نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 489057
پزشکی قانونی: عربستان اندام‌های داخلی شهید رکن آبادی را خارج کرده بود
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۱
مدیر کل کمیسیون‌های پزشکی قانونی کشور گفت: به دلیل اینکه پرونده بالینی مرحوم کیا رستمی در اختیار این سازمان قرار نگرفته است پزشکی قانونی نمی‌تواند در خصوص مرگ وی اعلام نظر کند.

به‌گزارش فارس؛ احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص آمار پرونده‌های کمیسیون‌های قصور پزشکی این سازمان، گفت: در سال 95 تعداد 7214 پرونده از شکایات بیماران به دست ما رسیده است که این آمار نسبت به سال 94 با رشد 27 درصدی همراه بوده است. همچنین از این تعداد در سال گذشته 4088 مورد تبرئه شده‌اند و 3126 مورد محکومیت داشته‌ایم.

شجاعی، گفت: شکایات مستقیم به مراکز پزشکی قانونی مراجعه نمی‌شود و این سازمان بعد از رسیدن شکایات به مراجع قضایی کار کارشناسی را بر عهده دارند.

جراحی زنان و زایمان در صدر قصور پزشکی
وی در خصوص پرونده‌های قصور پزشکی ادامه داد: 1157 مورد از این شکایات مربوط به متخصصان زنان و زایمان، 976 مورد جراحی عمومی، 731 مورد جراحی ارتوپدی، 686 مورد مربوط به دندان‌پزشکان و 522 مورد از این خطاها به بخش پزشکی عمومی مرتبط است.

اجرای موفقیت آمیز طرح دادپزشک
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه در خصوص اجرای طرح دادپزشک توضیح داد، مدتی است که از اجرای این طرح می‌گذرد و اجرای آن با موفقیت همراه بوده است که از بین استان‌های کشور می‌‌‌توان استان فارس را به عنوان یکی از استان‌های موفق در اجرای این طرح نام برد. در این طرح سه هدف ارائه تسهیلات به مردم، پیشگیری از مراجعه پزشکی قانونی و جمع‌آوری اطلاعات مفید برای وزارت بهداشت مدنظر قرار داده شده بود که امیدواریم تا پایان سال طرح به طور کامل اجرایی شود.

شجاعی گفت: در سال 95، 38 هزار و 776 مورد معاینه اجساد توسط سیستم دادپزشک انجام شده است که این به معنای این موضوع است که این تعداد اجساد برای معاینه به پزشکی قانونی ارجاع داده نشده است.

سرعت رسیدگی به پرونده‌ها نسبت به میانگین جهانی مناسب است
وی در خصوص میزان زمان بررسی پرونده‌ها در پزشکی قانونی کشور نسبت به میانگین جهانی، گفت: سرعت رسیدگی به پرونده‌ها نسبت به میانگین جهانی در حد مناسبی قرار دارد و حتی از بسیاری از کشورها جلوتر هستیم. 

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص پرونده‌های فوت مرتبط با مصرف مواد دخانی، گفت: برخلاف تصور عمومی اکثر افراد به دلیل مصرف مواد مخدر در منزل فوت شده‌اند و جزو کارتن‌خواب‌ها نبوده‌اند. در سال گذشته تعداد افراد فوتی بر اثر مصرف سرب حدود 50 نفر بوده که سرب موجود در تریاک دلیل مرگ این افراد اعلام شده است.

شجاعی تصریح کرد: الگوی مصرف مواد مخدر عوض شده است و اکنون مصرف تریاک رتبه اول و مشتقات حشیش در رتبه بعدی قرار دارد. حدود 60 تا 70 درصد از مرگ و میرهای ناشی از مصرف مواد مخدر به دلیل مصرف همزمان یا بیش از حد این مواد بوده است.

علت شهادت شهید رکن آبادی مشخص نیست
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص بررسی پرونده‌های افراد فوت شده در حادثه پلاسکو، توضیح داد: بر روی تمام اجساد افرادی که در این حادثه جان خود را از دست داده‌اند کالبدشکافی صورت گرفت و آمار نهایی اعلام شده است. 

وی در ادامه در خصوص بررسی پرونده شهید رکن‌آبادی، توضیح داد: کالبدشکافی بر روی پیکر وی توسط کشور عربستان انجام شده و از این رو اندام‌های داخلی درآورده شد و به ما نیز تحویل داده نشده است همچنین به دلیل اینکه مدارکی از طرف این کشور به تهران ارسال نشده علت فوت هنوز مشخص نیست و دلیل شهادت وی توسط پزشکی قانونی تأیید نشده است. از لحاظ پروتکل‌های بین‌المللی هر فردی در هر کشوری فوت شود باید روند کالبدشکافی در همان کشور صورت گیرد و جسد به صورت مومیایی شده به کشور مقصد ارسال شود.

