نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 185946
دکتر بیات در گفتگو با الف:
بخشی از انحرافات اجتماعی ریشه در ساختار سیاسی دارد
بخش اجتماعی الف، 9 اردیبهشت 92
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۷
اخیراً دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، ضمن هشدار نسبت به افزایش ۱۰ درصدی مصرف قلیان در دختران اعلام کرد که سن مصرف دخانیات در مجموع از ۱۴ سال به ۱۰ سال رسیده است. به گفته او بیشترین طیف مصرف کننده دخانیات در ایران، نوجوانان دبیرستانی و جوانان دانشجو هستند.

در گفت‌وگو با دکتر محمد مراد بیات پژوهشگر و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی به این موضوع اساسی پرداخته شد که علت این موضوع چیست و چرا سن گرایش به انحرافات روز به روز کمتر می‌شود؟

دکتر بیات که مطالعات گسترده‌ای در این زمینه انجام داده است، اعتقاد دارد وقتی انحرافات اجتماعی را می‌بینیم لزوماً نباید در ساختار اجتماعی دنبال ریشه بگردیم، بخشی از انحرافات اجتماعی ریشه در ساختار سیاسی دارد.

دکتر بیات گفت: اگر بخواهیم این موضوع را از دیدگاه اسلامی بررسی کنیم مطالبی که شهید مطهری با عنوان رهبری نسل جوان گفته است بسیار راه گشاست. شهید مطهری می‌گوید وقتی خوراک و امکانات لازم و ارزش‌های مناسب و کارآمد را در اختیار نسل جوان قرار ندهیم جوانان سر از انحرافات اجتماعی در می‌آورند. این شعر خواجه نصیرالدین طوسی را که شهید مطهری در کتاب خود آورده به وضوح این موضوع را مطرح می‌کند:
گر نه تهی باشدی بیشتر این جوی‌ها خواجه چرا می‌دود تشنه در این کوی‌ها؟

وی ادامه می دهد: شهید مطهری می‌گوید اگر یک زمانی دیدیم جوانان ما به دنبال مارکسیسم، لیبرالیسم و ایسم های دیگر رفتند، بدانید که ما در مکتب اسلام به اندازه کافی خوراک به این جوانان ندادیم و این جوانان برای تحقق آرمان‌ها و امیدهای خود به دنبال این مکاتب می‌روند. ما امروزه نیز این چنین هستیم. وقتی که استعمال سیگار و دخانیات و آرایش سن دختران به زیر ده سال می‌رسد، علت این است که ما در عرصه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فضا را برای نسل جوان باز نکردیم.

استاد جامعه‌شناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی بر این نکته تاکید می‌کند که بستر فرهنگی مناسبی برای انتقال ارزش‌ها، هنجارها، اعتقادات و اخلاقیات مورد پذیرش جامعه از گذشته به امروز فراهم نشده است. مدیریت اجتماعی جامعه ما در کارهای فرهنگی نگاه دستوری داشته و به همین دلیل نتوانسته ارزش‌ها را منتقل کند؛ بنابراین انسجام اجتماعی مخدوش شده است.
این پژوهشگر افزود: چون جوان در این عرصه‌ها نمی‌تواند هیجانات خود را تخلیه و قابلیت‌هایش را بروز دهد طبیعتاً به سمت انحرافات کشیده می‌شود. اگر یک زمین ورزشی به روی جوانان باز شود به تناسب آن ده زیر پله اعتیاد بسته می‌شود. اگر حزبی در کشور راه بیفتد به تناسب آن هزار زیر پله انحراف بسته می‌شود. اگر جریده و روزنامه ای شکل بگیرد متعاقب آن انحرافات اجتماعی جوانان کم و به مرور از بین می‌رود.

مدیر مرکز فرهنگ‌سازی گفت: ما فضا را در جاهای دیگر بسته‌ایم و به این دلیل هیجان و شور جوانان، خود را در جایی که هیچ‌کس خوشش نمی‌آید تخلیه می‌کند. وقتی جوانی شور و هیجانات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، مطبوعات، هنر، موسیقی و ... ببیند قطعاً به سمت سیگار و قلیان و مواد مخدر نمی‌رود.

این استاد دانشگاه افزود: متأسفانه ما درهای عرصه‌هایی را که موجب موفقیت جوانان می‌شود را بسته‌ایم و جاهایی را که باید کنترل سختی نسبت به آن‌ها داشته باشیم را باز گذاشته‌ایم. در سال‌های اخیر شکاف بین عمل و گفتار به این انحرافات دامن زده است. وقتی مردم شکاف بین عمل و گفتار را شاهدند معلوم است که این شکاف سبب می‌شود جوانان به سمت انحرافات بروند.

بیات تصریح کرد: الآن مسئولان ما در رادیو، تلویزیون و مساجد و ... از ارزش‌ها می‌گویند و شعارهای آن چنانی می‌دهد ولی مردم عکس آن را در صحنه واقعیت می‌بینند. این‌گونه صحبت‌ها و شکاف بین نظریه و گفتار است که جوانان را به این روز انداخته است. شکاف بین عمل و گفتار باعث انحراف جوانان شده است.

