توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 506606
بررسی «حصر» در جلسه شورای عالی امنیت ملی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۱
سخنگوی دولت از مطرح شدن مباحثی درباره حصر در شورای عالی امنیت ملی خبر داد و گفت: با خروج نیروهای امنیتی ان‌شاءالله گام‌های بعدی هم برداشته خواهد شد.

به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت صبح امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در ساختمان کوثر ریاست جمهوری درباره مساله حصر، اعتصاب غذای کروبی و خروج نیروهای امنیتی از خانه او، اظهار کرد: درباره خروج نیروهای امنیتی و وزیر اطلاعات گزارشی داد که این اتفاق افتاده و ان‌شاءالله گام‌های بعدی هم برداشته شود.

وی ادامه داد: اینکه دادگاهی تشکیل شود در حوزه اختیارات قوه قضاییه است اما من در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور داشتم که مباحث خوب و دقیقی آنجا مطرح شد که البته جمع‌بندی آن را دبیر شورا گزارش خواهد کرد.

سخنگوی دولت با ارائه گزارشی از عملکرد دولت یادآور شد: امسال باید حدود 10.5 تا 11 میلیون تن گندم به ارزش 15 هزار و 252 میلیارد تومان خریداری کنیم که تا شش شهریور هشت میلیون و 780 هزار تن به ارزش 11 هزار و 480 میلیارد تومان از گندمکاران خریداری شده که هفت هزار و 430 میلیارد تومان (65 درصد) آن پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: همچنین 54 هزار و 456 دستگاه تاکسی جایگزین تاکسی‌های  فرسوده شده و برای رونق اقتصادی به 679 واحد تولیدی، 724 میلیارد تومان تسهیلات داده شده است.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره دیدار نیکی هیلی با آمانو و درخواست بازدید از مراکز نظامی ایران و اینکه آیا این تخطی از برجام است یا خیر؟ گفت: همکاران ما در وزارت خارجه با صراحت نظرات خود را بیان کردند. ما هیچ چیزی که خارج از چارچوب باشد به ویژه بازدید از اماکن نظامی که اطلاعات آن کاملا طبقه‌بندی و سری است را نمی‌پذیریم و اینها آرزوهایی است که از طرف آنها بیان می‌شود اما ما مصمم هستیم از همه چیز که مصالح و منافع ملی ما را تامین کند دفاع کنیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا زمان سفر رییس‌جمهور به نیویورک قطعی شده و آیا این سفر انجام می‌شود یا خیر؟ اظهار کرد: معمولا طراحی برای سفر به نیویورک در هفته آخر شهریور صورت می‌گیرد اما به محض اینکه قطعی شود اطلاع‌رسانی خواهد شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه درباره اینکه توزیع بودجه ملی خواهد بود یا استانی،‌ بیان کرد: ما اصلاحات متعددی در سازمان برنامه و در دولت دوازدهم برای بودجه 97 در نظر داریم و می‌خواهیم بودجه‌ریزی را از روش سنتی افزایشی تغییر دهیم. دستگاه‌ها اول باید بگویند ماموریت و برنامه‌هایشان چیست و هزینه برنامه‌ها از قبل محاسبه شده که طبق بودجه‌ریزی بر مبنای صفر عمل خواهیم کرد. دستگاه‌ها هر سه ماه باید گزارش بدهند و اگر به اهدافشان دست یافته بودند بودجه بعدی داده خواهد شد. مصممیم برای فعال کردن استان‌ها امتیازات استان را بسیار زیاد کنیم و بودجه‌ای که می‌توان در چارچوب استانی تعیین شود به استان تخصیص بدهیم.

وی در واکنش به صحبت‌های رییس مجلس برای جلوگیری از ورود کالاهایی که مشابه داخلی دارند، تاکید کرد: دولت مصمم است هر چه می‌تواند واردات کالاها بخصوص آنهایی که مشابه داخلی دارند را محدود کند. برای این کار یک اصلاح تعرفه هم صورت گرفت. دولت برای استفاده از تولید داخلی و کم کردن واردات مصمم است.

