نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 295331
كاش رييس جمهورمان حقوقدان مي ماند
بخش تعاملی الف - ميرزا سعدين داورپناه
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۳


كاش رييس جمهورمان حقوقدان مي ماند! جناب رييس جمهور بوضوح محتواي اصل ١٢٥ قانون اساسي را تحريف كرده و طلبكارانه مي پرسند: «چرا ما می‌خواهیم یک فشاری را از لحاظ حقوقی بر مردم ایران وارد کنیم، فشاری که ما هیچ الزام و نیازی به آن نداریم.»

فارغ از بازي هاي سياسي جاري، چرا مجري قانون اساسي فرمايشات خود را بر تحميلات بي اساس بر محتواي صريح اصلي از قانون اساسي متكي كرده اند؟ اصل مورد اشاره رييس جمهور بوضوح تصويب را مقدم بر امضا دانسته و نه بر عكس آن! جناب روحاني در يك بازي كلامي تقدم و تاخر را جابجا كرده و از استدلال سست خود نتيجه مطلوبش را جستجو مي كند!

حسن روحاني: «طبق قانون اساسی و براساس اصل ٧٧ و ١٢٥ که در واقع این اصل بیشتر بند ٧٧ آن را بیشتر تبیین می‌کند، در اصل ١٢٥ قانون می‌گوید وقتی یک توافقنامه و معاهده‌ای را رئیس‌جمهور یا نماینده رئیس‌جمهور امضاء می‌کند باید آن را برای تصویب به مجلس فرستاد. ما چیزی را امضاء نکردیم نه تنها رئیس‌جمهور بلکه نماینده رئیس‌جمهور هم چیزی را امضاء نکرده است... به مجلس فرستاده شدن برجام معنایش این است چیزی که رئیس‌جمهور تا کنون امضاء نکرده است، رئیس‌جمهور آن را امضاء کند و معنای دیگرش آن است چیزی که وزیر خارجه تا کنون آن را امضاء نکرده، امضا کند و این در ادامه به مجلس برود و به تصویب برسد... اصل ۱۲۵ قانون اساسی کاملاً این بحث را روشن می‌کند، براساس این اصل گفته شده چیزی که رئیس‌جمهور یا نماینده‌اش امضاء کرد به مجلس فرستاده شود. در حالی که ما چیزی را امضاء نکردیم و نیازی هم نبوده امضاء کنیم. و بطور کلی برجام قاعده‌اش بر این بوده که دولت‌ها با یکدیگر تفاهم کنند و توافق نهایی در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب برسد.»

و اما قانون اساسي: اصل یکصد و بیست و پنجم - امضای عهدنامه ها، مقاوله نامه ها،موافقت نامه ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت ها و همچنین امضای پیمان های مربوط به اتحادیه های بین المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی اوست.

از سوي ديگر مستند به ادعاهاي رييس جمهور در مواردي بجز توضيحات ايشان در استناد به اصل ١٢٥، اينك به مرور «آيين‎نامه چگونگي تنظيم و انعقاد توافق هاي بين‎المللي» بپردازيم. علي رغم هر شبهه اي در ديگر تعاريف موجود نسبت به انطباق برجام با تكاليف قانوني ترتيبات توافقنامه هايي اينچنين، بندهاي جيم و دال ماده هفت فصل دوم آيين نامه مذكور تحت عنوان «چگونگي تنظيم و انعقاد توافقهاي حقوقي تشريفاتي»، كاملا برجام را در تعريف توافقنامه حقوقي تشريفاتي مي گنجاند.

بفرض موكول كردن اعتبار سند برجام به قطعنامه شوراي امنيت ( متكي بقول آقاي روحاني) ما همچنان با يك "توافقنامه حقوقي تشريفاتي" و ترتيبات مقرر آن از جمله تصويب مجلس شوراي اسلامي روبرو هستيم. بديهي است كه شوراي امنيت سازمان ملل متحد در شمول سازمان ها، مجامع و اتحاديه هاي بين المللي مي گنجد و يكي از موضوعاتي كه قانون مذكور مقرر داشته تا در چارچوب قرارداد حقوقي تشريفاتي منعقد و تصويب گردند دقيقا چنين توصيفي دارد:

ماده هفت - ج : درمورد توافق هاي چندجانبه بين‏المللي كه در چارچوب يا تحت نظارت سازمان ها، مجامع و اتحاديه‎هاي بين‎المللي منعقد مي‎شود. يا اينكه اگر تصور كنيم تعريف رييس جمهور از برجام بعنوان روش اجراي ان پي تي صحيح مي باشد نيز شرايط تغيير نمي كنند. ايشان در كنفرانس مطبوعاتي اخير فرمودند: «تمام بحث‌ها برای درست اجرا شدن معاهده‌ای بوده که قبلاً ایران جزء‌ آن معاهده شده و مجلس قدیم هم این موضوع را در رژیم قبل تصویب کردند و به صورت قانون در آمده بود.» همچنان توافق مورد ادعاي ايشان تحت هر نام و عنواني مشروط بر طي مسير "توافقات حقوقي تشريفاتي" معتبر محسوب مي شود.

در همين قانون بوضوح اين خصوصيات بر شمرده شده اند: ماده هفت - د: براي بيان قواعد، شرايط اجرا، تمديد، تكميل، تفسير يا اصلاح ديگر توافقهاي حقوقي تشريفاتي، درصورتي‌كه اجازه انجام آن توسط دستگاه دولتي در توافق‎نامه حقوقي تشريفاتي لحاظ نشده باشد. مباحث طويل و حجيم و پر مايه اي مي توانند بميان آيند اما حكم صراحت مقررات قانوني عيار استدلالات را مشخص مي كند. رييس جمهور بايد مجري و حافظ قانون اساسي باشند. شاني كه شخصيت حقوقي ايشان را تعريف مي كند.
 
کلمات کلیدی : ميرزا سعدين داورپناه
 
جابر احترامی
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۴:۳۸:۴۱
یادش بخیر دیالوگ معروف:
من سرهنگ نیستم،من حقوقدانم (3192393) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۵:۰۷:۰۸
جناب ميرزا سعدين داورپناه لطفا نظرات خود را برای خود نگه دارید. من روحانی را به همین صورت الان دوست دارم. (3192484) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۵:۵۴:۱۵
ریس جمهور یا نماینده اش اگر چیزی را امضا نکرده پس دلیلی ندارد انتظار اجرای ان را حتی از سوی مقابل داشته باشد...
اینکه چیزی امضا نشده یک حرف الکی است و بنا بر قانون و حتی عقل باید همچنین سندی به مجلس برود
حالا دور زدن مجلس به بهانه مختلف صورت می گیرد.... (3192579) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۱۲ ۰۸:۴۹:۳۹
روحانی رئیس جمهور محبوب ایران است وهرروز بر محبوبیتش افزوده میشود حتی اگر حقوقدان نباشد وسرهنگ شود باز هم مردم اورا دوست میداند زیرا هم آد م سالم است وهم اینکه خیانت کار نیست . درود بر روحانی. (3236020) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.