وی در پاسخ به سؤال که چرا اکنون شاهد آن هستیم که برخی دختران و پسرانی که وارد دانشگاه می‌شوند به نوعی سمت انحرافی مانند قلیان و سیگار کشیده می‌شوند گفت: اگر پسری که تازه وارد دانشگاه شده می‌بینیم سیگاری در دستش دارد، این سیگار کشیدن بیشتر برای جلب توجه است تا اینکه خود از این کار خود لذت ببرد.

دکتر بیات افزود: اگر در انجمن‌های دانشجویی و صنفی باز بود و جوانان می‌توانستند در این‌گونه انجمن‌ها فعالیت کنند، قطعاً به سمت انحرافات گرایش پیدا نمی‌کردند. باید برگردیم و ساختارهای سیاسی و اجتماعی را که این اوضاع را رقم زده بازسازی کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: وقتی انحرافات اجتماعی را می‌بینیم ریشه را لزوماً نباید در ساختار اجتماعی بگردیم، بخش عمده انحرافات اجتماعی ریشه در ساختار سیاسی دارد، وقتی ساختار سیاسی این‌گونه باشد حتماً باید تبعاتش را در ساختارهای اقتصادی و اجتماعی بینیم.
 
دانشجوری مدیریت
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۱:۰۹:۱۸
بسیاری از انحرافات ریشه در پیروری از «هــوای نفــس» دارد (1267518) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۱:۵۳:۴۴
بسیاری از انحرافات ریشه در سخت گیریهای بی مورد دو دهه اخیر دارد.

حرام، حرام است و شکی در آن نیست. ولی مکروه حرام نیست و نباید با آن طوری برخورد شود که کار به لج و لجبازی کشیده شود. (1267644) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۳:۰۵:۰۳
واقعا درست گفتید! دلیل بدبختی مردم در غرب همین است که حرام برایشان حرام نیست! (1267857) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۴:۰۵:۰۹
کاملا موافقم. اگر غربیها هم میدانستند که "حرام حرام است و شکی در آن نیست" از این فقر و فلاکت و پسرفت و نکبت روز افزون بازمی ایستادند. (1268062) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۲۲:۵۱:۲۴
بیشتر انحرافات اجتماعی ریشه در خانواده و اصل و نسب و تربیت دارد. (1269429) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۰:۵۲:۳۸
عزیزم وقتی پدری از صبح زود برای کار میره بیرون و آخر شب میاد با فکری آشفته که فردا کار داره یا نه
به نظرت میتونه برای فرزندان وقت بگذاره حوصله شو داره (1270493) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۴:۲۶:۰۱
شما بدبختی را چه تعریف می کنید؟ (1268142) (alef-10)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۵:۱۱:۱۰
دوری از خدا (1268293) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۵:۵۵:۲۹
من فکر میکنم با توجه به برنامه های رسانه ملی میتوان حقیقت را درک کرد! مگر اینکه خدای ناکرده شما هم مثل من جزو یک درصدی باشید که به رسانه ملی اعتماد ندارد! (1268417) (alef-7)
 
سید امیر
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۶:۰۳:۲۴
بدبختی یعنی این که دستورات خدا و پیغمبرش رو عمل نکنی که هم تو این دنیا بدبختی و هم تو اون دنیا... (1268434) (alef-7)
 
میثاق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۴:۵۳:۰۹
کدوم بدبختی؟؟؟!!!!!!!!!!!! (1268235) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۲۱:۰۰:۱۲
چی؟؟بدبختی مردم در غرب؟؟؟!! خوبه معنی بدبختی رو فهمیدم! (1269126) (alef-7)
 
یاس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۰۹:۳۹:۳۸
بدبختی غرب و شرق نداره. (1270280) (alef-7)
 
دانشجوی دکترای مدیریت
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۲:۱۰:۵۶
آقای دانشجوی مدیریت میشه بگید از لحاظ علمی چه دلیلی دارید که میگویید انحرافات از هوای نفس سرچشمه میگیرد؟ مثلا هرم نیازهای مازلو یا رفتارشناسی سازمانی را بررسی کنید و اصولا بگویید هوای نفس در علم چیست؟؟؟ و هوای غیر نفس چیست؟ خواهش میکنم اگر نظری دارید و آن را از جایی گرفته اید به علم نچسبانید! (1267703) (alef-7)
 
آریا
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۲:۳۲:۱۹
دانشجوی دکترای مدیریت جان خودتو اذیت نکن این بنده خدا یه چیزی گفت که گفته باشه
تا این سختگیریهای اجتماعی باشه تا چشمهامونو برروی واقعیتها ببندیم همین آش و همین کاسه هست. تازه این اولشه من دهه 60 بدنیا اومدم ولی وقتی دهه هفتادی هارو میبینم وحشت میکنم وای به دهه هشتادی ها (1267758) (alef-7)
 
