نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 455207
نگاهی به بخش سلامت کشور(بخش اول)
کمبود منابع نظام سلامت، تخت بیمارستانی یا نیروی انسانی
احمد فرقانی*، ۲۸ اسفند ۹۵
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۱۶
اخیراً، برخی از مسئولان عالی­رتبه حوزه سلامت، به موضوع کمبودِ تخت بیمارستانی در کشور ورود کرده ­اند و کمبود تخت بیمارستانی در کشور را موجب وارد آمدن فشارِ مضاعف، به مردم و جامعه پزشکی ذکر کرده ­اند. و در مواردی بهبود برخی شاخص­های بخش سلامت را منوط به افزایش کمی تخت­ های بیمارستانی در کشور دانسته ­اند.

این نوشته، به بررسی تعداد تخت بیمارستانی و نیروی انسانی بالأخص پزشک و پرستار در بخش سلامت کشور و کشورهای منطقه شرق مدیترانه می­پردازد ازجمله نتایج این بررسی می­توان به وضعیت مطلوب تخت بیمارستانی و وضعیت بحرانی نیروی انسانی در بخش سلامت کشور در مقایسه با کشورهای منطقه اشاره کرد، درحالی‌که بر اساس ماده اول قانون تشکیلات و وظایف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مسئول سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرا در تربیت نیروی انسانی بخش سلامت بر عهده وزارت خانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است (صفر تا صد تربیت نیروی انسانی بخش سلامت در اختیار وزارت بهداشت است).
 
کمبود تخت بیمارستانی، از نگاه مسئولان حوزه سلامت:

مسئولان حوزه سلامت، در موقعیت­های زمانی و مکانی گوناگون به معضل کمبود تخت بیمارستانی در کشور اشاره نموده­اند ازنظر برخی مسئولان، کمبود تخت بیمارستانی، با مقایسه تعداد تخت بیمارستانی در کشور با استاندارد­های جهانی اثبات می­شود بنابراین، با احتساب سرانه ۱۷ تخت بیمارستانی ، و با در نظر گرفتن استاندارد جهانی 25 تا 30 تخت بیمارستانی به ازای 10 هزار نفر، نظام سلامت کشور با کمبود ۸۰ تا 100 هزار تخت بیمارستانی مواجه است در جدول (۱)، به گزیده­ای از سخنان منتشرشده راجع به کمبود تخت بیمارستانی توسط مسئولان حوضه سلامت اشاره‌شده است.



وضعیت تخت بیمارستانی در کشور و مقایسه آن با سایر کشورها: تعداد تخت­های بیمارستانی موردنیاز در سیستم بهداشتی- درمانی کشور­ها، به عوامل گوناگونی ازجمله ساختار اجتماعی و الگوهای بیماری[1]، کارایی تشخیص و درمان و ارائه مراقبت های جایگزین بیمارستانی[2] وابسته است و هر کشور با توجه به عوامل ذکرشده، در رابطه با تخت ­های موردنیاز اقدام می­ کند.

ازنظر برخورداری تعداد تخت بیمارستانی ژاپن با دارا بودن ۱۳۸ تخت به ازای ۱۰ هزار نفر بیشترین سهم و کره جنوبی با 103 و المان با 82 تخت بیمارستانی در رده­های بعدی قرار دارد. کشور مالی نیز با دارا بودن 1 تخت بیمارستانی به ازای هر 10 هزار نفر کمترین سهم را دارد. در نمودار 1، تعداد تخت بیمارستانی ایران به همراه سایر کشورهای منطقه شرق مدیترانه نشان داده‌شده است[3]. (ایران بر اساس تقسیم ­بندی سازمان بهداشت جهانی در منطقه شرق مدیترانه واقع‌شده است)
 
 

از آمارهای ارائه‌شده در نمودار 1، می‌توان نکات ذیل را استنباط کرد.

نسبت تخت­های بیمارستانی به ­ازای جمعیت واحد در اکثر کشورهای شرق مدیترانه از میانگین جهانی کمتر است و فقط نسبت تخت­ های بیمارستانی کشور­های لیبی، تونس و لبنان از میانگین جهانی بیشتر است.

