توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 428568
خودنمایی سایه رکود بر بازار مسکن
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۳۸
تحریم‌های اقتصادی شامل تحریم نفتی، مالی و تحریم شرکت‌های ایرانی، در مجموع از مهم‌ترین عوامل رکود در اقتصاد کشور در سال‌های اخیر عنوان شده که که این روزها بازار همدان را نیز قفل کرده و سبب شده رکود بر بازار عرضه و تقاضای کالا در همدان سایه اندازد.

به گزارش تسنیم، این تحریم‌ها از چند مسیر به رکود اقتصاد ایران منتهی شده که می‌توان به کاهش شدید درآمدهای نفتی، جهش نرخ ارز و بی‌ثباتی آن، حاکمیت نظام چند نرخی ارز، سخت‌تر شدن مبادلات مالی و کالایی با کشورهای خارجی و افزایش ریسک و نااطمینانی و کاهش امنیت اقتصادی اشاره کرد.

بازار خرید و فروش و معاملات در سطح کشور و به طبع آن استان همدان در رکود به سر می‌برد بر این اساس رکود اقتصادی مشکلاتی زیادی را برای اصناف در همدان به وجود آورده و آنها بدون هیچ حمایتی برای حل مشکلات اقتصادی تلاش می‌کنند زیرا عقیده دارند چرخش چرخ اقتصاد استان با همدلی و همت همگانی بین بخشی، کمک اصناف، صنعت‌گران، تولیدکنندگان، کارآفرینان و حمایت دولت از این بخش‌ها میسر می‌شود.

*بازار همدان در وضعیت هشدار قرار دارد
رئیس اتحادیه کیف و کفش همدان در گفت‌و گو با بیان اینکه بازار همدان در وضعیت هشدار قرار دارد گفت: وضعیت بازار هر سال نسبت به سال قبل بدتر می‌شود بر این اساس کالاها با قیمتی که سود ناچیزی دارد به فروش می‌رسد.

احمد گازرانی اظهار داشت: در چند سال گذشته وقتی دلار از هزار و100تومان به 3 هزار تومان رسید، بازارها رونق خوبی پیدا کرد اما درحال ‌حاضر که این نرخ ثابت شده، از رونق بازار نیز کاسته شده است.

وی تصریح کرد:  در فروشگاه و واحد صنفی مربوط به کیف و کفش چون کیف وکفش زنانه به فروش می‌رسد و با توجه به این نکته که خانم‌ها هیچ‌وقت از خرید قافل نمی‌شوند باز می‌توان گفت رونق اندکی دارد اما قابل مقایسه با رونق سال گذشته نیست.

گازرانی با انتقاد از افزایش بی‌رویه تعداد واحدهای صنفی توزیعی در شهر همدان عنوان کرد: افزایش بی رویه تعداد واحد‌های صنفی یکی از مشکلات اصلی در سطح بازار همدان است برای نمونه در یکی از راسته بازار‌های شهر دقت کنید ببینید چند فروشگاه کیف وکفش یا چند سوپرمارکت وجود دارد؟

رئیس اتحادیه کیف وکفش همدان افزود: پیش از این محدودیت‌هایی مانند حریم، سقف صنفی و قوانینی از این دست در قانون نظام صنفی برای صدور پروانه کسب ایجاد شده بود که از افزایش بی‌رویه واحدها جلوگیری می‌کرد اما در حال حاضر در راستای رونق بازار کسب‌وکار، برای تسهیل در بحث صدور پروانه کسب این محدودیت‌ها برداشته شده است.

*سایه رکود بر بازار مسکن همدان خودنمایی می‌کند
رئیس اتحادیه مشاورین املاک همدان در گفت‌و‌گو با تسنیم گفت: سایه رکود این روزها بر بازار مسکن همدان خودنمایی می‌کند و بر اکثر بازارها تاثیر گذاشته است.

