايراني در معرفي برند خود حرفه اي نيست . تبليغات و بازاريابي انجام شده مناسب نيست .البته بايد قبول كرد كه كالاي ايراني داراي كاستي هاي است اما اگر به اين فكر كنيم كه حمايت از كالاي ايراني به بهبود كيفيت ان منجر خواهد شد بهتر ميتوان از آن حمايت كرد. دوم اينكه مردم در مواجه با كالاهاي ايراني ديدشان مصرف گراست لذا بايد ديد مردم را تغيير داد به عبارت بهتر بايد تفكر مردم را به اين سمت سوق داد كه حمايت از يك برند ايراني و خريد ان با وجود كاستي هايش كمك خواهد كرد به توليد ملي . بهترين مثال را خود نگارنده ذكركرده است :ژاپن !!!!كشوري كه از هر گونه منابع معدني و كشاورزي فقير است ،ولي با حمايتي كه مردمش از برند ملي شان داشته اند اكنون برندهاي ژاپني با كيفيت ترين در دنياست ...مسلما محصولات باكيفيت كمپاني سوني يك شبه ساخته نشده اند بلكه حصل تجربيات طولاني درطول دهه هاي گذشته بوده است .پس ماهم بايد با صبوري وخريد كالاي توليد كننده هم ميهنانمان بايد از برند ايراني حمايت كنيم ...جان كلام اينكه ابتدا بايد ديد مصرف كننده را نسبت به كالاي ايراني تغيير داد كه آنهم با فرهنگ سازي مناسب وزمانبر امكان پذيراست (2707470) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۰:۲۶:۳۷
سلام
شما وقتی یک کالا را ایرانی اش را می خرید. در اصل به سایر توانمندان در این عرصه می فهمانید که من حاضرم که ایرانی بخرم. آنوقت افراد توانمند و علاقه مند به جای گذاشتن پولشان در بانک آن را وارد صنعت می کنند.
آنوقت آن کالا رقابتی می شود و وقتی کالایی رقابتی شد، لاجرم به سمت پیشرفت و شکوفایی می رود و ناگزیر افراد سودجویی که از این اعتماد مردم سواستفاده می کنند در این رقابت حذف می گردند.
پس یک سود استفاده از کالای ایرانی رقابتی شدن است که هم به کاهش قیمت و هم به افزایش کیفیت منجر می شود.
اما لازمه ی همه ی این عرایض من، صبر، حمایت و خوشبینی است.
فرض کنید که این کالایی است که فرزند شما با زحمت و تلاش تولید نموده است.
مطمئنا هر کیفیتی هم که داشته باشد برای حمایت از فرزندتان خواهید خرید.

یا علی (2707543) (alef-7)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۲:۰۳:۱۴
اگر دو كارخانه بزرگ توليد خودرو را مثال بزنيم كه 36 سال است خودروي بي كيفيت توليد مي كنند و بدون رقيب بيشتر اوقات حاضر به شنيدن انتقاد و پيشنهاد هم نيستند و عمدا" محصولات را بي كيفيت توليد مي كنند كه قطعه ساز و.......سود بيشتري به جيب بزنند خريد از آنها از روي ناچاري است
ولي اگر تلفن همراه را مثال بزنيم وقتي 3 شركت به رقابت مشغولند سيم كارت تقريبا" رايگان مي شود از اين جور صنعتي بايد حمايت شود !
ولي صنايعي كه بدون داشتن رقيب و بدون نظارت مشتري را نقره داغ مي كنند بجز هدر دادن سرمايه هاي ملي كاري نمي كنند و بهتر است در شرايط رقابتي بجاي استفاده از ماشين داخلي كه با جان مردم سرو كار دارد از ماشين با كيفيت استفاده شود !
شرايط دفاع مقدس را نبايد با توليد كنندگان خودروي بي كيفيت مقايسه كرد ؟؟؟؟ (2707777) (alef-13)
 
بهنام
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۲:۳۵:۱۶
صنعت خودرو سازی ما کل صنعت داخلی رو بدنام کرده و بیشترین ضربه رو به صنعت زده
ما اگه حمایت از صنعت خودرو رو قطع کنیم و از بقیه صنایع حمایت کنیم وضع خیلی فرق میکنه (2707825) (alef-13)
 
میهمان
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۳:۴۶:۰۸
36 سال بازار داخل در انحصار کالای ایرانی(خودرو ایرانی) بوده ولی الان خودرو ساز های داخلی نمیتونن با خودرو های چینی رقابت کنن!
مشکل ما اینه که به کمیت فکر میکنیم نه کیفیت.میخوایم به هر قیمتی که هست خودمون تولید کننده باشیم حالا چه اون چیزی که میخوایم تولید کنیم کیفتش در حد استاندارد جهانی باشه یا نه فرقی نمیکنه!
ایران در زمینه ی تولید بعضی چیز ها در سطح بالایی قرار داره :