نسبت تخت­ های بیمارستانی به ازای جمعیت واحد در ج.ا ایران از میانگین جهانی به‌اندازه 9 واحد کمتر و از میانگین منطقه به‌اندازه 5 واحد بیشتر است.

برخی مسئولان حوزه سلامت، "استاندارد تخت بیمارستانی" در جهان را 26 تخت بیمارستانی به ازای 10 هزار نفر جمعیت، ذکر کرده­ اند درحالی‌که تعداد 26 تخت بیمارستانی، میانگینِ تعداد تخت بیمارستانی در دنیا است و مفهومی به­ عنوان "استاندارد تخت بیمارستانی" تعریف‌نشده است.

برخی مسئولان حوزه سلامت، تعداد تخت­های بیمارستانی کشور را با کشورهای توسعه‌یافته مانند ژاپن، کره جنوبی و آلمان مقایسه می­ کنند درحالی‌که کشور هیچ سنخیتی ازلحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی با حوزه سلامت کشورهای مذکور ندارد.

گرچه وضعیت تعداد تخت­های بیمارستانی در کشور در مقایسه با میانگین تعداد تخت­ های بیمارستانیِ کشورهای منطقه شرق مدیترانه مطلوب است با این‌وجود کشور از توزیع نامتوازن تعداد تخت­ های بیمارستانی رنج می­برد بطوری که 43 درصد تخت­ های بیمارستانی بخش خصوصی در تهران واقع است همچنین در بخش دولتی مشاهده می­شود که تعداد تخت ­های فعال بیمارستان­های دولتی استان تهران در سال 1384 از تعداد تخت­ های فعال بیمارستان­های دولتی 19 استان دیگر شامل استان­های هرمزگان، مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد، کردستان، قم، قزوین، سیستان و بلوچستان، سمنان، زنجان، خراسان شمالی و جنوبی، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، ایلام، اردبیل، یزد، همدان، گلستان و کرمانشاه بیشتر است[4].

  در این راستا، سیاست­های وزارت بهداشت مبنی بر ساخت بیمارستان­های بزرگ، اصلاح تعرفه ­ها در بخش هتلینگ و اقتصادی کردن سرمایه­گذاری در حوزه صنعت بیمارستانی، ضمن گسترش تخت­های بیمارستانی در مناطق برخوردار کشور، وضعیت توزیع تخت­ های بیمارستانی در کشور را وخیم ­تر خواهد کرد.

با توجه به اینکه کارایی و اثربخشی تخت­های بیمارستانی، وابسته به نیروی انسانی(عمدتاً پزشک و پرستار) شاغل در حوزه سلامت است در بخش دوم، تلاش شده است به بررسی و مقایسه تعداد شاغلین حوزه سلامت در ایران، کشورهای منطقه شرق مدیترانه بپردازیم.

وضعیت نیروی انسانی در کشور و مقایسه آن با سایر کشور­ها: یکی از شاخص­های مهم ارزیابی بخش سلامت بررسی تعداد نیروی انسانی شاغل، ازجمله پزشک و پرستار در بخش سلامت به ازای 10 هزار نفر است .

ازنظر سرانه پزشک در بخش سلامت، کشور قطر با دارا بودن  77.4 پزشک به ازای 10 هزار نفر جمعیت، دارای بیشترین سرانه پزشک در جهان است کشور لیبریا، با سرانه 0.1 پزشک به ازای 10 هزار نفر جمعیت دارای کمترین سرانه پزشک در جهان است.

ازنظر سرانه پرستار و ماما ، کشور سوئیس با دارا بودن  173.6پرستار و ماما به ازای 10 هزار نفر جمعیت، دارای بیشترین سرانه پرستار و ماما در جهان است کشور نیجر نیز، با سرانه 0.1 پرستار و ماما به ازای 10 هزار نفر جمعیت دارای کمترین سرانه پرستار و ماما در جهان است.

