نظر منتشر شده
۱۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 178476
فرار مغزها؛اهدای کمک بلاعوض ایران به غرب!
هادی شریفی، 28 بهمن 91
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۰۷:۲۹
سرمایه انسانی یکی از عوامل موثر در فرایند رشد اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی جامعه است . موتور محرکه توسعه جامعه را منابع طبیعی و ماوراء الطبیعی به حرکت درنمی آورد بلکه این نیروی انسانی است که مسبب پیشرفت و توسعه جامعه می گردد .

تئودور شولتز در سال ۱۹۶۱ با طرح این نظریه که " کلید توسعه اقتصادی خود انسان است و نه منابع آن " مهر تاییدی بر وجود عاملی به نام انسان و سرمایه انسانی برای پیشرفت و رشد اقتصادی یک کشور می زند .

سرمایه های انسانی نیروهایی هستند که با هزینه گزاف به دست می ایند ، تعلیم و تربیت این سرمایه ها ، هزینه ها، امکانات و زمان زیادی را لازم دارد . اما در کشور ما به راحتی این سرمایه ها از دست می روند . این موضوع به نام فرار مغزها و یا نخبه ها معروف است . فرار مغزها و نخبه ها باعث کاهش انباشت سرمایه انسانی و در نهایت زیان اقتصادی کشور می شود . البته در حال حاضر و با برخی بی توجهی ها ، نظریات نخبه های درونی نیز در تصمیمات اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی با بی توجهی ها مسئولان روبه رو است .

امروزه تعداد زیادی از جوانان مستعد و موفق کشور جذب کشورهای دیگر به خصوص آمریکا و اروپا می شوند . کشورهای صنعتی به این موضوع اذعان دارند که جذب هر فوق لیساس و یا دکترا ، یک میلیون دلار برای اقتصاد آنها سود دارد . با این احتساب، هزینه خروج نخبگان از کشور معادل خروج۵۰ ميليارد دلار سرمايه ساليانه است.(۱)
طبق آمار صندوق بين المللي پول، سالانه بين ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار نفر از ايرانيان تحصيل کرده براي خروج از ايران اقدام مي‌کنند و ايران از نظر فرار مغزها در بين ۹۱ کشور در حال توسعه و توسعه نيافته جهان مقام اول را از آن خود کرده است(۲)

تا سال ۱۹۹۷ میلادی ۳۷۳۶۲ ایرانی با تحصیلات لیسانس و بالاتر در بانک‌ اطلاعات علمی متخصصان دفتر خدمات مهاجرتی آمریکا ثبت نام شده که از این عده ۲۹ درصد در سطح دکترا، ۳۳ درصد در سطح فوق‌لیسانس و بقیه در سطح لیسانس بوده‌اند.(۳)

براساس آمارهای منتشر شده ۴ تا ۵ میلیون مهاجر ایرانی در ۳۲ کشور جهان سکونت دارند که سهم آمریکا یک میلیون مهاجر ایرانی است. بیش از یک چهارم ایرانی‌تبارهای آمریکا دارای مدارک فوق لیسانس و دکترا هستند. ایرانیان مقیم خارج از کشور، دست‌کم سرمایه ای بالغ بر ۸۰۰ میلیارد دلار دارا هستندکه این مبلغ معادل یک دهه پول فروش نفت کشور است. (۴)

از نخبگان مطرح کشور که در آمریکا اقامت دارند می توان به بهشاد بهزادي، محمدحسين باطني از اعضاي اصلي تيم تحقيقاتي شركت فناوري اطلاعات گوگل در كشور آمريكا. اميد اعتصامي، محمدعلي ابام ، محسن بياتي و شاهد حاجي علي احمد نيز که هر چهار نفر از اعضاي گروه تحقيقاتي شركت مايكروسافت در كشور آمريكا هستند اشاره کرد که در دو غول بزرگ کامپیوتری جهان در حال فعالیت هستند.

۲۶ دی ماه امسال نیز، مریم میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا به عنوان برنده‌ جایزه ستر (Satter Prize) انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۲ معرفی شد.

از مجموع ۲۲۵ دانش‌آموز ايراني كه طي سال‌هاي ۱۳۷۲ (۱۹۹۳م) تا ۱۳۸۶ (۲۰۰۷م) در ۵۳ المپياد جهاني شركت كردند بيش از۱۴۰ نفر معادل ۶۲/۲ ‌درصد آنها هم‌اكنون در يكي دانشگاه‌هاي مطرح دنيا در آمريكا و كانادا تحصيل مي‌كنند. (۵)

عمق فاجعه آنجایی است که می بینیم فقط درصد ناچیزی از این افراد مخالف سیاسی نظام هستند. امروزه بیش از ۵۰۰ پروفسور ایرانی در ایالات‌ متحد آمریکا حضور دارند. این درحالی است که کل تعداد استادان داخل کشور در سال۸۹-۹۰ برابر با ۲۵۶۰ نفر بوده اند .

کارشناسان علت های گوناگونی را برای فرار مغزها ارائه داده اند . گیلدز سایمون (۲۰۰۲ ) علت کلی فرار مغزها را تضاد های سیاسی و محیطی می داند. خسرو سلجوقی (۱۳۷۹ ) علت فرار نخبه ها از ایران را به دو دسته عوامل اقتصادی مانند (بیکاری ، پرداخت های اندک و کمبود رفاه) و عوامل غیر اقتصادی مانند عوامل سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی می خواند. به نظر می رسد نرخ بیکاری، دستمزد نیروی کار در ایران که ارتباط معکوس و معنی‌داری بر پدیده فرار نخبه ها دارد، شکاف شاخص رفاهی بین ایران و کشورهای پیشرفته و جانشین‌های آن از جمله شکاف درآمد سرانه، شکاف تشکیل سرمایه ثابت سرانه و شکاف مخارج ملی سرانه بین ایران و کشورهای پیشرفته تأثیر مستقیم و معنی‌داری بر فرار دانش آموختگان از ایران به اروپا و عوامل سیاسی ـ اجتماعی از جمله جنگ تحمیلی، حقوق سیاسی، آزادی‌های مدنی و فساد یا خط قرمز بوروکراسی نیز بصورت مثبت و معنی‌دار بر پدیده فرار نخبه ها از ایران مؤثر است.

منابع :
۱-عباس محمدی اصلی ، نشریه گزارش ، خرداد۱۳۸۰ شماره ۱۲۳
۲ - فرار مغزها و جایگاه ایران در جهان
۳- عباس محمدی اصلی ، نشریه گزارش ، خرداد۱۳۸۰ شماره ۱۲۳
۴- چرا نخبه ها می روند ونمی آیند؛ به جای اینکه بروند و بیایند
۵- ۶۲ درصد مدال‌آوران المپيادي مهاجرت كرده‌اند!
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۷:۴۷:۳۹
شرایط زندگی در ایران برای تحصیل کرده چندان مناسب نیست ولی اگر بتوانی خوب دلالی کنی موفق تر هستی. (1139450) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۳۶:۱۷
چون در حداقل نیاز های انسانی ماندیم! (1139928) (alef-7)
 
احمد
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۳:۲۰:۴۱
عجب ، فریاد و آه
سلام مقاله خوبی بود ، قسمت جالبش هم اون ارزش مالی این افزاد تحصیل کرده است . این مقاله رو با همه بخونن .

دوستان روی گزینه توصیه به دیگران کلیک کنید . تا ارزش ان بالا برود و مسئولین بخوانند . (1141302) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۲:۰۳:۱۵
بنده با فوق دکتری ژنتیک از انگلیس بخاطر ارزشیابی نکردن مدرکم هشت ماه است که بدون حقوق (در این شرایط اقتصادی) معطلم.

ببینید با آن تعداد "اندک" که برگشته اند چه کرده اند که بقیه فرار می کنند!

در ضمن بنده خود از وفاداران و مدافعان جمهوری اسلامی هستم (قابل توجه بعضیها). (1139971) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۸:۴۰:۵۶
اينجا يک تحصيل کرده به اندازه يک کارگر هم ارزش ندارد.هرکس بتواند برای زندگی بهتر تلاش می کند. بنابراین بهترین گزینه مهاجرت است.مگر اینکه دولت نگرش خود را عوض کرده و بتواند از این نیروها بهترین استفاده را درجهت پژوهش و ارتقای کشورمان انجام دهد. (1140712) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۱۱:۳۳:۵۵
اقای دکتر بنده هم با مدرک دکترای تخصصی از معتبرترین دانشگاه ایران 2سال است که بیکارم واقعا فاجعه است و این مملکت کجا داره میره (1144488) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۰۱ ۱۸:۲۹:۴۵
اجازه هست به شما شک کرد؟ (1146176) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۴۸:۳۲
كجاي كاري داداش! 99درصد نخبگان تو اين مملكت غيرخودي تشخيص داده شدن! (1140290) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۰۱:۲۶
البته اگر بتوانی خوب " د ز د " ی کنی از دلالی موفق تر خواهد بود. مانند 3000 میلیارد و 320 میلیارد و.... (1140321) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۲۱:۲۷
دوست عزیز اشتباه نکن حتی در دلالی هم در آمریکا بیشتر میتوان سود کرد. اینکه مهاجران ایرانی مقیم آمریکا هنوز به آن صورت لازم ارتباطات و راه ها را فرا نگرفته اند دلیل این نیست که در ایران بهتر میشود دلالی کرد. برای اینکه بهتر بفهمی باید به درآمد میلیونی و میلیاردی خود آمریکاییها از دلالی توجه کنی! (1140371) (alef-7)
 
