نظر منتشر شده
۱۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 162608
تولید ملی و واردات
ناصر ایمانی، 5 مرداد 91
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۳۳
امسال سال حمایت از تولید ملی نامگذاری شده است. اما حمایت از تولید ملی با نامگذاری محقق نمی شود و باید برای آن «هزینه» پرداخت کرد. پرداخت «هزینه» الزاماً مالی و ریالی نیست بلکه عمدتاً در اعتماد کردن به تولید کنندۀ ایرانی و بازگذاشتن دست تولید کنندۀ ایرانی در مقابل واردات کالا، و از همه مهمتر تحمل وصبر در مقابل کمبود کوتاه مدت کالای ایرانی و اجتناب از واردات سریع کالای مربوطه است.

اگر مسئولان کشور تصمیم بگیرند که در مقابل ناملایمات کوتاه مدت گرانی کالای ایرانی در بازار، اقدام به واردات سریع آن کالا از خارج بنمایند تا به اصطلاح افکار عمومی را راضی نگه دارند، هیچگاه شعار حمایت از تولید ملی، تحقق نخواهد یافت. ضمن اینکه مقصر اصلی در کمبود کالای ایرانی در بازار در مرحله اول متوجه مسئولان مربوطه است که با عدم برنامه ریزی و پیش بینی های لازم و عدم توجه به اخطارهای تولید کنندگان مربوطه، بازار را به مرحله ای رسانند که کمبود بوجود آمد. در این صورت «راحترین» و «بی دردسرترین» اقدام مسئولان، همین است که هرچند روز یکبار، وزیر ذیربط اعلام می کند که دولت سریعاً نسبت به واردات کالای گران شده از خارج اقدام خواهد کرد! یعنی پول نفت را که در شرایط تحریم کنونی، به سختی حاصل می شود و باید برای واردات کالای اساسی و سرمایه ای بکار گرفته شود، برای خرید پائین ترین کالای مصرفی بکار می بریم تا اولاً افکار عمومی را آرام کنیم و ثانیاً پوشش مناسبی برای عدم برنامه ریزی مسئولان ذیربط پیدا نمائیم.

اجازه بدهید از یک نمونه عینی که این روزها نقل محافل است، آغاز نمائیم. و آن هم موضوع «مرغ» است که وزیر تجارت ما دیروز با افتخار اعلام کرد که بزودی «مرغ وارداتی» توسط دولت و بخش خصوصی، التهاب بازار را خواهد کاست. برای توضیح بیشتر، چند نکته را متذکر می شویم:

1ـ هم مسئولان و هم تولید کنندگان مرغ، بارها اعلام کرده اند و در عمل هم نشان داده اند که ظرفیت تولید مرغ در کشور نه تنها برای نیاز داخلی کافی است، بلکه کشور می تواند مقادیر زیادی از مرغ تولید داخل را صادر نماید. شاهد این مدعا آن ست که طی چند سال گذشته، همواره قیمت فروش مرغ از قیمت تمام شده پائین تر بود، و تولیدکنندگان زیان قابل توجهی را متحمل می شدند و درخواست های آنان برای صادرات مرغ نیز در مجموع به نتیجه ای نرسید. لذا بدون تردید و به اذعان همه مسئولان و کارشناسان و تولیدکنندگان، ظرفیت تولید مرغ بسیار بالاست و هیچگاه نیازی به واردات مرغ نبوده و نیست.

2ـ در حال حاضر، چند ماهی است که با کمبود عرضه مرغ در بازار مواجه هستیم. برخلاف برخی دیدگاه های همیشه مشکوک و توطئه آمیز که در این اوقات، قیمت بالای مرغ را ناشی از دلالی، واسطه گری و زالوصفتی برخی می دانند، علت اصلی گرانی مرغ، کمبود تولید است و اگر اساساً این نبود، که دلالی محلی برای رشد پیدا نمی کرد. اما چرا دچار کمبود تولید مرغ شده ایم در حالیکه ظرفیت تولید مازاد بر مصرف هم داریم. علل آن هرچه باشد، مسلماً لبۀ تیز انتقادات به عدم برنامه ریزی مناسب مسئولان و پیش بینی های لازم برمی گردد در حالیکه تبلیغات فعلی به گونه ای است که مقصر اصلی در صفت مرغداری است. اگر کمبود مرغ ناشی از کمبود خوراک طیور است که مسئولان باید پاسخ اصلی را بدهند و اگر کمبود واکسن دامی و تلفات ناشی از آن است که باز باید مسئولان را مورد خطاب قرار داد.

همین اتفاق در حال حاضر در مورد تخم مرغ در جریان است. در حال حاضر تخم مرغ حدود 40% زیان متوجه مرغداران تخم گذار وارد می کند اما هیچ کدام از دولتیان در مورد آن عکس العملی نشان نمی دهد و محصول تولیدی را با قیمت کارشناسی از مرغداران نمی خرند. مسلماً و بدون تردید در چند ماه آینده با افزایش شدید قیمت تخم مرغ مواجه خواهیم شد. و در آن زمان مجدداً وزیر محترم اعلام خواهد کرد که ما به سرعت تخم مرغ وارد کشور خواهیم کرد، و این سیکل همچنان ادامه می یابد.

حال به سؤال اول این مقاله باز می گردیم. برای تولید ملی چقدر باید هزینه کرد؟ آیا اگر چند صباحی قیمت تولید ملی گران بود در حالیکه یقین داریم که این گرانی بسیار کوتاه مدت است، راهکار آن واردات سریع و طبعاً ضربه زدن به تولید ملی است؟
 
کلمات کلیدی : گرانی+قیمت مرغ+تولید ملی
 
محسن
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۳:۴۳:۲۴
با سلام وقتی تولید کننده های ما افرادی سود جو هستند بهترین کار جلوگیری از سوداگری آنها و فشار بیش از حد به مردم است . حال چه اشکالی دارد که با واردات صورت پذیرد . در این صورت شاید تولید کننده با مشاهده این وضعیت برای جلوگیری از ضرر انصاف را رعایت کند. (887442) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۷:۱۰:۳۷
محسن جان از اينکه فشار زيادي به مردم وارد مي شود شکي نيست اما وقتي نهاده هاي هر توليدي بالا برود قيمت تمام شده نيز افزايش مي يابد در اين مورد نيز متاسفانه مافياي واردات نهاده هاي مرغداري با بسياري از ترفندهايشان قيمت کنجاله سويا را از کيلويي 650 تا 800 تومان به بيش از 2000 هزار تومان رسانده اند که نتيجه همان ميشود که همگان ديده و لمس کرده اند و اين گراني متوجه توليد کننده که براي سرپا نگاه داشتن توليدش هزار مشکل دارد نيست . (887677) (moderator22)
 
ابوالحسن-ع
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۷:۱۰:۵۱
آقای محسن باسلام:
دوست عزیز وقتی ساختار اقتصادی کشور هنوز درست تعریف نشده، کنترل و نظارتی هم درکار نیست دولت مردان ما متاسفانه هنوز درگیر آزمون وخطا هستند (نمونه ارز در این کشور چند نرخی است)!
پس بابت بی برنامگی دولت مردان باید هزینه داد آن هم از خزانه مردم؟؟!! (887678) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۵۲:۲۸
جناب ابوالحسن چه اصراری دارید در تمام موارد به موعظه ما بپردازید؟ (888208) (moderator22)
 
ابوالحسن-ع
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۵:۳۳:۱۰
دوست عزیز سلام
با تشکر از تذکرتان ، چون این کشور ماست احساس مالکیت خصوصی در گفتار و نوشتار به ما دست می دهد . (888388) (moderator22)
 
ابوالحسن-ع
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۹:۳۲:۵۷
دوست بی نام سلام
بنده به هیچ عنوان قصد موعظه ندارم و نخواهم داشت. (888629) (moderator22)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۷:۱۲:۰۹
برخی ازکالا های فسادپذیر مثل گوشت،لبنیات وحتی مواد پلیمری صنعتی باید درمحل مصرف تولید وبه دست مصرف کننده برسد تاکیفیت خودازدست ندهدبنابراین عربستان مجبوراست سه برابرجهانی هزینه تولید مرغ بدهدیاگندم با هزینه زیادی تولیدکند.بگذریم از سلامتی گوشت های وارداتی که خود موجب بیماری هایی نیز می شوند (887681) (moderator22)
 
نسترن
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۲۸:۴۳
پس می خوایی چکار کنند
تولید کنندگان در کشور ما از هیچ راهی برای سودجویی بیشتر کم نمی گذارند

همین مرغ در هیچ جای دنیا 7000 تومان نمی شه
ایران خودرو دو سال قبل 33 درصد سود برده و اعلام ورشکستگی کرده تا از دولت کلی پول بچاپد

هر تولید کننده ای می خواد سالی 200 درصد سود داشته باشد
موز از آمریکای جنوبی با کشتی 20 هزار کیلومتر آورده می شود و 1000 تومان فروخته می شود ولی تولید کننده ما میوه اول سال را برای اینکه در بازار نیست می دهد کیلویی 20000 تومان

برنج ایرانی همین الان کیلویی 6000 توان است آیا اگر کالای خارجی ارزان نباشد 80% مردم کشور ما تلف نمی شدند

چقدر باید شعار بدهیم و بگوییم تولید ملی (887739) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۱۳:۰۵
درمورد ایران خودرو درست گفتی. اما این قیمت برنج مطمئن باش دست کشاورز بیچاره نمی رسه. (888169) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۱۷:۳۹
خانم محترم
برای اظهار نظر شما متأسفم. اگر تحصیل کرده هست وای به حال آینده مملکت. خانم محترم شما الفبای اقتصاد را نمی دانید. یعنی شما فرق تولیدکننده و واردکننده (تجارت، دلالی) را نمی دانید.
تولید کننده حتما همان محصول 20 هزار تومانی را 2000 هزار تومان نمی فروشد. برنج 6 هزار تومانی هم در شمال زیر 3 هزار تومان است. نکند انتظار دارید کیلیویی 200 تومان آنهم در خانه شما تقدیم تان کنند؟
کمی بیاندیشید و بعد بنویسید (888175) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۵۳:۵۸
دلال کجاست ؟ چرا معرفی نمیشود؟اینها همه ترفند برای گرانفروشی است (888210) (moderator22)
 
هموطن
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۲۱:۱۰:۱۳
شما میتوانید از دولت و قوه قضاییه بپرسید که دلال ها که هستند و کجا هستند .

