نظر منتشر شده
۶۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 295313
نگاهی به عملکرد 10 ساله شهرداری تهران
بخش اجتماعی الف، 28 شهریور 94
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۰۷
شاید که نه؛ حتما شما هم یادتان می آید روزهایی را که چهره تهران خاکستری بود؛ نه از این همه فضای سبز در حاشیه بزرگراه ها خبری بود و نه هیچ کدام از ما تصوری برای داشتن یک بوستان در نزدیک ترین فاصله به منزل مان داشتیم. حتی توقع داشتنش را هم در خاطرمان نپرورانده بودیم. آن روزهایی که اتوبان های تهران به تعداد حالا نبود و معابر باریک شهری نفس مان را در لابلای طناب به هم تنیده ترافیک پایتخت محبوس می کرد، همان طور که تصوری هم از سراهای محلات و خانه های سلامت نداشتیم. تنها معدود فرهنگسراهایی را در تهران سراغ داشتیم که آن هم کارکردی آنچنانی برایش تعریف نشده بود. گاهی اوج خواسته مان این بود که یک بار طی شبانه روز زباله های مان سر موعد از درب منازل مان با همان ماشین های ملودی دار جمع آوری شود. همین ما را از مدیریت شهری راضی می کرد.

اما وقتی ده سال قبل دوره اخیر مدیریت شهری استارت خورد بااین تفکر که زندگی خوب برازنده هر ایرانی و تهرانی است، امکانات شهری افزایش یافت و به دنبال آن ما آموختیم که باید سطح توقعاتمان را از شهرداری ارتقا دهیم. در این گزارش تلاش شده، عملکرد محمدباقر قالیباف طی یک دهه فعالیتش در پایتخت در حوزه های فضای سبز، عمران و فرهنگی-اجتماعی زیر ذره بین گذاشته شود تا ببینیم چه نمره ای می تواند پای کارنامه با سابقه ترین رییس بلدیه درج کرد تا انصاف رعایت شود.

بررسی وضعیت بزرگراه ها، تونل ها و پل های تهران در ده ساله اخیر

۴۳درصد از بزرگراه‌های تهران در ۱۰ سال اخیر ساخته شده است

محاسبات نشان می‌دهد ۴۳ درصد از بزرگراه‌های شهر تهران معادل ۲۳۱ کیلومتر در یک دهه اخیر ساخته شده است.
مطابق طرح جامع شهر تهران که در سال ۱۳۴۸ تدوین شد، تهران نیاز به ۵۵۵ کیلومتر رینگ بزرگراهی داشت. گسترش تهران در طول ۴ دهه اخیر از یک سو و از سوی دیگر افزایش جمعیت در این کلانشهر نیاز تکمیل رینگ بزرگراهی را در پایتخت بیشتر از گذشته کرده بود. با توجه به نیاز شهر تهران در توسعه معابر و بزرگراه‌ها آمارهای موجود نشان می‌دهد که از ابتدای تشکیل بلدیه تا شهریورماه سال ۸۴ ، چیزی در حدود۳۰۳ کیلومتر بزرگراه ساخته شد که معادل ۵۷ درصد از کل طول بزرگراه‌هایی می‌شود که باید مطابق اسناد بالادستی در تهران ساخته می‌شد.
هرچند در دهه‌های گذشته بزرگراه‌های مهمی همچون حکیم، همت غرب، رسالت، مدرس، صدر و... ساخته شد اما با توجه به سرعت رشد تهران این بزرگراه‌ها جوابگوی نیازهای پایتخت نبودند. بنابراین نیاز پایتخت به تکمیل شبکه بزرگراهی بیش از پیش احساس می شد. به طوری که اگر در یک دهه اخیر مدیریت شهری تهران در تکمیل رینگ بزرگراهی پایتخت مانند دوره‌های قبل کوتاهی می‌کرد، تهران به پارکینگی بزرگ تبدیل می‌شد.
بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد سرعت در ساخت بزرگراه‌ها و استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌های عمرانی در تمامی مراحل ساخت، آسفالت و تجهیز بزرگراه‌ها از مهمترین دستاوردهای شهرداری تهران در بخش عمران در یک دهه اخیر بوده است.
یکی از شاخص‌های توسعه شبکه بزرگراهی شهر تهران در یک دهه اخیر تکمیل پروژه‌های بزرگراهی‌ای بود که در دوره‌های گذشته توسط شهرداران پیشین آغاز شده بود اما هیچ وقت فرصت تمام شدن نیافته بود و همین مساله مشکلاتی را برای پایتخت‌نشینان ایجاد کرده بود. طرح‌های نیمه‌کاره‌ای مانند بزرگراه امام علی(ع)، امتداد بزرگراه یادگار امام(ره)، بزرگراه های شهید زین‌الدین، شهید شوشتری و... باعث شده بود تا در برخی از نقاط حساس شهر با گره‌های کور ترافیکی روبه‌رو شویم. با توجه به این موارد و شرایط آن روز معابر تهران، شهریور ماه سال ۸۴ محمدباقر قالیباف در آغازین روزهایی که سکان ‌شهردار تهران را در دست گرفت، با بررسی وضعیت شبکه راه‌ها و معابر پایتخت تصمیم گرفت تا با هدف اجرای طرح جامع شهر تهران و تکمیل ۵۵۶ کیلومتر رینگ بزرگراهی پایتخت، برای گام اول پروژه‌های نیمه کاره بزرگراهی که قدمت برخی از این طرح ها به دو تا سه دهه می‌رسید را تکمیل کند.

به جرات می‌توان گفت که اوج نهضت بزرگراه‌سازی در تهران از سال ۸۹ آغاز شد و تا سال ۹۲ بخش زیادی از رینگ بزرگراهی شهر تهران ساخته و کابوس طرح‌های نیمه‌کاره عمرانی در پایتخت برای همیشه به پایان رسید. بی شک دلیل این موفقیت را باید در مدیریت جهادی و اعتماد به توان مهندسان داخلی دانست.
اوج اجرای طرح‌های عمرانی و بزرگراه‌سازی در زمان تحریم‌های بین المللی بود در نتیجه تنها راهی که می‌توانست مدیریت شهری تهران را در تکمیل این بخش از طرح‌های عمرانی موفق کند، اتکا به مدیریت جهادی بود. روحیه جهادی بود که باعث شد تا شهرداری تهران در سرعت ساخت پروژه‌های سنگین و بزرگی مانند امام علی(ع)، صدر، شهید زین‌الدین و... رکوردهای بی نظیر بین‌المللی را به ثبت برساند.
همان طور که اشاره شد،عامل دیگری که در این موفقیت دخیل بود، اتکا به توان مهندسان جوان ایرانی در اجرای چنین پروژه‌هایی بود. به عبارتی زمانی که کشور در اوج شرایط تحریم‌های بین‌المللی قرار داشت، تهیه تمامی تجهیزات مورد نیاز پروژه‌های عمرانی بسیار مشکل بود در نتیجه شهردار تهران می‌دانست که برای حل بخشی از این مشکل باید به توان مهندسان جوان ایرانی اعتماد کند. همین اعتماد باعث شد تا بسیاری از تجهیزات مورد نیاز در داخل کشور توسط مهندسان ایرانی ساخته شد، جالب است بدانید که اکنون امکان صادرات این تجهیزات به سایر کشورها وجود دارد.
نکته دیگری که در بررسی میزان موفقیت مدیریت شهری تهران در ساخت پروژه‌های عمرانی اهمیت دارد، اجرای مهندسی مقاومتی در راستای اطرح اقتصاد مقاومتی‌ای بود که مقام معظم رهبری به آن تاکید داشتند. به عبارت دیگر معاون فنی و عمران وقت شهرداری تهران به این نتیجه رسید که مطابق با منویات مقام معظم رهبری برای اینکه چرخ پروژه‌های عمرانی شهر تهران از حرکت باز نماند، اجرای مهندسی مقاومتی بهترین گزینه است.
اجرای مهندسی مقاومتی ابتکاری بود که برای نخستین بار توسط مدیریت شهری تهران و معاونت فنی و عمرانی شهرداری در سال‌های اوج تحریم‌های بین‌المللی باعث شد تا ضمن کاهش هزینه‌های پروژه‌های عمرانی، تجهیزات مورد نیاز در ساخت بزرگراه‌ها، تونل‌های شهری و به طور کلی تمامی پروژه‌های عمرانی پایتخت تامین شود. در زمانی که به دلیل تحریم‌ها بسیاری از پروژه‌های دولتی مسکوت مانده بود اما همچنان پروژه‌های عمرانی شهر تهران در حال اجرا بود و همین مساله تعجب دولتمردان وقت، مشاوران بین المللی و حتی جهانیان را به همراه داشت. در یک دهه اخیر هر مهمان بین‌المللی‌ای که وارد تهران شد از سرعت پیشرفت این شهر شگفت‌زده بود و این نشان می‌داد که مدیریت شهری تهران راه را در این حوزه به درستی انتخاب کرده بود.
اکنون شهر تهران ۵۳۵ کیلومتر شبکه بزرگراهی دارد که نزدیک به ۵۰ درصد از این میزان در ۱۰ سال اخیر ساخته و به بهره‌برداری رسیده است. این اعداد و ارقام خود زبان گویای تمامی تلاش‌های مدیریت شهری تهران در یک دهه اخیر در این حوزه است.
بر اساس این گزارش در یک دهه اخیر، سالیانه ۲کیلومتر تونل شهری به همراه حدود ۱۸پل یا تقاطع غیرهمسطح در پایتخت احداث شده است.
با آغاز به کار دوره جدید مدیریت شهری، نهضت تونل سازی در تهران آغاز شد. تونل هایی که با هدف کاهش حجم بار ترافیک خودروها در پایتخت زبانزد عام و خاص شدند و امروز این فرصت را به شهروندان تهرانی داده تا علاوه بر تجدید خاطرات خوب کودکی، در کمترین زمان ممکن از مبدا به مقصد برسند. از همین رو است که کارشناسان حوزه عمران و شهرسازی متفق القول بر این باورند که کلانشهر تهران در ده سال گذشته شاهد تحولات عمرانی چشمگیری در زمینه توسعه زیرساخت های شهری از جنس تونل های ترافیکی بوده و دستاورد این توسعه نیز احداث ۱۷۸ دستگاه پل و تقاطع غیرهمسطح در یک دهه گذشته است.

توسعه ۲۰ کیلومتر تونل شهری در یک دهه گذشته
اگر نیم نگاهی به کارنامه فنی و عمرانی شهر تهران در سال های پیش از ۱۳۸۴ بیندازیم، شمار پل ها و تقاطع های غیرهمسطح ۱۵۷دستگاه بوده که این آمار پس از گذشت یک دهه با ساخت ۱۷۸ دستگاه به ۳۳۵ دستگاه رسیده است. هرچند که توسعه زیرساخت های شهر تهران در ده سال گذشته تنها به توسعه پل ها و تقاطع های غیر همسطح محدود نشده است. به طوری که تا پیش از سال ۱۳۸۴، با وجود آنکه تهران کلانشهری با کاربری پایتخت بوده است، اما حتی یک کیلومتر تونل شهری قابل استفاده نیز نداشته است. معضلی که سبب شده بود تردد خودروها در بزرگراه های کشور با طولانی شدن مسیرهای حرکتی و کاهش سرعت حرکت خودروها همراه شود. به همین دلیل نیز احداث تونل های شهری به منظور کاهش مسیر تردد و افزایش سرعت خودروها در دستور کار مهندسان قرار گرفت.

