کد مطلب: 475422
24 مه،سالگرد ارسال اولین تلگرام در آمریکا
بخش دانش و فناوری الف،3 خرداد96
"ساموئل مارس" اولین پیام تلگرافی را در تاریخ 24 مه سال 1844 از واشنگتن دی سی به بالتیمور ارسال کرد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۱
به گزارش ایسنا، او پیامی با مضمون “What hath God wrought!” را به دوست خود آلفرد ویل ارسال کرد که وی نیز همانند همین پیام را برای مورس فرستاد. این جمله از کتاب مقدس انجیل بود.
این کار سبب شد تا خط تلگراف آمریکا به طور رسمی افتتاح شود و اولین نوع ارتباط سریع در تاریخ آمریکا ثبت گردد.
تلگراف وسیلهای برای انتقال پیامها به فواصل دور از طریق یک فناوری سیگنالی است. در تلگراف لازم است پیام به یک کد (زبان) تبدیل شود که توسط فرد فرستنده و گیرنده شناخته شده باشد. اینگونه کدها بر اساس محدودیتهای رسانه (متوسط) سیگنالینگ طراحی میشوند.
استفاده از سیگنالهای دود، چراغها و بازتاب نور از مثالهای قدیمی هستند. در سدهٔ ۱۳ اختراع برق امکان انتقال سیگنالها از طریق تلگراف الکتریکی را فراهم کرد. اختراع رادیو در اوایل سدهٔ ۲۰ میلادی رادیوتلگراف و دیگر شکلهای تلگراف بیسیم را پیش آورد. در عصر اینترنت، وسایل تلگرافی تا حد زیادی در پیچیدگی و سهولت استفاده، توسعه پیدا کردند تا آنجا که دارای رابطهایی با زبان طبیعی هستند که کد زیرین را پنهان میکنند، و زمینهٔ فناوریهایی چون رایانامه و پیامرسانی فوری را فراهم میکنند.
تلگرام به پیامی گفته میشد که توسط تلگراف الکتریکی یا تلگرافی که از کدهای مورس استفاده میکند ارسال میگردید. همچنین کیبلگرام (cablegram) یا به صورتهای مختصر آن کیبل (cable) یا وایر(wire)، نام پیامی بود که توسط کابل تلگرافی زیردریایی ارسال میشد. در دورههای بعد تلکس که از شبکه تلکس بهره میبرد مورد استفاده قرار گرفت.
نخستین کابل دائمی تلگراف گذرنده از زیر اقیانوس اطلس در سال ۱۸۶۶ ارتباط میان قارههای آمریکا و اروپا را برقرار کرد. این طرح با حمایت دولتهای ایالات متحده آمریکا و بریتانیا و افرادی چون سایرس وست فیلد، ساموئل مورس، ویلیام تامسون و آیزامبارد کینگدام برونل محقق شد.
تلگراف زندگی بشر را دگرگون کرد و برخی از متفکران آن را حتی مهم تر از اینترنت میدانند. هارولد اینیس متفکر ارتباطات و اقتصاد سیاسی معتقد است که توسعه امپراتوریها بیش از اینکه بر مهارت نظامیان متکی باشد، بر رسانههای ارتباطی متکی است که دستورات پایتخت را ابلاغ میکنند. به همین ترتیب، ساختار نظمهای بعدی هم به فناوری رسانهای موجود در آن زمان بستگی داشته است. برای مثال اختراع تلگراف این امکان را ایجاد کرد که کنترل موثرتری بر نقاط بسیار دور دست اعمال شود و به این ترتیب برای اولین بار در تاریخ بشر ارتباطات همزمان از راه دور ممکن شود.
کلمات کلیدی : دانش و فناوری-شبکه اجتماعی تلگرام