توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 317787
ایران و روسیه در برابر عربستان چه سیاستی در پیش می‌گیرند؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۲
یورونیوز در گزارشی به ابتکار عمل عربستان در معرفی فهرست کشورهای ائتلاف عربی پرداخت و واکنش‌های احتمالی ایران و روسیه را پیش‌بینی کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ یورو نیوز در گزارشی به بررسی موضع ایران درباره اعلام فهرست ۳۴ کشور مسلمان عضو ائتلاف عربی از سوی عربستان سعودی پرداخت.

عربستان چند روز پیش فهرستی از ۳۴ کشور مسلمان منتشر کرد و مدعی شد این کشورها در مبارزه با تروریسم با ریاض متحد شده‌اند. اغلب این کشورها سنی هستند و ایران به همراه کشورهای شیعه حامی آن، خارج از این فهرست هستند. در میان کشورهای ائتلاف عربی نام مصر و ترکیه نیز به چشم می‌خورد.

یورو نیوز در ادامه این گزارش نوشت: به نظر می‌رسد عربستان با این کار فقط بر پیچیدگی ماجرا افزوده است و مانع از پایان یافتن درگیری‌ها در منطقه می‌شود. باید دید ایران و عربستان به عنوان دو مُهره کلیدی در معادلات منطقه‌ای چه واکنشی درقبال عربستان نشان می‌دهد.

کرملین تا این لحظه از ارائه اظهار نظر در این رابطه خودداری کرد؛ اما ضمن حمایت مجدد از هر ائتلافی که با تروریسم مبارزه می‌کند، تاکید کرد پس از بررسی بیشتر ائتلاف عربی به ارائه اظهار نظر می‌پردازد. بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف عربستان در تشکیل ائتلاف عربی، بیش از آنکه مبارزه با تروریسم باشد، رهبری در منطقه و فرمانروایی بر دیگر کشورهای اسلامی را دنبال می‌کند. عربستان بارها از سوی روسیه به حمایت مالی از تروریست‌های داعش متهم شد و مرور ۵ سال جنگ داخلی سوریه نیز نشان می‌دهد هرگز به دنبال مبارزه با داعش نبوده است.

در سمت دیگر، ایران از اقدام اخیر عربستان به عنوان اعلان جنگ ریاض تعبیر کرده است. عربستان به روشنی اعلام کرد، ایران از دایره کشورهای هم‌پیمان این کشور خارج است. کارشناسان مسائل دیپلماتیک باور دارند عربستان به دنبال افزایش قدرت در برابر ایران است. این کشور از جانب ایران و نفوذ سیاسی آن در منطقه خاورمیانه احساس خطر می‌کند و به همین دلیل برای متحد کردن دیگر کشورهای اسلامی و سلطه بر جهان اسلام تلاش می‌کند. ایران و عربستان هرکدام به شکلی کاملا متفاوت در بحران‌های سوریه، عراق و یمن درگیر هستند. موضع خصمانه عربستان علیه شیعیان از زمان درگذشت "ملک عبدالله،" پادشاه اسبق این کشور، تشدید شده است. در این شرایط گرایش ایران به روسیه بیشتر شده است. تهران نیز به نوبه خود تلاش می‌کند با استفاده از حمایت‌های مسکو، قدرت و نفوذ خود را در منطقه حفظ کند.

یورو نیوز در پایان فهرست ۳۴ کشور عضو ائتلاف عربی را به شرح زیر اعلام کرد: امارات متحده عربی، اردن، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بنین، ترکیه، چاد، توگو، تونس، جیبوتی، سنگال، سودان، سیرالئون، سومالی، گابن، گینه، فلسطین، کوموروس، قطر، ساحل عاج، کویت، لبنان، لیبی، مالدیو، مالی، مالزی، مصر، مراکش، موریتانی، نیجر، نیجریه و یمن (طرفداران رئیس جمهور فراری یمن).
 
کلمات کلیدی : روسیه، عربستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.