نظر منتشر شده
۱۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239243
فتوای آیت‌الله مکارم‌شیرازی درباره اینترنت پرسرعت همراه
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۵
آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پاسخ به استفتایی نظر خود را درباره خدمات اینترنت پرسرعت همراه قبل از تحقق شرایط قانونی آن بیان کرد.

متن پرسش و پاسخ این مرجع تقلید به شرح زیر است:

« پرسش:

محضر مبارک مرجع عالی‌قدر حضرت آیت‌الله العظمی مکارم‌شیرازی (مدّ ظلّه العالی)

باعرض سلام و ادب و احترام

با توجه به آنکه وزارت ارتباطات اعلام کرده است به زودی مجوز"خدمات اینترنت پرسرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه " را به اپراتورهای تلفن همراه کشور ارائه خواهد کرد؛ و با عنایت به آنکه حتی در کشورهای لائیک ضوابط و سازوکارهای مختلفی برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی کاربران و حفاظت از آنان در برابر آسیب‌های این نوع خدمات از جمله دسترسی آسان به مطالب، فیلم‌ها و عکس‌های ضد اخلاقی و ضد انسانی، شایعه پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور و خانواده‌ها و امثال آن فراهم شده است ولی در کشور ما هنوز بسیاری از این زیر ساخت‌ها فراهم نشده است و علی‌رغم مفاسدی که وجود دارد، امکان نظارت بر آن ممکن نیست.

ضمن توجه به آنکه بسیاری از کشورهای مستقل دنیا از طریق سازوکارهای مختلف توانسته‌اند بخش عمده خدمات فضای مجازی مورد نیاز مردم را از طریق شرکت‌های داخلی ارائه دهند که موجب امنیت و سلامت خدمات و ایجاد منافع اقتصادی برای مردم می‌گردد ولی در کشور ما علی رغم تاکیدات قانونی برای اجرای پروژه "شبکه ملی اطلاعات" به عنوان پیش نیاز افزایش پهنای باند اینترنت فرصت سوزی دولت‌های مختلف باعث تاخیر در اجرای این پروژه شده است و با توجه به آنکه طبق قوانین کشور وجود "پیوست فرهنگی" برای چنین طرح‌هایی الزامی است که هنوز این خدمات در کشور ما فاقد "پیوست فرهنگی" مورد تایید نهادهای قانونی است؛

مستدعی است در صورت صلاحدید نظر خود را در مورد اعطای مجوز برای "خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر ارتباطات همراه" قبل از تحقق شرایط قانونی و الزامات ایمن و سالم سازی آن اعلام نمائید.

با آرزوی سلامت و طول عمر حضرتعالی

جمعی از فعالان فضای مجازی

پاسخ:

بسمه تعالی

با اهداء سلام و تحیت؛

با توجه به مفاسد متعددی که برای گسترش دادن خدمات اینترنت پر سرعت همراه ذکر کرده‌اید از جمله دسترسی جوانان و حتی نوجوانان به مطالب و فیلم‌ها و عکس‌های آلوده و فیلم‌هایی که ضدیت با اخلاق و عقاید اسلامی دارد و با عنایت به اینکه مجوزهای قانونی برای این کار گرفته نشده و مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست و با توجه به اینکه شبکه ملی اطلاعات که می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل کند فراهم نشده به یقین اقدام بر این کار عجولانه یعنی خدمات اینترنت پر سرعت همراه و کلیه خدمات نسل سوم و بالاتر کاری بر خلاف شرع و بر خلاف موازین اخلاقی و انسانی است و مسئولین محترم نباید تنها به درآمدهای مادی این برنامه بیاندیشند و نباید آن را نوعی روشنفکری دینی و آزادی علمی تصور کنند بلکه لازم است با شورای عالی فضای مجازی که مرجع قانونی اینگونه امور است مطلب را در میان بگذارند و پس از رعایت اموری که جلوی جنبه‌های منفی این کار را می‌گیرد اقدام نمایند، مسئولین قضایی نیز نباید در این امر حیاتی بی تفاوت باشند.

همیشه موفق باشید

۱۳۹۳/۰۶/۰۳»
منبع: ایسنا
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۰۲:۳۴
عجب عده اي بد جنس روحانيت را وارد مسايلي مي كنند كه هيج سر رشته اي از أنها ندارد (2340812) (alef-10)
 
ع د ا ل
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۰۳:۳۷
من می گم در همین اینترنت خانگی رو هم ببندید خیال همه رو راحت کنید. (2341035) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۰۶:۳۲
خودشون سوال مطرح میکنند خودشونم جواب سوال میدن هیچ فرد عادی از نمیاد ازین دست سوالات مطرح کنه
برای حفظ احترام خودشون هم شده باید از مطرح کردن این نوع سوال و جواب خودداری کنند چون باعث دلسردی و دین گریزی مردم خواهند شد (2341047) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۳۶:۵۵
شما خودت از مرجعت سوال نمی پرسی دلیل نداره بقیه نپرسند . من دانشجوی کامپیوتر هستم و برعکس این سوال ذهن من را درگیر کرده بود شما اگر ذره ای با فضای دانشگاه اشنایی داشتی می دانستی که تماس تصویری چه مفسده بزرگی را به وجود می اورد . (2342027) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۶:۵۷:۳۱
دوست عزیز ممکن است در چند سال آینده وسایلی اختراع شود که انسان تبدیل به انرژی شده و به هر جا بخواهد سفر کند . با این تفاسیر ما باید با درشکه سفر کنیم

ضمنا برادر عزیر، جماعتی در زمان رضا شاه با استفاده از حمام به شکل کنونی مخالف بوده و معتقد بودند حمام باید به صورت خزینه باشد چون در غیر این صورت نمیتوان در آن غسل کرد

و یا در اصفهان در کنار توالت ها حوضچه های آب کر وجود داشت و با استفاده از آفتابه نیز مخالفت میشد

آیا حاضر هیچ تغییری را نپذیری

اگر اینچنین است بهتر است مانند پیشنیان زندگی کنی (2342462) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۷:۵۱:۴۷
جدا شما دانشجوی کامپیوتر هستی؟ (2342600) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۲۵:۲۹
شما كه آشناي با اينترنت هستيد مي دانيد كه با اينترنت كم سرعت عهد بوق هم ميشد به مطالب غير اخلاقي دسترسي پيدا كرد منتهي حالا شكل آن فرق كرده ، بياييد زمينه هاي فكري لازم را اصلاح كنيم . نمونه بارز آن هم ورود ويدئو و بگير و ببندهاي سالهاي نچندان دور كشورمان مي باشد كه پس از سالها متوجه شدند كه نميتوان جلوي آن را گرفت . (2342678) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۴۰:۴۷
اتفاقا اگر خود مخابرات امکان برقراری مکالمه ی تصویری را بدهد فرزندان ما مجبور به نصب نرم افزارهایی نمی شوند که همین امکان را با حواشی زیاد و خطرات زیادتر در دسترس قرار می دهند.


