نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 323321
تبعات بحران اخیر برای عربستان و ایران
برزین جعفرتاش، 20 دی 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۳۹
بلژیک فروش سلاح به عربستان را بخاطر آنچه که "اعدام گسترده و نقش این کشور در مناقشه یمنی‌ها" خواند روز چهارشنبه متوقف کرد. پیش‌تر حزب سبز آلمان از دولت این کشور خواسته بود صادرات سلاح به عربستان را متوقف کند. حالا هم وزیر اقتصاد آلمان رسما اعلام کرده که به خاطر اعدام‌های بی‌سابقه، این کشور صادرات سلاح به عربستان را مورد بازنگری قرار می‌دهد.

هیئت تحریریه مجلات واشنگتن‌پست و نیویورک‌تایمز هم به ترتیب سرمقاله‌هایی با عنوان "رژیم بی‌پروای عربستان سعودی" و "اعدام های وحشیانه عربستان سعودی" منتشر نمودند.

به نظر می‌رسد پس از موضع محکم رئیس جمهور، رئیس مجلس و حتی مراجع دینی کشور در محکومیت حمله به سفارت، این بحران تا حد زیادی کنترل شده و عربستان نتوانسته از این بهانه برای تغییر افکار عمومی دنیا از موضوع اعدام‌های گسترده استفاده کند. همانطور که مایکل مورل جانشین رئیس سابق سی آی ای در برنامه Face The Nation شبکه CBS گفت "ایرانی‌ها در این مورد مسئولانه رفتار کردند، پلیس در محل حاضر شده و تعدادی را هم دستگیر کرده است".

هرچند عربستان توانسته بعضی از کشورهای تحت نفوذش را با خود در قطع روابط دیپلماتیک با ایران همراه کند اما در سطح بین‌المللی کار زیادی نتوانسته از پیش ببرد. بعضی از تحلیلگران مانند جاش روجین در بلومبرگ، بر این عقیده است که ریشه رفتارهای خصمانه عربستان علیه ایران را بایستی در توافق هسته‌ای کشورهای غربی با ایران جست. همانطور که دکتر ظریف در مواضع اخیر خود به این موضوع اشاره نمود:

"ما در این مدت همواره تلاش کرده‌ایم که مسیر تعامل و همکاری را در پیش بگیریم ولی متاسفانه همسایگان ما در عربستان سعودی برخلاف این موضوع حرکت کردند چنان که مشاهده کردیم در مذاکرات هسته‌ای مخالف روندی بودند که در جریان بود و با رژیم صهیونیستی در این زمینه همراهی کردند."

با وجود تمام این بحران آفرینی ها، به نظر می‌رسد عربستان سعودی از اهداف خود باز مانده است. هم موضوع حمله به سفارت تا حد زیادی کنترل شده، هم تبعات اعدام‌ها برای این کشور ادامه دارد و از همه مهمتر توافق هسته‌ای با تمام فراز نشیب‌ها همچنان برقرار است. به طوری که جان کری پس از تماس تلفنی با ظریف اظهار کرده که "تنها چند روز به اجرایی شدن برجام مانده است".

با این وجود برخی بر این عقده‌اند که اجرای برجام و به ثمر نشستن آن که منجر به تقویت قابل توجه ایران می‌شود، بدون واکنش نبوده و می‌تواند معادلات منطقه را پیچیده‌تر کند. آیا همانطور که بحران هسته‌ای از دور باطل خارج شده و رو به پایان است، آنگونه که دکتر ظریف عنوان کرده می توان شاهد توقف روند تنش‌آفرینی در منطقه نیز بود؟
 
