نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 5087
تاملی بر "پدیده ولنتاین"
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۸۵ ساعت ۰۱:۱۰
از حدود ده سال قبل و با تهیه و پخش برنامه های مفصل رادیویی رسانه های بیگانه که بعد ها با گسترش و توسعه رسانه های جمعی دیگری همچون شبكه هاي ماهواره اي و اينترنت شدت یافت و  همزمان با سكوت، تجاهل و انفعال نهادهاي فرهنگی و متوليان امر، پدیده ای که اینک به عنوان "ولنتاین" می شناسیم، در ساختار مهندسي فرهنگ کشور رسوخ کرد و رفته رفته تبديل به یک اپيدمي شد كه اوج آن را در یکی دو سال اخیر شاهد بودیم و متاسفانه امسال نير آنگونه که از شواهد بر می آید، شاهد خواهیم بود.
***
ولنتاين چيست؟
ولنتاين يا همان روز عشاق هر ساله در سراسر جهان در 14 فوريه برابر با 25 بهمن جشن گرفته ميشود. اين روز داراي سمبل هايي است كه بصورت خلاصه عبارتند از: 1- شكل يك قلب ساده و يا تير خورده 2- كيوپيد 3- كبوتر،قمري و مرغ عشق 4- گل رز 5- تور 6- گره هاي عشق 7- علامت"X" 8- روبان قرمز
اين سمبل ها هر كدام داراي تعريف و فلسفه اي خاص هستند. مثلا روبان قرمز به زمانهاي قديم بازميگردد كه شواليه ها هنگاميكه عازم جنگ بودند نوار يا روسري از معشوقه خود دريافت كرده و آن را به يادگار با خود مي بردند.

 هويت ولنتاين مبهم است. در كل 3 ریشه تاریخی در رابطه با ولنتاين نقل گرديده كه به اختصار آنها اشاره ميكنيم.
جشنواره اي به نام LUPERCALIA كه 15 فوريه در رم باستان ميان كافران متداول بوده است. لوپركاليا جشن تطهير و زمان خانه تكاني بوده است. در اين جشن مشركين از خداي LUPERCUS بخاطر محافظت از چوپانها و گله هايشان از گزند گرگها قدرداني ميكردند.  در اين جشن زنان مجرد نامه هاي عاشقانه مينوشتند و درون گلدانهايي مي انداختند.  مردان مجرد روم نيز هر كدام يكي از اين يادداشتها را از درون گلدانها بيرون كشيده و مشتاقانه بدنبال دختر نويسنده نامه ميرفتند. كليساي كاتوليك حداقل 3 قديس بنام VALENTINE و يا VALENTINUS شناسايي كرده كه هر سه در روز 14 فوريه به قتل رسيده اند.  ولنتاين مقدس يك كشيش مسيحي بوده كه در قرن سوم خدمت ميكرده است. برخي هم روز ولنتاين را به باور مردمان انگليس و فرانسه قرون وسطي نسبت ميدهند. آنها اعتقاد داشتند كه پرندگان در روز 14 فوريه جفت خود را انتخاب ميكنند.  برگزاري جشن ولنتاين به شکل امروزي از دو كشور فرانسه و انگليس آغاز گرديد. اما در نگاه کلی، روز ولنتاين از روم به فرانسه و انگليس وسپس به آمريكا راه يافت و اكنون در تمام جهان جشن گرفته ميشود.
***
گويا ‹‹ نسبي بودن فرهنگ›› و يا دم از ‹‹جهاني شدن فرهنگ›› ها بهانه اي متقن برای سكوت تلخ و عقب نشيني تحقيرآميز ما شده است.  نكته اساسي در این است، اکنون كه جهاني شدن، هويت ايراني و مذهبي ما را به چالش كشيده است، چرا نبايد ما از جمله مللي نباشيم كه در عرصه ي جهاني شدن، فرهنگ خود را احياء و حتي تحميل نماييم و يا در كمترين حالت پايداري و مقاومت نماييم؟
فرهنگ ها، از ظرفيتهاي استفاده نشده اي برخوردارند تا در هنگام تصادم با فرهنگ بيگانه، از آن ظرفيتهاي بالقوه استفاده نمايند. ليكن گويا بخش فرهنگ، ادبيات و هنر ما اعتقادي به اين ظرفيتها نداشته و مهندسان فرهنگي اين مرز و بوم منفعلانه دم از "بريكولاژ فرهنگي" مي زنند.