پزشکی قانونی بدون مستندات درخصوص علت دقیق مرگ کیارستمی اظهار نظر نمی‌کند
در ادامه این نشست خبری کامران سلطانی مدیر کل کمیسیون‌های پزشکی قانونی کشور در خصوص ادامه رسیدگی به پرونده مرحوم کیارستمی، گفت: بعد از فوت مرحوم کیارستمی و قبل از شکایت خانواده وی جلساتی در نظام پزشکی مطرح و قصور پزشکی در درمان دلیل فوت وی اعلام شد که این منجر به رأی انتظامی از طرف هیأت انتظامی تهران گردید.

وی افزود: اولیای دم سپس در دادسرای تهران اعلام شکایت کردند و دادسرا هم در تعیین اینکه میزان قصور صورت گرفته چقدر بوده این پرونده به پزشکی قانونی ارجاع شد که تاکنون سه مورد نظر کارشناسی شده و پاسخ پزشکی قانونی صریح و روشن است.

سلطانی افزود: کمیسیون کارشناسی پزشکی قانونی موظف به پاسخگویی اشخاص نیست بلکه بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری موظف به پاسخگویی به دادگاه و مراجع قضایی است نهایت این که با بررسی پزشکی قانونی در مراحل درمان مشخص شد قصور اتفاق افتاده اما با توجه به اینکه کالبدشکافی بر روی جسد وی انجام نشده بود علت دقیق مرگ مشخص نیست.

مدیر کل کمیسیون‌های پزشکی قانونی کشور، گفت: پزشکی قانونی بر اساس مستندات اعلام نظر می‌کند و از آنجا که کالبدشکافی انجام نشد ما درخواست انتقال پرونده بالینی از فرانسه به تهران را داشتیم که متأسفانه این پرونده به دست ما نرسیده است و بر اساس درخواست فرزند مرحوم تنها چند صفحه توضیحات از پزشک معالج به ما رسیده که در آن توضیحاتی در خصوص برگ پذیرش و روند درمان مطرح نشده است. 

افزایش آمار خودکشی در اردیبهشت ماه سال گذشته
شجاعی در ادامه بیان کرد: متأسفانه آمار خودکشی در اردیبهشت ماه سال گذشته افزایش داشته است که شاید بتوان دلیل رخ دادن این موضوع را رفتار غلط رسانه‌ها در پررنگ کردن خبرهای مربوط به خودکشی دانست. رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص شیوه خودکشی افراد، گفت: 52 درصد از خودکشی‌ها به روش حلقه‌آویز، 17 درصد مسمومیت با سم، 7 درصد مسمومیت دارویی، 6.5 درصد سلاح سرد، 6.5 درصد سوختگی و 4 درصد سقوط از ارتفاع بوده است.

وی در خصوص رنج سنی افرادی که به دلیل خودکشی جان خود را از دست داده‌اند،‌ گفت: 25.3 درصد این افراد در سن 30 تا 39 سال بوده، 7.5 درصد زیر 18 سال، 21.9 درصد در رنج سنی 18 تا 24 سال و 16 درصد این افراد سن بالای 50 سال داشته‌اند.

3 بانک چشم مجوز فعالیت گرفته‌اند
شجاعی در ادامه این نشست خبری در خصوص فعالیت بانک چشم در کشور توضیح داد: یکی از بهترین جراحی‌های پیوند قرنیه است که فرد متقاضی بعد از انجام این عمل می‌تواند بینایی خود را به دست آورد. به همین دلیل سال‌هاست که بانکی تحت عنوان بانک چشم در کشور فعال شد. 

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در خصوص تعداد بانک‌های چشم فعال در کشور، گفت: بانک مرکزی چشم سالهاست که در تهران به صورت موفقیت‌آمیزی در حال فعالیت است. همچنین دومین بانک چشم کشور در شهر شیراز قرار دارد و نیاز آن منطقه را تأمین می‌کند. 

وی افزود: بانک چشم فارابی به عنوان سومین مرکز فعال در این حوزه در حال خدمت‌رسانی به بیماران است. باید گفت در حال حاضر فقط سه بانک چشم مجاز در کشور در حال فعالیت هستند و در شهر مشهد هیچ مرکزی برای فعالیت مجوز نگرفته است.
 
کلمات کلیدی : پزشکی قانونی، عربستان، شهید رکن آبادی
 
محمد جواد
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۶:۱۸:۲۸
حالا بگید امنیت حج تامین شده.حجاج عزیز همچین کشوری نتظرتونه. (4458572) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.