محمد
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۹:۳۲:۲۶
شما یک اقتصاد تولید محور و خدمات محور را با اقتصاد سوداگری ایران یکی می دانی ؟ آیا در آمریکا مردم دلار می خرند و یک شبه دو برابر سود می کنند ؟ اصلا دولت آمریکا چنین شرایطی فراهم می کند که عده ای بتوانند یک شبه میلیاردر شوند ؟ بعید می دانم . (1141727) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۱۳:۱۲:۵۳
كسي در امد ميلياردي نخواست. كسي با سابقه كاري وتخصص من (8سال مهندسي شيمي) در›امريكا ماهيانه در حدود 6000 دلار در امد داره من با دلار 4000 تومني الان 500دلار درآمدم هست خوب معلومه موقعيت جور بشه يه لحظه هم نميمونم (1144675) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۰۱ ۰۸:۰۸:۰۶
خدائیش درآمدد خوبه ناشکری نکن ....
بدبخت آن کارگری که با حقوق ماهی 100 دلار باید زندگی کنه. (1145550) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۲-۰۷ ۰۹:۲۲:۰۱
چرا تا يكي انتقادي ميكنه صاف ميريد سراغ ناشكري و از اين جور حرفا ؟؟؟؟ (1156174) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۰۲ ۱۲:۲۵:۳۰
آن فردی که با تحصیلات عالی همین کار ماهی 500 دلار و موقعیت شما را ندارد چه فکری میکند؟ البته تحصیلکرده های بیکار زیاد هستند و برای یک فرد تحصیلکرده یا متخصص خیلی سخت است که کارگری و مسافرکشی و دلالی کند... بنابراین یکی از دلایل مهم مهاجرت مساله بیکاری و اشتغال است.... اگر نظر سنجی شود بیشتر برای فرصت کاری و درامد مهاجرت میکنند و بعد برای تحصیلات عالی و عده ای هم ممکن است بخاطر نارضایتی های دیگر و تبعیض یا دلایل دیگر مهاجرت کنند ولی دلایل اقتصادی از همه مهمتر است (1147108) (alef-7)
 
والا
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۲۶:۰۰
در کشوری که از اعضای خانواده دو سه نفرشان با تحصیلات عالی دانشگاهی بیکار باشند و از پدر شان پول تو جیبی می خواهند وضع همین می شود. (1140382) (alef-7)
 
ه
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۶:۱۵:۲۳
به نظر می رسه برنامه همینه.نگاهی به امار بی سواد ها بیندازید.فکر می کنید شرایط برای زندگی چقدر مناسبه؟قیمت مسکن اجاره خانه فقر اعتیاد دزدی اختلاس و.....راچطور می بینید؟ضمنا دلالی از همه بر نمی اید. (1140481) (alef-7)
 
حسین
Canada
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۷:۴۱:۳۰
سلام
نکته ای که در این مهاجرت نیروی تحصیلکرده مغفول می ماند آنستکه متاسفانه اکثر این نیروهای نخبه مهاجر در کشور مقصد نیز ( از نگاه تحصیلاتی و پیدا کردن شغل مرتبط با تحصیلات ) به اهداف خود نمی رسند ولی ماندن را بر برگشتن ترجیح می دهند.
حالا یه عده پیدا می شند می گن نه دوست من رفته الان تو گوگل کار میکنه یا مایکروسافت و ... و منکر موفقیت بعضی از همو طنانم نمی شوم .
صحبت من سر جامعه آماری هست و اگر قبول ندارید سری به سایت های مهاجرت بزنید و اوضاع کار و مشقات کار پیدا کردن در کشورهای غربی مخصوصا کانادا رو چک کنید.
متاسفانه اینجا فرد مهاجر وقتی اندوخته اش به ته رسید و نتونست کار پیدا کنه حاضره بره گارسونی ، کارواش، کار تو شرکت های خدماتی منازل و ... ولی حاضر به برگشت به ایران نیست. به نظر من این درد بزرگتره، خیلی بزرگتره ، اینقدر بزرگه که همیشه سعی می کنیم فراموش کنیم و به یاد نیاریم.
یه فرق کوچیک رو بگم که دوستان بتونن مسخرم کنن:
من از روز اول هم که اومدم قصد برگشت داشتم و دارم ( خوشبختانه تونستم مرخصی تحصیلی بگیرم و گرنه اگه تو ایران کار نداشتم نمی دونم بازم برمی گشتم یا نه ) مطمئنم یه چیزی که وقتی برگشتم ایران منو از برگشتن مایوس می کنه یوتیوبه ، یو تیوبه.
الان یوتیوب برای من حکم کتابخونه مجازی تصویری داره که روزی شاید 5 بار بهش سر می زنم و مطالب مختلف رو ازش استخراج می کنم.
خیلی مسخره نیست که من بگم فیلتر بودن یوتیوب تو ایران می تونه عاملی برای برنگشتن من باشه.
مسخره تر اینه که یوتیوب اولین عنصر جدول تناوبی برنگشتن مهاجران به ایران نیست. و هر روز این جدول تناوبی داره بزرگتر و بزرگتر میشه.
ولی بازم من بر می گردم چرا چون:
این خانه قشنگ است ولی خانه‎ی من نیست
این خاک چه زیباست ولی خاک وطن نیست
...
در مشهد و یزد و قم و سمنان و لرستان
لطفی است که در کلگری و نیس و پکن نیست
...
این شهر عظیم است ولی شهر غریب است
این خانه قشنگ است ولی خانه‎ی من نیست
از مرحوم استاد خسرو فرشیدورد (1140622) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۹:۱۰:۵۱
كسي كه دليل موندن يا برگشتنش يوتيوپه نمي تونه راهنماي خوبي براي من در تصميمگيري باشه! (1141706) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۰۲ ۱۵:۵۵:۳۹
من که خوشبختانه بعد از اتمام تحصیلات دکتری در دانشگاه تربیت مدرس الان بیکارم و هم و غمم شده اینکه بتوانم از کشور فرار کنم، باور کنید اینجا اینقدر سخت گرفتند و در مصاحبه های مزخرف خوارمان کردند که حاضرم برم تو افغانستان در کارواش کار کنم اما در ایران استاد دانشگاه نشم (1147524) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۷:۵۹:۵۵
ضمن تشكر از مطلب ارزشمند به موارد فوق اين مطلب را نيز اضافه فر ماييد حذف مديران تكنوكرات وبوروكرات وجاي گزيني مديران سياسي كار يكي از دلايل خروج نخبگان از چرخه فعاليت ها ميباشد (1139468) (alef-1)
 
امیر آزادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۰۸:۳۰
هموطنان همیشه فعال در الف خیلی ممنون. اطلاعات خیلی خوبی بود. فکر میکنم مردم جامعه با مشاهده وضع موجود به نحوی از این امار اطلاع داشتند و با خواندن این مقاله شک آنها هم برطرف شد.
فقط اگر میشه این آمار بین مسئولین هم پخش بشه بد نیست. تا همین جاش کافی نبوده حالا میخوان دانشگاه ها رو هم جدا کنند... بابا تضاد تا کی؟؟؟؟ مملکت رو دارین با این کارای عصر حجری تون از بین میبرین.... شما مملکت رو رها کنین همه چی بهتر میشه به خدا..... (1139479) (alef-1)
 
افسوس
Belgium
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۴۹:۰۳
متاسفانه خروج نخبگان از کشور بنفع بعضی هاست چرا که در مملکت ما کسی به نظر و رای نخبگان اهمیت نمی دهد و ترجیح با کسانی است که در جهت منافع گروهی خاص حرکت کنند و یا به جایی وصل باشند. درضمن کشورهای غربی هم از این آشفته بازار بخوبی استفاده میکنند و با استفاده از مغزهای جوانان کشورمان و ساپورت آنان هر روز پیشرفته تر میشوند. در واقع این نوعی استعمار نوین است که از کشوری با این همه استعداد و نخبه و غنی بتوانند نخبگان را بیرون بکشند و بنفع خودشان استفاده کنند. ای کاش مسوولین ما این موضوع را درک میکردند ولی افسوس! و صد افسوس! (1140292) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۲:۰۰:۵۰
از وقتی نخبه ها رفتند عقب افتاده ها دارند میدانداری می کنند! (1141125) (alef-7)
 
خارج شده از ايران
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۳:۲۱:۱۱
دوست عزيز نوع تفكرت را عوض كن. استعمار به نوع جديد يك نوع ديگه از توحم است. من هم سالها است كه خارج از كشور زندگي مي كنم. فرهنگ ديد ايراني نسبت به جهان خارج بأيد عوض بشود. مگرنه ايران اينده بسيار عقب افتاده نسيبش خواهد شد. (1141303) (alef-7)
 
رضا ع
Germany
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۰:۰۴:۴۶
توهم نه توحم و نصيب و نه نسيب و حضور شما در خارج (ايالات متحده) مطلقا دليل كافي براي عمق درك سياسي شما از وضع موجود نيست، به نظر بنده هم استعمار جديد يك واقعيت عيني است و هم عقب ماندگي سياسي و مواضع منفعلانه ايران صحت دارد و لازم است در جهت تغيير هر دو مورد كوشش شود. (1141750) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۴۹:۴۸
خوزستان براي حضرات اولويتش بعد از سوريه ست.خودت تا آخرشو بخون ! (1140293) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۲۳:۴۵:۳۶
متاسفانه!!!!!!!! (1143780) (alef-7)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۵۰:۲۴
دوست عزیز مسئولین از این امر آگاهند و از آن استقبال هم می کنند. مهاجرت نخبگان فقط به نفع مسئولین ناکارامد است. (1140294) (alef-7)
 
بیگی
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۰۰:۱۶:۱۹
اگر نخبگان را جذب کنند خودشان باید بروند حمالی (1143858) (alef-7)
 
انصاف
Belgium
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۵۸:۲۴
من با مدرک فوق لیسانس از دانشگاه دولتی و داشتن زن و دوتا بچه 8 سال بیکار بودم و فقط یه 4 ساعت در هفته حق التدریس داشتم. کک آقایون گزید؟ براشون مهم بود که کسانی امثال من چطور دارن زندگی میکنن؟ کسی که جوونیشو گذاشته واسه تحصیل تا به کشورش خدمت کنه باید باهاش اینطور رفتار بشه؟ اگه بنده هم فرزند یکی از همین اقایون بودم بنظر شما 8 سال بیکار می موندم؟ حالا که زندگیمو فروختم و اومدم اینطرف و ظرف یکسال تونستم 4 تا مقاله آی اس آی چاپ کنم به نظر شما کار درستی نکردم؟ نباید میومدم؟ (1140316) (alef-7)
 
