نظر منتشر شده
۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 462597
واکنش تلویحی سیف به اعتراض مردم درباره موسسه کاسپین؛
رئیس بانک مرکزی: بانک مرکزی فعالیت موسسات اعتباری دارای مجوز را هم تضمین نکرده است
بخش اقتصادی الف،‌ ۲۶ فروردین ۹۶
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۳
رئیس کل بانک مرکزی با بیان این که اعطای مجوز فعالیت توسط بانک مرکزی به مؤسسات اعتباری دارای معنای روشن و تعریف‌شده حقوقی است گفت: در هیچ کجای دنیا، این مجوز به‌معنای تضمین فعالیت‌های بانک و نتایج عملیات آن نیست.

رییس کل بانک مرکزی که در دهمین همایش بورس، بانک و بیمه صبح امروز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران سخن می گفت، با بیان اینکه در دنیای کنونی، کارکرد سالم و باثبات نظام بانکی ازجمله حیاتی‌ترین ضرورت‌های پایداری نظام اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشورهاست تصریح کرد: بانک‌ها، بنگاه‌های اقتصادی و اجتماعی بسیار مهمی هستند که خدمات ضروری و متنوعی را در چرخه اقتصاد ارائه می‌کنند و به‌دلیل حساسیت و شکننده‌بودن کسب‌وکار بانک‌ و به‌منظور ایجاد اطمینان از تداوم فعالیت آن، در دنیای به‌سرعت درحال تغییر امروز، برقراری سلامت و ثبات نظام بانکی ازجمله مهم‌ترین دغدغه‌ها و اولویت‌های حکومت‌ها در سطح هر کشور و نهادهای ناظر و تخصصی در سطح بین‌المللی است.

ولی اله سیف تغییرات وسیع در تدوین مقررات در بانک ها را ناشی از حساسیت های اشاره شده دانست و گفت: این حساسیت‌ها به‌ویژه پس از تجربه بحران‌های بانکی اخیر در  طول یک دهه گذشته، موجب تغییرات گسترده و پیوسته‌ای در وضع مقررات احتیاطی و نظارت کارآمد بر فعالیت‌ بانک‌ها در سراسر جهان شده است. در نظام بانک‌محور ایران که وسعت بازار پول حدود 80 درصد بازار مالی کشور برآورد می‌شود، طبیعی است که ملاحظات پیش‌گفته از اهمیت مضاعفی برخوردار باشد.
 
توسعه‌نیافتگی بازار سرمایه، عامل بانک محور بودن اقتصاد
وی توسعه‌نیافتگی بازار اولیه سرمایه و عدم‌دسترسی فراگیر بنگاه‌های اقتصادی به تأمین‌مالی بلندمدت از این بازار را منشاء عمده فشار تأمین‌مالی اقتصاد بر نظام بانکی عنوان کرد و افزود : بانک ها به‌رغم دست و پنجه نرم‌کردن با معضلات انباشته ساختاری خود، با همه توان در ایفای رسالتش تلاش کرده است. اعطای تسهیلاتی بالغ بر 477 هزار میلیارد تومان در دوره یازده ماهه سال 1395 نیز گویای این تلاش است. البته بخشی از این مبلغ شامل تمدید تسهیلات مسأله‌دار گذشته، بخش دیگر تمدید تسهیلات اعطایی سرمایه در گردش، و باقیمانده آن، اعطای تسهیلات جدید به اشخاص حقیقی و حقوقی بوده است. بر این اساس می توان گفت تأمین‌مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط در سال گذشته، موفق­ترین طرحی بود که نظام بانکی توانست با هماهنگی سایر دستگاه‌های ذیربط در دولت یازدهم به انجام برساند.

رییس شورای پول و اعتبار یکی از دغدغه‌های بانک مرکزی در زمان حاضر را مراقبت از توان و استحکام مالی بانک‌ها دانست و گفت: این موضوع به این دلیل مورد توجه است ‌که ضامن تداوم کسب‌وکار و امکان خدمت‌رسانی به اقتصاد را فراهم می کند و امروز مایلم در این گردهمایی که بخش بزرگی از ذی‌نفعان بازار مالی کشور در آن حضور دارند، برخی برنامه‌ها و ملاحظات بانک مرکزی در راستای ایفای مسئولیت‌های خود به‌ویژه حفظ و ارتقای ثبات و سلامت نظام بانکی را به اختصار بیان کنم.
 
 اصلاح نظام بانکی؛ اولویت نخست بانک مرکزی
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اصلاح ساختار نظام بانکی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های بانک مرکزی است خاطرنشان کرد: اکنون مطالعات مرتبط با این موضوع که از ابتدای دولت یازدهم آغاز شده بود، به اتمام رسیده و تصویر کامل و جامعی از الزامات این اصلاح ساختار را فراهم کرده است.

وی افزود: امروز نظام بانکی از دو عدم‌تعادل اساسی رنج می‌برد؛ عدم‌تعادل «دارایی-بدهی» و عدم‌تعادل « درآمد-هزینه» که باید مورد درمان اساسی قرار گیرد. برنامه اقدام مناسبی در این زمینه تدوین شده که اکنون به‌طور جدی در دستور کار بانک‌ مرکزی، کمیسیون اقتصادی دولت و ستاد اقتصاد مقاومتی قرار دارد. مکمل این برنامه، برنامه اقدام دیگری است که باید به‌طور موازی به آن پرداخته شود. این برنامه، «اصلاح ساختار نظام کسب‌وکار» است که باید با توجه به شعار اعلام‌شده مقام ‌معظم رهبری در راستای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال به مرحله عمل درآید.

سیف ارتباط ذاتی بین این دو برنامه را ضرورت تخصیص منابع محدود بانک‌ها به کسب‌وکارهای مولد ارزش افزوده اقتصادی اعلام کرد و گفت: مصرف منابع محدود در فعالیت‌های اقتصادی که مولد ارزش افزوده نباشد، نه‌تنها به تولید و اشتغال پایدار منجر نمی‌شود، بلکه عدم برگشت جریان نقدی تسهیلات اعطایی، نظام بانکی را نیز فلج می‌کند و از هر دو ناحیه به اقتصاد کشور صدمه جدی و غیرقابل‌جبران وارد می‌شود. بنابراین تمام دستگاه‌های دولتی، مدیران نظام کسب‌وکار و مدیران نظام بانکی باید در یک راستا عمل کنند تا به تحقق شعار سال، یعنی تولید و اشتغال پایدار در عرصه عمل بیانجامد.
  
