نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 507696
ازدواج سفید حمایت و ضمانت قانونی ندارد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۸

قاضی دادگاه خانواده مطرح کرد : ازدواج های سفید ، بدون تعهد و برای فرار از بار مسئولیت است و هیچ گونه حمایت و ضمانت قانونی برای آنها وجود ندارد.

به گزارش الف برنامه" آوای قانون " رادیو گفت و گو با موضوع (علل و عوامل استحكام خانواده در قانون ایران ) با حضور  پنداشته پور ، رییس شعبه 234 مجتمع قضایی خانواده روانه آنتن شد. وی در این برنامه به پرسشهای مطرح شده پاسخ  داده است.
*****************


بسیاری از دادخواست های طلاق از روی احساسات و دعواهای زود ارائه می شود. قوه قضاییه برای این موضوع چه تدبیری اندیشیده است تا از بار پرونده های ورودی به دادگاه ها کاسته شود؟

پنداشته پور : قوه قضاییه مدتهاست در پی ساماندهی موضوع طلاق به سهم خود است. البته پیشگیری و ساماندهی این مورد باید پیش از قوه قضاییه و در ارگان های دیگر صورت پذیرد.

ابتدا روند طلاق در چند کشور توسعه یافته بررسی شد.در این کشورها مراکز مشاوره ای وجود دارد که الزاما تمامی زوج ها باید به آنجا مراجعه کنند و تمامی مراحل انجام می شود و پرونده ای که به دادگاه می رسد مستقیم وارد مسائل مربوط به حق و حقوق یا مسائل قانونی می رسد.

این مورد به قوه قضاییه پیشنهاد شد و در قانون نیز پیش بینی شده است.بنابراین اگر ما بتوانیم این مراکز مشاوره تقویت کنیم سبب تسهیل در رسیدگی ها خواهد شد و در این حالت پرونده ای که به دادگاه می رسد مطمئنا قابل حل نبوده و باید طلاق صورت گیرد.

بسیاری از دادخواست های طلاق بر اساس اختلافات خیلی کوچک و از روی عصبانیت ارائه می شود و ممکن چندماه دیگر همین دعوا برای زوجین خنده دار باشد.بنابراین این مراکز مشاوره کمک شایانی به تعدیل کردن دادخواستمی کند به این معنا که در اینصورت افرادی که به دادگاه طلاق می رسند مطمئنا عاقلانه این تصمیم را گرفته اند چرا که تصمیمات احساسی در مراکز مشاور فروکش می کنند.

 احساس مسئولیت یکی از عوامل استحکام بنیان خانواده است، برخی از افراد تصور می کنند اگر بدون تعهد در کنار هم زندگی کنند و به اصطلاح ازدواج سفید داشته باشند، بسیاری از معضلات را نخواهند داشت.نگاه حقوقی به این موضوع چگونه است و چه عواقبی در پی خواهدداشت؟

پنداشته پور :  در تمام کشورها عقود و قرار دادها را  به عنوان اصل تاسیس نهاد اجتماعی پذیرفته اند و برای آن آثار قائل شده اند.کلماتی که در صیغه عقد جاری می شود یک نوع تعهد و قرارداد و در واقع یک کار حقوقی است و به دنبال این قرارداد یک سلسله الزامات ، تکالیف و حقوق و حمایت قانونی و قضایی  ایجاد می شود که در ازدواج سفید این حمایت ها و تکالیف وجود ندارد و جامعه از این ازدواج حمایت نمی کند و فرزند حاصل را مشروع نمی داند و حتی محرومیت هایی هم شامل حالشان می شود.

بنابراین آوردن چند کلمه و قبول آنها تعهدات حقوقی زیادی به دنبال خود دارد.ازدواج بدون تعهد در نگاه اول بسیار ساده است و طرفین هر زمان که از هم خسته شوند یکدیگر را رها می کنند اما در ادامه عدم وجود تعهد و عدم پذیرش جامعه آسیب زا خواهد بود.بخشی از نیازهای جوانان برطرف می شود اما معضلات اجتماعی به دنبال آن بسیار زیاد است.

 آیا موارد حقوقی برای ضمانت مسئولیت پذیری زوجین در قانون وجود دارد؟

پنداشته پور : همین ضمانت های قانونی باعث شده است زندگی برای جوانان سخت شود و زوجین از تشکیل خانواده شانه خالی کنند.به طوری که اگر هریک از طرفین مسئولیت خود را به درستی انجام ندهد طرف دیگر می تواند شکایت خود را به محکمه ببرد.

به عنوان مثال مردی که نفقه پرداخت نمی کند به دادگاه احضار می شود و ادعا میکند که ماهیانه پولی را به همسر خود پرداخت می کند.در حالی که نفقه به معنای مسکن ، اثاث البیت ، دارو و درمان ، خوراک و پوشاک همسر و فرزندان است.

 دختری که در منطقه شمالی زندگی کرده است و قادر به زندگی در منطقه جنوبی نیست ، مرد نمی تواند او را وادار به زندگی در هر خانه ای کند.در واقع باید مسکن متناسب با شان همسرش خانه تهیه کند.
نکته دیگر اینکه جهیزیه هدیه پدر و مادر به دختر است و اثاث البیت محسوب نمی شود و  از نظر قانونی تهیه اثاث برعهده مرد است.
 
توصیه شما به عنوان قاضی دادگاه خانواده برای استحکام زندگی مشترک چیست؟

پنداشته پور :  باید به خانواده به عنوان یک نهاد و کانون بها بدهیم و برای شناخت آن وقت بگذاریم و به سراغ متخصصین امر برویم و اطلاعات حقوقی و عاطفی در خصوص مسائل زندگی مشترک افزایش دهیم.زندگی مشترک بسیار پیچیده است و آن را ساده نگیریم و از زیر بار مسئولیت هایش شانه خالی نکنیم.