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۲۶:۵۵
فرار مغزها برای مسئولین بی مغز جا باز می کند و برخی بی تخصص ها با لابی گری بر مسند کار می نشینند و نتیجه اش می شود امروز (1140384) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۱۱:۲۸
نخبه گان ازادى مى خواهند نه اينكه با كوچكترين حركتى بكير و ببند كنند البته اكنون با اين اوضاع ارزى فقط نيروهاى خودى قادر به تحصيل در خارجند ايا انها باز مى گردند؟ چرا باز كردند ... چرا باز نگردند .... چاره هيچ چيز زور و محدوديت نيست (1139484) (alef-1)
 
Canada
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۱۷:۵۵
عزیز دل از فرار مغز ها گذشته!من خودم رو هیچ وقت مغز نمیدونم و ندونستم ولی به کار تحقیق و پزوهش وتدریس علاقه دارم برای همین هم 3 بار داخل کشور امتحان دکتری رو شرکت کردم و چون در گرایش من هر سال فقط 7 یا 8 نفر پذیرش میشدن هیچ وقت قبول نشدم. و البته خدا رو شکر که قبول نشدم یعنی از دوستان من که قبول شدن چی شدن!؟ 80 درصد نیروشون رو 3 یا 4 ساله گذاشتن برای پیدا کردن یه دانشگاه که بورسیه بشن اونهم برای ماهی 400 یا 500 هزارتومن با هزار منت! ولی نتونستن.
یک ساله اومدم کانادا با یه بورس معمولی که هزینه دانشجوییم رو رفع میکنه. با یه محیط علمی بسیار خوب در دانشگاه و فرهنگ بین المللی و بالا در سطح شهر. از وقتی اومدم اینجا نشده تو یه دفتر یا اداره یا جایی برم و یکی با گشاده رویی مشکل من حل نکنه. متاسفانه مشکل مردم ما فقر فرهنگی هست و همینه که باعث ترافیک و اعصاب خورد کنی و هزار تا مشکل دیگه شده حالا از بحث سیساسیشم بگذریم! (1139495) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۰۹:۱۷
ای کاش میتونستم هزار بار مثبت بدم به این کامنت. (1140336) (alef-7)
 
یک ایرانی
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۲۴:۱۵
واقعا متاسفم برای خودمان که دغدغه فکری همه ما شده است بیکاری - عوامل کاهش ازدواج - چرایی رشد دور از انتظار طلاق - راههای حل کمبود مسکن - عدم رفاه عمومی در اکثریت نقلاط کشور- افزایش هر روزه فاصله طبقاتی - کاهش زاد و ولد - پایین آمدن نرخ رشد و ترس از آینده نزدیک که باید جوان و نیروی کار باید وارد کنیم - افزایش دزدی و انحرافات اخلاقی و ... هزاران عامل دیگر که از یک کودک نوجوان تا اقتصاددانان مملکت همه می دانند که تنها عامل این ناهنجاریها و مشکلات اقتصاد است و درآمد و دغدغه های مالی . ! ! ! که متاسفانه مسوولین سر خود را مثل کبک تو برف کرده اند و فکر می کنند که همه درآمد وکلا مسوولیت شناس مردم ! دولت مردان ! و سرمایه داران و ...! را دارند و همه در خوشی و رفاه زندگی می کنند ! ! ! حال در این شرایط که سه چهارم بیشتر مردم ما در فقر بسر می برند قرض دادن ما به کشورهای دیگر و کمک های مالی پنهان و آشکار چه صیغه ای است مشخص نیست . بابا از قدیم گفته اند "چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است ". بابا یک کمی هم وقت بگذارید و (نهج البلاغه )را بخوانید و بفهمید تا مملکت داری را از علی (ع) بیاموزید قبل از اینکه این کشور اسلامی از دست برود . (1139504) (alef-1)
 
زینل
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۰:۳۹:۴۵
این همه ناله و فقان اونم از کسایی که خودشونو دارای تحصیلات تکملی میدونن واقعا نشون از وضعیت وخیم این افراد فرحیخته داره. قبلا قبول نمی کردم. اما الان که حدود هفت ماه از دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه برتر ایران فارق التحصیل شدم درک میکنم که فرار مغزها چیه. اون موقع که دانشجوبودیم همه به فکر زبان و رفتن بودن با خودم فک میکردم کی بمونه مملکتو بسازه من به فکر رفتن نیستم و میمونم و مماکتم میسازم. اما هفت ماهه که به هر دری زدم. اولا به طرح ها و کارآفرینی ما جوابی نمیدن و هی سنگ میندازن. اگرم جایی بری بخوای از تخصصت کار کنی نمی گم پول زیاد میخام همون کمشم نمیدن.بخدا اگه به جوان ایرانی بها بدن آمریکا چیه جامعه آرمانی اسلامی رو خواهیم ساخت. اگر همین جوانها تامین بشن و بدونن که مفیدن جمعیتم رشد میکنه، فسادم کم می شه و......
به امید روزی که خود آقا بیاد و مغزهارو به کاربگیره. بچه ها ایان بمونن که چی. (1140977) (alef-7)
 
argh
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۲۶:۴۲
جوانی 30 ساله ، دانش آموخته دکتری تخصصی از دانشگاه تهرانم. با بیش از 60 مقاله و کتاب و دریافت افتخارات پژوهشی در سطح ملی. امسال برام پیشنهاد شغلی 15000 دلاری اومد از یکی از سازمان‌های بین‌المللی معتبر. اما به خاطر پایان نامم نرفتم. در کشور ما قانون نانوشته‌ای میگه تنها تویی که دارای پیوند قوی‌تری هستی میتوانی رشد و پیشرفت کنی. الانم دارم پایان ناممو مینویسم. مطمئن باشین اگه چند ماه دیگه مورد مشابهی پیش بیاد تردید نخواهم کرد چون از خانه داری خسته شدم. اگه می‌خوایم جامعمون رشد کنه باید تغییر رو از خودمون شروع کنیم. جزایری‌ها، خاوری‌ها،.... برادر و خواهر و پدر من و شما هستن از کره ماه که نیومدن. (1139507) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۰۶:۴۲
من هم مثل شما حدود 10 ماه که دکتری ریاضی را گرفتم و کلی مقاله دارم که می تونم با انها استاد تمام بشم اما تا حالا بیکار هستم به خاطر زن و بچه تازه بدنیا امده ام نمی خواستم ایران را ترک کنم ولی حالا دیگه به خاطر بیکاری مجبورم جالب اینجاست که چطور من میتونم از دانشگاه های خوب دنیا پذیرش بگیرم اما دانشگاه های خودمون حتی تو شهرستان های نه چندان خوب حاضر به پذیرش ما نیستند البته متوجه شدم که خیلی از استخدام ها پارتی بازیه حالا معاون وزیر علوم در امده گفته چرا دکتری ها میخان هییت علمی بشن تو دنیا 2 تا 5 درصدشون هییت علمی میشن بله این درسته اما وقتی که ادمهای بر اساس کار علمی شون انتخاب بشن نه سفارش این و اون و اسم دانشگاه و .... (1140211) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۳۴:۵۱
اخیرا باید عامل دیگری را نیز ذکر کرد که بخاطر آن میزان خروج مغزها از کشور تشدید خواهد شد : سه برابر شدن ارزش پول خارجی (1139518) (alef-1)
 
abbas
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۲:۲۵:۰۸
تمام عواملی که برای فرار مغزها وجود دارد در ایران هست. (1139998) (alef-7)
 
France
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۲:۵۶:۱۲
این پول خارجی نیست که ارزشش 3 برابر بیشتر شده، این ریال ماست که 3 برابر ارزشش کم شده!!!!!! (1140068) (alef-7)
 
mohsen
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۳۷:۱۹
سلام. من هم كه فوق ليسانس هستم و بيش از 15 سال سابقه كار در بخشهاي گوناگون دارم حتما اگر فرصتي بشود و شرايط خوبي پيش بيايد به خارج از كشور مهاجرت مي كنم و در هر نقطه اي بجز ايران ادامه فعاليت مي دهم. چرا كه در اين مملكت همه چيز به هم ريخته است و هيچ گونه رشدي وجود ندارد. (1139523) (alef-1)
 
France
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۰۰:۲۳
من هم در سی و چند سالگی منتظرم کار اقامت آمریکام درست بشه و فیشششششت برم و پشت سرم رو هم نگاه نکنم (به معنای واقعی میگم پشت سرم رو نگاه نخواهم کرد)
این شرایط ارزونی خودتون! (1140077) (alef-7)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۴۵:۰۳
ببيند چه كار كرديد كه همه فرار رو بر قرار ترجي دادن (1139541) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۱۳:۱۹
بگم؟ بگم؟ (1140102) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۱:۲۷:۲۱
بگو بگو (1141072) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۶:۴۲:۵۰
ترجیح صحیح است (1140542) (alef-7)
 
