توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 422320
وزیر ارشاد: نظارت بر شبکه‌های اجتماعی محدودیت نیست
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۳
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: از نظارت بر شبکه‌های اجتماعی نباید به عنوان محدودیت یاد کرد؛ طلاق، تهمت، فساد و ... محصول فضایی است که بر آن نظارت و امنیت فرهنگی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، ترویج فرهنگ نماز را راهی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: نماز نقطه اوج امنیت فرهنگی انسان است.

سیدرضا صالحی امیری، در بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز که با حضور مسؤولان کشوری و استانی در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: در فرآیند حرکت انقلاب اسلامی چهار دهه را سپری کردیم؛ دهه اول، دهه حاکمیت ارزش‌های انقلاب اسلامی و ناظر بر فضای خون و جهاد بود و در آن فضا یک ارتباط محکم بین مسؤولان و مردم وجود داشت.
وی افزود: مختصات دهه اول انقلاب اسلامی باید احیا شود، روح فرهنگ دهه اول انقلاب شامل اخلاق‌گرایی، همنوایی باید احیا شود.

این مسؤول فرهنگی بیان کرد: در دهه اول انقلاب، مساجد مملو از انسان‌هایی بود که به نیازمندان کمک می‌کردند و ما امروز در دهه چهارم انقلاب باید مرور کنیم که چگونه می‌توان آن فرهنگ را احیا کرد.

صالحی امیری گفت: در دهه اول انقلاب، شخصیت معرفت‌گرایی امام(ره) روح معنوی به جامعه می‌دمید و آرمان انسان‌ها امام بود؛ لذا این دهه زیباترین دهه فرهنگی انقلاب بود.

او ابراز کرد: دهه دوم، دهه ظهور اینترنت، ماهواره، آشنایی نسل جدید با ارزش‌های جهانی، حذف پدیده زمان و مکان، بروز شکاف بین فرهنگ رسمی و غیررسمی بود. بروز چنین تغییراتی امری طبیعی است چون جامعه در حال توسعه است و جامعه در حال توسعه از آسیب‌های اجتماعی در امان نخواهد بود.

وی گفت: پدیده اعتیاد، طلاق، فساد و شکاف طبقاتی محصول فرآیند توسعه است، آمار طلاق در دهه ۸۰، ۱۷ درصد و در دهه ۹۰ به ۲۷ درصد افزایش یافته است که این مهم بیانگر آن است که توسعه جامعه با چالش‌های فرهنگی همراه بوده است.

این مسؤول بیان کرد: حال باید فکر کنیم که چگونه باید در کنار توسعه کمترین آسیب اجتماعی را داشته باشیم؟

صالحی امیری تاکید کرد: اگر فکر می‌کنیم می‌توان جامعه‌ای بدون آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی داشته باشیم، تفکری آرمان‌گرایانه است اما ایجاد تناسب بین توسعه و میزان آسیب‌های اجتماعی کاری عملی است.

وی گفت: برای تحقق این مهم نیازمند الگویی بومی هستیم که بر ارزش‌های الهی استوار باشد؛ الگویی که بتواند پاسخ این سوال را که چگونه کلید نماز می‌تواند قفل آسیب‌های اجتماعی را باز کند، بدهد.

وزیر ارشاد در ادامه از مختصات دهه سوم انقلاب سخن به میان آورد و افزود: در دهه سوم انقلاب اتفاقات جدیدی به وقوع پیوست، تغییر در نگاه در روابط اجتماعی، جنسیتی، تغییر در روابط افراد در سطوح مختلف و شکل‌گیری شبکه‌های اجتماعی از جمله ویژگی‌های دهه سوم انقلاب است.

وی از توسعه شبکه‌های اجتماعی به عنوان چالشی بزرگ یاد کرد و گفت: شبکه‌های اجتماعی هم چالش هستند هم فرصت، مهم‌ترین نکته در برخورد با شبکه‌های اجتماعی آن است که راهی پیدا کنیم تا بتوان نماز را در این شبکه‌ها تولید و بازتولید کرد و نگذاریم جریان‌های ناثواب، جوانان ما را به سمت خود سوق دهند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی، ابراز کرد: در شبکه‌های اجتماعی جریان وسیع اطلاعات بدون پالایش وجود دارد، اگر قرار است جوانانی را تربیت کنیم که معرفت‌جویی، اعتمادجویی و اخلاق‌گرایی بر آن‌ها حاکم باشد باید مصارف فرهنگی را تحت نظارت قرار دهیم.