نهضتی که ماحصل آن شد، احداث ۲۰ کیلومتر تونل شهری که ثمره تسلط متخصصان صنعت تونل سازی کشور در آینه دانش احداث تونل های شهری بود. از همین رو در یک دهه گذشته یک باره شاهد ساخت، تکمیل و بهره برداری از ۴ تونل شهری بودیم. در همین بازه زمانی ۱۵۲پروژه عمرانی نیز طراحی و اجرا شده است، آماری که بدون احتساب پروژه های عمرانی مناطق به دست آمده، در واقع نمادی از یک دهه تلاش برای توسعه و بهبود کیفیت زندگی در بزرگ ترین کلانشهر کشور است.

پخش ۱۰ میلیون تن آسفالت در۶۱ میلیون مترمربع شبکه عمرانی
با آغاز نهضت پل سازی و احداث و توسعه تقاطع های غیرهمسطح، یکی از مهم ترین وظایف معاونت فنی و عمرانی نیز آغاز شد: حفظ و نگهداشت این میزان زیرساخت شهری؛ عامل مهمی که سبب می شد توسعه زیرساخت های شهری به واسطه استفاده مستمر از سوی شهروندان دچار فرسودگی های درازمدت نشود و همواره بازدهی پل ها، تونل ها و تقاطع های غیرهمسطح از بعد کیفیت تاسیسات روی یک منحنی صعودی قرار گیرد. به عبارت دیگر با آغاز به کار مدیریت شهری کنونی، بیش از ۱۰ میلیون تن آسفالت به منظور اجرای پروژه های روسازی و مرمت معابر تولید، پخش و اجرا شود. آسفالتی که به واسطه بکارگیری از آن سطحی به مساحت تقریبی ۶۱ میلیون مترمربع از شبکه عمرانی تونل ها، پل ها، تقاطع های غیر همسطح و بزرگراه ها روکش شده است.

بازبینی موشکافانه پل ها به منظور ارتقا بهره برداری ها
درست است که تهران به لحاظ ساخت و سازهای عمرانی سال های پر باری را پشت سرگذاشته، اما نکته حائز اهمیت آن است که در یک دهه مدیریت جهادی از بعد عمرانی شهر تهران سبب شد در کنار تکمیل حلقه های بزرگراهی و احداث معابر جدید، نگهداشت و بازبینی فنی پل ها، تقاطع های غیرهمسطح و تونل ها نیز در اولویت فعالیت های فنی و عمرانی شهرداری تهران قرار گیرد. مسئله مهمی که باعث شد در ده سال اخیر، بیش از ۱۱۰ پل سواره رو به دست اقداماتی نظیر مرمت، بهسازی و مقاوم سازی لرزه ای سپرده شوند. همچنین ۶۲۰ دستگاه پل سواره رو در قالب دو پهنه شرقی و غربی پایتخت نیز مورد ارزیابی چشمی، تهیه چک لیست و پلاک کوبی قرار گیرند. اقدام مهمی در مسیر تعمیر، مرمت و مقاوم سازی پل ها و تونل های شهری و تقطع های غیرهمسطح که سبب می شود امروز، هر شهروندی به هنگام عبور از این شبکه های ترافیکی، در کنار برخورداری از امکانات حمل و نقلی روز دنیا، این آرامش خیال را نیز داشته باشد که سازه های عمرانی در بعد حمل و نقل شهر تهران از ایمنی لازمه و بالاترین کیفیت به واسطه بازبینی های مکرر برخوردار است.
بررسی وضعیت فضای سبز تهران در ده سال اخیر

هرسال ۹۳ بوستان در پایتخت به بهره برداری رسیده است
طی ۱۰ سال گذشته تهران با وجود کمبود آب به عنوان یکی از سرسبزترین شهرها با موقعیت جغرافیایی مشابه به حساب می آید. مدیریت شهری در دوره اخیر سعی کرده با تملک باغات قدیمی و احداث بوستان در مناطق خشک پایتخت، چهره شهر را سبز نماید.
بوستان ها به ‌عنوان بخشی از فضای سبز شهر با اهدافی همچون ایجاد اکوسیستم های فعال طبیعی در فضاهای شهری، زیباسازی سیمای شهر و فراهم کردن تسهیلات برای شهروندان ایجاد می‌شوند.
بدون تردید بوستان ها به دلیل آنکه بخش قابل توجهی از سطح آن ها را پوشش گیاهی تشکیل می دهد می توانند نقش موثری در کاهش آلودگی ها از جمله آلودگی هوا، آلودگی بصری و آلودگی صوتی داشته باشند. گیاهان علاوه بر جذب دی اکسید کربن و تولید اکسیژن توانایی جذب مقادیر متنابهی از عناصر مضر و ذرات معلق موجود در هوا را دارند.
نباید فراموش کرد که نسبت تاثیرگذاری فضای سبز بوستان ها بر کاهش آلودگی ها به شرایط محیطی، مقادیر آلاینده های تولیدشده و منابع آن و شرایط اقلیمی بستگی دارد. در شرایط وارونگی هوا در فصل زمستان با حجم زیاد آلاینده های تولیدی از منابع گرماساز و اتومبیل ها، طبعا این اثرگذاری کمتر خواهد شد. بنابراین نباید انتظار داشت که بوستان ها به تنهایی و در هر شرایطی بتوانند وظیفه سنگین کاهش آلودگی ها را به عهده بگیرند. اما بدون شک تاثیر غیرقابل انکاری دارند.
در حال حاضر بوستان های محله‌اي، منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي شهر تهران به عدد ۲هزار و۱۳۰رسیده است. این در حالیست که طی ۱۰سال گذشته توسعه فضاي سبز تهران با رشد قابل‌توجهي ادامه يافته است.


اولویت مدیریت شهری توزیع عادلانه فضای سبز در جنوب شهر است
تلاش سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران در راستای افزایش سرانه فضای سبز شهری و متعادل کردن نسبت سطح فضای سبز به فضای سخت (بتن، آسفالت و...) منجر به افزایش بوستان های محله ای، ناحیه ای، منطقه ای و فرامنطقه ای در تهران شده است. بوستان های جنگلی داخل محدوده، رفیوژها، میدان ها، لچکی ها، حواشی بزرگراه ها و درختان معابر نیز از دیگر فضاهای سبز درون شهری هستند که در سطح پایتخت پراکنده بوده و میزان توزیع این فضاها در سطح شهر نمی تواند یکنواخت باشد.

همچنین توسعه فضاي سبز برون‌شهري نيز همزمان مورد توجه مديريت شهري قرار گرفته است، به گونه ای که در سال۸۴ كميسيون زيربنايي هيات دولت طرحي را به تصويب رساند كه در آن مقرر شد، پايتخت داراي ۵۰هزار هكتار كمربند سبز شود. طرحي كه از سال۶۵ مطرح شده بود و عمليات اجرايي آن نيز از سال۶۹ در اطراف تهران به اجرا گذاشته شده بود اما در دهه سال اخیر تحولی شگرف یافت.
اگرچه در طول ۱۵سال اجراي طرح جنگل کاری پیرامون شهر تا سال۸۴ تنها ۲۰هزار هكتار به اجرا درآمد، اما از سال۸۴ اين روند رشد بيشتري يافت، به طریقی که در طول ۹سال اين طرح پيشرفتي بيش از ۷۴درصدي داشته است. تاكنون حدود ۳۸هزار هكتار جنگل‌كاري در قالب كمربند سبز به اجرا درآمده است و در سال‌جاري نيز بالغ بر هزارهكتار از اراضي اطراف تهران در قالب طرح كمربند سبز درختكاري خواهد شد. در واقع در طول ۹سال گذشته به‌اندازه ۱۵سال آغازين اجراي اين طرح درختكاري در اطراف تهران انجام شده است.
در این میان البته در بعضی از مناطق مرکزی شهر که دارای بافت نسبتا قدیمی و متراکم هستند اصولا سطح فضاهای سبز محدودتر و امکان دستیابی به فضاهای باز یا بلامعارض جهت تبدیل آنها به بوستان ها و فضاهای سبز محدود است. در همین راستا اسناد فرا دست شهر تهران از جمله طرح جامع و طرح تفصیلی شهر تهران و پهنه ها و کاربری های مشخص شده که اسناد فوق به عنوان منشور اجرایی مد نظر بوده اس. در همین راستا به منظور دستیابی به توزیع عادلانه فضای سبز اولویت پروژه های توسعه ای با مناطقی است که از فضای سبز کم بهره هستند که می توان مناطق ۷ ، ۸ ،۹ ، ۱۰ ، ۱۱، ۱۲ و ۱۷ را نام برد.

تملک و تجمیع بافت های فرسوده در جهت افزایش سرانه فضای سبز
تملک بافت فرسوده جهت اجراي طرح تجميع در مناطق پرجمعيت و داراي بافت متراكم و آزاد سازي زمين جهت افزایش سرانه های خدماتی به ویژه فضای سبز در این مناطق در اولویت قرار دارد. به هرحال علیرغم آنکه در مناطق مرکزی و جنوبی ظرفیت های توسعه محدود بوده است، اما طی ۱۰ سال اخیر سطوح گسترده ای به ویژه از مناطق جنوبی شهر تهران به عرصه بوستان ها و فضای سبز تبدیل شده که از آن جمله می توان به بوستان بزرگ ولایت، بوستان بزرگ آزادگان، بوستان بانوان نرگس، بوستان پردیس بانوان و ده ها بوستان بزرگ دیگر اشاره کرد.

افزایش سرانه فضای سبز درون شهری تا پایان سال ۹۳
سرانه فضاي سبز درون شهري با توجه به مساحت بوستان‌هاي درون‌شهري در ابعاد محله‌اي‌، ناحيه‌اي‌، منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي، بوستان‌هاي جنگلي داخل محدوده، رفيوژها، ميدان‌ها، لچكي‌ها، حواشي بزرگراه‌ها و درختان معابر محاسبه مي‌شود كه با احتساب جمعيت فعلي پايتخت، سرانه فضاي سبز داخل محدوده شهري تا پايان سال۱۳۹۳ براي هر نفر ۱۵.۵مترمربع بوده است.
البته هر سال طبق برنامه مدون پنج ساله شهرداری و تکالیف مقرر آن و براساس بودجه و اعتبارات مطروحه نسبت به شناسایی اراضی مناسب و مستعد جهت احداث بوستان های جدید اقدام می شود. به طوری که از سال۱۳۸۴ تاکنون با اعمال مدیریت جهادی در شهرداری تهران به طور متوسط سالیانه ۹۳ بوستان در پایتخت به بهره برداری رسیده است.