محمود
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۴۵:۲۱
در مقاله قبلي برداشت 2/7 ميلياد از صندوق ذخيره ارزي مورد سرزنش بود
اما اين برداشت از ذخيره وجود يك ملت است يك كشور هزاران ساله
برداشت از ذخاير ژنتيكي و نبوغ يك ملت،كاش فقط سرمايه هاي مالي و ارزي كشور به تاراج ميرفت. (1139543) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۲۸:۰۵
فکر نکنم دنیا اونقدر هم علاقه زیادی به برداشت از نبوغ و ژن ما ایرانیها داشته باشه! نبوغ رو که از وضع مملکت میشه دید، ژنتیک رو هم کافیه یک سری تو بازار و جاهای شلوغ بزنی تا تیپ و قیافه ها رو ببینی بعد هم یک سفر برو به آمریکا و اروپا و با نبوغ و ژنتیک اونها مقایسه بکن! (1140388) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۳۱:۳۵
اصلا منابع و احساس آرامش و امنیت و همه چی یکطرف، وقتی تو یک چیز ساده مثل دادن امکان اینترنت «کارآمد» به قشر تحصیلکرده موندیم، دیگه چه توقعی دارین؟ (1140399) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۵۱:۲۹
با توجه به افواه نظرات در خصوص انگیزه های افراد نخبه در خروج از کشور باید گفت رفتار غیرقانونی بسیاری از نهادهای نظارتی و امنیتی است که باعث آزار و فرار افراد نخبه از کشور شده است . فرد نخبه درد گرسنگی و بیکاری را تحمل می کند اما تحقیر و توهین را هرگز ! برادرزاده نخبه من که ضریب هوشی اش همگان را به حیرت می انداخت فقط بخاطر تماشای یک رویداد اجتماعی ده روز در اوین بازداشت شد و بدون هیچگون اتهام و صدور حکمی آزاد شد اما رفت که رفت !!!!و فضای تولیدواشتغال برای افراد کم توان ذهنی باقی ماند و هکذا فضای مدیریتی. (1139558) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۵۲:۴۹
تا وقتی نخبگان! اطراف رییس جمهمور هرکدام چندین پست را مدیریت می کنند چه نیازی به نخبه های خارج نشین داریم (1139562) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۴۱:۵۹
ببخشید من اشتباهی منفی دادم. (1139938) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۲۲:۳۹:۰۷
نخبگاني مثل الهام. مرتضوي. رحيمي . بقايي. علي آبادي. محرابيان ...!! (1143626) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۵۶:۱۹
بررسی ها ومطالعا ت نشان میدهد که ایرانیان مقیم خارج حتی اکثرکسانیکه در خارج هم متولدشده اندآرزوی بازگشت به کشور را دارند. لذا رفتن آنهاروزی به باز گشت خواهدانجامید و شاید با دست پرتر. ولی باعث تاسف است که شرایط کشور آنها را فراری میدهد . یادمان باشد که یکی از اهداف انقلاب استفاده از پتاسیل های علمی ایرانیان بوده است وچیزی که ایران هم اکنون به آن می بالد عملکردها و پیشرفتهای علمی است وگرنه در سایر امورموفق نبوده ایم (1139571) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۰:۱۹:۲۸
کدام بررسی ها و مطالعات؟ منبع یا لینک یا اسم اون تحقیق و بررسی ها چیه؟ (1141432) (alef-7)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۸:۵۹:۰۹
اگه يه نخبه بخواد جذب يكي از اين جاهي تحقياتي يا جاهاي دولتي بشه اول ميپرسن ولي فقيه را قبول داري يانه؟ نماز چطوري ميخونن يا ... تنها چيزي كه ازش نميپرسن اينه كه چقدر ميفهمي ؟ چقدر سواد داري ؟ چقدر كار تحقياتي انجام دادي؟صداقت داري يانه ؟چند تا مقاله نوشتي ؟ (1139577) (alef-1)
 
آشنای ناشناس
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۶:۱۷:۱۳
همه اظهار نظر ها یه طرف این یکی یه طرف.تمام مطلب همینه (1140486) (alef-7)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۰:۳۶:۵۳
اگر خدانشناس مثل خاوری باشی چی؟ (1140968) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۹:۱۶:۱۹
قانون كه براي همه باشه كاري نه خداشناس مي تونه تخلف كنه نه خدانشناس. (1141713) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۰۲:۱۸
در حال حاضر بسیار ی از نخبگان کشور در فکر فرار از این موقعیت هستند
بینید چند نفر از تحصیلکرده های این کشور به فکر رفتن از کشور وزندگی در دیگر کشورها هستند این نشان دهنده وضعیت بسیار بد و نامطلوب کشور و سیاست مدیران ایران است
اتفاقا با نظر شما کاملا مخالف هستم بسیاری از کسانیکه از این مملکت بار سفر بستند از لحاظ سیاسی جزو مخالفان سیاسی هستند و این واقعیتی است که باید قبول کنیم
من مهندس و خانمم فوق لیسانس هر دو در پی یافتن راهی و جایی برای فرار از این وضعیت هستیم
نداشتن امنیت فرهنگی سیاسی اقتصادی شغلی و... باعث تفکر روی این موضوع شده است
البته من نخبه نیستم اگر بودم همان 15 سال پیش پس از فارغ التحصیلیم و زمانیکه میشد از این مملکت فرار کرد باید میرفتم (1139586) (alef-1)
 
دانشجوی دکتری
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۰۴:۱۷
من الان دارم دکتری می خونم. تا چند وقت پیش فقط نگران هزینه های پروژه و امکانات آزمایشگاهی بودم. اخیرا دیگه نمی شه مقاله گرفت و الان نگران کار تئوریم هستم. بیکار بوده و دنبال کارم. حال خودتان قضاوت کنید با چیه اینجا دلخوش باشم. باور کنید اگه به خاطر پدر مادرم نبود، تمام تلاشم رو برای خروج از این مملکت انجام می دادم. (1139590) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۱۳:۵۴
همينه كه هست! من خودم متخصص درجه يك كامپيوترم. اگر اسمم را بگويم، خيلي‌ها مرا خواهند شناخت. من در ايران همين الان جزو فقرا هستم. من مطمئن هستم كه در آمريكا وضعم بسيار بسيار بسيار بهتر خواهد بود. در 55 سالگي دارم مي‌روم و مطمئن باشيد كه پشت سرم را نگاه هم نخواهم كرد. در ايران كلي كتاب نوشته‌ام ولي اگر بروم زبان فارسي را هم به فراموشي خواهم سپرد. نمي توانم اينجا بميرم كه اين زادگاه من است. به اندازه كافي به اينجا خدمت كرده‌ام و امروز دستم خالي است. ديگر كاري ندارم به كار اينجا. الان خودم، وطن خودم هستم. چراغ خانه در مسجد حرام است. كمي هم براي خودم. (1139606) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۶:۰۰:۰۹
درك ميكنمت.
برو ولي هميشه به تغيير شرايط اميدوار باش.
يادت باشه هرگز زبان پارسي -زبان مادري ات- رو فراموش نكني ، هويتت رو فراموش نكني (1140461) (alef-7)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۶:۴۶:۲۶
فکر نمیکنم خیلی راست گفته باشید . جناب متخصص (1140545) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۳:۲۱:۱۸
حق با شماست. من آدم دروغ‌گويي هستم! از بس حرف راست شنيده‌ايد، حرف دروغ بنده را به خوب از راه دور تشخيص داديد! (1141304) (alef-7)
 
بهروز
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۹:۵۵:۴۱
تو این مملکت برای نرم افزار پشیزی ارزش قائل نیستن
قانون کپی رایت نداریم ، بهترین نرم افزارها را با دو سه هزارتومن میخرن...
برای سخت افزار مثل ریگ پول میدن در حالی که پولش به جیب خارجیها میره اما تا بحث نرم افزار میاد وسط مدیرانی که از کل سواد فقط خواندن و نوشتن رو بلدن و فسیل شدن رگ گردنشون میزنه بیرونه که اوه چه خبره .... برای برنامه نویس و مهندس نرم افزار خوب بهترین کار رفتن از ایرانه
من هم مثل سما متخصص هستم مقامهای برنامه نویسی جهانی دارم ... نمی گم وضعم بده اما اینقدر استرس و فشار کار داریم که خدا میدونه ..مطمئنا اگه میرفتم الان خیلی خیلی وضعم بهتر بود هم از نظر مالی و هم از نظر روحی و آرامش فکری (1141739) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۱۵:۲۲
آقایون توجه بفرمایند. هر چند ارزشها در ایران عوض شده وانسانها با مقدار تملقشان ارزشگزاری میشوند و برایشان مهم نیست (1139611) (alef-1)
 
سیدعلی
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۱۸:۲۲
برادر بنده در سال 74 با رتبه دو رقمی در دانشگاه شریف قبول شد و پس از اخذ مدرک لیسانس با رتبه تک رقمی در رشته مهندسی برق در کنکور فوق لیسانس هم قبول شد اما جزء دانشجویان ستاره دار بود و نتوانست در ایران ادامه تحصیل بدهد. ایشان پس از اخذ دکترا در کشور فرانسه, در شهر لیون استاد دانشگاه است. در ضمن به هیچوجه هم قصد بازگشت به ایران را ندارد. (1139618) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۱:۳۸:۱۷
ا مگه دکتر نگفت حتی یه دانشجوی ستاره دار هم نداریم؟!
شما دروغ میگی؟؟ (1141530) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۲۱:۵۸
با این تیتر دیگه خارج رفتنم باید به گور ببریم (1139625) (alef-1)
 
reza
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۳۷:۲۵
ایا از عالمان دینی نیز جز این فرار مغزها هم هست اگر هست جای تاسف دارداگر هم نیست این عالمان خود پاسخگوی نیازهای جامعه هستند ونیازی به تحصیلکرده های خود فروخته نداریم (1139649) (alef-1)
 
کاوه اهنگر
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۳۴:۵۷
اقا رضا اونور اب عالم دینی میخواهند چ کار ؟؟؟؟ (1140148) (alef-7)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۴۱:۱۳
به این میگن حراج مجانی مغزها! (1140160) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۱۱:۴۷
آي جانم! فداي اين كلام گهربارت بشم! البته كه جوابگوي نياز هستند اما ربطي به نيازهاي جامعه ندارند. نيازهاي خودشان را خيليييييييي خوب جواب مي دهندۀ (1140344) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۳۰:۲۶
اوج درك تو رو ميرسونه اين نظر..... متاسفم (1140396) (alef-7)
 
