نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 465206
فرانسوی حرف زدن نامزد ریاست جمهوری/ رقابت سخت رئیسی و قالیباف از نگاه دستجردی/ توصیه عارف به رئیس جمهور آینده/کاندیدای پوششی از کجا آمد/ خبرگزاری فرانسه: در انتخابات ایران همیشه کسانی پیروز شده‌اند که گمان آن نمی‌رفت
بخش سیاسی الف، 3 اردیبشهت 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۵۵
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در روز جمعه 29 اردیبهشت برگزار می‌شود.

ستاد انتخابات کشور چندی پیش در اطلاعیه‌ای حجت‌الاسلام حسن روحانی، سیدمصطفی میرسلیم، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، اسحاق جهانگیری و مصطفی هاشمی‌طباء را پس از تأیید صلاحیت توسط شورای نگهبان به عنوان کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری معرفی کرد.

 در ادامه به مهمترین اخبار انتخاباتی امروز مرتبط با فعالیت مقامات، شخصیت ها، احزاب و جریان های گوناگون سیاسی اشاره شده است.

فرانسوی حرف زدن نامزد موتلفه
سیدمصطفی میرسلیم کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صبح امروز (یک شنبه سوم اردیبهشت) در نشست خبری در محل دفتر حزب موتلفه درباره احتمال کناره گیری‌اش به نفع نامزدهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب گفت: انتخاب من براساس تشکیلات حزب انجام شده و موتلفه پای تصمیمش خواهد ایستاد و روش حکومتی خودش را تشدید می‌کند.

میرسلیم در بخشی از نشست خبری خود به زبان فرانسه با مردم دنیا سخن گفت و عنوان کرد: «می‌خواهم در این فرصت و از همین آغاز کار، با مردم دنیا به طور مستقیم سخن بگویم. من از دیار مردمی بزرگ، سرزمینی کهن و تمدنی فاخر با شما صحبت می‌کنم که در همه تاریخ پرافتخار خود مهد راستی و درستی بوده است و جایگاه ممتازی در تمدن بشری داشته است... هدیه ما به مردم جهان، گام برداشتن در مسیر تحقق راستی و درستی است، برای پی‌ریزی بنیان‌های یک تعامل صحیح و شرافتمندانه برای ساختن دنیایی پر از پیشرفت، اعتماد، امنیت و آرامش.»(لینک)
 
خبرگزاری فرانسه: روحانی با مبارزه‌ای سخت‌تر از انتظار روبه‌رو است

انتخابات ایران طی دوره‌های پیشین غیرقابل‌پیشی‌بینی بوده و کسانی پیروز شده‌اند که گمان آن نمی‌رفت. خبرگزاری فرانسه در گزارشی از وضعیت این روزهای کشورمان نوشت، روحانی، رئیس جمهوری کنونی ایران با مبارزه‌ای سخت‌تر از آنچه که انتظارش می‌رفت روبه‌رو است، جایی که دو رقیب محافظه‌کار به رقابت با وی برخواسته‌اند.

این رسانه فرانسوی در ادامه گزارش خود به ماهیت پیش‌بینی‌ناپذیر انتخابات ایران اشاره کرد. جایی که در سال 1376، 1384 و 1392، برخلاف انتظار کسی پیروز رقابت‌ها شد که پیش از آن احتمال چندانی برایش تصور نمی‌شد. خبرگزاری فرانسه در بخشی از این گزارش به گفتگوی خود با یکی از دیپلمات‌های (احتمالا غربی) اشاره کرده است، جایی که این دیپلمات می‌گوید: به گزارش‌های سفارت که تنها چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری چهار سال پیش ارسال می‌شد نگاهی انداختم. هیچکس انتظار نداشت که روحانی پیروز رقابت‌ها شود(لینک).
 