در نمودار 2 تعداد پزشک، نمودار 3 تعداد  پرستار و ماما در ایران و کشور­های منطقه  بر اساس داده ­های سازمان بهداشت جهانی  در سال­های 2013-2006 نشان داده‌شده است.[5]


 
از نمودار 2، می‌توان نکات ذیل را استنباط کرد.
1- سرانه پزشک به ازای 10 هزار نفر جمعیت در 10 کشور منطقه شرق مدیترانه از میانگین جهانی بیشتر است.

2- سرانه پزشک در ج.ا ایران از میانگین جهانی و میانگین منطقه شرق مدیترانه کمتر است.

3- سرانه پزشک در ج.ا. ایران کمتر از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس شامل کویت، امارات متحده عربی، عمان، عربستان و قطر است. و سرانه پزشک در ج.ا. ایران فقط از کشور همسایه پاکستان با اختلاف اندک بیشتر است.

4- سرانه پزشک در ج.ا ایران در منطقه شرق مدیترانه، تنها از کشور­های سومالی، یمن، جیبوتی، افغانستان، سودان، عراق، و مراکش  بیشتر است. 


 
از نمودار 3، می‌توان نکات ذیل را استنباط کرد.
1- سرانه پرستار و ماما به ازای 10 هزار نفر جمعیت در اکثر کشورهای شرق مدیترانه از میانگین جهانی بیشتر است.

2- سرانه پرستار و ماما  در ج.ا ایران از میانگین جهانی و میانگین منطقه شرق مدیترانه کمتر است.

3- سرانه پرستار و ماما در ج.ا. ایران کمتر از سرانه پزشک در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس ازجمله بحرین، کویت، عربستان، عمان و قطر است. و سرانه پزشک در ج.ا. ایران فقط از کشور همسایه پاکستان با اختلاف بیشتر است.

4- سرانه پزشک در ج.ا ایران در منطقه شرق مدیترانه، از کشور­های سومالی، افغانستان یمن، جیبوتی، سودان و مراکش  بیشتر است. 
 
به‌طورکلی وضعیت سرانه نیروی انسانی حوزه سلامت از قبیل پزشک، پرستار و ماما، بحرانی­تر از وضعیت تخت­های بیمارستانی در کشور است. بحران کمبود پزشک در کشور موجب شده است، حوزه سلامت در تأمین نیروی انسانی مناطق محروم و توسعه‌نیافته با محدودیت مواجه می­شود از بعد اقتصادی، نظام سلامت برای تأمین نیروی متخصص مناطق محروم ناچار به تزریق منابع مالی هنگفتی است.

همچنین به دلیل تقاضای بالای خدمات سلامت در جامعه و کمبود نیروی انسانی متخصص در نظام سلامت، مدت‌زمان ارائه خدمات پزشکان عمومی، متخصص و پرستاران، افزایش می­یابد درحالی‌که، افزایش مدت‌زمان ارائه خدمات طبی می­تواند آثار زیانباری بر سلامت بیمار و جامعه داشته باشد ازاین‌رو مشاهده می­شود بیشترین ساعات کاری پزشکان اروپایی متعلق به آلمان، با 55 ساعت کار در هفته است[6].

ازلحاظ اشتغال‌زایی، ج.ا ایران جایگاه مناسبی در مشاغل ایجادشده از رشته­های پزشکی و پرستاری در میان کشورهای منطقه شرق مدیترانه را ندارد بطوریکه نیروی فعال و شاغل به ازای 10 هزار نفر جمعیت، در کشور قطر 8.5 برابر ج.ا ایران است و در کشورهای لیبی، عربستان و عمان بیش از سه برابر ایران است(نمودار 4) ازاین‌رو، می­توان به سیاست­ های انقباضی درزمینه اشتغالِ حوزه سلامت توجه کرد و از حوزه سلامت به‌منزله زمینه بالقوه اشتغال‌زایی در آینده یادکرد.
 


* پژوهشگر پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت
 
[1]. McKee M et al. Pressures for change. In: McKee M, Healy J, eds. Hospitals in a changing Europe. Buckingham,
Open University Press, 2002:36–58.
 
