نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 267729
بیکارترین رشته‌ ها در ایران کدامند؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۳
بیشترین بیکاران در رشته های کامپیوتر، صنعت و فناوری، معماری و ساختمان، محیط زیست، کشاورزی، جنگلداری و شیلات هستند.

 به گزارش مهر، مهم ترین معضل فعلی کشور در بخش اشتغال و بازار کار؛ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است که عموما پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار و تولید با مشکلات جدی مواجه می شوند. در شرایط فعلی، مسائل مربوط به بیکاری تقریبا در تمامی رشته های دانشگاهی حتی در مهندسی و پزشکی نیز وجود دارد.

دو دهه پیش که خانواده ها فرزندان خود را برای ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور تشویق می کردند هرگز فکر نمی کردند که در آینده ای نه چندان دور، تحصیلات دانشگاهی به معضلی برای ورود جوانانشان به عرصه اجتماع تبدیل خواهد شد.

کارشناسان معتقدند دانشگاه همانقدر که می تواند به افزایش دانایی ها و آگاهی افراد کمک کند به همان میزان نیز می تواند شدیدا ذائقه جوانان را برای کار تغییر دهد به نحوی که اغلب جوانان پس از طی دوران تحصیل خود برای ورود به بازار کار و پذیرش پیشنهادهای شغلی با مشکل مواجه می شوند.

آنها فکر می کنند که تنها در رده های مدیریتی و مشاغل پشت میزنشینی باید وارد شوند و اساسا اگر قرار بود وارد مشاغل ساده، فنی، مهارتی و کارگری شوند راه دانشگاه را در پیش نمی گرفتند؛ بنابراین قالب شدن این دیدگاه در بین جوانان دانشگاه رفته، باعث می شود تا معضل بیکاری آنها به بزرگترین مسئله داخلی دولت تبدیل شود.

معضلی به نام بیکاری تحصیل کرده ها

از سویی، کارشناسان بازار کار و کارفرمایان می گویند آنچه که جوانان از دانشگاه ها می آموزند منطبق بر نیازهای روز بازار کار کشور نیست و اساسا چنین نگاهی که شاید لازم باشد برای دوره ای پذیرش دانشجو در برخی رشته ها به دلیل اشباع بازار متوقف شود، وجود ندارد.

دانشگاه ها سالیان متمادی است که با ایجاد رشته های گوناگون مرتبط و بدون ارتباط با بازار کار کشور در حال تشویق جوانان به ورود به عرصه های تحصیلی هستند بی آنکه لازم بدانند پژوهشی کاربردی انجام دهند تا مشخص شود آیا واقعا امروز تحصیلات آکادمیک توان رفع نیازهای بازار کار کشور را دارد و یا خیر؟ همچنین این پرسش باید جواب داده شود که تا چه زمانی لازم است دانشگاه ها در تمامی رشته ها دانشجو تربیت و به صف بیکاران اضافه کنند، بدون اینکه لحظه ای برای کار آنها فکری شده باشد؟

به عقیده کارشناسان، نگاه کسب درآمد دانشگاه ها از پذیرش دانشجو و فرار از پذیرش هرگونه مسئولیت درباره اشتغال و پس از تحصیلات دانشگاهی افراد باعث شده تا امروز دست کم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از خروجی دانشگاه ها تجربه تلخ بیکاری را بچشند.

وزارت کار در تازه ترین گزارش خود درباره وضعیت اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و بیکارترین رشته های دانشگاهی کشور اعلام کرد: جامعه فارغ التحصیل یا در حال تحصیل سرمایه انسانی هر کشوری محسوب می شود. امروزه منطبق نبودن رشته های تحصیلی با نیاز بازار کار یکی از مشکلاتی است که گریبان بسیاری از دانش آموختگان دانشگاهی را گرفته است.

در یکی دو دهه اخیر جامعه با گرایش روزافزون جوانان برای ورود به دانشگاه ها مواجه بوده و این روند همچنان ادامه دارد. این مساله به حدی رسیده که امروز در بسیاری از رشته های دانشگاهی که جوانان از آنها فارغ التحصیل می‌شوند، بازار کاری وجود ندارد و به اصطلاح بازار کار بسیاری از رشته اشباع شده است.