اصرار مردم برای کاندیداتوری زیاد بود

خانم علم الهدی، همسر حجت الاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، دکترای فلسفه تعلیم و تربیت است. خانم علم الهدی درباره دلیل کاندیداتوری ایشان در مصاحبه ای می گوید: اصرار و پافشاری به ایشان زیاد بود و از طرف مردم هم شروع شد. حتی دوره های قبل هم برای درخواست آمده بودند، مردم حزب اللهی و جامعه مداحان آمدند و پیشنهاد کردند.حتی خانواده هاشمی به ایشان می گفتند اگر شما رئیس جمهور بشوید خیلی خوب می شود. اما این روزها بیشتر اصرارها از سوی مردم در حرم مطرح می شد. من می گفتم حاج آقا این ها چه می گویند. ایشان در جواب می گفتند غصه نخور، خبری نیست. من همچین جایی را رها نمی کنم. اما این سیر همچنان ادامه پیدا کرد. تا اینکه بسیاری از مراجع قم اصرار کردند. اما باز هم ایشان نپذیرفت. از روزی که ایشان مشهد آمدند مراجع از جمله آیت الله وحید خیلی ابراز خوشحالی می کردند. آیت الله وحید خودشان تشریف آوردند به دفتر حاج آقا. هرچه حاج آقا اصرار می کردند که من باید بیایم، شما چرا، اما ایشان می گفتند نه، خودم باید بیایم. یک بار مقام معظم رهبری هم به ایشان گفتند من از هیچ یک از انتصاب هایم مردم اینقدر از من تشکر نکرده بودند. از انتصاب شما مردم خیلی تشکر کردند.

اینکه عده ای این روزها رابطه ما با آیت الله مصباح را بزرگ کردند، البته افتخار است برای ما این ارتباط، اما رابطه ما با همه مراجع همین طور است. ما هرساله به خانه آیت الله جوادی آملی می رویم، با ایشان به سوریه رفتیم. رابطه خانوادگی که با آیت الله جوادی آملی داریم با آیت الله مصباح نداریم. خلاصه این داستان مردم ادامه پیدا کرد تا اینکه 50 نفر از مجلس خبرگان آمدند و دعوت کردند.حاج آقا به آن ها گفت نکنید این کارها را، که آن ها در جواب گفتند ما به شما کاری نداریم، تکلیف مان را انجام می دهیم. رفتند خدمت آقا رسیدند و این پیشنهاد را مطرح کردند و آقا فرمودند من دخالت نمی کنم. تا اینکه یکی از مراجع به مشهد آمدند و با ایشان صحبت کردند و حجت را بر ایشان تمام کردند. وقتی آن صحبت تمام شد، حجت برایشان تمام شد و پذیرفتند. به یاد دارم که بعد از آن بود که فرزندانم خیلی گریه کردند و گفتند پدر می دانی داری چه می کنی؟ می دانی وارد چه کارزاری می شوی؟ خود من چند روز در بیمارستان بستری شدم. اما ایشان بلاخره تصمیم گرفت که کاندیدا شود و امروز هم تاکید می کند که نیامده ام که بروم، بلکه تا آخر در صحنه می مانم(لینک).
 
  کاندیداهای «جبهه مردمی» پوششی نیستند که ساقدوش داماد شوند
سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفت: این جبهه تنها جریانی بود که فقط پایتخت‌نشین‌ها تصمیم‌گیر نبودند.

مرضیه وحیددستجردی سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب در نشست کمیته ملی زنان این جبهه که عصر امروز (یکشنبه 3 اردیبهشت‌ماه) برگزار شد با اشاره به اینکه در آستانه انتخابات هستیم، گفت: کاندیداهای جبهه مردمی در بسیاری از موارد  در زمینه اداره کشور دارای سلایق مختلف هستند و امروز دو کاندیدایی که  از جبهه در صحنه حضور دارد هر یک سبد رای متفاوتی دارند و اقبال آنها هم بین مردم متفاوت است. البته اینها در فضای دوستانه رقابت کرده و ما هم نظارت می‌کنیم که ببینیم برنامه کدامیک از این عزیزان مورد استقبال است. وحید دستجردی ادامه داد: رقابت کاندیداهای ما جدی است و هیچ یک پوششی نیستند که به عنوان ساقدوش داماد به میدان آمده باشند.

وی افزود: ممکن است احساس کنیم هر دو در صحنه باقی بمانند و یا یکی به نفع دیگری کنار برود اما به هر حال وجود این دو کاندیدا به منزله نه به وضع موجود است که امیدواریم به واسطه این دو کاندیدا اصلاحات در کشور انجام گیرد. سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب با اشاره به اینکه جبهه مردمی به تمام برنامه‌هایش تا بدین‌جا عمل کرده است، گفت: کاندیداهای جبهه میثاق‌نامه جبهه مردمی را امضا کرده‌اند از این رو نگران رسیدن به اتحاد نیستیم چون هر دو نامزد از لحاظ شناخت کشور و توانایی‌های فردی در سطح معقولی هستند(لینک).