سخن در این این است که چرا اكنون نسل جوان ما، ولنتاين را مي شناسد اما روز ‹‹مهرورزي›› كه به فاصله ي سه روز پس از آن فرهنگ وارداتي موهوم است و ريشه در تاريخ و فرهنگ اين مرز و بوم دارد را نشناسد؟
شايد اكنون كمتر ايراني باشد كه بداند 29 بهمن ماه طبق گاه شماري ايرانيان باستان با نام ‹‹سپندارمزگان›› و يا روز عشق ايرانيان به ثبت گرديده است، اما در عوض جسارت و نفوذ فرهنگ وارداتي كدر و موزائيكي ولنتاين تا بدانجا پيش مي رود كه جسته و گريخته از آن تعبير به عيد مي شود و بازار در هوس سودي سرشار به حركت در مي آيد.
از این رو منطقی به نظر می رسد، با ريشه يابي، كالبد شكافي و آسيب شناسي چنين پديده هايي ضمن احترام به توقعات و خواسته هاي نسل جوان، با استفاده از مباني ملي و مذهبي، معادل سازي مناسب صورت پذيرد و في المثل روز هايي مانند ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت زهراء(س) و يا همين روز سپندارمزگان به عنوان روز مهرورزي و يا با عناوین مشابه نامگذاري گردد. به این امید که  اضمحلال تدریجی فرهنگ، تاريخ و هويت خود را شاهد نباشيم. 
 
عباس
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۰۹:۵۵:۴۶
مشابه سازي ممكن است جواب ندهد (14236)
 
نجف پور
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۰۹:۵۶:۳۰
برادر! حضرت علی (ع) می فرمای:د شکست خورد آنکسی که در خانه خود جنگید
فرهنگ جهانی همه مرزها را در مینوردد و حتی از خانه علمای اسلام هم یر در می آورد و کارش هم نمیتوان کرد ....غرب یا تهاجم فرهنگی میکند یا تبادل فرهنگی می کند ولی در هر صورت در قلب فرهنگ کشور ما حضور دارد...ولی سهم ما در این بده بستان یا تهاجم و تدافع چیست؟....من میگویم هیچ! ما هیچ وقت به جوانان آمریکایی و اروپایی ای که فطرت بیداری دارند فکر نکرده ایم تمام دستگاههای فرهنگی داخلی و خارجی ما برنامه جامعی برای جریانساری فرهنگی در سطح بین المللی فکر نمیکنند و در این صورت ارز کارهای خوبی هم در داخل انجام پذیرد با یک موج کوچک از سیل فرهنگ جهانی از بین میرود
ما اظطرار جهانی را فراموش کرده ایم چون اصلا باور نداریم که فرهنگ غرب دیگر مرز نمیشناسد و برای همین هم د درون خودمان صدها من دفتر و دستک راه انداخته ایم که یک غاز نمی ارزند! (14238)
 
شور-عبدالله
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۰۹:۵۷:۲۱
شكي نيست فرهنگ محيطي غير قابل لمس و ادراكي است كه جلاي روح انسانهاست در اين فضاي بيكران بر حسب سن نياز ناخودآگاه مطالبه دارد گرچه تربيت محيط والگوهاي تاثير گذار در دوران رشد موثر اما دليل قطعي نيستند ليك فرهنگ ايران زمين با درك واقعي اسلام ناب در تمام زمينه هاي مطالبات بشري از تولد تا مرگ در بعد فرهنگي بخصوص درك واقعي عشق در بودن ها و هجران به معشوق يا به مراد به خاك يا خدا در روزهاي خاص بسيا داريم اما عدم درك نياز و يا بدليل عدم پزوهش و متولي در باب مسائل مشابه هميشه پس از مرگ سهراب فرياد انتقاد از نوع مطالبه جوانان داريم يادتان باشد براي اميدوار كردن بزندگي روزهاي ايد محيا كنيد و در انروز شوق بودنها را هميشه زنده و پاس بداريد (14240)
 