س
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۶:۲۰:۱۴
اخوی خودت می گی عالمان دینی .قبول داری هر کسی را بهر کاری ساختند؟ (1140490) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۲:۴۶:۳۲
علاوه بر آنها به وجود بازاریان عزیز و زحمتکش هم نیاز داریم تا کشور به خوبی اداره شود (1141225) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۴۷:۲۱
بمونن وسط این همه سرطان و ام اس ؟؟؟ (1139666) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۵۱:۵۶
آقایون کلاهبردار سازمان سنجش فعلا یه 1100 نفر از همون کسایی رو که قصد خروج داشتن که اقلا 20% اونها به مفهوم واقعی کلمه نخبه بودن رو به اسم امتحان آیلتس سرکیسه کردن هیچ کس به فریادمان نمی رسد حتی سایت ها حرفمان را بازتاب نمی دهند سازمان سنجش با پر رویی می گوید همینه که هست و . .. . کی به فکر بچه های این سرزمینه؟ (1139677) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۶:۴۸:۲۷
چه نخبه ای بودند که سرشان کلاه رفت؟!! (1140551) (alef-7)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۸:۵۵:۰۱
آخه کاه برداران نخبه ترند! (1140746) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۰:۱۴:۴۰
تو بچسب به بازار مرغ و تخم مرغت باهوش (1140901) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۴:۰۰:۵۰
مرد حسابی شما دولت بهت بگه پول بریز به فلان حساب پوا نمی ریزی؟ بعد دولت بگه نمی دم !!!! خجالت بکش معلومه آدمی در حد تو حتی یکبار هم امتحاناتی مثل آیلتس یا تافل نداده یا نمی دونه اصلا این امتحانات چی هستن ابتدا کف سواد لازم رو داشته باش بعد بیا در مورد نظرات دیگران نظر بده (1142416) (alef-7)
 
Hungary
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۰۹:۵۳:۳۲
البته عوامل دیگر همچون نظام اداری و استخدامی هم در ان بی تاثیر نیست (1139682) (alef-1)
 
یا علی ع
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۱۵:۳۵:۴۳
نظام پذیرشی. یعنی اگر اعتراض کنی اخراجی. (1144904) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۰۰:۴۹
"عمق فاجعه آنجایی است که می بینیم فقط درصد ناچیزی از این افراد مخالف سیاسی نظام هستند."

لطفا سند يا آماري كه بر اساس آن اين جمله را نوشته ايد ذكر كنيد! چون اينطور كه شما نوشته ايد احتمالا با يك جامعه آماري قابل قبولي از اين عزيزان در تماس بوده ايد و از آنها تحقيق كرده ايد.
متاسفانه در كشور ما همه چيز سياسي شده، حتي تحصيل... از مصاحبه هاي آزمون دكتري گرفته تا ايجاد شرايط نامساعد براي دانشجويان در دانشگاهها تا تخصيص بودجه تحقيق و توسعه تا انتخاب اعضا هيات علمي... تصميمگيري در خصوص همگي اينها از دريچه و ديد سياسي صورت ميگيره و دانشجو يا نخبه اي كه حتي كاري هم به سياست نداشته باشه به نوعي قرباني آن ميشود. (1139707) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۶:۴۷:۳۳
کجای کاری برادر .وقتی برای عده ای که دست اندر کارند ارزش خوزستان یعنی خاک وطن خودمان کمتر از سوریه است آدم نخبه ایرانی کیلو چنده!!!!!!!!!! (1140546) (alef-7)
 
فری
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۰۱:۵۹
امروزه بیش از ۵۰۰ پروفسور ایرانی در ایالات‌ متحد آمریکا حضور دارند. این درحالی است که کل تعداد
++++++++++++++++++
خوب بود بعد از این همه آمار که نشان دهنده فرار مغزها (یا فراری دادن مغزها) است اندکی از نوع وروش زندگی 500 پرفسور و مقایسه انها با زندگی اساتید دانشگاهی در ایران میدادین
دسترسی به انواع مقالات و کتب و فیلمهای آموزشی و آزمایشگاههای فوق پیشرفته و اینترنت فوق سریع و ...... اندکی از تسهیلاتی است که آن غرب (امپریالیسم ) در اختیار نبوغ و مغزها میدهد
اما در ایران چه داریم ؟!!!
شما باشید میمانید ؟ یا میروید ؟
میمانید تا ایران را آباد کنید
مگر میگذارند
فرار مغزها نیست
فراری دادن مغزها است (1139712) (alef-1)
 
دخو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۰۳:۳۷
واقعیت این است که فضای غالب بر کشور وبه تبع آن مراکز آموزشی ، شاهد تفوق علم گرایی نیست . جو غالب در کشور ما مشحون از سیاست و مباحث ایدئولوزیک است و از نشاط و تکاپوی علمی در آن چندان خبری نیست. تنفس در فضایی که سیاست وسیاست زدگی و حقد و حصار ایدئولوژیک بر تمام شئون آن مستولی است و بیشینه ی انرژی و پتانسیل موجود در کشور صرف دشمن تراشی ، مرعوب کردن مخالفان،به چارچوب کشیدن عقاید و آراء واستیلای یک طرز تفکر خاص و نه تحریض و تکثر آرا گردد برای همگان میسر نبوده و دیگر مجالی برای رشد و بالندگی نخبگان در فضای مسدود ، ملتهب و سیاست زده متصورنمی باشد. (1139717) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۰۲:۳۰
فوق العاده است. (1140323) (alef-7)
 
اونیکه هیچوقت نظرشو چاپ نمیکنید
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۰۸:۱۵
چند تا از بهترین دوستان من در طی این چند سال به آمریکا یا کشورای دیگه رفتند. همه اونها هم در سطح بالای علمی یا مالی بودند. من به اونها حق میدم که دیگه برنگردند. وقتی عده ای نظام رو آنقدر کوچیک میکنند که بقیه باید خارج از اون قرار بگیرند اینطور میشه! من مخالف نظام نیستم ولی باید به کسی که حتی مخالف نظام و جمهوری اسلامیه حق داد که آزادانه توکشور زندگی کنه. واقعیت اینه که با اینکه تو قانون اساسی این حق وجود داره ولی عملا اینطور نیست!
(1139728) (alef-1)
 
امیرحسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۰۸:۵۳
من پس از اتمام خدمت حدود یک سال گشتم تا کار مناسبی بعد از فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از یکی از سه دانشگاه برتر ایران پیدا کنم.

اما بهترین کاری که پیدا کردم در یک پژوهشکده بود که در ازای دریافت ماهیانه 300 دلار (یک میلیون تومان) از من خواستند تا قرار داد با تعهد چهارساله با آنها امضا کنم که بنده نیز انصراف دادم و برای مقطع دکتری در ایالات متحده پذیرش گرفتم به نحوی که کمک هزینه ماهیانه دریافتی صرفا برای تحصیلم، بیش از 6 برابر حقوق کاری دریافتی در ایران بود.

به نظرم در ایران افراد دست چندم که هیچ جای دیگری ندارد با کلی پارتی بازی وارد سیستم می شوند و روز به روز مجموعه های بخصوص دولتی بی خاصیت تر از گذشته می شود. (1139730) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۱:۳۴:۱۲
الان کجایین اونوقت ایران چیکار میکنین؟ (1141527) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۱۸:۲۱
تاسف تاسف ....

چرا باید یک انسان با این همه سختی حداقل 25 سال طول میکشد تا آماده ارائه خدمات شود و به کشورش شود.
فقط و فقط بخاطر زندگی و بدست آوردن رفاه نسبی مجبور به ترک کشورش و زادگاهش شود.
تازمانیکه نفت داریم و تخصص اهمیت ندارد متاسفانه همینه که هست....

در صورتیکه دولتمردان فراموش کردند این علم و تخصص است که قدرت میآورد. (1139756) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۲۵:۳۷
فرار مغزها در دانشگاه ارومیه از همه جا بیشتر است هرچی استاد باسواد بود یا تبریزفرار کدند یاتهران و.... الان هم نوبت کارمندهاش شده که همه درمیرن وانتقالی میگیرن ادارات دیگه و....مطمئن باشید هیچ جا استعمار واستثمار واستحمار اینقدر نیست وگویا اینجا اصلا" از ایران نیست هیچ کس سرجای خودش نیست و...... (1139780) (alef-1)
 
salar
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۴۹:۰۷
متاسفانه دانشگاه ارومیه که بنده نیز دانشجوی آنجا هستم به شدت نابسامان است. از دانشجویی اخراجی سیاسی گرفته تا تعلیق و فرار اساتید و ودانشجویان نخبه ای که مترصد راهی برای رفتن به خارج از کشور و یا حتی دانشگاههای تهران.

فقط کافی است در گوگل تایپ کنید "دانشجو اخراجی دانشگاه ارومیه" (1139947) (alef-7)
 
Turkey
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۲۷:۵۱
آقا وقتی به من دانشجوی دکتری شریف بها نمی دن، بودجه نمی دن (همه جای دنیا دانشجوی دکترا ارج و قرب خاصی داره) الان باید ترکیه باشم وقت مصاحبه با سفارت امریکا داشته باشم که زودتر برم. تو بودی چی کار می کردی؟ (1139786) (alef-1)
 
فارسونی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۳۸:۱۰
وقتی پرنده ای مهاجرت می کند که زیستگاه خود را در جهت ادامه زندگی مناسب نبیند اگر زیستگاه مناسب باشد هرگز سختی ها و خطرات مهاجرت را به جان نمی خرد. (1139805) (alef-1)
 
Australia
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۴۲:۵۶
با سلام
استاد دانشگاه هستم و از یکی از دانشگاههای برتر دنیا دکترای خود را دریافت نمودم. با وجود داشتن فرصت شغلی مناسب در خارج تنها بدلیل عرق به وطن در یکی از دانشگاههای مناطق محروم به مدت ۵سال خدمت کردم و سعی کردم بخشی از اندوخته های خود را به دانشجویان انتقال دهم. در این مدت با همه سختی ها و کمبودها با چاپ مقالات در مجلات برتر بین المللی رشته تخصصی خود وقتی برای ارتقا مرتبه می خواستم اقدام نمایم ُ یکی از شرایط این بود که باید نزد گروهی مسلمان بودن خود را به آنها نشان و آنها این امر را احراز می نمودند!!!
بدین دلیل تصمیم گرفتم که در سیستم جایی برای ما نیست و الان در یکی از دانشگاههای برتر دنیا مشغول شده ام و نه خبری از مجوز حراست برای ارسال ایمیل به خارج هست و نه مجوز اداره اصلاعات برای رفتن به کنفرانس!!!
(1139809) (alef-1)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۰۱:۱۸
همه رفتند کسی دور و برم نیست (1139837) (alef-1)
 
