نظر منتشر شده
۱۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 229497
برای رابطه دختر ها و پسرها چه فکری کرده ایم؟
حمیدرضا عسگری*، 17 خرداد 93
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۵
سه دهه از انقلاب اسلامی ایران می گذرد و به قولی جوانان امروز نسل سومی های انقلاب هستند. اما این نسل سومی ها به سبب هجوم فرهنگی غرب و گسترش امکانات ارتباطی و از همه مهمتر عدم توجه به امورات جوانان در معرض تباهی قرار گرفته اند.

پس از گذشت سه دهه هنوز نتوانسته ایم در قالب یک نهاد و یا برنامه جامع به امورات و نوع خواسته های جوانان رسیدگی کنیم.

امروز نحوه ارتباط دختر و پسر و دوستی های متفاوت آنها به سبب بی برنامگی به یکی از معضلات جوانان و خانواده ها تبدیل شده است.

دوستی های خیابانی، دوستی های اینترنتی، دوستی های تلفنی، دوستی در محیط های دانشگاهی و آموزشی و...، همه این ها از جمله مواردی هستند که جوانان با آن روبه رو هستند که در برخی موارد سازنده بوده و در بسیاری از موارد به علت نبود مدل های سالم و کارشناسی شده به ضرر و تباهی جوانان منجر شده است.

نبود موقعیت های اجتماعی مناسب در جامعه و خانواده ها و عدم فراهم سازی شرایط لازم برای روابط سالم در محیط های آموزشی علت اصلی این امر است که امروز مشاهده می کنیم دوستی ها و ارتباط دخترو پسر به پایه مدارس راهنمایی و پایین تر کشیده شده است.

اما اشکال اساسی ترعدم پذیرش این واقعیت در جامعه می باشد. جامعه باید این واقعیت را بفهمد و برای آن برنامه ریزی کند و به جای اینکه به فکر ازبین بردن این روابط و جدا کردن آن باشیم باید این ارتباط را سامان دهیم و برای آن برنامه ریزی کنیم.

سوال اینجاست که کدام نهاد یا سازمان وظیفه هدایت و الگوسازی برای ارتباط بین دختر و پسر را بر عهده دارد؟ کدام نهاد وسازمان باید بر نحوه ارتباط این جوانان نظارت داشته باشد؟ آیا وظیفه رسانه ملی ، سازمان ملی جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد، نهادهای آموزشی و دانشگاهی است که این ارتباط را مدیریت کنند؟ آیا وظیفه نیروی انتظامی است که فرهنگ ارتباط و سطح دوستی های جوانان را مشخص کند و برای آن خط قرمز بکشد؟!

خانواده ای که دختر و پسر خود را به بطن جامعه می فرستد، به امید نظارت و رسیدگی کدام نهاد و سازمان باید باشد تا جوانش از گزند انحرافات و مفسده های اجتماعی مصون بماند.

اگر وظیفه این نهادهاست باید اعلام کنند که چه اقدامی تاکنون برای بهبود وضعیت جوانان داشته اند تا دوستی های ناسالم خیابانی به مدارس راهنمایی و ابتدایی کشیده نشود! و یا اصلا توانایی و صلاحیت رسیدگی به ارتباطات و خواسته های جوانان را دارند.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اجتماعی، راهکار جامعه شناسانه و منطقی برای کنترل روابط بین دختر و پسر در مدیریت دانشگاه ها و مراکز تربیتی و آموزشی به دست متخصصان و بر اساس اصول علمی می باشد که می تواند گره گشای این کلاف سردر گم باشد.

متاسفانه ما در چندین سال گذشته فقط بیماری را تشخیص داده ایم و از شدت تخریب آن سخن گفته ایم، آیا اقدامی هم برای بهبود این وضعیت انجام داده ایم.

شانه خالی کردن از زیر بار مسولیتی که به علت عدم توجه کافی در سال های گذشته دچارپیچیدگی و سردرگمی شده، نمی تواند برآورده کننده انتظارات جامعه باشد. امروز بسیاری از جوانان به سبب عدم نظارت کافی و غیرکارشناسی در دام بسیاری از فسادهای اخلاقی و اجتماعی گرفتار شده اند که بسیاری از آنها حتی قادر به بازگشت در کانون خانواده نیستند. حال بیایید یک سوال از خودمان بپرسیم؛ مسول رسیدگی و نجات این جوانانی که به خطا و اشتباه طی مسیرکرده اند برعهده کیست؟ آیا با بی تفاوتی های ما محکوم به سرزنش و نابود شدن هستند!
*باز نشرازآفرینش
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۱:۲۶:۲۹
باید سن ازدواج را کاهش داد. راه حل کاهش سن ازدواج هم کاهش توقعات، ساده گیری و قناعت و نیز اولویت دادن ازدواج بر ادامه تحصیل است. (2186768) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۲۴:۰۷
فکر کن برگردیم به 50 سال قبل شبیه مادر بزرگامون زندگی کنیم نظرتون
چه ادم هایی تو این مملکت پیدا میشن ها (2186851) (alef-13)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۳:۵۰:۰۸
اقا یا خانوم شبه روشنفکر کجای این حرف بوی عقب موندگی داشت؟؟؟
بستن چشم به این حقیقت که دو جنس مخالف از هم تا 30 سالگی جدا باشن خیلی سخته نمیگم غیر ممکنه ...غربیا اینو فهمیدن...اسلامم نسخه عالی ازدواج سریعو داره شما چی میگی این وسط؟؟ (2187052) (alef-13)
 
هنگامه
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۳۱:۴۸
آقای سینا شما می تونی با سعه صدر بیشتری پاسخ خودتونو بدین . خب نسخه ازدواج موقت اگر برای شما مجاز باشه ، خود شما حاضری خواهر محترم و خواهر زاده برادر زاده و سایر اعضای مونث خانواده هم از این راه حل سریع استفاده کنند ؟ و اگر استفاده شد و این وسط بچه ای شکل گرفت تکلیف اون چی هست میشه لطف کنید و راهنمایی بفرمایید این وسط؟ (2187293) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۲:۱۸:۲۸
این آقا سینا بنده خدا از ازدواج موقت حرفی نزد که. گفت ازدواج سریع (منظورش هم ازدواج توی سن مناسب بود در مقابل ازدواج توی سن بالا)
...
اما در مورد ازدواج موقت هم باید عرض کنم که خیلی از کسانی که با این مبحث مخالفت می‌کنند در حقیقت با تصور خودشون از ازدواج موقت مشکل دارند و اصلا مسائل و شرایط اون رو که به صورت خیلی دقیق و تحلیلی توسط کارشناسان اسلامی بررسی و تبیین شده رو نمی‌دونند. مثلا همین سوال آخر شما از آقا سینا حرف من رو تایید می‌کنه! (2187965) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۲۲:۴۹:۱۴
خانم محترم
ازدواج موقت؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کی اصلا حرفی از ازدوج موقت زد؟؟
ازدواج سریع یعنی ازدواج زود نه ازدواج موقت....حضرت والا (2199131) (alef-13)
 
صالح
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۱۰:۵۸
اي كاش دختر پسراي امروزي(خودمم ميگم ها) مرام و منش همون 50 سال پيش رو داشتن. الان افتخار دختر پسرا اين شده كه هم زمان با چند نفر دوستن. (2187101) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۳۵:۵۵
نه عزیز
مشکلات اجتماعی 90 درصد ناشی از مسائل اقتصادی است که مدیران ناتوان بخش اقتصاد در 30 سال گذشته نتونستن حلش کنن و کشور ثروتمند ما دچار فساد مالی شده.
وقتی جوان مسلمان توانایی مالی برای تشکیل خانواده نداره، چه توقعی از او میره؟ تا کی تنها بمانه؟ دوستی سالم حداقل نیازشه (2187160) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۹:۵۶:۳۰
بر اساس استدلال شما ، اگر یک سر به تجریش و ولنجک و زعفرانیه و پاسداران بزنیم بعلت وضع مالی و اقتصادی مناسب خانواده ها، همه دختر پسرهاشون در سن زیر 20 سالگی ازدوج می کنند
معتاد بینشون پیدا نمی شود
بشددت دین دار هستند و دین داری را دوست دارند