در حال حاضر منطقه۴ شهرداري تهران با داشتن سرانه ۲۴.۵متر فضاي سبز برخوردارترين منطقه تهران به‌ لحاظ فضاي سبز شهري است و منطقه۱۰ شهرداري تهران به علت تراکم بافت مسکونی با داشتن ۲.۴مترمربع كمترين سرانه فضاي سبز شهري را در تهران داراست. همچنين بيشترين بوستان‌هاي شهر تهران در منطقه۴ شهرداري جاي گرفته است كه به رقمي در حدود ۲۴۷بوستان رسیده است. كمترين بوستان‌هاي تهران نيز در منطقه۹ قرار دارد که تعداد بوستان‌هاي منطقه ۹ شهر تهران در حدود ۲۵ بوستان است که دلیل این هم همانند منطقه ۱۰ همان تراکم بافت مسکونی است. با این حال مدیریت شهری تلاش کرده تا از هر فضا و فرصتی برای استفاده ساکنین این مناطق از فضایسبز مطلوب اقدام کند.
هم اکنون سرانه فضاي سبز شهروندان تهراني ۱۵.۶مترمربع رسیده و مدیریت شهری در تلاش است تا پايان برنامه ۵ساله اول شهرداري تهران و تا سال۹۵ سرانه فضاي سبز شهر تهران را به ۱۸متر افزايش دهد، این در حالیست که براساس تقسیم بندی فضای سبز ۶منطقه مياني شهر تهران كمترين سرانه فضاي سبز ‌را داراست كه تلاش می شود با تملك و تجميع بافت فرسوده سرانه‌هاي فضاي سبز در اين مناطق توسعه یافته تا به حد استاندارد برسد. ظرفيت توسعه فضاي سبز در مناطق مركزي و جنوبي محدود است به گونه ای که طي دهه اخير سطوح گسترده‌اي به‌ويژه مناطق جنوبي به عرصه‌هاي بوستان‌ها و فضاي سبز تبديل شده كه از آن جمله مي‌توان به بوستان بزرگ ولايت، بوستان بزرگ آزادگان و ده‌ها بوستان بزرگ ديگر اشاره كرد.

تبدیل بیش از ۳۰۰کیلومتر از طول حاشیه بزرگراه‌های پایتخت به فضای سبز
طی ده سال اخیر بدنه و حاشیه بسیاری از بزرگراه‌های شهری به طول بیش از ۳۰۰ کیلومتر در مسیر رفت و برگشت تبدیل به فضای سبز شده‌اند.
با توجه به نقش چندگانه وجود بزرگراه‌های سبز در محیط‌های شهری، به عنوان عناصر زنده و کارا، در افزایش کیفیت‌ امکانات زیست‌پذیری شهر، علاوه بر جنبه های زیستی و عملکرد فضاهای سبز بزرگراهی به عنوان دالان های اکولوژیک در بستر شهری و نقش مؤثر آنها در مدیریت آبهای سطحی، سیلابها و جلوگیری از فرسایش خاک، فضاهای سبز یاد شده می توانند در اتصال جاذبه های گردشگری و ارتقا کیفیت بصری نیز مفید باشند. در همین راستا طی ده سال اخیر بدنه و حاشیه بسیاری از بزرگراه‌های شهری به طول بیش از ۳۰۰ کیلومتر در مسیر رفت و برگشت تبدیل به فضای سبز شده‌اند.
طی همین مدت با هدف ایجاد تعادل و توازن در توزیع فضاهای سبز در سطح شهر تهران و بهبود سرانه فضای سبز نسبت به احداث فضای سبز، در بدنه بسیاری از بزرگراه های نیمه مرکزی و جنوبی شهر نیز اقدام شده است. بزرگراه های امام رضا(ع) در منطقه ۱۵، امام علی (ع) در مناطق ۱۴ ، ۱۵ و۲۰، شهید شوشتری و شهید رستگار مقدم در منطقه ۱۵، شهید دوران و شهید باقری و شهید یاسینی در محدوده منطقه ۱۲، آزادگان در محدوده منطقه ۱۵ و ۱۸، یادگار امام (ره) در منطقه ۱۰ و محدوده اطراف بهشت زهرا (س) از جمله این بزرگراه هاست.

مقایسه سرانه فضای سبز درون شهری درطول زمان
* سرانه فضای سبز درون شهری تا پایان سال ۱۳۶۵ در حدود ۲.۱ متر مربع بوده است.
* سرانه فضای سبز درون شهری تا پایان سال ۱۳۸۳ بالغ بر ۹ متر مربع بوده است.
* تا پایان سال ۱۳۹۳ سرانه فضای سبز درون شهری به ۱۵.۵ متر مربع رسیده است .

بهترین گونه های گیاهی در بزرگراه ها
گونه‎های گیاهی مورد استفاده در بدنه بزرگراه ها تماماً از گونه‎های مقاوم و با نیاز آبی حداقل و سازگار با شرایط اقلیم شهر تهران و قابل کاشت در زمینهای شیبدار انتخاب می‎شوند . همچنین با توجه به کمبود منابع آب ، جایگزینی چمن کاری ها با گیاهان پوششی با نیاز حداقل به آب و درختان و درختچه های مقاوم و ماندگار در دست اجراست .

کمربند سبز پیرامون شهر تهران
کارنامه مدیریت شهری پایتخت نشان می‌دهد عزمی جدی برای حفظ و گسترش فضای سبز در شهر تهران وجود دارد. فاز اول اجرای طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران با هدف کاهش اثرات آلودگی هوای شهر تهران و جلوگیری از ساخت‎وسازهای غیرمجاز در دامنه جنوبی البرز و هم‎چنین ایجاد فضای تفرجگاهی جهت استفاده شهروندان از سال ۱۳۶۵ آغاز و تا سال ۱۳۸۴ حدود ۲۲۰۰۰ هکتار از اراضی محدوده طرح تحت پوشش عملیات جنگل‎کاری قرار گرفته است.
فاز دوم ازسال ۱۳۸۴ آغاز شده است. به نحوی که در حال حاضر مجموعاً بیش از ۳۷۶۰۰ هکتار جنگل کاری در دامنه جنوبی البرز و محیط پیرامون شهر تهران وجود دارد . سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران براساس احکام برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران سالانه توسعه ۱۰۰۰ هکتار جنگل کاری را در دستور کار خود قرار داده است.
حفظ و صیانت از حریم شهر تهران خصوصاً در دامنه جنوبی البرز یکی از مهم‎ترین کارکردهای این طرح محسوب شده و عملاً امکان تعارض و دست‎اندازی به اراضی ملی و بالای خط تراز ۱۸۰۰ متر را از سودجویان گرفته است. به طوری که از مناطق مهم دامنه جنوبی البرز که توسط سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران جنگل‎کاری شده است به ترتیب از سمت شرق به غرب می‎توان به مناطق: سعید‎آباد، ترقیون ، خجیر، غزال ، شهدای گمنام ، پادگان انصارالحسین ، تلو، دانشگاه امام حسین (ع)، سوهانک ،قوچک، سایت البرز ، شهید محلاتی، دارآباد ، مسیح دانشوری ، رحمان آباد ، ارتفاعات اردوگاه شهید باهنر ، جماران فاز اول ، تله‎کابین توچال، فرحزاد، دانشگاه آزاد ، کوهسار، سولقان ، حصارک کن ، پیرداوود ، حرا ، لتمال کن ، شهید باقری ، آلاسر و وردآورد در سه فاز ، شهید شهرام فر و . . . اشاره کرد.
گونه‎های مورد استفاده در طرح کمربند سبز تماماً از درختان و درختچه های بومی و یا مقاوم و با نیاز آبی حداقل و سازگار با شرایط اقلیمی شهر تهران انتخاب می‎ شوند و جهت آبیاری نهال‎های کاشته شده از روش آبیاری تحت فشار استفاده می‎شود که این روش استفاده بهینه از منابع آبی و هم‎چنین کاهش هزینه آبیاری از طریق حذف تانکر آبیاری را به‎دنبال خواهد داشت.
* میزان جنگل کاری و توسعه کمربند سبز پیرامون شهر تهران تا پایان سال ۱۳۶۵ در تهران ۳۶۳۷ هکتار بوده است .
* میزان جنگل کاری و توسعه کمربند سبز پیرامون شهر تهران تا پایان سال ۱۳۸۳ در تهران ۲۲۰۰۰ هکتار بوده است .
* تا پایان سال ۱۳۹۳ نیز ۱۰۲۰ هکتار جنگلکاری در دامنه جنوبی البرز و دیگر مناطق پیرامون شهر تهران به بهره برداری رسید و مساحت کمربند سبز پیرامونی به ۳۷۶۳۲ هکتار رسید .

اجرای طرح جهادی احیاء ، ساماندهی و بازپیرایی بوستان جنگلی یاس به مساحت ۱۴۰۰ هکتار واقع در اراضی اطراف بزرگراه شهید بابایی(پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری( مدظله العالی) در تاریخ ۱۷/۱۲/۱۳۹۳ ) جهت استفاده شهروندان در روز طبیعت ۱۳۹۴ در طول مدت ۲۴ روز از دیگر اقدامات مدیریت شهری در خدمت رسانی به شهروندان بوده وهدف از اجرای این طرح افزایش سرانه فضای سبز ، تبدیل سایت به یک بوستان عمومی و تفرجی ، احداث زیرساخت های لازم جهت افزایش بهره وری می باشد .

افزایش کتابخانه ها، فرهنگسراها و توجه به سلامت پایتخت نشینان

کمک به ارتقا سرانه مطالعه با بهره برداری از ۴۰۰کتابخانه
خواهرخواندگی مناطق شمالی و جنوبی و کم کردن فاصله میان اقشار کم درآمد و پردرآمد از حیث استفاده از امکانات و خدمات شهری را باید از مهم ترین اهداف محمدباقر قالیباف در دوره اخیر مدیریت شهری نامید. این را به راحتی می توان از احداث بزرگ ترین و مجهزترین بوستان ها، افزایش فرهنگسراها، بزرگراه ها، تعداد سینماهای شهر و... آن هم با رویکرد توجه به مناطق کم بضاعت تر پایتخت متوجه شد. به طوری که امروزه حتی بسیاری از مردم شمال شهر برای بهره مندی از امکانات موجود به جنوب تهران سر می زنند.
توجه به اماکن اجتماعی و فرهنگی به منظورگردهمایی، آموزش و مشارکت هر چه بیشتر شهروندان در مدیریت شهری از ارکان اصلی توسعه اجتماعی است. بر این اساس شهرداری تهران در ۱۰ سال اخیر مصمم تر از سایر سازمان ها و ارگان های مسئول در حوزه اجتماعی و فرهنگی به ساخت اماکن فرهنگی و اجتماعی همچون کتابخانه ها، سینماها، فرهنگسراها، موزه ها، خانه های تئاتر و... روی آورده است.
تاکید بر انجام اقدامات فرهنگی در راستای ارتقای سطح زندگی شهروندان از سوی شهرداری تا بدان جاست که در مقابل ۳۸ کتابخانه ای که در تهران از سوی نهاد عمومی کتابخانه های کشور اداره می شود، شهرداری به تنهایی مسئولیت مدیریت ۴۰۰ کتابخانه را برعهده دارد که بخش عمده ای از این کتابخانه ها در جنوب پایتخت واقع شده اند.
علاوه بر تلاش مدیریت شهری در راستای تقویت زیرساخت های توسعه علمی و آموزشی در شهر، در ۱۰ سال اخیر عزمی جدی به منظور بهینه سازی اوقات فراغت به ویژه برای اقشار کم برخوردار نیز صورت گرفته است. به این معنی که در گذشته موضوع اوقات فراغت تنها به معنای گذران زمان شهروندان در فصل تابستان بود. این در حالی است که امروزه از نگاه تصمیم گیران در حوزه مدیریت شهری اوقات فراغت بهترین زمان برای پربار کردن زیست شهروندان و ارائه انواع خدمات آموزشی با کمترین هزینه است. در همین راستا، در سال های اخیر شاهد احداث تعداد زیادی از فرهنگسراها در تهران به ویژه در مناطق جنوبی و کاربردی تر شدن آموزش ها هستیم. علاوه بر این در این دوره از مدیریت شهری برای نخستین بار موضوع سراهای محلات و ایجاد همبستگی محلی برای مشارکت شهروندان در اداره محل سکونت خود در دستور کار مسئولان شهری قرار گرفت.

