توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 446568
دیدار وزیرخارجه روسیه و دبیرکل ناتو/اقدامات ناتو عامل بی‌ثباتی است
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۳:۵۲
در شرایط تنش های بی سابقه و اختلافات شدید میان روسیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو دیدار و درباره روابط دوجانبه مذاکره کردند.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه روسیه شامگاه جمعه اعلام کرد: وزیر امور خارجه روسیه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با دبیر کل ناتو دیدار کرد.
در گزارش این وزارتخانه آمده است: لاوروف و استولتنبرگ در خصوص اوضاع جاری و دورنمای روابط روسیه و ناتو و نیز برخی مسائل مهم بین المللی و دستور کار اروپا گفت وگو و مذاکره کردند.

دبیر کل ناتو پس از این دیدار به خبرنگاران گفت: روسیه و ناتو باید درباره مسائل مورد اختلاف با یکدیگر گفت و گو کنند.
استولتنبرگ با اشاره به تنش های موجود میان ناتو و روسیه خاطرنشان کرد: مواضع ناتو و روسیه کاملا معلوم است اما مذاکره در باره مسائل مورد اختلاف به عنوان مثال بحران اوکراین سودمند خواهد بود.
به گزارش شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه، دبیرکل ناتو یادآوری کرد که قبلا این سازمان با روسیه مشارکت راهبردی داشت اما پس از الحاق کریمه به این کشور، روابط دو طرف به هم خورد.

وی افزود: شاهد وضعیت غیرقابل پیش بینی، خطرناک و تنش های شدید هستیم و بدیهی است که متحدان ما (کشورهای عضو ناتو) از این وضعیت نگران هستند.
استولتنبرگ گفت: به همین دلیل تلاش می کنیم روابط با روسیه را بهبود بخشیم.
کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه آغاز شده و تا روز یکشنبه در هتل بایریشه هوف مونیخ ادامه خواهد داشت.

در این اجلاس موضوعات مهم بین المللی از جمله آینده ناتو، نظم جهانی، امنیت انسانی، تروریسم و افراط گرایی، مسائل منطقه‌ای شامل آسیای جنوب شرقی و شبه جزیره کره، جهان عرب، سوریه و اوکراین بررسی می شود.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه هم به تازگی با اشاره به افزایش توان جنگی ناتو در نزدیکی این کشور، گفت: بدون شک اقدام های ناتو در مناطق مجاور روسیه تحریک آمیز و عامل بی‌ثباتی است.

لاوروف در مصاحبه با روزنامه ایزوستیا با اشاره به تداوم روند گسترش نفوذ نظامی غرب که افزون بر شرق اروپا حتی به کشورهای هم مرز روسیه نیز رسیده است، اظهار کرد: ادامه وضعیت کنونی سبب افزایش بی اعتمادی بین مسکو و ناتو شده است.
وی همچنین تاسیس و نوسازی پایگاههای نظامی نزدیک روسیه و نیز برگزاری رزمایش مجاور مرزهای این کشور را از دیگر اقدام های تحریک آمیز ضدروسی ناتو اعلام کرد.
لاوروف همچنین خاطرنشان کرد: ادامه استقرار سامانه پدافند موشکی آمریکا در اروپا که مسکو در ماهیت ضدروسی آن هیچ تردیدی ندارد، نیز موجب نگرانی ویژه ای شده است.

وی افزود: به این ترتیب، سیاست ناتو در بازداشتن روسیه از جمله تصمیم یکسویه توقف کامل تمام همکاری ها با مسکو از کانال های نظامی و غیرنظامی موجب تشدید بی اعتمادی و برهم خوردن موازنه قوا در قاره اروپا می شود.

به گزارش رسانه ها، همزمان با اعلام انتقال نیروها و جنگ افزارهای یک گروهان ارتش آمریکا به کشور استونی یکی از جمهوری های سابق شوروی، ناتو نیز بر استقرار نظامیان بیشتر نزدیک مرزهای روسیه تاکید کرد.
روزنامه نزاویسیمایا گازتا چاپ مسکو روز جمعه نوشت براساس تصمیم نشست اخیر سران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و وزیران دفاع کشورهای عضو در بروکسل، استقرار نیروهای اضافی نزدیک روسیه در دستور کار قرار گرفت.
در این گزارش گفته شد: بر پایه برنامه ریزی ناتو در اجلاس سه شنبه گذشته، نظامیان جدید این پیمان افزون بر این نیروهایی هستند که اکنون در کشورهای حوزه دریای بالتیک مستقر هستند و تا ماه ژوئن آینده نیروهای بیشتری به چهار کشور اروپای شرقی اعزام می شوند.

بر اساس این تصمیم، چهار گردان چندملیتی (حدود 4000 نفر) در لهستان و همچنین سه کشور بالتیکی شامل استونی و لتونی (هم مرز روسیه) و لیتوانی سه جمهوری سابق شوروی مستقر خواهند شد.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز در اجلاس بروکسل برای توجیه این اقدام، اعلام کرد که روسیه نیروهایی به مراتب بیشتری در مناطق اروپایی خود مستقر کرده است.

ژنرال جیمز متیس وزیر دفاع جدید آمریکا نیز در اجلاس بروکسل بر حمایت از کشورهای عضو ناتو در برابر روسیه تاکید و اعلام کرد که واشنگتن با مسکو همکاری نظامی نخواهد کرد.
آمریکا و ناتو که از سال 2014 با اجرای راهبرد نفوذ نظامی در شرق اروپا، سامانه های موشکی در لهستان و رومانی مستقر کرده اند، افزون بر استقرار نظامیان خود در کشورهای بالتیک با گرجستان و مولداوی نزدیک روسیه نیز همکاری نظامی دارند.

روسیه اعلام کرده که از تمامی توان دفاعی و برنامه ریزی های راهبردی برای مقابله با تهدیدهای فزاینده فشار نظامی غرب استفاده خواهد کرد.
ناتو 15 فروردین 1328 با ماموریت دفاع جمعی آمریکایی-اروپایی در واشنگتن پایه‌گذاری شد و هم‌اکنون 28 عضو دارد. اصلی ترین نقش این پیمان در ماده پنج اساسنامه آن است که کشورهای امضا کننده توافق کرده‌اند، حمله نظامی علیه یک یا چند کشور عضو در اروپا یا آمریکای شمالی، حمله به تمامی کشورها به شمار می رود و دفاع جمعی در برابر دشمن انجام خواهد شد.
ناتو با وجود فروپاشی شوروی و پیمان نظامی ورشو رقیب خود در اردوگاه کمونیسم (1991) افزایش توان نظامی در برابر روسیه و همچنین مداخله جنگی در کشورهای دیگر از جمله افغانستان را ادامه می دهد.
 
کلمات کلیدی : روسیه+ناتو
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.