کاهش سود سپرده های بانکی؛ متغییر کلیدی ایجاد تعادل
عالی ترین مقام بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سود سپردها پرداخت و اظهارکرد: یکی از متغیرهای کلیدی که در هر دو برنامه اقدام، دارای اهمیت اساسی است، سود سپرده‌های بانکی است که کاهش آن هم بر ایجاد تعادل درآمد و هزینه بانک‌ها مؤثر است و هم هزینه سرمایه بنگاه‌های اقتصادی را کاهش داده و معادله ارزش افزوده اقتصادی را به حاشیه مثبت می‌رساند.

رییس کل بانک مرکزی همچنین به اقدامات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار برای کاهش نرخ سود بازار بین بانکی اشاره کرد و گفت: در این رابطه، سال گذشته با تلاش شورای پول و اعتبار و اقدامات بانک مرکزی، سود بازار بین بانکی از حدود 28 درصد به مرز 17 درصد کاهش یافت و پیش‌بینی‌می‌شد کاهش آن تا هدف تعیین‌شده 15 درصدی ادامه یابد. اما فارغ از میزان پایبندی بانک‌ها در این رابطه، انتشار اوراق بدهی دولت با نرخ‌های مؤثر بالای 20 درصد نیز موجب واگرایی نرخ در دو بازار شد و روند را به مسیر صعودی بازگرداند. همچنین توسعه فعالیت‌صندوق‌های با درآمد ثابت، با اعلام نرخ‌های عموماً بالای 20 درصد نیز اثر تخریبی دیگری را موجب شد.

وی افزود: بنابراین در شرایط موجود که ساختار به‌شدت صدمه دیده دارایی‌های نظام بانکی با حجم غیرمتعارفی از دارایی‌های منجمد و موهوم موجب ایجاد تنگنای مالی و عطش نقدینگی شده است، باید از اِعمال سیاست‌ها و اقدامات ناسازگار تأثیرگذار بر بازار پول جداً اجتناب شود. نقش سازمان برنامه و بودجه در چگونگی سازمان‌دهی و زمان‌بندی انتشار اوراق بدهی دولت و نقش سازمان بورس و اوراق بهادار در کنترل و نظارت مؤثر بر صندوق‌های با درآمد ثابت، تأثیر معناداری بر نرخ‌های سود و طبعاً اقدامات بانک مرکزی در راستای کاهش نرخ سود در بازار پول خواهد داشت که لازم است اهتمام ویژه‌ای نسبت به آن مبذول شود.

ارتقای شفافیت در گزارشگری مالی؛ رکن اساسی اصلاحات ساختاری
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بخش دیگری از اصلاحات نظام بانکی، ارتقای شفافیت در گزارشگری مالی بانک‌هاست،تصریح کرد: پس از انجام مطالعات کارشناسی عمیق و گسترده در اواخر سال 1394، نمونه صورت‌های مالی جدید بانک‌ها با سه ویژگی برجسته «ارتقای شفافیت»، «همگرایی با استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی (IFRS)» و «تطبیق با قانون عملیات بانکی بدون‌ربا» تدوین و برای اجرا به شبکه بانکی ابلاغ شد. همچنین پس از یک دوره اجرا و دریافت بازخوردهایی از بانک‌ها، کارشناسان و صاحب‌نظران، در اسفند سال 1395، نسخه به‌روزشده صورت‌های مالی پس از اعمال اصلاحات لازم جهت اجرا برای صورت‌های مالی سال مالی 1395تدوین و مجدداً ابلاغ شد.

سیف ابلاغ صورت‌های مالی لازم‌الاجرای بانک‌ها در سال 1394را با چالش‌هایی عنوان کرد و گفت: امیدواریم در سال جاری با توجه به هماهنگی­های به عمل آمده با سازمان بورس و سازمان حسابرسی شاهد اجرای هرچه بهتر این مهم در نظام بانکی باشیم.

الزام بانک ها به اجرای صورت های مالی 
رییس شورای پول و اعتبار در خصوص الزام بانک ها به اجرای کامل صورت های مالی مطابق با نمونه تدوین شده بانک مرکزی به سه نکته اشاره و عنوان کرد : اول اینکه اعضای صنعت بانکداری قبل از آنکه شرکت پذیرفته‌شده در بورس باشند، یک بانک هستند که باید تحت نظارت مقام ناظر بانکی فعالیت کرده و  تمام الزامات فعالیتی و احتیاطی ابلاغ‌شده را رعایت کنند. این اصل پذیرفته‌شده‌ای است که در تمام دنیا به آن عمل می‌شود.

وی افزود: دوم اینکه نظام بانکداری بدون‌ربا، یک سلسله الزامات افزون بر استانداردهای عمومی حسابداری و گزارشگری مالی را تکلیف می‌کند که رعایت آنها به‌موجب قانون و مقررات ذیل آن الزامی است. به‌عنوان مثال، ارائه یک صورت مالی مستقل  تحت عنوان عملکرد سپرده‌‌های سرمایه‌گذاری برای پاسخگویی به طبقه‌ای از سرمایه‌گذاران که در درآمدهای مشاع، شریک سهامداران بانک هستند، ضرورت می‌یابد. در نظام بانکداری ایران، این ضرورت نه به‌دلیل مقاصد خاص نظارتی، بلکه بخشی از گزارشگری مالی با مقاصد عمومی است وهم‌سنگ گزارش به سهامداران تلقی می‌شود. این یک اصل قطعی مبتنی بر قانون و منطق حاکم بر چارچوب نظری گزارشگری مالی می‌باشد.