ابوالفضل داريني
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۰۹:۵۷:۳۶
سلام
آخه نه اينكه ما اصلا فرهنگ داريم.
در ملي بودنمون كه اصلا ايراني نيستيم و تاريخ چندهزار ساله نداريم!
در مذهبي بودنمون هم كه اصلا مسلمان و قطب شيعه نيستيم.
اصلا نمي دونم اينها اگه فرهنگ اصيل و غني نيست پس چيه؟
عرق ملي و مذهبيمون كجا رفته؟
مسئولين كه هميشه خوابند. كاريشون هم نميشه كرد.
ياد جلال آل احمد با اون اثر غرب زدگيش بخير (14231)
 
امین
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۰۹:۵۷:۵۲
سلام فکر خوبی است.البته اگر خیلی دیر نشده باشد ما عموما دیر از خواب بیدار میشویم ! موقعی یادمان میافتد باید به جای کامپیوتراز واژه رایایانه استفاده که چندین نسل از کامپیوترها هم مورد استفاده واز رده خارج شده! بهرحال شخصا فکرمیکنم اگر قرار باشد روزی راانتخاب کنیم روزمهرورزی سپندارمزگان مناسب تر خواهد بود. (14230)
 
saeid
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۰۹:۵۸:۱۴
خدمت دوست عزیز نویسنده عرض کنم که مسوولان امر بیشتر راغب هستند فرهنگ وارداتی باشد تا اینکه ریشه ایرانی باستانی داشته باشد .به راستی چرا... (14227)
 
ahmad
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۴۴:۲۷
چون در باستانگرايي افراط شد افسانه بافي كردند و آن را در مقابل اسلام قرار دادند مثلا فردي كم سواد و پر ادعا كه كارش كتابسازي است و از نوشتههاي ديگران فقط مطالبي را كه به درد خودش و همفكرانش ميخورد را جمع و به نام كتاب چاپ ميكند به نام \" " در مقدمه يك به اصطلاح كتاب خود ميگويد ايرانيها اصلا فرهنگ اسلامي را نپذيرفتند چون هنوز هم اسامي ايراني مثل اسفنديار و افراسياب و هوشنگ و ... داريم ببينيد چه دليل محكمي آورده ! حداقل حتي به اسم و فاميل سه بخشي خود توجه نكرده كه هم \"\" وهم\" \" و هم \"\" آن عربي است (14271)
 
فرزاد
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۰:۰۰:۲۹
بنده تا کنون شخصا جشن یا اعمالی که نمایانگر تمایل من به این روز باشد را انجام نداده ام و در این مقام نیز نفیا یا اثباتا در خصوص تایید یا رد آن اظهار نظری نمی کنم.اما در مورد این نوشته ی سایت الف چند نکته به ذهن متبادر می شود:
1- نوشته بسیار مغشوش و به نحو غیر کارشناسی به نگارش در آمده است که از سایت الف انتظار نمی رود و هدف از نوشتن آن تامین نمی شود.
2-در این نوشته معلوم نیست که آیا پیکان انتقاد نویسنده به سمت ریشه داشتن روز ولنتاین در فرهنگ بیگانه است یا بزرگداشت این روز در میان جوانان ایرانی و یا در نظر نگرفتن روزی جایگزین آن از سوی مسولان و یا هر سه مورد.
3-تا آنجا که من می دانم دلیل نادیده گرفتن چنین روزی از سوی مسولان, بیش و پیش از آنکه به دلایل ارایه شده از سوی نویسنده باشد ,به دلیل مخالفت شرع مقدس اسلام با روابط دو جنس مخالف نا محرم در چنین قالبی می باشد(البته من اسلام شناس نیستم و این تصور من به عنوان یک مسلمان است). بنابراین صورت مساله در دید متولیان امر این نیست که چرا جوانان چنین روزی را که ریشه در فرهنگ غربی دارد گرامی می دارند بلکه صورت مساله ,مخالفت اسلام با چنین پیوندهای عاطفی میان دو نامحرم است که منجر به چنین اقداماتی می شود.
4-با توجه به موارد فوق, به عقیده من تلاش نویسنده بر تعیین روزی که صبغه ی مذهبی و ایرانی داشته باشد اگر مبتنی بر تجاهل نباشد مبتنی بر نا آگاهی او از دلیل اصلی مخالفت با چنین روزی باید باشد.
ممکن است ادعا شود که مقصود نویسنده , تعیین روزی ملی برای زن و شوهر هاست .چنین اظهاری علاوه بر اینکه با نحوه ی نگارش این نوشته هماهنگ به نظر نمی رسد راهگشا نیز نمی باشد.زیرا اکثریت قریب به اتفاق افرادی که والنتاین را جشن می گیرند جوانانی هستند که هنوز ازدواج نکرده اندو تعیین مناسبتی مذهبی برای برگزاری این جشن از سوی آنان برای رابطه ای که حداقل ظاهرا غیر شرعی است متناقض به نظر می رسد. (14245)
 
