«گوزن و گوسفند در سرزمین عجایب»؛ داریوش رمضانی؛ چشمه

11 آبان 1395 ساعت 20:54


«گوزن و گوسفند در سرزمین عجایب»
نویسنده: داریوش رمضانی
ناشر: چشمه، چاپ دوم 1394
76  صفحه، 6000 تومان
 
شما می‌توانید کتاب «گوزن و گوسفند در سرزمین عجایب» را تا یک هفته پس از معرفی با ۱۰ درصد تخفیف از فروشگاه اینترنتی شهر کتاب آنلاین خرید کنید.
 
****
 
کمیک استریپ در جهان طرفداران بسیار داشته و همواره از محبوب ترین گونه ها در میان علاقمندان به کتاب بوده است؛ در ایران اما با وجود اینکه بعضا ترجمه و انتشار این گونه آثار با اقبال روبه رو بوده اند و  مجموعه هایی همچون ماجراهای تن تن به عنوان خاطره مشترک چند نسل از نوجوانان در ذهن ها باقی مانده است؛ با این حال اما چندان گرایشی به تجربه در اینگونه جذاب وجود نداشته است.
 
«گوزن و گوسفند در سرزمین عجایب» از دل تجربیات داریوش رمضانی در همکاری با مجله طنز و کاریکاتور بیرون آمده است و حاصل یک دلبستگی قدیمی به کمیک استریپ و چند نمونه انگشت شمار ایرانی آن در سالهای دور است. شخصیت گوزن در فعالیت های مطبوعاتی رمضانی در حوزه طنز و کاریکاتور زاده شد. در ماجراهایی در حد یک یا چند کادر. او این شخصیت را در دو جلد کتاب کمیک استریپ «گوزن در رشت»، به زبان گیلکی، در اوایل دهه 90 منتشر کرد که در جغرافیای مورد نظر اقبال خوبی هم داشت.

اما «گوزن و گوسفند در سرزمین عجایب» که به عنوان چهارمین کتاب از مجموعه جهان تازه دم نشر چشمه منتشر شده است. در پایتخت می گذرد و به گفته نویسنده حاصل تجربه سالهای زندگی در تهران است. در این کمیک استریپ شخصیت تازه ای نیز در داستان حضور دارد؛ یک گوسفند که دوست صمیمی گوزن است ماجراهای داستان حول محور این دو شخصیت رخ می دهد.

«گوزن و گوسفند در سرزمین عجایب» به طیفی از کمیک استریپ ها تعلق دارد که تصاویرشان به سبک کاریکاتور و مضمون‌شان نیز طنزآمیز است. داستان در یک اتوبوس بی آر تی آغاز می شود که از خط خیابان ولیعصر عبور می کند. گوزن و گوسفند در حوالی میدان ولیعصر ساکن هستند  و در یک رستوران در حوالی پارک ملت کار می‌کنند. شبی در مسیر همیشگی شان  هنگام برگشت از رستوران به خانه در اتوبوس BRT ایستگاه نیایش به پسر دست‌فروشی برمی خورند که به آنها یک لوبیا می دهد و از آنها می خواهد آن را بکارند و این آغاز یک ماجرای عجیب و طنز آمیز برای گوزن گوسفند است.

داریوش رمضانی برای شکل دادن به داستان نیم نگاهی به ایده هایی بر آمده از ادبیات فولکلور دارد و با درآمیختن آنها با ماجراهیی معاصر و شهری شده بستری برای تدارک دیدن کمیک استریپی با نگاه انتقادی اجتماعی گرایانه فراهم آورده است.

گفتنی ست که این کتاب در مدت زمانی نه چندان طولانی به چاپ دوم رسید که نشان دهنده استقبال علاقمندان از این گونه مغفول مانده در ایران دارد.


کد مطلب: 409432

آدرس مطلب: http://alef.ir/vdcjthex8uqeyxz.fsfu.html?409432

الف
  http://alef.ir