نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 227200
عیب ضرغامی چو گفتی هنرش نیز بگو
بخش تعاملی الف - مهدی محبی کردسفلی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۶:۲۷
نقل است که دوران ریاست سید عزت الله ضرغامی بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی در حال پایان است و وی به زودی جای خود را به دیگری وا خواهد گذارد.

در سال های اخیر انتقادات بسیار زیادِ به حق و گاه ناحقی به صدا وسیمای تحت مدیریت ضرغامی وارد شده است که دامنه ی این انتقادات از تبدیل شدن صدا و سیما به رسانه یک طیف خاص گرفته به نحوی که برخی افراد حتی از «رسانه ملی» با عنوان طنزآلود «رسانه ی میلی» نیز یاد کرده اند تا ممنوع التصویر و صدا شدن تعدادی از ستاره های بازیگری و اجرا، تبلیغات محصولات کذایی همچون کرم حلزون، برنامه فروشی و ساخت سریال های آبکی تا راه اندازی شبکه های بی مخاطب را به وضوح در بین مخاطبان و کارشناسان را می توان مشاهده کرد.

هر چند بسیاری از انتقادات مطرح شده به رسانه ملی وارد است اما لازم است در انتقاداتمان مقداری هم انصاف به خرج داده و نقاط ضعف و قوت را با هم به نقد بنشینیم و نه آنچنان در بیان محاسنش افراط و نه در خطابه معایبش بیش گویی نمائیم که هر دو سزاوارش نباشد. «عیب می جمله چو گفتی هنرش نیز بگو-- نفی حکمت مکن از بهر دل عامی چند».

۱ - هر چند به زعم برخی افراد راه اندازی تعداد زیادی از شبکه های صدا و سیما، کمیت شبکه ها محتوا و کیفیت را ذبح نموده است اما می توان با تأمل در این نظر قسمتی از آن را نپذیرفت زیرا که با وجود پیشرفت های ارتباطی شگرف بشری و تنوع سلایق گوناگون مخاطبان تاسیس شبکه های تخصصی رادیویی و تلویزیونی امری لازم و ضروری است که در این راستا راه اندازی شبکه های تخصصی پویا، سلامت، مستند، بازار، ورزش، نمایش، آی فیلم، تماشا و نسیم در سیما و شبکه های تخصصی سلامت، اقتصاد، آوا، گفتگو و نمایش در صدا نشان دهنده توجه مسئولان امر به نیازهای مخاطبان است و از این بابت می توان نمره ی قبولی را برای مدیریت صدا و سیما در نظر گرفت هر چند تا اخذ نمره ی کامل راه زیادی در پیش پای مدیران فعلی و آتی سازمان برای پیمودن باقی است.

۲ - برنامه ها و سریال های ساخته شده ویژه ی ماه مبارک رمضان در سال گذشته و نوروز ۱۳۹۳ نیز الحق و الانصاف رشد کمی و کیفی مناسبتری نسبت به سال های قبل پیدا کرده بود و این نیز نشان دهنده شناخت بیشتری است که برنامه سازان و مدیران صدا و سیما از نیازهای خانواده ها و مخاطبان ایرانی به دست آورده اند، موفقیتی که در رقابتِ توأم با محدودیت های فراوان رسانه ملی با انبوه شبکه های فارسی زبان خارج از کشور قابل توجه بوده و نمره ی مثبت دیگری در کارنامه صدا و سیمای این روزهای ضرغامی است.

۳ - مهمترین نکته ای که به نظر می رسد باید به عنوان یک «حرکت بزرگ» توسط صدا و سیمای ضرغامی به آن پرداخت، مسیری است که رسانه ملی برای «بازگشت ستاره ها» یا به عبارت دقیق تر «سرمایه های هنری جدا شده از سازمان» هموار کرده است. هنرمندان محبوبی که به علت های گوناگون سالیانی را دور از رسانه ملی سپری نموده اند و اکنون مجال این را یافته اند تا بار دیگر خود را در معرض قضاوت و پذیرش مخاطبان رسانه ملی قرار دهند. نمونه بارز این مهم بازگشت هنرمندان توانمند کشورمان «رضا رشیدپور و پرستو صالحی» در قاب شبکه نسیم است.

نکته قابل ذکر در این باب این که رسانه های فارسی زبان ایرانی و غیر ایرانی خارج از کشور مترصد صید شاه ماهی های پرورش یافته در دریای صدا و سیما هستند و باز گذاشتن راه برگشت این شاه ماهیان به خانه، دام بدخواهان را خواهد گسست.
 
