بیمارستانهای خصوصی در آستانه ورشکستگی و تعطیلی

13 آبان 1391 ساعت 17:18


روسای بیمارستانهای خصوصی تهران بر این نکته تاکید دارند که ادامه وضع اقتصادی موجود و عدم حمایت جدی دولت، بیمارستانها را در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار می‌دهد.
 
به گزارش سایت صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی کشور، چند تن از روسا و مدیران بیمارستانهای خصوصی تهران اعلام کردند در صورتی که دولت ارز را با قیمت مناسب در اختیار این بخش از مجموعه بهداشت و درمان کشور قرار ندهد، قطعاً این مراکز تا سال آینده دوام نخواهند آورد و ورشکست خواهند شد.
 
بخش خصوصی در وضعیت بسیار سختی دست و پنجه نرم می کند
 دکتر صفایی رئیس بیمارستان طوس گفت:هم اکنون بخش درمان خصوصی با وضعیت بسیار سختی دست و پنجه نرم می کند که ممکن است منجر به بسته شدن بیمارستانها تا پایان سال جاری شود. زیرا سرعت رشد هزینه ها نسبت به درآمدها بسیار بیشتر شده است و علی رغم هزینه های زیاد، این بیمارستانها باید کیفیت خودشان را حفظ کنند وبا توجه به یارانه این بخش اگررشد هزینه و درمان یکسان نباشد بازده منفی می شود.
 
وی با اشاره به بررسی هزینه ها در 9 ماه اول سال 90 نسبت به سال 89 که حدود47 درصد افزایش داشته است، افزود: در کارگروهی که با چند تن از مدیران این بخش تشکیل شد پیشنهاد افزایش 40 درصد تعرفه خصوصی را مطرح نمودیم که سازمان نظام پزشکی با 30 درصد و وزارت بهداشت و درمان با 25 درصد آن موافقت نمود و درنهایت 20 درصد به آن اضافه شد که این امر موجب عقب ماندگی تعرفه نسبت به رشد تورم شد.
 
صفایی، عدم تخصیص ارز با قیمت مناسب جهت تامین تجهیزات پزشکی و درمانی، عدم تغییر کد تعرفه ها، افزایش شدید مالیاتها و تاخیر در پرداخت بدهی بیمه ها به بیمارستانها را عمده ترین مشکلات این بخش از درمان دانست و اعلام کرد: بخش خصوصی همپای بخش دولتی یاری رسان نظام سلامت کشور بوده اما متاسفانه با کم لطفی روبرو شده است.
 
وی گفت: مالیات بخش خصوصی به صورت علی الراس محاسبه می شود به این معنی که فقط درآمدها مورد بررسی قرار میگیرد و هزینه ها پذیرفته نمی شوند ، به عبارتی رد دفاتر مالیاتی و تعیین مالیات از طرف دولت ، که یکی از بزرگترین معضلات این بخش محسوب می شود و همچنین تاخیر در پرداخت بدهی ها از طرف شرکتهای بیمه گراز مدت 2 الی 6 ماه سنگینی این بخش از درمان را چندین برابر می کند. البته باید خاطر نشان کرد که بیمه ها هم از کمبود نقدینگی رنج می برند.
 
رئیس بیمارستان طوس افزود: اگر دولت به بخش درمان خصوصی نیاز دارد باید مشکلات آن را نیز بررسی نماید و توجه بیشتری به آن نشان دهد زیرا سرمایه گذاری در این بخش نیاز به زمان دارد و بازده آن در طولانی مدت مشخص می شود و راهکارهایی را برای آن در نظر بگیرد. به عنوان مثال تعرفه های آب ، برق و گاز این بخش که جزو مراکز خدمات رسان به مردم محسوب می شوند مانند مراکز خیریه و اماکن فرهنگی اعمال کند.
 
اداره بیمارستانهای خصوصی تنها با دریافت حق بیمه بیماران
 دکتر رحمت رئیس بیمارستان ایرانمهر نیز در این خصوص گفت: همه همکاران بنده در جلسه ای که اخیراً در سازمان نظام پزشکی برگزار شد اعلام کردند که با توجه به وضعیت اقتصادی موجود و افزایش وحشتناک هزینه تجهیزات پزشکی و دارو توانایی ادامه فعالیت در بخش خصوصی را نخواهند داشت.
 