وضع فعلی برای مردم قابل تحمل نیست
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: به عنوان یکی از دلسوزان و دغدغه‌مندان کشور فکر می‌کنم، وضع فعلی نه تنها مطلوب نیست بلکه برای مردم قابل تحمل نیست. حجت‌الاسلام رئیسی در مجمع عمومی فراکسیون نمایندگان ولایی و در محل کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: وضعیت اقتصادی کشور به هیچ عنوان خوب نیست و معضلات جدی در نظام پولی و مالی کشور وجود دارد. وی تاکید کرد: این که دولتی درباره فساد اداری دولت قبل را متهم کند، برای مردم قابل پذیرش نیست و «دزد دزد گفتن» مشکلی حل نمی‌شود(لینک).
 
استقبال عارف از تحقق اجماع در جبهه اصولگرایان
محمدرضا عارف در نطق میان دستور خود خاطرنشان کرد: برقراری مجدد عقلانیت، تدبیر و آرامش در منظومه قوه مجریه توسط رئیس جمهور در دولت یازدهم قابل تقدیر است و دستاوردهای دولت یازدهم از جمله رشد اقتصادی، مهار تورم و طرح تحول سلامت قابل تقدیر است. عارف گفت: تخریب دستاوردهای ارزشمند دولت جفاست و با منافع ملی در تضاد است اما در عین حال تداوم رکود و افزایش حجم نقدینگی، عدم تعادل بین منابع و مصارف بودجه عمومی و دیگر مشکلات اقتصادی همچنان فعالان اقتصادی و مردم را رنج می‌دهد. وی افزود: لازم است دولت یازدهم با رأی قاطع مردم بر مسند اداره کشور قرار گیرد تا با قدرت بر مشکلات ساختاری به جا مانده از گذشته فائق آید. وی افزود: در انتخابات پیش‌رو از تحقق اجماع نسبی بین دوستان جبهه اصولگرایان استقبال می‌کنیم، امیدوارم با حضور قدرتمند هر دو جبهه اصلی سیاسی کشور در صحنه انتخابات شور و نشاط و مشارکت بالا را شاهد باشیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: رئیس جمهور آینده نیز باید با تشکیل کابینه کارآمد و جوان روند رو به رشد 4 سال گذشته را تسریع و به مطالبات جوانان و اقشار مردم پاسخ مناسب دهد(لینک).

 ادعای عجیب عضو جمنا درباره نقشه یگان‌های داعش
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی از اعلام یک یا دو کاندیدا از سوی جمنا خبر داد و گفت: پس از مناظره دوم که در روز بیست و سوم ماه جاری برگزار می‌شود، در روز بیست و چهارم نظرسنجی کشوری مورد بررسی قرار گیرد و در روز بعد از آن تصمیم‌گیری جمنا در خصوص حضور یک یا دو کاندیدا در انتخابات به‌طور رسمی اعلام می‌شود.
 
رضا روستاآزاد در همایش حماسه حضور حامیان ولایت که در مصلای نماز جمعه آبادان برگزار شد افزود: یگان‌هایی از داعش در منطقه فعال شدند تا از این فضا استفاده کنند و سناریوهای فتنه 88 را دوباره در کشور راه بیاندازند.
 
جهانگیری برای دفاع از دولت باید تا روز انتخابات بماند
دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی گفت: وقتی در جناح سیاسی رقیب، چندین نامزد وارد عرصه انتخابات شده‌اند، حضور آقای جهانگیری می‌تواند کمک‌کننده باشد. به نظرم او باید تا روزهای آخر در میدان باقی بماند و از دولت تدبیر و امید و عملکرد آن، دفاع کند.

علی یونسی گفت: نمی‌دانم تعبیر کاندیدای پوششی از کجا آمده؟ اصلا با این تعبیر موافق نیستم، آقای روحانی و جهانگیری، به تعبیری خود آقای جهانگیری مکمل هم هستند. من منظور از به کار بردن واژه کاندیدای پوششی را نمی‌فهمم. طبیعی است که از این دو نفر یکی بالا می‌آید و مسلما آن یک نفر آقای روحانی است.