کلمات کلیدی : مهدی محبی کردسفلی
 
کریمی اصفهانی
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۰۸:۱۱:۵۹
آفرین تحلیل منصفانه و البته زیرکانه ای بود (2156372) (alef-10)
 
سیروس
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۲۱:۰۰:۲۶
علیرغم وجود ضعف هایی در صداو سیما ، اعتقاد دارم ضرغامی یک قهرمان فرهنگی است... (2157984) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۰۵ ۱۳:۲۸:۵۵
امیدوارم الف درج کنه
آقای ضرغامی رو نسل ما دهه 60ها شاید خوب نشناسند اما سابقه کاری ایشان بر کسی پوشیده نیست
وقتی صداو سیما را با 5 کانال 8 ساعت برنامه پخش تحویل گرفتند و امروز با 21 آنتن دیجیتال در سراسر کشور پخش می شود
دوم در تیم کاری ایشان بعید می دانم اشخاصی همچون آقای ایکس باشد که با مدرک دیپلم ردی حقوق دکترا دریافت میکرد که این نشانه ضعف یا قدرت رئیس قبلی سازمان صدا وسیما بود که به حق ایشان باعلم به این موضوع در مسند ریئس مجلس عدم حمایت بی شائبه ای از فرد مورد نظر انجام دادند (در مورد استیضاح )
باشد تا در دادگاه عدل الهی رسیدگی و حکم مقتضی صادر گردد (2167278) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۰۹:۱۰:۰۱
با عرض سلام
20 شبکه تلویزیونی داریم که ساعت به ساعت هرچی دلت بخواد فیلم تکراری داریم مثلا شبکه ای فیلم یک سریال را فکر کنم حداقل روزی 4 بار تکرار میکند مردم ندار چاره ای جز مجبوریت ندارن که شبکه های ایرانی را نگاه کنند چون اکثر مردم ماهوار دارند اگه آقای ضرغامی مدیریت خوب است ماهواره را آزاد اعلام کنند اون موقع معلوم میشود که رسانه ملی طرفدار دارد یا نه ، مثل خودرو که فقط در انحصار ایران خودرو و سایپا هست که با عوض کردن جلوی داشپورت و یا غیره ادعای تولید خودروی ملی با مصرف سوخت کم میکنند (2156442) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۰۹:۱۰:۰۴
هنر: آشنا نمودن ما با کشورهای جهان توسط ماهواره خوب وعالی
دستشون درد نکنه (2156443) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۰۹:۱۴:۳۶
هنرش وارونه نشان دادن حقایقه! (2156451) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۰۹:۳۴:۲۰
هنر تک صدایی (2156497) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۱:۰۷:۰۰
حرکت بزرگ، بازگشت ستاره ها، شبکه های تخصصی... مطمئنی این کلمات رو داری برای صدا و سیمای عزت به کار میبری؟ عزیز من کار همچین سختی نیست نمره دادن به صدا و سیما، ببین چند نفر دارن نگاه میکنن!؟ (2156693) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۱:۲۹:۵۶
نوشدارو بعد از مرگ سهراب!!!! (2156786) (alef-10)
 
امیر حسین سلطان/تهران
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۱:۵۳:۱۸
رسانه ملی تحت ریاست جناب آقای مهندس ضرغامی به معنای واقعی کلمه رسانه ای اعصاب خردکن و غیر قابل تحملی است که با اینگونه توجیهات قابل دفاع و پشتیبانی نمی باشد. راه دوری نروم ! اما همین امروز صبح سه شنبه 30 اردیبهشت 93 در برنامه " پیک بامدادی " رادیو ایران به طرز بسیار مشهود و غیر فابل کتمان نسبت به دیدگاه های جناب آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم حریم شکنی های بسیار بچه گانه ای صورت پذیرفت که به کل اعصاب این حقیر را به عنوان یک شنونده پروپاقرص قدیمی رادیو برآشفت و باعث ابراز اعتراضات شدیدم به بخش های مختلف صدا و سیما گردید. به عنوان انتقاد و خرده گیری به این جمله جناب رئیس جمهور که " ماهواره ها اثری روی ایمان و هویت ما ندارند " به طرز بسیار ناشیانه و تابلوداری با پخش برخی از قسمتهای تبلیغات آرایش موی سر و مد و موسیقی برنامه های ماهواره عملا با انتشار منکرات از رسانه رادیوی سراسری با قدمت 74 ساله خودش نقض غرض کرد و بار دیگر این حقیقت تلخ را مهر صحه گذاشت که بزعم برنامه سازان رسانه ملی " هدف وسیله را توجیه می کند. "!!! یکی نیست از این آقایان دست اندرزکار برنامه " پیک بامدادی " بپرسد که اگر واقعا شما به وجود مفاسد و منکرات برنامه های ماهواره ای اعتقاد راسخی دارید و همچنان به طور جدی یا طنز در پی تطهیر شیوه های برخورد قهری گذشته با پدیده ماهواره و دیش و مسائل پیرامونی آن هستید و با تولید و پخش این برنامه امروزی تان عملا در پی مردود شناختن و خدای ناکرده به تمسخر گرفتن فرمایشات جناب آقای رئیس جمهوری دولت تدبیر و امید می خواهید برای جامعه ما فرهنگ سازی نمایید پس چرا خودتان از همان موارد منکر و مبتذل به عنوان ایجاد جذابیت برنامه استفاده ابزاری نموده اید؟؟؟!!! عزیزان و سروران گرامی در رسانه ملی در مکاتب انسانساز الهی : " هدف وسیله را توجیه نمی کند. " و حتی اگر هدف هر قدر هم ولو به فرض محال که محال نیست متعالی و مقدس هم قلمداد شوند ما مجاز به کاربد هر وسیله یا دستاویزی برای رسیدن به آن هدف ولو خیلی متعالی و مقدس هم نبوده ، نیستیم و نخواهیم بود. والله اعلم. (2156895) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۲:۵۱:۳۱
کدام هنر؟ (2157031) (alef-10)
 