سیف نکته سوم حائز اهمیت و توجه در موضوع صورت های مالی بانک ها را اینگونه عنوان کرد: تأکید بانک مرکزی بر اجرای مرحله‌ای و برنامه‌ریزی‌شده IFRS در نظام بانکداری ایران تارسیدن به پوشش کامل الزامات استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی است. معاونت نظارتی بانک مرکزی از سال 1393، مطالعات جامعی را در این‌باره انجام داده و اکنون به تمام جوانب و ظرایف فنی موضوع واقف است. فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم در بانک‌ها که یکی از مهم‌ترین آنها ایجاد بانک اطلاعاتی قابل‌اتکا از وثایق مرتبط با تسهیلات در تمام بانک‌هاست، ازجمله ضرورت‌هایی است که اجرای دقیق و گام‌به‌گام IFRS را اجتناب‌ناپذیر می‌کند. ارزیابی وثایق یکی از پارامترهای اصلی در تعیین ارزش منصفانه تسهیلات است. سیف در ادامه افزود: همچنین تدوین دستورالعمل مرتبط با نحوه شناسایی و ارائه سودوزیان‌های ناشی از اِعمال ارزش منصفانه و تطبیق آن با دستورالعمل نحوه تسهیم درآمد مشاع، موضوعی چالش‌برانگیز و خاص در صنعت بانکداری ایران است که اکنون در دست مطالعه کارشناسی است. این موارد صرفاً نمونه‌هایی از موضوعات فنی و چالشی در اجرای IFRS است که مستلزم اِعمال دقت نظری و عملی برای دستیابی به مجموعه‌ای از گزارشگری مالی باکیفیت و قابل‌اتکاست.
 
اقدامات تدریجی بانک مرکزی برای ثبات مالی
رییس شورای پول و اعتبار به اقدامات حوزه نظارتی بانک مرکزی در خصوص شفاف سازی صورت های مالی در سال های اخیر اشاره و تاکید کرد: معاونت نظارتی بانک مرکزی در طول دو سال گذشته، سعی کرده است با شفاف‌سازی صورت‌های مالی، مراقبت از احتساب ذخایر کافی به‌ویژه در رابطه با مطالبات مشکوک‌الوصول و ممانعت از شناسایی سودهای موهوم که سلامت مالی بانک را به مخاطره می‌اندازد، اقدامات تدریجی و برنامه‌ریزی‌شده‌ای را در راستای ثبات مالی عملی سازد. با استقرار مدل نوین نظارت از سال جاری این اقدامات به‌نحو جامع‌تر، منظم‌تر و فراگیرتر انجام خواهد شد. اگرچه صیانت از حقوق سپرده‌گذاران غایب در تصمیم‌گیری‌های بانک، وظیفه مهم معاونت نظارتی بانک مرکزی است، اما درعین‌حال، توجه به حقوق و منافع سهامداران بالفعل و بالقوه نیز همواره مورد توجه بوده است.

وی افزود: الزام بانک‌ها به ارائه صورت عملکرد سپرده‌های سرمایه‌گذاری در واقع طراحی خط‌کش دقیقی برای تسهیم درست منافع مشاع بین سپرده‌گذاران و سهامداران است. سپرده‌گذاران با بررسی این صورت مالی و یادداشت‌های پیوست آن می‌توانند اطمینان یابند که سهم آنان از منافع مشاع به‌طور کامل تخصیص یافته است. متقابلاً سهامداران نیز می‌توانند رعایت حقوق خود را با مراجعه به این صورت، رصد کنند.

پرداخت سود بیشتر؛ مبین ریسک بیشتر بانک
سیف با بیان اینکه مازاد سود پرداختی به سپرده‌گذاران که رقم انتهایی این صورت مالی است، نشان‌دهنده مبلغی است که به‌ هر دلیلی از سهم سهامداران به سپرده‌گذاران پرداخت شده است گفت: مسئولیت این اضافه‌ پرداختی بر عهده مدیریت بانک است و سهامداران می‌توانند در مجامع عمومی، مدیریت را مورد پرسش قرار دهند. البته معاونت نظارتی بانک مرکزی نیز اقدامات لازم را در این رابطه از حیث رعایت مقررات به عمل می‌آورد. به‌هرحال، همان‌گونه که قبلاً نیز در مصاحبه دیگری اشاره کردم، برمبنای اصل بنیادی رابطه مستقیم ریسک و بازده در بازارهای مالی، پرداخت نرخ‌های بالای سود توسط یک بانک، می­تواند نشان‌دهنده ریسک بیشتر عملیات این بانک باشد و سپرده‌گذاران باید آگاه باشند که این نرخ بالاتر، بهای ریسکی است که متقبل می‌شوند و منطقاً باید پیامدهای آن را نیز بپذیرند.

وی در ادامه تاکید کرد: همچنین این ریسک به سهامداران چنین بانک‌هایی نیز تسری می‌یابد که نشانه آن در نسبت بالای مازاد سود پرداختی به سپرده‌گذاران دیده می­شود. بنابراین سهامداران نیز در تصمیمات سرمایه‌گذاری خود باید این ریسک را قیمت‌گذاری کنند. همچنین حسابرسان مستقل و بازرسان قانونی بانک‌ها نیز در راستای ایفای مسئولیت‌های حرفه‌ای خود باید در رابطه با تداوم فعالیت بانک، این موارد را به نحو مقتضی مورد توجه قرار دهند. معاونت نظارتی بانک مرکزی در اواخر سال گذشته در نامه‌ای خطاب به مدیران عامل بانک‌ها که رونوشت آن برای سازمان بورس و اوراق بهادار و حسابرسان مستقل بانک­ها نیز ارسال شده، توجه به این مسئولیت‌ها را مورد تأکید قرار داد.

مجوز موسسات اعتباری به معنای تضمین صدرصدی فعالیت آنها نیست
سیف اعطای مجوز فعالیت توسط بانک مرکزی به مؤسسات اعتباری را دارای معنای روشن و تعریف‌شده حقوقی دانست و گفت: در هیچ کجای دنیا، این مجوز به‌معنای تضمین فعالیت‌های بانک و نتایج عملیات آن نیست. معاونت نظارتی بانک مرکزی نیز حداکثر تلاش خود را در نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دارای مجوز به‌عمل می‌آورد. با استقرار مدل نوین نظارت، این نظارت‌ها تشدید می‌شود، به‌نحوی‌که بانک‌ها از بُعد مقاصد نظارتی بر اساس ریسک طبقه‌بندی می‌شوند و نظارت شدیدتری بر بانک‌های ریسکی تر اعمال می‌شود.

