نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 364956
سنگینی کاهش نرخ سود بانکی بر دوش اجاره نشین ها
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۸
با کاهش نرخ سود بانکی ، مالکان خانه ها دیگر تمایلی به دریافت وجه نقد به عنوان رهن ندارند در نتیجه احتمال افزایش اجاره بها وجود دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، رکود در بازار مسکن و کاهش قابل توجه معاملات این بخش سبب شده که دولت برای خروج بازار از این وضعیت، برنامه‌ جدیدی اتخاذ کند و در کنار اقداماتی چون افزایش تسهیلات، کاهش نرخ سود بانکی را هم در اولویت کاری خود قرار دهد.

بر این اساس شب گذشته با توافق بانک های دولتی و خصوصی مقرر شد نرخ سود سپرده یک ساله از ۱۸ به ۱۵ درصد کاهش یابد که این امر از امروز اول تیرماه اجرایی می شود.

بازار مسکن یکی از حوزه هایی است که به شدت در انتظار گشایشی برای ورود سرمایه به این بخش بوده و به اعتقاد برخی از کارشناسان با کاهش سود بانکی می توان شاهد رونق آن باشیم چراکه بخشی از سپرده‌گذارانی که تا پیش از این، دریافت سود بدون ریسک را از بانک ها ترجیح می‌دادند؛ سرمایه خود را به بازار مسکن انتقال داده تا از منافع حاصل از این بخش بهره‌مند شوند.

اما در کنار رونق خرید و فروش مسکن ، احتمال افزایش نرخ اجاره بها نیز وجود دارد؛ از آنجا که بخشی از مبلغ اجاره‌بها به صورت ودیعه و بخشی به صورت اجاره است، با کاهش نرخ سود بانکی مالکانی که دیگر تمایلی به دریافت وجه نقد به عنوان رهن و سپرده گذاری آن در بانک ها ندارند، سود سرمایه خود را از جیب مستاجران طلب کرده و ودیعه را تبدیل به اجاره نقدی می کنند که این مساله می‌تواند منجر به افزایش اجاره‌بهای مسکن شود.

***کاهش سود بانکی،افزایش اجاره بها را به دنبال دارد
در همین ارتباط ابراهیم نکو نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: هنوز به صورت عملیاتی شاهد کاهش نرخ سود بانکی نیستیم ولی به طور حتم در روزها یا ماه های آتی این امر اتفاق می افتد ؛ اما باید منتظر تعامل بانک هایی که اقداماتی در این باره انجام می دهند باشیم.

نکو تاکید کرد: به طور قطع این امر منجر به کاهش میزان اجاره بها نخواهد شد.

وی ادامه داد: با توجه به رکود مسکن در سال های گذشته شاهد شکستن قیمت در مسکن بودیم ولی همچنان نرخ اجاره بها رو به افزایش است؛ چون دولت مدیریت لازم رابرای کنترل مسکن در این خصوص را ندارد و تصمیمی برای کاهش اجاره بها تاکنون گرفته نشده است.

نکو در خصوص این که نه تنها اجاره بها کاهش پیدا نمی کند بلکه پیش بینی می شود در مهرماه سال جاری با افزایش نرخ مسکن و اجاره بها مواجه شویم، تصریح کرد: با توجه به کاهش نرخ سود سپرده ها و همچنین افزایش نرخ مسکن، در نیمه دوم سال ۹۵ شاهد رشد صعودی اجاره بها خواهیم بود.

وی افزود:کاهش نرخ سپرده های بانکی مالکان را ترغیب به دریافت مبلغ بیشتری اجاره بها به جای ودیعه رهن می کند.

***رونق در بازار خرید و فروش مسکن
محمد سقایی نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کاهش نرخ سود بانکی و افزایش ساخت و ساز ، رونق را به بازار خرید و فروش مسکن باز می گرداند.

وی تاکید کرد : همچنین ارائه تسهیلات وام مسکن با سود بانکی پایین سبب افزایش معاملات در این حوزه می شود .

وی ادامه داد : اما متاسفانه در جامعه ما از مسکن به عنوان یک ابزار برای کسب سود و سرمایه گذاری استفاده می شود و برای حل معضل مسکن به این موضوع توجه نمی شود.

نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد : در بازار مسکن هرکس به فکر کسب سود بیشتر است ؛ مستاجر به فکر پرداخت کمتر اجاره بها ، مالک به فکر افزایش نرخ مسکن و اجاره بها وانبوه سازان و واسطه ها به دنبال افزایش نوسانات قیمت هستند ،در نتیجه بیشتر مواقع با رکود مسکن و افزایش اجاره بها مواجه هستیم .
 
کلمات کلیدی : سود، بانک، سود بانکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۲:۴۵:۳۲
چند روز قبل در بنگاه بودم رهن وجود ندارد رهن و اجاره با رهن بسیار کم موجود است . یک میلیون برای 30 هزار تومان ماهانه هم عرف چندین ساله است (3774008) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۲:۵۲:۵۲
دولت تدبیرو نا امیدی مگر نگران مستاجرین است اصلا" نگرانی برای آنها معنی و مفهومی. ندارد. (3774022) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۲:۵۳:۱۶
وقتی که دولت تبخیر امید نرخ سود را کاهش میدهد ما مجبوریم اجاره بها را دوبرابر کنیم تا زیان مان جبران گردد . (3774026) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۷:۳۰:۳۱
لطفا دولت بر بازار اجاره نیز نظارت داشته باشد
ما مستاجران چه گناهی داریم که هر سال باید شاهد افزایش اجاره ها باشیم (3774696) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۲۱:۳۱:۳۹
مسولان خود رئیس گرانفروشان هست (3775059) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.