این مسؤول اضافه کرد: بسیاری از مشکلات امروز جامعه، ناشی از عدم این نظارت‌هاست؛ لذا نیازمند الگویی عقلانی برای تحقق این مهم هستیم که خوشبختانه تصویب استراتژی نظارت بر شبکه‌های اجتماعی گامی موثر در این راه به شمار می‌رود.

صالحی امیری تاکید کرد: از نظارت بر شبکه‌های اجتماعی نباید به عنوان محدودیت یاد کرد؛ طلاق، تهمت، فساد و ... محصول فضایی است که بر آن نظارت و امنیت فرهنگی وجود ندارد.

وی در ادامه از نماز به عنوان نقطه اوج امنیت فرهنگی انسان یاد کرد و گفت: گسترش آسیب‌های اجتماعی به دلیل عدم توجه به مسئله نماز است، نماز به عنوان یک گفتمان نه یک وظیفه.

این مقام مسؤول نماز را داروی حیات بخش جامعه در دهه چهارم انقلاب دانست و افزود: اگر جایگاه نماز آنگونه که هست تبیین شود، بسیاری از مشکلات جامعه مرتفع می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برای تحقق این مهم باید به نماز به عنوان فریضه‌ای فراتر از مناسک و به آن در قالب معرفت الهی نگاه کنیم و لازمه کسب این نگاه آن است که متوجه باشیم که امروز زبان انتقال فرهنگ تغییر کرده است و باید ترویج نماز را به زبان امروزی بیان کنیم.

صالحی امیری تصریح کرد: برخی به اشتباه تصور می‌کنند که ارزش‌های الهی در جامعه امروز تغییر کرده است؛ در حالی که چنین تفکری اشتباه است، خداجویی و معرفت‌طلبی مردم هیچ تغییری نکرده است و اربعین حسینی بارزترین دلیل این موضوع است.

وی ابراز کرد: متاسفانه جامعه امروز ما دچار آسیب‌های اجتماعی و مناسکی است که قابل درمان هم هست. انتظار می‌رود که این اجلاس بتواند خوراک معرفتی و مناسکی را با درک ذائقه نسل جوان ارائه کند.

او تاکید کرد: در عرصه نماز، نوآوری و خلاقیت، اهمیت ویژه‌ای دارد، اصرار بر حفظ راه‌های گذشته مسیر درستی نیست؛ لذا باید تغییراتی در این عرصه ایجاد شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، نماز، خانواده و آسیب‌های اجتماعی را از ارکان اصلی جامعه دانست و گفت: برای کاهش آسیب‌های اجتماعی نظام آموزشی خصوصا نظام آموزش و پرورش باید بررسی کند که چگونه می‌تواند برای کاهش آسیب‌های اجتماعی گام بردارد.

وی گفت: دین و روحانیت نیز می‌تواند در این امر تاثیرگذار باشد که برای عملیاتی ساختن این هدف باید مساجد و جایگاه آن را در نظام دینی احیا کنیم. اگر مساجد احیا شد، نماز نیز احیا می‌شود و به تبع آن آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش می‌یابد.

صالحی امیری بیان کرد: امروز روحانیون به خوبی واقف هستند که غرب نسخه شفابخشی برای ما ندارد؛ لذا باید با توجه به رسالتی که بر عهده دارند در راستای ارتقای دینی جامعه گام بردارند.

او تصریح کرد: استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی می‌تواند ابزاری برای ارتقای فرهنگ دینی مردم باشد، روحانیون باید با بهره‌گیری از فضای مجازی جوانان را به نماز و پذیرش مسئولیت اجتماعی دعوت کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خوشبختانه موضوع نماز موضوعی است که بر سر آن اختلافی وجود ندارد و هرکس بیشتر تلاش کند ثواب بیشتری هم می‌برد که البته برای ارتقای فرهنگ نماز در جامعه باید فضایی برای زیست فرهنگی جامعه ایجاد کنیم که این فضا یقینا در فضایی آرام و به دور از تخریب و توهین شکل می‌گیرد.

وی در پایان نماز را سرسلسله کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: خوشبختانه راهی که بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در پیش گرفته، راه مناسبی است و امیداریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده شاهد ارتقای بیش از پیش روح معنوی در جامعه باشیم.
 
کلمات کلیدی : فضای مجازی + صالحی امیری + وزیر فرهنگ و ارشاد + شبکه های اجتماعی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.