وی با اشاره به عدم تشکیل شورای سلامت و تعیین تعرفه های خصوصی از طریق نظام پزشکی خواهان تجدید نظر تعرفه خدمات پزشکی در نیمه دوم سال 91 شد و افزود: بیمه ها می توانند با پرداخت به موقع بدهی های خود کمک شایان توجهی به این بخش از درمان انجام دهند زیرا ما مجبوریم تجهیزات پزشکی و دارو را به صورت نقد خریداری کنیم در صورتی که برگشت این هزینه ها از طرف بیمه مدت 6 ماه به طول می انجامد. این در حالی است که اداره بیمارستانهای خصوصی تنها از دریافت حق بیمه بیماران انجام می گیرد و هیچ نوع کمک مردمی به آن نمی شود تا قسمتی از نیازهای این بخش را برطرف کند.
 
کاهش نقدینگی بیمارستانهای خصوصی
 دکترمعظمی رئیس بیمارستان پارس نیز با ارایه گزارشی از وضعیت اقتصادی بیمارستانهای خصوصی گفت: با توجه به تورم بالا و تغییرات شدید ارز، اغلب بیمارستانها و مراکز خصوصی و حتی دولتی در بسیاری از حوزه‌های ارائه خدمت به بیماران دچار مشکلات جدی شده‌اند. به عنوان مثال تهیه گاز هلیوم مورد استفاده در بخش ام آر آی (MRI) بسیار مشکل و قیمت آن نسبت به سال گذشته 10 برابر شده است. بنابراین اگر یک خدمت تصویربرداری پایه با دستگاه ام آر آی در 6 ماهه نخست 177 هزار تومان تمام می‌شد، در 6 ماهه دوم سال با در نظر گرفتن دلار 3400 تومانی، این رقم به حدود 400 هزار تومان می‌رسد.
 
وی افزود: قیمت یک خدمت پایه سی تی اسکن از 140هزار تومان در ابتدای سال 91 به حدود 270 هزار تومان در شرایط کنونی رسیده است ضمن اینکه تلاطم بازار ارز باعث گرانفروشی و سودجویی برخی شرکت‌های وارد کننده تجهیزات و لوازم مصرفی پزشکی شده است.
 
معظمی، رشد بیش از 370 درصدی قیمت کیتهای آزمایشگاهی، رشد فزاینده هزینه فیلم رادیولوژی در کنار نایاب شدن آن، رشد 29 درصدی هزینه آب، جهش 65 درصدی قیمت مواد مصرفی، مواد غذایی در 6 ماهه اول سال 91 نسبت به سال 90 را از جمله مهمترین موراد چالش برانگیز حوزه اقتصادی بیمارستانها و مراکز خصوصی درمانی عنوان کرد.
 
رئیس بیمارستان پارس با اشاره به بدهی 200 میلیاردی شرکتها و بیمه‌های طرف قرارداد بیمارستانهای خصوصی تهران، در خصوص کاهش نقدینگی بیمارستانهای خصوصی برای تهیه لوازم و مواد مصرفی مورد نیاز هشدار داد و آن را تهدید جدی در ارائه خدمات درمانی مطلوب به مردم دانست.
 
وی در ادامه از دولت و بانک مرکزی خواست با توجه به اولویت نیازهای ارزی در بخش سلامت، در خصوص تخصیص ارز دولتی به این حوزه مسئولانه ‌تر عمل کنند.
 
چند تن دیگر از روسای بیمارستانهای خصوصی نیز، کاهش قدرت اقتصادی مردم و بیماران، خودداری بیمه‌های تکمیلی از انعقاد قرارداد منصفانه و منطبق با شرایط اقتصادی فعلی با بیمارستانها، بلاتکلیفی ناشی از تغییرات ارزی جهت تهیه مواد مصرفی وارداتی، رشد شدید هزینه‌های جاری و پرسنلی، عدم حمایت کافی دولت و دستگاههای متولی حوزه سلامت و معضل همیشگی بدهی بیمه‌ها به جامعه پزشکی را از جمله مهمترین چالشهای پیش روی بیمارستانها و مراکز خصوصی حوزه سلامت کشور اعلام کردند.
 
آنها همچنان با تأکید بر اینکه‌ پیشنهاد افزایش تعرفه‌های خدمات سلامت در 6 ماهه دوم سال، ‌یک خواسته کارشناسی و منطقی است. از رئیس کل سازمان نظام پزشکی خواستند این پیشنهاد و خواسته را به صورت کارشناسی به مسئولان منتقل کند تا بهانه‌ای برای افراد سودجو برای بهره‌برداریهای غیرصنفی ایجاد نشود.
 
بیشتر: .::سلامت نیوز :سرویس خبری: سلامت:بیمارستانهای خصوصی در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار دارند::.


کد مطلب: 169817

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjvhevauqemoz.fsfu.html?169817

الف
  http://alef.ir