جمالی با بیان اینکه یکی از بازارهای اصلی در این صنف مصالح ساختمانی است اظهار داشت: رکود ساخت و‌ساز در مسکن تاثیر مستقیمی بر بازار مصالح ساختمانی دارد به‌طوری که نزدیک به 40 درصد از مصالح فروش‌های استان همدان به علت ناتوانی در تامین هزینه‌ها واحدهای صنفی خود را تعطیل کرده‌اند.

وی افزود: رکود بازار سبب شده که واحدهای صنفی مصالح ساختمانی با 60 درصد ظرفیت کار کنند و افزایش قیمتی را نداشته باشند تا آنجا که قیمت مصالح ساختمانی در 3 سال گذشته رشدی نداشته است.

جمالی تأکید کرد: ساخت و ساز ساختمان بنا بر دلایلی از جمله تحریم  از رونق افتاده و این روزها قیمت خرید مسکن در همدان روندی افزایشی داشته زیرا این روزها سود سرمایه گذاری در بانک با نرخ 15 درصدی سبب شده مردم همدان به خرید مسکن و فروش آن به چشم یک سرمایه گذاری نگاه کنند.

*بازار عرضه و تقاضا تعطیل است
رئیس اتحادیه پوشاک همدان با بیان اینکه بازار عرضه و تقاضا اصناف تعطیل است در گفت‌و‌گو با تسنیم در همدان گفت: موضوع نبود بازار عرضه و تقاضا این روزها در بخش پوشاک و البسه کشور و به طبع آن استان همدان بیشتر از همیشه دیده می‌شود.

رضا اسکندری اظهار داشت: هر سال با تغییر فصل به نحوی بازار محصولات رونق می‌گرفت اما در سال‌های اخیر نه تنها رکود بر بازار حاکم شده بلکه هیچ روزنه‌ای برای خروج از این امر هم مشاهده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در واردات پوشاک و البسه به کشور  باید نظارت بیشتری انجام شود، عنوان کرد: واردات پوشاک به کشور نیازمند نظارت بیشتری است زیرا اکثر واحدهای تولیدی پوشاک همچنان کالاهای شش ماه قبل خود را به فروش نرسانده و انبارهای این تولیدکنندگان مملو از کالاهای تولیدی داخلی است.

رئیس اتحادیه پوشاک همدان تصریح کرد: پوشاک وارداتی نسبت به تولید داخلی کیفیت پایین‌تری دارد اما از سوی دیگر به علت قیمت اندکی که نسبت به کالای ایرانی دارد توان رقابت تولید داخل را کاهش داده و مردم را متقاعد می‌کند که از این محصولات به علت ارزانی استفاده کنند.

اسکندری تأکید کرد: همدان در زمینه تولید با کیفیت پوشاک در سطح کشور مطرح است اما چنانچه باید در سطح استان معرفی نشده و مردم اطلاعات چندانی در ارتباط با پوشاک و البسه تولید شده در همدان را ندارند بر این اساس بازار تولید و عرضه پوشاک داخلی در همدان چندان مطلوب نیست.

این روزها توان رقابتی کالاهای تولید داخل با کالاهای خارجی و وارداتی کاهش یافته و همچنین توان رقابتی بنگاه‌های کوچک در سال‌های رکود مناسب نیست بر این اساس با حمایت‌ها و تسهیلات مناسب به تولیدکنندگان واقعی می‌توان بازار همدان را از رکود خارج کرد و به عبارتی دیگر با کمی توجه به این بنگاه‌ها می‌توان تا حدود زیادی مشکل بیکاری و اشتغال استان  را برطرف ساخت و با همدلی بیشتر در دولت و بخش خصوصی کمک کرد تا با دریافت تسهیلات مناسب اصناف و تولید کنندگان همدانی  به راحتی بازار از دست رفته خود را به دست آورند.
 
کلمات کلیدی : رکود، بازار مسکن
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.