وی با بیان اینکه اما در هرحال، مسئولیت‌ نتایج عملیات بانک‌ها که ناشی از مدل کسب‌وکار آنها و نحوه هدایت بانک است، به عهده هیأت‌مدیره منتخب سهامداران است،خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، صندوق ضمانت سپرده‌ها که به‌موجب قانون برنامه پنجم توسعه ایجاد شد، ابزار قانونی دیگری در حمایت از حقوق سپرده‌گذاران است که در کشورهای مختلف از سابقه طولانی‌تری برخوردار است. اگرچه این صندوق درایران نهادی نوپا تلقی می‌شود، اما در طول حدود سه سال فعالیت با حمایت همه‌جانبه بانک مرکزی در حال استقرار و تحکیم وضعیت مالی خود است.

رییس کل بانک مرکزی در خصوص صندوق ضمانت سپرده ها و برنامه بانک مرکزی در قبال این صندوق گفت: این صندوق در محدوده قانونیِ تعیین‌شده، مسئول جبران خسارت احتمالی سپرده‌گذاران بانک های عضو است. معاونت نظارتی بانک مرکزی در سال جاری، پیگیری‌های مستمری را برای برقراری نظام حق عضویت خاص صندوق که در قانون پیش‌بینی شده است، به‌عمل خواهد آورد. با برقراری نظام حق عضویت خاص، بانک‌های دارای ریسک بیشتر، ملزم به پرداخت حق عضویت اضافی خواهند بود که نظام منصفانه‌ای در پرداخت حق بیمه تلقی شده و موجب خواهد شد بانک‌های خوب، هزینه بانک‌های بد را نپردازند.
 
کلمات کلیدی : موسسه کاسپین+مجوز بانک مرکزی+سپرده گذاران کاسپین
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۳۹:۲۸
طوری رئیس بانک مرکزی میگه که هیچ جای دنیا اینطوری نیست که فعالیت موسسات رو تضمین کنه انگار بقیه موارد بانکی ما مثل بقیه جاهای دنیاست. شما برو به فکر اقتصاد ایران باش تا مقایسه اون با بقیه جاهای دنیا. (4257744) (alef-13)
 
م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۳۴:۳۳
سود بانک ها رو که نباید تعیین کنه...
سود وام که به اون ربط نداره ...
روسای بانک ها هم که خصوصی به اون ربط نداره ...
تضمین پول هم که نداره ...

میشه بگید وظیفه بانک مرکزی دقیقا چیه ؟

یحتمل برداشت نجومی وظیفه هست! (4258081) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۶:۵۳:۰۴
د! در دولت اعتدال اما رکوردهایی زده شد که بعید است آثار شوم آن، به این زودی‌ها از بین برود! در ماجرای صندوق ذخیره فرهنگیان، رکورد فساد زده شد و البته از یاد نمی‌بریم که دولتمردان اعتدالی، فساد به آن بزرگی را «بدهی‌معوق» نامیدند!

همچنان که در داستان هزار و یک فیش، متخلفان، ناگهان شدند «ذخیره و امانتدار»! پس در دولت اعتدال، به‌موازات زدن رکورد فساد، رکورد دیگری هم در واکنش دولتمردان درجه اول به مقوله فساد دوروبری‌ها زده شد! کی بود اول بار که ما مطبوعات به موضوع حقوق‌های نجومی پرداختیم؟! از آن روز تا امروز، دولت اعتدال، حتی یک مدیر ویژه‌خوار را هم به قوه‌قضائیه معرفی نکرده اما به شماری از این مدیران، شگفتا که مناصب جدید داده! و این در حالی است که آقای روحانی چند هفته بعد از رسانه‌ای شدن موضوع دریافتی‌های کلان، در جمع مردم کرمانشاه، مدعی شد در دولت اعتدال، خط قرمزی برای مبارزه با فساد نیست!

و این یعنی دولت کنونی، در خلف وعده هم، رکورددار محسوب می‌شود! وعده تحول اقتصادی در یک بازه زمانی کوتاه و بعد، منکر شدن اصل و اساس این وعده! یا آن وعده برجامی که از بعد امضای توافق، همه تحریم‌ها بالمره لغو می‌شود! همه تحریم‌ها اما بالمره یا حتی غیر بالمره، لغو نشد که هیچ، هر از چندی شاهدیم دشمن خبیث، لیست تحریم‌ها را درازتر هم می‌کند! در ادبیات سران دولت اعتدال، برجام، معجزه شد، فتح‌الفتوح شد، آفتاب تابان شد، ابر شد، رعد و برق شد، باران شد، این اواخر نوزاد هم شد اما عجبا از این «ابر و باد و مه و خورشید و فلک» که همه چیز شد و همه چیز هست؛ الا آنچه باید باشد! با این همه، ما از سر انصاف و رواداری، وعده‌های آنچنانی را می‌گذاریم و می‌گذریم و تنها بسنده به این می‌کنیم که دولت محترم، لطف کند و کارنامه 4 ساله خود را ارائه دهد!

ذیل این مفهوم کلی، خبرنگار خانمی از وزیر راه دولت اعتدال، مستند به شواهد، پرسشی کاملا مصداقی لیکن کاملا محترمانه مطرح می‌کند که جناب آخوندی، میکروفن را از دست ایشان می‌قاپد! و رکوردی تازه و بلکه هم نوبرانه، در مواجهه دولت با اصحاب رسانه پدید می‌آورد! ناخودآگاه یاد سخنان حسن روحانی در روز افتتاح نمایشگاه مطبوعات می‌افتیم که «نبندید دهان‌ها را به بهانه‌های واهی»! واقعا باید بررسی شود که از «پناه می‌برم به خدا از بستن دهان منتقد» تا زیرآب‌زنی روزنامه منتقد پیش بزرگان و تا تمنای توقیف مطبوعات پیش قاضی‌القضات و تا قاپیدن میکروفن از دست خبرنگار، آن هم خبرنگار خانم و آن هم در پاستور، چه بر سر انصاف و قول و قرار دولتمردان مدعی اعتدال آمده است؟!