کلمات کلیدی : عربستان، عادل الجبیر
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۷:۵۳:۰۵
هر دفعه دوستان میرفتن سفارتای غربی رو میگرفتن تبعاتش فقط برا دانشجو جماعت بود که ویزا و...رو باید میرفت خارج میگرفت و یه 5 تا 10 میلیونی هم برا این کار خرج میکرد اما الان سفارت کشوری رو گرفتن که نه تنها امور خودشون مثل حج رو در گیر میکنه بلکه دست بردار هم نیست و داره علیه ما تبلیغ و صف ارایی میکنه
لذا دوستان عزیزی که به شغل شریف سفارت گیری و تجمع اشتغال دارند(دلواپسان و خودجوشان و خودسران و حرف گوش نکن های عزیز) توجه داشته باشند که همیشه سفارت گرفتن بدون هزینه نیست و جاهایی هزینه سنگین(تر) داره
ضمنا بنده مطمئنم این بساط سفارت گیری و تجمعات و..برچیده نخواهد شد.
و الله اعلم (3455345) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۰۸:۰۵:۲۴
ما چرا همیشه دنبال شر هستیم برای خود و کشورمان وقتی میشه این عرب ها را به راحتی خر کرد و پولشان را گرفت چرا راه سخت میروید ببینید امریکا چگونه این جماعت را می چرخاند و ثروتشان را میگیرد شما هم یاد بگیرد با دعوا و بحران سازی فقط به خودمان ضرر میزنیم (3456362) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۳۱:۱۷
رفتارهایی که این روزها سعودی‌ها علیه ایران مرتکب شده و می‌شوند ثابت کرد دیپلماسی مدارا و مسامحه دولت یازدهم اثر مثبتی نداشته است. با رژیم آل‌سعود باید مثل خودش برخورد کرد. (3456826) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۵۸:۳۹
الان ما کجا دنبال شر بودیم؟
یعنی ما رفتیم شیخ نمر رو اعدام کردیم؟
میدونی اگر ما از متحدینون در دنیا حمایت نکنیم دیگه کسی با ما متحد نمیشه؟
اگر به نمر اهمیت ندیم به سوریه ندیم و ... دیگه دو سال دیگه کسی با ما متحد نمیشه، بعدشم تنها میمونیم و ضعیف میشیم.
ما باید از هوادارانمون از دوستانمون از هر ادمی که به حقه دفاع کنیم تا قوی تر بشیم.
حالا ما چطوری آل سعود و خر کنیم؟
لطفا از عرب استفاده نکن بگو آل سعود. چون عربهای عراق و خوزستان و.... همه دوستان و برادران ما هستند (3456903) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۰۸:۲۱:۵۷
«آیا همانطور که بحران هسته‌ای از دور باطل خارج شده و رو به پایان است، آنگونه که دکتر ظریف عنوان کرده می توان شاهد توقف روند تنش‌آفرینی در منطقه نیز بود؟ » بلی. اگر دلواپسان بگذارند. (3456408) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۰۹:۱۹:۱۳
حکومت عربستان تحت مدیریت صهیونیستها و اسراییل اداره می شود و جز این از آنان انتظار نیست (3456528) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۰:۲۶:۳۳
این نظر شما به متن مقاله چه ربطی داره ؟!!
حرفهای آقا مهدی من رو یاد کلیشه های از صدا و سیما میلی میندازه !! (3456678) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۳۴:۵۶
نظرش رو گفته. مگر شما وکیل وصی حکومت آل سقوط هستی؟؟ (3456839) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۰۹:۳۵:۵۶
اتفاقا این الان بهترین فرصت است که از شر نفت راحت شویم!! فراموش نکنیم که نفت این نعمت خدادادی باعث تنبلی ها، مفت خوریها، رانت ها ، فسادها و غیره شده است که حرف امروز و دیروز نیست و دهه هاست اینطور است ( قریب به 1 قرن!! ). لذا امیدوارم این تهدید علیه کشور عزیزمان تبدیل به بهترین فرصت برای ایران گردد. مانند نروژ و دیگر کشورهایی که نفت برای آنها یک " فرصت" است نه یک "تهدید" . زیرساختهای آنها و درآمد ملی آنها نه بر اساس نفت بلکه بر اساس صادرات محصولات مختلف فن آوری و غیره است و در عین حال درآمد نفتشان به صندوق ذخیره ارزی شان میریزد برای روز "مبادا" . (3456562) (alef-13)
 
