نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 295160
راه های سلب اعتماد از نظام اداری: سهیمه جانبازان فرهنگی و غیره
بخش تعاملی الف - سعید قاسمی زاده تمر
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۲


چرا اندک فرصت کاری را به شیوه ای غیر رقابتی تخصیص دهیم چرا پاسخگویی چنین تصمیماتی نباشیم؟

مقدمه ای فراموش شده از دوران بیکاریمان

اگر مثل من شاغلید حتما به زحمت یادتان می آید که بیکاری و در جستجوی کار بودن چقدر روحیه و زندگی جوان را تحت تاثیر قرار می دهد. من آن روزها، بعد از فارغ التحصیلی نیروی حق التدریس یک دانشگاه دولتی بودم، تصمیم گرفتم به خاطر دانشجویان، خودم و علم، دیگر حق التدریس نروم و دو روز خسته و کوفته، از کلاسی به کلاس دیگر دوان نباشم. قبل از آنکه اخبار قبولی ام در آزمون استخدامی یک بانک و یک مرکز دولتی به من برسد یک تابستان وقت داشتم که حس و حال یک فرد جویای کار را درک کنم.

آنقدر سخت بود که هنوز یادم هست. غرور یک جوان، هویت او، عزت او و از همه مهم تر توانایی ها و ارزشمندی او، برایش سوال برانگیز می شود. نزدیک به ده سال از ان روزگار من می گذرد، مطمئنم نمی توانم حس حدود ۶ میلیون جویای کار و نا امید از کار در این سرزمین را بیان کنم.

وقتی که جوانی در این مملکت به خاطر نبود فرصت کاری سرافکنده می شود من خودم را مسوول می دانم، مسوول اینکه نتوانستیم با ایجاد آبادانی و بهره وری، فرصت کاری برای جویندگان کار فراهم آوریم.

تخصیص هایی که دیگر توجیهی ندارند

وقتی رکود اقتصادی دوام می یابد، بخش خصوصی رونق نمی گیرد، فرصت های شغلی کمی خلق می شود بخصوص وقتی پنجره فرصت جامعه، یعنی بیشترین نیروی آماده کار روانه بازار کار می شود، تنها امید به استخدامی های دولت بسته می شود.

استخدام های کلانی مثل استخدامی آموزش پرورش، طرح عجیبی بنام استخدام دستیار مدیر در سطوح بسیار بالای اداری، کور سوی امیدی می شود برای بیش از شش میلیون نفر.

برخی بنا به رشته تحصیلی حذف می شوند. برخی دیگر انشالله آلوده مشاغل درآمدزای[مفید] دیگری شده اند که فقط از روی عادت پیگیر اخبار می شوند و عده ای دیگر خود را بار دیگر آماده یک آزمون عمومی و اختصاصی می کنند.

اما بررسی اخبار:
تیتر خبر «جزییات استخدام فرزندان فرهنگیان» است و به گزارش باشگاه خبرنگاران، کل خبر را زیر و رو می کنی، یک واژه فرهنگیان وجود دارد آنهم فقط در تیتر. باقی مطلب اختصاص به سهمیه ها دارد.

در نهایت یک جویای کار از این خبر و صحبت های آقای محمد حسین کفراشی، مدیرکل امور شاهد و ایثارگری وزارت آموزش و پرورش به وجود یک سامانه پی می برد که اختصاص دارد به فرزندان شاهد و فرزندان جانبازان فرهنگی.

در سال ۱۳۹۴ به سر می بریم، از جنگ ۲۷ سال گذشته است و عمده شهدای جنگ ما مربوط به سال های قبل از ۶۴ است. اکثر این هم سن و سالان من، ترجیح می دهند در سازمان های قوی تری استخدام شوند.

جانبازان عزیز نیز بالاخره جذب آموزش پرورش شده اند، دلیلی ندارد که فرزندانشان اولویت بگیرند. حال با این احوال، چرا برای استخدام چندصد نفر فرزند شهید و فرزند جانباز، شش میلیون جوان را از پاسخگویی مسوولان آموزش پرورش ناامید می کنند؟

می توانم اطمینان دهم بعد از تکمیل استخدامی ها، تعداد این سهمیه ای ها کمتر از هزار نفر خواهد بود و سوال اینجاست که چرا مدیرکل محترم امور شاهد آموزش و پرورش از شیوه دیگری برای پالایش استخدامی های سهمیه ای استفاده نمی کند و شیوه پرهزینه تری را که خیلی بیکاران را ناامید می کند بر می گزیند؟

اگر واقعا مجبور به عمل به ماده ۴۸ قانون مقررات مالی دولت « که می‌گوید: هر دستگاهی که می‌خواهد نیرویی جذب کند، موظف است؛ فرزندان شهدا، جانبازان ۲۵ درصد و آزادگان شاغل متوفی دستگاه خودش را در اولویت قرار دهد» است، آیا لازم نیست پاسخگوی بی شمار جویندگان کار باشد آنهم زمانی که هنوز هیچ خبر رسمی درباره استخدامی ها منتشر نشده است؟ چه لزومی دارد در این بی خبری، ایشان سامانه خود را راه اندازی کند؟

در مورد استخدامی نورسیده دولت تدبیر هم باید پرسید آیا دستیار مدیر ارشد، آنهم بدون سابقه کاری، چیزی جز باز گذاشتن دست مدیران ارشد برای نئو آقازاده هاست؟ اصولا یک نخبه تازه کار وقتی جای ارتقائ دیگر کارمندان دولت را سد کند، فوایدش می تواند بیش از مضراتش باشد؟

سوال اساسی فراموش نشود: چرا ماده ۴۸ قانون مقررات مالی دولت نباید بازنگری شود، اگر بازنگری نمی شود چرا به جامعه جویندگان کار توضیح داده نمی شود که چه تعداد از فرصت های شغلی جامعه را این ماده اشغال می کند؟ محض وجود یک ماده قانونی نمی تواند بی توجهی به احساسات جامعه جوانان جویای کار را توجیه کند.