من فرزندم تبلت دارد و دوست دارد تماس تصویری با دوستانش را تجربه کند
دیشب نرم افزاری که بسیاری از گوشی ها دارند را خواستم برایش نصب کنم. ناگهان متوجه وجود دکمه ای شدم که بوسیله ی آن تا شعاع چند کیلومترتمام افرادی که این نرم افزار را داشتند را نمایش می داد و با آنها ارتباط تصویری برقرار می کرد...
نگاهی که به آن افراد کردم ترسیدم و نرم افزار را پاک کردم
اونجا بود که فهمیدم کاش خود جمهوری اسلامی بصورت مشروع و ساده امکان برقراری تماس رامی داد. اگر این کار را می کرد بچه ی من حالا حالا ها با این چنین جمع عظیمی از کاربران بزرگسال روبرو نمی شد.... (2341152) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۳۰:۳۱
این فتواهای عجیب و غریب بجز دلزدگی مردم به خصوص نسل جوان از ایشان چیز دیگری در پی نخواهد داشت قبلا هم نظیر این فتواها در مورد تحدید نسل هم داده بودند (2341611) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۵ ۰۰:۰۲:۳۳
شما اگه نخواستی عمل نکن....ولی مرجع تقلید وظیفه داره حکم شرعی رو بده هرچند اون حکم بر خلاف علایق شما باشه.......
در ضمن شما صلاحیت و علم لازم رو برای اظهارنظر کردن در مورد مرجع تقلید رو نداری.. (2343257) (alef-3)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۲۹:۳۷
سوال و جواب از مرجع تقلید کاملاَ مشخص است و ارتباطی به این ندارد که کسی سررشته از دنیای موبایل و اینترنت دارد یا ندارد. اتفاقاَ استفتاء کننده ریزیبین و قوی بوده است به طوری که اصل کار را رد نکرده بلکه با توجه ملاحظات فرهنگی در حال حاضر و با وجود قوانین فعلی سوالاتی مطرح کرده که به صورت جامع و قابل دفاع پاسخ گرفته است (2341328) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۰۵:۱۷
میشه بگید استفتا کننده کی بوده؟ جریان این سوال مثل اینه که از شما راجع به BQS98 ورژن جدید بپرسم که خوب هست یا نه و لی لازم به ذکره که ورژن های جدید اون خطر تشعشعات پرقدرتی بالاتر از محدوده ی SRS 4 رو دارند اونوقت به نظر شما که عالم به مسایل تندرستی انسان هستی به نظرت استفاده از اون دستگاه مخابراتی درسته یا نه؟؟؟
عمرا اگر بفهمی من از چی حرف میزنم اما با استناد به گفته های من کارشناس ممکنه بگی خوب قطعا معلومه که برای سلامتی مضره و نباید استفاده بشه.
جریان دقیقا همون چیزیه که توی استفتا اومده. البته نه به اون معنا حضرت آیت الله نمیدونن اینترنت پرسرعت چیه بلکه در حین سوال جواب هدفداری هم درونش قرار داده شده تا القای جواب مورد خواسته ممکن بشه. و نکته جالبتر کدوم کشور لاییک اینکار رو کرده که اسمی ازش برده نشده؟ نکنه مورد مثال کشورهایی باشند که به دلایل سیاسی اینکار رو میکنند. اما در پایان در هر زمینه ای باید نظر کارشناسان رو پرسید.عدم فراهم کردن اینترنت پرسرعت مثل ممنوعیت موسیقی ممنوعیت ویدیو و هزاران چیز دیگه است. سعی کند ضمن آزادی دادن به مردم فرهنگ لازم رو هم بالا ببرید.باید فهمید که حکومت نمی تونه قیم اجباری مردم باشه و صد البته فواید اون اینترنت هم بسیار از مضراتش بیشتره که در سوال اصلا به اونها اشاره نشده. (2341920) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۵۶:۴۴
احسنت دقیق و منطقی بود. (2342727) (alef-3)
 
..
۱۳۹۴-۱۰-۱۴ ۰۹:۲۲:۵۱
فقط فرهنگ سازی باید بشه... به جای اینکه بیاییم بگیم حق استفاده ندارین بیاییم آموزش بدیم که چه استفاده های مثبت و خوبی میشه از اینترنت کرد... اگه قرار باشه که مردم رو از چیزی منع کنیم مردم بدتر حریص میشن... مگه اون سالهایی که دستگاه ویدئو غیر قانونی بود کسی بود ازش استفاده نکرد و همه گذاشتن کنار... نه کسی کنار نذاشت فقط پشت پرده استفاده کردن به صورت پنهانی... منطقیش اینه که اینترنت داخلی خودمون قوی بشه مثله کشورهای دیگه تا داخلی استفاده می کنیم... کسیکه بخواد کار خودشو بکنه تو قفسم بندازیش انجام میده... وسلام (3438834) (alef-11)
 
امیر حسین سلطان/تهران
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۴۵:۴۲
خدمات نسل سوم از قبل نامعلوم نبوده است! لذا باید از این جمعی از فعالان فضای مجازی پرسیده شود چطور در دوره دولت سابق به فکر استفتاء از مراجع معظم نبوده اند و حالا در دوره روی کار آمدن دولت یازدهم به فکر استفتاء افتاده اند؟؟؟!!! (2342061) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۷:۵۰
خود مراجع محترم می بایست شان منزلت فتوا و اجتهاد را حفظ کنند و در هر مسئله ای ورود نکنند.به قول معروف حرمت امامزاده به متولی ان است. (2341365) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۴۰:۳۰
پس تو چی دخالت کنند . یه سری ها فکر کردند دین فقط نماز و روزه است . نخیر اقا دین در تمام مسائل زندگی سخن و حرف دارد و این دنیا گذرگاهی برای رسیدن به زندگی جاودان حالا اگه می خوای با فساد این رهگذر را طی کنی الکی گردن شان و منزلت فتوا و اجتهاد ننداز (2342034) (alef-13)
 
شهروند.....
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۵۲:۱۳
با سلام گويا الف يك سو نظرات را منتشر ميكند و جواب كساني كه الفبا مسايل ديني را نميداند و مرجع عاليقدر ايت الله مكارم كه فتوا دادند در جهت صيانت جوانان عزيز از محل فساد را انتشار نميدهد برات متاسفم الف اين روند باعث ميشود مومنين مكدر شوند آخ عزيز كه نميداني متخصص ديني برجسته همانند ايت الله بر اساس داده ديني و صيانت آن حكم ميدهد و عمريدر كسب علوم ديني گذارند و استاد است را با خود كه الفبا مسايل تقليد را نميداني مقايسه ميكني الف تجدينظر كن و...... (2342087) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۳۱:۲۵
لزوم حساسیت و ریشه یابی اهداف اصلی فتوی گیرندگان
1- آیا فتوای هر مرجع برای همه واجب است یا هر کس باید از مرجع خود در امور خاص مراجعه کند؟ لذا میتوان گفت حکم این فتوا برای مقلدین این مرجع محترم واجب است چرا که سایر مراجع حکم به حرمت هنوز نداده اند. ضمن این که موضوع حاضر یک امر حکومتی است و معمولا رسم بوده مراجع معزز در امور حکومتی کشور مقلدین را به پیگیری درخواست خود از طریق مبادی قانونی موجود ارجاع می دهند. چرا که با وجود قوه قضاییه و شورای نگهبان می توان براحتی هر مدیر ضد اسلام و ضد قانون را به دادگاه برد.