نیما
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۰۳:۱۸
تحصیلکرده ای که طالب علم باشه دیوانه است اینجا بمونه این مملکت فقط واسه کاسب مسلک ها خوبه....وایسن ببینند کی سکه میره بالا...ماشین میره بالا...یا برن تو صف برنج وایسن؟... یا غصه جامعه رو به زوالشون رو بخورند؟واقعا وطن ادم جایی هستش که دوستش داشته باشند و براش ارزش قائل باشند (1139840) (alef-1)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۲۷ ۱۹:۱۹:۳۸
اونایی که می رن مطمئن باشین همه بچه مایه دارن .من علاقه شدیدی به درس خوندن و علم و تحقیقات و این جور چیزا دارم . ولی به دلیل این که وضع مالی پدرم خیلی خیلی بد و خودم هم با داشتن مدرک فوق برق از یه دانشگاه خوب دولتی بیکارم و فقط یه چندرغازی از حق التدریسی تو دانشگاه می گیرم . تا همین فوق هم از لحاظ مالی تو مشقت درس خوندم ( دانشگاه دولتی بودم ولی چون تو خوابگاه بودم و تو یه شهر دیگه و حتی جور کردن هزینه اونم برای پدرم دشوار بود ) ،حتی هزینه بلیط رو هم ندارم چطور میتونم هزینه اپلای و .... رو که حداقل 20 تا 30 میلیون تومن می شه برا دکترام جور کنم و برم و الان افسرده شدم . (1197392) (alef-7)
 
محمد
Italy
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۰۷:۴۷
مهمترین مسئله ترس اعزام به خدمت سربازی است که کسانی که در خارج درس خوانده اند به دلایل تبلیغات منفی از رفتن به سربازی در ایران آن هم برای 2 سال ترس دارند. لذا ار آمدن به ایران پرهیز میکنند. دوم اشتغال . هم اکنون کسانی که ارای مدرک فوق لیسانس و دکترا هستند قادر به پیدا کردن کار نبوده و وضع زندگیشان از یک کارگر روز مزد بدتر است. در حالیکه در خارچ از کشور حتی کشوری مانند مالزی پس از فارغ التحصیل شدن مبتوانی در همان دانشگاه خود به عنوان کمک استاد مشغول به کار شوی و درآمد معمولی داشته باشی. اگر نیمی از این امکانات در اختیار جوانان پر استعداد ایرانی قرار میگرفت اکنون اکثر آنها عاشقانه حاضر به خدمت به اب و خاک خود بودند. (1139852) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۰۹:۴۳
بعنوان یک فوق لیسانسی فارغ التحصیل از دانشگاه شریف که هنگام جوانی تنبلی کردم و بخاطر بهانه هایی مثل خانواده یا دین با ... از مهاجرت جا ماندم! شب و روز دعا می کنم تا من هم ریزش! شوم و بالاخره نجات پیدا کنم. خدایا خودت کمک کن کارم جور بشه. (1139856) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۱۲:۵۶
آقای امیرخانی نویسنده کتاب نشت نشا حرف جالبی دارند.مهاجرت فقط از ایران به آمریکا یا اروپا نیست, بلکه دانشمندان از نواحی مرکزی آمریکا به سمت مناطق شرقی کشیده میشوند که سرمایه بیشتری خوابیده است و همین اتفاق برای کشورهای شرقی اروپا نسبت به غربیتر هایش می افتد. (1139864) (alef-1)
 
دردمند
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۱۵:۲۶
وقتی افراد ناکارآمدی اغلب پستها را اشغال کرده اند دیگر چه نیاز به مغزها؟! اینجاست که با بی مهری ها جلوی رشد آنها گرفته میشه ولی اینان برای رشد فضای دیگری را می طلبند! (1139869) (alef-1)
 
پزشک
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۲۱:۵۴
درآمد من پزشک 50 ساله متخصص چون نمی توانم زیر میزی بگیرم از میوه فروش سر کوچه به مراتب کمتر است . چه انتظار دارید؟ تازه این رشته پزشکی است رشته های مهندسی و به خصوص علوم پایه و انسانی که دیگر نگفتنی است . (1139887) (alef-1)
 
احسان
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۲۵:۴۶
همون بهتر که رفتند. هرچه بیشتر بروند کمتر عمر و استعداد و اعصابشان در اینجا هدر می‌رود. (1139891) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۲۸:۵۷
در شرایطی که من (دانشجوی دکتری) نه آینده کاری مناسبی دارم و نه برایمان ارزشی قائل هستند و نه دسترسی آزاد به منابع در ایران وجودداره، چگونه بمانیم و بخوانیم.

امسال من 9 کتاب انگلیسی لازم داشتم و با این قیمت دلار هزینه خرید این کتاب ها یک میلیون پانصد هزار تومان در می آید!!! به نظر شما با این شرایط میشه خوند.

تازه مشکل به این ختم نمیشه(این مشکل را بچه های علوم انسانی و خصوصا فلسفه می فهمند) شما بعد از اتمام درس باید چیزی را درس بدی که نظام می خواهد نه مباحث روز و مباحثی که مشکلات را نشان بده.هر کس هم حرف مخالف بزنه، منحرف میشه و هزار تهمت ناسزا میشنوه و از زندگی ساقطش می کنند.


حالا واقعا میشه اینجا موند و خوند؟ اگر هم بریم که میگن وطن فروشه !!!!

بابا به خدا ما دلبسته این فرهنگیم، عاشق مملکتیم اما چرا می خواهید همه را حذف کنید. این اشتباه میتونه خیلی صدمات بیشتری نسبت به صدمات مالی و اقتصادی برای کشور داشته باشه که اگر بنویسم الف منتشر نمیکنه. (1139902) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۳۱:۵۵
چرا که نه؟ من با فوق لیسانس از 8 صبح تا 6 عصر کار می کنم و ماهی 600 هزار تومان درآمد دارم... الان برای دکترا می خوام برم امریکا.. کل هزینه ی تحصیلم به اضافه ی درآمد ماهانه از طریق دستیار استاد شدن و مشارکت در پروژه های تحقیقی و گرفتن بورس و کمک هزینه تامین میشه. بخوام اینجا بمونم باید تا 50 سال دیگه پشت کنکور دکترا و مصاحبه بمونم تازه اصلا فرض کن دکترامو بگیرم و بشم عضو هیئت علمی، مگه چقدر درآمد داره؟؟ حالا اصلا پولش هیچی، اونجا دیگه تو مسائل شخصیم کسی دخالت نمی کنه، کسی نمیگه چی بپوشم چی نپوشم، تنها چیزی که براشون مهمه مغز منه و سوادم نه افکار و اعتقاداتم و مسائل شخصیم .اونجا برای سواد و آدم با سواد ارزش و احترام قائلن برخلاف اینجا (1139919) (alef-7)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۳۶:۳۱
بعد از اتمام خدمتم در یکی از دانشگاه های آزاد به صورت حق التدریس مشغول به کار شدم هر چند ماه دویست سیصد تومنی با منت می ریختند به حسابم کلی مقاله علمی با درجه آی اس آی دادم برای دانشگاه حق تشویقی بعضی رو به بهانه بودجه نداریم ندادند تو بعضی مقالاتم مجبور شدم جهت دریافت حق تشویقی اسم استادهای هیئت علمی اونجا رو بی خود بزنم تو مقالاتم تازه اون ها هم منت می کردند می گفتند که باید حق تشویقی رو هم مقداری بدی به ما.
الان از یکی از صد دانشگاه برتر دنیا برای دکتری پذیرش گرفتم هفته قبل سفارت بودم الانم منتظر ویزا. متاسفانه با تمام دلبستگی که به کشورم، شهرم، و خانواده دارم باید برم. روزی نیست که به این موضوع فکر نکرده و افسوس نخورم (1139929) (alef-7)
 
Latvia
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۱:۴۳:۰۰
تصور نمیکنم حضرات مقامات از رفتن ملت خیلی ناراضی باشن - گرفتن جلوش خیلی سخت نیست- فکر کنید این چند میلیون نفر بویژه نخبه ها در ایران بودند حجم قشر متوسط که از نظر فرهنگی با سیستم هماهنگ نیستن زیاد میشد - مجوعه ای از نخبگان مالی با سرمایه 800 میلیون دلار دردسر امنیتی محسوب می شدن فردا ادعای سیاسی پیدا می کردن - بحث شایسته سالاری جدی تر میشد ...
ولشون کنبد اونا اونجا راحتن - مقامات ابنجا راحت تر !!!! (1139941) (alef-7)
 
فضل
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۲:۳۱:۵۴
اسم واقعی این موضوع فرارا مغز ها یا خروج مغز ها نسیت .
بلکه باید بگوییم اخراج مغزها.... (1140011) (alef-7)
 
استاد دانشگاه !!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۲:۴۳:۵۷
حق التدریس یک دکتری تخصصی تازه فارغ التحصیل با کسر مالیات ساعتی 7400 تومان !

بدون شرح! (1140045) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۲:۵۷:۴۳
اکثرا مخلف سیاسی نظام هستند؟؟؟؟ اینو از کجا در آوردین؟ منبع براش دارید؟ من 100 درصد کسایی که میشناسم و الان اونو در حال تحصیل هستند مخالف نظام سیاسی حال حضر می باشند! (1140072) (alef-7)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۰۳:۱۲
این قسمت نوشته بر اساس چه مستنداتی نوشته شده؟
"عمق فاجعه آنجایی است که می بینیم فقط درصد ناچیزی از این افراد مخالف سیاسی نظام هستند" (1140082) (alef-7)
 
Belarus
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۱۸:۴۵
زمانیکه دولت محترم فعلی کوچکترین اهمیتی به دانشجویان خارج از کشور نمی دهد و چند ماهی است که دلار با نرخ دو برابر را با هزاران تبلیغات دروغین و منت به سختی در اختیار دانشجو قرار میدهد و حتی در رابطه با بورسیه ها هم که تعداد زیادی نیستند به تعهدات قانونی و شرعی و اخلاقی خود پایبند نبوده و نیست!!! فارغ التحصیل خارج از کشور چه انگیزه ای برای برگشت خواهد داشت؟!!! من خودم بورسیه هستم ولی در بدترین شرایط بهمراه خانواده در خارج از کشور در یک خوابگاه زندگی میکنیم!!! بخدا دیگه انگیزه ای ندارم! بلایی که سر ما آمده قابل توصیف نیست. حتی یکماه را تنها با 50 دلار زندگی کردیم. ولی در رسانه ملی مرتبا به دروغ اعلام میشود که مشکلات بورسیه ها حل شده و مشکل دانشجویان خارج از کشور .... (1140122) (alef-7)
 
علي
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۱۸:۵۶
نبود كار و مبهم بودن اينده كاري در كنار پائين امدن سطح تحمل و مدارا دو فاكتور مهم براي فرار مغز هاست (1140125) (alef-7)
 
محمود
Turkey
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۴۲:۴۹
مهاجرت همه جا هست چون همیشه افراد بدنبال رفاه بیشتر هستند تو ترکیه هم کسانی که می تونند برن هرگز نمی مونند. ربطی به ایران یا نظام نداره.