شهروند انقلابی
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۳:۱۶:۱۹
تغییر رفتار ضرغامی ناشی از فشار مردم و انفجار اطلاعات است وگرنه گربه برای رضای خدا موش نمی گیرد. (2157084) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۳:۳۵:۰۹
بی بی سی را تا حالا دیدید یه تیزر تبلیغاتی پخش کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
صدا و سیمای ضرغامی با میلیاردها تومان از بودجه بیت المال، صبح تا شب داره تبلیغ محصولات خارجی و قرعه کشی برای اونها را انجام میده (2157114) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۴:۰۷:۳۰
دوست عزیز از این فکر و نوشته شما متاسفم- در زمان تصدی این آقا بر صدا وسیما خیای از اصول زیر پا رفت از تبلیغ فراوان کرمی که هرگز مجوز بهداشت نداشت تا تبلیغ انواع محصولات در برنامه های کودک.تا قبل از این ما شبکه های ماهواره ای را بخاطر نمایش دایم تبلیغات مسخره میکردیم ولی حالا مشخص شد که اگر حرف پول باشد تلویزون خودمان هم دست کمی از آن شبکه ها ندارد و بقولی آب نمیبیند و گرنه شناگر قابلی هست.تقریبا هر شب ما شاهد برگزاری قرعه کشی بین خریدارن فلان محصول در تلویزیون هستیم کسی هم نمیپرسد مگر یک چای یا کیسه برنج چقدر سود دارد که هر هفته میلیون ها تومان جایزه بدهیم و بقولی چرا این جایزه را در مقدار فروش تقسیم نمیکنیم تا همه خریدارن سود ببرند مگر اینکه بلطف در اختیار داشتن آنتن کنجشک را بجای قناری به خلق ا.. بفروشند و مقداری از این مابه تفاوت را هم به عده ای بدهند.
بنظر من چند سال آینده مینشینیم و میگوییم وای چه نسل تنبل و تن پروری داریم میدانید چرا؟چون این آقا بخاطر اینکه بگوید مردم به سمت ماهواره نروند دایم شبکه زیاد کرده نسل جدید را ببینید از صبح تا شب پای شبکه پویا ای فیلم نمایش و ..... نشسته است با زور هم نمیتوانی بلندش کنی زمان ما باید انقدر چشم میمالیدیم تا ساعت 5 شود و یک کارتن ببینیم و تا آن زمان مشق درس و نان و ....را میگرفتیم تا آن ساعت کارتن ببینیم ولی آلان تازه 9 شب فیلم کارتونی داریم دلم بحال این نسل میسوزد.
میدانی چرا مردم به سمت ماهواره میروند؟
چون در صدا و سیما مشکلات مردم گفته نمیشود همه اش شده تعریف گرانی بیداد میکند ولی گزارش شما میبینید؟ آیا مطالبات مردم پیگیری میشود؟ مشکلات مردم شده سوزه برنامه هایی مثل خنده بازار.
55000 ساعت برنامه انتخاباتی داشتیم ولی 10 دقیقه از بچه های کار داشتیم؟ 10 دقیقه گزارش از عططاری هایی که قرص متادون به بچه های 14 ساله میفروشند داشتیم؟از پدری که نمیتواند شکم بچه اش را سیر کند؟
گزارش های پر سرو صدای حسینی بای را فردا طرح سلامت در بیمارستانها دیدی؟
یک شبه تمام مشکلات بیمارستانها و بیماران حل شد و همه راضی بودند تو این گزارش را باور کردی؟
وقتی دوست حرف دل و دردت را نگوید مردم میروند تا حداقل دردشان را از شبکه های دشمن بشنوند.
سریال های ماه رمضان هم که فقط شده برنامه های برای نشاندن مردم در خانه و دور شدن از مساجد تمام آنها را جمع کنی آیا تاثیرش به اندازه یک قسمت سریال ترکیه ای کلید یمشود؟ (2157195) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۲-۳۰ ۱۴:۳۴:۰۰
من به عنوان یک شهروند به خاطر صدا و شبکه های استانی و موسیقی از مهندس ضرغامی تشکر می کنم ولی سیما را مناسب نمی دانم و سریالهایی که تهیه می شود بسیار در سطح پائین هستند و وضعیت خبرها هم در شان ملت ایران نیست . (2157255) (alef-10)