2- اکنون این ابهام ایجاد شده که فتاوای مراجع در امور حکومتی و قانونی کشور که دارای سازو کار اسلامی و نظارت و شکایت و رسیدگی نظیر قوه قضاییه و شورای نگهبان قانون اساسی مبباشد و تحت نظر ولی فقیه است ایا یک تداخل کاری ایجاد نمیکند؟ البته معمولا عموم مراجع از دادن فتوی در اموری قانونی کشور که در ساز و کار قانون اسلامی کشور اجرا میشود را لزومی نمیدانند، چرا که ولی فقیه در راس امور است که نگهبان اسلام و قانون کشور است و مراجع شکایت و پیگیری برای مردم مهیا نموده است.

3- لازم است سابقه سیاسی و فکری کسانی که دنبال این فتوی و شبیه ان هستند از طریق نهادهای امنیتی بررسی شود.
چرا که به نظر میرسد طیفی خاص اخیرا وقتی نمیتوانند در امور کشوری و از طریق قانونی کار خویش را پیش ببرند با طرح پیش فرضها و مطالبی که مخالف واقعیت است از طریق مراجع برای اهداف شخصی و صنفی خاص خود استفاده میکنند . لذا ادامه این روند و عدم جلوگیری از ان می تواند باعث یک مشکلات ناخواسته در کار حکومت کشور یعنی قوه قضاییه مجریه و مقننه گردد.


4- و مورد اخر چرا اقایان فعال مجازی، در قوه قضاییه از این کاری غیر دینی و اسلامی و قانونی دولت شکایت نکردند؟ ایا این کارشان تخطی از قانون برای تحت فشار قرار دادن دولت و قوه قضاییه نیست؟ (2341616) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۴۰:۰۷
سبقه فتوی گیرندگان این موضوع برای اهل فن مشخص است یک طیف سیاسی خاص هستند که فتوی گرفتن برای اهداف سیاسی و اجرایی خود میکنند
اقایان اگر واقعا قصد استفاده ابزاری و تحت فشار قراردادن نظام اسلامی جهت جلوگیری از تنش با مراجع را نداشتند چرا مستقیما به دادگاه اسلامی شکایت نکردند؟
اینها قبلا برای ممانعت رایتل هم از مراجع فتوی گرفتند .

اگر جلوی اینها گرفته نشود فردا روز میبینید مراجع و نظام اسلامی را کم کم مقابل هم قرار میدهند و کشور را دچار تنش میکنند

من متعجبم چرا وزارت اطلاعات وزارت کشور و شورای امنیت حواسشان نیست (2341639) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۴۲:۲۸
این نوع قتویها باعث میشود جوانان و مردم که تیتر مطلب را میشنود احساس کنند مراجع با پیشرفت و فناوری مخالفند و باعث جدایی مردم از دین شوند

ایا مگر با اینترنت موبایل نمیشود تماس تصویری برقرار کرد؟

ایا اصلا اینترنت موبایل نباشد، ایا مگر نمیشود موبایل را به وایفای وصل کرد و با اینترنتش تماس تصویری برقرار کرد؟

اگر من بودم با طرح این مسایل به گونه ای فتوی میگرفتم که موبایل تصویر دار حرام است چون میشود تماس تصویری برقرار کرد و استفاده سو کرد (2341647) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۵:۱۷:۱۷
چه سوالات جهت داری!!
جواب در متن سوال نهفته ست!
یحتمل اگر این سوالها رو اگر برای اوباما هم می فرستادند، او هم اعلام حرمت می کرد!!! (2342178) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۰۹:۲۶
روحانیت سررشته ندارد ؟؟
لابد دوستداران فرهنگ امریکایی بیشتر سررشته دارند . (2342645) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۱۰:۱۹
فرمایش حضرت آیت الله کاملا منطقی و متین است . (2342648) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۰:۳۸:۲۰
توقع دارید وقتی سوال اینطور مغرضانه مطرح میشه ایشون جواب دیگه ای بده؟ کسانیکه سوال را اینطور مطرح میکنند خودشون خوب میدونند دارند از ایشون چه سواستفاده ای می کنند. سری به اخبار امروز بی بی سی بزنید تا نتیجة کارشون رو اونجا ببینید. (2342906) (alef-6)
 
مقداد
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۱:۱۶:۳۴
چرا؟ چرا ؟ آخه این موضع گیری در برابر تکنولوژی های جدید تا کی و چرا ؟
تلویزیون ، رایدیو و دستگاه های پخش کافی نبود؟
چرا با این موضع گیری هایی که تحلیل علمی ندارند فقط و فقط سالها ملت و مردم رو از همه چی عقب میندازین؟
کما اینکه این تکنولوژی سالهاست در جهان رواج پیدا کرده و بصورت روزمره استفاده میشه. چرا ما 100 سال دیگه بخوایم بهش برسیم ؟
متاسفم. واقعا متاسفم (2342973) (alef-6)
 
موسوی
۱۳۹۳-۰۸-۲۳ ۰۶:۲۴:۵۷
روحانیت سررشته دارند شما اگر بیشتر تامل در سوال بکنی میفهمی ایشان به سوال وموارد مذکور در سوال جواب دادهاند واگر در سوال فقط پرسیده میشد که آیا اینترنت پرسرعت برای انجام کارهای اداری وغیره جایز است ایشان طور دیگری جواب میدادند؟؟؟؟؟؟؟؟؟الا یا اولی الابصار؟؟؟ (2486162) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۱۹:۳۲
این "جمعی از فعالان فضای مجازی" چه کسانی هستند؟ (2340872) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۷:۲۶:۰۶
سوال پرسیده شده، جواب هم داده شده! شما اگر اعتقاد نداری عمل نکن. همه رو تو گور جنابعالی نمی خوابونن که. والا یه سری ها کاسه داغ تر از آش شدن. (2342529) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۲۰:۵۵
با این فرضیات نیازی به استفتا نبود و حکم مساله مشخص بود . با وجود فیلترهای سنگین به سایتهایی مثل لغت نامه دهخدا هم نمیتوان دسترسی داشت چه رسد به فیلمها و عکسهای غیر اخلاقی . (2340876) (alef-10)
 
الیاس
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۰:۰۲
با وجود فیلترینگ هم دسترسی به همه چیز تقریبا امکان پذیر است!!!! (2341476) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۱:۳۹
بر اساس اعلام رسمی موسسه دهخدا این سایت هیچ ارتباطی به این موسسه ندارد.
اگر کمی دقیق‌تر بررسی کنید می‌بینید که به کجاها ارتباط دارد! (2341489) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۰۸:۵۶
اتفاقا این فیلترینگ ظاهری داره.
من خودم با کلی سایت مستهجن برخوردم که با اینکه گزارش دادم نزدیک 5 ماه هست که اصلا برخوردی نکردند. (2341729) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۲:۳۲:۲۷
منم کلی سایت علمی میشناسم که بی دلیل فیلتره خواستی فهرست کنم (2343067) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۲۳:۱۵
البته سایت لغت نامه دهخدا به دلیل شکایت موسسه دهخدا از این سایت (به دلیل عدم رعایت کپی رایت) مسدود گردید. (2341772) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۲۱:۳۰
به نظر شما خطر آزاد بودن فروش چاقو ی تیز بیشتر از اینترنت پرسرعت نیست؟ هم عقل و هم تجربه اینو میگه. اما باید فروش چاقوی تیز رو هم ممنوع کرد؟ (2340883) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۴:۱۳
چاقو فوقش به زندگی دنیا خاتمه بدهد اما اینترنت اگر آسیب برساند تاکجا ادامه می یابد! (2341348) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۱۱:۴۹
تلفن هم مثل اینترنت هست ، فاکس هم همینطور میشه کلی صور قبیحه و ضد دینی با فاکس فرستاد تلفن کرد اس ام اس کرد (2341941) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۴۲:۱۵
مگه حکومت مسئول اون دنیای مردم هم هست که این "تا کجا!" رو اوردی؟؟!! (2342040) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۵۸:۳۰
برو عمو جو نده با چاقو هم مثل داعش میشه هزاران نفر رو کشت و گردن برید ! (2342117) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۵:۲۵:۲۱
اخوي! اوني كه چاقو رو به كار ببره، زندگي اخرويش رو هم نابود كردخ! با اين حال دليل نميشه همه مردم رو از اون محروم كرد.