این دو قوه محترم مملکت ، دقیقا دلال ها را میشناسند .

به این دلیل که ، وجود دستگاه های نظارتی و بازرسی و اطلاعاتی قدرتمند در کشورمان ، این امکان را فراهم کرده که آمار دلال ها را داشته باشند .
حالا اگر چرا این دلال ها به مردم معرفی نمی شوند و یا اینکه چرا محاکمه و مجازات نمی شوند . این را هم از همین دو قوه محترم سؤال بفرمایید .

شاید من و شما و مردم فکر میکنیم که دلال ها موجودات بدی هستند .

شاید ما اشتباه فکر میکنیم .. شاید واقعا دلال ها جزو فرشتگان معصوم آسمانی هستند که ما این موضوع را نمیدانیم .... ولی دولت و قوه قضاییه محترم
این موضوع را میداند .. (888682) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۵۵:۰۰
این چه استدلالی است؟! در شمال کدام کشاورز برنجش رو نصف قیمت میفروشد؟ (888212) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۳:۱۷:۳۴
قیمت برنج در شمال همین الان 3800 تومان است اما در تهران 6000 تومان اما دلیل آن در ایران به دلیل تلاشهای دولت برای نابودی سازمان تعاون روستایی هیچ نهادی شرکتی موسسه ای اعم از دولتی خصوصی یا تعاونی وجود ندارد که این محصول را بهقیمت مناسب خرید بسته بندی وبه بازار عرضه کند لذا دلالان که همین مردم هستند نه موجودات فضایی برنج را ارزان آنهم نه به صورت برنج که شالی وبه قیمت حداکثر 2700 تومان خریداری می کنند وبا نگهداری وفروش تدریجی 100 سود می برند بازار مرغ هم همین است دلالان ذرت وسویا پدر مرغداران ومردم را در آورده اند یک نظام کشاورزی جدید باید ساخته شود تا مردم هم ضرر نکنند اما یادمان نرود حذف تولید ملی مساوی است با بازگشت قحطی که بزرگترین هولوکاست بشریت را در سالهای جنگ جهانی اول در ایران ساخت غرب بدش نمی آید دوباره همین سرنوشت را برای ما درست کند (888240) (moderator22)
 
نسترن
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۴:۰۱:۲۰
آقای محترم
دلالی آفتی است که سودجویان اکثرا وابسته به نخ های قدرت نامریی همواره برای چاپیدن مردم به آن متوسل می شوند و کسی من جمله قوه قضاییه هم یارای جلوگیری را نخواهد داشت - ولی شما بدانید که دلالی برای همان موز خارجی هم هست
هیچ از خود پرسیده اید که چرا کالای خارجی بعد از چند دست دلالی باز هم بسیار ارزانتر از کالای داخلی است ؟

بیایید باور کنیم که یک جای تولید ملی لنگ می زند
شما که از وضع مردم اطلاع دارید برای چند تومان ارزانتر مسلم است که حق دارند کالایی ارزانتر را انتخاب کنند و اگر این کار را نکنند زندگی اشان نمی چرخد

سودجویی تولید کنندگان داخلی چه در تولید محصولات کشاورزی و چه در تولید صنعتی اظهر من الشمس است (888288) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۱۴:۴۹:۲۰
اين دادشمون مرفح بي دردِ (889479) (moderator22)
 
امیدی
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۴:۰۷:۴۳
واقعا همینطور است

کارخانه شیر در ایران شیر را کیلویی 750 تومان از کشاورز و دامدار می خرد تمام چربی آنرا می گیرد و جداگانه خدا تومان می فروشد و همان شیر را با آب مخلوط می کند و فقط 60 درجه گرم می کند تا پاستوریزه بشود و آنرا کیلویی 1500 تومان بفروشد و هر روز هم مرثیه می خواند که آی بدبخت شدم (888297) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۳۵:۱۸
ما درسالهای اخیر خبرهایی را مبتنی بر سودده نبودن صنایع اساسی شنیده‌ایم. مانند‌:
-تولید شیر
-تولید تخم مرغ
-تولید مرغ
کاهش تولید پاسخ طبیعی تولید کننده به ضرردهی است.

اگر منظورتان تولید کنندگان دولتی مانند ایران خودرو و سایپا است که اگر به خاطر حمایت دولت از آن‌ها نبود تاکنون ورشکسته شده بودند.

حالا که ما تولیدکنندگانی را داریم که با تمامی سختی‌ها دارند برای کشور ایجاد اشتغال می‌کنند. به همین راحتی تمامی تولیدکنندگان را سوداگر و سودجو می‌نامید؟ آن هم در ماه رمضان؟ تا بحال صدا و سیما چقدر تریبون در اختیار تولیدکنندگان ایرانی قرار داده‌اند تا از بدقولی و ضعف مدیریت مسئولین شکایت کنند در مقابل زمانی که به مسئولین داده شده؟ (887754) (moderator22)
 
تولید کننده بدبخت
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۲۲:۵۳:۲۵
دوست عزیزم : جناب محسن خان
مگر تولید کننده بدبخت چقدر سود میبره؟!!!!!
بیشترین سود رو در این میان دلالها میبرند که خوب اونا هم دمشون به بعضی جا ها وصله. (887885) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۸:۴۴:۴۱
محسن جان تولید کننده کدام امکانات در اختیارش گذاشته شده ؟ مثلا دان دارو و..... مگر آقایان محترم مسئول نمی فرمایند نهاده که وارد شده قسمتیش گمشده یا دست سلطان نمی دانم چیست این همه برمی گرده به بی کفایتی مسئولین عزیز کشور تا این بی تدبیری بی کفایتی هست این مشکالات روز بروز بیشتر میشود (888066) (moderator22)
 
یخی
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۱:۳۴:۰۲
چرا تولید کننده ی ما همیشه به حمایت نیاز داره؟!!؟
از اونور دنیا مرغ رو با نصف قیمت برای ما میفرستن اونهم کشورهایی که نه یارانه ای میدن و نه چیزی و کاملا اقتصاد آزاد دارن اونوقت ما تو کشور خودمون تا یه معضل گوشت و مرغ و شیرو... بوجود میاد حمایت از تولید کننده رو پیش می کشیم؟
فردا که وارد سازمان تجارت جهانی شدیم میخواهیم چیکار کنیم؟
این تولید کنندگان بدرد رقابت با بازار جهانی نمی خورند. (888131) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۲۱:۱۳
در همه جای دنیا به تولید یارانه می دهند. نویسنده محترم یارانه تولید نفعش به حال من و شماست. الان یارانه شما را کشورهای برزیل، استرالیا و .... مصرف می کنند و بیکار نصیب ما. بروید تحقیق کنید. اونها ول 4 درصد می گیرند و تولید کننده ما وام 28 درصد و در صورت دیرگرد 6 درصد جریمه. شمارو به خدا بروید تحقیق کنید آیا تولید برای تولیدکننده اینقدر سود دارد؟ (888180) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۴:۲۵:۴۳
شما فرق یارانه به تولید دادن و تسهیلات به تولید دادن رو نفهمیدید (888313) (moderator22)
 
Turkey
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۰:۵۵:۱۵
با این وضعیتی که توی این کشور وجود داره و هر روز قوانین تغییر می کنه. هر دولتی که می یاد یه بلایی سر تولید کننده بدبخت در میاره باید به تولید کننده مدال افتخار داد، اونوقت شما میگی تولید کننده سودجو. خوب طرف تولید می کنه که سود ببره دیگه در راه رضای خدا که قرار نیست مجانی کار کنه (887934) (moderator22)
 
مرغدار بدبخت
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۱:۴۰:۱۱
عزیزم اینکه مرغ گران شده بخاطر کمبود تولید است و ربطی به سودجو بودن یا نبودن آنها نداره. قیمت را بازار تعیین می کنه. پارسال که همین مرغ کیلویی 1600 بود و آنرا هم نمی بردند شما کجا بودید؟روزی که دسته دسته مرغدارها ورشکسته می شدند شما کجا بودید؟ شاید تعحب کنید اما اول مرغ را از مرغداری می برند و بعد فردایش به مرغدار می گویند قیمتش چقدر بوده.
حالا دولت اومده خروج مرغ از استانهای شمالی را ممنوع کرده. مرغ زنده در مرغداریها قیمتش به 3700 تومن رسیده و در تهران اونو شما چقدر می خرید؟ بالای هفت هزار تومن تفاوتش به جیب دلالها می ره. کی اینرو برنامه ریزی کرده؟ دولت.
دان و سویا پیدا نمی شه. سویای 600 تومنی به 2000 تومن هم رسیده بود. کی مسئول وارداتشه و انحصار وارداتش را به افراد خاصی می ده؟ دولت.