۵.۷ میلیون نفر درس خواندند تا مدرک بگیرند

باقی ماندن این شرایط درباره اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و بی توجهی دانشجویان به لزوم کسب مهارت های شغلی مورد نیاز بازار کار، باعث شده تا همواره نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی که انتظار می رود باید در وضعیت مناسبی باشد، بیش از سایر گروه ها در کشور باشد.

بنابراین یکی از دغدغه های کنونی کشور افزایش فارغ التحصیلان و دانش آموختگان آموزش عالی و جذب آنان در بازار کار است. در این میان، از یکسو خیل عظیم دانش آموختگان دانشگاه ها در کشور و رشد قابل توجه آنان و از سوی دیگر ناسازگاری مهارت های گروهی از آنان با فرصت های شغلی موجود، این احتمال را تقویت کرده که این ظرفیت و فرصت بزرگ، تبدیل به تهدیدی بزرگتر شود.

در همین راستا با نگاهی به نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی مهم ترین سوالی که به ذهن می رسد این است که دانش آموختگان چه رشته هایی بیشترین درصد بیکاران جامعه را تشکیل می دهند؟

از حدود ۱۱.۲ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل در کل کشور، متاسفانه ۵.۷ میلیون نفر (۵۱.۴ درصد) غیرفعال هستند. به عبارت دیگر بیش از نیمی از جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل دانشگاهی هیچ نقشی در تولید ندارند. همچنین ۴.۴ میلیون نفر (۳۹ درصد) شاغل و ۱.۲ میلیون نفر (۹.۲ درصد) بیکار هستند.

۶ گروه از بیکارترین رشته های تحصیلی

در سال ۱۳۹۲ حدود ۵.۹ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل را مردان تشکیل داده اند که متاسفانه ۲.۳ میلیون نفر (۳۹.۰ درصد) از آنان غیرفعال هستند. همچنین حدود ۵.۱ میلیون نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی و یا در حال تحصیل به زنان اختصاص دارد که از این جمعیت نیز حدود ۳.۴ میلیون نفر جمعیت غیرفعال (۶۵.۶ درصد) بوده اند.

نرخ بیکاری جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل در سال ۱۳۹۲ برای گروه مردان و زنان در کل کشور ۱۸.۹ درصد برای گروه مردان ۱۲.۸ درصد و برای گروه زنان ۳۱.۳ درصد بوده است. بیشترین نرخ بیکاری در گروه مردان در بین گروه های عمده رشته تحصیلی، به ترتیب مربوط به رشته های تحصیلی علوم کامپیوتر (۲۲.۳ درصد)، صنعت و فناوری (۲۱.۸ درصد) و معماری و ساختمان سازی ۲۰.۸ درصد است.

همچنین نرخ بیکاری در گروه زنان در بین گروه های عمده رشته تحصیلی، به ترتیب مربوط به رشته های تحصیلی حفاظت محیط زیست ۵۷.۷ درصد، کشاورزی، جنگلداری و شیلات ۵۶.۲ درصد و معماری و ساختمان سازی ۵۵.۵ درصد بوده است.

بر اساس این نتایج، بیشترین نرخ بیکاری جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل دانشگاهی به ترتیب به استان های لرستان ۲۹.۵ درصد، کهگیلویه و بویراحمد ۲۷.۸ درصد و فارس ۲۷.۱ درصد اختصاص دارد. همچنین کمترین نرخ بیکاری مربوط به استان هرمزگان ۶.۲ درصد است.
 
کلمات کلیدی : بیکار+تحصیلات
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۲۶:۵۹
طی 5 سال آینده پیش بینی این است که بیش از 85 درصد فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی در تمامی رشته ها بیکار باشند (2835040) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۶:۲۶
چه جالب! همون تخصص هایی که کشورمون بیشتر از همه نیاز داره بیشترین بیکاران رو دارن! (2835347) (alef-13)
 