اکبر زارع
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۰:۰۶:۱۰
تا مسئولین فرهنگی بخواهند \"نفیا یا اثباتا\" در ولنتاین شرکت بکنند یا نکنند و به فکر توجیهاتی از این دست باشند، کلاه فرهنگ ایرانی اسلامی پس معرکه است. (14247)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۲۲:۲۶:۵۵
خدمت دوست عزیز نویسنده عرض کنم که مسوولان امر بیشتر راغب هستند فرهنگ وارداتی باشد تا اینکه ریشه ایرانی باستانی داشته باشد .به راستی چرا...

با سلام به اين دوست گرامي
ضمن تشكر از نقدشون كه به ديده منت مي گيرم بايد عرض كنم كه گفته اند از سايت الف تعجب مي نمايم بايد متوجه باشيد كه نويسنده ي مطلب كسي ديگر يعني اينجانب مي باشد. قطعا آنها كه به لحاظ نويسندگي و امور ژورناليستي كمي تجربه دارند مي دانند كه محدوديتهايي براي يك نويسنده موجود است كه بايد رعايت شود. بعنوان مثال تاريخچه ولنتاين خود حدود شايد 3 ص مطلب تدوين شود كه قطعا از حوصله دوستان خواننده و هدف غايي حقير بدور مي باشد. هدف اصلي هم در واقع يك تلنگري چه به مديران بخش فرهنگ و چه به خود ما بعنوان يك ايراني با مذهب شيعه مي باشد كه اينگونه مرعوب فرهنگهاي وارداتي نشده و حرفه اي تر در عرصه ي تبادل فرهنگ رفتار نماييم.
از بذل توجه شما هم متشكرم
احمد فياض (14339)
 
ممد
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۰:۰۲:۰۷
مهم نیست که قدرت تبلیغی و تهاجمی فرهنگ غرب بیشتر بوده یا دفاع ضعیفی از جانب ما انجام شده یا مسئولین به هر دلیلی در مقابل ورود این فرهنگ ضعف نشان داده اند، مهم این است که فعلا این وضع درست شده و هر سال هم بدتر می شود. حالا شما دست روی دست مبارک بگذارید تا ببینیم چه می شود. (14246)
 
علي رجوعي
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۴۳:۴۹
من از آقاي فرزاد تعجب مي كنم كه يا مطلب رو تعمقا مطالعه نكرده و يا هم گذرا مرور كرده اند. مطلب خيلي روشن و واضح مي باشد. توپ در دامن مسئولين فرهنگي تا راه چاره بيابند. اينكه آيا فلان روز باشد يا فلان روز باشد بر عهده مسئولين كه اهم في الاهم نمايند.
مهم اينكه چرا با وجود اين فرهنگ غني و قابل احترامي كه ما داريم بايد اينگونه منفعل باشيم
هنوز هم دير نشده و خيلي ها در شهرها و روستاها ولنتاين رو نمي شناسند (14274)
 
من
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۴۴:۳۶
من می گویم هر سال نزدیک این روز بدهیم روی دیوارها بنویسند: لعنت بر پدر و مادر کسی که ولنتاین را جشن بگیرد و هدیه بدهد یا هدیه بستاند....خوب بید؟! (14269)
 