اینها حالا هیچ؛ برویم سروقت مقوله «بی‌عملی» که این یکی حتی صدای هواداران دولت را هم در حد تیتر یک و سرمقاله درآورده، تا آنجا که از دولت خسته فعلی، تلقی به «دولت بی‌تصمیم» می‌کنند! دولتی که از فرط کهولت و خستگی، اساسا حال تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد و معیشت را ندارد! در آخرین نمونه، همین دیروز رئیس‌کل بانک مرکزی که باری پیش از این، عایدی مردم از برجام را «تقریبا هیچ» خوانده بود، در اظهارنظری مضحک مدعی شد«بانک مرکزی فعالیت مؤسسات اعتباری دارای مجوز را هم تضمین نکرده است»! سخن عجیب و غریبی که برای خودش و در نوع خودش، حتما یک رکورد تماشایی محسوب می‌شود! بگذریم که جمله قصار هم هست! بخواهم بشمارم باز رکوردهای دولت روحانی را، لاجرم باید یاد کنم از بیکاری و نچرخیدن توأمان چرخ سانتریفیوژها و کارگاه‌های کوچک و کارخانه‌های بزرگ! و چه جالب، وقتی مشاهده کردیم که آقای روحانی،‌ اعتراض مردم معترض به بیکاری را «شعار» خواند و مدعی شد با «شعار» مشکلی حل نمی‌شود! گفت: «جانا سخن از زبان ما می‌گویی!» حل مشکل بیکاری «تدبیر» می‌خواهد و تمنای تدبیر از «دولت بی‌تصمیم»، الحق والانصاف، از مصادیق مسلم زیاده‌خواهی محسوب می‌شود!


دولتی که وعده خودش را فراموش می‌کند، چگونه می‌تواند درد مردم را و مشکل جوان بیکار را درک کند؛ بفهمد؟! و راه‌ علاجی برایش در نظر بگیرد؟!


و دقیقا متاثر از همین موضوع است که با وجود این همه بیکار، آقای روحانی مدعی می‌شود که «شرمنده نیستیم»! چه رکورد بامزه‌ای! رکورد شرمنده نبودن! درباره «رکوردهای روحانی» اما سخن بسیار است (4259611) (alef-13)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۴۷:۰۴
هموطنان ساده نباشیم!!!!
بسیاری از موسسات اعتباری و بانکهای خصوصی جهت پولشویی و استتار پولهای کثیف و پوشش فعالیتهای غیر قانونی تاسیس میشوند.برخی از نهادهای غیر دولتی یا افرادی که زور دولت به آنها نمیرسد اقدام به تاسیس چنین موسساتی میکنند.لذا ایرادی به رییس بانک مرکزی نیست...!!!!!!! (4258119) (alef-11)
 
وحیدی
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۰۰:۰۷
دست بردارید از مظلوم نمایی و فرار از مسئولیت!!!! اگه اینجوریه چرا ایشون اسم این موسسات رو اعلام نمیکنن؟!!! و اگه میترسن چرا استعفا نمیدین!!!! سرمایه و زندگی مردم که بازیچه نیست!!!!
موافقم که باید ساده نباشیم!!!! (4258154) (alef-11)
 
majid r
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۲۴:۵۸
بانک مرکزی باید تمام بانکهای کشور را درهم ادغام کند
رقابت بین بانکها یعنی فساد ، ربا و....... (4258211) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۹:۰۴:۳۱
باید تمام بانک های ورشکسته بسته بشن و مدیران اونها ممنوع الخروج (4258568) (alef-13)
 
+++
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۲۸:۰۹
آقای سیف به ما چه که یه عده از یک بانک سود 10 درصد می گرفتن
ما تو موسسه ای سرمایه گزاری کردیم که 27 درصد سود به ما پرداخت می کرده
حالا پولمون رو می خواهیم از حقوق همون بدبختایی که سود نمی گرفتن. (4258218) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۲۳:۳۶:۲۰
اقاي رييس داري ميزني جاده خاكي كجاي كشور ما مثل بقيه دنيا است كه اينجا باشد ما نماز خوندنمون هم با همه دنياي مسلمان فرق دارد . (4259346) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۱:۲۳
روحانی بای بای !!!
یعنی بانک مرکزیت هم اعتبار نداره ! (4257747) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۷:۴۵
با شما موافقم که بانک مرکزی دولت روحانی اعتباری ندارد اما انشالله آقای روحانی با برکناری سیف و افراد او این روند را اصلاح خواهند کرد. (4257890) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۵۸:۱۸
اگر نیت به اصلاح بود که چهارسال زمان کمی نیست! (4257990) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۳:۳۳
200 میلیون توی ملل خوابوندم با سود 27 % از 5 سال پیش
وااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای
جونِ پولم در خطره (4257756) (alef-13)
 
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۵:۳۳
پس بانک مرکزی چه کاره است ؟ (4257762) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۳:۵۸
استاد مسلم چاپ اسکناس بدون پشتوانه (4257861) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۵:۵۰
چه شیر تو شیریه
ای کاش شیر تو شیر بود !
.. تو ... (4257764) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۸:۲۵
وزیر اقتصاد گفته :"اجازه ندهیم کشور به وضعیت فلاکت بار گذشته بازگردد."؟؟؟؟؟؟


