توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 451076
نشریه هنگ کنگی: عربستان فاقد معیارهای رقابت با ایران در شرق و جنوب شرق آسیاست
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۳
یک نشریه هنگ کنگی با اشاره به سفر پادشاه عربستان به کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا نوشت: این سفر تلاشی از جانب وی برای رقابت با ایران در این منطقه محسوب می شود غافل از اینکه عربستان در مقایسه با ایران، فاقد بسیاری از معیارهای رقابت در این بخش از قاره آسیا است.

به گزارش ایرنا، ساوت چاینا روز شنبه در گزارشی نوشت: «ملک سلمان بن عبدالعزیز» با یک هزار و ۵۰۰ نفر از مقام ها و شاهزادگان و با ۵۰۰ تن بار به منطقه جنوب شرق آسیا سفر کرد و چندین قرارداد میلیاردی هم امضا کرده است اما پادشاه این کشور عربی نسبت به ویژگی ها و پارامترهای مثبتی که ایران در این منطقه دارد، غافل است.

گزارش با بیان اینکه ایران از شرایطی به مراتب بهتر از عربستان هم در شرق و هم در جنوب شرق آسیا برخوردار است، می نویسد: تلاش های گسترده «ملک سلمان» برای رقابت با ایران به جهت آنکه وی به معیارها و ارزش های ایران در این منطقه توجهی ندارد، کار او را برای رسیدن به هدفش سخت تر کرده است.

گزارش می افزاید: مقابله با ایران ظاهرا در طبیعت عربستان نهفته است اما آنچه مسلم به نظر می رسد اینکه ایران کشوری با حاکمیت مشروع است که بر پایه یک نهضت مردمی شکل گرفته است.

ساوت چاینا می نویسد: ایران بر خلاف عربستان دارای عوامل و متغیرهایی است که به این کشور امکان قدرت بیشتری در منطقه می دهد که از آن جمله می توان به موقعیت ژئوپلتیک مناسب ایران، شرایط اقتصادی و صنعتی به مراتب قویتر از عربستان، قدرت نظامی بالاتر، دارا بودن یک پایگاه صنعتی و اقتصادی قدرتمند در منطقه و مهمتر از همه داشتن تاریخی کهن و غنی است.

روزنامه هنگ کنگی تلاش های عربستان برای رویارویی با ایران با هدف تسلط بر جهان اسلام را هم مورد نکوهش قرار داده و آورده است: مقام های عربستان در شرایطی با ایران رویارویی می کنند که حتی نمی دانند و اطمینان ندارند که آیا آمریکا در چنین مسایلی از آنها پشتیبانی می کند؟

ساوت چاینا سپس به روابط عربستان با چین و مقایسه آن با روابط چین و ایران اشاره می کند و می نویسد: اگرچه عربستان با چین قراردادهای بزرگی امضا کرده اما چین با ایران هم دارای چنین قراردادهایی است و تهران و پکن یک برنامه راهبردی بلندمدت تنظیم کرده اند. اصولا برای چین روابط با ایران از اهمیت و ارزش بالاتری برخوردار است.

گزارش همچنین تصریح کرده است: مناسبات با ایران برای چین به مراتب ورای مسایل اقتصادی است و منافع زیادی را برای این کشور در بر دارد که روابط چین با عربستان فاقد آنهاست.

این روزنامه به سفر بهمن ماه سال گذشته «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین به ایران را که بلافاصله پس از سفر به عربستان صورت گرفت، اشاره می کند و آن را نشانه ای از نزدیک بودن روابط تهران و پکن می داند.

روزنامه نوشته است که این سفر در واقع بر خلاف تلاش های عربستان برای منزوی کردن ایران در جامعه بین المللی پس از برجام است و حکایت از آن دارد که چین به رهبری «شی جین پینگ» عزم خود را جزم کرده تا مناسبات گسترده تری با تهران داشته باشد.

ساوت چاینا حتی پا را فراتر از این گذاشته و به مصاحبه یک تحلیلگر چینی بدون اشاره به نامش با شبکه خبری آسیا تایمز اشاره می کند و می نویسد: آنچه برای چین نگران کننده است نفت خاورمیانه نیست بلکه خود عربستان است.
گزارش ادامه می دهد: بر اساس گفته این کارشناس، چین بر خلاف آنچه که در شیپور دمیده می شود «ایران به دنبال یک حکومت شیعی فراگیر می باشد»، به هیچ وجه چنین نظری ندارد چرا که چین همواره از ایران به عنوان کشوری انقلابی یاد می کند که هیچگاه به دنبال فرقه گرایی نبوده است.

روزنامه ساوت چاینا تاکید می ورزد که به همین دلیل چنین تلاش های سیاسی از سوی ریاض برای رویارویی با ایران یا منزوی سازی تهران و پس زدن ایران برای چین معنایی ندارد و چین هرگز به چنین تلاش هایی ملحق نمی شود چرا که پکن هرگز نمی خواهد روابطش با عربستان و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس فراتر از مرزهای اقتصادی و سرمایه گذاری باشد.

ساوت چاینا در ادامه این مطلب تلاش های نظامی عربستان را برای ایجاد یک ائتلاف نظامی بزرگ با محوریت قرار دادن ریاض به بهانه مبارزه با داعش را هم مورد توجه قرار داده و نوشته است: حتی کشورهایی نظیر چین، مالزی و اندونزی هم به خوبی می دانند که ریاض در اجرای این طرح اهداف دیگری را دنبال می کند و به همین خاطر در چنین طرح ائتلافی شرکت نخواهند کرد.
 
کلمات کلیدی : عربستان + ایران + چین
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.