خاطره ای درباره شخصیت علمی آیت الله مصباح یزدی

بخش تعاملی الف - محمد روزبهانی

9 اسفند 1394 ساعت 7:03




حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی آقا تهرانی که سال ها در آمریکا به تحصیل و فعالیت مذهبی مشغول بوده است، یکی از خاطرات دوران تحصیل خود را چنین بیان می کند:

«دانشگاه بینگهمتون که در ایالت نیویورک قرار دارد،سالانه یک سمینار فلسفی برگزار می کند و از فیلسوفان بزرگ دنیا دعوت می شود تا با شرکت در این مراسم، به ارائه ی مقاله و کنفرانس علمی بپردازند. ارائه ی مقاله و کنفرانس در این سمینار، دارای ارزش علمی برای اساتید خواهد بود. چه اینکه در مجلات علمی دانشگاه به چاپ می رسد و جزو فعالیت های علمی به حساب می آید.

حدود ۱۴ یا ۱۵ سال پیش-تاریخ مربوط به نقل خاطره است- از حضرت آیت الله مصباح یزدی -دامت برکاته- دعوت شد تا در این سمینار حضور یافته و کنفرانس علمی داشته باشند. این سمینار توسط چیرمن دپارتمان فلسفه ی دانشگاه، جناب آقای پرفسور آنتونی پرویس و پرفسور پرویز مروج اداره می شد.

آیت الله مصباح نیز دعوت این دانشگاه را پذیرفته و در روز مقرر حدود ۲۰ دقیقه به ارائه ی کنفرانسی راجع به فلسفه ی ملاصدرا پرداخت. این کنفرانس بلافاصله توسط پروفسور مروج به زبان انگلیسی ترجمه می شد. کنفرانس آیت الله مصباح آن قدر برای شرکت کنندگان جالب و اثرگذار بود که به طور ممّتد و مفصل برای ایشان دست می زدند.

پروفسور آنتونی پرویس (چیرمن دانشگاه و رئیس سمینار) که به شدت تحت تأثیر کنفرانس آیت الله مصباح قرار گرفته بودند، از شرکت کنندگان تقاضا کرد که در صورت امکان یکی از آنها وقت خود را به آیت الله مصباح بدهد تا بحث دیگری از فلسفه ی اسلامی را ارائه دهند. یکی از حاضران در جلسه نیز با وجود ارزش علمی کنفرانس در این سمینار، بلافاصله وقت خود را به آیت الله مصباح داد و ایشان نیز بحث خود را ادامه دادند. بحث استاد مجدداً بسیار مورد توجه شرکت کنندگان واقع شد.

سال ها بعد از این ماجرا و در اوج حملات و توهین های روزنامه های اصلاح طلب به شخصی که رهبر انقلاب او را مطهری زمان نامید، پروفسور پرویس با تاسف از این مسئله یاد میکند: "مگر در کشور شما چند نفر مثل آیت الله مصباح وجود دارد که مطبوعات داخلی خودتان این همه به ایشان حمله و اهانت می کنند؟"

او حتی به مرتضی آقا تهرانی می گوید که باید از این افراد و روزنامه ها، حق توحش گرفت.

این روزها چه قبل از انتخابات و چه بعد از آن بی بی سی، رسانه ی کودتاگران انگلیسی با تخریب نسبت به آیت الله مصباح و آیت الله جنتی و آیت الله یزدی عمل می کند. البته این اولین بار نیست که این رسانه سلطنتی، ایشان را مورد هجوم قرار می دهد و به دنبال مهندسی کردن انتخابات و ایجاد فتنه و آشوب در کشور است.

پیشنهاد نویسنده این سطور همانند پیشنهاد پروفسور آنتونی پرویس، چیرمن دانشگاه بینگهمتون نیویورک، این است که به دلیل موضع گیری های قرون بربری بی بی سی، باید از این رسانه حق توحش گرفت. در واقع بی بی سی باید به دلیل حضور در خانه های مخاطبانش به آنان مقداری از درآمدهای خود را به عنوان حق توحش بپردازد.

مردم عزیز ایران کاملا مختار اند که اشخاص را به مجلس خبرگان بفرستند یا خیر، و حتما هم آیت الله مصباح خودشان را به رای مردم واگذار کرده اند و در ادامه نتیجه انتخابات هرچه باشد خود ایشان درباره آن سخن خواهند گفت.


کد مطلب: 335218

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjvietouqet8z.fsfu.html?335218

الف
  http://alef.ir