دکتر داروساز بیکاری
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۱:۳۴:۴۴
رشته داروسازی هم هر سال صدها بیکار فارغ التحصیل می کنه (2837361) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۳۶:۴۴
یه زمانی جاسبی گفت بیکار لیسانس بهتر از بیکار دیپلم است. (2835061) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۵۶:۱۶
موافقم.
با توجه به محدودیت های غیرمنطقی در جامعه ما، کسی که پایش به دانشگاه باز شده باشد، در مقایسه با کسی که به دانشگاه نرفته است، این تفاوت را دارد که می تواند تجربه حضور در یک محیط سالم که از جنس مخالف در آن هم حضور دارند را داشته باشد و در کل، دانشگاه روی فکر افراد تأثیر غیرقابل انکاری دارد.
شما بررسی کنید چند درصد از افراد، بعد از فارغ التحصیلی از مقطع لیسانس، نسبت به زمان ورود به دانشگاه، طرز فکر و دیدگاه هایشان تفاوت کرده است. (2835228) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۰۳:۳۸
با سلام
به عنوان عضو هیأت علمی یکی از دانشگاه های سراسری کشور در رشته کامپیوتر عرض می کنم، از نظر بنده، در امر بیکاری فارغ التحصیلان رشته ما، 70 تا 80 درصد خود دانشجو مقصر است. دانشجوها عمدتا در حال و هوای مدرسه هستند و انتظار دارند 4 سال صبح تا ظهر از خانه بیایند دانشگاه و بروند، و بعد بلافاصله یک شغل خوب و پردرآمد داشته باشند. هرچه تذکر می دهیم که شما باید مواردی را که در درسها گفته می شود تمرین کنید و کار کنید و کار عملی انجام دهید، جدی نمی گیرند، پروژه ها را می دهند کس دیگری برایشان انجام می دهد، وقتی متوجه می شوی، به دروغ و انواع بهانه ها متوسل می شوند. هر چه بهشان توصیه می کنم که دوست عزیز، شما حتما کتاب هایی فراتر از متون درسی را مطالعه کنید، جدی نمی گیرند. متأسفانه وقتشان را به بطالت، در وایبر و .... می گذرانند.
واقعا کوتاهی می کنند.
خود بنده، تجربه انجام پروژه های نرم افزاری در سطوح مختلف را داشته ام و از همان دوره دانشجویی خودم را درگیر کار عملی و انجام پروژه واقعی کردم و خدا رو شکر از نتیجه اش راضی هستم.
کشور ما، در حوزه نرم افزار، بشدت خلا دارد و نیازمند نیروهای کاربلد است که هم دروس دانشگاهی را خوب درک کرده باشند و آموخته باشند هم تجربه عملی داشته باشند. (2835252) (alef-10)
 
بهنام
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۲:۰۶:۳۰
من شرکت نرم افزاری دارم
هر روز تقریبا آگهی استخدام داریم منتها خیلی دانش فنی تحصیلکرده ها مون پایینه بجز چند تا دانشگاه اکثر خبره های این رشته میزارن میرن
از طرف دیگه پذیرش در رشته مهندسی نرم افزار تقریبا هر شهری تو ایران داره انجام میده و مدرک مهندسی رو براحتی به هر کسی میدن
الان ما شش هفت هماه نیرو رو آموزش میدیم تا تازه بتونه برامون کار کنه که بعد این مدت که کار یاد گرفت براحتی توسط شرکتهای دیگه بخصوص شرکتهای وابسته به بانکها که دچاز مشکلانت مالی نیستن جذب میشن
هیچ ارگانی و نهادی در دولت از ماها حمایت نمیکنه بابت اینهمه سال کار آفرینی هر جای دنیا بود کلی حمایت میشدیم اما اینجا دارایی و بیمه پوست شرکتها رو میکنن و تقاضاهای آنچنانی هم دارن (2835461) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۲:۳۵:۰۶
کاملا درست میفرمایید. چه در رشته کامپیوتر چه در سایر رشته ها مقصر بیکاری پس از تحصیل خود دانشجو است. به جز دولت هیچ جای دیگری به مدرک حقوق نمیده به مهارت حقوق میدن. حالا چقدر دانشجو در دوران تحصیلش پی کسب مهارت بوده تعیین کننده شانس پیدا کردن شغلش بعد از تحصیله. البته بدون مهارت هم میشه با پارتی کار پیدا کرد. اما موفقیت و رضایت شغلی منوط به کسب مهارت تو هر رشته است (2835568) (alef-13)
 
هموطن
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۴:۲۵:۵۳
وقتی درس های دانشگاه نمره محور باشه همین میشه دیگه!! فرق اونیکه کپی میکنه با اونی که نمیکنه اصلا مشخص نمیشه...استاد هم فقط نتیجه نهایی رو میبینه....ضمنا یکی از مشکلاتی که فکر کنم حداقل تو رشته های مهندسی وجود داره اینه که درسهای ما اکثر تئوری هستن...هرچیزی میخوان یاد بدن فقط بصورت تئوری آموزش میدن...در صورتیکه به کلاس های آزمایشگاهی و عملی اصلا بهایی داده نمیشه...ازچند ساعت کلاس آزمایشگاهی استاد سر و تهشو میزنه 1 ساعت اونم غیر مفید! (2835897) (alef-10)
 