قالیباف اعلام کرد: ستادی برای شرکت در انتخابات نخواهد داشت
محمدباقر قالیباف نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت که ستادی نخواهد داشت و هر خانواده ایرانی خود یک ستاد است(لینک) این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود  که ستاد قالیباف با شعار « دولت مردم» را برای خود انتخاب کرده است و هم‌اکنون نیز در حال فعالیت است و محمد دهقان نیز به عنوان رئیس ستاد انتخاب شده است(لینک).
۱۳۹۶/۰۲/۱۲ ۰۷:۳۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۱۹:۲۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۱۹:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۱ ۱۹:۰۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۰ ۱۹:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۰ ۱۹:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۹:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۹:۰۴
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۹:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۹ ۱۸:۲۲
 
 
کلمات کلیدی : انتخابات 96+ روحانی+ انتخابات ریاست جمهوری+ اصولگرایان+ اصلاح طلبان
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۸:۵۸:۳۷
رییسی ، نماد عقلانیت انقلابی ، پیروز است. (4279368) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۹:۱۹:۰۱
همین طوری هم فرانسه بازار خودروی ایران رو با خودروهای از رده خارج چند سال پیشش صاحب شده نیاز نیست شما فرانسه صحبت کنید. (4279401) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۰:۲۳:۲۰
یعنی ایشان با فرانسه سخن گفتن خود چه چیزی را می خواسته ثابت کند؟ آیا چیزی یک نمایش تبلیغاتی فریبنده بوده است؟ (4279513) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۰:۲۷:۱۱
برای کاهش تحریم ها ، رفع تنش با دنیا ، جذب سرمایه خارجی ، فقط روحانی (4279520) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۰:۲۷:۳۲
مردم اجازه باز گشت تندروها به قدرت را نخواهند داد (4279522) (alef-3)
 
وزنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۱۲:۵۵:۱۶
از روحانی تند تر دیده اید/؟ (4281163) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۰:۳۵:۲۴
مدیران ارشد ما مگه نمی دونن که دروغگو دشمن خداست؟ (4279537) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۰:۵۳:۵۴
یهو همه نجات بخش اقتصاد ایران شدن. این مدت 37 سال هم در کره مریخ زندگی میکردن، اصلا هم در اداره کشور دخالت نداشتن (4279581) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۱:۰۱:۱۴
دروغ تا کی از طرفی ستاد تشکیل میدهد و رییس ستادش مشخص شده بعد میگوید من ستادی ندارم ! (4279597) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۱:۴۳:۰۲
بنده خدا خواسته بگه فرانسه بلدم، منظور ديگه اي نداشته، زياد سخت نگيرين (4279653) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۲:۰۱:۵۲
پیامت را اول به ملت برسون خارجی صحبت کردن بماند برای بعد (4279685) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۲۲:۰۶:۴۰
فرانسه ميرسليم بهتره يا انگليسى رستم قاسمى؟ (4279700) (alef-3)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۰:۰۱:۴۷
آقای میرسلیم بجای فرانسوی صحبت کردن بهتره کره ای صحبت کنن، البته از نوع کره شمالی اش! (4279889) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۱:۰۸:۱۷
این انتخابات لکه ننگی است برای کشور!چرا که یک کاندیدا برای پوشش رییس جمهور حال حاضر قرار داده اند!!!این بزرگترین توهین است به آقای روحانی و ملتی که با رای خود ایشان را برای چهار سال به عنوان رییس جمهور انتخاب کردند!!
این کار یعنی رییس جمهورتان ناکارآمد است و بلد نیست از دولتش و دستاوردهایش دفاع کند!!
چرا ما اینطوری هستیم!!! (4279931) (alef-3)
 
Malaysia
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۰۸:۲۸:۳۹
حرکات آقای میرسلیم تا حالا بیشتر جنبه خودنمایی داشته که آراء ناچیز اونو کمتر هم می کنه. (4280324) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۴ ۱۶:۰۱:۲۶
خون تو کثیف نکن
گاهی اوقات برای اثبات حق در میان اینهمه لشکر که صراحتا اعلام میکنند ما کاری با چیزی نداریم فقط رسالت ما اینست که روحانی نباشد لازم است حتی از خود گذشتگی کرد پس چه کسی بهتر از نزدیکترین مقام به روحانی (4281755) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۲-۰۸ ۱۲:۲۹:۳۷
هرچند روحانی زیاد مثبت نبوده ولی بین این گزینه ها بازم روحانب به همشون شرف داره. (4290848) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.