زندگی مشترک به خودی خود سخت است به دلیل اینکه زن و شوهر با هزینه ها و محدودیت های بالا برخورد می کنند.پسر و دختر از محیط آرامی که از نظر امکانات در رفاه بوده اند وارد یک زندگی با حجم زیادی از مشکلات و مسئولیت ها می شوند.

جوان امروزی برای زندگی مشترک ساخته نشده است و زمینه لازم را ندارد.بنابراین آموزش و حمایت خانواده ها برای شروع یک زندگی اهمیت بالایی دارد.
 
 
 
 
کلمات کلیدی : ازدواج سفید
 
رسول مشهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۷:۰۸:۵۵
البته تدابيري انديشيده شده كه امر طلاق بسادگي ميسر نشود و روند آن طولاني شود ولي اين مسئله باعث ميشود طلاقهاي عاطفي بيشتر شده و روند طلاق رسمي زمان بيشتري تلف كند.
ازدواجهايي كه پس از مدت كوتاهي حتي يك ماه به جدايي منجر شده و خسارات زيادي به طرفين و خصوصا فرزندان وارد مينمايد بايد سبب شود تا جامعه شناسان و علماي قوم تدبيري عميقتر از اينها انديشه كنند .قوانين جديد و مطابق با شرع و عرف جامعه مدرن تدوين كنند تا زندگي ها سهلتر شده و مشكلات كمتر به سراغ بنيان خانواده متوجه شود كه اگر نشود در آينده نه چندان دور با مشكلات بزرگتر از ازدواج سفيد روبرو خواهيم شد. (4543058) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۷:۱۰:۲۴
در جامعۀ ما که طبیعتا تفاوت های فراوانی میان نگرش ها به یک دختر نسبت به یک پسر وجود دارد تردیدی نباید داشت که قربانی اینگونه ازدواج ها ، دختر مظلوم و بی پناه میباشد حتی اگر مصیبتی مثل بارداری و بچه دار شدن هم بسرش نیاد؛
کدوم پسرایرانی حاضره با دختری که قبلا ازدواج سفید داشته ، پیمان ازدواج محضری ببنده ؟!؟!؟!؟!؟!؟
آیا جز اینه که چنین دخترهائی در نهایت مجبور و محکومند که تا آخر عمرشون به سیاهی !!!!!! های ناشی از ازدواج سفید !!!!!! تن بدهند و با طرف های متفاوت و دائما در حال تغییر !!!!! سر و کار داشته باشند ؟!؟!؟!؟!؟ (4543060) (alef-11)
 
سهیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۲۳:۰۳:۰۷
من حاضرم عزیزم. مگه چه اشکالی داره طرف ازدواج کرده باشه سفیدش یا هرچی. این باورهای غلطو از خودتون دور کنید. ممنون (4543352) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۷:۲۵:۰۹
آیا ازدواج سفید از نظر شکل و محتوا با ازدواج موقت فرق دارد؟ دقیقا همان است روشی عقلانی است که باید پشتوانه قانونی هم داشته باشد و آن را نباید قبیح جلوه داد بلکه می توان روشی عالمانه موجب شد که زیان و حواشی کمتری داشته باشد و بلکه به ازداوج دائم منتج شود. (4543072) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۷:۲۸:۰۱
ازدواج سفید از لحاظ شرعی گناه و حکم زنا دارد و از لحاظ قانونی جرم است. (4543074) (alef-11)
 
Belgium
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۲۲:۱۰:۳۳
شما لطفا برید تعریف زنا را دوباره بخوانید. (4543311) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۲ ۰۷:۱۳:۵۱
دین ازدواج موقت رو حلال کرده، شما حرام میکنی ؟ (4543563) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۷:۵۸:۵۰
وقتی خانوم با ۲۷سال سن و مدرک دکتری و شاغل و پسر ۲۸سال با مدرک دکتری و شاغل اجازمون دست پدر خانوم هست باید چه کرد؟میگه رضایت به ازدواج نمیدم.پس تنها راه ازدواج بدون ثبت هست (4543123) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۹:۵۳:۱۴
قوانین ازدواج در ایران دارای د وگانگی هست یک چیز نصفه ونیمه از قواعد اسلامی و اروپایی است که معلوم نیست چی هست کلیه تعهدها متوجه مرداست وزن هیچ تعهدی ندارد مثلا اگر زنی به شوهرش خیانت کتد جنون داشته باشد به حرف شوهرش گوش ندهد وهرچه دیگر مرد موظف است مهریه را بدهد و طلاق حالا مرد میماندو حداقل ۱۲۰ میلیون تومان مهریه یعنی اگر یک کارمتد یا کارگر ساده باشد ده سال زندگیش را بدهد تا خلاص شود یعنی زندگیش نابود میشود پس راه های دیگری مثل ازدواج سفید به وجود می اید (4543217) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۲۰:۰۰:۱۳
خدا ما و فرزندان و پاره های تنمان را از فتنه ها و مفسده ها و شیطنت ها ی آخرالزمان محفوظ کنه انشاءالله
خدا هرچه زودتر امام زمان علیه السلام را برسونه
آبرو داران دائما" نگران و مظطربند

خدا طرفداران فسادهای فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و اجتماعی را لعنت و نابود کنه
آمین یا رب العالمین (4543220) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۶-۱۲ ۰۶:۲۶:۰۱
البته اینگونه ازدواج بیشتر در بین دختر و پسرهایی که دور از خانواده در تهران مشغول کار و تحصیل هستند دیده میشه. (4543543) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.