نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 457584
آسیب های اجتماعی از دریچه قاب آثار مستند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۳۵
به گزارش بخش فرهنگی الف، در اواخر سال  گذشته، برای اولین بار دانشگاه های کشور شاهد برگزاری حرکتی منسجم برای استفاده از زبان مستند در حوزه آسیب های اجتماعی و در قالب هفته مستند اجتماعی بودند. با گذشت دو هفته از اختتامیه این حرکت جدید، گزارشی در گفتگو با مسئولان و هنرمندان حاضر در این حرکت تهیه کردیم تا پاسخ سوالاتی در مورد اینکه چرا مستند را انتخاب کرده اند؟ یا چگونگی ارتباط مستند با آسیب های اجتماعی؟ و... را از دست اندرکاران «هفته فیلم مستند اجتماعی» بگیریم.

در این گزارش ابتدا با شالچی مدیرکل معاونت فرهنگی وزارت علوم گفتگو کردیم. همچنین با پیروز کلانتری که مسئولیت مشاوره و انتخاب فیلم ها را بر عهده داشت گفتگویی مفصل داشتیم. با محسن استاد علی از مستند سازان جوان گفتگوی کوتاهی ترتیب دادیم و در نهایت یادداشت کوتاه پیروز کلانتری در مورد مستند و هفته مستند است که در اختیار ما قرار دادند.

دبیرخانه هفته فیلم مستند اجتماعی در گزارشی اعلام کرده بود که 21 فیلم با موضوع­های طلاق، اعتیاد و اخلاق رابطه، انتخاب شده اند تا در هر دانشگاه بین 4 تا 6 فیلم به نمایش درآیند. در برخی دانشگاه ها، جلسات نقد و گفتگو پیرامون محتوا و موضوعات فیلم ها با حضور صاحبنظران دانشگاهی و اصحاب هنر نیز برگزار شد. بنا به این گزارش فیلم­ها از میان مهمترین و موفق­ترین فیلم­های سالهای اخیر سینمایی مستند ایران دستچین شده بودند. همچنین مرور آثار محسن استادعلی مستندساز شاخص موضوع­های اجتماعی یکی از برنامه ها در این هفته بود.

نام فیلم­ها عبارتند از: جایی برای زندگی، زنانگی، عادت می­کنیم و دم صبح (محسن استادعلی)، من می­خوام شاه بشم (مهدی گنجی)، جدایی (شهرام درخشان)، آهستگی (یاسر خیّر)، جای خالی (کمیل سوهانی)، متهمین دایره بیستم (حسام اسلامی)، خوان بی خان (هادی معصوم­دوست)، بانوی گل سرخ (مجتبی میرتهماسب)، جای خالی آقا یا خانم «ب» (فیما امامی و رضا دریانوش)، به کجا تعلق دارم؟ (مهوش شیخ­الاسلامی)، سلاطین خیابان­ها (پالیز خوشدل و زینب تبریزی)، خواب ابریشم (ناهید رضایی)، آوانتاژ (محمد کارت)، آتلان (معین کریم­الدینی)، آبی کمرنگ (آرش لاهوتی)، گفت­وگو در مه (محمدرضا مقدسیان)، آقا ولی (مهناز محمدی) و ناخوانده در تهران (مینا کشاورز).

«هفته فیلم­های مستند اجتماعی» با  همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و شورای اجتماعی وزارت کشور  از 10 تا 18 اسفندماه در 100 دانشگاه کشور برگزار شد.
کلمات کلیدی : هفته فیلم مستند اجتماعی
 
مهدی
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۱-۱۸ ۱۳:۴۳:۴۵
آقای شالچی رو در جلسه ای که در مورد آسیب های اجتماعی بود ملاقات کردم. تعجب کردم!!!. یک مدیرکل البته جوان چجوری میتونه به مباحث دقیق و عمیق حوزه اندیشه و جامعه شناسی مسلط باشه! امیدوار شدم به مدیران جوانی کهدر عین حال که سواد خوبی دارن این ذهنیت رو دارن که بتونن با قشر هنری هم کاری مشترکی در سطح وسیع انجام بدن.
با تمام مصائبی که در حوزه مدیریت کشور وجود داره امیدوارم همکاری بین هنرمندا در همه حوزه ها با نهادهای دولتی به یک اصل تبدیل بشه! (4236926) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.