نوری
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۶:۰۱:۵۱
بنده هم موافقم. دقیقا هفته پیش شرکت ما آگهی استخدام در 4 ردیف شغلی داشت. 3 ردیف نیاز به تخصص هایی مثل IT و بازرگانی داشت و 1 ردیف کارمند اداری و دفتری. از 100 تماس 85 تماس به دنبال کارمند اداری بودند! این یعنی کارجویان فقط به دبنال کار بی مسئولیت و بی تخصص می گردند. مشکل اصلی نبود مهارت و تخصص است نه نبود شغل! (2836204) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۹:۱۵:۱۰
شما به عنوان هیئت علمی این حرف را میزنید چون در حال حاضر جای اون دانشجو نیستید، دانشگاه های ما در بحث رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات هیچ چیز یاد نمیدهند، به جرأت میگم که هیچ در حد صفر.
چون هیچ چیز کامل گفته نمیشود، خیلی از موارد در حال حاضر که دانشگاه های ما تدریس میکنند در دنیای روز منسوخ شده و در دانشگاه‌ها ی خارجی تدریس نمیشود، بطور مثال :
کدام دانشگاه دنیا بغیر از ایران زبان برنامه نویسی پاسکال درس میدهند؟!!!!! میخواین اسم دانشگاه دولتی رو اسم ببرم که الان داره پاسکال تدریس میکنه؟!!!!
بنده خودم فارغ‌التحصیل کامپیوتر هستم اما تمام کاری که در بحث رشته خودم شاغل هستم رو با استفاده از کلاس های بیرون از دانشگاه یاد گرفتم، آیا دانشگاه ها باید اینقدر بد باشند که دانشجو با کلاس های بیرون مطلب یاد بگیرند، این رو قبول دارم که دانشجو باید خودش هم دنبال مطالب جدید و یادگیری های جدید بره، اما دانشگاه هم باید چیزی یاد بده که دانشجو بتونه ازش استفاده کنه!!!!!!!!!!!! 😏 (2836690) (alef-10)
 
بیکار لیسانس
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۰:۲۵
دوست من بیکار ، بیکار است و مهم نیست تحصیلاتش چیست ، چون شغل هر کس مناسب با تحصیل و تخصصش او میباشد .
تحصیلات لازم است و توان تصور ، تجسم و تشخیص تحصیلکرده ها قدری با افراد بی سواد یا کم سواد فرق میکند .
یک نگاهی به بزهکاران بیندازید ببینید درصد کم سواد و بیسواد در میان آنان بالاتر است پس:
تحصیلات خوبست و بقول جاسبی « بیکار لیسانس بهتر از بیکار دیپلم است.» (2835273) (alef-13)
 
کامران
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۴۷:۴۴
شرکت ما در زمینه IT فعالیت می کنه و به شدت به مهندس کامپیوتر احتیاج داریم. اما واقعا فارغ التحصیلان بعد از 86 به شدت بار علمی و عملی کمی دارند. ساده ترین مطالب و ابتدایی ترین درس های خودشون رو بلد نیستند. (2835079) (alef-10)
 
مهران
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۵۲:۰۶
باور کنید ما هم توی جذب نیرو به مشکل بر خوردیم.فوق العاده بی سواد و بی تربیت شدن خیلی از فارق التحصیلان جدید.
مهندس مکانیک،عمران،معماری،صنایع،برق فقظ از فارق التحصیل های تا 84 رو ما جذب و استخدام میکنیم.مهندس عمرانی که سال 90 فارق شده الان انبار دار شرکت ما هستش.چون رسما از نظر علمی تعطیله. (2835410) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۰۹:۵۲:۳۵
خب
کسی نیست اطلاع رسانی کنه که این رشته ها بازار کار ندارند؟؟؟؟؟
جوانهای مردم 4 سال بی خود و بی جهت درس میخونن بعد 4 سال میفهمند چه اشتباهی کردن