آشنا
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۴۸:۰۰
این که جوانان به دنبال ولتاین می روند به دلیل تبلیغات زیاد است . اما کی جمهوری اسلامی در مورد روز 29 اسفند تبلیغ کرده است فقط هموطنان زردشتی ما از این روز با اطلاعند. (14264)
 
سعيد
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۵۵:۱۸
شايد اصلا اين مورد هم جزء واردات رانتي خود اقايان باشد تا سر مردم بيشتر گرم شود (14259)
 
محمد مهدوی
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۵۶:۱۴
بسم الله الرحمن الرحیم
همانطور که عزیز نویسنده مان اشاره داشته اند روزهایی هستند ( داریم ) که می توان آنها را بزرگ داشت . مثل همان روز ازدواج حضرت علی ( علیه السلام ) و حضرت زهرای اطهر ( سلام الله علیها ) و یا روزهایی که پیامبر (صلی الله علیه و آله ) در آن روزها موفقیت هایی در دعوت مردم به دین داشته اند . و روزهای باستانی بسیاری که با خون این ملت پیوند خورده است . اصلا چرا روزهای پیروزی های بچه های جنگمان را نمی دانیم . روز پیروزی عملیات بیت المقدس ، فتح المبین . این روز ها روزهای جشن ماست ، نه روزی که ملحدان رومی به دنبال معشوقه هاشان در گلدان می گشتند . آیا فرهنگ ملت پارس و اعتقاد مسلمان زیباتر و مستحکم تر است یا ... (14255)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۵۶:۴۴
دوستی اشاره کرده که مسوولان امر بیشتر راغب هستند فرهنگ وارداتی باشند
واقعا نیز چنین است به نظر من مقاومت عجیبی نسبت به فرهنگ و آیینهای باستانی ایرانی وجود دارد همانند چهارشنبه سوری که مقابله با آن شکل آن را تعویض و آنرا به میدان جنگ تبدیل کرده است در صورتیکه اگر از ابتدا به زیباییهای آن پرداخته میشد این سطحی نگری در جامعه رسوخ نمیکرد. در اثر این بی سلیقگی در تمام سطوح فرهنگ ایرانی این سطحی نگری اکنون در کلیه قسمتها و آیینها و مراسمهایی که توسط مردم اجرا میشود دیده میشود. حتی در مراسم مذهبی.
در مورد ولنتاین واقعیت این است که این مراسم در ایران بسیار داغ تر از خارج از کشور شده و شاید دلیل آنرا در محدودیت بی مورد نسبت به جوانان باید پیدا کرد.
در فیلم معروف Eternal sunshine of the spottless mind جمله ای هست که میگوید \" ولنتاین روزی که توسط کمپانیهای کارت پستال اختراع شد....\"

بهرحال این جزیی از کل است و بهتر است همه ما کتاب جامعه باز و دشمنان آن را بخوانیم تا مشکل اصلی را که خود ما هستیم درک کنیم (14254)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۳:۵۸:۵۰
اينكه يه عمر پشت به فرهنگمون كرديم نتيجش همينه كه امروز مي بينيم،هميشه خواستيم اسلامي خالي باشيم و از ملي بودن مايه گذاشتيم،دوتاش مگه با هم نميشه؟...امروز هم اين اتفاق داره ميفته و ما بي خبريم،آبگيري سد سيوند رو ميگم. (14249)
 
حامد
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۴:۴۰:۵۱
فراموش نکنیم که فضای تندو انقلابی سال های ابتدایی انقلاب و دوری مردم وجوانان
از حداقلهای فرهنگی ملی و بر نتابیدن حتی یک چهارشنبه سوری عادی ... ما را به جایی رساند که بمبها را در جشنمان منفجر میکنیم و جنازه های تکه تکه شده را در شب آتش بدوش میکشیم ... فراموش نکنیم که تندرویهامان بسیار مخرب بود. در چنین جایگاهی است که انسان فرار میکند از آنچه که به او تحمیل میشود و خود نشناخته به دامان فرهنگی پناه میبرد که نمیداند چیست ! و این وضع امروز حجابها را با دهه 60 و گشتهای ثارالله مقایسه کنید .
دوستی میگفت ما بر روی پشت بامی هستیم که همیشه از طرفی از آن در حال سقوطیم (14280)
 