کسانی که به فکر مهاجرتند همه شون یک مشت ماهی مرده هستید دنبال یک جایی می گردند که بتونند در جهت جریان آب شنا کنید.
شما برید ما کشورمون رو میسازیم! (1140163) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۳:۵۵:۲۵
شما خرابترش نکن ساختن پیشکش (1141386) (alef-7)
 
فضول
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۱:۴۶:۱۵
محمود خان! تا حالا هر چه "کشورمون" را ساختید بسه! بابام جون کمی هم استراحت کنید، خشته شدید! (1141540) (alef-7)
 
Canada
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۴:۵۶:۰۴
30 سال داری میسازی! بساز! ویرانی های جنگ لبنان اباد شد ویرانی خوزستان خودمون نه! (1141614) (alef-7)
 
ali
Germany
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۲۱:۱۴:۲۷
حاجی خودت که رفتی ترکیه . کجا رو میخوای درست کنی؟ اسلامبول رو (1143433) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۴۶:۵۵
من مغز نیستم. یه جوان عادی هستم که درس خونده و سربازی رفته. خواهش می کنم نظرم را تائید کنید تا مردم و شاید مسئولان بخوانند.

شما تا حالا گزینش رفتید؟بنده با مدرک کارشناسی کامپیوتر با معدل بالا از یک دانشگاه خوب کشور یک بار برای گزینش رفتم و سوالاتی پرسیدند که خدا می داند چقدر ناراحت شدم و نظرم راجع به خیلی چیزها عوض شد.

از من پرسید که ارتباطت با مرجع تقلیدت چه جوریه؟ گفتم از طریق وب سایتش مطالب مورد نظرم رو استخراج می کنم. آقای مصاحبه کننده پرسید وب سایت یعنی چه؟ ؟؟ ( این از سطح سواد و آگاهی مصاحبه کننده)

مصاحبه کننده به من گفت چرا تا حالا ازدواج نکردید؟ و بعد در کمال وقاحت و با حالتی طلبکارانه و زشت گفت نکنه مشکل جسمانی چیزی داری؟ چرا تا حالا ازدواج نکردی؟!!!!

سوالاتی نشیر اینکه مادرتون راه پیمایی میره یانه؟ خواهرتون چه جور لباس می پوشه! و ..... که بماند.

عزیزان من. وقتی برای داشتن یه شغل - که حق طبیعی هر جوانی است - اینجور آدم رو تحقیر می کنند توقع دارید اگر برایاین مغزهایی که هر کدومشون ده برابر من سطح علمی دارند در خارج از کشور کاری پیدا شود به نظرتون نباید بروند؟

مردم را تحقیر نکنید. سوء مدیریت های اقتصادی علاج دارد و قابل حل است. (1140176) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۰۲ ۱۲:۳۸:۳۱
هر خطایی که از مسولان زیردست شود به اسم بالادستی ها نوشته میشود که البته از لحاظ منطقی باید هم اینطور باشد چون اگر مدیریت و برنامه ریزی قوی داشته باشیم یک آبدارچی هم کارش را درست انجام میدهد! (1147139) (alef-7)
 
علي
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۳:۵۱:۲۳
دقت كرده ايد پرنده هاي مهاجر زيباتر پرواز مي كنند (1140184) (alef-7)
 
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۰۹:۱۱
باید ماند و درد کشید و به آخرت فکر کرد (1140214) (alef-7)
 
غیرخودی
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۱۳:۰۹
ریشه دربحث خودی وغیرخودی ونخودی دارد (1140223) (alef-7)
 
سینا
Australia
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۱۸:۳۶
سه ماهی در آبگیری زندگی می كردند .آن سه آبگیر و وطن خود را بسیار دوست داشتند. و به خوبی و خوشی در آن زندگی میکردند. چند ماهیگیر به سوی آن آبگیر رهسپار شدند ،
چون ماهیان مطلع و هوشمند بودند در صدد چاره جویی برآمدند

وقتی ماهیگیران با یکدیگر نقشه صید ماهی ها را میکشیدند ماهیها حرف های آنان را شنیدند و فهمیدند که به زودی جانشان در خطر می افتد.اما آنها آبگیر را خیلی دوست داشتند وترک آنجا برایشان خیلی سخت بود.

آن ماهی كه عاقل بود ، با خود گفت: "باید هر چه زودتر از اینجا فرار کنم و خودم را از مهلکه نجات دهم.او که آبگیر را خیلی دوست داشت اما جانش را عزیز تر از آبگیر داست و تصمیم به ترک آبگیر گرفت . ، با خویشتن می گفت من با این دو ماهی مشورت نخواهم كرد زیرا به طور قطع اینان مرا در كار خود سست و دلسرد خواهند نمود ، زیرا محبت زاد و بوم و محل زندگی طبیعی ، جانشان را فرا گرفته و این تنبلی و نادانی كه دارند ، به من سرایت خواهد كرد . دل از مشورت با آن دو ماهی بر می كنم و راه نجات خودرا پیش می گیرم . حالا وقت مشورت نیست چون محرم و آشنای آن بسیار كم است ماهی زیرك از آن آبگیر چشم پوشیده و راه دریا را پیش گرفت

خواب خرگوش و سگ اندر پی خطاست خواب خود در چشم ترسنده كجاست

آن ماهی عاقل پس از سختی های فراوان بالاخره به دریا رسید و دید که دریایی که از آن گریزان بود هزاران بار زیباتر و بزرگتر و امن تر از آبگیری بود که حاضر به دل کندن از آن نیست. (1140235) (alef-7)
 
ahora
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۳۵:۰۷
با درود..یکی از خویشاوندان نزدیک من.که فوق لیسانس مکانیک را با معدل بالای 18 گرفته بود.و یک موتوری ساخته بود.که در جشنواره خوارزمی هم مطرح شد.و جایزه گرفت.سال قبل از طرف یکی از دانشگاههای آمریکا پذیرش شد.و حالا با همه امکانات اونجا داره دوره دکتری میخونه.در ضمن دائی همین شخص هم یکی از پروفسورهای دانشگاههای طراز اول اونجاست.قبل از اینکه مهاجرت کنه ازش علت رفتنش رو پرسیدم.. همه بخوبی میدونید.که چی گفت.و چرا رفت.ولی حیف که رفت. (1140259) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۴:۵۷:۲۷
شرایط اجتماعی سیاسی و از همه مهم تر اقتصادی در کشور فراهم نیست مسئولین به جای حل مشکلات افتاده اند به جان هم به نظرم منطقی است که یک فرد متخصص از ایران مهاجرت کند با این اوضاع هم کسی نباید گله کند چون نظام سیاسی فعلی دافعه اش بیشتر از جاذبه اش است و تا این رانتخواران و دزدان اطراف قدرت را گرفته اند مشکلات حل نخواهد شد حل مشکلات تنها با اجرای یکسان قانون برای تمامی افراد فراهم می شود.
درآمد من که استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی یکی از رشته های مهندسی هستم خنده داره بقیه همکاران هم وضعشان از من بهتر نیست (1140311) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۱۳:۵۱
آقا شما که این مقاله رو نوشتی ازت یک سوال دارم. فرض کن من این آقایی که تو گوگل و مایکروسافت مدیر هست رو برات برگردونم ایران، آیا ایشون رو وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میکنی؟ (1140351) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۲:۵۴:۴۵
نه باید بیاد پژوهشکده ما یه فرم پر کنه اگه بعد گزینش استخدام بشه ماهی 300 دلار بهش میدیم که مقاله بده و وزیر علوم بره گزارش بده ما پیشرفت کردیم!
وزیر ارتباطات باید متعهد باشه (1141243) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۱:۱۸:۵۱
اين آقاي توي گوگل و مايكروسافت رو نفرستي سراغ وزير ارتباطات ها! كه آبرومون ميره! وزير از اين حرف‌ها مطلع نيست اصلا توي اين باغ‌ها نيست. تازه اين خوب! وزير قبلي كه مي گفت 128 كيلوبيت براي اينترنت از سرتان هم زيادتره! اين تازه وزيره! ببين زيردست‌ترها چه نوابغي هستند. (1141854) (alef-7)
 
آهو
Russian Federation
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۱۸:۴۷
شابد این تیتر بهتری باشد: فرار مغزها؛ رفراندومی که نتایجش دیده نمی شود. (1140364) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۲۰:۵۹
دائما گفته می شود که مجلس در راس امور است>
با این خبر نمایندگان مجلس بایستی از خودشان خجالت بکشند .
با غفلت و عدم انجام وظیفه نمایندگی برای طراحی سازکار های مناسب قانونی و حمایتی از طبقه تحصیلکره و با انواع و اقسام حمایت های سهمیه ای از اقشار خاص چه در کسب دانش و جه در واگذاری مسئولیتها موجباتی را ساخته اند که به آسانی هر ساله کثیری از دانش آموختگان و حائزین ثروت ملی را به تاراج به بیگانه داده اند فرقشان با خاوری فراری در چیست؟
این اهمال کاران سیاسی باز تنبه ناپذیر بایستی به این مردم بابت خیلی از نابسامانی ها و از جمله ترتیب تاراج ثروت ملی پاسخ گو باشند .
اگر به لطف بی ترتیبی دنیوی برهند واقف باشند که از میزان الهی در آخرت نخواهند جست. (1140369) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۲:۵۵:۵۷
دلت خوشه داداش برو ببین خود نماینده ها تحصیلات واقعیشون چیه و کجا بودند؟! تازه تعریفشون از نخبه چیه؟!! (1141244) (alef-7)
 