نوبخت همچنین درباره تشکیل معاونت اقتصادی و حضور دستیار اقتصادی برای رییس‌جمهور و اینکه بالاخره چه کسی فرمانده اقتصادی است،‌تصریح کرد: در دولت یازدهم که این سبک همچنان ادامه دارد، غیر از اینکه هر دستگاه اقتصادی شرح و وظایف خود را دارد چون وضع اقتصادی پیچیده بود فکر می‌کردیم باید فراتر از تک تک دستگاه‌ها به اقتصاد نگاه کنیم، بنابراین ستادی با مسئولیت شخص رییس‌جمهور تشکیل شد که در آن معاون اول به عنوان فرمانده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی،‌ وزیر اقتصاد، رییس بانک مرکزی، رییس سازمان برنامه و مشاورین رییس‌جمهور حضور داشتند که آقای نهاوندیان هم به عنوان رییس دفتر رییس‌جمهور و یک فرد اقتصادی حاضر بود.

سخنگوی دولت اضافه کرد: غیر از کارهای روزمره که همه دستگاه‌ها انجام می‌دهند اگر تصمیم مهمی در عرصه اقتصاد مثل اصلاح نظام بانکی که فراتر از یک دستگاه است قرار بود گرفته شود، آنجا مطرح می‌شد و رییس‌جمهور به همه فرصت اظهارنظر می‌داد و بعد تصمیم گرفته می‌شد. حالا هم در این جمع دستیار ویژه (نیلی) اضافه شده که قبلا هم مشاور بود و معاونت اقتصادی هم آقای نهاوندیان است که قبلا در جلسات حضور داشت، این هیچ دوگانگی نیست.

وی در ادامه افزود: در اقتصاد به دنبال فرمانده نگردید. در این ستاد اقتصادی همه نظر می‌دهند و با نظریات مختلفی که دارند با هم هماهنگ هستند و در آنجا تصمیمات کلان اقتصادی گرفته می‌شود. تعداد افراد موجب چندگانگی نیست.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا حقوق نیروهای مسلح 23 روزه پرداخت شده است ، گفت: با وجود اینکه ارقام بودجه کاملا محقق نشده ولی ما حقوق و مزایای نیروهای مسلح عزیز را بیش از صددرصد تخصیص دادیم و انصاف نبود این مساله به این شکل مطرح و رسانه‌ای شود. حالا به هر دلیلی این تصمیم (پرداخت 23 روز حقوق به نیروهای مسلح) گرفته شده می‌توانست پخته‌تر عمل شود و این اقدام که 23 روز حقوق داده شود از نظر بودجه‌ریزی نادرست است و اینکه رسانه‌ای شد هم نادرست است.

وی ادامه داد: همه ما باید به بدنه نیروهای مسلح‌مان افتخار کنیم چرا که بازوان توانمند نظام هستند و دولت مصمم به تقویت بنیه‌ی نظامی است.

سخنگوی دولت در ادامه درباره گشایش فاینانس هشت میلیارد یورویی از طرف کره و جزئیات آن، خاطرنشان کرد: آقای دکتر خزایی که مسئول سازمان سرمایه‌گذاری خارجی است جزئیات را توضیح داده که این یک فرصت 10 میلیارد دلاری است که می‌تواند تا 30 میلیارد دلار افزایش پیدا کند.

نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا قرار است معاونت اطلاع‌رسانی در دولت ایجاد شود، عنوان کرد: رسانه‌ها فقط نوشتاری و دیداری نیستند و  فضای مجازی به انرژی زایدالوصفی نیاز دارد. ما در دولت، شورای اطلاع‌رسانی را داریم که یک جزء از آن مجموعه سخنگوی دولت است که مواضع رسمی دولت را بیان می‌کند. من به عنوان سخنگو این مسئولیت را ندارم که از صبح تا شب در فضای مجازی جستجو کنم و پاسخگو باشم بلکه موظفم مصوبات هیات وزیران و اطلاعاتی که لازم است را ارائه دهم.

