توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 297420
بزرگترین فاجعه معاصر در موسم حج رقم خورد
تاریخ انتشار : جمعه ۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۰
رییس سازمان حج و زیارت گفت: بر اساس آخرین اعلام مسوولان عربستان سعودی تعداد جانباختگان حادثه منا حدود دو هزار نفر است.

در سال ۱۹۹۰، در یک حادثه بیش از هزار و ۴۰۰ زائر در مناسک حج کشته شدند. اما با حادثه ای که روز گذشته اتفاق افتاد، رکورد کشته شده های یک حادثه در موسم حج شکسته شد.

آنطور که سعید اوحدی، رییس سازمان حج و زیارت به بخش خبری ساعت ۱۴ تلویزیون اعلام کرده، تعداد قربانیان حادثه دیروز منا به ۲هزار نفر رسیده است: عمق فاجعه بسیار دردناک و وسیع بوده و تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر آمار جان‌باختگان این حادثه است، اما بر اساس منابع موثق پیش بینی می شود این آمار به بیش از ۲ هزار نفر برسد.

برخی منابع خبری سعودی گفته اند تعداد کشته ها به ۱۵۰۰ نفر رسیده است. حتی این تعداد کشته هم بیش از قربانیان حادثه سال ۱۹۹۰ است که در پی ان ۱۴۲۶ زائر کشته شدند.

رییس سازمان حج و زیارت همچنین خبر داد که ۲۵ مصدوم ایرانی در بیمارستان های عربستان شناسایی شده اند. با این حساب تعداد مصدومان ایرانی این حادثه به ۸۵ نفر رسیده است.

اوحدی گفت: ارتش عربستان از بعد از ظهر پنجشنبه همه دسترسی ها را به مراکز درمانی قطع کرد اما صبح امروز ۲۵ نفر از مجروحان ایرانی که در بیمارستان بستری بودند، تماس گرفتند و شناسایی شدند که ۱۵ نفر آن ها اکنون در بیمارستان های مکه هستند.

او گفت: از صبح جمعه چهار کمیته برای بررسی میدانی آخرین وضعیت زائران ایرانی فعال شده اند و با توجه به اینکه هنوز تعدادی از زائران ایرانی مفقود هستند کار جست و جو را ادامه می دهند؛ البته با توجه به اینکه تعداد زیادی موبایل در زیر دست و پای زائران در حادثه منا از بین رفته است، ممکن است برخی مفقودان زنده باشند و امکان دسترسی به آنان نباشد.

رییس سازمان حج و زیارت درباره انتقال اجساد قربانیان ایرانی این حادثه به ایران گفت: دو فروند هواپیما از هواپیمایی ماهان و هما برای انتقال اجساد قربانیان حادثه دلخراش منا آماده هستند و با طی تشریفات قانونی از روز دوشنبه یا سه شنبه اجساد درگذشتگان همراه با بستگان آنان به کشور منتقل می شوند.

اوحدی گفت: علاوه بر اعلام سه روز عزای عمومی در کشور در صحرای منا نیز بین حجاج سه روز عزای عمومی اعلام شده است.
 
کلمات کلیدی : منا+حج تمتع+حادثه مکه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.