دانشجوی دکترای مدیریت
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۶:۱۵:۲۶
دوست عزیز من با شما مخالفم! هرچه جلو تر میرویم به وساطه ی رشد آموزش و توسعه نسل جدید بهتر میشوند! اینکه امروز میبینیم نسل دهه هشتادی ها خیلی عجیب و غریب هستند به خاطر این است که ما خودمان عجیب و غریب بودیم! این ما بودیم که محروم بودیم از همه چیز و دستمان از دنیا کوتاه بود! وگرنه ماهم در نوجوانی دوست داشتیم زمین را به آسمان برسانیم! من خودم از بچگی شادی نداشتم! پدرم جانباز شیمیایی بود و مادرم هم معلم بود هم پرستار پدرم! ولی امروز به لطف فداکاری نسل پدر و مادرم میبینم چقدر بچه هامون میتونن آینده ای بهتر به دور از تمام مصیبت های ما داشته باشند! حالا اینکه ما چقدر برای نسل بعدمان فداکاری کنیم و زحمت بکشیم هنوز معلوم نیست! (1268471) (alef-10)
 
آریا
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۷:۴۵:۴۳
دانشجوی دکترای مدیریت منم با نظر شما موافقم وحشت من دلیل بر اینکه ما نسل خوبی بودیم نیست دلیلش تفاوت فاحش ما با اوناست در ضمن در زمان ما خانواده ها سنتی تر بودن و زمان و شرایط مملکت اجازه خیلی کارهارو به ما نمیداد حتی فیلم ویدیو دزدکی رد وبدل میشد مثل الان نبود که انواع سی دی و ماهواره و .. فراهم باشه . به خاطر همین من صد در صد مخالف محروم کردن بچه ها از تکنولوژی روز و وسایل ارتباط جمعی هستم چه خوبه که پدر و مادرها تو این راه همراه بچه ها باشن و از دور مواظبشون باشن وگرنه با محدودیت میشن یه چیز عجیب و غریب مثل ما سرتاسر از تناقص (1268672) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۲۱:۰۲:۳۲
یعنی عمرا برای نسل بعد کاری کنم (1269132) (alef-7)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۲:۳۵:۵۳
جناب آقای دکترای مدیریت، لطف کنید تعریفتون رو از علم برای خودتون نگه دارید. دیگه باید فهم این موضوع خیلی براتون ساده باشه که حتی همون هرم نیازهای مازلو یک موضوع کاملا نسبی هست و در واقع به کرامت انسان به عنوان اشرف مخلوقات اصلا توجه نداره
حتما شما هم مثل بنده افراد بسیاری رو می‌شناسید که بسیاری از نیازهاشون در زندگی تامین نشده و بسیار هم شریف زندگی می‌کنند.
حتما تا الان از پدر یا پدربزرگ‌هاتون شکل و شمایل زندگی سال‌های قدیم رو شنیدید. در سن بچگی با تقریبا میشه گفت "هیچ" بازی و تفریح و ورزش می‌کردند. سالی به دوازده ماه لباس و وسایل دیگه نمی‌خریدند و خیلی از بچه‌ها صبر می‌کردند که برادر یا خواهر کوچکتر لباس براش کوچک بشه بعد بده به اونها. و موارد بسیار زیاد دیگه که خودتون احتمالا میدونید.

اما آیا همه به انحراف کشیده شدند. پدر خود بنده در بچگی زندگی بسیار سختی از لحاظ مالی داشته و از بسیاری از لحاظ تامین نبوده ولی همیشه سالم و شریف زندگی کرده.

پس لطف کنید این تعاریفی که از یه انسان که خودش از اشتباه مصون نیست، عنوان شده رو به عنوان حقیقت محض عنوان نکنید. البته به این معنی نیست که هرچه انسان‌ها تفکر و اندیشه کردند به درد نخور و غیر قابل ارجاع باشه بلکه باید با کتاب خدا و اولیاء خدا سنجیده بشه (1267770) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۵:۵۴:۱۳
دوست عزیز شما لطف کنید نظر کتاب خدا را راجع به نحوه ی مقابله با ناهنجاری های اجتماعی بیان کنید. به حمد الله امروز مجلس دولت قوه قضاییه و نیروهای امنیتی کشور همه مسلمان و ارزشی هستند از شما خواهش میکنم بگویید چگونه این ناهنجاری ها در کشوری که بر اساس کتاب خدا اداره میشود هر روز گسترش می یابد؟ چرا شما نمیتوانید این مشکل را حل کنید؟
درضمن اگر زمان قدیم اینقدر که شما میفرمایید خوب بود پدران و مادران ما انقلاب نمیکردند! زمان قدیم ناهنجاری ها به مراتب ریشه دارتر بودند ولی جامعه به دلیل محدودیت و عقب ماندگی قدرت درک آنرا نداشت! (1268414) (alef-7)
 