جناب طیب نیا، واقعا اگر آقایان ظریف یا زنگنه این حرفها رو میزدن قابل قبول بود ولی شما چی میگی این وسط؟؟شما غیر اینکه بدهی های دولت رو نپرداختید و قحطی نقدینگی ایجاد کردید و با عدم نظارت روی موسسات اعتباری و بانکهای مشکل دار و انتشار اوراق مشارکت با نرخ دو برابر نرخ تورم ، بانکها رو به جون هم انداختید و بازار پول رو آشفته کردید و تولید کننده رو زیر بار بهره به خاک نشاندید و کاری کردید هیچ تولید و فعالیت اقتصادی توجیه نداشته باشه تا با بدترین و زیانبارترین فرمول به هدف کاهش نرخ تورم برسید و افتخار کنید که شاخص فلاکت رو پایین بردید. جناب وزیر شما بیمار با تب 40 درجه را درمان نکردید، بیهوش کردید تا هیچ تکانی نخورد تا به دروغ به همه بگویید این بیمار در آرامش است!!! جناب طیب نیا داروهای بیهوشی شما به زودی اثرش را از دست خواهد داد و این بیمار به هوش خواهد امد و بعد مشخص خواهد شد که چه بلایی به سرش اورده اید. نقدینگی در جامعه دوبرابر شده با این نقدینگی چه کار میخواهید بکنید؟ نکند رویای ورشکست کردن بانک ها و نکول اموال مردم را دارید؟؟و (4257770) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۴۹:۳۸
پس جمع کنید بانک مرکزی رو!!!! (4257774) (alef-13)
 
France
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۵۲:۲۵
ربا و اختلاس رو ولی تضمین کرده (4257780) (alef-13)
 
Denmark
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۵۴:۲۲
کلا برنامه این دولت اینه که در هیچ زمینه ای از امنیت اموالت خیالت راحت نباشه و راحت نخوابی..توی بورس هم یکشبه خیلی از سهامداران بانکهارو به خاک سیاه نشاندند..کسی از سیف توقع بیشتر از این نداره ولی حیرت انگیز تغییر ندادن و دفاع دکتر روحانی از این دو عضو تیم اقتصادی دولت و حیرت انگیزتر اینه که بعضی هنوز از عملکرد تیم اقتصادی دولت دفاع میکنند..آدم کمی خدارو هم در نظر داشته باشه بدنیست.بعضی اوقات با خودم فکر میکنم نکنه اینا دارن از مردم به دلایلی که ما نمیدونیم انتقام میگیرند.. (4257782) (alef-13)
 
رضا
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۲:۴۶:۰۸
دلایل این انتقام که کاملا واضح است ،حضرات مثلا معتدل و اصلاح طلب از مردم و به خصوص قشر ضعیف به خاطر رأی سالهای ۸۴و۸۸ در مخالفت با نظرشان کینه ای عمیق مثل کینه های بدر و خندق به دل گرفته اند و با این کارها و ضربه ها به اعتماد عمومی دارند تسلای دل میجویند و درون آتشینشان را خنک میکنند، که شواهد این امر را می‌توان در موارد زیر به عنوان مثال دید:۱_ در ادبیات رئیس جمهور نسبت به منتقدانش ۲-ذخیره خواندن نجومی بگیران و قانونی دانستن سرقتشان از سوی سخنگوی دولت متمولین که مصداق کامل نمک پاشیدن به احساسات عدالت طلبانه جریحه دار شده مردم مستضعف و دردمند جامعه بود برای سوزاندن بیشتر این زخم کهنه (4260598) (alef-13)
 
امیر حامد
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۵۸:۰۴
بهتر است بانک مرکزی تفاوت "بانک دولتی"، "بانک خصوصی" و "موسسات اعتباری مجاز" را برای عامه مردم کاملا روشن نماید. سپرده گذاران میبایستی بدانند کدامین آنها "تضمین های بانک مرکزی" را دارند و یا ندارند تا بتوانند با توجه به ریسک های موجود، انتخابی آگاهانه داشته باشند. (4257788) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۴:۵۲
اینا میگن خودتون برید تحقیق کنید! :) (4257869) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۲:۴۴
با این عملکرد به درد نخور و ضعیفتان به خود بانک مرکزی هم اعتباری نیست چه برسد به موسسات مالی اعتباری (4257801) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۲:۵۰
دارين از مسوليت فرار ميكنين شايد هم با مسولين اين موسسه خصومت داشتيد كه اينطوري شد در هر حال ما هم بنحو ممكن جواب ميدهيم و لطف شما را جبران ميكنيم
اگه شما هيچ تعهدي ندارين بايد اعلام كنين هر كس دلش ميخاد ميتونه بانك تاسيس كنه (4257802) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۲:۵۱
نکنه بانک مرکزی هم در شرف ورشکستگی است؟! (4257803) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۳:۲۲
پس بانك مركزي اصلا با دادن مجوز به مؤسسات مالي چه نقشي رو ايفا ميكنه ؟! اصولا بانك مركزي چه چيز رو تضمين كرده كه اين رو نكرده ؟! مگه مبالغ قابل توجهي از سرمايه بانك ها و مؤسسات مالي كه تحت نظر بانك مركزي مجوز گرفته اند و فعاليت ميكنند نزد بانك مركزي به صورت سپرده قانوني براي تضمين و پاسخگويي بانك مركزي به سپرده گذاران خرد در مواقع اضطرار قرار نميگيره ؟! احتمالا در اين مورد هم با بند پ قانون دور زده شده و اون درصد متناسب با سپرده ها پيش بانك مركزي نيست تا بتونه پاسخگو باشه !

بي مسؤوليتي از اين بانك مركزي ميباره ! خسته نباشي دلاور بي مسئوليت ! (4257807) (alef-13)
 