Hassan
۱۳۸۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۲۹:۱۰
خوشحالم كه لا اقل يكنفر به اين نكته اشاره كرد بالا خره. چرا وقتى اين مسائل را مطرح ميكنيم هيچوقت نقش جامعه و رفتارهاى جمعى مان را در نظر نميگيريم؟ آيا فهميدن اين امر خيلى پيچيده است، كه جامعه اى كه چندين دهه جوانانش در حسرت كمى شا دى و نشاط سوخته اند جامعه اى بيمار خواهد بود كه براى يك مثقال طرب هويت كه هيچ، همه چيزش را به پاى بيگانه خواهد ريخت ؟ (14397)
 
مهدي مرقي
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۱۵:۲۲:۵۹
با سلام
به نظر مي رسددر مقابل اين تبليغات كه خطر ناك تر از يك جنگ سرد است فقط كمي به فكر و تعقل نياز دارد . هر گونه جبه گيري در قبال اين نوع جشن ها و شادي ها عواقب بسيار خطرناكي دارد. چون مابارها شاهد بوده ايم كه تبليغات يك گروه در هر زمينه باعث مقاومت و ورد كردن توسط گروه ديگر شده است. پس راه هاي مقابله با اين نوع تحاجم هاي فرهنگي مي تواند در چند استراتژي خلاصه شود.
1- تعريف واقعي كلمه والنتاين و ريشه ظهور آن (شما اگر دقت كنيد وقتي تولد حضرت عيسي مسيح مي باشد باتوجه به اينكه ما حضرت مسيح راقبول داريم كمتر در ايران جشن گرفته مي شود چون در اين روز فقط ميسحيان جشن مي گيرد و هيچ كس غيراز خود مسيحيان به خود اجازه نمي دهند مسيح امروز باشند)
2- عدم تبليغات توسط سايت ها ورسانه ها
3- اعلام تبعاتي كه در درازمدت بر فرهنگ ما مي گذارد
4- ايجاد روزي با ماهيت همين روز (چون جوانان ما اگر اين روز را پيگيري مي كنند دنبال روزي مي گردند كه به معشوق خود ابراز احساسات كنند فرقي نمي كند چه روزي و از كجا باشد مهم اين است اكثر مرد م به اين روز معتقد باشند. (14283)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۴ ۲۲:۲۳:۵۲
وقتي ريشة فرهنگ ايراني را زديد بايد منتظر چنين چيزي هم مي‌بوديد... (14334)
 
نرگس
۱۳۸۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۰۳:۳۱
سلام
مطلب جدید و جالبی بود من هم موافقم کاش روز ازدواج دو بهترین عالم زهرا (س) و علی (ع) روز عشق بود که هر چه عشق حقیقی است از این وصلت سرچشمه میگیرد اصلا عشق با نام این دو معنا میشود (14365)
 
رحمان
۱۳۸۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۰۴:۲۲
من اجازه میخواهم بدوا از مسوولین سایت الف بدلیل فرصتی ایجاد کرده اند تشکر کنم.حقیرمطلب را بدلیل اثر ی که این موضوع در روابط جوانان این مملکت خواهد داشت خواندم نقطه نظرات کاربران را هم خواندم خیلی متاسف شدم که چرا با این موضوع مهم وحساس اینطور برخورد میکنیم؟چرا باید سرمان رامثل کبک زیر برف کنیم ویا بگوییم انشاله گربه است!؟به قول ان هم وطنی که گفت هنوز خیلی از جوانان روستایی نمیدانند والنتاین چیه بایدکاری کرد. (14360)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۲۸:۳۹
با اینکه به حسب تجربه سنوات اخیر می دانم احتمالاً توجهی نمی شود ولی دو نکته را باید در این مورد در نظر داشت:
1- وقتی دولت ما اغلب اوقات فرهنگ ملی کشور و تاریخ حداقل2500ساله را یکسره انکار می کند و کار بدانجا می رسد که شایعه لغو تعطیل عید نوروز بطور قوی مطرح شده و اعیاد دیگر را به عنوان جایگزین آن مطرح می سازند، بدلیل نوع غلط طرح این بحث ها ، مقاومت منفی ایجاد می شود و نتیجه طبیعی آن افراط و تفریط و گرایش و حتی دامن زدن به فرهنگ بیگانه می شود. آقایان توجه کنند که مگر در گذشته و حتی قبل از انقلاب ما اعیاد و سنتهای اسلامی را گرامی نمی داشتیم؟
2- منع کردن دائم و خط و نشان کشیدن که این بد است !و این خوب است ! و بطور کلی بدون توجیه و فرهنگ سازی به وضع قواعد آمره پرداختن و بقول معروف به زور به بهشت بردن با فطرت انسانی سازگار نیست و حضرت علی(ع)نیز می فرمایند: الانسان حریص علی ما منع... خداوند به دست اندرکاران عاقل عرصه فرهنگ ما توفیق عنایت فرماید. (14400)
 