نتیجه منطقی حرف شما جک شد عزیزم (2190648) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۰۸:۳۸:۴۶
مطمئنا شما قبول نداريد كه نابساماني اقتصاد كشور باعث تغيير شديد فرهنگى و اختلاف طبقاتى شده. (2197313) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۴۴:۴۱
سلام قطعا وضعیت زنان و جامعه در 50سال قبل بهتر از الان بود. همه چیز سرجای خودش مشخص بود الان چی پسرها که وضعشان مشخص است هر روز با یک دختر ارتباط برقرار میکنند آخرش هم با یکی ازدواج میکنند . ولی دختران در 50 سال قبل حیا داشتند و خیلی هم مومن و محجب و پدرانشان هم غیرت داشتند و دختران تا زمانی که شوهر اختیار نکرده بودند , تحت کنترل بودند و عقاید محکم و ایمان راسخشان نمی گذاشت خارج از شونات اسلامی ارتباطات نامشروع و غیر سالم با جنس مخالف داشته باشند . اگر میخواهی فاجعه امروز دختران را دریابی کافیست سری به پزشگان جراج زنان بزنی که چگونه کلاه برای سر پسران درست میکنند . (2187316) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۱۱:۴۳:۱۷
ببیین عزیز اینکه بخوایم گذشته رو باحال قیاس کنیم قیاس مع الفارقه یعنی برای جوانی که در این دوره یعنی دوره اینترنت -موبایل- واتس اپ -وی چت و... زندگی میکنه و هزاران راه وچاه جلوشه که باعث بلوغ زود رس در نو جوانان میشه واز طرف دیگه هزینه ساخت -خرید واجاره خانه ووسایل سر به فلک میکشه نمیشه نسخه زمان قدیم پیچید بیکاری هم بش اضافه کنید پس بیاید شعار ندیم (2197588) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۶:۴۸:۴۳
اونا خوشبخت تر بودن (2187468) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۸:۱۴:۰۴
یک دانشجویی ایرانی که تو استرالیا زندگی میکرد میگفت که اونجا مثل ایران نیست که دونفر که ازدواج کردن از اول زندگی همه چی داشته باشن میگفت اونجا با لوازم خیلی ابتدایی حتی با یک یخچال خیلی کوچیک شروع میکنن .اما ایران متاسفانه اگه یه چیزی کم باشه انگار ابروی چندینو چند سالشون رفته ! . خانومهام که همه چیرو فدای یک مراسم ازدواج میکنن .حاضرا رفاه اینده . ارزوهای همسرشون و .. بگذرند فقط به خاطر یه مراسم .

به نظرم دخالت ها فضولی ها وچشمو هم چشمی ها باعث این مسائل هست البته حمایت های زیادی از حد خانواده ها از بعضی دختر وپسر ها هم باعث ولخرجی ها و هزینه های اضافی هست . (2189543) (alef-10)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۳۷:۵۸
يني از اين عقب مونده تر؟؟؟؟؟
برادر وقتي حرف ميزني اول دقت كن. (2189900) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۲۶:۳۳
با سلام خانمهاي كه با بد حجابي در جامعه هستيد خجالت بكشيد و بگذاريد جوانان ازدواج كنند بيناد خانواده از بي حجابي سست شده كشت ارشاد قاطعيت كنيد سن ازدواج بالا رفت بي حجابي را ريشه كن كنيد چرا قانون خدا در تهران اجرا نميشود بهشت زوري نيست ولي ماهواره و فيس بوك كه رواج بي بند باري است كه ازاد نيست وزير ارشاد عاشق فيس بوك جواب بده نماينده مجلس جرا ساكت هستي و قانوني وضع نميگنيد جوانان كه متاهل ميشوند استخدام شوند و وام بگيرند بهشت زوري نيست ازدواج چي بي خيالش شويم (2186857) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۲۲:۲۱
فقطآنچه را که خود در قالب منفی فکر می کنی به جامعه تامیم مده همیشه اگر به مسائل با دید مثبت بنگریم این جوری نمی شد اگر خوبی نباشد بدی احساس نمی شود یااگر بدی نباشد خوبی نمود پیدا نمی کند چون خود پیش پایمان را می بینیم باید همه آن جوری باشند نمی دانم به زیارت به سوریه رفته ای یه نه بی حجاب هم هست با حجاب هم هست آیا به زور حجاب گذاشتند یا اجبار برسر حجاب برداشتن هست پس انسان باید آزاد باشد خوب وبد را ببیند ویکی را انتخاب کند این پس بدان اگر کسی به زیبایی فکر رسیده باشد زیبایی تن را به نمایش نمی گذارد پس باید همیشه با دونگاه به مردم وجامعه بنگریم (2187129) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۷:۰۶:۲۹
اگر خانم بد حجاب خجالت بکشند واجازه ازدواج به جوانان بدهند جوانان کار و مسکن دارند تا یک زندگی حداقلی را شروع کنند؟ (2187508) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۷:۰۹:۲۰
قانون خدا فقط در مورد ماهواره و فیسبوک وحجاب است یا در باره اوضاع نا بسامان اقتصادی و بیکاری و اجاره های سنگین و اختلاس و..........هم مطلبی دارد؟ (2187511) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۸:۵۴:۰۷
جناب شهروند انقلابی،اینقدر تند نرو داداش.بزار اون قوانینی که قبلا وضع شده اجرا بشه،بعد بریم سراغ وضع قوانین جدید. (2187648) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۹:۰۶:۵۰
اتفاقا همين طرز تفكرو رفتار هست كه اين وضع را در جامعه به حالت غير قابل كنترلي در آورده. (2188326) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۵۲:۵۳
منظور شما از جوانان، آقایان هست؟
یکی از دلایل دیده شدن همون خانم تو کف جامعه، همین ازدواج نکردنش هست... (2188679) (alef-10)
 
راهی
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۰۹:۰۲:۳۲
یعنی واقعا تمام این مشکلات از بی حجابی است؟ حالت خوبه شما؟!!! (2190527) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۱:۱۹:۵۹
البته بی حجابی و بد حجابی خجالت دارد. مرد و زن هم ندارد
آیا بی عرضگی خجالت ندارد؟!
آیا بی تدبیری و بلاهت خجالت ندارد؟!
آیا فساد خجالت ندارد؟!
آیا دست درازی به بیت المال خجالت ندارد؟!
آیا برهم زدن زندگی و معیشت مردم خجالت ندارد؟!
آیا تضییع حقوق دیگران با رابطه و رانت خجالت ندارد؟!
...... (2193089) (alef-10)
 
کیانی فر
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۳۴:۳۴
کاهش سن ازدواج فقط با تغییر سبک زندگی و تغییر معیشت زندگی است.
الان فقر که حاصل سیاست های غلط دولت فخیمه و اقتصاددانان بی سواد این مملکت می باشد ریشه های جوانان و خانواده ها را خشکانده است.
اگه فقر از درب منزل داخل شود ایمان از پنجره فرار می کند .امام سجاد
خدایا از شر فقر به تو پناه می برم. امام سجاد
این به این دو حدیث شریف توجه می شد و سیاست های اقتصادی صحیح اتخاذ می شد این همه فقر سیستماتیک و فقیر به ظاهر ثروتمند در کشور وجود نداشت. (2186876) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۲:۱۴:۳۹
با نظرتون موافقم (2188727) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۳۶:۱۸
صدا و سیما باید فرهنگ سازی کند. دولت باید مشکلات اقتصادی را رفع کند. مردم باید فرهنگ‌های غلط خود را فراموش کنند... هرکس وظیفه‌ای دارد که باید انجام دهد (2186877) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۶:۲۱:۴۹
فعلا که صدا و سیما خودش شده مشوق و مروج این دوستیهای اغلب کثیف. (2187398) (alef-10)
 