وی ادامه داد: البته شاید ریاست بر سازمان برنامه و عضویت در شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد اقتصادی در این زمینه به من کمک کرده و آقای رییس‌جمهور هم به همین دلیل من را در این مسئولیت قرار داده است. برای این مسئولیت افرادی که مطرح هستند بسیار شایسته‌اند. در این فکر هستیم و بسیار خوب است که بتوانیم اطلاع‌رسانی و ارتباطات را متمرکز کنیم اما ممکن است جمع‌بندی به شکل دیگری صورت بگیرد. با این توصیف من خود را سرباز کوچکی در دولت می‌دانم.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که تکلیف تفکیک وزارت‌خانه‌ها چه شد؟  گفت:این مساله هنوز نهایی نشده و در بعضی از کمیسیون‌های مجلس آن را تایید یا رد کردند. امیدواریم نسبت به مواردی که دولت مطرح کرده رای بدهندتا با ساختار چابکتر بتوانیم ایفای نقش کنیم.

وی درباره‌ی این که همکاری و تعامل دولت با شهرداری جدید تهران چگونه خواهد بود و آیا شهردار می‌تواند در جلسات هیات دولت حضور داشته باشد یا خیر؟ اظهار کرد: در جلسات مشترکی بین دولت وشهرداری مطالبات و انتظارات می‌تواند مطرح شود تا همکاری صورت گیرد. حضور شهردار در جلسات هیات دولت هم هنوز تصمیم خاصی گرفته نشده است.

نوبخت در پاسخ به این سوال که با توجه به صحبت‌های اخیر درباره‌ی خانم جنیدی  آیا حضور در جلسات هیات دولت پروتکل از نظر نوع پوشش دارد؟ بیان کرد:‌ من از این پروتکلی که گفته می‌شود بی خبرم و این که چه پروتکل‌هایی غیر از آنچه صورت می‌گیرد نیاز هست.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره‌ی تغییر استانداران و افزایش اختیارات آنها یاد آور شد: هم وزارت کشور و هم رئیس جمهور از عملکرد استانداران ارزیابی دارند و مثل کابینه طبیعی است که در سطح استانداران هم ترمیم صورت گیرد. قرار است دولت دوازدهم کارهای بزرگتری در جهت سرمایه گذاری و تولید انجام دهد. استانداران هم همیشه اختیارات بیشتری طلب می‌کنند به همین جهت سازمان برنامه بودجه هر  استانی را دراختیار استاندار قرار می‌دهد تا با اختیار بیشتری توقعات را برطرف کند.

سخنگوی دولت همچنین درباره‌ی تخلفات انتخاباتی استانداران تصریح کرد:  موارد اتهاماتی بعضی از آنها اظهار نظر استاندار نسبت به حوزه عملکردش بود که مثلا گفته بود فلان موفقیت در استان حاصل شده و این به عنوان تبلیغ دولت به حساب آمده است.عمدتا اتهامات مواضعی بود که در سخنرانی‌ها بیان می‌کردند اما به هر حال قرار نبود در انتخابات کشور تعطیل شود و استاندار هم کارش به نوعی تبیین عملکرد دولت است. برخی حقوق‌دانان تامل جدی داشتندکه آیا این می‌تواند جرم باشد یا نه. به هر حال برای خیلی از استانداران قرار منع پیگرد صادر شد و امیدواریم برای بقیه هم توجه ویژه صورت گیرد.