شما اگر ميبيني نميتوني استفاده سالم كني چه از چاقو، چه از اينترنت، نكن. با هفتاد ميليون نفر ديگه چيكار داري؟! (2342199) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۵:۲۵:۴۹
تا کجا ؟؟؟؟ تا کجا ؟؟؟؟؟؟؟ شما خوبی‌ ؟؟؟؟؟؟ (2342201) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۵:۴۱:۵۶
دوست عزیز فردی که با چاقوی مورد اشاره مرتکب قتل میشه هم دنیاش رو از دست میده هم آخرتش رو. (2342250) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۰:۰۱:۴۶
من هنگ کردم. فوقش ه زندگی خاتمه میده؟؟؟؟؟؟؟ بعد اون وقت اینترنت فراتر از مرگ میبره آدم رو؟ شما داعشی هستی که زندگی آدم ها برات فوقشه؟ (2342830) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۵۴:۱۹
خريد آسان اسيد قوي براي اسيدپاشي را هم اضافه كنيد! (2341450) (alef-3)
 
محمد امین
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۲۶:۲۹
چاقوی تیز وقتی می خواد ضربه بزنه می شه دید،می شه جلوش رو گرفت،می شه چند نفر بریزن سر ضارب و اون رو متوقف کنن،اما هیچ کدوم از اینا برای این رسانه ها معنا نداره.تیزی این رسانه ها شاید با سلول های عصبی احساس نشه،اما تو آینده کشور... (2341593) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۰:۲۷:۰۱
تلفات موتور سیکلت حتی از چاقو هم بیشتره ! (2342881) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۲۱:۳۵
همین الان و خیلی قبل تر هم جوانان به تصاویر الوده دسترسی داشتند چرا بیخود سفسطه میکنید؟! و مردم را از استفاده از تکنیک های پیشرفته محروم میکنید؟! (2340884) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۴۱:۳۶
ما موظف به جلوگیری هستیم حالا یکی خودش می ره دنبالش به ما ربطی نداره (2342038) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۲:۳۵:۵۳
جلوگیری از تکنولوژی؟ (2343075) (alef-3)
 
siamak
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۲۱:۳۵
اصولا چرا فکر میکنیم اجتهاد در همه مسایل زندگی لازمه؟ (2340885) (alef-10)
 
جلل خالق
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۵۴:۴۶
به مراجع باید فرمود الوده به مسائل سطحی نشوند و در هرمسئله ای دخالت بیجا نکنند (2341204) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۷:۰۴
کلیه کارهای اختیاری انسان می تواند حکمی از احکام 5 گانه تکلیفی داشته باشد (2341363) (alef-6)
 
بنده ی خدا (فیزیک‎دان)
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۰۷:۲۳
بنظرم اجتهاد یعنی تلاش برای یافتن آنچه اگر پیامبر خدا در جای ما قرار داشتند انجام می دادند (البته این تعریف با تسامح ارائه شده است). این همیشه لازم است.
در ضمن، هیچ انسان سالمی در جامعه ما دوست ندارد بنای خانواده سست شود. پس باید واقعا روی این مطلب فکر شود. برای مثال، مگر بچه‎ها برای آوردن دوستان خود به خانه با پدر و مادر هماهنگ نمی‎کنند، اجازه‎ی ارتباط تصویری با افراد هم می‎تواند تحت کنترل والدین باشد (بهش می‎گویند parental control).
یا دسترسی بنده (که استاد دانشگاهم) با نوجوانی (که تازه به سن بلوغ رسیده) واقعا نباید در یک سطح باشد. یا ...

قبل از آنکه اینترنت مانند ماهواره شود (یعنی عملا از کنترل نظام خارج شود) دولت باید هم مسئله را مدیرت کند و هم محدودیت‎های غیر واقعی و صوری را کاهش دهد (یعنی محتوا را فیلتر کند نه کل سایت را که گرایش به استفاده از فیلترشکن هم کم شود). (2341725) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۶:۲۵:۰۷
لا اکراه فی الدین (2342408) (alef-3)
 
ارش
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۲۷:۳۵
این طور که شما سوال مطرح کردید نیاز نبود از یک مرجع سوال شود به منم می گفتید جوابتون رو می دادم . (2340899) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۲۹:۱۶
حضرت آیت الله بهتر بود اول از مسئولان وزارت ارتباطات در این مورد توضیح می خواستند و سپس نظر مبارک را اظهار می نمودند. (2340907) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۹:۲۹
پاسخ بر اساس سوال داده شده است (2341380) (alef-6)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۱۸:۲۲
تعجب میکنم از متن سوال که پاسخ دهنده را به جواب مورد نظر طراح سوق میدهد. (2341560) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۱۹:۱۲
مگرحذف صورت مسئله، کمکی به حل مسئله میکند.؟ (2341566) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۲۱:۵۱
هیچ شده قدری فکر کنیم که شاید نحوه ی تفکراینچنینی، باعث فاصله گرفتن نسل جوان از آنان شده؟ (2341574) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۲۴:۳۵
درعصرسرعت ،حرکت با سرعت لاک پشت؟ (2341585) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۳۸:۵۴
به نظرم پرسشگر رقیب ایرانسل بوده (2340953) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۰۵:۲۳
مورد سئوال تخصص پیچیده ای نیازندارد والان اکثریت مردم ازاینترنت استفاده می کنند انچه که دراستفتاء سئوال شده تبعات فرهنگی اینترنت پرسرعت است که کاملا مسئله ای دینی ومهم است ولزوم پیوست فرهنگی هم مصوبه مجلس است (2341043) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۰۷:۵۵
سلام
از مراجع تقلید و کلیه علما تقاضا دارم به جای عزلت و گوشه گیری،به فکر حل مشکلات سرسام آور مردم باشید.فقر،زنا،رشوه،رانت،اختلاس،روسپیگری و.... (2341052) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۴۵:۴۳
این استفتا وهن مقام روحانیت است. آقایان بهتر است جایگاه خود را حفظ کنند و در مقام مقابله با منافع مردم برنیایند. چرا خواهان تلف شدن میلیونها ساعت از عمر مردم ایران و خرد شدن اعصاب هستید؟! (2341852) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۰:۴۲:۲۳
بنام خدا