-تولید محصولات غذایی
-تولید دارو

چرا بیشتر سرمایه گذاری ها توی این صنعت ها نباشه؟

متاسفانه توی کشور ما رانت و رشوه و باند بازی بیداد میکنه و اراده جدی هم برای ریشه کن کردن این موارد دیده نمیشه همین باعث میشه توی هیییچ کدوم از صنایعمون پیشرفت نکنیم و نتونیم کیفیت کالای ایرانی رو بالا ببریم. (2707966) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۵:۳۲:۵۶
حالا فهمیدم چرا ایران کشور عقب افتاده ای بخاطر طرز فکر مردمش که به این روز رسیده مردمی تنبل که حال کار کردن ندارند و فقط چمشون به دست بیگانه هاست واقعا متاسفم یعنی شما مردم نمی تونید وابسته به دولت نباشید وخودتون دست بکار بشید خودتون سرمایه جمع کنید وکار کنید وکالای باکیفیت بسازید (2708133) (alef-13)
 
علی علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۶:۲۱:۵۰
نمی دونم با خرید خودرو ایرانی، صنعت خودرو ایران چقدر پیشرفت کرده؟ چون آدم با چشم خودش نبیند باور نمی کند. ولی یک مطلب را خوب میدونم و آن هم این است که پراید من مدل 91 هستش و دوستم یک پراید مدل 93 خریده بود صفر وقتی سوار ماشین من شد با ماشین خودش مقایسه کرد گفت بدنه ماشین شما چقدر خوبه صدا نداره ؟؟؟؟ جقدر درهای تو روان و کم صدا بسته میشه؟؟؟

من که سوارش نشدم ولی بیچاره چی کشیده از ماشین نو که به ماشین من حسادت میکرد.

البته پراید بنده همچین مالی هم نیست ها فقط در مقام مقایسه بود. (2708195) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۷:۴۴:۰۸
اگر سازندگان اجناس ایرانی اعلام کنند به محض خراب شدن جنس بدون اما واگر جنس را تعویض ویا بدون گرفتن پولی قعه را عوض میکنند مردم رغبت میکنند برای خرید ولی وقتی جنس ایرانی را می خری میگوید نصب رایگان ولی می اید نصب کند میگوید نصب رایگان هست ولی هزینه ایاب وذهاب پرداخت بنمایید اینجور بگم خلاص ادم را به غلط کردن می ادتزند نمونه اش هود ویخجال و.... (2708285) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۷:۴۷:۱۳
چرا تواید کنندگان مدیران و مسولین قدم مناسبی برای خرید کالاهای ایرانی بر نمی دارند (2708288) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۷:۵۰:۳۴
بیشترین بد بینی را برای نخریدن کالای ایرانی خودرو سازان بهوجود اورده اند چون مردم می بینند خود انها برای این موضوع دل نمی سوزانند (2708293) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۷:۵۵:۱۶
سلام من خارج از کشور زندگی میکنم هرساله میام ایران و برای بچه هام البسه ایرانی میخرم مثل برند آشور و....کیفیتش هم خیلی خوبه همه میگن اینا رو از کجا میخری میگم ایرانی هست تعجب میکنند.اگه در ایران مثل کانادا این قانون باشه که بتونی جنس بد وبی کیفیت رو پس بدی ویا ازش شکایت بکنی وخسارت بگیری خیلی زود کیفیت اجناس درست میشه هیچ کار اضافه ای لازم نیست (2708305) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۷:۵۸:۰۳
حد اقل بعز سی وشش سال که از انقلاب می گذرد نسبت به همتایان ایران صنعت خودرو چقدر پیشرفت داشته ایا مدیران نمی توانستند با سخت گرفتن به خودشان این صنعت را رونق دهند در حالی که همهشاهد بودند برای خود پاداش انچنانی و سهمیه خودرو اینچنانی در نظر می گرفتند ومانند دلالها عمل میکردند و میکنند (2708309) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۱۹:۲۲:۳۲
دولت ارز ارزان قیمت و یارانه کالا میدهد که کمکی باشد برای رقابت در یک بازه زمانی موقت تا ان کارخانه خود را با صنعت جهان همسو ورقابت کند ولی مدیران و چرخانندگان این مطلب را متوجه نمی شوند و حقوقهای ان چنانی می گیرند گه استخدام در این کارخانه ها برای مردم یک امتیاز بزرگ شده ضمنا مدیران اصلا فراموش میکنند که تکلیفشان چیست به جای اشتغال زایی برای ایرانیان برای بیش از یک صد هزار نفر چینی اشتغال درست کرده اند و به انها سفارش می کنند وبه اسم ساخت وطن به مردم می فروشند از کجا معلوم که مردم با انها راه بیایند اینگونه به مردم پشت نمیکنند ایا کسی تضمین میکند (2708420) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۲۰:۱۲:۱۷
سلام. بازنشسته هستم با هزار زحمت و قرض میخوام یخچال فرسوده خونه رو عوض کنم موندم چکار کنم دوست دارم کالای ایرانی بخرم ولی اگه خریدم و زود خراب شد اونوقت چکار کنم؟ (2708510) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۷ ۲۱:۵۸:۳۳
با سلام حدود 33سال پیش در کتا اقتصاد ما در دبیرستان صحبت از اقتصاد تک محصولی کالای ایرانی وامثالم بود در اون کتابها کشور کوبا را به خاطر تک محصولی بودن که فقط شکر داشت مثال میزدنند مردم خوبی داریم که دارند در این کشور ظرف 36 سال یک قرصه نان را به قیمت 2000برابر میخرند کجای دنیا ظرف 36 سال قوت لایموت انان 2000برابر شده .برادر من یک طفل اگر بعد از یک سال نتوانست راه برود باید فکر چاره کرد شاید طفل فلج میباشد مگر میشود 36 سال از کالای بی کیفیت داخلی حمایت کنیم وباز بگوئیم کالای ایرانی را به چند برابر کالای خارجی خرید مسئولین خودروسازی را ببینید با کمال وقاحت به مردم دروغ میگویند اقا سری به همین دوبی بزیند ببینید قیمت یک ماشین المانی چند است یا ساخت هر کشور دیگری اقا پرایدساخت کره چقدر است تا کی باید هزینه ای بی کفایتی مدیران را مردم پرداخت کنند (2708666) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۰۹:۵۴:۲۳
شاید ساده ترین مثال برای کیفیت محصولات ایرانی لبنیات ایرانی باشد که چند ماه پیش از آلوده بودن آن به روغن پالم، وایتکس و ... پرده برداری شد. (2710546) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۰۹ ۱۱:۰۴:۲۵
آیا در مورد کالاهایی که چندان هم کیفیت در آن مهم نیست وگاهی جنس ایرانیش بهتر است از تولید داخلی حمایت می کنیم از لباس و پارچه و کفش و مواد غذایی و لوازم خانگی و... یا فقط کلاس و مارک برایمان مهم است ؟ کشوری که لباس تن مردمش را خارجیها می دوزند مشکل اقتصادو اشتغالش حل نمی شه (2710720) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۱ ۰۸:۲۶:۲۷
مجبوريم چون ديگه شير وارداتي از چين كه نمياد بلكه شير خشك الوده چيني بعلاوه روغن پالم وارداتي از مالزي با هم قاطي ميشه و تازه 90 درصد اب هم به ان اضافه ميكنند و شركت پگاه به خورد مردم ميدهد و افتخار ملي هم ميكند كه در توليد ملي هم سهم دارد و ملت را روانه بيمارستان مي كند اينهم از افتخارات توليدات ملي است زودتر ملت را وارد گورستان كردن با همه بيماريهاي درگير قبل از مرگ يعني با زجر مردن (2715450) (alef-13)
 