ج
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۲۰:۳۹:۱۹
اين اشرف مخلوقات درطي قرن بيستم بيش از120 ميليون نفر از همنوعان خو د يعني اشرف هاي ديگري را به قتل رسانده بعضي ازاين مخلوقات خود را اشرفتر از ديگران ميدانند وحاضرند به خاطر قدرت وثروت انسانهاي نااگاه را به كشتن بدهند وانسانهاي اگاه را بكشند . انسان موجوديست با نيازهاي نامحدود كه اگر يكي از انها براوده شود چند تاي ديگر سر باز ميكنند واگر از راه منطقي وطبيعي ارضاء نگردد يا سركوب شود دنبال راههاي انحرافي خواهد گشت .جالبتر اين است كه اين انحرافات اجتماعي مانند بيماريهاي عفوني مسري بوده وبر خلاف ادعاي بعضي واكسني ندارد (1269083) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۱۴ ۰۲:۰۲:۳۵
قبل از اونا هم تو غارها زندگي ميكردن , پس برگرديم به دوره غارنشيني كه آسيبي نبينيم . هنر اينه كه متجدد و امروزي و مجهز به همه چيز باشيم ولي انسان باشيم (1278860) (alef-13)
 
دانشجوی مدیریت - پاسخ
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۳:۲۷:۲۵
خوشحالم که با کسی صحبت میکنم که با تئوریهای مدیریت آشناست.

اسلام نفی کننده نیازها نیست ، بلکه با سواستفاده و لجام گسیختگی موافق نیست.
نیازهای پنج گانه مازلو کجا نفی شده است؟
تئوریهای مختلف انگیزشی از قبیل مازلو - آلدرفر - هرزبرگ - .... آیا در اسلام نفی شده اند؟ شاید اسلام تئوری مک گریگور را که عده ای را بد می پندارد و عده ای را خوب، قبول نداشته باشد.
.
..
...
....
.....
دوست عزیز بیا صادق باشیم :
آرایش های غلیظ و هنجارشکنانه برخی دختران پیروی از هوای نفس است
ولگردی و شهوت طلبی افراطی برخی پسران پیروی از هوای نفس است
شیطان اینجا از ما بندگان سواستفاده می کند
..
خدایا این حقیر را ببخش. خدایا کمکم کن. خدایا دستم را بگیر تا بیشتر محبت تو را بچشم (1267942) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۴:۰۹:۱۱
یعنی داغونم کردیا... له له... کاش خدا دستت رو بگیره. (1268074) (alef-7)
 
دانشجوی دکترای مدیریت
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۵:۵۰:۰۳
دوست عزیز شما اصلا جواب من را ندادید! شما فقط چند تیوری علمی را نام بردید که همه در اصل مکمل یکدیگر هستند و فرمودید اسلام آنها را پذیرفته و تیوری کاملا منسوخ را هم مثال زدید و گفتید اسلام آنرا رد کرده! بعد هم دوباره حرف از هوای نفس زدید! اگر میتوانید هوای نفس را از پایه تعریف کنید و بگویید در علم هوای نفس یعنی چه؟ سپس با ارایه مدرک علمی بفرمایید نظر اسلام راجع به نحوه ی برخورد با ناهنجاری های اجتماعی (البته من مثال های شما را ناهنجاری نمیدانم) نظیر مصرف مواد مخدر چیست و این نظر بر پایه کدام مستندات علمی به دست آمده و تا چه میزان پس از اجرا موثر بوده!
نحوه ی بحث کردن شما که همان نظریات اسلامی را باه همراه بمبارانی از اسم های تیوریک علمی به آدم تحویل میدهید به نظر من غیر قابل قبول است.
من هم در دعاهای شما شریکم و از خداوند میخواهم همه ی ما را دستگیری کند! (1268406) (alef-7)
 
دانشجوی دکتری مدیریت
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۷:۱۵:۴۷
دوست عزیز من از شما جوابی نگرفتم! شما ابتدا یک سری تیوری علمی را برای من ردیف کردید و بعد از من خواستید اعتراف کنم هوای نفس مقصر است! این روش بحث علمی و منطقی نیست! باید برای من مدرک ارایه بدید که هوای نفس چیست و چه تاثیری بر انسان دارد! سپس بگویید راهکار مقابله با آن چیست و نتایج اجرای آن را نیز به من نشان دهید! در آخر هم من در دعای شما شریکم!