احداث بیش از ۱۰ فرهنگسرا در ۱۰ سال
براساس آمارهای موجود در حال حاضر حدود ۳۵ فرهنگسرا در تهران فعال است. از این تعداد بیش از ۱۰فرهنگسرا همچون فرهنگسرای امام(ره)، رسانه، رویش، رضوان، مهر، تهرانسر، مترو، اخلاق، خاتم (ص)، رازی و تهران در دوره مدیریت محمدباقر قالیباف احداث شده اند و تمامی این فرهنگسراها جز فرهنگسرای امام(ره) در مناطق جنوبی قرار دارند. علاوه بر این فعالیت فرهنگسراهایی که در دوره های پیشین مدیریت شهری راه اندازی شدند، گسترده تر از همیشه شده است. به طوری که در حال حاضر فرهنگسراها میزبان اجرای تئاتر، نمایشنامه خوانی، انجام برنامه های خیریه و کلاس های آموزشی مطابق با نیازهای روز است.

افزایش ۵هزار صندلی به ظرفیت سینماهای تهران
راه اندازی پردیس سینمایی تماشا در منطقه ۱۸، رازی در منطقه ۱۱، ملت در منطقه ۳ و راگا در منطقه۲۰، ملت در منطقه۳، زندگی، کیان و سمرقند از دیگر اقدامات شهرداری تهران طی ۱۰سال اخیر است که از ابتکارات این دوره از مدیریت شهری به شمار می روند. در کنار اینها باید سینما آزادی که با کمک شهرداری بازسازی شد و ایوان شمس را هم مدنظر قرار داد که در مجموع حدود ۵هزار صندلی به ظرفیت سینماهای تهران افزوده کرده اند.

احداث موزه ها و خانه موزه ها
احداث موزه ها و خانه موزه ها از دیگر اقدامات فرهنگی است که در دوره سکانداری محمدباقر قالیباف در شهر تهران مورد توجه مسئولان شهری قرار گرفته است. افتتاح باغ موزه هنر ایرانی و موزه دکتر علی شریعتی در سال ۸۵، موزه استاد شهید مرتضی مطهری در سال ۸۶، موزه دکتر چمران در سال ۸۷ و خانه موزه بازار در سال ۹۳ از جمله اقداماتی است که در راستای تقویت هویت ملی و دینی شهروندان از سوی شهرداری تهران انجام شد. در کنار این موارد باید به افتتاح باغ موزه قصر هم اشاره کرد که توجه و البته تحسین همگان را به همراه داشت. زندانی که در سال ۹۱ بر اساس برنامه های توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران به موزه و تفرجگاهی برای شهروندان تبدیل شد. همچنان که باغ موزه دفاع مقدس که عملیات اجرایی ساخت آن از سال ۸۴ آغاز شد و در سال های اخیر به یکی از نمادهای فرهنگی تهران تبدیل شده است تا خاطره هزاران شهید را در دل مردم شهر همیشه زنده نگه دارد. مرکز تئاتر صبا، باغ کتاب، گنبد مینا و... نیز از دیگر مواردی است که با احداث آنها در حوزه فرهنگی اجتماعی گام های قابل توجهی برداشته شده است.

تولید هر فصل یک آلبوم برای استفاده صدا و سیما و شهروندان
با توجه به نظارت شهرداری تهران بر ارتقای کیفی فضاهای فرهنگی و ارائه انواع خدمات آموزشی در این اماکن، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران همواره به موضوع موسیقی و تاثیر موسیقی فاخر بر جامعه تاکید داشته است. بر همین اساس معاونت هنری سازمان موظف است که هر فصل یک آلبوم برای استفاده صدا و سیما و شهروندان تولید کند.

برپایی کلاس های آموزشی با کیفیت بالا و هزینه پایین
کلاس های متعدد زبان ، آموزش خانواده ، قرآن آموزی، خط، نقاشی و درک زندگی تنها نمونه ای از اقدامات فرهنگی در فرهنگسراهاست که شهرداری به کلاس ها یارانه می دهد تا مردم بتوانند در آنها شرکت کنند. البته شهریه پرداختی پایین توسط شهروندان به معنای سطح پایین کلاس ها نیست بلکه چون هدف کسب درآمد نیست و ترویج فرهنگ است، این هزینه ها کم درنظر گرفته می شود. به عنوان مثال در حال حاضر کلاس قران در فرهنگسراها رایگان است تا کودکان به قرآن و مذهب علاقه مند شوند. در راستای همین تفکر، دارالقرانی که به تازگی در فرهنگسرای بهمن افتتاح شد در شروع کار خود همزمان ۵ کلاس برای دختران و پسران در دو مقطع خردسال و بزرگسال و مادران برگزار کرد.

تحول در نظام سلامت جسم و روح شهروندان
از آنجایی که مطالعات نشان می دهد فعالیت های فیزیکی در کاهش بیماری ها و هزینه ها- به دلیل پرداختن هزینه های درمانی- تاثیرات بسزایی دارد، شهرداری تهران در ده سال اخیر با هدف ارتقای سطح سلامت جسمی و روحی در جامعه، در جهت ترویج فرهنگ ورزش همگانی و فراهم آوردن زیرساخت های لازم برای روی آوردن خانواده ها به انجام فعالیت های ورزشی اقدامات قابل توجهی انجام داده است. به طوری که با ایجاد فضاها و ایستگاه های ورزشی در پارک ها، برپایی مسابقات ورزشی در محلات ، ارایه خدمات و گسترش آنها درسطح شهر سعی در جهت ترویج ورزش در میان خانواده ها دارد. در همین زمینه با گسترش مجموعه های ورزشی تلاش کرده تا فضای لازم برای بهره مندی عموم مردم از امکانات ورزشی در سطح شهر فراهم آید. به طوری که تعداد سالن های ورزشی تحت پوشش شهرداری تهران طی سال های ۹۳ و ۹۴ به ۳۱۳ سالن افزایش یافته است. ضمن اینکه با توجه به خواص ورزش در آب برای ایجاد مقاومت ، سبک سازی بدن ، کم کردن فشار وارده بر مفاصل، افزایش قوای جسمانی، بهبود وضعیت تنفسی، کاهش اضطراب و افسردگی و ارتقاء فعالیت جسمی بیماران به ایجاد سالن های ورزشی آبی اقدام کرده که در حال حاضر ۵۸ مجموعه آبی در تهران توسط شهرداری در اختیار شهروندان قرار داده شده است.
از آنجایی که شهروندان تمایل زیادی به استفاده از سالن های ورزشی چندمنظوره نشان داده اند افزایش مجموعه های ورزشی چندمنظوره ای که در آن ورزش هایی از قبیل (توپی، رزمی، بدنسازی، ایروبیک و ...) انجام می شود، نیز در دستور کار سازمان ورزش شهرداری تهران قرار گرفته است و در حال حاضر ۱۵۸سالن ورزشی چند منظوره در سطح شهر به شهروندان خدمات دهی می کند.
توجه به ورزش بانوان
ورزش بانوان، مساله‌اي مهم است كه پيرامون آن بحث هاي زيادي شده است. زنان به عنوان مديرخانه و مسئول نظم و تربيت كودكان خود، براي حفظ نشاط ، شادابي و سلامتي باید به ورزش بپردازند. مدیریت شهری با در نظرگرفتن این مسائل به ارتقای ورزش بانوان توجه ای ویژه داشته است. به همین منظور سازمان ورزش شهرداری تهران مجموعه های ورزشی ویژه بانوان در نظر گرفته است. مجموعه های ورزشی الزهرا (س) در همین راستا به بهره برداری رسیده است که تا سال ۹۳ در سطح تهران ۶۳ مجموعه راه اندازی شده است.

ایجاد زیرساخت های ورزش قهرمانی از محلات
یکی از عوامل مهم در ورزش قهرمانی تزریق استعدادهای ناب به تیم های ملی است. به عبارت دیگر با ایجاد تمهیدات لازم برای استعدادیابی در سطح محلات می توان ملی پوشانی را تحویل ورزش قهرمانی داد که کارآمدی لازم را داشته اما شناخته نشده اند.

در همین راستا هم در سطح محلات شهر تهران زمین های چمن مصنوعی و طبیعی متعددی توسط سازمان ورزش شهرداری تهران ایجاد شده تا زمینه توجه به فوتبال محلات فراهم یابد به طوری که تا سال۹۳ مدیریت شهری ۶۰۴زمین چمن مصنوعی و ۲۹ زمین چمن طبیعی ایجاد کرده است.
در کنار همه این موارد تشویق شهروندان برای انجام ورزش همگانی نیز از موضوعات مدنظر مدیریت شهری طی دوره اخیر بوده که توانسته در مجموع در پارک های و فضاهای سبز موجود در شهر ۱۴۰۰ ست ورزشی تعبیه کند. همچنین با ایجاد حدود ۲۸۱۲ میز شطرنج در بوستان ها و پارکها در سال های اخیر و نیز ۱۶۵۴میز فوتبال دستی و نصب ۲۱۸۴ سبد بسکتبال و تورهای والیبال و بدمینتون گام موثری در بهینه سازی اوقات فراغت شهروندان برداشته است.

اهمیت به سرگرمی و ورزش کودکان و نوجوانان
کودکان و نوجوانان آینده سازان فردای این مرزوبوم هستند. بنابراین لازم است تا توجه ویژه ای به سلامت جسم و روح آنان شود. این موضوع مهمی است که شهرداری پایتخت با فراهم آوردن زمینه لازم همواره مدنظر داشته است. بنابراین ۱۷۲۰زمین برای بازی کودکان در نظر گرفته و البته در سال های اخیر توجه به ورزش های مهیج در پارکها و بوستان های تهران هم صورت گرفته و۱۵ زمین بازی های مهیج مانند (بانجی جامپینگ، کارتینگ، موتور ۴ چرخ و ۲ چرخ، راپل و...) احداث شده است.

