توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 415085
تلاش صهیونیست‌ها برای لغو تولیت اردن بر مسجدالاقصی
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۴
صهیونیست‌ها هنگامی که تصمیم گرفتند مسجد الاقصی را مکان مقدس یهودیان اعلام کنند و برای برپایی نماز یهودی وارد صحن‌های مسجدالاقصی شوند، تولیت اردن را مانعی قانونی مقابل خود دیدند، لذا به این سمت حرکت کردند تا تولیت اردن را در مسجد الاقصی لغو کنند.

به گزارش تسنیم، صهیونیست‌ها از زمانی که برای فلسطین برنامه ریزی کرده‌اند تا همین لحظه در ارتباط با مقدس ترین مکان مذهبی در فلسطین، یعنی مسجد الاقصی، یک هدف بیشتر نداشته‌اند و آن اینکه روزی با تخریب این قبله اول مسلمانان معبد مجعول سلیمان را به جای آن بنا کنند. معبدی که نه سندی تاریخی در مورد آن وجود دارد و نه با وجود حفاری‌هایی که یک قرن قبل تا کنون انجام داده‌اند حتی قطعه‌ای باستانی در تأیید آن نیافته‌اند. به جهت اهمیت جایگاه مسجد الاقصی بین مسلمانان و حساسیتی که همین اهمیت برای آنها به وجود آورده است، صهیونیست‌ها با حرکتی خزنده و طرحی دراز مدت تلاش دارند به مرور قبله نخستین مسلمانان را تخریب کنند. این حرکت خزنده از وجوه و بخش‌های مختلفی تشکیل شده که همگی آنها ظاهر موجه و قانونی دارند. به منظور تنویر افکار عمومی و فاش کردن نیت خبیث صهیونیست‌ها به تشریح طرح پازل گونه صهیونیست خواهیم پرداخت که از سه قسمت اصلی تشکیل شده است.

بخش اول پازل؛ لغو تولیت اردن از مکان‌های مقدس فلسطین

طی روزهای اخیر خبری در رسانه‌های فلسطینی‌ به نقل از رسانه‌های صهیونیستی، منتشر شد که با وجود آنکه از کنگره‌ای سالانه در کنست رژیم صهیونیستی خبر می‌داد از طرحی کهنه حکایت می‌کرد که از زمان اشغال فلسطین و تأسیس رژیم صهیونیستی آرمان صهیونیست‌ها بوده است. این خبر حکایت از تلاش صهیونیست‌ها در کنست رژیم صهیونیستی می‌داد تا با فشار بر کابینه این رژیم، بتوانند قانونی وارد صحن‌های مسجد الاقصی شوند و در آنجا مناسک یهودی را انجام دهند. حضور آنها با موانع متعددی مواجه است که یکی از آنها نداشتن اختیار مسجد الاقصی و مکان‌های مقدس مسلمانان در قدس است. تولیت مجموعه مسجدالاقصی و مکان‌های مقدس قدس در اختیار اردن و خاندان هاشمی است.

پیشینه تولیت اردن در قدس

تاریخ تولیت اردن به اوایل قرن بیستم میلادی باز می‌گردد زمانی که شریف حسین جد ملک حسین با سر مک ماهون انگلیسی نامه نگاری‌هایی را برای رسیدن به پادشاهی اعراب انجام می‌داد. در آن زمان شریف حسین مسئول اماکن مقدس را به دست گرفتن وی از مردم قدس نیز در این مورد بیعت گرفت و پس از آن سال 1924 به بازسازی مکان‌های مقدس قدس از جمله مجموعه مسجدالاقصی پرداخت. این بازسازی در دوره‌های بعد نیز تکرار شد تا آنکه سال 1967 پس از اشغال قدس و آتش گرفتن مسجدالاقصی به دست یک صهیونیست افراطی، صهیونیست‌ها پس از اشغال کلیدهای مسجد را غیر از کلید باب المغاربۀ به اردنی‌ها تحویل دادند.

سال 1994 مسئله وجهه قانونی و رسمی پیدا کرد. براساس توافقنامه وادی عربه که بین رژیم صهیونیستی و اردن در این سال امضا شد رژیم صهیونیستی اعلام کرد به نقش تاریخی اردن در اماکن مقدس قدس احترام می‌گذارد. سال 2013 محمود عباس در امان، توافقنامه‌ای را با ملک عبدالله دوم امضا کرد که براساس آن تولیت اردن بر اماکن مقدس قدس را تصریح می‌کرد.