الف جان اینو دیگه یک جوری نوشتم که زیاد قوی نباشه! سانسور نکن! (1268617) (alef-7)
 
فقط دانشجو
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۸:۳۷:۲۷
با سلام
من نه از نظریه مازلو نه الفرد نه گر نمیدونم چی چی اطلاع دارم و نه اطلاعات دقیق از نظریات اسلام آگاهی دارم ولی ایمان دارم افراط و تفریط تو همه زمینه ها اشتباهه.همچنین ایمان دارم خوبی و بدی نسبیه، به این دلایل هم نظر دانشجوی مدیریت و هم نظر دانشجوی دکتری مدیریت رو قبول دارم در حالی که نظر هردو این عزیزان رو رد میکنم چون هردو عزیز یک بعد قضیه رو قبول دارن و بعد دیگه رو نفی میکنن در حالی که انحرافات اجتماعی ابعاد گوناگونی داره از جمله تاریخی دینی اقتصادی فرهنگی جغرافیایی و ....
سعی کنیم بدون نتیجه گیری قبلی و تعصب بر نظر خود با هم بحث کنیم وگرنه افکارمون تک بعدی خواهد شد
با تشکر. (1268790) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۶:۵۹:۰۰
جناب دانشجوی دکترای مدیریت!
علم فقط چیزهایی که جنابعالی در دانشگاه خوانده اید نیست . واقعا برای شما متاسفم که با چهار کلاس سواد فکر می کنید از همه چیز سر در می آورید و هر چیز غیر از آموخته های اندک خودتان را غیر علم به حساب می آورید. (1271445) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۱۴ ۰۵:۱۲:۲۵
به قول امام علی(ع)وقتی فقر ازدر خونه بیاد تو ایمان از پنجره بیرون میره.ما الان جامعه فقیری هستیم چه ازلحاظ مالی چه دینی چه اجتماعی.من فکر میکنم مهمترین علت اینهمه انحراف فقرمذهبی علت اصلی آن مسئولین فرهنگی وروحانیت محترم هستند که برای جوانان هیچ ارزشی قائل نیستند. (1278888) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۳:۴۸:۲۹
امان از هوای نفس (1268006) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۲:۲۶:۳۴
قال علی علیه السلام: "الناس بامرائهم اشبه منهم بابائهم." مردم به زمامداران حود شبیه ترند تا به پدران حود. تحف العقول صفحه 208 (1267737) (alef-7)
 
عرفان
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۲:۳۴:۴۳
عدم امکان وجود رسانه های منتقد ونبود شرایط رقابتی جهت تعیین مدیران بخشهای مختلف باعث روی کار آمدن افراد بی کفایت می شود، آنان نمی توانند انتظارات جامعه را برآورده کنند.
این خود سرآغاز پیدایش انحرافات مختلف در آن جامعه می شود! (1267764) (alef-7)
 
عمو رضا
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۲:۴۴:۳۰
دانشجوی مدیریت راست میگه.بیشتر گناهان انسان به خود آدم برمیگرده چون انتخاب کننده اصلی خودشه البته جامعه و سنتهای غلط و چشم هم چشمی و فقر هم بی تاثیر نیست ولی اصلی ترین دلیل خود انسانه.چرا که کلی انسان توی تاریخ بودند که شرایطی بسیار بدتر از الآن داشته اند(با پیشرفت تکنولوژی و آسان شدن زندگی نسبت به گذشته) ولی تونستند سربلند بیرون بیایند (1267803) (alef-7)
 
عباس
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۲۰:۰۶:۳۷
"دانشجوی مدیریت راست میگه.بیشتر گناهان انسان به خود آدم برمیگرده چون انتخاب کننده اصلی خودشه البته جامعه و سنتهای غلط و چشم هم چشمی و فقر هم بی تاثیر نیست ولی اصلی ترین دلیل خود انسانه.چرا که کلی انسان توی تاریخ بودند که شرایطی بسیار بدتر از الآن داشته اند(با پیشرفت تکنولوژی و آسان شدن زندگی نسبت به گذشته) ولی تونستند سربلند بیرون بیایند"

این صحبت شما یعنی ما ایرانیها بصورت ژنتیک دنبال گناه هستیم. (1269019) (alef-10)
 
عمو رضا
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۲۲:۱۸:۳۳
عباس عزیز کجای متن نظرم منظورم این بود که ما ایرانیها به صورت ژنتیک دنبال گناه هستیم؟!
انتخاب اول و آخر اعمال انسان خود انسانه حالا می خواد کار نیک کنه یا کار گناه.
در آیه 7 و 8 سوره مبارکه الزلزله خداوند فرمودند : "پس هر کس به وزن ذره ای نیکی کرده باشد آن را میبیند و هر کس به وزن ذره ای بدی کرده باشد آن را میبیند (1269343) (alef-10)
 
کاوه
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۳:۲۵:۳۲
به جوانانمان چه داده ایم که حالا از اونها انتظار داریم ایده آل باشند؟ (1267937) (alef-7)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۴:۰۱:۴۱
آرزوهای جوانان آنقدر دور شده که مانند جزیره ایست که هر چه شنا بکنند به آن نمیرسند پس بسیاری خسته شده و غرق میشوند. خودروهای چند ده میلیونی و خانه های متری چند میلیونی و دریغ از یک وام معقول و مناسب حال یک جوان با یک کار حتی ماهی 3 میلیون حقوق چقدر در این دریا شنا کند که سایه ای از ان جزیره ببیند؟ (1268053) (alef-10)
 
