کارشناسان در گفتگو با الف؛

نمی شود کشور را جناحی اداره کرد/ امیدوارم حداقل سهمیه قبلی زنان در دولت جدید باقی بماند/ اصلاح طلبان می‌خواهند نتیجه حمایتشان را ببینند

گفتگو از : محمد صادق کلبادی، 12 مرداد 96

12 مرداد 1396 ساعت 10:26


بانزدیک تر شدن به مراسم تحلیف ریاست جمهوری و ارائه لیست کابینه پیشنهادی از سوی رئیس جمهور بازار گمانه زنی ها پیرامون کابینه دولت دوازدهم بیش از هر زمان قوت یافته برخی از کاهش حضور زنان می گویند و عده ای از سهم خواهی برخی جریان ها.

پروانه سلحشوری عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف پیرامون توقعات از آقای روحانی در خصوص حضور زنان در کابینه دولت دوازدهم گفت: انتظار ما در تمام سطوح مدیریتی است، چرا که زنان نیمی از جامعه ما را تشکیل می دهند و از نظر سطح تحصیلات، آموزش و مدیریتی زنان توانمندی در کشور ما وجود دارد با این وجود در سطوح مدیریتی کمتر از زنان استفاده شده.

وی در ادامه افزود: بنده اعتقاد راسخ دارم که زنان این پتانسل را دارند تا در سطوح کلان مدیریتی اعم از وزارت یا معاونت رئیس جمهور و در سطوح میانی‌تر مثل مدیرکل‌ها، استانداران یا رؤسای دانشگاه ها از آنها استفاده شود و البته این اعتقاد را هم دارم که در سطوح پایین مدیریت نیز باید حضور زنان خیلی پر رنگتر باشد تا در سطوح کلان مدیریتی مثل وزارت بشود در آینده بیشتر از آنها استفاده کرد. در حال حاضر هم قطعا زنان توانمندی داریم که علاوه بر شایستگی سابقه طی کردن مراحل مختلف مدیریتی را دارند که بتوان از آنها در سطوح وزارت و معاونت استفاده کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص رایزنی فراکسیون زنان مجلس با آقای روحانی پیرامون حضور زنان در کابینه اظهار داشت : زمانی که هیئت رئیسه فراکسیون امید به دیدار با رئیس جمهور رفته بودند در آنجا صحبت هایی در این خصوص شد اما اینکه فراکسیون زنان بطور خاص با آقای روحانی دیدار داشته باشند، خیر.

وی تصریح کرد: البته ما با افرادي كه گفته مي‌شد در چينش كابينه به آقاي روحاني كمك مي كنند جلساتي داشتيم و در آن خواست جامعه در مورد حضور زنان در كابينه را مطرح كرديم و حتي در مجلس با همكاري مردان نماينده توانستيم 157 امضا براي وزارت زنان جمع آوري كنيم و در صحن مجلس متن درخواست ما خوانده شد.

سلحشوری در پاسخ به این پرسش که در صورت صحت شایعات مطرح شده در خصوص کاهش حضور خانم ها در کابینه، آیا رویکرد فعالان سیاسی خانم بویژه زنان حاضر در مجلس با دولت آقای روحانی تغییر خواهد کرد گفت: من هم این مطلب را شنیدم که گویا حضور زنان در کابینه جدید کاهش خواهد داشت بخصوص اگر قرار بر این باشد که فقط معاونت زنان در کابینه باشد برای ما اصلا رضایت بخش نیست. ازطرفی من به عنوان یک نماینده مجلس خانم، نماینده جامعه زنان نیز هستم و فکر می‌کنم که نه تنها زنان حتی مردان جامعه ما نیز این مطالبه را دارند که در سطوح مدیریتی کلان باید از  پتانسیل و توانمندی های موجود در خانم ها نیز استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه ما تا دقیقه نود و حتی تا وقت های اضافه هم امید داریم تصریح کرد: امیدوار هستیم بشود کاری کرد که حداقل سهمیه قبلی خودمان را در دولت داشته باشیم. بعد از آن نیز در تلاش هستیم تا در سطوح معاونت ها و مدیران کل از وجود زنان  توانمند استفاده کنیم.

عضو فراکسیون امید مجلس افزود: اما اینگه چه رویکردی در مقابل دولت اتخاذ خواهد شد، یک رویکرد فردی نخواهد بود. بدون شک فراکسیون باید در این خصوص اعلام نظر کند اما تاثیراتی خواهد داشت. زنان در این مدت هواره همراه و حامی دولت بودند و جناب آقای روحانی باید این موضوع را در چینش کابینه مورد توجه قرار دهند.

