کد مطلب: 303151
بیانیه مشترک ایران، چین و آمریکا درباره رآکتور اراک
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۱:۴۳
وزارت انرژی آمریکا و سازمان انرژی اتمی چین در بیانیهای مشترک با سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کردند که قرار است نقش اصلی را در اصلاح رآکتور اراک ایفا کنند.
به گزارش فارس، دو کشور آمریکا و چین در بیانیهای مشترک با ایران، تائید کردند که قرار است نقش اصلی را در فرآیند نوسازی رآکتور آب سنگین اراک ایفا کنند.
در ادامه متن کامل این بیانیه به نقل از سایت وزارت انرژی آمریکا، آمده است:
مقام سازمان انرژی اتمی چین به نمایندگی از جمهوری خلق چین، وزارت انرژی به نمایندگی از ایالات متحده آمریکا و سازمان انرژی اتمی ایران به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران روز ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۵ برای بحث در مورد گامهای آتی برای نوسازی رآکتور اراک، همانطور که در برنامه جامع اقدام مشترک مصوب در ۱۴ جولای ۲۰۱۵ و مورد تائید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل آمده، در وین دیدار کردند.
با عنایت به اهمیت منع اشاعه، امنیت هستهای و ایمنی هستهای و لزوم همکاری بینالمللی برای تحقق این اهداف، سازمان انرژی اتمی چین، وزارت انرژی ایالات متحده و سازمان انرژی اتمی ایران یادآور شدند که بر اساس ضمیمه اول از برجام، ایران به عنوان مالک، نقش رهبر و مدیر پروژه نوسازی اراک را با حمایت دیگر اعضای برجام، بر عهده خواهد داشت.
سازمان انرژی اتمی چین، وزارت انرژی ایالات متحده و سازمان انرژی اتمی ایران همچنین یادآور شدند که چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلستان و ایالات متحده همراه با نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، متعهدند که پیش از روز اجرا، منطبق با قوانین ملی خود کارگروهی را برای تعیین نقشهای مربوطه در پروژه با هدف تسهیل پروژه، ایجاد کنند.
سازمان انرژی اتمی چین و وزارت انرژی ایالات متحده بر آمادگی خود را برای تشکیل و ریاست مشترک کارگروه E۳/EU+۳ در ارتباط با این پروژه ذیل برجام، تأکید کردند. دیگر کشورهای حائز تخصص هستهای مربوطه هم میتوانند در صورت وجود اجماع میان اعضای کارگروه و ایران، به کارگروه بپیوندند.
سازمان انرژی اتمی چین به عنوان رئیس مشترک کارگروه، قصد دارد رابط اصلی به نمایندگی از کارگروه برای انجام ارتباط و هماهنگی با سازمان انرژی اتمی ایران جهت اجرای پروژه باشد.
سازمان انرژی اتمی چین، وزارت انرژی ایالات متحده و سازمان انرژی اتمی ایران قصد دارند با همکاری با یکدیگر اسناد رسمی مربوطه را در اسرع وقت جمعبندی کرده و آنطور که در برجام آمده و منبطق با قوانین ملیشان، مسئولیتها و عملکرد کارگروه و همچنین کانال ارتباطی میان سازمان انرژی اتمی چین و سازمان انرژی اتمی ایران را تعیین کنند تا پروژه در زمانبندیای مناسب و در اسرع وقت تکمیل شود.
کلمات کلیدی : ایران+آمریکا+چین+رآکتور اراک