کامنتی از یک هموطن با نام "فرهادی"
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۳:۵۲
ما حاضریم برای کاهش ریسک سرمایه خارجی ، انواع تضمین ها برای اصل و سود سرمایه به سرمایه گذار خارجی بدهیم اما حاضر نیستیم
ریسک سرمایه گذاری برای مردم کشور مان را کاهش دهیم.
ظهور فجایع اقتصادی نظیر پدیده شاندیز ، موسسه اعتباری میزان ،موسسه اعتباری ثامن الحج ، موسسه اعتباری مجوز دار کاسپین و … ایجاب میکند که سه قوه مقننه ، قضاییه و مجریه باید هرچه سریعتر نسبت به تصحیح ریل قطار اقتصاد کشور قبل از فروپاشی کامل اقتصاد کشور اقدام کنند.
فرو پاشی کامل اقتصاد باعث فروپاشی اجتماعی و فرهنگی نسل آینده کشور خواهد شد. این خطری است که باید عمیقا” مورد توجه همه قرار گیرد. (4257808) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۵:۳۳
کاملا در حال آماده سازی اذهان برای اعلام ورشکستگی اون چندتا بانک که همه میدونیم کدوما هستن می باشند.
اعمال مقررات اروپایی در محیطی ایرانی. بدون هیچ شفافیتی در خصوص بانک ها و موسسات سیف میگه خودتون باید سر از کارشون در بانک و موسسه مجاز در بیارید و همه ملت ایران باید کارشناس و بازرس بانکی باشن و آقای سیف هم حقوق کار نکردشو بگیره.
به علت اینکه قرار دادن پول در بانک هیچ تضمینی نداره پس باید حق برداشت آزادنه پول نقد به هر مقداری آزاد باشه(نه فقط 15 میلیون) تا بتونیم خودمون توی خونه از پول نقدمون نگهداری کنیم نه انکه شب بخوابیم صبح پاشیم ببینیم فلان بانک یا موسسه همشو هاپولی کرده و همینظورهم باید حق نگهداری سلاح گرم در خانه برای محافظت از پول نقدمون داشته باشیم (4257815) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۳۴:۱۸
اون چند تا بانک کدوم ها هستن؟؟ (4257914) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۹:۰۷
تو و نعمت زاده و تركان و زنگنه و نوبخت تيشه به ريشه دولت زديد (4257825) (alef-13)
 
جعفری
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۶:۴۱
گل گفتی هموطن. اشکال یه عده اینه که بدون چون و چرا از دولت حمایت میکنن. فارغ از اینکه این افراد باعث عقب ماندگی کشور و متضرر شدن مردم هستن. (4257883) (alef-13)
 
احمدی
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۳۷:۳۷
درسته. اینا مایه بی آبرویی دولت توی این 4 سال شدن. عزیز من چرا باید به موسسه ای که داره 27 درصد سود میده مجوز بدی آخه و چرا ملت رو به نزول خوری عادت میدین؟! (4257926) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۰۹:۵۲
رییس جمهور هر که می خواهد بشود. اما امیدوارم این چند روز مانده به اتمام

عمر دولت روحانی، آخرین روزهای آقای سیف در مسند ریاست بانک مرکزی

باشد. (4257827) (alef-13)
 
تنکابنی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۱۴:۵۰
جلوی درب ورودی ساختمان بانک مرکزی را باید با بتون 800 تنی مسدود کرد.
مشکلات اقتصادی مملکت بلافاصله مرتفع خواهد گردید . (4257837) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۰:۱۴
اىن حرف يعني چي (4257849) (alef-13)
 
اصغر قورازجانی تخمه بو بده سیار ( له شده زیر بار اقساط بانک های نزول خور )
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۲:۴۸
ما بانک مرکزی نمیخواهیم (4257857) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۴:۱۵
بد تر از این استدلال هم وجود داره
چرا عده ای مراقب حرف زدنشون نیستن (4257863) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۵:۳۴
اگه نظم دادن به فعالیت بانک ها و موسسات مال کار بانک مرکزی نیست پس چرا باید مجوز از بانک مرکزی بگیرن؟ (4257873) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۵:۴۵
چرا بايد تضمين كند مگر ملت و پول نفت ايران بايد ضمانت اقايان نزول و ربا خور بشود چرا ؟؟؟ اقايان و خانم ها راحت نشستن تو خانه و بدون پرداخت ماليات و زحمت سود ميخواهند كجاى دنيا است لطفا سايت محترم الف نمونه منتشر كنه كه بانك مركزى فلان كشور سود نزول را تضمين كرد با تشكر (4257876) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۵۱:۰۳
واسه اینکه خودش تصویب کرده خودش هم مجوز داده (4257969) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۳:۱۷:۴۳
رباخواران خرد و کلان سرو صدایشان درآمده!! (4263294) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۳۴:۰۷
بانک مرکزی فقط حقوق های نجومی ریس ومدیران خویش رابا بالاترین ضریب تضمیین کرده. خسته نباشی سیف!!!!!!!!!!! (4257911) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۳۵:۱۹
خودت فهمیدی چی گفتی؟! یعنی 18 درصد و 21 درصد ربا نیست. فقط به 24 درصد میگن ربا؟!
اینا نقشه کشیدن که سرمایه ملت رو بکشن بالا عزیز من.
من خودم طرفدار دولت فعلی هستم اما بانک مرکزی دیگه گندشو دراورده! (4257917) (alef-13)
 
علی اسدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۳۸:۳۵
مثل اینه که بگیم وزارت صنعت باید سرمایه گذاری در یک کسب و کار را تضمین نماید و اگر تضمین نکرد بگیم برای چی موافقت اصولی میده. آقای سیف درست میگه، به همین خاطر هم هست که تو دنیا بعضی بانک ها ورشکست میشوند. (4257932) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۴۴:۵۰
شانس آوردیم بانک مرکزی رو خصوصی نکردن!!!! (4257948) (alef-11)
 
مدیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۵۰:۳۹
سیف بطور کاملا حساب شده ودر مواقع حساب شده داره بازار بانکی رو مورد حمله وتشنج قرار میده این حرفهاش اتفاقی واز سر دلسوزی و یا مسولیت نیست اگه در مورد بانک ملی که اصلی ترین بانک این کشوره هم چهار جمله با این ادبیات سیف بگن اون بانک از هجوم ملت کله پا میشه چه برسه به بانکهای کوچک یا موسسات (4257965) (alef-11)
 
جلیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۰۶:۱۶
پس واسه چی مجوز میدید (4258008) (alef-11)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۱۶:۳۵
بانک های دارای مجوز فعالیت هم مثل باقی بنگاه ها ممکنه ورشکست بشوند و کسانی که در آن سرمایه گذاری کردند متضرر شوند. وقتی کسی پول خود را در یک بانک می گذار د برای سود بالا باید ریسک کار خود را بپذیرد. و مشخصا بانک مرکزی مسئولیتی ندارد.
فرض کن شما در بازار بورس سهام شرکتی را خرید و سهام خریداری شده با افت شدید همراه شد ایا سازمان بورس چون مجوز فعالیت در بورس به شرکت مورد نظر داده باید پول شما را برگرداند؟
خاهش منطقی فکر کنیم (4258029) (alef-11)
 