من
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۴:۲۷:۳۹
در خیابانهای رامسر که با هماهنگی جریان با نفوذ سیاسی زمینهایش مال پایتخت نشینها شده و ما بدبختها زمین برای ساختن فرزندان خود در رامسر نداریم جوانان پسر پایتخت نشین با شورتک در خیابانهای رامسر قدم میزنند وقتی جلوی اینها را میگیریم میبینیم وصل به اقا زادهای با نفوذند فقط زورشان به دخترها میرسد پسرها لخت هم بگردند کسی جرات ندارد حرفی بزند (1268146) (alef-7)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۶:۴۲:۳۹
همه جای دنیا همه جور تبلیغات و امکانات را محلی ها بسیج میکنند تا توریست بیشتری جذب کنند. مال ما جالبه که برعکسه (1268526) (alef-7)
 
جامعه شناس
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۶:۲۱:۱۰
به نظر من اینکه فردی به انحراف کشیده میشود را نمی تواند در یک عامل خلاصه کرد. صرفا شرایط سیاسی. صرفا هوای نفس یا برآورده نشدن نیازهای اقتصادی نیست که عامل انحراف است. بلکه در یک پدیده یا عامل اجتماعی عوامل متعددی علاوه بر همه این عوامل از جمله شخصیت فرد، نوع تربیت خانوادگی، محیط اجتماعی دخیل است که باز می توان در این بین با توجه به شرایط تأثیر عاملی را مهمتر دانست نه اینکه عوامل دیگر را منکر شد. (1268490) (alef-10)
 
دانشجوی دکترای مدیریت
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۷:۱۷:۴۰
خدا خیرت بده! به این میگن یک نظر علمی! با وجود اینکه از با تعریفتان از انحراف مخالفم ولی به نظر علمی و قدرتمندتان احترام میذارم! بحث کردن با شماها که عالم و منطقی هستید هنر میخواد! موفق باشید! (1268620) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۷:۵۸:۳۹
بحث مصاحبه شونده هم نفي برخي عوامل نيست اما مسائل سياسي و جو سياسي كشور را علت‌العلل بزه‌هاي اجتماعي دانسته‌اند. مثال بارز هم ذكر كرده‌اند كه اگر دسترسي به امكانات ورزشي، هنري و حضور در نهادهاي سياسي و اجتماعي امكان‌پذير باشد وقت جوان صرف اين كارهاي مولد شده و فرصت كمتري براي انحراف خواهد داشت. (1268709) (alef-10)
 
1982
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۷:۰۶:۲۹
وقتی به جوان اجازه تخلیه روانی رو نمیدین وووو...... چطور انتظار دارین جوانان به فساد کشیده نشن باید همچون مواد غذایی به نیازهای مانند کار ازدواح تحصیل و غیره را در نظر گرفت (1268589) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۷:۲۵:۵۳
یکی از مشکلات کمبود کمی و کیفی فضاها و امکانات ورزشی و تفریحی سالم در شهرهاست. دلیل مهمتر تورم و بیکاری است. آیا این موارد آسیب های اجتماعی و فرهنگی به دنبال ندارد؟ در شرایط ایده آل آسیب ها محدود است و میتوان آنرا به فقر ایمان نسبت داد. (1268638) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۲۲:۱۱:۱۱
شما امکانات تفریحی سالم رو تعریف کن تو این مملکت هر کسی یه تعریفی از تفریح سالم داره انقدر پیچیدش کردن که 90 درصد تفریح ها شده ناسالم (1269320) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۸:۳۱:۰۷
مطمنم که این کامنت را الف حذف می کند ولی می نویسم:
-ایا بیماری به نام افسرده گی را می شناسید؟ایامی دانید که چگونه یک انسان افسرده می شود؟
پزشک نیستم ولی میدانم که هر گاه بن بست ها در زندگی زیاد شوند و مسایل لاینحل شوند انگاه فرد در یک حالت ویژه قرار می گیرد که نیروی ذهنی خود را از دست داده و انوا ع مشکلات جسمی را هم پیدا می کند .
یک زندگی تکراری که در ان اغلب هدفها دست نیافتنی هستند می تواند یک جامعه را افسرده سازد.انگاه شما رفتار غیر عادی هم می بینید.ایا مسولان مایلند با روان این مردم اشنا شوند؟ایا مایلند این محدودیت ها و بن بست ها را بردارند؟
وقتیتمام شادیها به بهانه های مختلف حذف می شوند و مشکلات اقتصادی بی نهایت می شود شما راجب روانی ناسالم و فرسوده بحث خواهید کرد که بتوان ان را به هوای نفس تعبیر کرد!!!
این از نظر من بیشترین رابطه مابین ساختار سیاسی و رفتار ناموجه است. (1268774) (alef-7)
 
ابرار
۱۳۹۲-۰۲-۱۱ ۰۴:۰۷:۰۶
آقا جان این هم شد حرف . علت انحراف بیماری افسردگیه . افسردگی هم از نبود شادی میاد .
جامعه آمریکا و اروپا از جمله هلند و دانمارک سوئد و انگلستان ووووو بیشترین شادی و بزن و بکوب و انواع سرگرمیهای ورزشی و تفریحات فردی و جمعی آزادی های شخصی و جنسی و اجتماعی را داره و بیشترین آمار انحرافات جسمی و جنسی و از جمله طلاق و اعتیاد و بخصوص بیماری افسردگی ووووو را داره .