حسنین
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۴۶:۰۰
علاوه بر اینها، مشکلات سربازی و تلف شدن عمر جوانان، اشتغال و بیمه و مسکن؛ که همگی به دولت برمیگردد نه به جوانها. (2186898) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۵۹:۴۲
شما به جوان این کشور شغل پایدار متناسب با تحصیلاتش،مسکن ارزان،احترام و عزت نفس بدین،خیلی از این آسیب های روابط ناسالم ،و ازدواج دیر هنگام ....خودش حل خواهد شد (2186920) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۵۴:۰۴
والله حق با شماست! ما بدون كار و سربازي همسرم در 22 سالگي ازدواج كرديم. اگر حمايتهاي خانواده در تامين مسكن و شغل پاره وقت نبود هرگز نميتوانستيم در اين سن ازدواج كنيم! ناچار دوست مي مانديم! انچه واضح است اين كه درصد اندكي از خانواده هاي ايراني توانايي چنين حمايتي از فرزندان خود را دارند، در نتيجه جوانان مجرد مي مانند، و بر حسب نياز به حق جواني، چاره اي جز دوستي ندارند. (2187215) (alef-13)
 
سعيدي
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۱۰:۲۶
سلام
اين جوونها همونهايي هستند كه انقلاب كردن جبهه رفتن وطنشونو دوس دارن كدوم تفريح براي اونا درست كرديد كدوم رفاه اجتماعي كدوم شغل چرا همشو گردن مردم ميندازيد وقتي بزرگان مملكت تو اختلاس دست دارن وقتي يه جوون واسه تفريح باسيد ترس داشته باشه بسيج گير نده نيرو انتظامي گير نده هنجار شكن ميشه فرهنگ خودشو فراموش ميكنه كدوم از جشنهاي ايراني را گرفتيد كه مردم شاد باشن فقط اعياد ماشده فطر قربان بله ايناهم بايد باشه اومديد چهارشنبه سوري كنترل شده برپا كنيد كه جوونا تخليه شن از اول ابتدايي درباره جنس مخالف حرف تا دبيرستان دانشگاه همرو ميريزن كنارهم همين آب كه مايه حياته اگر به ايرانيها بگي نبايد بخوريد روزي 100 ليتر ميخورن يكبار امتحان كنيد خودتان دوست داريد هنجار شكني رو (2187255) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۳ ۰۰:۴۶:۲۷
آفرین دقیقا درست است (2199286) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۳:۴۴:۴۸
دوست عزیز خداوند عمر باعزت به شما عطا فرماید از دل کلی از جوانها سخن گفتی (2188939) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۳:۱۵:۴۲
خیلی فکر ها کردیم مثلا از جنس مخالف لولو ساختیم و منطقی برخورد نکردیم آبروی اونا و خانوادهاشونو بر خلاف دستورات اسلام بردیم و بدتر از همه باج گرفتیم وقتی اونارو با هم توی پارک دیدیم و یا با تهدید و چماق باهاشوئن برخورد کردیم و یا به دروغ از خودمون حرفهای نسنجیده گفتیم و در ذهن اونا روی زندگی آیندشون اثر گذاشتیم و......... تازه خیلی فکرهای دیگه هم داریم که سعی داریم اجراشون کنیم و در این میان اصلا یادمون نبود که خدا داره میبینه و قیامتی هم هستش هر چیزی به ذهنمون رسید در باره درست یا نادرست بودنش تحقیق نکردیم و همونو به خدا نسبت دادیم و تازه از خدا هم طلبکارانه اجر و پاداش میخوایم (2186957) (alef-13)
 
رشتی
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۳:۱۷:۴۰
خواهشا مسئولین هیچ کاری نکنند! تجربه نشون داده شما مسئولین تو هرکاری دست گذاشتین به بدترین روش ممکنه انجام دادین!!! (2186963) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۶:۰۷:۱۷
با این نظر من کاملا موفقم مثلا یکیش نرخ گذاشتن رو اجناس هر موقع دولت به یه جنسی نرخ داده یا اون جنس دچار قحطی شده یا قیمتش چند برابر (2191722) (alef-10)
 
محمدشیر
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۴۰:۱۵
جناب آقای حمیدرضا عسگری اینکه شهامت به خرج داده ای و گوشه ای از معضلات موجود در جامعه را به پرده گفته ای متشکرم و این دوست محترم که به کاهش سن ازدواج و اهش توقعات، ساده گیری و قناعت اشاره کرده اند صیح است اما سالهاست که درد را شناسائی کرده ایم ولی به علتهای پیدایش درد و علاج آن آعاجز مانده ایم و تا روزی که موارد ذیل وجود دارد این درد بی درمان خواهد ماند و حتی با شدت بیشتر و درمان آن بالا بردن اعتقاد به حلال و حرام در بین جوانان و حل بیکاری جوانان جامعه است علل پیدایش بی اعتقادی جوانان عبارت است از
1- فساد گسترده مالی توسط دست اندرکاران اداره کشور
2- عدم برخورد قاطع با مسدین و پیدایش خط قرمزها
3- همه چیز برای منادیان و گارگزاران هلال و برای دیگران حرام
4- نهادینه شدن دروغ در جامعه
5- خلاصه نمک باید خاصیت نمک داشته باشد و گرنه همان اون نیز میگنند
6- نیاز جبری و غریزی انسان به جفت شدن
7- بی توجهی خانواده ها و مسئولین اداره جامعه به نیاز ذکر شده
8- خلاصه جوان امروز با جوان دیروز آسمان تا زمین تفاوت دارد جوان امروز آگاه است همه امکانات در اختیارشه و نمی شود فقط با امر و نهی کردن اورا از این معضلات دور کرد و رهانید
9- از همه مهمتر همین چندگانه تفسیر کردن دین برای جامعه است که هر کس باب میل منافع و احزاب سیاسی وابسطه به خویش تفسیر میکند
10- بصویر نکشیدن پیامدهای شوم این پدیده شوم جامعه
11- تا روزی که مسئولین امر چه سیاسی و چه فرهنگی و چه خانواده ها تنها راه راجلوگیری از امکانات مثل ماهواره و اینترنت می دانند درد گمشده و بی علاج می ماند زیر امروز این چیزها غیر قابل کنترل شده (2187310) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۸:۱۷:۰۹
ما دهه شصتی ها داغون شدیم.
لذت ازدواج رو نچشیدیم و موهامون داره سفید میشه.
دولت هیچ کمکی به ما نکرد. (2187610) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۰۸:۱۱
بابا من متولد56 هستم هنوز ازدواج نکردم شما چی میگی آخه (2189011) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۸:۱۷:۵۸
آره سن ازدواج رو تا سن دوست پیدا کردن پایین بیارین تا اتفاقی غیر شرعی اتفاق نیافته.
مثلا دختر دبستانی ها می توانند با پسر های دبستانی ازدواج کنند و همه مسایل شرع هم حل می شه .
بعضی ها یادشون میره که زمونه عوض شده. (2188266) (alef-10)
 
سهند
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۹:۰۱:۴۵
و هيچ كدام از مواردي كه شما ذكر كرديد با صدور دستور و آيين نامه قابل اجرا نيست عزيزم. بهتره شما جوانان رو به حال خودشون بذاريد . مگه كشورهايي كه توي روابط خصوصي مردم دخالت نميكنند فساد بيشتر از كشور ماست؟ آمار كه اينگونه نشان نمي دهد هرچقدر هم تبليغات باشه واقعيتها رو همه مردم دارند ميبينند. (2188313) (alef-10)
 
اصغر
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۹:۲۹:۳۲
خودمون بلد نبوديم. منتظربوديم شما بگي.... (2188372) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۵۰:۳۴
راه حل سوق دادن جوانان به ازدواج اشتغال آنان است. توقع؟!!!! (2188672) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۹:۳۷:۱۴
با این وضع اقتصادی و گرونی این چه فکری بود که به ذهنت رسید؟انگار درجه هست که بشه کم و زیادش کرد (2189699) (alef-10)
 