آلودگی هوا یکی از مشکلات کلانشهر بزرگی مانند تهران است که لازم است تمام سازمان و نهادها در جهت کاهش این مشکل اقدامات لازم را صورت دهند. سازمان ورزش شهرداری تهران نیز در این زمینه با ایجاد ۳۸۶ مسیر دوچرخه سواری، ۳پیست بزرگ دوچرخه سواری،۲۰۰۰جاده تندرستی و ۴۷پیست اسکیت تلاش کرده تا در جهت بهبود وضعیت تنفسی شهروندان گامی هرچند کوچک بردارد.

همکاری با آموزش و پرورش
سازمان ورزش شهرداری تهران به منظور ترویج ورزش بین دانش آموزان اقدام به ایجاد ست های بدنسازی در ۷۰۰مدرسه دخترانه کرده است. همچنین ۳۷۴خانه ورزش محلات در سطح شهرتهران در دسترس عموم قرار گرفته است.

راه اندازی ۳۵۴ خانه سلامت در محلات طی ۸سال گذشته
تاکید بر امر پیشگیری از بروز بیماری ها که در ذات خود با ارتقای سطح دانش پزشکی شهروندان و خودمراقبتی همراه است طی دهه های اخیر ارگان های بسیاری به ویژه شهرداری تهران را بر آن داشته تا با رویکردی علمی و البته مشارکت جویانه تحقق توسعه پایدار در حوزه سلامت جامعه را دنبال کنند. به طوری که در دوره اخیر مدیریت شهری، برنامه راهبردی ۵ ساله شهرداری تهران در حوزه سلامت شهری شامل چالش ها، اهداف، راهبردها و برنامه ها در نیمه دوم سال ۱۳۸۴ تدوین گردید و برای اجرای این برنامه ها و ماموریت ها، « اداره کل سلامت » با رویکردی کاملاً اجتماعی و فرهنگی در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تشکیل شد.
اداره کل سلامت از ابتدای کار خود پیگیری اهدافی چون بهبود و ارتقای سلامت شهری با توسعه رویکرد شهر سالم ، مهار و کنترل عوامل تهدید کننده سلامت شهری ، بهبود کیفیت زندگی و رضایتمندی شهروندان و توسعه فعالیت های شهری بر اساس شاخص های سلامت پایدار را با تاکید بر توسعه آموزش های همگانی و محله محور در اولویت کاری خود قرار داد. البته، در این میان سنجش مستمر شاخص های سلامت شهری و انجام مداخلات لازم جهت ارتقاء آن ها، بهبود دسترسی عادلانه شهروندان به خدمات جامع سلامت ، برقراری نظام جامع اطلاعات سلامت شهری، توسعه رویکرد شهر سالم با نگاه محله ای، کنترل و کاهش عوامل خطر ساز سلامت شهری شامل بیماری ها و حوادث و عوامل تهدید کننده محیط زیست نیز با جدیت از سوی این اداره پیگیری شده و می شود.
بدون شک، پیشگیری و جلوگیری از بروز امراض نیازمند آموزش های همگانی و تعامل مستقیم میان آموزش دهندگان و شهروندان است. بر این اساس، شهرداری تهران از سال ۸۶ طرح راه اندازی خانه های سلامت در تمامی محلات شهر اعم از مناطق برخوردار و کم برخوردار را در دستور کار خود قرار داد. بر اساس آمارهای موجود، تاکنون که کمتر از ۸ سال از اجرای طرح می گذرد، تمامی ۳۵۴ محله تهران مجهز به خانه های سلامت شده اند.
دستاورد اداره کل سلامت تنها به این مورد ختم نمی شود چرا که علاوه بر شکل گیری گسترده خانه های سلامت، طی ۸ سال اخیر ساخت ۲۴۰ خانه اسباب بازی در محلات، راه اندازی ۲۲ مرکز آموزش مهارت های رفتاری کودکان، تشکیل ۲۵۴ کانون مادر و کودک، راه اندازی کانون سالمندی در مناطق ۲۲گانه و فعالیت ۱۷۴ پایگاه شورای سلامت محلات توسط اداره کل سلامت پیگیری شده و به سرانجام رسیده است. البته، به این موارد باید فعالیت ۱۹۲۴ شبکه سلامت یاران شهر تهران، راه اندازی ۲۲ باشگاه چاقی، عضویت هزاران نفر در کانون های داوطلبین اهدای خون، تشکیل کانون پزشکان محله، کانون پیشگیری از دخانیات و اجرای طرح بهداشت و ایمنی مساجد را اضافه کرد.
نکته مهم این است که شهرداری در امر سلامت شهری تنها به ساخت سازه هایی همچون خانه های سلامت یا راه اندازی کانون های سلامت بسنده نکرده است. به این معنی که در این مورد بیش از اینکه موضوعات کالبدی مورد توجه قرار بگیرند، نیازهای اقشار مختلف جامعه به ویژه اقشار ضعیف در راس امور قرار گرفت. به همین دلیل هم فعالیت های خانه های سلامت هیچگاه با رویکرد انتفاعی انجام نشده و در بسیاری از موارد تلاش بر این بود تا با ویزیت رایگان بیماران، ارائه رایگان خدمات مشاوره، آموزش کودکان، معرفی بیماران به پزشک، ارائه آموزش های خودمراقبتی، برگزاری تورهای علمی و برنامه های شاد و مفرح مرهمی بر دردهای ساکنان محلات گذاشته شود.
البته، در سال های اخیر با راه اندازی طرح شبکه سلامت با هدف شناسایی و ساماندهی نیروهای مشارکت جو درسطح محله و استفاده از پتانسیل نیروهای داوطلب در جهت خدمات رسانی سلامت به شهروندان تمامی اهداف مورد نظر به صورت فشرده و یکباره در اختیار جامعه مخاطب قرار می گیرد. در واقع، در این طرح شهر تهران به بلوک های جمعیتی ۲۰۰۰ نفر تقسیم و مسئولیت ارائه آموزش های سلامت به ساکنین هر بلوک بر عهده یک نفر به عنوان سلامت یار می باشد.

شناسایی ۷۰ شاخص سلامت در محلات تهران
بر هیچ کس پوشیده نیست که پیگیری امور درمانی برعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و در این بین حضور شهرداری تهران نه از باب دخالت در امور درمان که با تاکید بر توانمندسازی و ارتقای آگاهی شهروندان انجام می شود.

بررسی ها در چند سال گذشته نشان می دهد که نیازهای شهروندان در محلات مختلف با یکدیگر متفاوت است. بر همین اساس، چندین شورا از جمله شورای سلامت محلات برای شناسایی بیشترین مشکلات حوزه سلامت در محلات شروع به کار کرد. ضمن اینکه، با اجرای ۲ دوره طرح سنجش عدالت در شهر نیز بالغ بر ۷۰ شاخص سلامت در محلات شهر تهران سنجیده شد و اولویت های محلات مشخص شد.
براساس این گزارش مبتنی بر اولویت های هر منطقه، ۱۰ کانون با مضامین مختلف راه اندازی شده است. یکی از کانون های پویا، کانون معلولان است که در تمامی ۳۵۴ محله شهر فعالیت می کند. یکی از ویژگی های مثبت کانون ها این است که تنها با مشارکت مردم فعالیت می کنند و با ارگان های مختلف از جمله آموزش و پرورش، مساجد و ... در ارتباطند.
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۲:۲۸:۲۲
من در انتخابات به دکترولایتی رای دادم، ولی انصافا قالیباف عالی کار کرده و بهترین مدیراجرایی شناخته شده حال حاضر کشوره، به امید اینکه به زودی و در سال 96 سکان قوه مجریه رو به دست بگیره (3191917) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۰۱:۲۷
مشکل آقای قالیباف اینه که خوب حرف زدن رو بلد نیست و فقط خوب کار می کنه.
اگر خوب حرافی کردن رو بلد می بود، همون 10 سال پیش با اون سوابق کاری و دفاع مقدسی رییس جمهور میشد و ما الان این وضع رو نداشتیم.
به امید ...گفتنهاي ايشان در اينده (3197175) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۳۷:۴۰
کارهایی که در این نوشتار به آنها اشاره شده باید چندین برابر آنها در این ده سال انجام می شده. در ثانی چه را به نقاط ضعف شهرداری نپرداخته شده؟ چرا به فروش شهر برای دستیابی به بودجه شهرداری نپرداخته شده؟ چرا به رشد عمودی تهران و در نتیجه افزایش تراکم جمعیت و شلوغی و ترافیک سنگین تهران نپرداخته شده؟ و صدها مشکل دیگر. (3197258) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۷:۲۶:۳۸
بعد از سالها به تهران رفتم و دیدم توی خیابون ویلا نزدیک شیرینی دانمارکی، چند تا موش به اندازه بچه گربه دارن از زباله های مخازن آشغال که کنارشون زباله جمع شده در حال تغذیه هستند. توی خیابون و خیلی جاهای دیگه همین مناظر آشغال رو باهشون مواجهه شدم. ترافیکم که به کسی امون نمیده. رفتم مشهد، شیراز، اصفهان، اونجا هم ساخت و ساز به نسبت شهراشون از تهران بدتر. اصلا توی اون ۸ سال به برکت پولهای نفتی، ساخت و سازی خوبی گرفته، اما شهرداریها باید به بهداشت و ترافیک شهر بیشتر برسند. (3198560) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۴۲:۲۶
دلتون به اینا خوشه؟؟؟
شهرداری از تهران سلب هویت کرد اما برای عده ای نون داشت هویت ما رن با اسفالت و نرده و نمای دوبی زده ساختنمانها عوض کرد (3197449) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۰۰:۰۵:۲۷
اگه من اين همه منابع مالى در اختيار داشتم ١٠ برابر كار ميكردم (3199198) (alef-11)
 
پائین شهری
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۰۳:۵۶
قالیباف ، فقط به بالای شهر تهران می رسد .
افسریه تهران با جمعیت حدود 400 هزار نفر مترو ندارد !!!
و یا بوستان ولایت در جنوب تهران که بعد از 4 سال هنوز شبیه کویر لوت مرکزی ایران است . (3197323) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۲۳:۳۱:۲۷
یزودی م0ترو به افسریه خواهد رسید... (3199142) (alef-11)
 
