نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 218859
نقدی بر توافق ژنو
بخش تعاملی الف - حسین ابراهیمی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۱۱
در این مطلب می خواهم بخش هایی از سخنان دكتر سيد عباس عراقچي در نشست سياسي با عنوان بررسي توافق ‍ژنو و آينده مذاكرات هسته اي که در جمع روحانيون حوزه علمیه خراسان در مدرسه علميه عالي نواب برگذار شد را بررسی و نقد نمایم.

عمده سخن و استدلال جناب آقاي عراقچي براي پيروزمندانه و موفقيت آميز خواندن اين مذاكرات و توافقنامه در سراسر سخنشان اين بود كه بعد از سال ها دشمني و نپذيرفتن حقوق ما دشمنان در اين مذاكرات مجبور شدند غني سازي را به رسميت بشناسند و اين سخن ايشان درحالي بود كه خود آقاي عراقچي در جاي ديگر سخنشان اين حرفشان را به گونه اي نقض كردند.

ايشان خطاب به طلاب حاضر در جلسه فرمودند شما كه اهل علم هستيد مي دانيد فرق است بين حق و اجراي حق سپس ادامه دادند كه اين حق براي ما ذاتي است يعني كسي نمي تواند آنرا به ما بدهد يا اينكه آنرا از ما بگيرد و بلكه اين حق مثل نفس كشيدن يك حق ذاتي براي ماست اما نكته اينجاست كه ما براي اجراي اين حق پاي ميز مذاكره نشستيم كه آنها با اجراي آن به مقابله بر نخيزند و اقداماتي نظير تحريم را انجام ندهند.

به علاوه آنكه ايشان باز از كلمات مبهم توافقنامه دفاع مي كردند و حال آنكه بر همگان واضح است كه متن يك توافقنامه با دشمن بايد صريح و مبين باشد تا دشمن نتواند فردا روزي از آن سوء استفاده كند.

سپس ايشان در بخش ديگر سخنشان در توجيه موضوع برد برد گفتند كه اين مذاكرات از يك طرف براي ما برد بود چون در وهله اول چيزي كه براي آنها مشكل بود و پيش ديگر شركايشان براي آنها مشكل ساز شد يعني غني سازي ما از سوي دشمن تاييد شد.

اما نسبت به اين سخن سوال اينجاست در مسئله و حقي مثل غني سازي حق و اجراي آن چيزي جداي از هم هستند يا اينكه داشتن اين حق و ذاتي بودن آن به معناي آن است كه ما مي توانيم از اين حق استفاده كنيم و آنرا اجرا نماييم و اصلا اينكه كسي اينچنين حقي داشته باشد معنايي غير از توانايي اجراي آن ندارد و اين تناقضي آشكار در سخنان ايشان است كه از طرفي مي گويند اين حقي مثل تنفس است و از طرفي آنها بيايند اجراي اين حق ما را تاييد كنند و جالبتر آنكه ما تاييد اين حق ذاتي را از سوي آنها براي خود يك پيروزي بزرگ بدانيم و پيوسته روي آن در اين طرف و آن طرف تاكيد و اصرار نماييم.

ايشان در ادامه سخنشان در توجيه برد برد گفتند اين مذاكرات و توافق براي دشمنان ما هم برد است و اين به معناي آن نيست كه ما امتياز بزرگي براي اين برد به آنها داديم بلكه ما فقط براي مدتي غني سازي بيست درصد را تعليق كرديم اما تمام هم و غم آنها در موضوع هسته اي آن است كه ما بمب هسته اي نداشته باشيم ما هم كه به فتواي صريح مقام معظم رهبري نه تنها بمب بلكه همه سلاح هاي كشتار جمعي را حرام مي دانيم كه آنها هم اندك اندك دارند اين فتوا را باور مي كنند از طرفي ما به آنها مي گوييم مشكل شما بمب است وما هم بمب نداريم و اصلا ما اين حرام را نمي خواهيم و اين به معناي برد آنهاست.

اما علاوه بر آنكه مقام معظم رهبري بارها و بارها تاكيد كرده اند كه بمب هسته اي تنها بهانه آنهاست و آنها در واقع مي خواهند ايران اسلامي هيچ پيشرفتي نداشته باشد نقد آشكار به اين سخن آن است كه دشمنان پليد و خونخوار ما نمي گويند شما بمب نداشته باشيد كه ما هم بگوييم نداريم و اين را باور كنند و اينچنين پيروزي آنها شكل بگيرد بلكه آنها در اين موضوع مي گويند ايران نبايد توانايي ساخت بمب هسته اي را داشته باشد تاكيد مي كنم آنها تنها زماني برنده اند و راضي مي شوند كه ما به هيچ وجه نتوانيم بمب هسته اي بسازيم و اين به معناي لزوم برچيده شدن كل تاسيسات هسته اي و يا بخش عمده اي از اين تاسيسات مهم است.

در اينجا بايد به آقاي عراقچي و تمام افرادي كه پيوسته فتواي مقام معظم رهبري مبني بر حرمت توليد نگهداري و استفاده از بمب هسته اي را تكرار مي كنند و انگار با اين سخن مي خواهند توقف رشد كشور در موضوع هسته اي و غني سازي را توجيه كنند بگوييم حرام بودن بمب هسته اي به هيچ وجه به معناي حرمت غني سازي حتي غني سازي نود درصد نيست چرا كه اين غني سازي علاوه بر آنكه لا اقل ايجاد رعب در دل دشمن مي كند مي تواند مصارف مفيد و حلال فراواني در موضوعات مختلف داشته باشد كه يقينا توجيه كننده عدم حرمت آن خواهد بود.

به علاوه امثال آقاي عراقچي كه مي گويند ما به غني سازي بيست درصد و بالاتر نيازي نداريم چگونه مي توانند جواب خانواده هاي شهداي هسته اي كه جوانان دانشمندشان جان خويش را بر سر رسيدن به اين نقطه از غني سازي و پيشرفت فدا كردند بدهند؟
 
کلمات کلیدی : حسین ابراهیمی
 
كامران
۱۳۹۲-۱۲-۱۸ ۰۷:۲۹:۲۷
بهتر بود عنوان مطلب ات را مي نوشتي نقدي بر آقاي عراقچي. (2013216) (alef-10)