وی با اظهار بی اطلاعی از به سرانجام رسیدن شکایت دولت از تخلفات انتخاباتی بعضی از ائمه جمعه عنوان کرد: ائمه جمعه بیانات معنوی دارند، و انسان‌های باتقوایی هستند البته در روز انتخابات واژگانی تحت عنوان خیانت مطرح شد که قابل تامل بود اما این عزیزان اینقدر متقی هستند که انسان احساس می‌کند اشتباه شنیده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره‌ی حقوق بازنشستگان واعتراضشان به همسان سازی گفت: دو صندوق بازنشستگی کشوری و لشگری بنا به هر دلیلی قادر به پرداخت حقوق بازنشستگان از محل کسورات نیستند و الان دولت علاوه بر شاغلین به بازنشستگان هم حقوق می‌دهد با این وجود تقاضا برای افزایش هم وجود داشت که ما گفتیم چشم و یک اضافه‌ی ویژه هم دادیم که علاوه بر ده درصد افزایش  3500 میلیارد تومان برای همترازی روی آن گذاشتیم.

وی اضافه کرد: حالا ممکن است این عدد با عدد مورد نظر بازنشستگان عزیز تطابق نداشته باشد اما شاید بیش از این واقعا در توان نیست. ما فرزندانشان هستیم و دستشان را می‌بوسیم اما از کجا بیاوریم. امکانمان بیشتر  از این نیست. ما نه تنها برای نیروهای مسلح بیش از صد در صد دادیم به صندوقهای بازنشستگی هم 110 درصد اختصاص دادیم که 346 میلیارد تومان هم بعد از آن اضافه شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه درباره‌ی یکسان سازی قیمت ارز و کاهش نرخ سود بانکی و این که آیا دولت سیاست انبساطی در پیش گرفته عنوان کرد: یکسان سازی نرخ ارز مورد نظر دولت است و این کار خوب است که انجام شود . در دولت یازدهم تمهید مقدماتی کردیم اما با افزایش قیمت نباید غیر منطقی یکسان سازی صورت گیرد. الان تغییراتی در بازار هست که خیلی هم نیست از طرفی به نفع کشور نیست پول ملی را تضعیف کند و مقام معظم رهبری هم دردیدار اخیرشان تاکید داشتند که پول ملی را تقویت  کنیم درباره‌ی سیاست‌های انبساطی و انقباضی هم در بخشی باید سیاست متناسب انبساطی را در پیش بگیریم و در بخشی این کار را انجام ندهیم . به هر حال باید تعادل در بازار پول وجود داشته باشد.

وی درباره‌ی حل اختلاف بین وزارتخانه بهداشت و کار برای مشکل بیمه‌ها یاد آور شد: برخی از مشکلات حل شده مثل مشکل داروخانه‌ها و درباره‌ی بیمه‌های تامین اجتماعی اختلافاتی وجود دارد که امیدوارم حل شود.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به بالا بودن هزینه‌ های جاری کشور وزیر نفت چگونه می‌خواهد بعد از پایان این دوره مجلس برخی از نمایندگان را به استخدام این وزارتخانه در بیاورد اظهار کرد:  در این مورد به آقای زنگنه می‌گوییم استخدام زیادی نداشته باشد تا هزینه‌ها را کم کند.

نوبخت همچنین درباره‌ی اقدامات صورت گرفته برای پیگیری همه تحریم‌ها توسط رئیس جمهور گفت: برخی از اقدامات دولت آمریکا و سنا با توافق است  که به شدت درحال دنبال کردن آن هستیم و هیات ویژه این موضوع هم پیگیر خواهد شد.

سخنگوی دولت در پایان درباره‌ی این که کاهش سود بانکی چه ضمانتی دارد گفت:‌ با نظارتی که بانک مرکزی اعلام می‌کند و با ابزارهایی که جهت سپرده قانونی وجود دارد می‌تواند مشوق‌هایی قائل شود بنابراین بانک مرکزی ابزارهای متنوعی برای اعمال این سیاست دارد.

انتهای پیام
۱۳۹۶/۰۶/۱۵ ۰۹:۵۳
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ۱۴:۳۴
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ۱۳:۰۱
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ۱۲:۳۶
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۲ ۱۷:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۵:۲۰
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۱۲:۱۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۰۳ ۱۶:۲۰
 
۱۳۹۵/۱۰/۰۳ ۱۳:۳۵
 
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ ۱۴:۱۸
 
 
کلمات کلیدی : حصر+ امنیت ملی+محمدباقر نوبخت
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.