متخصصین منابع انسانی کشور چرا در مقابل چنین فجایعی، [تاکید می کنم فاجعه است بی توجهی به سلب اعتماد ها به ساختار اداری کشور] فریاد نمی زنند.
 
کلمات کلیدی : سعید قاسمی زاده تمر
 
رضا
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۰۲:۱۷:۱۵
بعنوان فرزند یک جانباز 70 درصد مبنویسم:کاش توی زندگی ما بودید و میدیدید که هیچ چیز(قطعا هیچ چیز)از این سهمیه ها،از سهمیه ماشین،مسکن و ... به ما نرسید.ما با صدای فریادهای پدرانو گریه های مادرانمان بزرگ شدیم.بقول شاعری ک میگفت
"سهم ما از زندگی شاید، همین چند درصد سهمیه دانشگاه بود...!"... (3190940) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۰:۳۹:۰۴
رضا جان
من هم دقیقا همین را می گویم. میگویم چرا چیزی که بهشون نمیدید را اینقدر چوماق می کنید بر سر شش میلیون بیکار دیگر
چرا همش شعار، همش سلب اعتمادها
وگرنه خدای ناکرده ما قدرنشناس نیستیم برادر. از زاویه میلیونها بیکار جویای کار به قضایا نگاه کنیم بد نیست.
اما اینکه چرا هیچ چیز از این سهمیه ها به شما نرسید یک مساله کاملا جدای دیگر است.

با امید ایرانی آباد که ثروتش سهمیه ای تقسیم نشود هرکس به اندازه تلاشش (3191526) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۵:۴۶:۳۲
به جای این صحبتها ی کلی میگفتی چرا نصیبتان نشد؟ ندادند یا نخواستید؟ مشکل کجا بود؟ (3192563) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۰۷:۵۷:۱۵
متسفانه این مواد قانونی وسیله جهت سو استفاده برخی مسئولین شده است ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3191047) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۰۸:۵۰:۵۶
مشکلات کشور ما از همین ناحیه سهمیه ها شروع شد
زمانی که مثلا یک فوق لیسانس نتونست وارد یک کار بشه ویک دیپلم به دلیل سهمیه وارد آن کار شد و اکنون ان شخص دیپلم هزاران خطا کرده و هزاران تصمیم اشتباه گرفته و میلیارد ها تومان به هدر داده واین رویه کماکان ادامه دارد
سهمیه ها بالاخص در خصوص دانشگاه واستخدام خیانتی بزرگ ونابخشودنی بوده و هست در حق جوانان این کشور
به خانواده شهدا و ایثار گران حقوق بدهبد،حمایت مالی کنید اما سهمیه استخدام ودانشگاه دادن خیانت است (3199474) (alef-13)
 
حقیقت -قم
۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۱۳:۵۷:۵۳
نکته قابل توجه اینکه اخیرا آقای محمود عسگری آزاد طی بخشنامه ای به شماره 170061 کارمندان دولت را از ادامه تحصییل با جیب ووقت و با هزاران بدبختی منع کرده است .
بند 3 بخشنامه یادشده که ایثارگران تابع مقررات خودشان هستند ماموریت آموزشی +عدم ممنوعییت در تمام مقاطع ) ضمن احترام به تمام ایثارگران عزیز و حمایت از ایشان ، اینگونه بخشنامه های این دستی نامیدکننده و تبعیض آمیز و بنظر میرسد مفسده آور باشد . (3202788) (alef-13)
 
محمدی
۱۳۹۴-۰۷-۰۲ ۲۰:۳۷:۳۹
مخالفان اسخدام ایثارگران، ناراحت نباشند، زیرا: اولا- اکثر دستگاه هادولتی استخدام رسمی ندارند که به ایثرگران عزیز سهمیه بدهند و اگر هم داشته باشند نیروهای قراردادی خودشون را استخدام می کنند ، دوما- - متاسفانه دستگاه های دولتی نیاز های استخدامی خود را از راه غیر رسمی، آن هم از طریق جذب آشنایان و اقوام مسوولین و مدیران بصورت قراردادی استفاده می کنند، که باز هم ایثارگران در آن سهکی ندارند، (3210641) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۴-۱۰-۱۹ ۱۴:۴۷:۲۳
فقط بگویم ایکاش از کنه نوشته خود .....به جانبازان و فرزندان شهداء و ... آگاه بودید .
من حاضرم تمام دارایی خود را بدهم ولی فقط چند لحظه بتوانم روی پای خود راه بروم ، دردهای شبانه روزی در محل ترکش ها نداشته باشم ، فرزندانم را بتوانم مانند بقیه مردم در آغوش بگیرم و در پارک به همراه فرزندانم قدم بزنم و با آنها بازی کنم ....
همه این سهمیه ها.... مال شما.... (3454771) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.