پس خواهشن راجع به چیزی که اطلاعاتی راجع بهش نداری الکی نظر نده. (887962) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۳:۱۹:۲۲
تا وقتی قیمت ارزها اینگونه بالا هستند و هر روز گرانتر می شوند و تورم افسار گسیخته را ایجاد کرده است تولید کننده هیچ کاری نمی تواند انجام دهد تا وقتی قیمت ارزها به مقدار واقعی خود باز نگردد که کمتر از نصف قیمت کنونی هست نه تولید کننده نه اقتصاد دانان هیچ کاری نمی توانند انجام دهند فقط و فقط با برگشت به قیمت واقعی ارزها که برای دلار حدود 600 تا 850 تومان است و کاهش قیمتها و ایجاد تورم منفی واقعی ثبات به اقتصاد کشور بر می گردد و عرضه و تقاضا و قدرت خرید با قدرت تولید مناسب گشته و اقتصاد کشور از این نابسامانی نجات می یابد (888002) (moderator22)
 
فرهاد
Germany
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۶:۲۵:۲۹
آقای محسن، خیلی بی محابا به قشر تولیدکننده حمله کرده اید!! یک بار پیش خودتان فکر کنید که یک تشکیلاتی راه انداخته اید، سرمایه تان را در آن به کار انداخته اید و به 50 نفر باید سر برج حقوق بدهید، قسط وام بانکی را بدهید، حق بیمه و مالیات بدهید، برای وصول طلبتان سگ دو بزنید، هر روز درگیر تامین خوراک کارخانه باشید وووو آنوقت شاید با انصاف بیشتری در مورد قشر زحمتکش تولیدکننده قلم فرسایی کنید. (888042) (moderator22)
 
یک تولید کننده بدبخت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۹:۲۴:۴۹
من میگم چظوره یه باره بگیم کل تولیدی ها را ببندند تا هم خیال دوستمان راحت شود و هم خیال بعضی آقازاده ها که رانت واردات دارند؟

الف اگر فکر میکنی با این کامنت فیلترت می کنند سانسور کن . من راضی نیستم به خاطر گفتن حقیقت فیلتر شی. (888073) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۱۰:۴۷
آقا!
کجای کاری؟
2 سال پیش مامور مالیات همین را به من گفت و امسال به گفته او باید عمل کنم.... (888165) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۰:۲۷:۴۵
تولید کننده هر چی سود ببره نوش جونش حداقل باعث می شه انگیزه برای تولید زیاد بشه. مشکل اینجاست که سود اصلی تو جیب واسطه ها و دلالها میره نه تولید کننده ها (888101) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۱۲:۴۵
سلام
اگر ذره ای اطلاع داشتید این حرف را نمی زدید. سودجو دلال بی انصاف هست که در کار بازار اخلال می کند. البته کسانی هم در کار توزیع هستند مه منصف هستند. راستی منافع شخص شما با این فرفکنی تأمین می شود؟
اگر باری به هر جهت حرف میزنی لطفا لب فرو بند. (888167) (moderator22)
 
هموطن
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۲۰:۵۲:۵۷
جناب محسن خان از کجا متوجه شدید که تولید کنندگان ما سود جو هستند ؟

و از طرفی هم با واردات این کالا موافق شده اید .

شما اگر پای درد دل های تولید کنندگان بنشینید و به حرف هاشان خوب گوش کنید

متوجه میشوید تولید کنندگان علاوه بر اینکه سود جو نیستند . حاضرند ظرفیت های تولیدی خود را هم افزایش دهند .

دلیل اینکه تولید در کشورمان در تمام زمینه ها ، دچار مشکلات 40 تا 100 درصدیست

به خاطر اینست که ، در این 34 سال عمر انقلاب ، دولت ها از ابتدا تا کنون ، هیچ برنامه علمی و عملیاتی برای ساختن سیستم اقتصاد و مهیا کردن بستر های مناسب برای ایجاد یک اقتصاد پویا و کامل که متناسب با ذائقه عقیدتی و ملی ما باشد فراهم نکرده اند . هر دولتی هم که بر سر کار بوده . در زمینه اقتصاد یک چیز من درآوردی را از خود ابداع کرده و خواسته که یه جورایی امورات را بگذراند .

واقعیت اینست که موضوعی به نام اقتصاد علمی ، که سازو کارهای مخصوص خود را باید داشته باشد . در کشور ما وجود ندارد . به همین علت است که چرخ های تولید در کشور ما همواره دچار پنچری هستند ...

حالا چه فردی چه سازمانی و چه ارگانی قرار است که اقتصاد کشور را بوجود بیاورد . ظاهرا هیچکس نمیداند .. و این هم جزو عجایب است .. (888678) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۳:۴۹:۰۵
چرا تولید کننده داخلی نباید کالای با کیفیت و ارزان تولید کند مگر تولید مرغ هم تکنولوژی برتر می خواهد که نمی توانیم کالای با کیفیت و ارزان تولید کنیم برنامه های حمایت از تولید باید روز به روز بهتر شود وگرنه بعضی حمایتها به ضرر مصرف کننده و باعث کند شدن پیشرفت تولید کننده می شود (887449) (moderator22)
 
بینوا مصرف کننده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۲۳:۰۳
وقتی تولید کننده کنجاله ای که 600 تومن بوده 2000 تومن می خره و دولت از بهمن پارسال یارانه دان ارزان رو قطع کرد ه و با چکش تو سرش می زنه که تا 2 ماه باید ارزونتر بفروشی ،شما جای تولید کننده،نمی رفتی قبل از ورشکستگی دمپایی رو فرشی از چین وارد کنی .


وقتی شرکت پشتیبانی امور دام . 3 تا بازرگان رو برای تامین کنجاله معرفی می کنه و اقا گردن کلفته با3ریال سود تو تن بقیه رو بدبخت میکنه که از دولت امتیاز بگیره شما دستت به کجا بنده و.................


کافیه یا بازم بگم وقتی دامپزشکی واکسن مرغو جوجه ها رو منظم تامین نمی کنه ،وقتی پشتیبانی امور دام یه ماه و نیم بعد از از واریز پول از طرف تولید کننده کنجاله رو تحویل نمی ده ،تازه بعدش می گه یه لاشه تحویل بدین به کشتار گاه تا غذای جوجت رو بدم .
وقتی کشتار گاهها ا زقبل عید مرغ 2 هزار تومنی رو رو تناز می خرن که 6000 تومن تو گرونی و گرما و ماه رمضون عرضه کنند .

معلومه منم جای آقای دولت بودم راحتتر با واردات مردمو خفه می کردم و تولید کننده هم بیچاره .اون اقا گردن کلفته رو هم قوی تر .
مساله" : دولت تا کی می خواهد به دلال باج بدهد .تاکید می کنم باج نه حال؟ (887565) (moderator22)
 
ملیحه
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۳۲:۴۰
وقتی غذای مرغ قیمتش سه برابر میشه ، تولید کننده بیچاره حق داره که مرغ رو گرونتر بفروشه. دولت به جای واردات مرغ همون پول رو باید برای حمایت از تولید کننده به کار بگیره. (887746) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۴:۴۹:۳۴
وقتی غذای مرغ به قیمت اروپا شد قیمت هم باید به قیمت اروپا باشد. نه اینکه در آلمان و فرانسه مرغ 3000 تومان باشد ولی در ایران 7400 تومان! (888338) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۲۲:۴۳:۲۷
عجب ...داری هم مرغ 7000وهم پول واردات را می خوای یه کمی انصاف ... (888750) (moderator22)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۰:۵۳:۴۵
پاسخ شما ك

بله توليد خوب نياز به تخصص دارد . سالهاست كه دانتشجويان دانشكده هاي كشاورزي در رشته هاي تخصصي دامپروري و علوم دامي( كه يك شاخه از آن ژنتيك و اصلاح نژاد است و شاخه مهم ديگر آن تغذيه است )در ايران با آموزش خوبي همراه نيستند و از طرفي در توليد بكار گرفته نميشوند . حضور آنها باعث دو دستاورد مهم است:
اول بهره گيري از نژادهاي برتر براي توليد و دوم راندمان بهتر تغذيه يعني خوراك كمتر و توليد گوشت بيشتر.
همه اينها را در كنار وارداتي بودن نهاده هاي مورد نياز در مرغ بگذاريد متوجه ميشويد كه امروزه تكنولوژي حرف اول را در به صرفه كردن توليد مرغ دارد. خوراك بهتر و ضريب تبديل بهتر در نژاد بهتر و مناسبتر با هدف توليد بوجود ميايد. (887933) (moderator22)
 
مهندس علوم دام
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۴۵:۲۸
من مدرکم را 18 سال پیش گرفته ام و مطالعه ام را نیز ترک نکرده ام.مسایل علمی بیان شده از طرف شما را همه تحصیلگردگان این رشته میدانند ونباید انها را متهم به عدم دانایی کرد بلکه انچه مشکل را ایجاد میکند عدم دسترسی به نهاده های تغییر در واقعیت بازار است.یک متخصص به امکانات برای تغییر نیازمند است .ایا این نهاده ها در اختیار متخصص میباشد؟!! ایا برای بالا بردن راندمان تولید شما دارای امکان استفاده از واریته خوب،مرغداری استاندارد، لوازم و تجهیزات استاندارد، مواد مغذی لازم و... میباشید؟!دوست عزیز دست ما کوتاه و خرما بر نخیل.! و تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل (888199) (moderator22)
 
هادی
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۳:۵۶:۲۷
در اهواز تمام مرغ فروشی ها یک ماه و اندی است که بسته اند تولید کنندگان مرغ تصمیم گرفته اند هم کنجاله ارزان بگیرند هم حتما خون ردم را در شیشه کنند. خدای ل..... کند لبخند مسئولین زیربط کشوری و استانی واقعا معنی دار است چون برای مرغ توی صف نمی ایستند در گرمای 50 درجه(49.5درجه) . (887458) (moderator22)
 
دانیال
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۳۱:۵۳
هم وطن قلبم به درد اومد به خدا.....

ایشالا مسئولین یه فکری کنن..... (887744) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۴:۰۱:۳۶
مرغ چقدر باید از قیمت جهانی بیشتر باشد چرا از تولید کننده در فضای رقابتی یا حداقل نسبتا رقابتی حمایت نشود؟ حمایت هم باید درست باشد مثلا به آنها کمک کنیم قیمت تولیدشان را پایین بیاورند و کیفیت را بالا ببرند روی بهینه سازی انرژی، بهینه سازی در موارد دیگر به آنها کمک کنیم و ... نه اینکه پوست مصرف کننده رو قلفتی بکنیم (887467) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۴۷:۵۷
کاملا حرفتون درسته. حمایت از تولید تا مرز قیمتهای جهانی. نه اینکه گرانتر از قیمتهای جهانی بخریم.