[2]. Hensher M, Edwards N. The hospital and the external environment: experience in the United Kingdom. In:
McKee M, Healy J, eds. Hospitals in a changing Europe. Buckingham, Open University Press, 2002:83–99.
[3]. World health statistics 2014، WHO
[4]. بررسی وضعیت تخت­های بیمارستانی کشور، زهرا عبدی
[5]. World health statistics 2015، WHO
[6]. Kok, L. Lammers, M. and Tempelman, C. (2012) Remuneration of medical specialists. Amsterdam: Commissioned by the Dutch Ministry of Health, Welfare and Sport
۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ۱۰:۲۴
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۳ ۱۳:۵۳
 
۱۳۹۶/۰۴/۳۱ ۰۹:۱۹
 
۱۳۹۶/۰۴/۰۲ ۰۹:۲۸
 
۱۳۹۵/۱۲/۳۰ ۰۲:۲۳
 
۱۳۹۵/۰۹/۲۵ ۱۸:۴۰
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۰ ۱۲:۲۴
 
۱۳۹۵/۰۸/۱۰ ۱۷:۴۳
 
۱۳۹۵/۰۸/۰۴ ۱۵:۰۸
 
۱۳۹۵/۰۷/۲۹ ۱۷:۲۶
 
 
کلمات کلیدی : طرح سلامت+نظام سلامت+طرح تحول سلامت+کمبود تخت بیمارستانی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۶:۴۲:۱۶
تبریک میگم.با انحصار ایجاد شده در رشته پزشکی از نظر تعداد پزشک در کنار عراق جنگ زده قرار داریم ولی از نظر مهندسی کشور سوم دنیا هستیم با تولید سالانه 233 هزار مهندس تازه بدون در نظر گرفتن جمعیت که اگر به نسبت جمعیتی محاسبه شود با اختلاف زیاد رتبه اول تولید مهندس هستیم. (4209534) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۹:۱۶:۲۴
همان طور که این مقاله عالمانه می گوید و بارها توضیح داده شده است مشکلات نظام سلامت در ایران، صرفا و صرفا ناشی از ایجاد قحطی مصنوعی در تربیت پزشک متخصص هست این امر 1- باعث آن شده که ارائه دهنده گان خدمات سلامت تعهدی به ارائه خدمات کارا و کیفی نداشته باشند به عبارت ساده تر پزشک متخصص خیلی نیازی نمی بیند با ارائه خدمات کیفی رضایت مشتریان را جلب کند 2- رقابت بین ارائه دهندگان خدمات که کیفیت را بالا برده و قیمت را پایین می آورد وجود ندارد 3- منافع هنگفتی که حول قحطی پزشک متخصص شکل گرفته مانع مهمی برای تربیت پزشک کافی مطابق استاندارد جهانی است به هر حال یک پزشک متخصص پیر پیش خودش می گوید چرا اجازه دهم تعداد کافی و بیشتری وارد این حوزه شوند و مشتریان ام کاهش یابند و یک متخصص جوان می گوید حالا که نوبت ما شده چرا این قحطی برطرف شود بگذارید برای نسل بعدی و الی آخر...
مهم این است که بدانیم از درون صنف پزشکی این مسئله قابل حل نیست چون هر صنفی صرفا منافع صنفی را می بیند حل این مسئله نیازمند عزم دولت و آگاه سازی جامعه نسبت به این خیانت است (4209723) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۱۸:۰۵:۵۳
مهندس جون قربونت این 233 هزار تا رو از کجا درآوردی؟ (4210653) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۰۱ ۱۵:۰۳:۲۹
پزشکان با جون مردم سروکار دارند و باید طبق استانداردهای جهانی تربیت شوند نه به تبع اظهارات الکی/ کینه جویانه/ ...