دلواپس
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۰۹:۴۱:۵۳
از قدیم گفتن قهر شغال از باغ به نفع باغبونه هزاران هزاران بار خدا را شکر میکنیم که ال سعود و این چنتا کشور دوروبرش با ما قطع رابطه کردند فقط یه مسئله مهم و تنش زا این میون وجود داره که حتما در اینده برامون خیلی خیلی مشکل افرین میشه و تمام ما ملت باید دعا کنیم که ختم بخیر بشه البته وزارت امور خارجه هم باید در سطح بسیار بسیار گسترده رایزنی کنه اونم قطع رابطه یه کشور وسیع و ثروتمند و بزرگ مثل جیبوتی با ماست که واقعه یه خسران بسیار بزرگ برا ما حساب میشه اگه جیبوتی همینجوری رابطشو با ما قطع کنه خدا به دادمون برسه ممکنه تا پایان سال هم نشده یه قحطی بسیار گسترده ای تو کشور بوجود بیاد و همه از گرسنگی تلف بشیم خدا بهومن رحم کنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 (3456581) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۰:۱۷:۰۷
مهم نیست که دیگران چه می کنند بلکه مهم آن است که ما درست عمل کنیم و بازی برده را در دقیقه نود، به حریف واگذار نکنیم.
اما گاهی گروگشی های داخلی زیان های گرانی را در عرصه بین المللی به ما وارد می کند. (3456657) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۰:۲۰:۴۱
ما چه موافق باشیم وچه مخالف ،در طول قرون که از دوران جنگ های ایران ورو م بر سر کنترل سواحل شرقی مدیترانه شروع شده ،نوعی هنجارهای دیپلماتیک ،به تدریج مورد پذیرش جامعه جهانی قرار گرفته که خروج از ان هزینه هائی در بر دارد گاه سنگین و گاه سبک...کشتار نمایندگان چنگیز توسط حاکم اترار به اشغال ایران و ویرانی شهرها و مرگ ملیون ها ایرانی انجامید...حمله به سفارت انگلیس که مسببین آن مشخص نشدند ،پیامدهایش ،تشدید تحریم های اتحادیه بود ،در مورد سفارت امریکا هزینه هایش متاسفانه کماکان در حال پرداخت است...و در مورد سفارت عربستان هزینه ها نامعلوم...خوشبختانه به نظر می رسد این بار مسببین اصلی این رفتار زشت هم متوجه شده اند که بی ادبی و شارلاتانیسم و آسمان ریسمان بافتن در سیاست خار جی، بر شاخه نشستن وانرا از بن بریدن است.،،من امیدوارم نظر نویسنده محترم در مورد پیامدهای آتش زدن سفارت عربستان درست باشد...و برنامه ریزان سیاست خارجی یاد گرفته باشند که با ساختن مجلس جیبوتی و خانه سازی در کاراکاس،و کمک به البشیر که بیش از هر کسی در بیست سال اخیر مسلمان کشته کسی متحد ایران نخواهد شد...من همه تند روها را به ارشیو اسرای جنگی و اسرای فلسطینی که همراه صدام با ما می جنگیدند حواله می دهم (3456664) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۴:۵۵:۱۶
حرفتون كمالا منطقي هست دوست عزيز. ولي از ياد نبريم مسائل مرتبط با سياست خارجي از ماهيت ديناميك خاصي برخوردار هست، به عنوان مثال درباره ساختن پارلمان جيبوتي ، اين بنوعي باج ايران به جيبوتي براي حضور در تنگه باب المندب بود! و همچنين كمك به سودان پيش از اشكيل سودان جنوبي و شمالي! با احترام به نظر شما ، ولي بهتره مسائل سياست خارجي رو از كف خيابون به همون ياختمون وزارت خارجه برگردونيم! تا ملت و كشور در امان باشند (3457395) (alef-13)
 
حسين
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۹:۱۷:۱۷
يعني اين حرفها رو بايد با اب طلا نوشت ولي كو گوش شنوا ؟؟ البته بايد باور داشت كه انگار سود بعضيها در همين اب گل الوده هست (3457951) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۰۲:۱۸
اگر فحش بهم نمی دید، می گم شاید حمله به سفارت عربستان، باعث دستپاچه شدن سعودی ها و دست زدن به اقدامات غیر متعارف کرد که اتفاقا دنیا رو بیشتر نسبت به کارهاش و اعدام ها و ... حساس کرد.. (3456774) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۳۴:۴۹
حساسیت دنیا به اعدامها بود که همچنان نیز موضوع همین است. حمله به سفارت فقط تا حدودی توجه هات رو از قضیه اصلی دور کرد. (3456838) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۳۷:۱۸
مثلا چه اقدام غیر متعارفی؟ حمله به ایران؟ عربستان دست به چنین کاری بزنه که توجه جهانی‌ جلب بشه؟ واقع که عجب نظری بود (3456845) (alef-13)
 
قرتاسي
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۳۳:۳۵
فقط داخل اين شرايط به ضرر ما شد. فقط ما (3456831) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۱:۵۶:۳۴
همین که می پذیرید این اقدامات برای ایران هم دارای تبعات است خود مایه امیدواری و حرکتی رو به جلوست. گام بعدی چه خواهد بود. شاید پذیرفتید که در ایران خیلی هم امکان انجام کار خودسرانه نیست. (3456897) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۵:۴۲:۳۷
از تورنتو
ايران در اين قضيه مظلوم واقع شده و همه توي كانادا اينو ميدونن ولي بنظر من ايران از لحاظ تبليغاتي و سخنوري بايد محكمتر و سويور عمل كنه . (3457526) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۹:۱۳:۰۵
تبعاتش براى ما اين است كه بلاخره به ما ياد ميدهند كه محل سفارت خانه ان كشور محسوب ميشود ونميتوان از ديوارش بالا كشيد (3457946) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.