سفیر امارات در واشنگتن در نشستی به میزبانی یک اندیشکده ایرانی، بار دیگر مواضع ضد ایرانیاش را تکرار کرد.
به گزارش فارس، «یوسف العتیبه» سفیر امارات در آمریکا روز سهشنبه بار دیگر ایران را به توسعهطلبی منطقهای متهم کرده و مقابله واشنگتن با تهران را خواستار شد.
آقای العتیبه که در نشستی به میزبانی «مرکز پیشرفت آمریکایی» و همراه با سفیر اردن در آمریکا، «مایک مورل» رئیس اسبق سیا و «جیمز وینفلد» معاون سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا صحبت میکرد، در ابتدای این نشست در مورد تحولات خاورمیانه گفت: «یکی از این تهدیدات افزایش نفوذ ایران در منطقه است که هم منافع ما و هم منافع ایالات متحده را تضعیف میکند.»
وی افزود: «امیدوار بودم که بعد از برجام رفتار ایران آنطور که برخی امیدوار بودند، تعدیل شود، اما از هر جهت که نگاه کنید، رفتار آنها بدتر شده است. تست موشک، لفاظی، ترساندن ناوهای آمریکایی، تسلیح نیروهای نیابتیشان، حمایت از حماس و حزبالله و دیگر گروههای تروریستی شناخته شده. نیازی به صحبت در مورد فعالیتهای "حشد الشعبی" و نیروی قدس هم نیست. یک تهدید بلندمدت رفتار بد در حال افزایش ایران است.»
باید با اقدامات ایران مقابله کرد
این دیپلمات ارشد اماراتی با بیان اینکه یکی دیگر از تهدیدات افزایش تهدیدات تروریستی در منطقه است، گفت «عربستان، امارات، مصر و اردن متحدان محوری ایالات متحده در منطقه» هستند و واشنگتن باید برای حل بحرانها، اعتماد از دست رفته آنها را احیا کند.
وی در پاسخ به این سوال که واشنگتن چطور باید با فعالیتهای منطقهای ایران مقابله کندف گفت: «تلاش کافی برای مقابله با حمایت ایران از گروههای تروریستی، گروههایی چون حزبالله و حماس که در فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده هستند، یا حشد الشعبی که تا حد زیادی مخلوق ایران است، انجام نمیدهیم. این یکی از کارهایی است که مستقیما میتوان برای مقابله با ایران انجام دهیم.»
اجازه نمیدهیم انصارالله، حزبالله شود
وی در مورد بحران یمن گفت که هم «رئیسجمهور مشروع یمن» از کشورهای عربی خواسته و هم شورای امنیت مجوز این کار را داده است. او گفت: «به همین دلیل منطق روشنی برای حضور ما در یمن وجود دارد... ما در 6 ائتلاف بودهایم که ایالات متحده پیشتاز آنها بوده است. اکنون ما پیشتاز هستیم و ایالات متحده از ما حمایت میکند.»
العتیبه افزود: «شاید بگوئید که حزبالله یکی از موفقترین مخلوقات ایران بوده است. آنها تلاش میکنند تا نمونه آنها را با شبهنظامیان شیعه در عراق ایجاد کند و نمونه آنها را با حوثیها در یمن ایجاد کنند، اما ما اجازه این کار را به آنها نخواهیم داد، آن هم در مرز کشوری که روزانه 10 میلیون بشکه نفت تولید میکند و میزبان مکه و مدینه است.»
آمریکا باید حمایتهای ما را جبران کند
وی ادامه داد: «این خط قرمز و حیاط خلوت ماست و اهمیت فوقالعادهای برای ما دارد. نکته مهم این است که وقتی ما برای آنچه که شما آن را مهم میدانید ارزش قائل هستیم، شما هم باید برای آنچه که از دید ما مهم است، ارزش قائل باشید. میدانید، هر رابطهای باید خیابانی دو طرفه باشد. اگر شما اهمیت مسائلی که برای ما مهم است را درک نکنید، اوضاع دشوار میشود. بله اشتباهاتی پیش میآید، اما در این مواقع باید به صورت خصوصی صحبت کرد.»
العتیبه افزود: «نوع رفتار با ما، به پاسخ متقابل منجر میشود. جستا (قانون آزادی شکایت از حامیان ترور) یکی از نمونههای این مسئله است. جستا چند هفته قبل (در کنگره آمریکا) تصویب شد. ما با هرکسی که در کنگره صحبت کردیم گفتند که "این قانون بدی است و باید اصلاح شود، اما خوب سیاست گاهی احساسی است و اکنون سالگرد یازده سپتامبر است و سال انتخابات هم هست." خوب چرا فکر نمیکنید که ممکن است سیاست در خاورمیانه هم احساسی شود؟ چرا فقط اینجا میتواند چنین اتفاقاتی بیافتد؟ تصور میکنم که این عدم درک بنیادین یکی از مشکلات مهم است.»
اعتراضات 2009 صدای اعتراض مردم ایران بود
وی سپس در پاسخ به این سوال که نظر امارات در مورد مردم ایران چیست، گفت: «امارات متحده عربی با مردم ایران، چه آنها که در ایران زندگی میکنند و چه آنهایی که در امارات زندگی میکنند، مشکلی ندارد. ما با سیاستهای حکومت این کشور، حکومت انقلابی این کشور مشکل داریم. حکومتی که در قانون اساسیاش صدور انقلاب تقدیس شده است.»
العتیبه افزود: «همه تصور میکنند که بهار عربی از تونس آغاز شده، اما بهار عربی دو سال قبل از آن در ژوئن 2009 در تهران آغاز شد، زمانی که مردم در اعتراض به نتایج انتخابات به خیابان آمدند و آنها را در خیابان کشتار کردند. شما شاهد صدای مردم و واکنش حکومت بودید. بنابراین مشکل با حکومت و سیاستهایش است و تصور میکنم تا زمانی که حکومت این کشور برآمده از خواستههای مردمش نباشد، شاهد این مشکل خواهیم بود.»