(مگه اون همه مهندس "تولید شده" واقعا مهندس اند؟) (4212640) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۶:۵۱:۱۵
نسبت ها را نگاه کنید تا بیش از همه به نبود برنامه ریزی یا وجود انحصار طلبی در رشته های تخصصی توسط یک گروه (پزشکان) و همچنین باز هم وجود نداشتن برنامه ریزی و حرص زدن دانشگاههای قارچی برای کسب درامد بیشتر (رشته های مهندسی) پی ببرید.
حدود 600 هزار داوطلب در کنکور تجربی........> پذیرش 3000 پزشک (تفریط)
حدود 150 هزار داوطلب در کنکور ریاضی.......>تولید 250000 مهندس (افراط)
.......
.......
...... نکته خنده دار اینه که تعداد مهندسهامون به واسطه دانشگاههای آزاد و علمی کاربردی و پیام نور و غیر انتفاعی و پودمانی و بدون کنکور و ... از داوطلبان کنکور ریاض بیشتره. (4209543) (alef-13)
 
رر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۰۵:۲۳:۲۹
سالانه حدود ۸هزار نفر پزشکی پذیرفته میشن نه ۳هزار نفر در ضمن در پذیرش مهندسی افراط است و پذیرش پزشکی کاملا صحیحه و تا ۱۰ سال دیگه به میانگین جهانی میرسیم. اسمشم ابدا انحصار طلبی نمیشه گذاشت و باید پذیرش عاقلانه نام بردش و صد البته امکاناتی که برای تربیت پزشک نیاز است بسیار فراتر از مهندسیه (4210038) (alef-11)
 
مهندس برق
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۳۰ ۲۰:۱۱:۲۵
برادر!!!
کی گفته امکانات مورد نیاز برای تربیت مهندس ارزونتر از پزشکیه ؟
شما در جریان نیستی ! برای دو واحد آزمایشگاه ماشین های الکتریکی باید 4 میلیارد تومان تجهیزات خریداری کرد و فقط 2 واحد !!! تجهیزات آز های مهندسی عمران که جای خود داره (آزمایشگاه تحلیل تنش و کرنش) برخی این تجهیزات که صرفا برای آموزش لیسانس لازم هستن رو باید از زیمنس یا امثالهم مستقیم خریداری کرد (نمونه داخلی ندارن) ،
الکترونیک : اوسیلوسکوپ ( بالاتر از 3 میلیون هر دستگاهش ..)
مکانیک : انواع دستگاههای تراش و فرز ...
اتفاقا تنها رشته هایی که اصلا از رو کتاب صرفا یادگیری محقق نمیشه ، مهندسیه که باید نتایج رو بچه ها عملی ببینن
برای اثبات خود ، دیگران روتخریب نکنیم
یا حق. (4211836) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۰۹:۲۰:۲۱
کی گفته 3000؟
هر سال نزدیک به 7000-8000 دانشجوی پزشکی وارد دانشگاه میشن . البته بدون احتساب دانشگاه آزاد. که البته حدود 4000 ازز اینها پولی (شعبه بین الملل) ، سهمیه ای و البته نامه ای و تلفنی! هستند.
اما جالبه بدونید که جاهایی که قبلا با 30 تا دانشجوی پزشکی بودن و اونها چیز درست وح سابی یاد می گرفتن الان دارن 300 تا میگیرن که از بین اینها 200 تای اونها کلا ول معطل هستند و برای تفریح اومدن دانشگاه.
اینها نتیجه سیایت های بیخودیه که در آینده مردم با جون خودشون هزینه اون رو پرداخت خواهند کرد. (4210119) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۱۸:۰۷:۰۷
ای بابا اینجوری که شما می گی به هر دیپلمه ای باید بگیم مهندس!! (4210657) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۶:۵۴:۳۵
هزینه بسیار زیادی که برای طرح تحول پزشکان شد و پزشکان بیشترین سود رو بردن میتوانست موجب ساخت تعداد زیادی بیمارستان و تربیت تعداد بسیار زیادی پزشک مجرب و با کیفیت و با اخلاق شود. 1 درصد هر چیزی که میخریم (مالیات بر ارزش افزوده) به طرح تحول اختصاص یافته که رقم بسیار زیادی است. (4209550) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۶:۵۸:۱۵
باید تبلیغات شود تا پزشکان اروپایی بدانند ایران برای پزشکان بهشت است و درامدهای کلان و مالیاتهای ناچیز و تعهد گیری سلب مسئولیت ( حتی برای کشیدن دندان) در تبلیغات اعلام شود تا ببینید که پزشکان اروپایی فوج فوج به ایران مهاجرت میکنند. در اروپا پزشکان 50 تا 90 درصد مالیات میدهند هر کس بیشتر درامد داشت مالیاتش بیشتر است. (4209559) (alef-13)
 