نام محفوظ
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۱۲:۱۸
هر چی طرح عمرانی است متعلق است به بالای شهر تهران . (3197349) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۱:۰۸:۳۵
برادر قالیباف !!!
یه دونه از اون دریاچه هایی که برای ساکنان منطقه چیتگر ( که از یک ارگان خاص ) هستند ، برای پائیین شهر تهران هم بزن (3197523) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۰۸:۳۹:۴۸
شکی نیست که هر دستگاه اجرایی وظایفی بر عهده دارد تا ان را به نحوه احسن انجام دهد.قطعا کسی از مجلس توقع احداث فضای سبز را ندارد. اما نکته در اجرای صحیح و منطبق بر مقررات است که به نوعی می تواند برای مدیر یک مجموعه امتیاز مثبت و یا منفی تلقی گردد.ضمن تشکر از زحمات جناب قالیباف به نکاتی در خصوص عملکرد شهرداری در دوره ایشان اشاره میکنم.
مثلا در مقوله فضای سبز آیا بهتر نبود به جای کاشت چمن که آبیاری زیاد (با توجه به اقلیم نیمه خشک شهر و کمبود آب)درخت در حاشیه بزرگراه ها یا لچکی های خیابان کاشته میشد؟یا مثلا در مقوله صدور مجوز برای افزایش طبقات و تراکم فروشی ،کسی تا بحال یک گزارش رسمی از شهرداری گرفته تا متوجه شویم چه شده است ؟ آیا یک عکس هوایی از سال اول مسولیت شهردار از شمیران ویک عکس هوایی از حال حاضر شمیران کسی دیده تا ببیند چه بر سر باغات آمده ؟ به عنوان مثال باغ گیاهی در خیابان سعدآباد تجریش و....چرا تنها مسیر و کانال عبور هوا در منطقه 22 با برج های قارچ گونه بسته شد؟ و آیا در زمانی که دریاچه های طبیعی خشک شده اند منطقی است که با آب چاه و تغییر مسیر آب باریکه رودها یک دریاچه مصنوعی با این شرایط آبی احداث کنند؟از همه مهمتر چرا در مبحث مهم کوه خواری که مقام رهبر هم به آن انتقاد داشتند اقدام مناسبی صورت نگرفته است .نمونه آن ادامه کوه خواری در محلات آبک امام زاده قاسم یا سوهانک یا زمین خواری در فرحزاد و...و مساله فساد اداری در شهرداری ....که در این زمینه فکر کنم باید گفت ...بدون شرح!
از سایت مردمی الف انتظار ثبت مطلب را دارم .با سپاس.یاعلی (3199458) (alef-11)
 
ساکن شهران
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۳:۲۵:۴۱
در همین فلکه اول و دوم شهران تا چند سال پیش پیاده روها آسفالت بود. شهرداری آمد همه آنها را کند و به اصطلاح خودش با موزائیک سنگفرش کرد که در زمستانها با هر یخبندانی چنان لیز می شود که تاکنون دها نفر دچار شکستگی شده اند.

بلافاصله بعد از اتمام همین سنگفرش ها، شبکه فاضلاب (که زیر نظر خود شهرداری است) اقدام به کندن همین موزائیک ها و شکستن آنها کرد! کلی هم از ساکنین بابت مبلغ فاضلاب از همین الان دریافت می کنند که در مقایسه با پایین شهر مبلغ بسیار گزافی است. من که 50 متر آپارتمان دارم با کسی که 500 متر آپارتمان یا حیاط دارد به یک اندازه و نزدیک به 2 میلیون تومن طی 3 سال باید پرداخت کنیم.

این یعنی اسراف بیت المال بخاطر سوء مدیریت و عدم مساوات و عدالت

حالا چه کسی پاسخگوست؟! (3192092) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۵۳:۲۴
این همه پیشرفت و توسعه رو نمی بینین اونوقت چهار تا مشکل گوشه و کنار رو علم عثمان میکنید (3197057) (alef-11)
 
سعید ت
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۰۶:۱۰
سلام
این همه پیشرفت!!
بگذار چند نکته بگویم
1) تهیه گزارش فوق حتما کار یک ارگان (خود شهرداری) است چون فقط از منظر کارفرما ماوقع را شرح داده است.
2) ده سال، باور کنید کم زمانی نیست برای این طرح ها و این توسعه ها
3) بودجه تهران و اصلا خود تهران بزرگتر از 50 تا 80 تا کشور است و همینطور بودجه اش
4) مدیریت شهرداری را از زبان کارکنانش بهتر می شود شنید!
5) دریغ از یک نقد در این گزارش!
6) سرعت توسعه متروهای شهر تهران به یک باره بعد از انتخابات کند شد، نمی گویم مقصر شهرداری است ولی بالاخره کارفرما که هست!
7) دست مریزاد هم میگوییم به شهردار و تیم همشهریهایش. بالاخره اینکه گزارشی مثل این هم برای ارائه داشته باشی کم چیزی نیست در ایران!!
اما توقع ما نمی تواند محدود به وضعیت فعلی مان باشد. (3197187) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۱:۵۲:۴۴
با توجه به بودجه هزازان میلیاردی شهرداری اینکارها جو بدیهیات بود
نصف مالیات ارزش افزوده تهران میره دست شهرداری
نصف قبوض جریمه رانندگی هم مال شهرداریه
بماند تراکم فروشی
فقط تو دولت قبلی شهرداری ۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی معوق به بانکها داشت
بانک شهر هم که مال شهرداریه
شهرداری تو وظیفه اصلیش یعنی کنترل ترافیک و الودگی هوا لنگ میزنه
اتوبان ساختن خوبه ولی میشد به جای هزینه های میلیاردی برای ساخت تونل طرحهای ترافیکی کم هزینه و ر بازده رو اجرا کرد (3197674) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۲:۳۴:۱۶
خواهشمند است به قارچهای منطقه 22 ی نگاه بفرمایئد و امکانات آنرا نیز مورد توجه قراربدهید مشکلات آنرا روزی خواهیم دید که این قارچهای 20 و 30 طبقه کامل شده و همه آنها مسکونی شود (3197798) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۰۱:۳۶
باشه بابا قبوله

پل طبیعت ، افلاک نما ، بوستان آب و آتش ، بوستان جوانمردان ، بوستان نهج البلاغه ، بوستان ولایت ، باغ ایرانی ، باغ موزه قصر ، باغ موزه دفاع مقدس، باغ پرندگان ، آبشار تهران ، دریاچه چیتگر ، برج میلاد ، بزرگراه صدر ، تونل توحید و رسالت و امیر کبیر خطوط 3 و 4 و 5 مترو

همه اینا رو ...ساخته (3197072) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۷:۰۰:۵۹
آقا جان کارشده است ولی نه به اندازه 10سال . به علاوه آگهی های تبلیغاتی که اینهمه مهم نیست. ماشاء الله همه ما همه کاره ایم برخی آقایان را ببین هم سیاستمدارند هم اقتصاد دان هم جامعه شناس هم فیلسوف هم بسیار سخنران
و برای همین است که درهر شهری چندتا اقیانوس العلوم داریم با عمقی به اندازه یک بند انگشت ، باور نداری؟ مترش کن (3198498) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۱۲:۰۳
شرکت آب و فاضلاب وابسته به وزارت نیرو است و زیر نظر شهرداری فعالیت نمیکند. اما وجود هماهنگی بین دستگاهها و ایجاد مدیریت واحد شهری ، توقع بحق مردم است که متاسفانه فقط در حد شعار مانده است. (3197089) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۳۰:۱۸
درسته که موزاییک کردن پیاده روها با کیفیت پایین تصمیم اشتباهی بود اما این اشکالات سخت افزاری هست.
همانطور که ساخت بزرگراه و ... سخت افزاری هست.
من فکر می کنم بخش عمده ای از وظایف شهرداری تهران باید نرم افزاری باشد. مثل توجه به درخواستهای مردم در مورد آلودگی صوتی مناطق مسکونی، طرح اشتباه جمع آوری زباله در ساعت 2 نیمه شب با سرو صدای وحشتناک کامیونهای زباله بر.
در مجموع شهردار تهران خسته نباشند و از ایشان متشکرم.
ولی لطفا کمی درب ها را باز بگذارند تا پیشنهادات خوب از سوی شهروندان را دریافت کنند. (3197115) (alef-11)
 
ali
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۲۲:۴۰:۴۲
(((((((((((شبکه فاضلاب (که زیر نظر خود شهرداری است)))))))?????????????????????????????????????????
از کی تا حالا اداره فاضلاب اومده زیر نطر شهرداری تهران ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (3199074) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۵ ۱۳:۲۶:۰۴
البته کارهای انجام شده جای خود، فساد اداری، تراکم فروشی و سیل مترو، ... هم باید گفته شود. (3192093) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۵۲:۱۱
سیل مترو تقصیر آب و فاضلاب بود که سیل بند ها رو جدی نگرفته بود (3197055) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۸:۰۸:۲۲
پس تقصیر کیه (3201118) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۵۴:۰۴
حالا هم که یکی پیدا شده دارد کار می کند، اینطوری خرابش کنید. لیاقت ما همان ادمهای شعار زده است که با حرف دلمان را خوش می کنند. (3197060) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۰۱:۱۶:۲۵
قربون دهنت (3199261) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۳۹:۱۳
تهرانی ها قدرناشناس ترین مردمانی هستند که تا به حال دیدم ... اگر یک دهم کاری که شهردازی در چند سال اخیر برای تهران انجام داده بود شهردار دیگری برای یکی از شهرهای بزرگ ایران انجام داده بود قطعا امروز رئیس قوه مجریه بود. (3197039) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۲۰:۰۹:۵۴
انگار آقای قالیباف از جیب خودش برای تهران خرج کرده. با اینهمه بودجه تهران این کارهایی که کرده چندان زیاد نیست شاید کم هم باشه. شما نگاه کنید به آقای کرباسچی که ظرف چند سال چهره شهر رو دگرگون کرد. به هرحال فروش بی اندازه تراکم که در دوره آقای کرباسچی بود در دوره آقای قالیباف هم بود و بی حساب و کتاب که داره بدجوری به شهر ضربه میزنه. (3198837) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۴۰:۰۶
الان یه عده میان دوباره غرغر میکنن از فساد در شهردادی یا اینکه شهرداری جلوخونشون رو کنده ! (3197041) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۴۳:۱۸
عزیزم به گوش اینها ....نخون
تهرانی ها صرفا به وعده های دروغ و توخالی در مورد ..
ی رای میدن. نه به کسی که کار میکن (3197044) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۴۹:۵۳
من تا همین چند سال پیش یکی از طرفداران جدی اقدامات شهرداری تهران بودم
اما مسئله فساد اداری شهرداری و فروش عجیب تراکم در نقاط مختلف شهر خیلی آزار دهنده شده (3197051) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۵۴:۲۱
توی مقاله راجع به مترو هیچی نگفته؟ (3197061) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۰۳:۱۲
مترو تهران توی این ده سال 30 برابر شد. و نویسنده ظاهرا اینو ندیده.
یادم هست متروهای گذشته کولر هم نداشتند (3197178) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۷:۵۷:۳۷
اولا از آقای قالیباف بخاطر مدیریت شهرداری و زحماتیکه کشیدن جای تقدیر و تشکر داره. ایشان از مدیران لایق کشور ما میباشند. که اگر چندتا از اینها داشتیم اوضاع مملکت خیلی بهتر بود. ایراداتی هم متوجه است. در خصوص تراکم و .... و لی در هر حال خدا خیرشان بدهد و موفق باشند. (3197066) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۱۰:۴۹
با مقاله بالا موافق نیستم:
وقتی که کارها ناقص انچام میشود چیزی جز پشیمانی ندارد مثلا بجای آنکه تونل نیایش دست کم 5 باند در 5 باند ساخه شود فقط 2 لاینه ساخته شد و 2 لاین از طبقه بالا و 3 لاین از طبقه پایین وارد این تونل تنگ جدید التاسیس ناقص میشوند و همین موضوع موجب میگردد 5 الی 25 کیلومتر(درست شنیدید 25 کیلومتر-یعنی در اواسط بزرگراه بابایی) تا انتهای صدر و بعضا تا تقاطع بابایی-استخر ترافیک برای ورودی تنگ این تونل جدید(!!!) ایجاد شود.واقعا جای تاسف است.جالب اینجاست مسئولین شهرداری در ماه های ابتدایی در جواب ما شهروندان منتقد پروژه صدر -نیایش میگفتند این ماه های اول جنبه توریستی دارد!!!(دروغ) حال چه بعد از بیش از یکسال از افتتاح این پروژه وضعیت به مراتب نیز بدتر شده!!!.....لطفا لااقل این یکی رو سانسور نکنید! (3197085) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۰۸:۰۶
عزیزم شما در کشوری زندگی میکنی که رییس جمهور وقت، هر کس که باشد به شهردار وقت بودجه نمی دهد. شهرداری با تراکم فروشی و هزاد نوع درآمد عجیب دیگر موفق شد همین تونل دو بانده را بسازد. یعنی شما هنوز متوجه نشدی شهرداری برای ساختن تونلی نیایش همه کارهایش را تعطیل کرد؟ پول.پول.پول.
طبیعتا پول حد اقلی، کیفیت متوسط را هم به دنبال دارد.
شما آن زمان به احمدی نژاد و الان به دکتر روحانی بگو پول بدهند، خواهی دید قالیباف چطور همین تونل دو بانده را 7 بانده بکندو مترو تهران را سه ساله با 70 ایستگاه جدید تحویل بدهد. یادتان نرفته که تونل رسالت و توحید در چه بازه زمانی ساخته شدند... (3197192) (alef-11)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۴۷:۵۲
برو به قبض عوارض مسکونی و کسب و پیشه و پسمان منزل پدری ات ( اگر خودت منزل نداری) و همچنین عوارض خودرویی که ازت می گیرند خوب نگاه کن ببین این پولا از کجا می اید. یه جوری میگی انگار قالیباف از کجا پول به پروژه های شهری تزریق می کند!!! به قطعیت میگم که تو هم متوجه شوی که در ممالک پیشرفته و توسعه یافته( نه بورکینافاسو و ساحل عاج و ....) هرگز ار پول مالیات های عمومی صرف هزینه های شهری نمی کنند. فقط مالیات بر اموال ( property tax) محل تامین بودجه پروژه های شهری است. ملتفت شدی؟ (3197279) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۸:۱۸:۲۴
احسنت کاوه جان. (3198662) (alef-11)
 