بیژن
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۵:۴۷:۳۱
گشت ارشاد برادر. (2191678) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۱:۳۵:۵۰
اين موضوع اگرچه به ظاهر كوچك به نظر مي رسد اما در واقع پايه واساس سه مقوله ي ازدواج تداوم نسل. وفرهنگ امروز وأينده ي كشور رادر بر مي گيرد محدوديت در روابط دختر وپسر انان راحريص تر مي كند درحالي كه نگاه منطقي وصحيح خانواده ودوستي مادر وپدر با فرزند باعث جلوگيري از پنهان كاري مي شود من به عنوان يك معلم ويك مادر همواره از دخترم كه دانشجوي رشته ي پزشكي است خواسته ام در صورت وجود فردي كه مورد علاقه ي اوست مرا مطلع كند وخوشبختانه هم مرا در جريان قرار مي دهد وهم به شدت عاقلانه وبه دور از احساسات زود گذر به افراد نگاه مي كند واين به دليل ان است كه من وپدرش اورا با منع هاي غير منطقي حريص نكرده ايم به جوانان اجازه ي برخورد با مسايل واقعي زندگي را بدهيم ودر عين حال هوشيارشان كنيم (2186778) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۱:۳۷:۴۳
یکی از اقدامات موثر برای بدتر کردن شرایط دوستی پسر و دختر همین گشت ارشاد بود. تا آن زمان دختر ها اگر به دنبال دوستی با پسر بودند هیچ وقت به خانه ان پسر نمی رفتند و بیشتر بیرون همدیگر را می دیدند ولی در الان در قرار اول یا دوم ترجیخ می دهند به خانه بروند تا در خیابان بمانند. خب این شرایط شاید برای پسر خوب باشد ولی جامعه را به فسادی خیلی بدتر از قبل کشاند. (2186779) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۲۵:۵۳
وقتی تو پارک نشستیم و طرف میاد میگه چرا جامعه را الوده می کنید اگر خیلی تمایل داریم برید خانه ؟
من موندم اینها نهی از منکر می کنند یا تشویق بر منکر ؟
شما فهمیدید به من هم بگویید (2186855) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۳۰:۲۷
نمی دانم چرا انقدر که به موضوع عفاف و حجاب برای فرا فکنی علاقه دارند به روال انداختن زندگی مردم و جوانان و ایجاد اشتغال و ازدواج و مبارزه با اختلاس و هدر دادن بیت المال، مسئولین و تلویزیون علاقه ندارد
چرا ؟ (2186868) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۱:۳۹:۵۲
پایه فرهنگی را با دستور و فرهنگ سازی مصنوعی و ارائه الگوهای کلیشه ای بستن مرزهای اندیشه و ارتباط نمیتوان درست کرد. تعلیم و تربیت پایه ای درست باشد باید به جوانان اعتماد کرد و خودشان راه را پیدا میکنند. جوانی سر به سنگ خوردن است و تجربه شکست و پیروزی حتی با ارتباط با جنس مخالف. نمی توان به زور این تجربه کردن را ممنوع کرد (2186782) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۱:۴۶:۱۸
من کاری ندارم که این رابطه خوب است یا بد ولی به عنوان یک جوان 25 ساله که در یک سازمان دولتی که چند سالی است، دانشجو گرفته، دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستم، به نظر من روابط در سازمان های دولتی، خلی بدتر از روابط خیابانی است(البته اگر این روابط را بد بدانیم). دولت خودش مروج ای روابط هست (2186786) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۰۷:۳۵
ما ازدواج آسان طراحی کردیم اما وقتی طلاق آسان نیست کسی زیر بار ازدواج هم نمی رود
ازدواج آسان باید با طلاق آسان همراه باشد
درست است که طلاق مشکلاتی برای جامعه دارد اما بهتر از این است که روابط خارج از چارچوب ازدواج باشد (2186814) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۲۶:۲۹
مهریه ، تعهدی وحشتناک هست که باید حذف شود یا میزان آن کنترل شود. اگر انخاب اشتباه بود و یا دختر نقش بازی کرد قبل از ازدواج و بهد از ازدواج رنگ عوض کرد، پسر نابود می شود (2186856) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۲۷:۴۵
من تولد 61 در شیراز هستم، یادم هست زمانی که در مقطع راهنمایی بودم نیز ارتباط دختر و پسر وجود داشت و چیز عجیبی نیست که بگیم الان به مقطع راهنمایی کشیده (2186860) (alef-13)
 
سها
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۶:۱۰:۱۸
فقط به تربیت خانواده ها بستگی داره .حساسیت داشتن بیش از حد و ولنگاری بیش از حد اگه کنار بره و به جوان فکر و کار و امکانات درست بدیم همین الان میره زن میگیره.خدا زنده نگه داره دکتر قرایی جامعه شناس بافهم ایرانی رو که می گفت : به پسرها کار و حقوق بالا بدین تکلیف دو نفر مشخص میشه. (2187377) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۰۸:۳۰
فکر که زیاد کرده ایم.کدوماش را بگوییم؟گشت ارشاد،تهدید از تریبونهای رسمی،برنامه جذاب صداوسیما وتشکیل میزگردهای تخصصی درباره حجاب وعفاف!!!!برای جلوگیری از پربیننده شدن شبکه های ماهواره ای و....
آدم بعضی اوقات چیزهایی میشنوه ومیبینه که کلا از درست شدن اوضاع ناامید میشه.دیشب صداوسیما یک گفتگو با خانم زهره الهیان وشجاعی کیاسری که بخاطر مواضعش درسیاست خارجه همیشه فکر میکردم جزو اصولگرایان معتدل هست درباره حجاب وعفاف داشت.صحبتهای کیاسری آنقدر عجیب ومتحجرانه بود که تازه فهمیدم هنوز هم پیشرو تریم وروشنفکرانه ومنطقی ترین نگاهها به اسلام در روحانیت بیشتر پیدا میشود تا کسانیکه فکر میکنی انسانهای معتدل ودارای حداقلی از منطق هستند.پیشنهاد ایشان این بود که دولت باید لباس کارمندان خانمش را متحدالشکل که دارای حجاب کامل باشد بکند تا همه بدانند نگاه حاکمیت به حجاب اینه!!!جالبیش هم این بود که چون خودش میدانست دارد چه میگوید مدام میگفت همه جای دنیا اینگونه است!!!!!در جواب مجری هم که میگفت بااینکار کارمند بخاطر چند حجابی شدن درمحل کار،درخیابان ودرمنزل هم خودش وهم فرزندانش دچار ریا و چندگانگی میشوند میگفت لااقل تاموقعی که در اداره هست حجابش کامل است.باافتخار هم میگفت یکبار دریک بانک که یک کارمند درماه رمضان آدامس میجویده وحجاب خوبی نداشته تذکر داده!!!
ما درکشوری زندگی میکنیم که همچین اشخاص باهمچین طرز فکرهایی که تازه خودشان را معتدل میدانند وجوددارند واتفاقا مسولیتم درکشور دارند آنموقع شما میگویی برای رابطه دخترها وپسرها چه کرده ایم؟تاصداوسیمای اینچنینی داریم ودرمملکت واشخاصی از این دست مسولیت دارند هیچ چیز درست نخواهد شد که هیچ بلکه دعاکنیم بدتر نشود.میخواستم پای تلویزیون بحال خودم وکشورم گریه کنم. (2186818) (alef-13)
 
