معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سالانه یک میلیون و 400 هزار تن روغن خام وارداتی نیاز داریم که در سال 83 حدود 15 تا 20 درصد آن در کشور تولید شد، اما در طی سالهای بعد از آن تولید آن به 3 تا 4 درصد در کشور رسید.
به گزارش فارس، علیاکبر مهرفرد امروز در بیست و هشتمین نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به لایحه دولت در مورد احیای مجدد وزارت بازرگانی گفت: به عنوان یک فرد دولتی قاعدتاً بنای مخالفت با لایحه انفکاک وزارتخانهها ندارم، اما مطالبی که در حاشیه این لایحه مطرح میشود، جای تأمل دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر قرار است چیزی تصویب شود، خوب است، تصویب شود و کار جلو برود، ولی نه اینکه اقدامات و کارهای درستی که انجام شده، زیر سؤال برود.
مهرفرد با اشاره به اینکه در راستای جداسازی بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و کشاورزی برخی سیاستهای درست وزارت کشاورزی مورد انتقاد قرار گرفته است، بیان داشت: بهعنوان مثال درباره سیاستهای واردات شکر انتقاداتی شده است که باید بیان کنم، سیاستهایی که وزارت جهاد کشاورزی پس از قانون انتزاع پیش گرفت، درست بوده است.
وی بابیان اینکه سالانه حدود 2 میلیون و 300 هزار تن نیاز به شکر در کشور وجود دارد، گفت: در سال 91، 2 میلیون و 500 هزار تن و در سال 92، یک میلیون و 700 هزار تن شکر به کشور وارد شد که واردات انبوه این کالا بهشدت باعث آسیب به تولید و همچنین کارخانجات قند و شکر شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات کنترلی برای واردات شکر توسط وزارت جهاد کشاورزی پس از اجرای قانون انتزاع، تصریح کرد: واردات این کالا در اختیار کارخانجات قند و شکر قرار گرفت و از آنجا که قیمت مصوب شکر و تمامشده داخلی بالاتر از قیمت وارداتی بود، بنابراین کارخانجات واردکننده شکر بخشی از مطالباتشان را که باید از دولت میگرفتند، از محل واردات کسب کردند.
مهرفرد بیان داشت: اجرای این سیاست منجر شد که در سال 92 تولید شکر به یک میلیون و 100 هزار تن و در سال 95 به یک میلیون و 650 هزار تن برسد.
وی گفت: البته در سال گذشته در مقطعی واردات شکر کم شد که بخشی از این اشکال به وزارت جهاد کشاورزی برمیگردد، ولی این دلیل نمیشود که اصل سیاست را زیر سؤال برد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سیاست وزارت کشاورزی برای تولید دانههای روغنی سیاستی زنجیرهای است و واردات دانههای روغنی و روغن خام یک تعرفه دو پلهای دارد.
مهرفرد بیان داشت: سالانه یک میلیون و 400 هزار تن روغن خام وارداتی نیاز داریم که در سال 83 حدود 15 تا 20 درصد آن در کشور تولید شد، اما در طی سالهای بعد از آن تولید آن به 3 تا 4 درصد در کشور رسید.
وی افزود: در مورد دانههای روغنی این سیاست توسط وزارت جهاد کشاورزی به اجرا درآمد که کسانی که دانه روغنی تولید داخل را خریداری میکنند، از معافیت واردات استفاده کنند و همچنین شامل تعرفه ترجیحی شوند که این عده به این موضوع انتقاد میکنند و این سیاست را زیر سؤال میبرند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در مورد گندم 7 میلیون تن واردات داشتیم که واردات این کالا به صفر رسیده، در حالیکه افرادی که در سال 92 ارز 1226 تومانی دریافت کردند، میخواهند در سال 95 گندم وارد کنند که وزارت جهاد کشاورزی ثبت سفارش واردات گندم را محدود کرده و به این افراد اجازه واردات گندم داده نشده و همینها امروز سیاست وزارت جهاد کشاورزی را برای این محدودیت زیر سؤال میبرند.
مهرفرد با اشاره به انتقاداتی درمورد گرانی برخی کالاها بیان داشت: اگر شاخص انحراف معیار قیمت را در نظر بگیریم، در کل کاهش داشته، اگرچه برخی کالاها افزایش قیمت یافته است.
وی خاطرنشان کرد: باید به این سؤال پاسخ داده شود که کدام سیاست درست و کدام سیاست غلط بوده است، زیرا ساختار ابزاری بیش نیست و هدف باید مشخص باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: اگر ساختار عوض شود و سیاست درست ادامه یابد، مشکلی وجود ندارد، ولی اگر ساختار عوض شود و سیاستها تفاوت نکند، اشکال دارد.
مهرفرد تأکید کرد: اما آنچه که پیداست این است که سیاستهایی که به درستی انجام شده، مورد انتقاد قرار گرفته و همین انتقادات دلیلی برای تغییر ساختار واقع شده که جای تأمل دارد.