شهروند اعتدالگرا-درود بر دکتر روحانی
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۲۴:۱۹
دوست اصولگرا عزیز طرفدار دول اصولگرایان و شهرداری اصولگرا علی رقم تمام احترامی که به تکنوکراتی چون قالیباف دارم بشدت معتقدم مشکل اصلی ایشان در مورد این پروژه قبول ساخت دو بانده این تونل است و سازش ایشان است اگر چنین است که شما میگویید اصلا نباید چنین پروژه ایی با این وضعیت تنگ نظری کلید میخورد(5-5 لاین جدا برای تونل نیایش خط قرمز بود)...ضمن اینکه تونل توحید و بخصوص رسالت(برخلاف نظر مغرضانه شما) 3 لاین در 3لاین نیز اصلا وضعیت خوبی ندارد و تونل رسالت در اکثر مواقع شاهد ترافیک فوق سنگینش هستیم بطوری که ترافیک آن تا انتهای شرقی تهران پارس به درازا میکشد!(بخصوص بعد از احداث لاینهای ترافیک زا و کم مفید BRT-جایگزین نادرست مترو و منوریل).

ضمنا غیر عرض کم این 3 تونل مهم کلان شهر تهران(توحید و بخصوص نیایش و رسالت) "سرعت حداکثری(غیر کارشناسی) 60" که افزایشش نیاز به بودجه ندارد همین سرعت کم نیز خود موجب ترافیک میشود.(اکثر شهروندان هنگام ورود مجبورند 20-40 کیلومتربرساعت سرعتشان را کاهش دهند و ترمز شدید کنند).البته من به شخصه با خود 60 مشکلی ندارم اگر آنکه حداقلی همچون 40 یا 30 در لاین سرعت بصورت جد تعریف شود و کسانی که 29 یا 39 نیز میرود (فقط در لاین سبقت) جریمه حداقل سرعت شوند تا افرادی با خواب آلودی یا کندی خود موجب ترافیک سنگین و از همه مهمتر آلودگی هوا در شهر عزیزمان نشوند. (3197387) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۱۱:۲۵
ملت قدر نشناس

یکی میاد میگه " گاز انبر " ، اونوقت ملت 8 سال کار یه بنده خدایی رو باد هوا میگیرن

قابل توجه اقایان و خانها : " حتی یک پروژه بزرگراهی درست و حسابی در این 2 سال تبخیر امید شروع نشده" (3197086) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۲:۲۵:۰۷
کل تلاش این دولت توافقی هست که هنوز هم معلوم نیست سرنوشتش چیه! (3200009) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۲۰:۰۰
خدمات دهی شهرداری اتوموبیل محور است یعنی هر جا اتوموبیل بیشتری عبور کند بیشتر رسیدگی میکنندو من یک مثال ار محله خودمان میکنم آقای قالیباف بیایند و ببینند درست میکویم یا نه. میدان هلال احمر در نارمک شامل سه میدان است میدان جنوبی و مرکزی که بیشتر ماشین رد میشود را با میدان شمالی آن مقایسه کنند و نظر بدهند. الف جان مادرت منتشر کن (3197100) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۱۰:۵۸
من که هر جا نگاه کردم 90% پیاده رو ها سنگفرش شده بود (3197200) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۳:۳۰:۲۲
راست میگوید بنده خدا ..دیروز در جدیدترین دسته گلی که شهرداری در شمال این میدان به آب داده یه کانتینر جمع آوری ضایعات
رو گذاشته بالای میدان و کلی چهره این میدان را ضایع کرده.. (3200215) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۹:۳۵:۵۶
اتفاقا دیروز شهرداری منطقه 8 زحمت بسیار کشیدند و یک دکه جمع اوری ضایعات را بجای نصب آبنما که ما درخواست کرده بودیم
درست در قسمت شمالی میدان هلال احمر مستقر کردند که گل بود به سبزه نیز آراسته شد ؟؟!!!!! (3201258) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۳۴:۲۸
فاضلاب زیر نظر ابفا است عموووو (3197122) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۳۷:۰۹
این که بررسی کار شهرداری نیست.همش تعریف و تمجید از شهرداری به ریاست آقای قالیباف هستش.که فقط چهره شهر تهران رو عوض کرده اما تراکم فروشی های بی دلیل.شلوغ کردن محلات.تبدیل منطقه ۲۲ که محل ورود هوا به تهرانه به ساختمونای چند صد واحدی و ........اگه راس میگی اینارم منتشر کن الف جان. (3197124) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۳۸:۲۱
با این پولی که شهرداری تهران از مردم به عناوین مختلف میگیره میشد تمام ایران را گلستان کرد و انچنان درختکاری کرد که کل کشور در جنگل باشه ولی اینجا هم مثل خودرو مشکل دار است و ................. . (3197125) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۴۶:۰۷
اینها که همه تعریف و تمجید بود. لطفا راجع به از بین رفتن 4000 هکتار از با غ های تهران در 10 سال گذشته و غیرقابل سکونت شدن برخی از محلات به دلیل فروش تراکم به منظور تولیلد درآمد برای شهرداری محترم هم بگویید.
علاوه بر این خدمات شهری در منطقه 1 تقریبا نزدیک به صفر است. (3197143) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۸:۵۲:۰۲
انصافا کارهای بزرگی انجام شده
ولی این نکته را از قلم انداخته اید که درآمد شهرداری در این دوره بالاترین درآمد در طول حیات شهرداری بوده
ولی دست اقای قالیباف و همکارانشون درد نکنه
من که راضی هستم
انشاله خداوند هم از ایشون و همکارانشون راضی باشه (3197152) (alef-11)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۰۴:۱۷
بسیاری از پیاده رو های سطح شهر سنگ فرش شده. اما ای کاش هرگز چنین سنگ فرشی نمی شد! سنگ فرشی که باعث قتل عام خاموش درختان شهر شده بهتر است که نباشد.
شما نگاه کنید تمامی شیب پیاده رو ها به سمت پای درختان و شمشاد ها است. با هر بار شستشوی مغازه ها تمامی مواد شوینده پای درختان می رود. با هر بارندگی تمامی سرب موجود در پیاده رو پای درختان می رود... (3197181) (alef-11)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۴۲:۵۴
شاهکارهایش را گفتید اما به گند کاریها اشاره نکردید. آری در این یک دهه گذشته و به عبارت دیگر و اگر بخواهیم رک و پوست کنده تر بگوییم در دوره اقای قالیباف کارهای زیادی انجام شده - شما خوباشو گفتین اما بذارین من هم بداشو براتون لیست کنم.
این شهر با این ابعاد و عظمت با یک باران یا یک نم باران دچار اب گرفتگی می شود و همه چیزش مختل می شود . این مشکل حتی در پروژه های جدیدش هم مشهود است از جمله پل صدر که اول اجرا کردند که به قول زمانی شان عمل کرده باشند و بعد از دوسال و مشاهده و تجربه ، متوجه شوند که با یک باران ، این پروژه دچار چه وضعیتی می شود. چنین شاهکارهایی در سایر پروژه هایی که شما از آن به عنوان افنخار آفرین یاد کردید تونل توحید است که هم دودش تخلیه نمی شود ، هم از سقفش اب می چکد و هم چند بار سقفش فرو ریخته و اتفاقا اخیرا هم سقفش ریزش کرد.
دوست عزیز ، شهرداری از جیب پدرش این کارها را نمی کند. درآمد شهرداری را نگاه کنید، همه پولش را مردم می دهند . شهرداری در مقابل تخلفات بزرگ، پولهای بزرگ میگیرد. برای ساخت و ساز تجاری و اداری، گوش می برد. بنا بر این شهرداری کار می کند اما هم پولش را از مردم میگیرد و هم ( بدتر از همه) راه تخلف را باز می گذارد تا پول دولا شهنای تخلفات را بگیرد. همین تخلفات که به قول بساز و بفروش ها ، سود اصلی ساخت و ساز را در خود دارد، باعث بی نظمی در ساختار ساخت و ساز شهری است.
این شهرداری تهران بوده که مجوز تخریب باغات تهران را داده. و نهایتا این شهرداری بوده که شهر نهران را از سطح به ارتفاع رسانده و باعث افزایش و تراکم جمعیت جمعیت و همه تبعات بد آن از جمله ترافیک و هوای آلوده و .... شده.
شهرداری تهران نه تنها گلی به سر این ملت نزده ، بلکه باعث همه گذفتاری های امروزه شهری مانند تهران است.
این زیبایی که شما می بینید، فقط ظاهر کار است اما می بینید که با یگ باران مختصر، به چه روزی می افتد. دیروز در خیابان ملا صدرا حد فاصل میدان ونک تا تقاطع شیراز ارتفاع سیلاب به یک متر و بیست سانت رسیده بود. و البته همه جا به همین گونه بود. شهرداری حتی در طرح درست جمع آوری آبهای سطحی کلانشهری مثل تهران در مانده است حالا لطفا چهار تا عکس زیبا را به رخ ما نکشید!!!! (3197268) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۰۹:۵۲:۰۱
الف