آی خوانندگان الف این دغدغه را از اکنون داشته باشید. قیمتهای جهانی معیار است. (887577) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۰۹:۵۱:۲۷
با قیمتهای جهانی باید حقوقها هم با معیار جهانی باشه نه اینکه به ریال بگیریم به دلار خرج کنیم (889018) (moderator22)
 
یخی
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۱:۳۷:۱۱
چرا تولید کننده ی ما یاد نمیگیره بجای گدایی از دولت رقابت بکنه؟
چرا تولید کننده اصلا چشمش به دست دولته؟
مگه توی کشورهای دیگه که الان داریم ازشون گوشت و مرغ وارد میکنیم تولید کنندگانش از دولتشون یارانه و میگیرن و برقش مفته و ...
توی مسائل دیگه هم همینطوریم مثلا آلمان و انگلیس و آمریکا و چین برق یارانه ای به صنعتشون میدن!؟
!!!!! (888136) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۲۷:۰۳
آره مفت میدن. تا نفعش به کل مردم جامعه برسد. تولیدکننده نمی تواند از حدی بیشتر بفروشد چون سازمان های نظارتی بر قیمت تمام شده نظارت می کنند. لااقل بروید مطالعه کنید بعد بیایید اینجا ادعای فضل کنید.
البته تا آدمای جاهلی مثل شما هستند مملکت دچار مشکل می شود. چرا اینقدر حرف یامفت میزنید؟ بروید کمی فکر کنی بعد بنویسید. (888183) (moderator22)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۸:۱۵:۲۱
رقابت با كي؟ با شركتهاي شبه دولتي كه صدها برابر آن توليد كننده سرمايه دارند ؟ غير از سرمايه . نفوذ در دولت دارند براي گرفتن پروژه ها و امتيازات و ...؟ يا اطلاع نداري يا خودت را به بي اطلاعي مي زني يخي جان! راستي يك مدت نبودي؟! (888574) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۴:۱۶:۰۰
یه چیزی برای من جالبه و اونم اینه که کشورهایی مثل چین با انرژی گران کالای ارزان تولید می کنند به طوری که تولید کننده ما از واردات کشورهای دیگه می ترسه تازه با اونهمه هزینه حمل و نقل و... (887485) (moderator22)
 
احسان
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۵۳:۰۸
علتش اینه که تولید کننده ایرانی میخاد راحت 50 درصد سود ببره، راحت! اگر هم سود راحتش از 50 بشه 40 با یکمی سختی، سریع احساس بدبختی و ورشکستگی میکنه. اما اینجا توی مالزی، دانشجوی چینی برای اینکه یک لقمه نون 3 درصد دربیاره صد بار دور شما میچرخه و چند بار به تمام اعضای بدنت احترام میذاره!

اما توی ایران اگه رفتی توی مغازه و 2 بار یه جنسی رو زیر و رو کردی دیگه باید بخری و گرنه با اخم فروشنده روبرو میشی. بعدش همین فروشنده میگه بازار خرابه (887585) (moderator22)
 
China
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۹:۴۰:۱۷
این بحث احترام به خریدار خودش یک دریاییه. حیف که جای مناسبی نیست وگرنه می شه در مورد تفاوت برخورد فروشندگان داخلی با بقیه هم صنفانشون در (لااقل اون چند تا کشور که ما دیدیم) مثنوی نوشت. (888638) (moderator22)
 
فرهاد
Germany
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۶:۲۹:۵۰
انرژی تنها عامل تعیین قیمت تمام شده ی یک کالا نیست. عوامل دیگری مانند دستمزد، بهره وری کارکنان، روزآمد بودن روش های تولیدی و تجهیزات مربوطه هم نقش دارند که اگر به آنها نگاهی بیاندازید، می بینید که ارزان بودن کالای چینی در مقابل کالای ایرانی علت های روشن دارد. (888043) (moderator22)
 
1360
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۴:۱۶:۳۶
باید کشور ما به این بیندیشه در اینده با توجه به رشد جمعیت هند و چین ما باید از نظر مواد غذایی مورد نیاز خد کفا باشیم تا فشار به ما نیاد (887486) (moderator22)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۴:۲۶:۲۶
هیچگاه شب های نزدیک به عید را فراموش نمی کنم، "واای مرغ شد 3700 تومان" ، و حالا...
حر ف از چه می زنیم؟کاهش قیمت؟در این خصوص ذهن مرا یاری نمی کند؟
واقع بین باشیم و مردم را ... فرض نکنیم
همین... (887500) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۴:۴۵:۰۸
با نظرات نویسنده به شدت مخالفم.
متاسفانه تولید کنندگان داخلی اکثرآ بسیار وقیحانه دارند عمل می کنند.
از خودروساز بگیر که جنس بنجل را با قیمت بالا به مدد گمرک بالای واردات خودرو به مصرف کننده می فروشد و جالب است که مدام گله هم میکند که این قیمت کم است و هر سه ماه یکبار افزایش قیمت می دهد تا تولید کننده لبنیات و مرغ که عادت کرده بجای افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها سرریز هزینه ها را مدام به اسم افزایش قیمت نهاده ها سر مصرف کننده بریزد.
به نظر من حمایت از تولید داخل باید حد و اندازه داشته باشد تا تولید کننده تصور نکند به هر بهایی هر جنس تولیدی ای را می تواند به زور به مصرف کننده داخلی بفروشد.
حمایت از تولید ملی به شرطی قابل بیان است که تولید کننده برای مصرف کننده احترام قایل شود نه اینکه شیر پلاستیکی را با 50 درصد آب به خورد مردم دهد.
اگر من بجای دولت بودم واردات را در بسیاری مواقع به عنوان اهرم فشار بر تولید کننده برای افزایش سطح کیفی و کاهش سطح قیمتی آزاد می کردم.
مدتهاست در حالی که در کل جهان شاهد کاهش قیمت ها هستیم در کشور شاهد افزایش سرسام آور قیمت تولیدات داخلی به بهانه های واهی تحریم و نبود مواد و غیره هستیم.
مثال ساده :
شیر کاملا تولیدی داخلی است اما مدتهاست به بهانه افزایش قیمت نهاده ها پشت سر هم افزایش قیمت را شاهدیم.
بجای حمایت بی قید و شرط از این نوع تولید کنندگان که صرفا فکر جیب خود هستند کمی هم از مردم و جیب مردم در سایتتان حمایت کنید و از تولید کننده سوال کنید که دارد چه میکند در کشور؟ (887521) (moderator22)
 
م.س
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۳۷:۳۶
اگر اینطور که شما می گید باشه پس چرا همین چندوقت پیش گاوداری ها گاوهای شیرده رو به کشتارگاه می فرستادند. مطمئن باشید اینقدر هزینه ها بالا رفته مخصوصا با حذف یارانه ها که تولید کننده مجبور میشه برای جلوگیری از ضرر ، گرونتر بفروشه. دولت با برنامه های اقتصادی ش تولید رو به نابودی کشونده. (887755) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۰۸:۰۲
حذف یارانه ها ، حذف یارانه ها ، حذف یارانه ها!
یادم رفت بنویسم؛اینم یکی دیگه از دلایل و بهانه های تولید کننده ها شده!
تولید کننده باید یاد بگیرد بجای دلیل تراشی و گران کردن های پی در پی اقدام به افزایش بهره وری کند.این که نمیشه بعد از شونصد سال با بنزین 100 تومنی کار کنه.باید یاد بگیره با افزایش کیفیت دستگاه ها و نوسازی و غیره اقدام به کاهش هزینه ها کنه.
تولید کننده حق نداره از جیب مردم بذاره تا به قول شما جلوگیری از ضرر کنه!
البته در گرانی ها من مردم رو هم مقصر میدونم.مردم باید یاد بگیرند وقتی کالایی گران شد بجای رفتن تو صف و خرید بیشتر آن کالا اقدام به تحریم خرید آن کالا کنند تا ضمن کاهش شدید تقاضا ، تولید کننده هم نتواند به هر بهایی آن کالا را بفروشد.
بعضی ها خرده می گیرند که پس هیچی نخوریم!نخیر به این دوستان توصیه میکنم به همین بیست سال پیش نگاه کنند.هنوز یادم هست که قوت غالب تابستان ها هندوانه و پنیر ، آب دوغ خیار و بعضا کوکو سبزی و کوکو سیب زمینی بود.
در هر حال مشکل از خودمان هم هست.وقتی صف های طولانی خرید مرغ را میبینم واقعا تاسف میخورم که مردم بجای کاهش مصرف انقدر حریص عمل میکنند.
خود من الان مدتهاست مرغ نخریدم و به خودم هم قول دادم تا زمانی که کالایی اینگونه بخواهد عرضه شود نخرم.برای مثال بعد از گرانی یکباره نوشابه دیگر جز برای مهمانان گاه و بیگاه این محصول را تهیه نمی کنم.یا در مورد شیر زمانی هر دو روز یکبار یک پاکت کیسه ای میخریدم اما بعد از کاهش کیفیت شدید این نوع از شیر (بعضا باز می کردم و شیر کامل خراب بود) تنها هفته ای یکبار شیر از نوع قوطی میخریدم.
همه اعتراض میکنند که فلان است و بهمان.نیمی از این فلان است و بهمان به خود ما برمیگردد. (888161) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۳:۴۴:۴۴
به شما میگن یه آدم چیز فهم فرهیخته.
احسنت. موافقم کاملا

یادم هست چند سال پیش همین بلا سر پرتقال شب عید آمد. مردم توی صف به هم بد و بیرا میگفتن که چی؟ حتما باید توی مراسم عید پرتقال جلوی مهمان بگذارند. مردمی که نتوانند فکر کنند حقشان این است که استرس بکشند، توی صف بایستند و برای جیب دلالها کار کنند.