سوال که به اندازه کافی عجیب و غریب هست! ولی بنده از حضرت آیت الله انتظار داشتم که ابتدا با مسئولین وزارت ارتباطات صحبت میکردند چون مثلا ایشان فرموده اند " ... با عنایت به اینکه مجوزهای قانونی برای این کار گرفته نشده .." یا " .. شبکه ملی اطلاعات که می‌تواند ...". یعنی ایشان مسائلی را با قطع یقین بیان فرموده اند. (2341158) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۰۰:۵۲
چه طور برای رایتل بدون مشکل و بدون عیبه اما برای بقیه مشکلداره؟
نکنه دوستان رایتلی این جو رو راه انداختن تا همچنان با کیفیت پایینشون انحصار سرعت رو داشته باشن؟ (2341229) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۲۵:۵۸
من استفتا را از آیت اله مکارم اینطور بیان میکنم لطفا جواب دهند: باتوجه به اینکه سرعت اینترنت در پیشرفت علم ودانش و مقالات علمی تاثیر بسزایی دارد و از آن میشود در بدست آوردن عکسها وفیلمهای مستند علمی در دانشگاهها وحوزه های علمیه استفاده کرد یا علوم اسلامی و فقه اسلامی را در کمترین زمان از این طریق به سمع تشنگان این علوم در دنیا رساند و باتوجه به اینکه کشور اسلامی در مسیر پیشرفت علم هست وازطرفی تاکید وتوجه اسلام به پیشرفت علوم درجوامع اسلامی وعدم وابستگی مسلمانان به بیگانه در علوم پیشرفته، حکم خود را برای استفاده از اینترنت پر سرعت اعلام فرمایید. با احترام وسپاس، الف جان لطفا منتشر کنید (2341316) (alef-6)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۲۶:۳۷
بنا بر این نظر حضرت ایت ا.. مکارم بر این است که سرعت تا 128 کیلوبایت و دانلود کردن آهسته ، بلا مانع است اما همین که شاسی را فشار دهی و دفعتا یک سایت ضد اخلاقی باز شود، این با اصول و ارزش ها منافات دارد!!! به عبارت بهتر ، اشکال در سزعت است نه در ماهیت!!!!! حال اگر مرجع دیگری نظری غیر از این داشته باشد، تکلیف چیست؟ (2341319) (alef-6)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۰:۵۷
گمان می‌کنیم که اینترنت پر سرعت فقط مختص کاربری خانگی است و ممکن است جوانها به محضورات دسترسی یابند. این بسیار ساده‌اندیشی است. جوانهایی که دنبال این‌گونه مواردند، راههایی دارند که من و شما حالا حالاها باید در پی کشف آنها باشیم. ثانیا حضرت آیت الله باید به این نکته توجه داشته باشند که سرعت پیشرفت در مراکز علمی کشور و ارتباطات اقتصادی و اداری دولت و مجموعه‌ی سیستم‌های مملکتی وحتی امنیتی نمی‌تواند لنگ این بماند که ممکن است چند جوان یا آدم نابکار از پهنای باند و اینترنت پرسرعت سوء استفاده کنند یا نه. تا ما در یک خم درست نادرست این دستاوردهای جدید بمانیم، جهان هفت شهر علم را گشته و به اورست دانایی هم رسیده است. (2341330) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۱:۱۲
عجب سوالي و عجب فتاوايي !!!!!!!!!!!!! خدا به داد ملت ايران برسه با اين طرز تفكر !!!!!! (2341331) (alef-6)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۵:۰۷:۲۷
ظنز// فکر کنم مشخص شد اون کسی که داره زندگی نامه .....( خودتون می دونید ) را دانلود میکنه کیه مسئول اصلی کاهش سرعت اینترنت !!!! اخه ایشون فیبر نوری دارن بازهم سرعتش کمه ماهم بخواهیم استفاده کنیم دیگه هیچی ..... (2342142) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۱:۴۳
خیلی ها در این مملکت به دنبال سست کردن جایگاه مراجع هستند و متاسفانه مراجع نیز نا دانسته به دام این شیادان می افتند (2341338) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۳:۳۴
اگر مراجع دیگر خلاف نظر ایشان فتوا دهند آنوقت حکم چیست؟ (2341343) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۶:۳۷:۰۵
اونوقت دولت باید اینترنت نامحدود و با سرعت بالا در اختیار همه قرار دهد! (2342437) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۴:۰۶
"با عنایت به اینکه مجوزهای قانونی برای این کار گرفته نشده و مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی جایز نیست"

بابا اطلاعات غلط به ایشون داده شده، فکر کردن اینترنت بدون فیلتریه که تو پروژه های گوگل ارائه میشه (2341346) (alef-6)
 
امین
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۱:۳۸:۵۲
خوشم میاد یه جوری سوال پرسیدید که لبیرال ترین متخصصین هم جرات جواب منفی به سوال را نداشته باشند. (2341375) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۵:۳۷:۴۰
اتفاقا اصلا این طوری نیست که شما فکر میکنید کافیه یک نگاهی به جامعه فعلی بیندازید که بدون اینترنت پرسرعت همراه به چه روزی افتاده !! اونهم با این همه ادعای اسلامی بودن کشور و مدرسه و جامعه و........پس سوال خیلی هم بی ربط بوده. (2342236) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۰:۵۸
جالب اینجاست که به احتمال قریب به یقین کسانی که نامه را نوشته اند اکثریتشان فیلتز شکن دارند چون ما اینها که نوشتن و نمی تونیم ببینیم راستی برای کبریت چاقو وانواع قرص مسکن هم نامه بنویسید چون ممکنه بعضی باهاشون خطا بکنن مخصوصا نوجونا ؟1 (2341483) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۳:۵۸
جالبه این بیشتر القای نظر دوستان فعال حوزه مجازی بود تا فتوای معظم له ! (2341506) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۶:۱۱
رد است هم میتوان با ان جراحی کرد و هم سر برید. چرا فرض را بر مضار اینترنت میگزارید منافعی هم دارد که نمی توان کتمان کرد. نهایتا اینکه در اینده از طریق ماهواره ها همه دنیا بهم متصل خواهند شد ان وقت چه کنیم. (2341513) (alef-13)
 
پارسا
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۷:۳۹
اینطور که به نظر میاد این فعالان فضای مجازی چندان هم فعال نیستند وگرنه می دانستند که همین الان نیز هر کس بخواهد می تواند به آنچه بخواهد حتی از نوع کاملا غیر اخلاقیش دسترسی یابد (2341520) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۷:۳۹
آیا موارد مذکور فقط از طریق اینترنت پرسرعت بر روی موبایل قابل دسترس است؟ مخابرات اینترنت با پهنای باند 10 مگابایت در اختیار کاربران قرار می دهد آیا پخش محتوای غیر اخلاقی از طریق یک دستگاه تلویزیون و دی وی دی پلیر مقدور نیست؟ آیا اگر دسترسی اینترنت نسل سوم را با آن همه مزایایی که برای کاربران و استفاده کنندگان دارد از آنها بگیریم دیگر کلیه دسترسی ها به محتوای غیر اخلاقی از بین می رود؟؟ (2341521) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۷:۴۲
در اتوبانها نیز ممکن است قاچاقچیان و زنان و مردان هرزه و تروریست ها تردد کنند. پس آنها نیز باید جاده های معمولی شوند؟ (2341523) (alef-13)
 
architonic@yahoo.com
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۰۸:۵۸
قسمت جالبش آخر استفتاس،
"جمعی از فعالان فضای مجازی" ،میشه بفرمایند کجای فضای مجازی مشغول بکارند؟یا چون شناسنامه ندارند این تصورو کردن که تو فضای مجازین. (2341529) (alef-13)
 
