رحیمی همه را به اعتراض مقابل یک نهاد امنیتی دعوت کرد/ دفاع از اخلالگر ارزی

بخش داخلی الف، 5 مرداد 92

5 مرداد 1392 ساعت 11:45


معاون اول رئیس جمهور همه را به اعتراض علیه دستگیری یک متهم به فساد اقتصادی در ماجرای گرانی ارز دعوت کرد.

به گزارش الف محمد رضا رحيمي شامگاه جمعه در مراسم افتتاح مركز جراحي قلب شهيد بروجردي در سنندج، در اظهاراتي بی سابقه با انتقاد از بازداشت و زنداني كردن مديرعامل شركت "خ" كه سال گذشته در جريان مسائل ارزي به وجود آمده در كشور، بازداشت شده بود، بيان كرد: من در طول عمرم از نوشيدني هاي این شركت نخورده ام و حتي براي يك بار مديرعامل اين كارخانه را نيز نديده ام ولي در بازجویي از وي پرسيده اند تو بايد اعلام كني كه با رحيمي چه ارتباطي داري.

وي بيان كرد: دو دستگاه و سازمان در كشور اختلاف دارند و اين فرد قرباني اين اختلاف شده و وي را زنداني كرده اند اين در حالي است كه ما در كشور قوه قضائيه داريم و اگر اين فرد تخلفي كرده است بايد دستگاه قضا با وي برخورد كند نه اينكه از سوي يك نهاد ديگر بازداشت شود و كسي هم در اين خصوص پاسخگو نباشد.

معاون اول رئيس جمهور ادامه داد: من امروز از آقاي استاندار در مورد وضعيت وي پرسيدم كه وي اعلام كرد اين فرد همچنان بازداشت است و اين براي كردستان خيلي بد است و همه بايد به اين موضوع اعتراض كنند و من انتظار دارم كه نماينده ولي فقيه در كردستان و نمايندگان مردم در اين استان به اين موضوع اعتراض كرده تا زمينه براي آزادي وي فراهم شود.

وي اظهار داشت: جرم مديرعامل این شركت و اين سرمايه گذار كردستاني اين است كه اين فرد آمده و در كردستان سرمايه گذاري كرده است. اگر وي سرمايه گذاري اش را در كشور خارجي انجام مي داد، كسي با وي كاري نداشت، ولي وقتي كه در كردستان سرمايه گذاري كرده است، همه به وي گير مي دهند و امروز هم بازداشت شده است.

رحيمي با انتقاد از بي تفاوتي نمايندگان مردم استان كردستان در مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر شما به عنوان نماينده مردم به دنبال منافع مردم كردستان هستيد، بسم الله وارد ميدان شده و نسبت به اين بازداشت اعتراض كنيد، تا فرد نامبرده آزاد شود و افراد بيشتري ترغيب شوند تا در كردستان سرمايه گذاري كنند.

وي يادآور شد: يكي از نخبگان كردستان همين فرد است كه بدون هيچ گونه دليلي زنداني است و وقتي كه ما از نخبگان اين استان حمايت نكنيم در حوزه سرمايه گذاري براي صنعت كردستان هم دچار مشكل مي شويم و باز هم من اعلام مي كنم كه در طول زندگي حتي يك بار اين فرد را نديده ام و هيچ ارتباطي با من ندارد.

گفتنی است فرد یادشده صاحب یک شرکت تولید نوشابه و نوشیدنی است. وی به اتهام اخلال در بازار ارز کشور مدتی پیش دستگیر شد. همان زمانی که رحیمی مقصر اصلی بازار ارز را جمشید بسم الله معرفی کرده بود. جمشید بسم الله مدتی بعد دستگیر و به دلیل دست فروش و دلال بودن خرده پای بازار آزاد شد. ماه ها پیش به دنبال بالا رفتن قیمت ارز و کم کاری دولت در سامان بخشیدن به این بازار دستگاه قضائی از ورود به این حوزه و فرمانده سپاه پاسداران از حضور این نهاد در برخورد با اخلال گران بازار ارز خبر داد تا سرانجام پس از گذشت نزدیک به یک ماه، فرد مورد حمایت رحیمی به عنوان یکی از متهمین اصلی اخلال گری در بازار ارز معرفی و دستگیر شد.