من از آن سال، آجیل را هم از پذیرایی حذف کردم. البته اگر چیزی باشد و ارزان باشد میخرم اگر احساس کنم گران است نمی خرم، نه اینکه توانایی مالی نداشته باشم به اندازه کافی هم دارم اما زیر بار زور نمی روم اگر تازه از نوع دلالش باشد. به همین راحتی. (888268) (moderator22)
 
م.س
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۴:۵۳:۳۳
یعنی از نظر شما واردات برای کاهش قیمت کار درستیه؟ به جای اینکه همون پولی که به تولید کننده خارجی میدن صرف تولید داخلی بشه که هم بیکاری کمتر بشه و هم از خروج ارز جلوگیری بشه. مطمئنا این گرونی ها به خاطر چند نفر وارد کننده است که واردات در انحصار خودشونه و قیمت خوراک دام رو گرون کردن یعنی بیش از سه برابر (888343) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۶:۵۹:۴۰
دوست عزیز
مشکل شما هم مثل همون مشکل پاسخ اوله
پول رو بدن به تولید کننده که چی بشه؟تولید کننده همین الان هم به مدد گمرک بالای بسیاری از کالاها سرپاست.
پول بدن به تولید کننده که بیشتر بنز و بی ام و بخره یا بیشتر بره مسافرت؟!
به خدا یکبار که شده زندگینامه جابز رو بخونید.آدم به گریه می افته!این آقا کارش رو از گاراژ خونش شروع کرد و شد برند یک دنیا تو حوزه دیجیتال.یا مثلا بیل گیتس.این افراد تولید می کردند چون عاشق کارشون بودن.الان تو کشور ما تولید کننده عاشق درآمد بیشتر شده حتی اگه به خاطرش ملت مجبور شن سه برابر قیمت بپردازند.
اگه به قول این افراد واقعا قیمت خوراک دام گرون شده شروع کنن خودشون خوراک دام هم تولید کنند.همش شعارمون شده نمیشه نمیشه.
همین آقایونی که در بالا اسم بردن ده ها نفر از مهندسانشون رو بخاطر گفتن جمله "نمیشه این کار رو انجام داد" اخراج کردن.فقط گفتن همین جمله.
یکم عمیقتر به قضایا نگاه کنیم. (888494) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۹:۴۴:۱۱
کاملا موافقم البته در مورد بخشی از صنعت وتولید که برای دولت پول ساز است دولت به شدت از تولید کننده داخلی همایت میکند مثل صنعت خودرو.در مورد تولید مرغ باید بگویم اقایان نهاده را با دلار 1200 تومان وارد میکنند و به قیمت بالا به مرغدار میفروشند.در مورد بخش هایی از صنعت که برای دولت سود ندارد مثل صنعت پوشاک هیچ کمکی به انها نمیشود و به حدی تعرفه واردات منسوجات و پوشاک پایین است که هر تاجری را به سمت جنس چینی سوق میدهد. (887802) (moderator22)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۰۱:۵۰
برای کاهش قیمت، اصولا باید تولید را افزایش داد و رقابت را زیاد نمودو در رقابت، تولید کنندگان باید کیفیت را بالا و کمیت را افزایش و سود را پائین بیاورد تا کالای خود را در بازار ازاد (به معنای واقعی)بفروش برساند
لازم به توضیح است در بحث انالیز قیمت، باید تمام پارامترهای واقعی و بروز شده را مد نظر داشت بعنوان مثال در خصوص قیمت مرغ باید این را قبول نمود با افزایش ارزش واقعی دلار نسبت به ریال ایران ،قیمت خوراک دام و دارو های وارداتی افزایش می یابد و یا اگر با سیاست نادرست خوراک دام و دارو کمیاب میشود قیمت خوراک و دارو نیز افزایش می یابد چون تقاضا زیاد و موجودی کم است لذا به این نتیجه میرسیم
-ارزش واقعی هر کالا در بازار ازاد به عوامل زیر بستگی دارد
1-کیفیت تولید
2-کمیت تولید
و مسلما کنترل قیمت با تزریق پولی که باید صرف ایجاد بنگاه های تولیدی شود نه تنها نادرست است بلکه باعث اثار تخریبی زیاد در اینده میشود همان اتفاقی که در خصوص قیمت مرغ افتاده است و چه بسا ممکن است برای دیگراقلام، چه ضروری و جه غیر ضروری بزودی زود بیافتد که دیگر کنترل با این روش غیر ممکن است(مگر با از دست دادن پول های کلان از فروش نفت که باید صرف ایجاد بنگاههای تولیدی شود)
بیائید از همین امروز جلوی ضرر را بگیریم (887536) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۰۵:۳۶
صنعت طیور اساسا وارداتی است ذرت وسویا تخم مرغ نطفه دار وداروها از خارج وارد می شود لذا بسیار گران تر از خارجی در میاد تنها راه خودکفایی در صنعت طیور واردات فعلی وبرنامه ریزی برای تولید ذرت وسویا در داخل است که مطمینا زمان بر است تا آن زمان باید واردات انجام شود تا سلامت مردم بخطر نیفتد (887540) (moderator22)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۰۶:۱۹
دشمن چه كارهايي كه نمي كند ! كار استكبار جهاني است ! بيگانگان ، ايران بدون مرغ را نشانه رفته اند ! كار آمريكا و اسراييل است ! بدخواهان خارجي ايران با قدرت مرغ را نمي خواهد ! وگرنه مسئولين با كفايت ما !!! صادقانه ؟ شب و روز در فكر هديه دادنِ برنامه ريزي ، سازماندهي و ... به مردم هستند . اينها نشانه هايي است از اينكه " تا پريشان نشود كار به سامان نرسد " ماكزيمم صبر اين مردم بي نهايت نيست .ياعلي (887542) (moderator22)
 
mobin
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۱۰:۴۵
این اصل اساسی که تا زمانی که تولید به صرفه نباشد تولید کننده رغبتی به تولید نخواهد داشت را لطفا به مسولین قیمت گذاری کالا ها تفهیم کنید .این ماجرای رسوا کننده مرغ با کمی مراقبت دلسوزانه از 3 ماه قبل قابل رصد و با کمی افزایش قیمت جلوگیری بود .هیهات از وجود مدیران دلسوز بی ادعا !! که نه بخاطر مصاحبه ها بلکه به خاطر رضای خدا کار کنند. (887546) (moderator22)
 
احمد
United Arab Emirates
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۲۳:۳۶
دوستان عزیز،
چرا هزینه، اگر بموقع همه جوانب بررسی و به موقع برنامه ریزی شود مطمئن باشید هزینه ای برای مردم در برنخواهد داشت. تمام مشکلات با عرض پوزش از سوئ مدیریت و بی تدبیری است.در شان این ملت بزرگ نیست که به اینگونه با آنان رفتار شود و اینچنین تحقیر شوند. کافی است نگاهی به صف های طولانی دریافت مرغ بیندازید. انسان باید خون گریه کند.نتیجه عملکرد های اینچنینی بی اعتمادی و بعضا بی اعتقادی مردم است. (887566) (moderator22)
 
محمود
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۵:۴۹:۵۱
تولید ملی به خاطر اجرای بی موقع(ابتدا باید زیرساختها و تولید داخلی جان میگرفت)و ناقص و نادرست هدفمندی یارانه ها به کما رفته،یادمان نرفته چند سال قبل در زمان دولت اصلاحات جشن خودکفایی گندم را برگزار کردیم اما با قیمت خرید که دولت برای گندم تعیین کرده است بزودی مجبور به واردات میلیونها تن گندم از خارج خواهیم بود،در مورد کفش و پاچه و کاغذ و لوازم ساختمانی و...هم همینطور. درد ما درد مدیریت ضعیف و ناکارآمد است،افراد خاصی که گاهی در ده ها شغل تخصصی مثلا مدیریت میکنند و سرانجام_ کارها همین میشود که میبینیم. (887581) (moderator22)
 
شمس
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۶:۰۱:۳۰
مشکل تولید عدم استفاده از ظرفیت تولید
نوسان نرخ ارز
عدم ثبات بازار تهیه مواد اولیه
نبود سازوکار پیش بینی کننده بازار توسط دولت
نظاممند نبودن واردات کالاست به عنوان مثال صنعت چرم و شوینده کشور با وجود کیفیت به علت واردات بی رویه از بین رفته ولی صنعت استعماری مونتاژ خودرو به شدت با عدم واردات و تعرفه بالا تقویت میشود (887594) (moderator22)
 
علیرضا پژوه
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۶:۰۶:۴۵
سوء مدیریت علت العلل مشکلات فعلی در جامعه اقتصادی است. وقتی من تولید کننده درست حمایت نمی شوم و ور شکسته می شوم و جای من را تولید کننده ای می گیرد که آشنا با این مدیریت است ( مودبانه تر از این نمی توانستم فحش بدهم ) باید شاهد اتفاقاتی از این دست باشیم . نمی خواهم سیاه نمایی کنم اما آمارها نشان خوبی ندارد . شاید در شش ماه آینده مجبور به ایستادن در صف های مختلفی حتی نان هم بشویم . (887599) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۶:۳۵:۳۲
آیا باید اجازه داد تولید کننده داخلی باید پوست مصرف کننده را بکند؟ وقتی تولید کننده داخلی نمیخواهد تولید مناسب و بهره ور داشته باشد چرا مصرف کننده باید تاوان آن را بدهد؟
برای مثال مرغ با احتساب دلار 2000 تومنی در امریکا کیلیویی 3000 تومان است!درحالیکه دستمزد نیروی کار در امریکا 5 برابر ایران است. چرا تولید کننده ما 5000 تومان هم راضی نیست؟ خودرو هم همنطور و ......
مسئله اینجاست که باید از مصرف کننده هم حمایت کرد. (887630) (moderator22)
 
123
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۶:۵۴:۲۱
مرغ را هم ميخواهند به فوب خليج فارس برسانند (887652) (moderator22)
 
