نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 414888
زن مطلقه در چه شرایطی می تواند نصف اموال شوهرش را صاحب شود؟
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۶
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:به موجب ماده 1119 قانون مدنی طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد، در ضمن عقد ازدواج لحاظ کنند.

طبق بند «الف» شرایط ضمن عقد مندرج درسند ازدواج، چنانچه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و طبق تشخیص دادگاه، تقاضای طلاق ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد، زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را، بصورت بلاعوض به زوجه منتقل کند.

شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی

طلاق واقع شود: اجرای این شرط برخلاف سایر شروط، صرفاً منوط به واقعه طلاق است و بدون وقوع آن قابل اجرا نیست و امکان الزام شوهر برای اجرای شرط قبل از درخواست طلاق ناشی از درخواست وی وجود ندارد.

زوج، خواهان طلاق باشد: یکی از شرایط تحقق شرط تنصیف دارایی این است که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و وی ارائه‌کننده دادخواست طلاق باشد و نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد.

طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد: چنانچه سوءرفتار و سوءاخلاق زوجه علت زوج باشد با اثبات آن، شرط تنصیف دارایی تحقق نمی‌یابد. مثلاً هرگاه زوج، نشوز و عدم تمکین زوجه را اثبات کند، این شرط برای زوجه قابل استفاده نخواهد بود.ملاک تا نصف اموال یا معادل آن است: در این شرط عبارت «تا نصف دارایی» یا معادل آن ذکر شده که این میزان می‌تواند از پایین‌ترین درصد اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن تلقی شود که تعیین آن به نظر دادگاه بستگی دارد.دارایی حاصل زندگی زناشویی با زوجه باشد: یکی دیگر از شرایط تحقق شرط مذکور حصول دارایی زوج، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است، لذا به اموالی که زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثی سرایت پیدا نمی‌کند، زیرا به مال ناشی از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشویی اطلاق نمی‌شود.دارایی در حین طلاق موجود باشد: موجود بودن اموال حین طلاق شرط لازم برای اجرای این ‌شرط است.

بنابراین شامل اموال از بین رفته اعم از تلف یا مفقود شده، نمی‌شود. همچنین آنچه موضوع شرط است، دارایی زوج است، لذا به نطر باید دیون زوج نیز مدنظر قرار گیرد.به عنوان مثال اگر زوج نسبت به مهر زوجه‌ای که می‌خواهد او را طلاق دهد یا زوجه دیگرش مشغول‌الذمه باشد، پرداخت مهریه زوجه مذکور یا زوجه دیگر از دارایی زوج، نسبت به اعمال شرط تنصیف دارایی مقدم است و حتی بنا بر نظری اجرای این شرط نسبت به مستثنیات دین هم ممنوع بوده و تعهد به انتقال تا نصف مال زوج نیز نمی‌تواند از این قاعده کلی مستثنی باشد.
 
کلمات کلیدی : طلاق + مهریه
 
اراکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۷ ۱۱:۴۹:۲۸
بسیار آموزنده و روان توضیح دادید. سپاسگزار. (4020017) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۷ ۲۱:۱۷:۵۱
تمام قوانين بنفع مردان است مثلا در اينجا نوشته شده تا نصف داراييهاى بدست امده ...
بايد مثل كشورهاى متمدن و مترقى جهان دارايى زن و مرد هردو در صورت طلاق بصورت نصف
تقسيم شود ، بحث مهريه هم خودبخود منتفى خواهد شد ، آخر قرن بيست و يكم است (4020584) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۸ ۲۲:۲۹:۴۳
به نظر من قوانین ان کشورها برای همان کشورها است در ایران همان مهریه هم برای زن کافی است واین نصف دارایی پسران را از ازدواج می ترساندوزحمت وتلاش هر انسانی برای خودش است وبعد از مرگ هم برای فرزندانش بعضی از مردان دارایی زیادی به خاطر تلاش وهوش خود به دست می اورند ان زن کم سواد یا حتی باسواد مگر می تواند دقیقا کارایی اش اندازه ان مرد باشد یا مردی از ترس اینکه اموالش نصف نشود یک عمر بازنی که هیچ سازگاری با او ندارد سر کند این کجایش عدالت است بهترینش همان قوانین اسلام است یا شروطی که خود خانواده ها در خواست می کنند ولی شروطی که در قباله هااست اکثر مردم نمی خوانند وممکن است در اثر خجالت یا جو مجلس امضا کنند در صورتی که اگاهی کامل به محتوی شروط نداشته باشندوبعد یک عمر مجبور به تحمل زنی باشند که ماهییتش بعد از ازدواج معلوم شده است (4021595) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۱۵ ۱۵:۲۷:۵۷
مردی که ماهیتشو بعد ازدواج رو میکنه چطور؟ زن باید بک عمر بسوزه و بسازه؟ اگه درخواست طلاق بده، هیچ حقی بهش تعلق نمیگیره (4051525) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.