ابرار (1272506) (alef-7)
 
مهراب
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۹:۱۳:۲۱
بخش عمده وبه اعتقاد من اصلی انحرافات اجتماعی ناشی از نابهنجاری در مدیریت وساختار سیاسی واقتصادی در هر جامعه است چرا که تعادل را در رفتار های اجتماعی تخریب میکند و از میان می برد و موجب عصبیت وافراطی گری در رفتار فردی و جمعی در همه زمینه ها میشود . (1268880) (alef-10)
 
hossein
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۹:۴۱:۲۲
زندگی راحتی را حتی بهتر از غرب و کانادا در ایران می بینم فقط کافی است دولت ایران با جدیت بیشتری به مبارزه با ربا و ریا و کنترل ثروت اندوزی و این کارگران افغانی که کار های بیشماری را از همو طنان ما گرفته اند نه مالیاتی می دهند و نه گویا پول های خود را در ایران خرج می کنند امریکا مشکل بیکاری در افغانستان را به گردن ایران انداخته است وقت ان است اقدامی شود اموزش کارگران خودی و افزایش مهارت ها و درامد های انان . کنترل ورود اجناس خارجی نامرغوب و تولیدات هنری مثبت در داخل . صا سیما و شهرداری ها مرکز هنر های این ها مردمی نیستند چون من مرتب با انان تماس می گیرم اما رفیق بازی و فامیل بازی ها بهتر است از ایران بر داشته شود (1268964) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۲۱:۱۸:۰۰
جامعه پدر سالار ناقص بار می آید، جامعه باید جوان سالار باشد (1269173) (alef-7)
 
دکتر وثوق
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۰۳:۳۴:۰۳
بابا حوصله داریدا!!!
برید دنبال عشق و حالتون!
اینجا نظر می نویسید که چی؟!!!
فقط هرم مازلو جواب شماست...یه سرچی بکنید!
من بهش ایمان دارم چون تازه دیدم صد درصد با جامعه ی ایرانی جوره! (1269894) (alef-7)
 
دريا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۰۷:۵۷:۲۰
طبق اصل روانشناسي انسان رو از هر چيزي منع كنيد نسبت بهش حريص ميشه... (1270037) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۰۸:۰۵:۳۶
اگر عکس را بصورت شطرنجی یا غیر واضح می گذاشتید مقاله تان خیلی زیباتر می شد. (1270063) (alef-7)
 
محسن
Sweden
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۰:۲۰:۱۱
بابا چه ربطي به ساختار سياسي داره كلا؟! فيس بوك رو نابود كنيد حله! (1270390) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۰:۵۱:۲۶
ای بابا دوباره میخوان قلیونو گرون کنن .... (1270488) (alef-7)
 
بي نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۱:۱۳:۳۲
دهه ي70 اوج سينماي ايران و فوتبال بود . تمام هيجان و پول تو جيبي من صرف مجله هاي فيلم و ورزشي ميشد. وهنوز هم لذت اون روزها و خاطرات خوبش با من هست . اما حالا در تولد برادر زاده ام كه 17 ساله است( و دختر) دوستانش قليان با خود مي اورند!!!اون سينماي خوب كجا رفت؟فوتبال ما را چه شد؟
براي جوانها و نوجوانها چه بستر سالم و ارزان و در دسترسي ايجاد كرديم؟! (1270537) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۱:۵۶:۲۰
بیشتر انحرافات رو با تحقیق دانشگاهی میشه به جوابش رسید. در تمام کشور ها دانشگاه ها وظیفه اشون تحقیق و بحشون بودجه میدن این نیست که یک نفر بدون ارائه ی اعداد و ارقام و غیره برای خودش نظریه بده. این نوشته از نظر علمی اعتبار نداره. یه مقاله ای علمی بگذارید و تحقیقات رو نشون بدید این نظرات شخصیه همه اش. (1270647) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۱۰ ۱۵:۱۸:۱۹
درست است كه براي مشكلات مختلف بايد كار علمي كرد اما اين منافاتي با متن مقاله ندارد. تحقيق علمي كشكي و روي هوا كه شكل نمي‌گيرد؛ يك مساله يا مشكل (PROBLIEM) وجود دارد، براي ريشه‌‌يابي مساله طرح بحث مي‌شود و صاحب نظراني كه قبلا در اين حوزه كار علمي و مطالعاتي داشته‌اند نظراتي را مستند به تجربه يا تحقيقات خودشان بيان مي‌كنند با اين اظهار نظر‌ها، فرضيه‌هاي يك تحقيق علمي شكل مي‌گيرد و طي يك بررسي ميداني واقعي صحت و سقم آنها بررسي مي‌شود.
شما فكر مي‌كنيد يك تحقيق دانشگاهي انجام بشه به چه نتايجي خواهد رسيد؟
احتمالا به عواملي شبيه اين خواهند رسيد:
- مسائل اقتصادي و بيكاري
- فضاي بسته سياسي و عملكرد مسئولان سياسي
- كمبود سرانه ورزشي
- و ...
من صد در صد معتقدم بايد تحقيق انجام شود ، اما در كنار آن بايد به نتايج تحقيق هم احترام گذاشته شود وگرنه پول دور ريختن است يك تحقيق دانشگاهي بي مصرف مي‌شود كه در آرشيوها خاك مي‌خورد و مسئولان بنا به تشخيص خودشان يك روز گشت ارشاد مي‌گذارند، يك روز اردوي راهيان ، يك روز نماز جماعت اجباري و ... ولي هيچكدام دواي درد نمي‌شود و بزه‌ها به زير 10 سال مي‌رسد. (1271169) (alef-7)
 