وحیدی
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۸:۰۱:۰۱
آقای محترم:
1- بانک بازار بورس یا طلا یا ارز نیست!
2- بانک قمارخانه نیست!
خیلی از مردم هستند که سرمایه خود را تنها برای کار خیر و بصورت قرض الحسنه در بانک می گذارند. یعنی حداقل باید اصل سرمایه توسط بانکها تضمین شود!
اگر در هم در قبال سودها، ضرری وجود دارد باید بصورت شفاف دلایل برای مردم روشن شود. رنکینگ بانکها هم باید مشخص شود و در تابلوی اعلانات تمام بانکها نصب شود.
تبرئه بی منطق و بدون چون و چرای بانک مرکزی کار درستی نیست.
واقعاً من در ویدیوهای متعدد دیده ام که هموطنانم در ایران چه سختی هایی را در ازای بی درایتی و بی تدبیری بانک مرکزی متحمل شده اند. (4258341) (alef-13)
 
حسين
Sweden
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۲۰:۴۷
بعضي از نظردهنده ها بدرستي راجع به وظيفه بأنك مركزي نظر منطقي داده اند اما ديكران كمي متوسل به احساسات شده و از بأنك مركزي به اشتباه شاكي هستند، با اين توجه بأنك بارسيان از طمع أفراد سبرده كذار استفاده غير اخلاقي كرده و الان همين بأنك با توسل به قانون ريسك متاسفانه كوشش بدهكار مردم متضرر نيست!
يك توصيه به همه هموطنان جنانجه ميخواهيد ١ ميليون تو بأنك بس انداز كنيد درصدي از ان وجح را خرج سر در أوردن قوانين سبرده تو ان بأنك كنند. (4258035) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۳۴:۲۶
این باعث شد کلی قیمت سکه افزایش پیدا کنه.با این حرف ارزش پس انداز ملت که توی بانکها بود کاهش پیدا کرد.اقای سیف ... (4258080) (alef-3)
 
وحیدی
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۳۵:۳۲
آقای دکتر توکلی لطفاً بر علیه سیف و تیم او بیانیه بدهید. هیچ منطقی در گفته های ایشان نیست. (4258086) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۴۷:۴۸
سیف حرف درست و قانونی و منطقی می زند وقتی بانک مرکزی به موسسه و حتی بانک مجوز فعالیت می دهد این بدان معنا نیست که اگر این موسسات ورشکست شدند بانک مرکزی باید مطالبات مردم را بدهد اگر این طور قرار بود باشد می بایستی یک نظام کمونیستی برقرار می شد و یک بانک با چندین هزار کارمند و چند هزار شعبه و اصلا نیازی به قانون ورشکستی و نحوه رسیدگی به بدهی ها نبود . (4258121) (alef-11)
 
وحیدی
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۰۵:۰۴
این حرف شما و آقای سیف مجوزی است برای بلا کشیدن سرمایه مردم توسط موسسات غارتگر !!!! (4258165) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۰۷:۰۷
چه انتظاری از ما مردم ایران داری
ایرانی ها دوست دارن پولی را در صندوقی بگذارند و ماهانه بین بیست تا سی درصد هم پول بگیرند...کلا همه باید مراقب باشن تا ایرانی ها ضرر نکنن
حالا شما بگو آقای سیف درست گفته، اگه کسی قبول کرد!! (4258173) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۱۵:۴۰
یک بار قانون بانک مرکزی و وظایفش را بخوان بعد حرف بزن. (4260337) (alef-13)
 
رضا
Germany
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۲:۴۸:۳۶
وقتی رئیس بانک مرکزی میگوید که بانک مرکزی مسئولیتی برای جبران سپرده مردم در بانکها و مؤسسات مالی ورشکسته ندارد آیا معنی جز آماده کردن اذهان مردم برای این رخداد دارد؟! و اگر این گونه است که بانک مرکزی نه نظارتی واقعی و سیستمی بر عملکرد درست و قانونی بانکها دارد و نه در مقابل مردمی که به اعتبار نام و مجوز بانک مرکزی سپرده های خود را به این بانکهای خودمختار بی‌قانون امانت داده اند مسئولیتی دارد واقعا فلسفه وجودی بانک مرکزی چیست؟ جز بازی کردن نقش قلک پول و دستگاه چاپ پول و تولید نقدینگی برای مطامع دولتها و سیاستمداران طماع؟!! (4260604) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۸:۵۷:۳۱
سوال من اینه چرا قوه قضاییه که زورش به همه میرسه ، به این موسسات غیر قانونی هیچ کاری نداره ..؟ (4258541) (alef-13)
 
فرامرز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۲:۲۶:۰۱
اگر یک دولتی پیدا کردید که بهتر از هم باشند به ما هم معرفی کنید هم جای دنیا دولت ها برای رفاه و پر کردن جیب مردم تلاش میکنند در ایرا ن چواشه است (4259531) (alef-3)
 
hassan
Sweden
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۵:۵۲:۰۲
رئیس بانک مرکزی حرفش درسته.چند سال پیش که یک بانک بزرگ آمریکایی ورشکست شد و خیلی از بازنشستگان پس‌انداز چندین سال زحمت کشی را از دست دادند.اما بانک مرکزی آمریکا جوابگوی مشتریان بانک نبود (4259576) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۱:۱۵:۰۰
مقررات امریکا به ایران ربطی ندارد. امریکا بانک مرکزی ندارد بلکه فدرال رزرو دارد. فکر می کنید هنوز در عهد قاجار هستیم و بی اطلاع از دنیای بیرون؟! (4260334) (alef-13)
 
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۸ ۱۴:۲۷:۳۸
پرداخت وامهای میلیاردی به دوستان و آشناهاتون از سپرده های مردم چی اونا رو هم تضمین نمی کنید واقعا که (4263429) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.