كامران
۱۳۸۵-۱۱-۲۵ ۱۱:۲۹:۴۴
با سلام
همه اين مسايل ريشه در نا آگاهي و دور نگه داشتن ما از پيشينه تاريخي پربار ماست . اگر و فقط اگر دولتمردان كمي عرق ايراني داشتند اين بلا بر ما نازل نميشد كه جوانان ما به دنبال ولنتاين رومي باشند. ايران را ايراني ميسازد نه دیگران
... (14396)
 
محمود سالار
۱۳۸۵-۱۱-۲۵ ۱۴:۴۶:۰۴
نویسنده محترم. مثل اینکه در این مملکت زندگی نکرده بوده بوده ای.(فعل ماضی مستمر بعید ابعد). و این همه تلاش برای نفی فرهنگ ایران باستان و تکفیر مروجان آن و تبلیغ اینکه مروجان فرهنگ ملی و باستانی قصد نفی فرهنگ مذهبی را دارند ندیده ای و نخوانده ای. برو کمی مطالعه کن یا از بزرگترهایت در این خصوص سوال کن. ضمنا تا تو را هم به ملی گرایی افراطی و تروج فرهنگ غلط ایران و تبلیغ آتش پرستی و نفی فرهنگ مذهبی و نهایتا کفر و ارتداد متهم و سپس محکوم نکرده اند خودت با دست خودت مطلب را از سایت بردار و یک عذرخواهی غلیظ و شدید هم از همه بنویس. (14412)
 
افسانه
۱۳۸۵-۱۱-۲۶ ۱۱:۳۲:۵۴
سلام اقاي فياض
به نظرم خانه از پاي بست ويران است
فكر كنم از ايراني بودمون دور شديم
بين زمين و اسمون معلقيم
خودمونم نمي دونيم فرهگنمون چي شد
تمدن كجا رفت
نمي خوام بازم بحث كنم
خدا عالمه (14485)
 
بهرام.ه . ب
۱۳۸۵-۱۱-۲۶ ۱۱:۳۳:۴۸
چرا همیشه باید انتقاد کنید.همیشه گله دارید.اقای نویسنده: دنیا داره مثل برق جلو میره و با هر بار جلو رفتن 10 سال از ما دور میشه.خیلی چیزهای خوب هست که یاد گرفتن ان ضرری نداره.طبق فرهنگ و عادات خودمون. (14502)
 