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۰۳ ۱۸:۱۷:۳۶
واقعا بعضی ها مثل اینکه بویی از انسانیت نبرده اند اگر جامعه مصرف کننده را مثل خانواده خود می دانست هیچگاه روغن پالم به شیر اضافه میکرد؟ آیا با مواد غیر استاندارد خطرناک کالباس تولید میکرد؟آیا در ساخت وتولید خودرو که جان عده ای به امنیت وسلامت قطعاتش داردتقلب می کرد آیا در داروسازی بخاطر سود جویی ، از کیفیت آن می کاست؟افسوس که در این کشور ، دین ،پیغمبر ، امام ، وجدان وقانون ف هیچکدام نتوانسته متخلفان و مجرمان سود جو وحرامخوار را ادب کند. (3901650) (alef-11)
 
مهرداد بابکان
Romania
۱۳۹۵-۰۶-۰۲ ۱۶:۴۵:۲۲
درود سالهاست که بنده کفش تولید میکنم و میفروشم به صورت محدود مشتریهام الان دیگه با چراغ قوه دنبالم میگردن تو هر کفس فقط سی تومن منفعت میکنم روزی ده تا بیست کفش تولید میکنم طوری که برای خودم کفش تولید میکنم برای هم شهریام هم همون رو در نظر میگیرم اگه کیفیت باشه مردم میخرن و حمایتت هم میکنن فقط یک بار توسط دولت خواستم حمایت بشم اونقدر پیچوندنم که به... خوردن افتادم آخرشم از من مالیات سرسام آور میخواستن خیلی دیر متوجه شدم که نباید به مدیران کشورم اعتماد کنم فدای مردمم بشم که خیلی فهیم هستند مردم خودشون دارن خودشون رو اداره میکنن الان دولت نمیدونم اصلا کجاست (3899452) (alef-11)
 
Europe
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۱۹:۰۷:۲۱
با سلام آیا وارد کردن لباس شوی از ترکیه به ایران غیر قانونی است لطف کنید جواب بدید (3991756) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.