صمصام
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۱۱:۲۰
در استفتاء عنوان شده و فتواي جناب مكارم نكاتي به نظرم رسيد كه قابل تامل و البته تاسف..... دوستان در بيان استفتاء توضيحاتي دادند به مرجع نقليد محترم كه البته درست است ) چون زيرساختها و سازوكارهاي لازم براي تامين امنيت لازم جهت فضاي مجازي تبادل اطلاعات در كشور ما هنوز ايجاد نشده لذا ارائه اينترنت پرسرعت نسل سوم همراه جايز نيست و حرام است !!!! نكته 1 در طول سالهايي كه از ورود اينترنت به كشور ما ميگذرد نهاد هاي مسئول چكار ميكرده اند كه هنوز زير ساختهاي مورد ادعا ايجاد نشده است ؟؟؟؟ نكته 2 خطراتي توسط دوستان دلسوز و نگران عنوان شده كه البته خود جاي بحث دارد اما مگر كشور اسلامي نيست ؟؟؟ چرا كشورهاي لائيك اين مشكل را حل كرده اند اما كشور ام القراي جهان اسلام هنوز موفق به اين كار نشده است ؟؟؟ .... و نكته پاياني چرا ميزان جرم و تخلف در فضاي مجازي در كشور ما بالاست اما در كشورهاي ديگر حتي لائيك به مراتب كمتر و پايين تر است ؟؟؟؟ ظاهرآ دوستان دلسوز به رسم و سياق هميشه ،بهترين راه براي حل مسئله را پاك كردن صورت مسئله ميدانند و خود را راحت كرده اند ... براستي واقعيتي كه اكنون براي من و ميليونها جوان مانند من سوال است اين است كه چطور جمهوري اسلامي به راحتي ميتواند فضاي امنيتي لازم جهت تبادل اطلاعات در مواردي فوق العادع مهم و حساس مانند ماجراي دستگيري ريگي در آسمان و زمينگير گردن هواپيماي حامل وي را فراهم كند اما براي تبادل اطلاعات معمولي و فاقد اهميت در فضاي مجازي كه صرفا جنبه كاري و شايد خانوادگي دارد هنوز ناتوان است ؟؟؟؟!!!!! تا جايي كه من ميدانم كشورهاي ديگر نه مشكل ناامني فضاي مجازي تبادل اطلاعات دارند و نه مرجع تقليد دارند كه تقاضاي فتوا كنند ... به نظر من اكنون در كشور ما نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي و نهادهاي متولي امر بايد پاسخگو باشند كه چرا فضاي مجازي تبادل اطلاعات اينقدر ناامن و آسيب پذير است كه اين دوستان براي فرافكني و فراركردن از پاسخگويي با پاك كردن صورت مسئله ،دست به دامن مراجع تقليد شده و در مسئله اي كه اصولا ربطي به فتوا و اجازه مرجع تقليد ندارد خواستار فتوا شده اند ؟؟؟؟!!!!!اصولا موارد بسيار ديگري در كشور ما وجود دارد كه اين دوستان نگران خانواده ها بهتر است در ان موراد از مراجع محترم استفتاء كنند مواردي از قبيل ميليونها جوان تحصيل كرده بيكار ....ميليونها پير پسر و پير دختري كه به خاطر فراهم نبودن شرايط مالي قادر به ازدواج و تشكيل خانواده نيستند ... صدها ميليارد تومان پول بيت المال كه اكنون در دست عده اي رانتخوار آقا وآقازاده است و خيال استرداد ان را هم ندارند ... وضعيت خانواده هايي كه مستاجرند و هر سال بايد خانه خود را كوچكتر كنند چون توان پرداخت اجاره را ندارند ... ودهها معضل ديگري كه اكنون يك خانواده ايراني انرا با گوشت و پوست و استخوان خود لمس ميكند !!!!!!!! (2341539) (alef-13)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۱۵:۴۲
باید استفتا کننده به جرم تشویش اذهان عمومی مجازات شه. متنشون نمیتونه هیچ هدفی جز این داشته باشه. (2341553) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۱۳:۳۴
یعنی مرجع اصلا مقصر نیست؟!!!....به آزادی بیان باید احترام گذاشت ولی دولت اعتدال باید همان راه اکثریت مردم و اصلاحات و مدرنیزه را ادامه دهد. (2342653) (alef-3)
 
اصلاحات
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۱۴:۳۴
شما از اصلاح طلبی افراطی از اون ور بام افتادید!!....زنده باد مخالــــــــــف من..مجازات جایز نیست..آزادی بیان برای همگان باید اجرا گردد. (2342657) (alef-3)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۳۷:۲۷
بهتر هر کس در اموری که تخصص نداره اظهار نظر نکنه. (2341632) (alef-13)
 
فعال دنیای مجازی
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۴۰:۱۲
در حالی که بیش از 95 درصد فعالان دنیای مجازی از سرعت اینترنت گله دارند نظریه و طرز فکر این جمعیت اندک جای تامل دارد !
تا هنگامی که این جمع های فعال فضای مجازی با این طرز فکر وجود دارند معلوم نیست به کجا میرویم و به کجا میرسیم !
به نظر من علت این عقب ماندگی ها و پسرفت ها وجود چنین طرز فکر های منفیست که باعث شده چندین سال از تکنولوژی های روز دنیا عقب باشیم . (2341640) (alef-13)
 
یاسمین
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۴۷:۱۵
از نوع سوال و کلمات فتنه انگیزی و شایعه پراکنی معلوم میشه که طراحان سوال از اعضای پایداری هستن (2341665) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۵۳:۴۶
حضرت بهتر نیست وارد بحث های تکنیکی نشوند که در مورد آن اطلاع کافی ندارند یا اینکه عده ای پشت پرده میخواهند اعتبار ایشان را وسیله تخریب دولت به وسیله اینگونه اظهار نظرها قرار دهند؟ (2341684) (alef-13)
 
ناطق
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۵۷:۳۳
واقعا اگر از دست این عده به اصطلاح جمعی از فعالان فضای مجازی بر میومد ، تلویزیون و رادیو ، اینترنت ، مطبوعات و هر آنچیزی رو که جنبه اطلاع رسانی داشت رو از ایران بر می چیدن . . .متاسفم (2341695) (alef-13)
 
محسن
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۵۹:۳۷
عجب
البته اقای مکارم به عنوان هر شهروند ایرانی حق اظهار نظر دارن (2341702) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۰۷:۵۵
فتوای مخالف پیشرفت. (2341726) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۰۹:۱۸
اين سوال زيركانه كه فضاي اينترنت را زير سوال برده همانند اين سوال از شخص است كه آيا با توجه به خطرات چاقو آيا استفاده از آن جايز است در حالي كه اين وسيله در دست جراحان جان خيلي ها را نجات مي دهد، در دستان آشپز وسيله امرا معاش است و ...... آيا بايد چاقوي تيز خريد يا چاقوي كند و آيا اصلا براي چاقو ممنوعيت استفاده قرار دهيم و ....
لذا اين سوال شيطنت آميز پاسخ مرجع محترم را در معرض آسيب قرار مي دهد و آسيب دين شناسي و اجتماعي خواهد داشت. زيرا همه نوع برداشت منفي و مثبت مي توان از پاسخگويي مرجع محترم داشت (2341731) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۱۱:۳۷
اگه کسی بخواد فیلم غیر اخلاقی نگاه کنه، بالاخره با هزارو یک راه پیدا میکنه و میبینه! اینترنتم که از فیلتر شکن پره! این همه هزینه برای فیلترینگ برای چیه؟!

