نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 259656
کاهش سن زنان سرپرست خانوار
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۶
‌افزایش تعداد طلاق در سال‌های گذشته به‌دنبال خود افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار را درپی داشته است.

به گزارش همشهری، اين طلاق‌ها كه عمدتا در ۵سال ابتدايي زندگي روي مي‌دهد باعث شده تا سن زنان سرپرست خانوار به ۱۶سال كاهش پيدا كند، اين در حالي است كه اكنون يك‌هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش كميته امداد زير ۱۸سال سن دارند. موضوعي كه حسين انواري، سرپرست كميته‌امداد نيز كه بيش از يك‌ميليون زن سرپرست خانوار را در كميته امداد تحت پوشش دارد، به آن اشاره كرده و مي‌گويد:‌ افزايش دختران بازمانده از تحصيل و بازمانده از ازدواج و عدم‌حمايت‌هاي لازم و كافي از زنان آسيب‌پذير و آسيب‌زا از معضلات جامعه ماست.

وي با بيان اينكه زنان سرپرست خانوار در انواع مختلف فوت، طلاق، مهاجرت يا زنان رهاشده در ازدواج با اتباع خارجي (متأسفانه اين مورد در كشور در حال رشد است) و... اقشار آسيب‌پذير جامعه هستند، مي‌گويد: خانواده‌هاي بدسرپرست، ازدواج‌هاي موقت و غيررسمي و... شرايطي را به‌وجود مي‌آورند كه از برخي از اين خانواده‌ها با عنوان خانواده‌هاي «خود سرپرست» ياد كنيم.

رضا نوروزي، مديركل حمايت‌هاي اجتماعي كميته امداد نيز با اشاره به تعداد زنان سرپرست خانوار اين نهاد به همشهري مي‌گويد:‌‌حدود يك‌ميليون و ۵۳هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش كميته امداد هستند كه با احتساب عائله‌مندي آنها بيش از ۲ ميليون نفر مي‌شوند. به گفته وي ۵۰درصد زنان سرپرست خانوار بالاي ۶۰سال سن دارند. به گفته وي ۸۱درصد از اين زنان به‌علت فوت همسر(سرپرست خانوار)، ۱۴درصد به‌دليل طلاق و مابقي به‌دليل بدسرپرستي، از‌كار‌افتادگي سرپرست و... تحت پوشش كميته امداد قرار گرفته‌اند. افزايش آمار طلاق در سال‌هاي اخير باعث شده تا به تعداد زنان سرپرست خانوار افزوده شود.

نوروزي با اشاره به اين موضوع مي‌گويد: طي ساليان اخير فوت سرپرستان خانوار به‌دليل بهتر‌شدن شرايط بهداشتي و كمتر‌شدن تصادفات كمتر شده اما آمار زنان مطلقه بيشتر شده است. به گفته وي حدود ۲۴درصد زنان سرپرست خانواري كه به حمايت كميته امداد درآمده‌اند زير ۴۰سال سن دارند و اين به معني جوان‌شدن زنان سرپرست خانوار در كشور است. براساس آمار كميته‌امداد سال گذشته بيشترين تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش در خراسان‌رضوي با ۵۵هزار نفر، فارس بيش از ۷۹هزار نفر و گيلان با ۶۸هزار و ۵۰۰نفر به ثبت رسيده است در عين حال استان سمنان با بيش از ۷هزار و ايلام با بيش از ۱۱هزار و قم با كمتر از ۱۳هزار زن سرپرست خانوار كمترين تعداد را در اين زمينه دارا هستند.

بازگشت به زندگي طبيعي و ازدواج مجدد يكي از اقدامات كميته امداد براي زنان سرپرست خانوار است. به‌گفته نوروزي موضوع ازدواج مجدد زنان از سال ۹۰ در كميته امداد پايه‌ريزي شده و سالانه بين ۳تا ۴هزار زن سرپرست خانوار ازدواج مي‌كنندكه سال گذشته نيز بيش از ۳هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش كميته‌امداد ازدواج كردند.

آگاهي، لازمه بازگشت به زندگي‌
سيدحسن موسوي‌چلك، رئيس انجمن مددكاري اجتماعي ايران نيز با اشاره به افزايش تعداد زنان سرپرست خانوار راهكار جلوگيري از آسيب‌هايي كه اين زنان را تهديد مي‌كند را آگاهي مي‌داند و به همشهري مي‌گويد: يكي از مشكلاتي كه ما داريم اين است كه نه‌تنها زنان سرپرست خانوار بلكه بسياري از افراد جامعه با حقوق اجتماعي‌شان آشنا نيستند و منابع اجتماعي را نمي‌شناسند. چنين زناني مي‌توانند با مراجعه به بهزيستي، كلينيك‌هاي مددكاري اجتماعي و كميته امداد امام‌خميني‌(ره) راهنمايي‌هاي لازم را دريافت ‌كنند و مددكاران به‌راحتي آنها را راهنمايي مي‌كنند.

اين مددكار اجتماعي در ادامه مي‌افزايد: زنان خودسرپرست نيز مانند ديگر افراد جامعه در معرض آسيب‌هاي اجتماعي هستند و نمي‌توان آنها را تفكيك كرد. افرادي كه فقير باشند و نياز مالي داشته باشند طبعا آسيب‌هاي اجتماعي بيشتري خواهند ديد. هميشه بين فقر و آسيب‌هاي اجتماعي رابطه مستقيم وجود دارد و اين محدود به يك گروه زنان بي‌سرپرست نيست بلكه تمام جامعه را تهديد مي‌كند. موسوي‌چلك تأكيد مي‌كند: سازمان‌هاي حمايتي بايد در كنار حمايت‌هاي مستقيم از زنان سرپرست خانوار آموزش‌هاي لازم براي رويارويي با مشكلات و جلوگيري از ابتلا به آسيب‌هاي اجتماعي را به آنها بدهند.

همچنين لازم است كارگروه‌هايي براي جلوگيري از عواملي كه به از دست رفتن سرپرست يك خانوار منتهي مي‌شود تشكيل شود و با كاستن از آمار طلاق و تصادفات رانندگي بنيان خانواده‌ها را استحكام بخشيد تا شاهد گسترش تعداد اين افراد در جامعه و تحميل هزينه‌هاي سنگين به نهادهاي حمايتي ازجمله بهزيستي و كميته‌امداد امام خميني(ره) نباشيم.
 
کلمات کلیدی : زنان سرپرست خانوار ، کمیته امداد
 
کرد تمندانی
۱۳۹۳-۱۱-۲۲ ۰۷:۰۹:۱۸
در استان سیستان و بلوچستان آمار طلاق بین اهل سنت بسیار زیاد شده و مرسوم شده چند زن می گیرند و بچه درست می کنند و زن را طلاق و با بچه ها تحویل کمیته امداد می دهند تا کمیته امداد هزینه تحصیل و زندگی انها را تامین کند بهتر است آگاه سازی بشوند که این بچه ها خلافکاران آینده نشوند (2675319) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.