برن بازار کار بخدا آیندشون تامینه


حال هی بگن علم بهتر است یا ثروت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 (2835092) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۲:۱۲:۳۳
رشته هایی که به مقدار زیاد دانشجو خانم پذیرش دارد با مشکل کار رو به رو است (2835492) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۶:۳۲:۳۹
العلم افضل من الکنز. چرا که تو گنج را حفظ می‍کنی ولی علم تو را. حضرت علی(ع) (2837424) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۱۰:۵۳
اگر بررسی کنید مشکل اصلی آدمهایی که گفتید تحصیل دارن و بیکارن اینه که کار بلد نیستن؛ بنده خودم در به در سراغ مهندس نرم افزار میگردم که اپلیکیشن تحت وب بلد باشه یا یو آی کار میخوام اما پیدا نمیکنم؛ همشون فقط بلدن با وردپرس نهایتا کار کنن و لاغیر. عزیز من مشکل اصلی دانشگاه هان که هر چی تحصیل کرده میدن بیرون ذره ای کار بلد نیست ...
این تازه وضعیت دانشگاههای تهرانه و الا وضعیت شهرستانها که به مراتب بدتره
لطفا درج کنید. (2835130) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۸:۰۶:۴۱
شما دانشگاه را با موسسه فنی و حرفه‌ای اشتباه گرفتی. هیچ جای دنیا طرف بعد از فارق‌والتحصیلی کار بلد نیست. (2836508) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۱۴:۵۰
اين آمار كاملا اشتباه است،و رشته هايي كه بيكاري هست اشتباه است.بهتر بود رو هوا جواب نمي دادن،رشته معماري و كامپيوتر بيشترين آمار رو داره!؟؟؟؟؟!!!!
رشته هاي علوم سياسي و روزنامه نگاري و علوم پايه و معدن جزو اين دسته نيستن!؟؟؟؟؟ (2835136) (alef-10)
 
آریابان
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۲۵:۱۰
شرایط نا بسامان تبلیغاتی و شعاری چند سال گذشته ، نیاز!!!! وزارتخانه ها به افزایش آمار های روی دیوار!!!! ، اشتهای سرمایه داران به سود های هنگفت دانشگاهی ، شیوع چشم- و- هم چشمی های اجتماعی ، تشدید پدیدۀ " جو گرفتگی " ، بی برنامگی و بی هدفی برای آینده و.... ، باعث شد تا شاهد خیل روز افزون جوانانی باشیم که با صرف هزینه های کلان پدری ، مدرکی از مدارک تحصیلات عالی را در دست داشته باشند ولی به دلیل رکود اقتصادی و بی رونقی بازار کار ، ناخواستگی رشته مورد تحصیل در بازار کار و......، به چسبوندن فلایر های تبلیغاتی به در و دیوار خونه ها ، ساندویچ- پیچی ، پیتزارسانی و....... مشغول شوند و یا اگر وضع مالی " بابا جون " اجازه داد ، با خرید یک پراید دست دوم به مسافرکشی روی آورند ؛
البته در مورد دختران ، مؤلفۀ دیگری ، یعنی انجام تحصیلات دانشگاهی به منزلۀ " مجوزی برای خروج از خانه و حضور در اجتماع " را نیز باید از نظر دور نداشت ؛ (2835321) (alef-13)
 
فاطمه
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۱۵:۰۱
رشته مهندسی بهداشت محیط رو هم اضافه کنین به بیکارترین ها!! از سال 89 تا حالا بیکارم...آزمون های استخدامی دولتی که خانم ها رو توی این رشته نمی خوان،یا باید پارتی داشته باشی، بازار کار آزاد که با شرایط اجتماع و مسائلش بماند....خب اگه این شغل واسه خانم ها خوب نیست پس چرا توی دانشگاه پذیرش خانم دارن؟؟ (2835137) (alef-10)
 
پوری
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۰۰:۰۸
اگه پذیرش نمیذاشتن میگفتید که تبعیض شده... :) (2835241) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۳۸:۵۸
مدرک که یک تکه کاغذه و راحت چاپ میشه ، ولی سواد و تخصص تلاش و سختی می خواهد.. در تمام رشته ها شرک ها برای کسانی که سواد درست و حسابی دارند سر و دست می شکنند و حقوق هم خوب میدن. در دانشگاه آزاد لیسانس رشته فیزیک پذیرش شده برای کارشناسی ارشد معماری!!!! بدون گذراندن یک واحد پیش نیاز. بعد انتظار سواد از این فوق لیسان معماری داشتن به نظرم ....! آموزش عالی در ایران یک کار تجاریه تا یک کار علمی (2835186) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۵۱:۱۷
اینها بهانه است همه مهندسان و ... بی سوادند؟! وقتی زیردیپلم ها مملکت را یم چرخانند معلوم است که تن به استخدام باسوادتر از خودشان نمی دهند. بعلاوه افراد باسواد هم که در استخدام هستند چاره ای جز بله قربان گفتن به آنها راندارند و عملا از تحصیلاشات استفاده ای نمی شود. (2835216) (alef-10)
 