مصطفي اصل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۷:۰۴:۵۱
با سلام كوتاه سخن مشكل گراني بايستي تواما با اجراي برنامه هاي بازدارندگي يعني برخورد شديد، محروميت دائم متخلف از فعاليت و اجحاف اقتصادي و زندان هاي طولاني شكل گيرد. مگر نه اينست كه ما در يك جنگ تمام عيار اقتصادي بسر مي بريم و در صورت هر گونه شكست ضربه سنگيني به كشور خواهد خورد پس اين امر لازم و حتي با ارزش ميباشد.
از طرفي توليد كنندگان لوازم با كيفيت بالا نيز به جامعه معرفي شوند. و سرتيفيكت يعني مجوز ويژه در فعاليت هاي آتي دريافت نمايند. همچنين مجلس، دولت و دستگاه هاي فرهنگي نسبت به فرهنگ سازي در جامعه و تحقير خائنين به ملت گام بردارند.
همچنين سطوح متوسط بالا و متوسط جامعه صرفه جويي را سرلوحه كارها بگذارند.
آيات عظام نيز در خصوص برخي هزينه هاي سرسام آور مانند مراسم ختم، شب هفت، چهلم و سال متوفي و هزينه هاي جهيزيه و عروسي جوانان و غيره فتاوي جديد و موثر در جهت آسايش گروه هاي هدف و آبررودار اعلام فرمايند.
بديهي است كليه دستگاه ها انشاءالله در روند كارهاي خود بيش از پيش فعاليت خواهند نمود تا وضعيت توسعه يابد. (887673) (moderator22)
 
هاشم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۷:۱۱:۵۲
باید از تولید ملی حمایت کنیم تافقط کالایی با کیفیت تولید شود
حتی اگر قیمت آن از کالای مشابه خارجی بیشتر شد، این شعور و فرهنگ را ترویج دهیم که اولین انتخابمان کالای با کیفیت ایرانی باشد.
فروشگاههاي زنجيره اي وال-مارت توزیع کننده کالاهای ارزان قیمت چینی در آمریکا هستند .. وقتی شعبه ای در آلمان تاسیس کردند، آلمانی ها به صورت خودجوش تصمیم گرفتند برای حفظ تولید ملی و در حقیقت حمایت از پدر و نان آور خانه از وال-مارت خرید نکنند و این فروشگاه مجبور شد که جمع کنه بره جایی که مردمش هنوز به این همبستگی و شعور نرسیدن. (887680) (moderator22)
 
محمد رهبر
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۷:۵۶:۱۹
متاسفانه و مانند هميشه اين توليد كننده است كه ديواري از ديوار او كوتاهتر پيدا نميشود . توليدكنندگان مرغ همانگونه كه در متن مقاله تصريح شده است براحتي توان توليد كل نياز مرغ كشور و حتي بيشتر را هم دارند ولي براي توليد گوشت مرغ توليد كننده فقط بخشي از چرخه توليد است وقتي كه انحصار واردات بعضي از اقلام نهاده هاي كشاورزي خصوصا ذرت و سويا در دست افراد اندكي مي باشد شاه كليد توليد در دستان اين افراد است توليد مرغ در هر 52 روز يكدوره توليد مرغ صورت ميگيرد يعني هر واحد مرغداري در صورت تامين خوراك طيور و سوخت زمستانه براحتي 6 دوره مرغ توليد نمايد كه در صورتي كه اين موضوع عملي گردد 30 درصد بيشتر از كل نياز كشور مرغ با كيفيت عالي توليد ميگردد . اما در وضعيت فعلي تعداد اندك و انگشت شماري توليد كننده هستند كه دو تا 3 دوره مرغ توليد ميكنند كه عمدتا بدليل كمبود خوراك طيور و مشكلات تامين سوخت زمستانه ميباشد .تاخت و تاز برعليه توليد كننده بينوا فقط باعث ميشود عده اي كه مشتاقانه در راه توسعه دلالي واردات گوشت و مرغ از خارج هستند برخر مراد سوار شوند و همين نصفه نيمه نفس باقيمانده توليد داخلي را هم قطع كنند .
يكي از شركتهاي اقماري بانك ملت به تازگي بيست ميليون كيلوگرم ذرت از اكراين و برزيل وارد نموده اند فكر ميكنيد ذرت را در اكراين و برزيل چند خريده اند ؟ قيمتهاي جهاني مشخص است ولي قيمت فروش در بندر امام 450 و 570 تومان براي هركيلو ميباشد حال كاربران محترم باز هم فكر ميكنند توليد كننده خون مردم را در شيشه كرده است ؟ (887710) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۵:۰۳:۱۷
ای خدا کی از دست این رانت خواران و اختلاس کنندگان و سودجویان خلاص میشیم. (888350) (moderator22)
 
abbas
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۳۲:۳۷
همه میدانیم مشکل مرغ مسئله کنجاله سویا ویا به عبارت دیگر مافیای واردات کنجاله سویا است و مافیا وقتی بوجود می آید که دولت در واردات نقش داشته باشد.
ما مانند غالب کشورهای دنیا به بخش خصوصی اطمینان داشته باشیم . ما باید بحث عرضه و تقاضا را قبول کنیم و سودی که نصیب بخش خصوصی میشود (هرچند بعلت کمبود تقاضا) پشتیبانی کنیم . دولت فقط باید به فکر گرفتن مالیاتش باشد عده ای در بخش خصوصی پیدا خواهند شد که بتوانند یا سویا وارد کنند یا کلای جایگزین آن را بیابند و یاحتی جایگزین گوشت مرغ را با گوشتی دیگر که کشور ما مزیت نسبی در آن دارد (مانند گوشت شترمرغ) پیدا کنند.
کشور ما باید بسمت مزیت اقتصادی برود . ما به راحتی میتوانیم با استفاده از مزیت نسبی که در تولید برخی کالاها (کالاهای انرژی بر )داریم میتوانیم با تحریم ها مقابله کنیم و حتی راحتتر تحریم ها را دور بزنیم (887745) (moderator22)
 
عبدالله ابوالحکم
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۳۳:۰۴
مرغهای به اصطلاح دولتی که برای نورچشمیای تهرونه! شهرستانها که خبری نیست. معدودی توزیع می شود که آنهم باید ساعت چهار صبح قبل از سحری و نماز صبح برید تو صف تا شاید، شاید! دو فروند مرغ پیرپاتال تخمگذار نصیبتان شود. (887748) (moderator22)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۸:۴۳:۳۷
چندين ماه است كه دولت . در جلسات شوراي گفتگو با بخش خصوصي شركت نمي كند و عملا اين شورا تعطيل شده است .. آيا درست است كه در سال توليد ملي و حمايت از توليد داخلي. دولت . اين جلسات با بخش خصوصي كه ستون اقتصاد كشور هستند را تعطيل كند؟ ضمنا چرا دولت مصوبه مهم مجلس درباره قانون بهبود مستمر فضاي كسب و كار را اجرايي نمي كند؟ آيا مشكلات فزاينده اقتصادي اين كشور نبايد دولت را به اجراي قوانين مخصوصا قوانين مربوط به مسائل اقتصادي . مقيد كند؟ (887762) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۹:۱۱:۵۹
اگر تولید ملی میخواستند یکم دور و برشان را نگاه می کردن (887789) (moderator22)
 
فرضا شرما
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۱۹:۲۶:۵۰
مردم در ایران مثل مردم کشورای متمول نیستن که حسرت به دل خیلی از چیزا

نباشن.شاهد مثالمم کاهش وحشتناک کالاهای نه لوکس بلکه اساسی مردم مثل

مرغ هست وقتی که یکم پول دستشونو میگیره مثل پول هدفمندی.به نظر من در

ایران به دلیل بهره وری پایین که دلایل بسیاری داره که همه ی رشته ها به دولت و

عدم برنامه ریزی مناسب و عدم توانایی تشخیص مسئله اصلی ربط پیدا میکنه (887800) (moderator22)
 
علی
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۲۱:۱۰:۴۲
تولید!!؟
ملی!!!؟
تولید ملی!!!!؟
این دو کلمه چندین ساله که در ایران و در فرهنگ لغلات دولت ما فراموش شده. (887830) (moderator22)
 
بنده ای از بندگان خدا
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۲۱:۱۳:۱۰
به نظر من مرزهای تجاری ایران باید کاملا باز باشد تا بازار به حالت تعادل در بیاید. ما اگر از اول به جای تفکر خودکفایی مطلق به فکر حمایت از تولیدات بومی خودمان بودیم و بقیه چیزها را وارد می کردیم نتایج بسیار بهتری می گرفتیم. صنعت فرش, پسته, زعفران, نساجی, صنایع دستی, پوشاک, محصولات کشاورزی و دامداری از صنایعی است که ما همیشه می توانستیم در دنیا مطرح باشیم ولی در عوض ما بر روی صنعت خودرو سازی و یا چیزهای دیگری سرمایه گذاری کردیم که نه کیفیت مطلوب را دارد و نه به قیمت مناسبی به دست مصرف کننده می رسد و با این کار صنایع محلی و بومی خودمان را هم به ورطه نابودی کشاندیم. (887833) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۲۱:۱۶:۵۵
تولید با 3 برابر قیمت؟ این تولید نیست. حمایت از چنین تولیدی جنایت در حق مصرف کننده است. (887836) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۵ ۲۳:۲۳:۲۹
باید عرض کنم آنقدر که ضعف مدیریت تولید داخل به اقتصاد ضربه می زند دشمن خارجی ناتوان تر از آن است که کشوری با این عمق استراتژیک را آماج قرار دهد اما متاسفانه مسئولین درگیر تناقض و زد و بندهای سیاسی شان هستند و برنامه ریزی برای تولید و بهبود روند را تحت شعاع مسائل گروهی و فردی شان می کنند. تقریبا سه قرن است که مسئله اقتصاد به صورت علم مورد بررسی قرار می گیرد و سیاست های پولی و مالی می تواند در بحران های مختلف می تواند راهگشا باشد اما کسی می گفت یا نمی دانند که نادانان نباید در مسند امور باشند یا اینکه می دانند و اقدام نمی کنند که در این صورت تبهکارند که تبکاران نیز حکم خود را دارند. بدانید که مردم می دانند اما اگر اقدام نمی کنند به دلیل فقدان توزیع قدرت در آحاد جامعه است و زمانی که راه دستیابی به قدرت ذاتی خویش را دریابند دیگر ناجایی برای نادانان باقی خواهند گذاشت و نه تبهکاران را گریزی از قدرت مردم خواهد بود. (887892) (moderator22)
 