به گزارش خبرگزاری ها در آن ایام وی در بازار ارز در زمستان سال ۹۰ با همراهی باندهای ثروت و قدرت، به عنوان معتمد برخی دستگاه‌ها، ارزهای سهمیه‌‌ای ارزان را می‌گرفت و به جای ساماندهی بازار و کنترل قیمت‌ها، کارهای دیگری با آنها انجام می‌داد.

او که اهل کردستان است و نامش از سال ۸۵ به بعد در سنندج بیشتر بر سر زبان‌ها افتاده است، به صورت خانوادگی کارهایش را جلو می‌برد. وی ابتدا شرکت تولیدی و صنعتی "خ.ز" که با برند ماءالشعیر معروف‌تر شد، را با اقدامات "خیرخواهانه" راه انداخت و همچنین با راه‌اندازی مجتمع‌های رفاهی و تفریحی با باندهای ثروت و قدرت ارتباط برقرار کرد و از آن پس بود که دیگر کردستانی‌ها، او را بیشتر شناختند.

وضعیت طوری پیش رفت که او روز به روز قدرت مالی و اقتصادی‌اش بیشتر و بیشتر شد و با حمایت‌های باندهای ثروت و قدرت، به دریافت تسهیلات بانکی روی آورد. این در حالی بود که او در روزهای اول فعالیتش در عرصه اقتصادی، هرجا می‌رفت، می‌گفت،"نیازی به پول دولت ندارم و می‌خواهم اشتغالزایی کنم."

وی در عین حال توانست علاوه بر دریافت لوح تقدیر وزارت صنعت به عنوان واحد صنعتی نمونه در سال ۸۷، و چندین لوح تقدیر دیگر، در همایشی که با عنوان جشنواره ملی کارآفرینان برتر با حضور رئیس جمهور برگزار شد، به عنوان کارآفرین برتر مورد تقدیر قرار بگیرد.

بعدها ابهامات درباره نفوذهای اقتصادی وی فزاینده شد و در ادامه او با همراهمی باندهای ثروت و قدرت، یکی از بزرگترین صرافی‌های ایران "ز" را با دریافت مجوز رسمی صرافی نوع اول از بانک مرکزی به شماره ثبت "۴۲۰۴۶۸" تاسیس کرد.

با تاسیس این صرافی بزرگ، این بار نام وی در پایتخت ایران و آن هم در بازار ارز بر سرزبان افتاد؛ یکی از معدود صرافی‌هایی که در دوبی هم دفتر راه انداخت و از آن پس، ماموریت او گویا توزیع سهمیه‌‌های ارزی ارزان برای ساماندهی بازار ارز و کنترل قیمتها بود؛ سهمیه‌هایی که خوشبختانه هم اکنون حذف شده است، اما در گذشته - زمستان سال ۹۰- بوی رانت و سوء‌استفاده از ثروت ملی کشور را می‌داد.

در همین حال، او بعد از جلسه در بانک مرکزی، در تاریخ ۱۵ مهرماه سال ۹۰ در شعبه ارزی پارسا بانک ملی ایران افتتاح حساب کرد و در زمستان با همراهی باندهای ثروت و قدرت، ارز‌های سهمیه‌ای ارزان به این حساب و از آنجا به بانک ملی در دوبی منتقل می‌شد؛ ارزهایی که ظاهراً به بازار نمی‌رفت و در جاهای دیگر نگهداری می‌شد و همین موضوع به علاوه اقدامات مشابه اخلالگران دیگر، موجب شد تا در اواسط زمستان پارسال، قیمت دلار رکوردزنی کند.

گفته می شود صرافی‌های مستقر در دوبی کارشان فروش ارزهای سهمیه ای به واردکنندگان به قیمتی بالاتر بود به گونه ای که برخی شرکت‌های مستقر در دوبی دست از تجارت کشیدند و صرفا آن ارزها را می‌فروختند.


کد مطلب: 194035

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjtxeviuqehyz.fsfu.html?194035

الف
  http://alef.ir