بنظر من هزینه برای فیلترینگ اسرافه حالا تصور کنید با این هزینه هنگفت میشه چقدر اشتغال زایی کرد.. ! (2341738) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۱۱:۵۵
اقای مکارم بهتر است در حوزه تخصصی خود صرفا اظهار نظر نمایند. کسی راجع به حرکت زمین و گرد بودن آن استفتا نمی کند. (2341740) (alef-13)
 
فرهود
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۱۸:۵۴
کلا ما عادت داریم در مقابل چیزهایی که ازش سر در نمیاریم همینجور الکی جبهه بگیریم ، کسی که دنبال این جور مسایل باشه راهشم پیدا میکنه،مگه الان vpn نیست ؟ مگه ماهواره نیست ؟ جاسوس واقعا میاد اطلاعاتشو از طریق اینترنت گوشیش انتقال میده؟ کلا اگر طوری بشود که انسان خوشش بیاید حرام است و جایز نیست ؟ عصر ارتباطات و تکنولوژی ما کجاییم و بقیه کجا .... افسوس که همه چیز با ربط و بی ربطیو وصل میکنیم به اعتقاد و دین (2341762) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۳۱:۲۹
پس نتیجه بگیریم که همه احکام ودینداری ما زوری وبا فیلتروتفکیک معنی داره؟ اصلا مسلمانی مارو قبول دارین؟ کجای دینداری ما اختیاری خواهدبود؟ (2341798) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۳۳:۲۸
اولا:
در کدام کشور لائیک فیلتر اینترنت به اندازه ایرانه؟حتی در کدام کشور مذهبی این قضیه وجود داره؟
دوما:

در مملکتی که تقریبا همه سایتهای اجتماعی و سیاسی خارجی توش فیلتر هست دیگه باید کدوم نظارت انجام بشه که این فعالان فضای مجازی خوششون بیاد؟ (2341802) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۳۶:۳۰
وقتی من سوالو خوندم قبل از خوندن فتوا خودم استفادشو حروم دونستم!
البته نا گفته نماند الان با اینترنت پرسرعت گوشیم که ماله شرکته بوقه براتون پی ام گذاشتم.
حالا این سوال برام پیش اومد که من با اینترنت پر سرعت به سایت الف سر زدم آیا امنیت ملی و اخلاقی جامعه رو به خطر انداختم؟؟حتما باید با سرعت پایین چندین دقیقه منتظر باشیم تا یه پیج باز بشه؟
بابا ولمون کنید شمارو به خدا (2341805) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۴۵:۳۲
من نفهميدم سوال بود يا مقاله و بيانيه؟ سوال بود يا سعي در مشاركت و جهت دادن به پاسخ سوال ؟ (2341851) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۳:۵۳:۱۳
نظیر این فتواها برای ماهواره ، کامپیوتر ، ویدئو ، تلویزیون ، فکس، رادیو ، بلندگو و... صادر شده است. (2341882) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۳۴:۵۶
من دیگه حرفی ندارم! (2342022) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۴۳:۳۵
برای یک نماز گزار در مسجد را نبندیم.

جناب آیت الله مکارم شیرازی دامه براکاته
با سلام

حتما در مسایل اسلامی شما مشرفتر از ما خواهید بود،اما به عقاید خودتان.شما این اصل را میدانید که اعتقادنا در هر اجتماعی متفاوت است و اگر کتابی از اعتقاد بنویسید حتما همردیفان علمی شما بر خلاف آنرا هم مینویسند که اعتقادنا فلان.

در مورد قوانین خود میدانید قبل از قوانین اخلاق و قبل از آن توحید و تقوا لازم است.اینکه شما میفرمایید منظور جلوگیری و تحریم و فیلترینگ است که خلاف رویه انتشارات در اسلام است.
بهتر بود میفرمودید : تا زمانیکه زمینه های فرهنگی آن برنامه ریزی نشده عقل حکم میکند قبل از اجرا زمینه فرهنگی را محیا کنید.
زمینه فرهنگی همان است که متضمن احکام و قوانین هستند.
اما شما تقریبا شبهه ایجاد میکنید که برای یک بی نماز در مسجد را بهتر است ببندیم تا زمانیکه مطمین شویم نمازگزار وارد مسجد میشود.ولی در اسلام برای یک نمازگزار مومنین را از مسجد رفتن محروم نمیکنند.

عمرتان با برکت.آنچه گفتیم در مهمانی الطاف علمی همردیفان شما بودیم.نقص علمی ما را خدا ببخشد. (2342048) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۴:۵۰:۰۷
تا آنجائيكه من ميدانم شان فقيه ورود در موضوع نيست بلكه حكم را اعلام مينمايد. آنهم در يك مورد فني كه مطمئنا" ايشان در آن مورد فاقد معلومات لازم هستند.
آيا اينترنت براي درآمد زائي است يا هزاران نياز ديگر را هم پاسخگوست. بنظر من اينگونه سوال كردن ها اشتباه است و از پاسخ دهنده هم انتظار اين است كه حداقل از يك نفر از وزارت ارتباطات كه اين موضوع را تاييد ميكند بخواهد و توضيحات او را هم بشنود و سپس پاسخ بگويد.
البته در هر حال شان يك مرجع پاسخ به اينگونه سوالها نيست.
ما هر وقت ميپرسيديم آيا الكل صنعتي نجس است يا نه هيچ وقت مراجع جواب مستقيم نميدادند بلكه حكم را بيان كرده و ميگفتند كه هر چيزي كه خوردني و مسكر باشد نجس است.
البته شان رهبري با شان ساير مراجع متفاوت است ايشان با شان ولايي و حكومتي كه دارند ميتوانند كه پاسخ دهند و با همين شان هم پاسخ ايشان واجب الاطاعه ميشود. و اتفاقا" ميبينيم كه ايشان هيچوقت در دام اين پاسخ ها نمي افتند بلكه با مشاورين و متخصصين مربوطه بررسي و حتي در جاييكه لازم باشد مثلا" به مجمع تشخيص مصلحت يا شوراهاي ديگر ارجاع ميدهند.
ولي ساير مراجع نه شان حكومتي دارند و نه اين مشاورين و مجمع ها و شورا ها را در اختيار دارند و لذا بهتر است كه همانطوريكه خودشان از قديم گفته اند در شان ورود در موضوع قرار نگيرند. (2342078) (alef-13)
 
مسلمان _ شیعه
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۵:۱۳:۰۴
در هر صورت ایشون نظرشون رو اعلام کردند و بر تمام مقلدین ایشون واجب است که تقلید کنند.

فکر نکنم برای سایر افراد که مرجع تقلید دیگری دارند، این فرمایشات الزام آور باشه.