۱۳۸۵-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۷:۲۵
اگر خانه از پاي بست خراب است مشكل از خود مي باشد. هويت اصيل خود را ما بعنوان يك ايراني مسلمان گم كرده ايم و روياهايمان چون سراب در فرهنگي غير اصيل مي سير مي كند . كعبه ي آمال خود را جاي ديگر جستجو مي نماييم. خطاب به اين دوست ديگر كه دم از سرعت انتقال تكنولوژي مي زند بايد عرض نمود كه با انتقال و كسب تكنولوژي هيچ مخالفتي نداريم اما تاسف اينجاست كه با انتقال تكنولوژي و در عرصه مدرنيزه شدن توقع داريم بايد چشم و گوش بسته فرهنگ رو تحميلي رو باور نماييم. مگر چين خود مهد مدرنيزه چون غرب نيست! پس چرا هنوز فرهنگ اصيل خود را با عرق ملي و تعصب خاص خود محافظت مي نمايد. ما با مدرنيزه شدن مخالف نيستيم كه در عمل نيز همينگونه است. دسترسي به دانش هسته اي و كشفيات پزشكي و يا همين اينترنت و ماهواره و غيره و غيره كه مخالف نبوده ليكن فرهنگ رو جداي از دانش و علم مي دانيم. چرا؟ چون ما با فرهنگي تاريخي و باستاني و كهن بايد مفتخرانه آ‹ را تحميل نموده و در عرصه ي جهاني شدن و تبادل فرهنگ ها ما غالب باشيم نه مغلوب.
اما در اين ميان عدم خودباوري ما باعث غلبه چنين خرده فرهنگ هاي پوچي مي شود. شايد بگوييد مسئولين فرهنگي بعنوان متوليان چرا سكوت اختيار كرده كه سئوال من نيز همين است و با اصل مطلب منافاتي ندارد.
حضرت علي(ع) مي فرمايد كه مسئولين و كارگزاران نتيجه ي رفتار و اعمال شما مي باشد. وقتي من و تو و ديگران در مقابل فرهنگ غني ايراني و اسلامي خود اين چنين نگرشي داريم طبيعتا توقعي از مسئولين نمي باشد كه ما آن مسئول را انتخاب كرده ايم و نه ديگران.
احمد فياض (14512)
 
برديا
۱۳۸۵-۱۱-۳۰ ۱۳:۴۱:۴۵
من نمي دانم اين چه مرضي است كه اسم عوض ميكنيم تالار رودكي را مي كنيم تالار وحدت مگر رودكي كم خدمت به فرهنگ و زبان پارسي كرده است مي خواهيد هويت ايراني را زنده نگه داريد خوب بگذاريد اسم چند هزار ساله اش سرجايش بماند سپندار مزگان چه آسيبي بشما مي رساند كه اسم جديد و روز جديد تعريف مي كنيد اين راهم بدانيد كه والنتاين برگرفته از مراسم سپندار مزگان ايرانيان است ولي بدليل خود ستيزي غربيها يكي يكي بنام خود تمام مي كنند مولانا را تركيه مصادره كرد لبن سينا و ابوريحان بيروني را اعراب خليج فارس را دشمنان ايران متاسفم (15120)
 
۱۳۸۵-۱۲-۰۱ ۰۹:۰۶:۴۱
تا وزارت ارشاد مشغول فيلترينگ بعضي سايت خيلي خيلي بد است! ديگران به فكر فرهنگ عميق مردم ما هستند - هوراااااااااااااااا - عيسوي (15241)
 
۱۳۸۵-۱۲-۰۲ ۰۹:۵۲:۳۰
به نام رب العالمين كه بشر را از دوره هايي كه متهمان را در جايگاه درندگان مي انداختند واگر انها نجات مي يافتند به معني بي گناهي انان بود هدايت كرد تا امروز كه قانون ومحاكمه حاكم است وقي خداوند را با اين عظمت فراموش مي كنيم دست بر سر گذاشته و شيون و مويه راه مي اندازيم (15450)
 
۱۳۸۵-۱۲-۱۳ ۲۱:۱۸:۱۲
شما كارو زندگي نداريد ؟ بابا الافها (17157)
 
niloo
۱۳۸۶-۱۱-۱۳ ۱۵:۰۳:۱۳
ریشه فرهنگ در مملکت ما خشکانده شده و البته برای مردم جذابیت نداشته برای این قسم نظرات خیلی دیر است اقای نویسنده (49879)
 
سمیرا
۱۳۸۶-۱۱-۲۰ ۱۶:۰۷:۵۸
خجالت بکشید دست از دوستس های خیابانی بردارید
والتاین کجا بریم ... (50372)
 
عاشق
۱۳۸۶-۱۱-۲۷ ۰۹:۲۱:۱۱
یه شاخه گل خریدن که این همه فلسفه نمی خواد بابا (51023)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.