رر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۰۵:۱۷:۲۶
یکی میگه تو اروپا ۵۰تا۹۰درصد مالیات میدن پزشکا بقیه هم مثل طوطی تکرار میکننش (4210035) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۸:۰۳:۱۸
با کمی انصاف اگر حقوق های نجومی چند ده میلیونی در ماهبه پزشکان کاهش پیدا کنه بودجه لازم طی دو سه سال برای از بین رفتن کمبود ها فراهم میشه.و اگر کشور هیچ سنخیتی ازلحاظ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی با حوزه سلامت کشورهای مذکور ندارد پس چرا وزیر و معاونان وزارت بهداشت حقوق پزشکان رو با پزشکای امریکا مقایسه می کنند. (4209638) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۸:۱۴:۵۵
کمی از هزاران میلیارد تومانی که سالیانه تحت عنوان بودجه فرهنگی به سازمانهای و نهادهای فراوان و مختلف داده می شود و بیلان کاری نمی دهند و بازدهی آنها نزدیک به صفر است را بدهند به بخشهای عمرانی و اشتغال و سلامت و .... . خیلی وضعیت کشور بهتر می شود و مردم کمتر ناراضی هستند. (4209653) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۱۹:۴۳:۴۸
وزارت علوم و بهداشت و دانشگاه ازاد باید دروازه رشته هایی که اشباع شدن و کشور دیگه بهش نیاز نداره رو تا ده سال مسدود کنه و بجاش در تربیت پزشک سرمایه گذاری و هزینه کنند البته اگر لابی نظام ظلم پزشکی بزاره (4209749) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۲۰:۱۷:۵۱
بحران بی سابقه در تامین اجتماعی/ استقراض خارجی برای جبران کسری منابع
در حوزه درمان، محاسبه انجام‌شده نشان می‌دهد در حد فاصل سال‌های ١٣٩٢ تا ١٣٩٥ رقمی بالغ بر ٥٦ هزار میلیارد تومان هزینه درمان شده که تقریبا دوبرابر هزینه درمان در ٥٢ سال گذشته یعنی حد فاصل (١٣٩٢ تا ١٣٤٠) بوده است و در مقایسه با چهار سال قبل نیز هزینه‌های درمان نشان از رشد دوبرابری می‌دهد. از منظر دیگر در سال‌های اخیر، رشد هزینه‌های درمان یک‌ونیم برابر رشد هزینه‌ها در سایر بخش‌های سازمان بوده است و ادامه این روند و برخورد سهل‌انگارانه و گاه غیرمسئولانه و پشتیبانی تمام‌قد از طرح تحول سلامت بدون ارزیابی دقیق از پیامدهای آن، موجب شده با وجود تحمیل چنین هزینه‌هایی به علت سوءتدبیرها، این سازمان قادر به انجام تعهدات خود در حوزه درمان نباشد.
دستاورد این مسئله، بدهی چندهزار میلیارد تومانی به مراکز درمانی و روی‌آوردن به استقراض‌های سنگین به منظور انجام تعهداتی است که مدیریت سازمان در به‌وجودآوردن آن نقش اساسی داشته است. به یقین در ٥٠ سال گذشته سازمان تأمين اجتماعی به‌ویژه در حوزه درمان با چنین بحران و بی‌احترامی‌ای به بیمه‌شدگان روبه‌رو نبوده است و به جرئت می‌توان گفت کیان و عزت و اعتبار سازمانی در معرض خطر جدی قرار گرفته است؛ اما لایحه بودجه پیشنهادی سال ٩٦ سازمان تأمين اجتماعی به هيئت امنا ابعاد دیگری از کسری منابع و نبود شفاف‌سازی هنگام تنظیم بودجه را مشخص مي‌كند که بسیار نگران‌کننده است.
سلامت نیوز: بحران بی سابقه در تامین اجتماعی/ استقراض خارجی برای جبران کسری منابع
نتیجه طرح جیب پزشکان، منابعی که باید هزینه ایجاد اشتغال شود، به جیب یک گروه خاص از جامعه میرود، درآمدی ۷۰ میلیونی از طرح تحول جدای از مطب و بخش خصوصی (4209778) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۳۰ ۱۳:۵۰:۱۷