احمد
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۰:۲۲:۵۳
بابا هی نگید مرغ گرونه بگید مرغ 7400تومانه(کیلویی) (887918) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۱:۱۲:۳۸
جناب آقای دکتر توکلی
سلام علیکم
چند روز پیش وزیر اقتصاد ادعایی را مطرح کرد که ما هفدهمین اقتصاد جهان هستیم و در واقع به تولید ناخالص داخلی اشاره کرده بود و حتی عنوان کرده بود که ما از هلند و استرالیا هم بالاتر هستیم و ایشان هیچ حرفی از میزان سرانه و رتبه بندی سرانه که در جایگاه 80 به بعد دنیا هستیم نزده بود
چرا مجلس اینگونه عوام فریبی ها را دنبال نمی کند؟
استرالیا به مراتب وضع بهتری نسبت به ما دارد و در شاخص سرانه تک رقمی است حال وزیر با طرح این شاخص ها سعی دارد اقتصاد کشور را پویا نشان دهد لینک سرانه کشورهای جهان ضمیمه می گردد امید است تذکری به ایشان بدهید که ملت حواسش جمع است خوب نیست این دوستان اینگونه با شاخصها بازی کنند تا وضع بد ما را خوب نشان دهند.
با تشکر

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29_per_capita (887947) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۳:۳۷:۳۰
تولید ناخالص داخلی به صورت ریالی محاسبه می شود وسپس بر نرخ ارز تقسیم می شود دولت با تعیین دستوری ارز 1226 تولید ناخالص داخلی را بالا نگه داشته است در حالیکه اگر با دلار 1900 تومان محاسبه شود بسیار پایین است شاخص دوم برابر قدرت خرید است که البته تنها به ایران اختصاص ندارد اساسا شاخصی غلط است که نباید ملاک باشد متاسفانه دولت به این شاخص استاند واقتصاد ایران را با دلار 550 تومانی سال 90 محاسبه وایران 17 قدرات اقتصادی جهان شد (888258) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۱:۴۸:۳۵
ما که دیگه مرغ نمی خوریم. اخه اطبا گفتن برای سلامتی مضر هست. (887965) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۲:۰۲:۲۰
جناب عالی جنابان

ما از اول هم میدانستیم که این داستان با مرغ وارداتی حل میشه یا از ترکیه یا از برزیل وارد خواهد شد. بنده که بیش از یک ماه است مرغ را بر خود و خانواده ام تحریم کردم و تازمانیکه به قیمت عادلانه نرسد نخوام خورد...
در ضمن یک سری به قیمت گوشت شتر مرغ بزنید ببینید ظرف یک هفته چقدر افزایش قیمت داشته. (887972) (moderator22)
 
مرغدارنگون بخت
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۳:۲۱:۳۳
ازسایت محترم الف که همیشه به مطالب وحوادث ، واقع بینانه - منطقی - کارشناسانانه نگاه میکنه واقعاً متشکرم و ازدوستانی که فقط به بالارفتن مقطعی قیمت مرغ یعنی معلول روم کرده اند و بدون توجه به علتها به تمام واقعیتهای تولیدچشم بسته مصنوعی قیمتاند باید بگویم که متاسفم! ومتعجبم!
آیا حمایتهای لازم وفق قانون هدفمندی از بخش تولید شد؟ مصرف کنندگان ماه به ماه پولی به حسابشان واریزمیشود اما بخش تولیدچه؟! این درحالی است که فشارناشی از هدفمندی به بخش تولید هم بسیار بالا بود مثلاً سوخت گازوئیل بیش از ده برابرشد وهزینه های حمل ونقل هم به تبع آن چندبرابرشد! ضمن آنکه سیاستهای خارجی دولت سبب تحریم هایی شد که مثلاً سویای مصرفی مرغداری که تا اسفندماه 560 تومان کیلویی بود به یک باره به 2000 تومان رسبد که پیدا هم نمیشود!؟ دوستان باید به موضوع واقع بینانه و وبا دید کارشناسی نگاه کرد. بلع مرغ بشود 4000 هزارتومان اما نباید هزینه های ناشی از تولید هم جوابگوی آن باشد. تا دیروز تمام هزینه های تولید بسیار بالا بوده واخیراً سویا مثلاً به 1300 تومان رسیده ایا تولید کننده ای که با هزینه های بالای قبلی مرغش را پرورش داده با وارد کردن مرغ وکاهش قیمت کمرش نخواهد شکست؟ پرورش مرغ حدود50 روز زمان نیاز دارد واینگونه نیست که تا هزینه مقداری کاهش داشت همان روز هم قیمت کاهش پیدا کند.
مرغداران خیلی خوشحال خواهند شد که برای تولید خودشان حداقل هر کیلو دویست -سیصد تومان سود داشته باشند اما این سود دارای حاشیه امنیت بوده وهمیشگی باشد نه آنکه اکنون مرغداران زیادی به جهت عدم اعتماد به بازار وقیمت 50 روز بعد حاضر به ریسک وجوجه ریزی برای تولید مرغ نیستند چون ضررهای آن را در سال گذشه خصوصاً بعد از هدفمندی یارانه ها متحمل شده اند!!!!؟؟؟؟ (888003) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۴:۴۴:۴۵
برادر من قیمت گازوئیل و کارگر و برق و .... در ایران بسیار ارزانتر از فرانسه و آلمان و ترکیه و .... است. چرا مرغدار ما توانایی تولید به قیمت فرانسه را ندارد؟ چرا ما باید تاوان پول پرستی و بیسوادی این تولید کنندگان را بدهیم؟ ( از اشتغال هم حرفی نزنید که همه میدانیم نیروی کار مرغداران اتباع غیرمجاز بیگانه هستند) (888332) (moderator22)
 
abasalt
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۴:۴۶:۴۵
علت گرانی مرغمعلوم است دنبال کی میگردید. سیاست غلط .تحریم.نا امنی بازار (888017) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۵:۲۹:۵۹
موافقم.چه سودی برای تولید کننده ی مرغ بهتر از این که بازار پررئنقی داشته باشد؟ نباید تقصیر را به گردن آنان انداخت.
البته مورد خودرو فرق می کند. (888029) (moderator22)
 
الهام
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۷:۳۰:۳۲
آیا با افزایش وحشتناک هزینه های انرژی و بهره وری پایین تولید میتوان انتظار افزایش تولید داشت؟ با توجه به هزینه های پایین زندگی روستایی آیا روستایی و روستا زاده کنونی ما فکر تولید آست یا به یارانه ایی که هر ماه میگیرد و امورات میگذراند دلخوش داشته و همان مختصر تولید قبلی را رها کرده؟ ایا تحقبق کرده اید که یارانه نقدی چه بلایی بر سر اقتصاد این مملکت آورده؟آیا هنگامی که اکثر واحدهای تولیدی درگیر بازپرداخت وامهای سنگین با بهراه های متوالی و مرکب هستند میتوان به تولید اندیشید؟راستی با حقوق ماهیانه 500هزارتومان میشود گذران زندگی کرد؟ حال اگر همین حقوق اندک 7 ماه به تاخیر افتاده باشد چه؟ از کارگر و تولید چه توقعی میتوان داشت؟ (888052) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۰۸:۱۷:۱۹
همه مشکلات گرانی و کمبود مانند مرغ و تخم مرغ و ماشین و ... سر نخش یه چیزه اونم وجود آقازاده ها و رانت خواران بزرگ. اگه دولت بتونه و البته بخواد این مافیا رو از بین ببره خیلی مشکلات حل میشه والا با این تصمیم های لحظه ای و جلسه فوق العاده و غیر علنی دولت و مجلس و این قبیل چیزا فقط سرکاریم و بس (888058) (moderator22)
 
اسد
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۰:۴۰:۰۱
امشکلمرغ وتخم مرغ به خاطر پایین بودن بهره وری است اقتصاد مملکت وتولید زمانی سروسامان می گیرد که یک دیدگاه اقتصادی وجود داشته باشد اگر همه چیز به قیمت جهانی محاسبه شود ودستمزد ها به نرخ دلار آزاد پرداخت شود باید بسیاری از شرکت ها وتولیدات تعطیل شوند وبیمه بیکاری دادن به کارگران این گونه شرکت ها بهتر است از سرو پا نگه داشتن آن ها میانگین قیمت جهانی مرغ 2500تومان است ولی مرغ 5000تومانی توصف ودهن روزه گیرت نمیاد (888106) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۳۸:۳۰
جناب آقای اسد
لطفا به سؤال بنده پاسخ دهید که اگر همه چیز به قیمت جهانی محاسبه شود و حقوق به دلار پرداخت شود، چرا اکنون کشورهای پیشرفته صنعتی امروز دچار مشکلات اساسی هستند؟ اگر زبان انگلیسی و یا به سایر زبان های زنده دنیا مسلط هستید نگاهی به سایت های خبری و مجلات علمی این کشورها بیاندازید تا واقعیات بر شما معلوم شود. من اینهارا از صدا و سیمای خودمان نمی گویم بلکه مستقیم از منابع اصلی می خوانم. لطفا کمی سنجیدیده تر بنویسیم (888193) (moderator22)
 
صالح
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۶:۰۳:۵۹
دوست عزیز من هر جای دنیا را نگاه کردم ندیدم مرغ یا هر چیزی دوبل شده باشد حداکثر افرایش قیمت چند درصد بوده که انهم زمین و زمان را به هم میریزند در ضمن ندیدم ارزش پولشان یه شبه نصف شده باشه فکر کنم صدا و سیما رو با ماهواره میگیری جهت دیشتو تنظیم کن (888433) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۱۰:۲۸:۰۱
جناب زبان دان .لطفا بفرمائید مرغ درانجا چنده؟ ومثلا5 کیلو مرغ درماه چه تناسبی با حداقل حقوق یک کارگریا معلم و...دارد (889076) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۴۵:۰۳
مسلمان ایرانی
باور کنید در شعار دولت مشغول حمایت از تولید ملی است. نامگذاری امسال به نام حمایت از تولید ملی از درایت بالای رهبری نظام هست ولی مسؤلین اجرایی متأسفانه برای عملی شدن نظرات رهبری هیچ گونه اقدامی نکردند. محض اطلاع شما بگویم کتابی را اخیرا Jim Clifton نوشته است که در آن اشاره می کند که جنگ های آینده در زمینه تولید است. کشوری که تولید بیشتری داشته باشد در این میدان پیروز است.
با خواندن خلاصه این کتاب پی به درایت رهبر عزیز ایران اسلامی ببریم که چگونه خواهان تضمین آینده کشور اسلامی ایران هستند ولی افسوس بدنه اجرایی کشور به فرمایشات ایشان توجهی ندارند (888198) (moderator22)
 