حمیدرضا
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۱۷:۰۱
سلام بر شما....بنده هم آن برنامه را دیدم...نمی توان بدون در نظر گرفتن کلیت متن،و روایی محتوا،جملات قبل و بعد و اینکه چه می گوید و بر اساس سند و استدلال و تخصص است یا خیر،نمی توانید به یک حرف خرده بگیرید و کسی و حرفی را به بی اعتدالی و بیمنطقی محکوم کرد!!!دیگران هم که لایک می زنند به همین گونه...بنده هم گوش کردم و حرف ایشا ناز نگاه روانشناختی و جامعه شناسی و حتی با رویکردی آگاه به ادارات غربی،صحیح بود...نمی توان یک برنامه را خالی از هرگونه عیب ویاراد دانست...اما نمی توان مثل حتی دولت قبل، یک چیز را صد صد یا صفر صفر دانست....حرف های درستی هم مطرح شد...در موردی که شما در آن مورد صحبت کردید، اتفاقا نگاه تخصصی بود. شاخص اگر بخواهیم به درستی حرکت کنیم،تنها باید راه مستقیم باشد. عزیز و سلامت باشید (2187119) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۰:۵۲:۲۵
نسخه برای بهبود اوضاع هست ولی کو گوش شنوا؟ نه افراطیون حاضرند کمی منطقی باشتد و نه تفریطیون کمی از زیاده‌خواهی‌ها کوتاه می‌آیند. (2187845) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۰:۱۹:۰۲
بنده به عنوان يك كارمند نمي دانم كه آيا من در يك كشور ديگر كارمند هستم يا اين آقايان كارمندان كشور ديگري را مد نظر دارند؟؟ !! والا اين بنده خداهايي كه به عنوان همكاران ما توي ادارات تهران كار مي كنند همگي داراي حجاب خيلي كامل (مقنعه و روسري يا چادر) هستند و هيچگونه بدحجابي ما نديده ايم حتي رنگ لباسهاشون در 90درصد موارد مشكي و تيره هست. نمي دونم چرا بعضي ها كارمندان دولتي رو بد حجاب مي دونند؟؟ (2188480) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۱۳:۰۰
خانواده من جوان 25 ساله به خاطر این که برادر 40 ساله! بزرگتر از خودم و مجرد دارم، اجازه ازدواج بهمن نمیدن. اونوقت توقع دارید جوانان به انحراف و روایط خارج از خانواده کشیده نشن. برای خانواده های ایرانی فقط حرف مردم اهمیت دارد. حتی اگر لازم باشد زندگی فرزند خود را تباه می کنند تا در دهن مردم بسته بشه. بهتره اول به فکر اصلاح افکار جاهلی خونواده های سنتی باشید و بعد به دنبال نهاد و مسئول بگردید. (2186829) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۱۵:۱۳
پسرا که راحتن برو ازدواج کن کی جلوتو گرفته (2187264) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۲:۱۱:۴۲
درسته كه شرايط براي دختر ها واقعا سخت تره ولي پسر ها هم در راحتي كامل نيستند . (2189940) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۱۶:۵۹
باهمین اعتقادات یکصد سال دیگر هم همین مشکل را داریم (2186838) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۲۱:۱۸
با سلام ديگه خسته شدم فقط حرف شعار تكراري سمينار با شريني و كف حضار شناخته شد بابا يك جوان پسر زن ميخواهد و يك دختر بايد شوهر كند عرضه داريد معرفي كنيد و ازدواج صورت بگيرد نداريد پسر مچرد و دختر در حسرت و سنت پيامبر كه ازدواج است رعايت نميشود حداقل بزرگان خانواده جمع شوديد در فاميل افراد مچرد را شناسايي كنيد همه بر اساس بضاعت خود كمك كنند انها سرانجام برسد راستگويا ن راستگو وام ازدواج نميدهد مسكن اجارهاي براي ازدواج نميدهد استخدام به شرط تاهل نداريم و فقط حرف كه خدا بزرگ است برويد جلو و نصحيت خسته نباشيد ايا در دوران دانشجوي تحصيل و هم محلي بزرگان نميتواند قدم پيش بگذارند و نمايندگان دلواپس دلواپس ازدواج نيستند دلواپسسسسسسيم از ازدواج نكردن جوانا دلواپپپپپپپپپپسيم از امار بالا سن ازدواج دلواپسان يا علي مدد وارد گود شوذيد از اين سنت اللهي و تاكيد رسول خدا كه كسي دلواپس اين امر نيستپيشنمار مسجد حاجي حجردار افراد خير ريش سفيدان فاميل و محله هياتهاي مذهبي انجمن خيريه دولت راستگويان راستگو كه بهشت زوري نيست جوانان بضاعت مالي ندارند بسم الله وارد گود شويد (2186845) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۳:۲۴:۵۰
درسته
این وظیفه همه افراد خانواده هاست نه فقط بزرگترها (2188886) (alef-10)
 
سيد ابراهيم كراماتي
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۲۹:۵۴
شوربختانه پاك كردن صورت مسأله و به پستو افكند موضوعات و چشم بستن بر واقعيات به يك رويه جاري و ساري نهادهاي حاكميتي تبديل گرديده و به جاي پرداختن به علت ها ، معلول را قرباني كرده اند كه بگويند : داريم كاري مي كنيم!
بهترين راه اين است كه دست از خطوط قرمز تراشي بيهوده و غير ضروري بردارند ؛ آخر همه موضوعات دارد در خطوط قرمز قرار مي گيرد و اين يعني سنگين شدن فضاي تنفس اجتماعي! (2186867) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۳۹:۲۴
بین سنت و مدرنیته و اسلام و تعصب های خودمان موندیم!
اولا اسلام اصلا نمیگه ازدواج نکن یا رابطه نداشته باش بلکه میگه با یک نفر اونهم با شرایط خاص باش برای یک روز یا یک عمر چه ازدواج موقت چه دایم اما غرب(مدرنیته) میگه با هر کی خواستی و هر جوری باش و سنت و تعصب ما میگه صیغه خیلی زشته ازدواج با زنی که قبلا شوهر کرده بده و دختر باید درس بخونه و...پس اشکال از دین ما نیست از ماست (2186884) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۱۸:۲۸
چیزی ما بین این دو وجود ندارد. یا حداقل در جامعه جنم ساخت گزینه ای متفاوت وجود ندارد این نسل باید یک گزینه را انتخاب کند (2187123) (alef-10)
 
جاويد
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۴۶:۲۹
من دوست دارم اونطور كه ميخواهم عاشق بشم ، نه با برنامه ريزي مسئولين ! (2186901) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۳:۵۷:۰۵
دوست عزیز خیلی مراقب خودت باش خیلیا این حرفارو می زدند و بعد ... . (2187065) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۷:۱۶:۵۰
ديوانه اوني كه عاشقش ميشي بدردت نميخورد . آنچه جوان در اينه نمي بيند پير در خشت خام مي بيند.به حرف بزرگتر ها (البته نه مسئولين ) گوش كن (2187527) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۸:۲۷:۳۵
عشق بد نیست
اما ازدواج از روی عشق بده
چون عشق یعنی عاطفه و عاطفه برای مدتی عقل را مختل می کنه
تا زمانی که عشق به وصال تبدیل نشده این اختلال عقلی هست
اما زمانی که ازدواج شکل گرفت و وارد زندگی شدیم دیگه از چشم و ابروها و ناز و عشوه ها کاری بر نمیاد
برای شروع زندگی به عقل نیاز است و عشق یعنی بی عقلی

من توصیم به جوانترها اینه که حتما عاشق بشند
اما بر اساس عشق ازدواج نکنند (2188274) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۵۲:۵۳
مشکل شماها اینه که فکر میکنین برای همه کس و همه چیز شما باید فکر کنین کی به شما این مسئولیت فکر کردن رو داده ؟ کی گفته عقل شما از دختر ها و پسرها بیشتره ؟ کی گفته شما باید برا همه چیز راه حل بدی ؟
برادر عزیز هر انسانی خودش عقل و اختیار داره و ارتباط دختر ها و پسرها هم بر مبنای تربیت خانوادگی و تصمیم خود جوونها شکل میگیره و ارتباطی به شما یا هیچ کس دیگه ای هم نداره انقدر خود بزرگ بین نباشید! (2186911) (alef-13)
 
محیط
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۲:۵۵:۰۹
من خودم در نیروی انتظامی خدمت کردم. همین خانم های افسر یا درجه داری که به بدحجابی دخترها تو خیابون گیر میدادن وقتی ساعت کاریشون تموم میشد. باید میدید توی همون مرکز ناجا، وقتی سرویس میاومد سوارشون کنه با چه وضعیت بی حجابی سوار اتوبوس میشدن که خجالت آور بود و هیچ کس حتی به اشون یه تذکر خشک و خالی نمیداد، ولی همین خانم ها به بچه های مردم با توهین و زور برخورد میکردند. (2186913) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۳:۱۶:۴۰
اگر برخورد جدی بکنبم و با کسی رو درواسی نکنیم تمام این بساط در عرض مدت کوتاهی جمع میشود. نمیشود هم تابع اسلام بود و هم نخواهیم کسی برنجد! در هر شهر چهار از اینها در ملاعام شلاق بزینیم کل این بساط فساد مفسده جمع میشود از عربستان وهابی که کمتر نیستیم ! (2186961) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۳:۵۳:۰۷
شما در كدام روستا زندگي مي كنيد ؟؟؟ (2187055) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۰:۳۹:۵۹
عزیزم الان روستایی ها هم اینجور فکر نمیکنند اتفاقا" امثال همینا که اعتقاد به اعدام دارن در شهر های بزرگ هست تا روستاها! روستایی ها قلب مهربانی دارند و حتی حاضر نیستند که گرگ را هم بکشند هر چند که به دامپروریشان ضرر میرسانند (2187822) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۲۰:۱۳:۰۸
آقای عقب افتاده؛ اگه میخای کسی رو تحقیر کنی چرا لفظ "روستا" رو بکار میبری؛ لعنت به اون شهری که توش بزرگ شدی (2196559) (alef-13)
 