بزودی تامین اجتماعی در پرداخت حقوق بازنشستگان به مشکل میخوره به نظر من باید بخشی از این 56000 میلیارد تومن که از محل حق بیمه ملت بیچاره به حلقوم این طرح ریخته شده را با مصادره کلیه اموال ....و معاونان ولو به صورت سمبلیک به ملت برگرداند ... هم بداند ... وزیر در تاریخ ایران کسی جز خودش نیست سانسور نکن الف (4211466) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۲۰:۲۰:۱۲
دلیل عدم ورود مجلس و دولت به موضوع ساماندهی کارانه ها در چهارچوب مصوبه شورای حقوق و دستمزد و غیره چیست
آیا لابی قدرتمند پزشکی اجازه ورود نمیدهد (4209781) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۲۱:۲۷:۲۷
به عنوان يك شاغل بخش سلامت بسيار موافق ساخت مگاهاسپيتال يا بيمارستان هاي بسيار بزرگ هستم.. هرچقد. هم ك شما در شهرهاي كوچك بيمارستان بسازيد باز هم مودم به شهرهاي بزرگ مراجعه ميكنن به عنوان مثال در شيراز كافيه سري به اتفاقات بزنيد تا ببنيد از كرمان، سيستان و بلوچستان، بندرعباس، بوشهر و خوزستان و بسياري از نقاط ديگه مراجعه كننده داره..شهرهاي همجوار شيراز در استان فارس هم به كنار! يك مورد ديگه هم ك هست اگه قراره ظرفيت پزشكي بيشتر شه بايد ظرفيت اموزش پزشكي هم بيشتر شه وگرنه تربيت كمي دانشجو به جاي كيفي نتايج بسيار وخيم تري نسبت به كمبود نسبي داره..و پزشكي ك رشته حساسي هست هم به سرنوشت مهندسي دچار ميشه (4209827) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۲۲:۵۳:۰۲
‌بسیار ممنونم از این امار وزین و راه گشا .کجا کوتاهی شده (4209903) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۸ ۲۲:۵۶:۲۴
همان مسولینی که حقوق پزشکان رو با پزشکای امریکایی مقایسه می کنند باید تعداد تخت­های بیمارستانی کشور را با کشورهای توسعه‌یافته مانند ژاپن، کره جنوبی و آلمان مقایسه می­ کنند نه عراق سوریه افغانستان سومالی و... (4209906) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۰۳:۵۹:۱۳
به جاي عوام فريبي آمار صحيح بديد.
تعداد پزشك در ايران حدود صد و چهل هزار هست كه هر جوري هم حساب كنيد بيش از صد هزار پزشك داريم كه تقسيم بر جمعيت هشتاد ميليوني خيلي بيشتر از ٨.٩ هست.
ميتونيد يه سر به سايت سازمان نظام پزشكي بزنيد. (4210025) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۰۵:۰۵:۰۲
مشكل اصلي زياد بوده بخور بخوره و الا كمبودي ايجاد نميشه ! (4210032) (alef-11)
 
شهروند درجه 2
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۰۶:۴۳:۴۰
معلوم است که بودجه کم میاد. این همه پول بیت المال را با تصمیم گیری یک عده پزشک که به نفع خود کار می کردند به جیب پزشکان ریختند و مردم صداشون در نیومد. این رفتار تبعیض آمیز دولت و اشرافی گری پزشکان و مدیران از یک سو و جیب خالی مردم از سوی دیگر موجب نفرت مردم از تبعیض ناروا شده است که سرانجام خوشی برای دولت رقم نخواهد زد. (4210046) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۹ ۰۸:۲۱:۲۳
عمق زیاد جیب بعضی ها... (4210080) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.