بیکار آینده(تا 2 سال دیگه)
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۵۴:۰۶
آقا مشکل از دانشگاست بخدا مشکل از دانشگاه هاست..چه بهترینش چه بدترینش..وقتی استاد بی سواد میاد کلاس درس میده دانشجوهم دنبال علم نمیره آخر سرهم یه نمره پاسی میگرن و یه مدرک که میشن لیسانس مملکت...البته یه مکل دیگه از خانواده هاست بعضی از خانواده خیلی گیر میدن برای درس خوندن فرزندان و خیلی هم هزینه می کنند اما ....... خیلی بده (2835225) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۰:۵۵:۳۲
رشته هایی که عنوان شد اگه درست باشه اوج ضعف مسولین کشور می باشد.
صنعت - کشاورزی - فن آوری. (2835227) (alef-10)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۲:۵۱
من بیکارم افسرده ام و خودکشی خواهم کرد بزودی
انتظار ندارید در حالی که همرده های من با پارتی شغل دولتی دارند و به ریش من میخندن من برم کارگری که پول در بیارم فقط زنده بمانم و یک اتاقک اجاره کنم با مدرک لیسانس
زندگی بی کیفیت ارزش ندارد ان دنیا هم خودم جواب میدهم شما فقط این دنیا به جای ایجاد کار برای مردم روضه نخونید که رفت جهنم و ...
مقصر هم ان مسئولینی بودند که دهه 60 والدین ناگاه ما را تشویق به رشد جمعیت کردند (2835282) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۲۰:۳۷:۴۳
من ازت خواهش میکنم اگر خواستی این فکرت رو عملی کنی قبلش با شماره ی 123 تماس بگیر. حتی اگر کاری کردی و وسطش نظرت عوض شد با 123 یا 110 تماس بگیر. شاید تو رو نشناسم ولی بدون من یکی برات دعا میکنم و دوست دارم مشکلاتت حل بشه. (2836871) (alef-10)
 
فريد
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۱۷:۲۰
يكي ديگه از رشته ها يي كه بيكارن بر خلاف تصور رشته نفت است. حتي وقتي شركت نفت هم نيرو استخدام مي كند رشته هاي ديگه را براي استخدام قبول دارد. (2835298) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۲۶:۴۹
اونوقت از نظر شما علوم پایه بازار کار خوبی داره؟ مثلا رشته های فیزیک و شیمی و زیست شناسی علی الخصوص میکروبیولوژی.... (2835326) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۵:۱۱
دلایل :
1 ـ جمعیت زیاد و شغل اندک.
2 ـ اغلب فارغ التحصیلان رشته های کامپیوتر، صنعت و فن آوری، هیچ تخصصی ندارند. به عنوان نمونه، اطلاعات یک فارغ التحصیل رشته کامپیوتر در گرایش شبکه، از یک دیپلمه که طی یک سال به صورت تجربی اصول شبکه را یاد گرفته، بسیار پایین تر است. (شخصاً دیده ام.) به همین دلیل اگر شغلی هم وجود داشته باشد، کسی آنها را استخدام نمی کند و ترجیح می دهند سراغ افراد با تجربه بدون مدرک بروند.
3 ـ کشاورزی، محیط زیست، جنگداری و... این جور مقولات هم اصولاً در ایران جدی نیستند که نیاز به فارغ التحصیل داشته باشند. (ضمن اینکه فارغ التحصیلان این رشته ها نیز چیزی نمی دانند.) این سه مقوله با همین وضعی که دارند، نیاز به «گاو گنده و مرد کهن» دارند. لذا یک فارغ التحصیل در این گونه رشته ها که توقع دارد برود پشت میز بنشیند، به هیچ کاری نمی آید. (2835345) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۳۶:۴۰
متاسفانه دروس دانشگاهی هیچ سنخیتی با نیازهای بازار کار ندارند و فقط وقت و انرژی و پول افراد را تلف میکنند بزرگترین اشتباه در این شرایط رفتن به دانشگاهست کتابی به نام "امکان" توسط یکی از فارغ التحصیلان رشته نرم افزار دانشگاه صنعتی شریف نوشته شده و 30 کاری را که یک جوان میتواند به جای دانشگاه رفتن بکند در آن توصیه شده خیلی کتاب عالی است و کتاب صوتی آنهم به رایگان در اینترنت برای دانلود گذاشته شده است (2835348) (alef-13)
 