لطفا يك مطلب جدا در رابطه با اين موضوع خانه دوچرخه و شكست طرح تهيه شود چرا آزمايشي اجرا نشد و هم اكنون .. (3197289) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۰:۲۲:۴۷
ميدونم ساده لوحانه است كه به اين نوشته سياسي نگاه نكنم. اما به نظرم آقاي قاليباف مدير اجرايي توانمندي هستند و بايد به ايشون خسته نباشيد گفت بابت زحماتشون در سالهاي اخير.
اما ايشون سياستمدار خوبي نيستن و لذا ازشون خواهش ميكنيم براي اين كه كشور هم يك شهردار خوب داشته باشد و هم يك رئيس جمهور خوب،‌ ايشون به شهرداري بپردازند و ديگران با رئيس جمهوري. (3197381) (alef-13)
 
روح اله
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۱:۵۱:۳۴
عزیزان من، دوستان من، آقای قالیباف به درد همون شهرداری می خوره. اگه کسی شهردار خوبیه دلیلی نمیشه رئیس جمهور خوبی هم باشه. قبلا یه بار از شهرداری تهران خوردیم. بسه دیگه (3197666) (alef-13)
 
یه شهروند
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۳:۲۴:۰۹
جناب آقای دکتر محمد باقر قالیباف شهردار محترم تهران ( با وجودی که محترمانه نوشتم ، خواهشمندم ، منتشر کنید ) زحمت کشیدید اتوبان امام علی ( ع ) را ساختید ، ایستگاه متروی شیخ الرئیس را راه اندازی نمودید و خیابان 17 شهریور را پیاده را کردید ولی در منطقه ی 13 دریغ از یک فضای سبز ، زمین ورزشی مناسب و پارکینگ وسائل نقلیه ، ما اهالی این منطقه بشدت عصبی و افسرده هستیم . تو را خدا قسمتی از پادگان نیروی هوائی که سالیان سال بلا استفاده و متروکه شده است را بصورت فضای سبز برای اهال منطقه ی 13 آزادسازی نمائید . (3197972) (alef-13)
 
بهرام
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۳:۵۳:۳۶
تو رو خدا از اتوبان صدر هم بگید که چطور یکی از زیباترین مناطق شهری تهران رو به بهانه ترافیک به یکی از کریه ترین مناطق شهری تبدیل کردند و به جای اون درختای زیبای توت، ستونهای بتونی دوده گرفته رو کاشتن، که دل هر رهگذری رو به درد میندازه. جالبه اندک فضاهای باقیمانده رو به جای فضای سبز تبدیل به سیمان وتیر آهن کردند. مثل ورودی کامرانیه از صدر غرب به شرق که زمین بسکتبال رو تبدیل به ساختمون دارن میکنن. تو رو خدا به داد این منطقه برسید. (3198068) (alef-3)
 
تندر
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۴:۲۸:۴۸
اگر فقط كارهاي انجام شده مورد بررسي قرار گيرد باعث افتخار و امتنان همه شهروندان است كارهاي انجام شده واقعا چشمگير است .ولي بايد ديد اين كارها به چه قيمتي انجام شده اند انوقت بايد قضاوت كرد كه ايا چيزي ساخته شده يا چيزهايي ويران شده
متاسفانه در قبال ساخت بزرگراهها و تميز كردن خيابانها بهترين قسمتهاي شهر با كج سليقگي و با ناديده گرفتن حق زندگي مردم براي برج سازي فروخته شده كافي است نگاهي به شمال تهران و خيابانهاي باريك الهيه و فرشته بيندازيم
عدم رعايت موازين شهرسازي تهران را به زشت ترين شههر از لحاظ معماري تبديل نموده است .
از بين بردن درختان كهنسال با نقشه قبلي مثلا در خيابان وليعصر و شريعتي براي در معرض ديد قراردادن تابلو پاساژها با دادن جريمه جزئي به شهرداري اين امر محقق شده
عدم نگهداري تاسيسات و تجهيزات شهري و خريد چند باره ان و بازسازي غير ضروري

لغو حق تنفس براي مردم و حق لغو تقدم انها در برابر ساخت اتوبان و پلها و تعريض خيابانها براي اتوموبيلها (( صدر /ولي عصر / و خيلي جاهاي ديگر ..)) (3198145) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۵:۵۱:۰۹
شهرداری تهران بیشترین آسیب را به تهران زد. با فروش تراکم و تخریب باغات شمال شهر و تبدیل آن ها به برج های بلند عملا سرانه فضای سبز را کاهش داد. در کوچه های بسیار باریک شمال شهر هتل 57 طبقه می سازند در حالی که یک ماشین به سختی می تواند از آن عبور کند. اگر برای تهران زلزله ای اتفاق افتد امکان امدد رسانی با توجه به معابر تهران تقریبا غیر ممکن است. نگاهی به سیستم حمل ونقل عمومی مانند اتوبوس، تاکسی و مترو و مشکلات ان بیندازید و با سایر کشورها مقایسه کنید بعد متوجه می شوید که چقدر در این حوزه کمبود و مشکل وجود دارد. (3198349) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۶:۱۸:۳۵
...
همه محاسن فعالیتهای آقای قالیباف را برشمردید بد نیست نگاهی هم به هزینه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اقدامات انجام شده بیندازیم:
1. هزینه انجام شده برای این اقدام های انجام شده چقدر است لطفا عدد ارایه دهید؟؟؟
می دانید با پولی که برای پروژه صدر هزینه شد می شد چند کیلومتر خطوط مترو را توسعه داد؟ همین طور تونل توحید و...
می دانید که صرف نظر از هزینه های گفته شده اساسا ایجاد تونل و بزرگراهی چون صدر بر خلاف ادعای دوستان شهرداری که قصد ماشین زدایی از شهر دارند، عملا به گسترش و ماشینی شدن بیش از پیش شهر منجر شده است؟

آنچه که جناب شهردار انجام داده اند نه کارهایی اساسی بلکه آراسته کردن ظاهر شهر است. شهری خوشکل درست کنن تا در شم مردم خوب نمود داشته باشد؟
نتیجه زیست محیطی چنین اقدام هایی چیست؟

در شهری که آلودگی مشکل اصلی آن است جناب شهردار چه فعل مفیدی برای مبارزه و یا کاهش آن کرده اند؟
برعکس با اجازه بلند مرتبه سازی به منطقه 22 که اتفاقاً در غرب تهران است عملاً جریان هوا در شهر را کمتر کرده و آلودگی را بیشتر کرده اند. جالب است بدانید در منطقه 22 اکثر ساختمانها برج های بیش از 20 طبقه اند؟ (3198414) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۶:۵۲:۲۳
جناب آقای شهردار منطقه 18 خط راه اهن را بردید زیرزمین دستتون درد نکنه ولی حالا لطفا اینهمه کامیون کامیون خاک نیارید اونجا خالی کنید بابا ما مردیم از خاک اصلا معلومه با خودتون چند چندین؟ بالاخره قراره اونجا چه کار کنید؟ چه گلی قراره به سر ما مردم بزنید؟ صبر ما هم حدی داره (3198484) (alef-11)
 
معین
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۱۸:۵۱:۰۹
نمی توان زحمات شهرداری را نادیده گرفت و تشکر نکرد اما
اما
اما
چه چیزی دادیم و چه چیزی گیرمان آمد، مهم است. در کوچه های با عرض گذر 4 متر آپارتمانهای 6-7 ویا 10 طبقه ساختن ، به نظر شما چه عواقبی دارد. یعنی زندان، تاریکی ، افسردگی. دعوای بین افراد خانواده، روابط دختر پسرهایی که پنجره اتاقشان رو بروی هم در دو آپارتمان با فاصله 3، 4 متر در دو طرف یک بن بست کوتاه هستند و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل....
اگر از شهردارها اجازه ریاست جمهوری در آینده گرفته شود، کارهایشان بیشتر محضا لله میشود. (3198723) (alef-11)
 
موحد
۱۳۹۴-۰۶-۲۸ ۲۳:۲۲:۳۸
سلام ودرود بر آقای قالیباف کسی که برای خدا کار کند قطعا خداوند پاداش او را می دهد ای کاش مثل آقای قالیباف در هر شهر ی وجود داشت از خود وخانوادهاش بگذرد وهدفش رضای خدا وخدمت به مردم است مردم تهران باید قدر دان آقای قالیباف باشند وجدان وانصاف چیز خوبی است مردم تهران یک مقداری با وجدان حود خلوت و 10 سال پیش را با الان مقایسه اگر وجدان نداریم چشم داریم قطعا در هرکاری نقاط ضعفی هم هست انشاالله خداوند همه را به راه راست هدایت کند (3199123) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۱۰:۳۹:۱۸
سلام اینهایی که بالا نوشته 50 درصد هم انجام نشده مثلا بوستان ولایت هنوز بخش عظیمی از آن به صورت بیابان رها شده و دور تا دورش فقط چند تا درخت کاشتن یا زیر گذر نواب آب از ان میچکد یا منطقه 17 هیچ پارک جدیدی احداث نشده (3199671) (alef-11)
 
ریحانه بهبودی
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۲۰:۵۲:۳۱
نمی توان با هیاهو عملکرد مثبت شهرداری تهران را نادیده گرفت. اما ناچاریم بپذیریم که بخش عمده ای از این پروژه های زیبا و فاخر از هزینه فروش زمین و آسمان شهر حاصل شده اند. به راستی تهران هویت اصلی خود را از دست داده است و به جایش پارک های سر سبز و زیبا به دست آورده است. تهران موجود عجیبی است. هر جایش را که بزنی درست کنی جای دیگرش کج می شود. (3201404) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۶-۲۹ ۲۲:۵۴:۴۹
مدیرو شهرداری خوب است که عدالت را در کار و مرامش رعایت کند و از فساد در سیستمش جلوگیری کند و کار را برای رضای خدا و خلق خدا انجام دهد الف عزیز کدام یک از اینها در شهرداری انجام شده است لطف کنید در مورد شهردارتهران مطلب می نویسید از کارمندان شهرداری تحقیق کنید تا موضوعات اعلامی در گزارش روشن و به واقعیت نزدیک گردد (3201577) (alef-11)
 
م
۱۳۹۴-۰۶-۳۰ ۰۷:۴۴:۰۲
همه میدانندکه مؤثرترین شهردارتهران,کرباسچی بوده.آقای قالیباف فقط ظاهرسازی و سمبلکاری کرده.متربه متر شهر را فروخته .باکوچکترین باران,سیل راه میفتد.تونل توحید,چکه میکند.بوستان ولایت,بیابان است.سنگفرش پیاده روها,بی کیفیت هستند.در اتوبان کم عرضی مثل رسالت,خط ویژه کشیده و باعث قفل شدن این اتوبان شده (3201875) (alef-11)
 
اکبرمیگه
۱۳۹۴-۰۷-۰۳ ۱۰:۰۹:۱۰
بنده آقای قالیباف رافقط درتلویزیون دیده ام وکارهای ایشان راندیده ام پس نمی توانم نظری درباره او بدهم (3211554) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.