يك مسلمان ايراني
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۱:۴۱:۱۳
حوايت از توليد داخلي نبايد به بهاي قرباني كردن يك ملت تمام شود كجاي منطق مي گويد به بهانه حمايت از توليد مثلا مرغ داخلي كشور را دچار ركود كنيم تا توليد كننده با توجه به اينكه تحت هر شرايط و هر كيفيت توليد از ان در داخل حمايت خواهد شد و در نتيجه توليد داخلي هم گران تمام خواهد شد و هم كيفيت ان پايين خواهد امد بنظر بايد حمايت از توليد داخلي در شرايط مساوي از لحاظ قيمت و كيفيت بايد در اولويت باشد و الا قرباني كردن يك ملت به بهاي حمابيت از توليد داخلي در هر شرايط عقل منطق نمي پذيرد و به جامعه اسيب ميرساند دنياي امروز دنياي عرضه و تقاضاست افزايش كيفيت و كاهش قيمت تمام شده دو اصلي كه همه بايد رعايت كنند اگر اين دو اصل رعايت شود توليد كننده داخلي مجبور به بهره برداري از تكنولوژي جديد و بهره وري نيروي انساني خواهد رفت و الا اگر تحت هر شرايطي توليد داخلي را حمايت كنيم جز بر باد دادن يارانه سوخت و ساير نهاده هايي كه متعلق به جامعه است توليد داخلي را تنبل خواهيم كرد (888142) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۰۳:۵۴
بزرگترين مشگل جامعه ما نبود صداقت وامانت در جامعه است هر سازمان دولتي يا خصوصي عوض اينكه ضربه پذير باشند كلا فشارهارا مستقيما به جامعه منتقل ميسازند همه فكر ميكنند كه بااچحاف به هموطنان وكسب در امد ريالي بيشتر ميتوانند به ارامش برسندبايد قدرتمندان مقداري از فشارهاي تورمي را جذب وحداقل انرا به مردم منتقل كنند كه موجب رضايت خداوند خواهد بود (888159) (moderator22)
 
صبور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۱۹:۲۱
آقا حواسمون به موشک و حمله نظامی و امنیت تنگه هرمز بود و هست اما غافل از قیمت مواد و کالاهایestratejic (زیر ساختی) چون کنجاله و ذرت و.... و انحصا ر آن به دست دشمن بودیم. (888178) (moderator22)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۴۳:۲۶
بابا مرغ را ول کنید ما باید جهان را مدیریت کنیم درباره بحران یورو بحث کنید (888197) (moderator22)
 
اخمد
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۲:۵۱:۰۳
همین چند هفته گرانی مرغ هزاران میلیارد تومان را به جیب سلطان مرغ واریز کرد ه .این گرانی جزء با همکاری وزد وبند سازمان دامپزشکی کشور امکان پذیر نمی تواند باشد (888204) (moderator22)
 
من
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۳:۴۸:۱۲
به نظرم به جای وارد کردن مرغ و تخم مرغ از چین ، این مسئل رو بفرستیم ور دل ننش و مسئول از چین وارد کنیم چون وقتی مسئولی این حرفو میزنه یعنی من عرضه نداشتم مردمم رو تامین کنم الان دست میکنم تو بیت المال از جایی که عرضه تولید داشتن وارد میکنم. (888272) (moderator22)
 
مرغ بی وفا
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۵:۴۳:۰۵
محمد زدی تو خال .دوستان ناتوانی دولت در وارد کردن دونه واسه مرغ(وا مصیبتا) رو بزارین کنار حرف ریس جمهور درباره مدیریت دنیا.!!!این اطلاعات بزارین توی ابر کامپیوترای گوگل منفجر میشن؟ (888407) (moderator22)
 
صابر
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۱۸:۱۵:۵۸
اقا از کجا معلوم که این قحطی مصنوعی ( افزایش قیمت مرغ ) کار مسولین دولتی سازش کرده با مافیای واردات نباشد. مسول دولتی از صدورمجوز واردات برای دان مرغ خود داری میکند تا قیمت دان و مرغ بالا رود ان وفت زمینه برای صدور مجوز واردات مرغ مثل زمان حاضر اماده میشود . تا زمانی که مجاراتی یرای سهل انگاری مسولین در کار نباشد این نوع برنامه ها ادامه خواهد داشت . (888576) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۶ ۲۳:۰۸:۲۷
تولید کننده به سود 50درصدی راضی نمیشه (البته احتمالا)باید از یک نظر به او حق داد چون اگر سرمایه اش رودرطلا وسکه بذاره 85%(سال90)ودربورس (89-90)بیش از100%.ودرمسکن 85%(سال91)سودبی دردسرنصیبش میشه ومشگلات سازمانهای دولتی وکارگری راهم نداره ودهها موارد دیگر (888772) (moderator22)
 
بهزاد
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۰۹:۵۱:۱۱
سلام
با توجه به اینکه کشور در وضعیت بدی از نظر اقتصادی قرار دارد اما گفتن این موضوع که همه چیز به تحریم بر میگردد درست نیست و دولتمردان می بایست بجای اینکه تقصیر را به گردن تحریمها بیندازند به گفته خودشان بازگردند که می گفتند ایران کشوری است که بی نیاز از دیگر کشور هاست پس اگر این جمله حقیقت دارد باید بگوییم که خودمان در حال ضربه زدن به اقتصادمان هستیم . یعنی کشوری با این عظمت نمی تواند قیمت مرغ را که فعلاً بیشتر از بقیه دیده می شود پایین نگاه داشته تا این موردبعنوان یک ضعف بزرگ خود نمایی نکند چه کار بزرگی می تواند انجام دهد. (889017) (moderator22)
 
مرغداران
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۱۱:۰۶:۲۱
سویا احتکار شد تعزیراتی در کار نبود سویا گران فروخته شد تعزیراتی در کار نبود حالا چوبش را مرغدار بدبخت باید بخورد ضررش را بایدمرغدار تحمل میکند اگر از نظر شما این عدالت است که هیچ وگرنه آیادر سال حمایت از تولید ملی چنین رفتاری با تولید کننده زحمت کش شایسته است میگویند مرغداران مرغ را در مرغداری احتکار کرده اند من از شما می پرسم مگر میشود مرغ به وزن رسیده را که روزانه فقط 250 تومان پول دانش می شود بدون آنکه افزایش وزن قابل توجهی داشته باشد احتکار کرد عجب عدالتی سودش را تاجر سویا برد کتکش را مرغدار احسنت به شما چرا مجلس سکوت کرده است آیا این اقدانات صحیح است (889144) (moderator22)
 
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۱۳:۳۹:۴۷
500 هزار از بهترین زمین های کشاورزی ایران در شمال به کشت برنج اختصاص داره که قیمت این برنج سه تا پنج برابر قیمت برنج پاکستانی و هندی و تایلندی است. اگر سطح کشت برنج به 100 هزار هکتار کاهش یابد و واردات برنج را بپذیریم میتوان با زیر کشت بردن 400 هزار هکتار ذرت و سویا و کنجد و سایر دانه های روغنی هم خوراک دام به وفور داشت هم از واردات 1.5 میلیارد دلار روغن و خدا میداند چه مقدار گوشت و مرغ و خوراک دام و ....بی نیاز شد. تاثیر آن هم برصنعت دامداری و پرندگان و محصولاتی مثل گوشت ، شیر ، مرغ و ...بسیار سودمند خواهد بود. (889376) (moderator22)
 
يه دهه هفتادي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۱۴:۴۶:۰۴
درستشم همينه، مردم توليد كننده جنبه اين را ندارند كه پخش يك كالا را به خود آنها واگزار كنيم، اين از مرغ، برنج هم قبل از آن... وارد كنيد آقا بهترين كار همينه... اين جماعت آدم بشو نيستن.... (889471) (moderator22)
 
خسته دل
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۱۴:۵۴:۳۶
ضعیف ترین دولت تاریخ معاصر دولت فعلی است که ابتدایی ترین وروزمره ترین مشکلات را به حال خود رها کرده است وبا کادری بسیار نا کار امد وضعیف 7 سال از عمر کشور عزیزمان را بر باد داد. (889487) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۱-۰۵-۰۷ ۱۷:۵۳:۴۳
اگر مرغ بشود کیلویی 7 میلیون تومان هم کک آقایون نمیگزه. (889699) (moderator22)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۵-۰۸ ۰۱:۱۹:۴۵
وضع زندگیمون روز به روز بدتر میشه و غیر قابل تحمل
سوریه و بحرین و پدیده شاندیز شده برنامه تلویزیون و دغدغه مسولین
توی خیابون همش گدا و ادم بدبخت می بینم و توی تلویزیون هم همش کاسه کمک به فلان موسسه خیریه اونم تصاویری همش از بدبختی و معلولینی نشون میده که اعصاب ادم خرد میشه
پدرم خونه اش رو میفروشه که خرج زندگی مارو بده
دارم از این وضع حالت تهوع میگیرم وخسته
منتظر تغییرم. مردم ناراضین و مسولین مرفه بی خبر و شعارزا (890108) (moderator22)
 
قاف
۱۳۹۱-۰۵-۰۸ ۱۳:۴۶:۵۴
ایا این ناواردان میدانند که با هر قلم کالای وارداتی یک جوان بیکار میشود...ایا وارد کردن ماشین گرانقیمت به نرخ دولتی وفروش ان با نرخ ازاد اسلامی است یا انسانی ..دولتیان نمیدانند که چنین اتفاقی در سطح وسیع در حال انجام است از ملت خجالت بکشید.. (890696) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.