دانشجوی سابق
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۱:۵۳:۰۱
اینها برا خودشون فوق نخبه اند! چون برای هر چهار سال نمایندگی یک مقطع تحصیلی به ایشون داده میشه. واقعاً محشر نیست؟ در دنیا بی نظیره! (1141543) (alef-7)
 
فضمل
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۱۳:۱۳:۵۱
این یعنی رانت عینی و سوء استفاده از قانون گذاری! (1144678) (alef-7)
 
رامین
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۲۱:۳۱
الف! ایا این درد دل ها را غیر از انتشار به مسئولین مربوطه هم منتقل میکند؟تا جلوی بتاراج رفتن بهترین میوه های باغ ایران بزرگ را با حمایت و فراهم کردن زمینه های کاری مناسبی که در شان انهاست بگیرند؟ (1140372) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۴۱:۱۸
من مدرس زبان و دانشجوی دکترا هستم
هیچ جا مرا بورسیه نمی کند و می گویند وقتی درست تمام شد بیا!
وقتی حمایت نمی شود بهتر است منتظر باشیم تک تک تحصیل کرده ها از کشور خارج شوند...
ضمنا تقریبا نصف شاگرد های من تحصیل کرده هایی هستند که به جد دنبال این هستند که از ایران بروند... (1140415) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۵:۴۸:۰۶
از طرفی کتاب و مقاله نمیشه دانلود و کرد و خرید، از طرفی اساتید انتظارات عجیب غریبی دارن...
آخه اینم شد درس خوندن در مقطع دکترا؟؟؟ (1140434) (alef-7)
 
امير محمد
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۰:۰۹:۲۱
ما كه مغز نيستيمم از فرار بدمون نمياد (1140895) (alef-7)
 
Russian Federation
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۰:۱۷:۰۰
شماهایی که این خبر رو نوشته اید خدا وکیلی دلتون به حال ملت سوخته؟یا کسی که از این کشور رفته؟مطمئن هستم که اینطور نیست؟تا حالا هر خبری که توی سایتهای خبری و جاهای دیگه دیدم همش به خاطر فشار به طرف مخالفشون هست.شما خودتو درست کن همه چی درست میشه!
همه مشکلات بی قانونی بازی،پارتی بازی همه و همه قبول ولی اگر شماها خودتون از مسئولین اصلی نظام بودید چکار میکردید؟؟
به خدا سرپرست چند یتیم اگر نبودم از اینجا میرفتم مهم نیست که چکاره هستم و کی هستم.با کلی جون کندن بعضی وقتها از شرمندگی و نداشتن پول شبها خونه نمیرم که چشمم به مادر و برادر و خواهرام نیفته که نزدیک عید هستیم و هیچی نداریم؟فقط خدا میدونه چند وقته برنج و گوشت نخریدیم؟؟؟به خاطر چی؟کسی میتونه بگه کجای کار من اشتباه بود؟ (تا دلتون بخواد اختراع و نوآوری دارم ولی به خاطر نداشتن پارتی نتونستم کاری بکنم تازه یه جور هایی کارهام کپی و دزیده شد؟؟کسی هست یه داده من و خانواده م برسه؟به کجا میشه پناه برد؟ (1140909) (alef-7)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۰:۳۹:۵۵
بعضیا مثل من و شماها که از عالم و ادم شاکی هستیم میایم اینجا خودمون خالی میکنیم . بعضیا هم که مشکلی ندارن و داره بهشون خوش میگذره و خلاصه راضی هستن دلیلی نداره نظر بدن جالبه نه؟ (1140980) (alef-7)
 
bahram
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۰:۵۴:۱۰
جالبه تو هر آمار جهانی که بده ایران مقام اولو داره و هر چی خوبه ما آخرشیم !!! (1141011) (alef-7)
 
رضا
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۰:۵۴:۵۶
داداش کاش ما را هم بپذیرن یک عمر به این مملکت خدمت کردیم حساب کتابش با کرام الکاتبین (1141012) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۱:۳۰:۲۷
کاش بشود من هم زودتر برم (1141077) (alef-7)
 
آرمان
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۲:۱۶:۰۲
من فوق لیسانسی هستم که 3سال پیش،زمانی که دوستانم ایران را بمقصد آمریکا و.. ترک میکردن،آنها را وطن فروش فرض میکردم،از تهران به شهرستان مراجعه کردم،تا برای موطنم خدمت کنم،الان 6ماه است که کارم(حقوق 550تومنی) را کنار گذاشته ام،و حاضرم به همان وطن فروشان بپیوندم!!!!! (1141151) (alef-7)
 
وطن فروش
Australia
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۲:۰۲:۵۴
خوش آمدی (1142007) (alef-7)
 
آرام
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۰:۱۵:۱۵
دوستان ،دوســـــــــــتان چرا نگرانید ،چرا غصه میخورید،
شما فقط کافیست به اخبار 20.30 دقت کنید در رابطه با خروج مغزها که در عرض چند ده هزار ثانیه شماره همه این فرار مغزها رو درمیاره و باهاشون صحبت میکنن و به همه ملت نشون میدن که انکار نه انگار نخبه ای از کشور خارج نشدن تازه هر روز در این اخبار دروع ورود چندین هزار نفری هم میدن.توی چنین مملکتی که این جور اطلاع رسانی میشه ،من حاضرم در تورم و سختی های کشورهای بحران زده زندگی کنم ،برم و در کشور بحران زده آمریکا و در آنجا در بحران زندگی کنم اما در کشور خودم با این همه دروغ ،و دروغ زندگی نکنم (1141422) (alef-7)
 
فربد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۸:۲۴:۴۴
متا سفانه مسولين ما اين درك را ندارند كه يك تحصيلكرده در ايران ميليونها تومان براي او هزينه شده و بايد آنقدر امكانات در اختيار او بگذارند كه با جون و دل براي مملكتش كار كند و هواي رفتن به خا رج از كشور را به سرش راه ندهد .ولي آ مريكا اين موضو ع را كاملا مي داند و به آن اهمييت مي دهد. (1141681) (alef-7)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۱۳:۱۵:۵۷
تازه دارن از سرشون باز میکنند! اداره کشور با وجود افراد تحصیلکرده دردسر سازه!!! (1144680) (alef-7)
 
ممد
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۱:۰۱:۱۵
با این وضعی که درست کردین منم مدرکمو بگیرم میرم (1141820) (alef-7)
 
ali sadr
Germany
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۱۱:۳۷:۴۸
مقاله خیلی بود
از تجربیات خود بگویم که در سال ۶۶-۶۵ به دلیل پوشیدن شلوار jean و تراشیدن ریش از دانشگاه اخراج شدم و بعد از سربازی با پذیرش تحصیلی در اروپا تا مدرک فوق لیسانس تحصیل کردم و در اروپا هم بدلیل بیکاری مجبور شدم به کار دیگری روی بیاورم من و خیلی از افراد تحصیل کرده مقیم اروپا قلبمان برای کشور عزیزمان می تپد ولی به دلائل ذیل نمیتوانیم برگردیم :
۱- عدم تامین ملی
۲- عدم پشتیبانی ارگانها و سازمانها
۳-فرزندان ما دیگر در جامعه جذب شده اند .
۴- فارغ تحصیلان داخل هم بیکار هستند .
۵- تنش های میان تمام مدیران و سران مملکت سبب دلسردی است
در کل در ایران افراد صاحب صلاحیت در مصدر کار نیستند (1141918) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۰۳:۱۹:۰۳
من خودم را نخبه نمی دانم. دارم برای دکترا از کشور می روم و بعد از آن هم برنمی گردم. اما اگر یک نفر تضمین یک کار بدهد که بتوانم اجاره یک خانه کوچک را داشته باشم و چیزی برای خوردن، هرگز بهترین بورس را هم قبول نخواهم کرد.
معلم رسمی شدن در آموزش و پروش برای من رویا است، کاری که 30 سال پیش پدرم به راحتی توانست آن را پیدا کند. اگر واقعا کاری در مشهد پیشنهاد می دهید من حاضر هستم. زبان انگلیسی هم کامل بلدم و فوق لیسانس مهندسی دارم. ایمیل هم گذاشتم. (1144067) (alef-7)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۱۲:۳۳:۴۴
بايد بگم تمام دوستان من در دانشگاه تهران با تو فكر رفتن هستند يا اينكه مارشون درست شده و تا چند وقت ديگه ميرن. هر چند وقت يه بار هم ميشنوم كه فلاني هم رفت... بهماني هم رفت... وضعيت بدتر از اونيه كه فكرشو بكنيد... (1144606) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۰۱ ۱۸:۴۵:۳۳
ایران دیار شیران ... (1146201) (alef-7)
 
شاغل
۱۳۹۱-۱۲-۰۱ ۲۲:۵۸:۲۷
ما که کما کان در حسرت خرید برنج هندی و مرغ آرژانتینی و گوشت برزیلی صف انتظار بسته ایم . (1146475) (alef-7)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۰۳ ۱۶:۳۷:۵۶
توی ایران متاسفانه اینقدر دانشگاه به درد نخور باز شده که حد نداره.و اگر شما به هر نهاد و سازمانی دولتی سر بزنید میبنید همه مدرک دار شده اند البته مدرک که مفتش هم گران هست.اصلا اینجا نخبه بودن معنا نداره چه برسد که کسی بخواهد فرار مغزها توجه کند.
ما که راه رفتی ایم باد است که می وزد
ما که دل شکستیم یاد است که می گذرد (1148686) (alef-7)
 
123
۱۳۹۲-۰۱-۰۹ ۱۶:۳۲:۵۹
123 (1208587) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.