عقل.فکر.شعور.وجدان
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۴۸:۲۶
امثال شماها هستن که جوونارو از دین فراری میدن (2187201) (alef-13)
 
علیرضا
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۶:۳۴:۱۳
ایشون راست میگه عربستان خوبه. من نمیدونم شماها کجای این مملکت زندگی می کنید که انقدر عقده در دل خودتون دارید .بابا جان به خدا پناه ببرید و دلتون رو از این عقده ها و تعصبات الکی پاک کنید فراموشنکنید الان 2014 میلادی است عزیزم. (2187424) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۷:۱۵:۴۶
راهکار شما چندین سال پیش اجرا شد جواب نداد.اره حل دیگری ندارید؟ (2187524) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۷:۱۹:۳۴
اساسا باید باید همه موارد برخورد جدی داشت از حجاب بگیر تا رانت خواری و اختلاس و رشوه و فامیل بازی و استخدام غیر قانونی و بورسیه های خانوادگی و............... (2187535) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۳:۳۲:۲۲
زمان خودش مسائل زا درست مي كند. (2186996) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۳:۴۲:۰۲
اصولا این موضوع به شما چه ربطی داره که میخواید براش فکری بکنید؟
وقتی به خودتون اجازه میدید در همه چیز دخالت کنید، نتیجش میشه همین شتر گاو پلنگی که ساختید.
کاری به این امورات نداشته باشید، خودش بهتر روندش رو پیدا می کنه. شما هم نگران نسل جوان و این حرفا نیستید، شما فقط می خواید با نسخه تجویز کردن، اتوریته خودتون را به تمام زوایای زندگی مردم گسترش بدید. در واقع ولواپسی شما ریشه در جای دیگه ای داره
لااقل این یک نظر مخالف رو منتشر کن (2187024) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۱۴:۴۳
يكي از مشكلات بنيادي اين است كه دو معقوله ارتباط بين جنس مخالف و حجاب را با هم مخلوط مي كنيد .
در واقع شما زن و مرد و رابطه بين آنها را به درستي نشناخته ايد .

در زنان يك چيزي وجود دارد به نام جذابيت جنسي و اين با داشتن حجاب قابل پوشش دادن است .
مورد ديگر مطلوب بودن ارتباط بين زن و مرد ، اينجا عفاف به كار مي ايد ، و اصل موضوع هم عفاف است .

در واقع قرآن به زنان عفيف گفته است كه حجاب بر سر كنيد تا به شما به ديده احترام نگاه كنند و در مقابل هيبت شما ادب داشته باشند .
يعني از يك طرف چادر برسر نكنيد و از طرف ديگر در صدر مصرف كنندگان مواد آرايشي قرار بگيريد .

و صد البته كه عفاف مختص به زن نيسن و مرد هم بايد به همان اندازه عفيف باشد.


حجاب يعني حجاب ، يعني اگر يك خانمي كت و دامن و روسري داشته باشد اما با پوشش كامل محجبه محسوب مي شود ، اما آن خانمي كه چادر به سر كرده اما آن چادر را تا فرق سر عقب رانده مي شود بدحجاب ،
پس اشكال اول اينكه ما بخواهيم درباره جنس و نوع پوشش مردم تعيين تكليف كنيم ،
فرمان خدا اين است كه زنان بدن خود را بپوشانند ، اما نگفته با لباس فرم متحدالشكل آن هم از نوع مشكي . (2187115) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۲۷:۴۰
چه کسی گفته خانواده ای که دختر و پسر خود را به بطن جامعه می فرستد، امید به نظارت و رسیدگی نهاد و یا سازمانی است تا جوانش از گزند انحرافات و مفسده های اجتماعی مصون بماند. تجربه نشان داده که ارگانهای تشکیل یافته بعد انقلاب برای نظارت بر رفتار مردم، بخصوص جوانان خود باعث ایجاد مفسده در جامعه بوده اند تا جلوگیری از آن! (2187138) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۳۲:۵۷
با انشاء نوشتن کاري حل نميشود . بايد رونق اقتصادي در کشور ايجاد کرد وباايجاد شغل , مردان را بکار گرفت و زنان را بيشتر به مديريت خانه و تربيت بچه ها تشويق کرد و امکانات ازدواج را براي جوانان فراهم کرد , خواهيم ديد که بسياري از انحرافات جامعه خودبخود حل ميشود . (2187149) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۴:۳۸:۳۸
«به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اجتماعی، راهکار جامعه شناسانه و منطقی برای کنترل روابط بین دختر و پسر در مدیریت دانشگاه ها و مراکز تربیتی و آموزشی به دست متخصصان و بر اساس اصول علمی می باشد که می تواند گره گشای این کلاف سردر گم باشد.»
جناب؛ عنوان کردن همین جمله نشون میده که شما چقدر علمی هستی؟
راهکار علمی برای روابط دختر و پسر!!؟؟
جل الخالق (2187164) (alef-13)
 
جوان
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۳۵:۲۷
لابد راهکار آن تفکیک جنسیتی دانشگاه ها و گشت ارشاد خیابان هاست !!!! (2187301) (alef-10)
 
AZAD
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۲:۴۷:۳۷
حتما راهکار اینه که الان بی حجابی وبی بند وباری در خیابانها به پله آخر رسیده علاج کاره! (2191178) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۵:۵۵:۲۹
اقوامم در کانادا هستند و من هم سفری به آنجا داشتم. از سن کم، دختر و پسر با هم درس میخوانند و جالب اینجاست که حتی در سن بلوغ هم نگاه جنسیتی به هم ندارند اگرچه دوستان خیلی صمیمی باشند. در صورتی که احساس کنند به هم علاقمندند وارد رابطه دوطرفه ای می شوند که ممکن است از نظر ما مذموم باشد اما جالب اینجاست که بشدت به آن رابطه وفادارند و زشت ترین چیز را خیانت می دانند حتی زمانی که رسما با هم ازدواج نکرده اند. این سیستم متداول آنجاست و البته استثنائاتی هم در آن پیدا می شود که در هر جامعه ای معمول است. (2187349) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۲:۰۹:۳۷
دختر و پسر باهم درس خوندن فکر میکنم مشکلاتش بیشتر از
خوبیاش باشه ... (2187950) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۶:۵۸:۰۸
نگاه به روابط دختران و پسران همیشه مجرمانه بوده است. در حالیکه طبیعت غرایز مجرمانه نیست. (2187485) (alef-10)
 
محمد حسین
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۷:۴۷:۱۹
نسخه اسلام در این موارد مشکل را از نظر نظری حل کرده است :
۱- ازدواج و توکل به خدا برای روزی
۲ - صبر و تحمل مشکلات ازدواج
۳ - صبر و تحمل مشکلات بی همسری

اینکه اکثر قریب به اتفاق جوانان این نسخه را نمی توانند عمل کنند مشکل از خودشان است. (2187576) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۳:۵۳:۲۸
تو جامعه ای که پسر 35 سالشه هنوز ازدواج نکرده باشه دختر 30 سالش باشه هنوز ازدواج نکرده باشه. علت هم بیشتر به خاطرکار و مسکن باشه دختر و پسر چی کار باید بکنند
یا اونهایی که ازدواج کردن شرمنده خونوادشونن(به خاطر مشکلات مادی) چه بایدکرد؟
مشکل نه از اروپا و آمریکا است به خاطر تحریماشون و نه از دختر و پسر هاست به خاطر رابطشون
مشکل به خاطر فساد اقتصادی است که البته هر چه کلانتر باشد دست ادم های با نفوذ تری حتما در کاراست
و اما راه حل برخورد قاطع قوه قضاییه با شخص خلافکار و با ادم هاب با نفوذمی باشد که البته برخورد قاطع با شخص خلافکار در بعضی موارد دیده شده ولی من به شخصه برخورد قاطع که هیچ برخورد ملایم هم با افراد با نفوذ ندیئه ام
افراد با نفوذ: افراد فاسد و داری قدرت که درون دولت، مجلس،... نفوذ کرده اند (2188103) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۳-۲۳ ۰۱:۰۳:۱۹
تازه نکته ی تعدادی بچه ی قد ونیم قد برای جمعیت 100میلیونی فراموش نشود (2199297) (alef-13)
 
