نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 493476
هشدار جدی: ۱۷ درصد مردم ایران نسبت به موادمخدر نگرش مثبت دارند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۳۲
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان آخرین آمار اعتیاد در کشور از نگرش مثبت ۱۷ درصد مردم ایران نسبت به مصرف مواد مخدر خبر داد.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا صرامی امروز، ۲۷ تیرماه، در همایش علمی تخصصی «بررسی آسیب‌های روانی و اجتماعی اعتیاد در بانوان» که در مشهد برگزار شد، با بیان اینکه افزایش تهدیدات اجتماعی امروز جامعه‌ ما را به یک جامعه پر مسئله تبدیل کرده است، اظهار کرد: این مساله باعث ایجاد مشکلات و آسیب‌های بسیاری همچون اعتیاد در جامعه شده است.

صرامی با اشاره به رویکرد سطحی کشور در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی در سال‌های گذشته گفت: این رویکردهای نادرست باعث پیچیده شدن آسیب‌های اجتماعی شده و نتیجه این شد که ما با نسلی کم‌تحرک، واگرا، نوگرا، تنوع طلب، نوخواه، فردگرا، دنبال لذت جویی افراطی و بعضا با ضعف مبانی ایدئولوژیک که مهارت‌های زیستن در قرن ۲۱ را یاد نگرفته‌اند مواجه شدیم.

وی با بیان اینکه در کنار این نگاه ما با معضل توسعه و تقویت آسیب‌ها مواجه شدیم، گفت: مواد به صورت سیستماتیک عمل می‌کند و ما بدون سیتماتیک با آن مقابله می‌کنیم، این موضوع باعث توسعه و تقویت آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد خواهد شد.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به ویژگی‌های «سیستم مواد مخدر»، افزود: بر این اساس اگر ما بخواهیم با یک مسئله اجتماعی به نام اعتیاد مبارزه کنیم باید دائما دانشمندان و اندیشمندان فکر و اندیشه تولید کنند که امروز باید چه کنیم.

وی با اشاره به موضوع اعتیاد در بانوان و افزایش چشمگیر آن در سال‌های اخیر، گفت: نباید با رویکردهای ساده‌سازی در حوزه اعتیاد زنان گام برداشت، در این حوزه باید از نگاه واقع‌گرایانه به آن بنگریم تا بتوانیم با آن مبارزه کنیم.

صرامی با بیان اینکه اعتیاد زنان یک چالش جدی در حیطه سلامت در ایران و جهان است، افزود: در گذشته موضوع اعتیاد زنان مطرح نبود اما ابتدا حضور زنان را به طور آهسته در الکلی‌های گمنام مشاهد می‌کنیم و بعد از آن موضوع اعتیاد از تک جنسیتی مردان به دو جنسیتی تبدیل می‌شود و حدود ۲۷ سال است که اعتیاد زنان به صورت یک موضوع جدی مطرح شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در جامعه جهانی از هر ۱۰ معتاد ۳ نفر زن هستند و در واقع نرخ اعتیاد در زنان حدود ۳۳ درصد است؛ همچنین در ایران در گذشته ما پدیده اعتیاد زنان را ملاحظه نمی‌کردیم، اما متاسفانه در حال حاضر بیش از ۱۵۶ هزار نفر که حدود ۶ دهم درصد معتادان را شامل می‌شوند، زن هستند اما نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در آنان رو به افزایش است.

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آخرین آمار اعتیاد در کشور و همچنین نقش زنان در آن، گفت: بر اساس آخرین آمارها در سال ۹۴ جمعیت مصرف کننده مستمر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است، یعنی نرخ شیوع مواد در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال در کل کشور حدود ۵.۴ درصد است.

وی ادامه داد: در این میان سهم زنان ۶ دهم درصد است، یعنی حدود ۱۵۶ هزار نفر و همچنین میانگین سن اعتیاد در کشور ۲۴ سال است که در میان زنان ۲۶ سال است، در خراسان رضوی نیز میانگین نرخ مصرف مواد مخدر ۲.۷۶ درصد است.

صرامی همچنین با اشاره به آخرین آمار مصرف مواد مخدر در میان دانش آموزان، اظهار کرد: در جمعیت دانش‌آموزی نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در متوسطه دوم در کل کشور ۲.۱ است که این آمار در استان خراسان رضوی ۲.۲۵ درصد بوده و از متوسط کشوری بالاتر است.

وی گفت: همچنین میانگین نرخ شیوع مصرف مواد مخدر در جمعیت دانشجوی کشور در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم ۲.۶ درصد و در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم حدود ۱.۵ درصد است.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به سنجش نگرش مردم نسبت مصرف مواد مخدر، گفت: تمایل به مصرف مواد مخدر در کشور ۱۷ درصد است که این رقم در استان خراسان رضوی ۱۷.۴ درصد برآورد شده است.
 
کلمات کلیدی : موادمخدر+اعتیاد
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۲۷ ۲۲:۰۳:۱۶
در یکی از پژوهشهای دانشجویان ارشد در یکی از شهرهای بزرگ تایید شد که هرچه سرمایه فرهنگی بالاتر میرود تمایل به برخی رفتارهای پر خطر بیشتر می شود (4480227) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.