پیراسته فر
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۴۲:۴۹
اگرهمین فارغ التحصیلان ،به خواندن ویادگیری کتاب وجزوات دانشگاهی اکتفانکنند،"بیکار"نمی مانند. (2835374) (alef-13)
 
سعيدروشن
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۱:۵۷:۵۳
مسئول برنامه ريزي ها و توسعه و داير كردن رشته ها و واحد هاي دانشگاهي و خيل بيكاران تحصيلكرده ايا جز برنامه ريزان دولتهابوده اند !؟ (2835432) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۲:۰۹:۱۲
پس علوم انسانی ها کجا هستند؟راننده؟ دوره گرد؟ دستفروش؟ تعویض روغنی؟ واقعاً شرمندم (2835476) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۲:۳۴:۵۷
باید دید به لیسانس عوض بشه الان همه کشورهای تاپ دنیا جوانان یک لیسانس میگیرند و البته لزوما هم کار مرتبط نمی کنند اما ارتقاء سطح فکری، توان کارآفرینی و کلیه توانمندی ها شون توی این 4 سال کاملا متفاوت از 12 سال تحصیلات غیر دانشگاهی است بنابراین لیسانس در حد ارتقاء فردی همه جانبه فرد خوب و بلکه عالیه اما لزوما هم به کار مرتبط منتهی نباید بشه (2835567) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۷:۳۷:۱۶
اولین مشکل نظام ماست که انگیزه لازم رو برای درسخوندن به دانش آموز و دانشجوش نمی ده.
1-مدارس و دانشگاهای خوب و زیبا که همه نیازهای یک بچه را برای درس و ورزش و هنر و تفریح تامین کنه خیلی کمند
2- بازار کار بدون آمار است
3-سود محوری جامعه و فرهنگ پزشک شو حالشو ببر معیار و استانداردهارو بهم ریخته (2836439) (alef-10)
 
نیما
۱۳۹۴-۰۲-۰۱ ۰۲:۰۸:۰۹
من این رو بگم که علوم کامپیوتر با مهندسی کامپیوتر فرق داره و رشته علوم پایس.
افراد این رشته باید یا به جای مهندس ها کار کنن یا بیکار باشن. چون بازار اصلی این رشته وجود نداره. (2837378) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۱:۲۶
سلام تابه حال فکرکردین به این که دانشگاه برای از بین بردن دین اسلام در مملکت ما طراحی شده بود این موضوع کاملا و100در100حقیقت داره تا اینکه انقلاب اتفاق می افته چرا موضوع بیکاریمون رو از دین خودمون که قران کامل ترین کتاب نمی پرسید بهتر از همه اینکه ما درقرن چهارم هجری کجا بودیم یا قرن 10میلادی
کجا هستند خوارزمی بوعلی سینا رازی و.... (2980600) (alef-11)
 
آرمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۰۹ ۰۰:۱۹:۳۸
برو بابا

یعنی اسلام با دانش و دانشگاه مشکل داره ؟

اگه اینطور بود که بعد از انقلاب کلا در دانشگاه رو می بستن .

احتمالا از این ناراحتی که به دانشگاه راه ندادنت ! (3956029) (alef-13)
 
مجتبی
۱۳۹۴-۰۶-۰۲ ۱۸:۳۵:۰۱
دوستان عزیز بحث راجب به اینکه دانشگاه مقصر یا فرد یا دولت نیست مشکل ایران ساختاری توجامعه ای که شما حق انتخاب نداری که چه کالایی تولید کنی و اینکه نیاز مصرف کننده چیه مسلما بخش خصوصی فعالی نداری و آمار بیکاری بالایی داری اقتصاد ایران جز اقتصادهای سوسیالیستی با درجه ضعیف که دوره اش سر اومده باید نظام اصلاحات بزرگی انجام بده و گرنه به فروپاشی اقتصادی میرسیم (3139580) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.