كورش
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۴۶:۰۳
همه اين بندن خداها صبر كرد كه سن ازدواج به بالاي 30 رسيده بانظريه شما به بالاي 50ميرسه (2188663) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۸:۱۲:۱۵
نميشه واسه ارتباط ادم ها خط و مرز گذاشت و نميشه دختر و پسر رو از هم جدا كرد جدايي دختر و پسر بود كه اين وضعيت رو پيش اورد چون الان پسر ها بلد نيستن ارتباط برقرار كنن با دخترا و بلعكس و از هم توقعات بي جا دارن به نظرم به جاي اينكه بشينيم حتي براي ارتباطات مردمم خط و نشون بكشيم روشنفكرانه و بدون تحجر عمل كنيم (2187604) (alef-10)
 
ناهید
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۹:۵۷:۱۱
به خدامسئولین مابرن خونه بشینن وحقوق ماهانه شون دریافت کنندهمه چیزدرست جای خودش قرارمیگیره اینااصلاخودشون معضلین برای جامعه{جامهع شناسان-اقتصادانان نادان-برنامه ریزان بی برنامه دیگه چی بگم همتون بهترازمن میدوندی (2187756) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۱۹:۵۷:۱۶
"خانواده ای که دختر و پسر خود را به بطن جامعه می فرستد، به امید نظارت و رسیدگی کدام نهاد و سازمان باید باشد...."
اگر صادق باشیم و به کارهای گذشته فکر کنیم بعید نیست روزی بالاخره به این نتیجه برسيم که مشکل از همین نگاه و برداشت اشتباه از جامعه شروع شد. (2187757) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۰:۴۲:۲۷
به نظر من هر چقدر نقش ریش سفیدها کمرنگ تر میشه این مشکلات هم بیشتر میشه ! و البته اختلاف تفکرات دیروزی ها و امروزی ها هم نقش موثری دارد چون نمی خوان امروزی ها را با دید امروزی ببینن و فقط با معیار زمان خودشون می سنجند و همینه که نقش ریش سفیدها کمتر شده ... (2187828) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۲:۱۰:۰۸
بالای نود درصد مشکلات ناشی از مهریه های غیر منطقی می باشد.دنبال چیز دیگری نگرذد که تاثیر بسیار ناچیزی دارند. (2187952) (alef-10)
 
مجید
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۲:۱۶:۳۶
باید پرسید که بر قراری دوستی های مشروع در سطح اجتماعی چه اشکالی داره؟
فرض نویسنده اینه که هر نوع دوستی با جنس مخالف به نوعی نامشروع است و نمونه ای از فساد اخلاقی را نشان می دهد. باید پرسید، چرا؟

آیا وظیفه حکومت است که برای روابط شخصی افراد جامعه برنامه ریزی کند؟ آیا قوانین حکومتی باید تعیین کنند که افراد باید با کی، در کجا، و در مورد چی حرف بزنند؟ آیا هیچ حکومت نوینی چنین توانی را دارد؟

آگر عربستان صعودی اینکار را می تواند انجام دهد بخاطر این است که از قید شرکت نصف جمعیت خود در اقتصاد ملی گذشته،‌ از آن گذشته،‌ عربستان الگوی دینی- فرهنگی جالبی نیست.

آیا در ایران ما و یار هر کشوری با اقتصاد مدرن چنین چیزی ممکن است؟

در اقتصاد کشاورزی نه چندان دوری خانم ها و آقایان از دوران کودکی دوش به دوش هم کار میکردن، روابط انسانی می ساختند، آشنا می شدندِ، و ازدواج می کردند. تنها در اقتصاد بازاری-شهری بود که این آمیزشهای اجتماعی/اقتصادی موردی نداشت و خانواده ها برای جوانان تصمیم می گرفتند. ولی یک پارچگی فرهنگی/اقتصادی این بخش این روش را باز تولید می کرد. باز گردانندن آن زمان چه از منظر فرهنگی-دینی و چه اقتصادی غیر ممکن است.

هم چنین باید پرسید که در ساختار اجتماع-اقتصادی ایران امروز،تا حالا ممانعت از بر قراری این دوستی و روابط ها چه هزینه های سنگین فرهنگی،اقتصادی، دینی، و مشروعیتی پیش آورده؟

باید پرسید دو انسان مساوی از دو جنسیت مختلف و مسلما با سلیقه های فردی مختلف باید چطور با هم آشنا بشوند؟ آیا حکومت باید یک برنامه و یک فرمول برای همه تحویز و اجرا کند؟ اصلا شدنی هست؟

همچنین باید پرسید که تا حالا بارزترین نمونه مشروعیت زادیی را چه عواملی و یا چه نوع قوانینی ایجاد کرده اند؟

وظیفه حکومت این است که آرمانهای ملی-دینی-اخلاقی را در سطح بالا الگو سازی کند،‌نه اینک بعضی از حوضه های اجتماعی را به صحنه های جنگ روزمره تبدیل کند. (2187959) (alef-10)
 
احمد جانباز
۱۳۹۳-۰۳-۱۷ ۲۲:۵۹:۰۷
مگر قرار است شما کاری کنید. در قالب یک جامعه سالم این اصلا به شما مربوط نیست.
این مسئولیت مختص خانواده ها است. به هیچ کس دیگری مربوط نیست.
مگر قبل از انقلاب خانواده های ما چکار میکردند که ما مذهبی و انقلاب کن شدیم. الان چون شماها متولی شده اید برخی خانواده ها موضوع را رها کرده اند. شما رها کنید خانواده ها خود مواظب خواهند بود. (2188025) (alef-10)
 
ماهان
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۰:۴۶:۱۰
با سلام.الف مرسی از این که به موقع پردازش میکنی به مسایا و.. دوستان من مقیم ایران نیستم ولی عاشق وطنم و مطیع رهبرم.حالا بماند که از رو اجبار ترک وطن کردم.به خدا قسم وقتی میام ایران افسردگی میگیرم.این طرز آرایش و... اصلا تو خارج نمیبینید.یا مزاحمت برای نوامیس .چرا باید اینطور باشه.دوستی دختر و پسر در حد حدود چرا باید بد باشه مثل ترکیه.قطر.لبنان.منظور از دوستی نه اون دوستی که در ایران تعریف میشه.دوستی مثل دو همکار.هنکلاس.اگه به این شکل که هست جلو بریم سالها بعد بدتر خواهد شد.بهترین کار اینه از دبستان دختر و پسر مختلط تا دوره دببیرستان.و روش کار بشه.هم ازدواج بالا میره هم دوستیها از محیط باز به محیط بسته نمیره.امیدوارم روزی رو ببینم شاهد این نا هنجاریها نباشیم. ایام بکام (2188167) (alef-10)
 
امير
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۱:۰۴:۲۰
چه كاري برا جوانان انجام داده ايد؟سربازي رو براي تحصيلكرده ها برداشتيد؟مشكلات خدمت جوانانو حل كرديد؟ اجاره ها كم شده؟هزينه مجالس پايين اومده؟مهريه معقول شده؟ به خدا من ٢٥ساله دوست دارم زن بگيرم اما وقتي دو ماه ديگه دفاع پايان نامه ارشدمه بعد بايد كارمم از دست بدم برم خدمت شما جاي من ميشه با ٦٠تا١٢١هزارتومن حقوق سربازي ازدواج كرد؟؟به خدا اين كشور اسلاميه اما تو اسلام سربازي اجباري وجود نداره اگه وجود داشت كربلا نبود (2188180) (alef-10)
 
پارسا
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۱:۱۰:۱۳
به نظر من باید دولت همت کنه که نیاز مسکن و شغل جوانان در اولویت قرار بده تا بدین صورت بتوانیم یک جامعه سالم و رو ب رشد داشته باشیم . ولی متاسفانه دولتمردان کشورمون نمیخوان چنین چیزی صورت بگیره و فقط به حجاب و مسائل پیش پا افتاده زوم کرده . (2188185) (alef-10)
 