ابرار
۱۳۹۲-۰۲-۱۱ ۰۳:۵۳:۴۲
این آقای دکتر بیات هم دلش خوشه .

از یک معتاد به هروئین در ایران پرسیدند چرا معتاد شدی ؟ اولش هی به این در و اون در زد و تقصیر گردن این و اون انداخت . ولی آخرش وقتی به اون گفتند .

خوب حالا مجسم کن تمام خواسته های و کم بود های روانی اقتصادی و سیاسی و خانودگی و تاریخی و انسانی و جنسی و جسمی و ووووو شما را گارانتی کنن دقیقا همانطور که دلت میخواد همشون در یک لحظه با یک معجزه برق آسا حل بشه آیا بعدش حاضری هروئین رو ترک کنی ؟
گفت نه
با کمال تعجب گفتند چرا ؟
صمیمانه و صادقانه گفت
چون من این کار را دوست دارم و ازش لذت میبرم . همانطور که شما و خلاصه همه انسانها غذا میخورند نه فقط به خاطر اینکه بدن اونها به غذا احتیاج داره بلکه بخاطر اینکه از خوردن غذا لذت میبرند . همین .

آقای دکتر بیات و دیگر دوستان برای فهمیدن مقوله نفس انسان و اینکه برای کنترل اون چه باید کرد فقط کافیه یک کمی به همین مثال فکر کنند .

ابرار (1272498) (alef-7)
 
۱۳۹۲-۰۲-۱۱ ۱۴:۴۳:۴۴
ابرار گرامي حرف شما صحيح نيست.
بعد از اعتياد كه در واقع به معني عادت كردن به يك چيزي است، ترك عادت سخت مي‌شود. در حالي كه اصل بحث اين هست كه چه كنيم از اول جوان‌ها سراغ چنين چيزي نروند نه اينكه بعد از اعتياد چگونه اين كار را بكنيم؟
نيازي به مثال زدن هروئين نيست. شما اگر توي خونه عادت كني چايي بخوري هميشه دوست داري بخوري. مشكلي كه در مورد برخي مخدرات وجود دارد مثل ترياك، هروئين و ... اين است كه مصرف اينها موجب تحريك برخي غدد مي‌شود كه هورمون‌هاي خاصي را ترشح مي‌كنند، به مرور با ادامه مصرف روند طبيعي ترشح هورمون‌ها به هم مي‌خورد و در واقع ترك عادت را به دليل لذتي كه دارند سخت‌تر مي‌كند. علاوه بر اين خمودي كه در موقع عدم مصرف رخ مي‌دهد، نيز چاشني كار مي‌شود.
همان طور كه مستحضريد در خبر هم آمده سن شروع مصرف به 10 سال رسيده است. در واقع مساله فعلي كه بايد حل شود اين است كه چه شده است كه سن مصرف بين جوانان پايين آمده و درصد افراد مصرف كننده بالا رفته؟
اتفاقي است كه تازه رخ داده پس ريشه مشكل وراثتي نيست، بلكه محيطي است.
از ميان عوامل محيطي مي‌توان به گسترش ارتباطات، عوامل اقتصادي به ويژه مساله اشتغال چه در طرف ارائه كننده و چه مصرف كننده، عوامل سياسي و سطح مشاركت عمومي، امكانات ورزشي، چالش‌هاي فرهنگي، تقابل سنت و مدرنيته و ... اشاره كرد (1273641) (alef-13)
 
فرامرز
۱۳۹۲-۰۲-۱۲ ۰۴:۳۳:۵۱
بيشتر انحرافات به اقتصاد خراب و فرهنگ بيگانه پرستي بر مي گردد (1274839) (alef-13)
 
amir
۱۳۹۲-۰۲-۱۲ ۲۱:۰۴:۴۸
حاجی بخیل زن ذلیل چرا نظر مرا منتشر نمی کنی . تا اخر دنیا اگر زنده با شم به تو می گم زن ذلیل بخیل. والسلام. (1276401) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.