بهانه جویی صهیونیست‌ها

صهیونیست‌ها هنگامی که تصمیم گرفتند مسجد الاقصی را مکان مقدس یهودیان اعلام کنند و برای برپایی نماز یهودی وارد صحن‌های مسجدالاقصی شوند، تولیت اردن را مانعی قانونی مقابل خود دیدند. لذا به این سمت حرکت کردند تا تولیت اردن را در مسجد الاقصی لغو کنند و خود حاکم و اختیار دار مطلق آن شوند.

اولین تلاش‌ها در این راستا سال 2011 میلادی آغاز شد. لایحه‌ای با حمایت جریان‌های افراط گرای صهیونیست به کنست برده شد تا قانونی در کنست وضع شود که براساس آن رژیم صهیونیستی اختیار تمام مکان‌های مقدس را در قدس در اختیار دارد. در آن زمان موضع تند اردن و مخالفت‌هایی که در داخل رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد موجب شد لایحه مذکور تصویب نشود. اما آن لایحه از آن زمان تا کنون همچنان در حال رفت و برگشت به کنست است.

پس از آغاز انتفاضه سوم که بیش از یک سال قبل آغاز شد نتانیاهو طی حکمی ورود مسئولان رژیم صهیونیستی از جمله وزرا و نمایندگان کنست را به مسجدالاقصی ممنوع اعلام کرد. این دستور نتانیاهو زمانی صادر شد که صهیونیست‌ها روزانه به طور مستمر وارد مسجدالاقصی می‌شدند و عبور و مرور مسئولان این رژیم نیز به این مکان مقدس تشدید شده بود. اما در مقابل حملات فلسطینی‌ها نیز شدت یافته بود به اندازه‌ای که دیگر نتانیاهو تاب مقاومت در برابر فشارهایی که  از جوامع بین‌الملل و از سوی فلسطینی‌ها به وی می‌آمد را نداشت و لذا ورود مسئولان را ممنوع اعلام کرد.

از سوی دیگر اردن نیز مواضع تندی اتخاذ کرد و ورود مسئولان این رژیم را تجاوز به حریم تولیت اعلام کرد. همه اینها موجب شد صهیونیست‌ها عقب نشینی کنند و  فعلا دست از اقدامات مشابه بردارند.

برآورد

در کنگره سالانه‌ای که در کنست رژیم صهیونیستی برگزار شد، رهبران گروه‌های افراطی که همگی از عنوان هیکل که عبری معبد است استفاده می‌کنند همه گروه‌ها خواستار لغو دستور کابینه اسرائیل برای ورود به مسجدالاقصی شده‌اند و از سوی دیگر لایحه لغو تولیت اردن را بر اماکن مقدس قدس به حرکت در آورده‌اند. همه اینها حکایت از آن دارد که صهیونیست‌ها باز قصد دارند پروژه ساخت معبد مجعول را شدت بخشند.

پس با این شرایط، صهیونیست‌ها گام اول را از لغو تولیت اردن آغاز کرده‌اند. لغو تولیت اردن از این حیث اهمیت دارد که صهیونیست‌ها بدون لغو آن با فشارهای بین‌المللی و جهانی مواجه خواهند شد و تاریخ نشان داده صهیونیست‌ها هیچ گاه تاب مقاومت در برابر فشارهای جهانی و بین‌المللی را ندارند لذا قطعا به آن نگاه دقیق تر و کارشناسانه تری خواهند داشت و موشکافانه تر به آن ورود خواهند کرد.

قطعات دیگر این پازل همچنان در حال اجرا هستند. قطعاتی چون حفاری‌های زیر مسجدالاقصی و طرح تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی و شکاندن دیوار صوتی بر فراز مسجد الاقصی. اموری که از لغو تولیت اردن، خیلی بیشتر پیشرفت داشته‌اند و مسجدالاقصی را به تخریب نزدیک می‌کنند.
 
کلمات کلیدی : رژیم صهیونیستی+ مسجدالاقصی + فلسطین
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.