در مورد جهاد با داعش هم نظر ایشون فقط برای مقلد ایشون الزام آور بود. (2342163) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۶:۲۹:۱۷
هر کسی مرجع تقلید خودشو داره. (2342420) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۶:۲۹:۴۴
یاد قضیه ورود بلندگو به ایران افتادم (2342427) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۷:۲۳:۴۳
اگه غیر این فتوا می دادن تعجب بر انگیز بود با توجه به این طرز سوال پرسیدن و فقط جنبه های منفی رو دیدن.
حالا این جمع دیگه فقط اینترنت دایل آپ استفاده باید بکنند (2342523) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۷:۳۹:۴۵
یادمه قبلا داشتن ویدئو جرم بود . و حتما حرام بوده که مسولین میگفتن داشتنش جرمه ولی کم کم حلال !!!!!!!!!شد. (2342560) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۷:۴۰:۵۷
از مدیران سایت الف عاجزانه تقاضا داریم نظرات کاربران و تعداد آرای داده شده را برای استحضار معظم له ارسال نمایند. (2342565) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۷:۴۲:۲۴
واقعا همه دنيا دارن از اينترنت پر سرعت استفاده مي كنن و پيشرفت مي كنن ما هنوز گير چه مسايلي هستيم (2342568) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۲۳:۰۶
من تو یک سازمان پزوهشی کار می کنم این اینترنت جوابگوی کارای تحقیقاتی نیست آقای مکارم هم لطف کنند منطقی فکر کنند سال 2014؟ (2342675) (alef-3)
 
علي
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۲۴:۲۸
بنده بعنوان يك متخصص فنآوري اطلاعات به اين موضوع اذعان دارم كه در سالهاي بعد مطمئنا"شاهد ناهنجاريهاي اخلاقي شديدتر در جامعه با امكانات جديد اينترنتي وتلفن همراه روبرو خواهيم بود ولازم است در اين خصوص ترتيب مناسبي اتخاذ شود ضمن اينكه نبايد تفاوت هاي مذهبي در ايران وساير كشورها را ناديده بگيريم و.. (2342676) (alef-3)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۸:۳۱:۴۰
یعنی اینترنت همراه پرسرعت نباشه با وایرلس و adsl نمی شه تماس تصویری برقرار کرد؟! آقا adsl هم باید جمعش کرد! چرا اینم واسه مرجع بزرگوار توضیح ندادن! اصلا از همین تلفن و ایمیل هم می شه استفاده غیر شرعی کرد! ما خواستار جایگزینی چاپار و کبوتر با این ابزارهای تکنولوژی استکباری و استعماری و تهاجم فرهنگی هستیم! (2342686) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۱:۲۶:۳۱
این دیگه چه سوالی بود؟!! تمام مفسده هایی که گفتند برای اینترنت فعلی هم هست پس اینترنت هم نباید استفاده کرد؟! موبایل هم نباید استفاده کرد؟ دیگه جلوی هر تکنولوژی ایستاد؟....

تکنولوژی به خودی خود بد نیست و استفاده درست از آن مزایای بی شماری دارد و کلی از مشکلات را حل می کند، اینکه افراد فرهنگ استفاده داشته باشند نیاز به فرهنگ سازی و بالا بردن شعور و درک و اخلاقیات مردم دارد (2342986) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۲:۱۷:۲۴
جواب نمیده
مردم از این هم حریص تر میشن (2343038) (alef-3)
 
سید
۱۳۹۳-۰۶-۰۵ ۰۰:۲۹:۳۵
تمام دوستان عزیزی که کامنت گذاشتن به یه مسأله بسیار مهم توجه نکردنن اون اینکه؛ سؤال به طرزِ بسیار زیرکانه ای پرسیده شُده تا پاسخی که آیت ا...به آن داده محدود کنندۀ آزادی اینترنت و... بنظر آید...!
درحالیکه اگر به طراحی بسیار موذیانۀ سؤال دقت کنید متوجه خواهید شُدکه اگراین سؤال را از "سیدمحمد خاتمی" هم میپرسیدند همین جواب را میگرفتند!
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دلیلِ این مُدّعا ؛ دقت کنید عبارتهای سؤال چگونه گزینش و طراحی شُده ؛
از متنِ سؤال ؛
درحالیکه ضوابط و سازوکارهای مختلفی برای ایجادامنیت اخلاقی روانی کاربران و حفاظت ازآنان دربرابر آسیبهای این خدمات ازجمله دسترسی آسان به مطالب، فیلم‌ها و عکس‌های ضد اخلاقی و ضد انسانی، شایعه پراکنی و فتنه انگیزی، تضعیف بنیان خانواده، جاسوسی و فروش اطلاعات محرمانه کشور، خانواده‌ ها و امثال آن فراهم شده است « ولی درکشور ما هنوز بسیاری از این زیر ساخت ها فراهم نشده است» و علیرغم مفاسدی که وجود دارد «امکان نظارت برآن ممکن نیست» (آیا در اینصورت جایز است!!؟)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
خوب با این طرزِ سؤال کردن مراجعِ که هیچ، کدام آدم عاقلی رأی به بی اشکال بودن چنین مقوله ای میدهد!؟
مُشکِل از سؤال است و آقای مکارم در پاسُخ به نوعِ مطالب مطروحه در سؤال به مواردی که در تکنولوژی روز برای من و شما هم قابل قبول نیست ایراد گرفته اند و آنرا دارای اشکال دانسته است نه کل اینترنت، موبایل و... را...
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اندکی دقت باعث خواهد شُد ایراد و لعن و نفرینِ من و شما سمتِ کسانی برود که باطراحیِ موذیانۀ سؤالاتی ازایندست که پاسُخِ آن پیشاپیش برای سؤال کننده روشن است قصدِ تخریبِ وجهۀ مرجعیت را دارد و پس ازآن نیز میان مراجع و دولت (که احتمالاً موضعی کاملاً مغایر و حتی بالعکس خواهد گرفت) فاصله و اختلاف بیاندازد، برخی نیک میدانند که رابطۀ احمدی نژاد هیچگاه با مراجع قوی که هیچ، حتی متوسط هم نبود، و از مراجع خارج ازحکومت ومسئولیت جُز آقای مصباح هیچ حامیِ معتبری نداشت، بهمین جهت سعی در شکر آب کردن رابطۀ دولت روحانی با مراجع را دارند و ایندسته سؤالات موذیانه ومرموز (شخص یا تشکُّلِ طراح سؤال) را باید در این چارچوب ارزیابی نمود... با اینکه بنده بشدت از توهم توطئه بیزارم اما بوی این یکی خیلی تُند است...! (2343324) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۵ ۰۰:۴۰:۵۱
فرهنگ سازی باید بشود وسلام (2343352) (alef-10)
 
علب
۱۳۹۴-۰۸-۰۵ ۱۸:۲۵:۴۲
به نظر بنده فقط ۱۰درصد کاربران اینترنت استفاده مفید و شرعی از ابن شبکه می برند و بقیه دنبال لهو و لعب هستند .باید هرچه سریعتر کل اینترنت یا داخلی بشود و اگر امکان ان هنوز نیست باید کلا قطع بشود و فقط با مجوز قانونی و با نظارت در اختیار ادارات یا دانشگاهها قرار گیرد و در اختیار عموم نباشد. (3283273) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۸-۱۶ ۱۶:۳۲:۴۱
سلام اینترنت پرسرعت رابنظرمن وازنظرعقلی محدود وگران کنند وکم سرعت راارزان زیراامکان دانلود ودسترسی به جاهایی که مفاسد دارد رااسان می کند واحترام مراجع تقلید وتسلیم بودن لازم است اصول عقاید تحقیقی است ولی فروع دین عبودیتی وتسلیمی می باشداگرواقعا کسی مسلمان باشد وشیعه باشد (3305524) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.