حاجی زاده میمندی/جامعه شناس
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۰۸:۱۸:۱۴
مشکلات متعدد جوانان جامعه ما به مساله احتماعی تبدیل شده است و رویکرد علمی و جامعه شناختی می طلبد.در صدر این مشکلات ارضای نیازهای جنسی به شکل امن و سالم و قانونی ومشروع است. (2188267) (alef-10)
 
كورش
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۱:۴۳:۴۹
رابطه به اين مهمي هيچ جاي اين مملكت تعريف نشد فقط ميگن بگيرنشوم جداشون كنيد برنامه ريزي را ميبني!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. (2188659) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۱۴:۲۱:۴۶
فقط فقط مشکل بیکاری جوانان است . (2189041) (alef-10)
 
علي251
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۱:۲۷:۰۸
براي چندرغاز وام بايد يك سال بدوي آخرش هم ميگن طرح لغو شده. (2189885) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۳-۱۸ ۲۳:۰۹:۳۳
آیا مشکل ما فقط چگونگی رابطه دختر و پسر است ؟ (2190033) (alef-10)
 
AZAD
۱۳۹۳-۰۳-۱۹ ۱۲:۴۳:۰۴
اینکه چه نهاد یا ارگانی باید به این وضعیت رسیدگی ومتولی گری کند،حکایت بیماری است که ازچشم درد از نابینایی کمک ودرمان میخواست! ویا افراد یکه ریزش مو دارند سراغ طیبان تاس یا کچل میروند! (2191163) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۱:۰۹:۰۱
اجازه بفرمایید فکرهای دیگرمان به ثمر بنشیند، بعدا، سر فرصت انشاءالله؟! (2193069) (alef-10)
 
از کلام خدا!!!
۱۳۹۳-۰۳-۲۰ ۱۷:۳۲:۱۳
اینقدر نگیم مشکلات اقتصادی! درسته که هست ولی نباید بهانه بشه برامون.
این حرف قرآن است دوستان..
آِیه 32 سوره نور
ترجمه:
دختران و پسران و غلامان و كنيزان عزب خود را اگر شايستگى دارند نكاح نماييد كه اگر تنگدست باشند خدا از كرم خويش ‍ توانگرشان كند كه خدا وسعت بخش و دانا است (32)
و انكحوا الايامى منكم و الصالحين من عبادكم و امائكم ان يكونوا فقراء يغنهم اللّه من فضله و اللّه واسع عليم (32) (2193888) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۳-۲۲ ۱۴:۰۲:۰۹
فکر کردن به اینکه پسران و دختران باهم روبرو نشوند هم سهل است و هم اجتناب ناپذیر.

سهل است اگر شیوه زندگی را به 50 سال پیش برگردانیم .
در آن زمان خاصه دختران از خانه بیرون نمی آمددند اگر هم می آمدند منحصر بود به رفت و آمد به خانه خویشان و بستگان آنهم چند صد متری خانه اشان و بعضا هم با والدین .

چرا که در آن زمان نه به این گستردگی مدرسه بود و نه دانشگاه و نه و فضا و نه اشتیاق و ضرورت به کار کردن بیرون از خانه .

یک نفر کار میکرد همه زیر یک سقف میخوردند همه هم شاکر بودند و صبح و ظهر و شب همه دستشان در یک کاسه و دور یک سفره بودند هر چه هم بود میخوردند و همه هم با غروب آفتاب در ون خانه . و با رسیدن به سن ازدواج هم با یکی از همین بستگان که شناخت او کار سختی نبود ازدواج مینمودند . ازدواجی پایدار و صمیمانه تر . ملای شهر و روستا هم به آنها در همان مسجد شهر و روستا آموختن قران و تکالیف مذهبی میاموخت و کدخدا هم به رفع اختلاف احمالی و درمانگاهی هم اگر میبود به مداوای انها و ژاندار مها ئی و پاسبانانی هم بودند که امنیت را بر قرار میکردند .
از حمام بهداشتی هم خبری نبود از همان حمام دو نوبته عمومی استفاده میشد .
از برق هم بعضا خبری نبود از همان چراغ فیتیله ای و یا طوری استفاده میکردند .
از اب لوله کشی هم خبری نبود بعضا از چشمه های دور با اسب و استر میاوردند و میفروختند و از چاه داخل منزل هم برای غیر شرب استفاده میکردند.

از میوه های متنوع هم خبری نبود که منحصر بود به هندوانه و خیار خربزه منحصرا در فصل تابستان - زمستان هم لبو بود و شلغم .از سیب و پرتقال هم خبری نبود .

از خودرو شخصی هم خبری نبود یک خودروئی بنام پیکاپ کار کسانی قصد مسافرت را داشتند انجام میداد .

لذا این شیوه زندگی را نه به برنامه ریزی روانشناسان و نه جامعه شناسان و نه کنترل دیگران نیازی نبود .

که ا تفاقا همین دست اندر کاران روان شناختی و جامعه شناختی موجب تزلزل مدیریت واحد والدین شده اند .

چراکه ایده ال های انها هم پای پیشرفت دیگر ایده الها امکان بروز و ظهور خواهد داشت و این تناقض عینی و ایده الی موجب نزاع .


اجنتاب نا پذیر است چرا که توقف در ان زمان نشدنی و نیز غیر معقول .
حال با این واقعیت میبایست کار گروه ای و با حوزه تعریف یکدست و متمرکز وهم راستا را موظف کرد تا به راه کارهای احیای نقش والدین در این شرایط
بیاندیشد.

مثلا انجمن خانه و مدرسه چیز خوبیست . انرا غنی تر نمایند.

هر نوع رابطه ای را هم با نگاه مضیق نا هنجاری نکاه نشود. چرا که خیلی از این رایطه ها زیر نظر و با وسواس خانواده ها و حتی با پایش چندین متری والدین و دریک پارک عمومی صورت میگیرد تا قبل از ازدواج چشم بسته طرفین به راهی نروند که بعد پشیمان شوند .

خیلی از این پسران و دختران حتی ممکن است از بستگان دور یکدیگر باشند و چنین تعاملی حساب شده صورت گیرد .

و البته و متاسفانه بعضا هم گرچه با نیت صادق این تعامل صورت میگیرد به نتیجه نا مطلوبی منجر شود .

و اگر همه این بیچارگی را بر سر مشکل عدم امکان تشکیل خانواده ناشی از مشکل اقتصادی تلنبار کنیم استثناها نمیتواند رافع این مدعا باشد. (2197969) (alef-13)
 
میلاد
۱۳۹۳-۰۳-۲۳ ۲۳:۰۳:۳۱
فارغ از مشکلات اقتصادی که باعث بالا رفتن سن ازدواج شده:
معمولا تصویری که از یک پسر دبیرستانی یه کم فهمیده در جامعه هست به این شکل هست:
هر روز صبح بیدار میشه. میره مدرسه . به درس ها کاملا توجه میکنه. بعد ظهر که برمیگرده خونه تو راه برگشت چند تا دختر میبینه که هیچی در موردشون نمیدونه ترجیح میده بی تفاوت از کنارشون رد بشه به جای اینکه مثل بعضی از هم سن و سال هاش بدون هیچ دلیل منطقی شروع به رابطه و دوستی با دخترا بکنه بره خونه استراحت کنه درساشو بخونه و ...
کنکور رو میده دانشگاه قبول میشه (الان شده ۱۸ سال بدون اینکه یک دقیقه با یه دختر غریبه حرف زده باشه چه برسه به عاشق شدن و ازدواج کردن)
میره دانشگاه اگه توفیق نصیبش بشه میره دانشگاهی که بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هست یعنی:
تا جایی که امکان داره کلاس ها ، سایت دانشگاه ، کتاب خانه ،تریا و ... تفکیک جنسیتی هستند.که این شرایط باعث میشه در طول دوره کارشناسی تعداد دفعاتی که دلیل منطقی وجود داشته باشد که با یه دختر کمتر از یک دقیقه حرف بزنه به ده مورد هم نمیرسه.
چه طور از چنین جوونی انتظار دارین که حتی اگر هیچ مشکل مالی نداشت در سنین پایین ازدواج کنه؟
قبلا به خاطر اینکه اکثر ازدواج ها فامیلی بودن این مشکل وجود نداشت ولی حالا که تمایل به ازدواج فامیلی در جامعه کمتر شده همین سیاست های فرهنگی باعث بالا رفتن سن ازدواج شده (2200615) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.