بایدشاهد یک تغییر روش در چیدمان کابینه بود
 حسن کنعانی مقدم تحلیلگر اصولگرا در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف پیرامون کابینه دوازدهم و تحرکات جریان های اصلاح طلب در خصوص چینش کابینه دولت گفت: ما در دولت یازدهم هم شاهد این رفتار از جریان های حامی رئیس جمهور بودیم که هرکدام در مقاطع مختلف با فشارهایی که به رئیس جمهور می آوردند یا خواهان استعفا یا جایگذینی برخی از وزرا بودند و از اینکه ترکیب دولت بصورت یکپارچه در دست یک جناح خاص نیست اظهار نگرانی می کردند اما باتوجه به اینکه آقای رئیس جمهور اعلام کردند که دولت دوازدهم یک دولت فراجناحی خواهد بود باید شاهد این باشیم که یک تغییر روش در چیدمان کابینه شکل بگیرد. بنظر می رسد بعضی از گروه های سیاسی در حال رایزنی هایی هستند برای یکپارچه کردن دولت به نفع خودشان تغییراتی در کابینه انجام بدهند.

وی افزود: آقایان کرباسچی و ابطحی در برنامه تیتر یک شبکه خبر که بنده نیز در آن حضور داشتم اصرار داشتند 24 میلیونی که به آقای روحانی رای دادند توقع دارند تا فقط خواسته های آنها در نظر گرفته شود در حالی که دولت متعلق به 80 میلیون ملت ایران هست و خود آقای روحانی منشور حقوق شهروندی را در دولت یازدهم ابلاغ کرده، اگر قرار باشد حق 16 میلیون رای مردمی که به رئیس جمهور رای ندادند پایمال شود و آنها هیچگونه حقی در تعیین سرنوشت اجرایی کشور نداشته باشند این نقض حقوق شهروندی است و همچنین مخالف دموکراسی. بنظر می رسد که دولت باید فکر حل مشکل کشور باشد نه خواسته های جریان های سیاسی که از ایشان حمایت کردند.

کنعانی مقدم در ادامه اظهار داشت: من مدتها پیش جلسه ای را با مرحوم هاشمی داشتم به ایشان گفتم که دیگر نمی شود کشور را جناحی اداره کرد و ایشان هم پذیرفتنه بودند ، فراجناحی به این معنا هست که جناح های مختلف سیاسی دست به دست هم بدهند و در شکل گیری کابینه کمک بکنند. بنظر من اگر قرار باشد که 24 میلیون رأیی که به آقای روحانی فقط ملاک تشخیص باشد یعنی آنها حاکم هستند و مابقی محکوم که این هم خلاف مردم سالاری دینی است و هم دموکراسی و حقوق شهروندی.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به ملاقات مقام معظم رهبری با هیئت دولت یازدهم در سال 92 تصریح کرد: مقام معظم رهبری شش شرط را پیرامون دولت مطلوب اسلامی مطرح کردند در این دولت مطلوب اسلامی بحث جنسیتی مطرح نیست بلکه شاخصه ها و ملاک هایی هست که باید افراد داشته باشند، مثل کارآمدی ، داشتن روحیه جهادی و پرکار بودن و موارد دیگری که حضرت آقا فرمودند از همین رو نباید بر جنسیت افراد تاکید کرد.

مشاوره به معنی سهم خواهی نیست!
در همین خصوص احمد حکیمی پور عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در گفتگو با خبرنگار الف در خصوص رویکرد جریان های اصلاح طلب در کابینه دوازدهم اظهار داشت: من سخنگوی جریان اصلاح طلبان نیستم و فقط نظر شخصی خودم را می گویم. طبیعی هست که اصلاح طلبان به دلیل حمایتی که از آقای روحانی داشتند به دنبال موفقیت دولت نیز هستند و بر همین اساس مشاوره می دهند و اعلام نظر می‌کنند اما این به معنی سهم خواهی نیست. خود آقای روحانی هم با افراد مشورت می کنند و نهایتا با تمام رایزنی ها تصمیم را خود رئیس جمهور می گیرد چرا که هرکس یک سلیقه مدیریتی دارد و بالاخره باید به تصمیم ایشان احترام گذاشت. من موافق تعبیر سهم خواهی نیستم، مشاوره با رئیس جمهور در همه جای دنیا مرسوم هست.

حکیمی پور در پاسخ به این پرسش که اگر چینش کابینه مطلوب جریان اصلاحات واقع نشود آیا ممکن است رویکردشان نسبت به دولت و آقای روحانی دچار تغییر شود گفت: این نتیجه مطلوب نسبی هست و مطلق نیست عوامل زیادی در این مورد دخیل هستند اما با توجه شرایط باید تواقعات را لحاظ کرد اما نکته این است که کسانی که از جریان اصلاح طلبی به آقای روحانی رای دادند توقع دارند که نتیجه رایشان را ببینند حال چه در عملکرد دولت و چه در چینش مدیریتی و در واقع مستقیما در مدیریت کشور خودش را نشان بدهد که این هم خود یک واقعیت است اما در نهایت شخص آقای روحانی باید تصمیم بگیرد.


کد مطلب: 498236

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjtoexmuqeh8z.fsfu.html?498236

الف
  http://alef.ir